|
نظر اسلام در مورد کار کردن زنان چیست؟
|
|
۱۷:۱۲, ۲۸/فروردین/۹۵
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان گرامی
امام علی (علیه السلام) در نامه 31 نهج البلاغه می فرمایند: نقل قول:بپرهیز از رأی زدن با زنان که سست رأیند، و در تصمیم گرفتن ناتوان، و در پرده شان نگاه دار تا دیده شان به نامحرمان نگریستن نیارد. که سخت در پرده بودن آنان را از (هر گزند) بهتر نگاه دارد، و برون رفتنشان از خانه بدتر نیست از بیگانه که بدو اطمینان نداری و او را نزد آنان در آری. و اگر توانی چنان کنی که جز تو را نشناسند، روا دار، و کاری که برون از توانایی زن است به دستش مسپار، که زن گل بهاری است لطیف و آسیب پذیر، نه پهلوانی است کارفرما و در هر کار دلیر، و مبادا در گرامی داشت (او خود را) از حد بگذرانی یا او را به طمع افکنی و به میانجی دیگری وادار گردانی. اما از سوی دیگر می دانیم که پیامبر اسلام همسر یک تاجر بوده اند. چطور می توان از این دو موضوع نتیجه گیری نمود؟ |
|||
|
|
۲۰:۴۷, ۲۸/فروردین/۹۵
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام
همسر پیامبر تاجر بودن یعنی صاحب بودن و ثروتمند بودن نه اینکه همه کارهارو خودشون انجام ميدادند رییس بودن برای زن ایرادی نداره چون ارتباط کمی دارد پس نیازی نبوده خودشون کارها رو انجام بدن و دایم در سفر باشند بلکه هم در قدیم مباشر بوده و هم الان پس تناقضی نداره زن جایگاهش زن بودنه و مرد هم مرد بودنه |
|||
|
|
۲۱:۱۳, ۲۸/فروردین/۹۵
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/فروردین/۹۵ ۲۱:۱۵ توسط Silence.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
سلام
من نمی دونم سند نهج البلاغه چقد صحیحه و اینکه آیا حتما این حرفهارو حضرت گفته یا نه ممکنه کسی از روی تعصبات جاهلانه خودش اینا رو وارد کرده باشه ولی اگه بی تعارف نگاه کنیم اینا همش توهینه...هیچ مطلبی هم تا حالا در هیچ سایتی نتونست در این مورد منو قانع کنه 1-بپرهیز از رأی زدن با زنان که سست رأیند، و در تصمیم گرفتن ناتوان بسیاری از مشاوران سیاسی اقتصادی فرهنگی در دنیا زنان هستند و همواره حداقل در محیط زندگی من زنان مشاوران بسیار خوبی هستند و در خیلی از موراد از مرد ها بهتر مدیریت می کنن 2-در پرده شان نگاه دار تا دیده شان به نامحرمان نگریستن نیارد. که سخت در پرده بودن آنان را از (هر گزند) بهتر نگاه دارد خب پس حجاب برا چیه؟؟یعنی یه دختر نمی تونه هیچ نامحرنی رو ببینه؟؟؟حق نداره از خونش بیرون بره... اگه قرار هیچ نامحرمی زنهارو نبینه چرا حجاب کنه؟؟ زنها آزادن هر چقدر که خواستن به همراه همسرشون بیرون برن و آزادنه تفریح کنن... 3- برون رفتنشان از خانه بدتر نیست از بیگانه که بدو اطمینان نداری و او را نزد آنان در آری. اگه منظور اینکه با کسی که بهش اطمینان نداری بیرون نفرست این کاملا درسته.... 4-و اگر توانی چنان کنی که جز تو را نشناسند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ بقیش تقریبا درسته اما این موراد نه...واقعا اینا فقط دستاویزی میشه برای اذیت آزار زنان توسط مردان... البته من نمی خوام از حقوق زنان دفاع کنم...ابدا زنا همینجوری هم از ما طلبکارن ولی این دیدگاها بنظر من درست نیست و بیشتر برای زنان همون دوره کابرد داره نه الان که زنها پا به پای مردها دارن پیشرفت می کنن ...اینا همش محدودیت الکیه...وگرنه یک زن گناه نکرده زن شده که..دست خودشم نبوده.... |
|||
|
|
۲۱:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۵
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
(۲۸/فروردین/۹۵ ۱۷:۱۲)chiaueam نوشته است: سلام دوستان گرامی اول سلام و دوم ایراد به پرسش شما این هست که متن رو ناقص میخونین و فقط صرف یک قسمت پیش میرید . اما پاسخ شما : خود نامه مربوط هست به نقل قول:وَ مِنْ وَصِيَّة لَهُ عَليه السَّلامُترجمه استاد مکارم : از مشاوره با زنان(هوسباز)بپرهيز كه نظريه آنها ناقص و تصميمشانناپايدار است،و از طريق حجاب مشاهد،زنان را بپوشان!زيرا حجاب وپوشش،آنها را سالمتر و پاكتر نگاه خواهد داشت، خارج شدن و بيرونرفتن آنها بدتر از اين نيست كه افراد غير مطمئن را در بين آنان راه دهى. اگر بتوانى كه غير از تو ديگرى را نشناسند اين كار را بكن. به زن،بيش از حد خود تحميل مكن!زيرا زن همچون شاخه گل است نه قهرمان خشن، احترامش را به حدى نگهدار كه او را به فكر نيندازد كهبراى ديگرى شفاعت كند.بر حذر باش از اينكه در غير جائيكه بايد غيرت بهخرج داد اظهار غيرت كنى،(كه نشانه سوء ظن تو سبتبه او باشد)زيرااظهار بى اعتمادى و سوء ظن،زنان را به ناپاكى،و بيگناهان را به آلودگى سوق مىدهد. براى هر كدام از خدمت گذارانت كارى معين ساز كه او را در قبال آن مسئول بدانى،چرا كه اين سبب مىشود كارها را به يكديگر وانگذارند،و درخدمتت سستى نكنند.قبيله و عشيرهات را گرامى دار،زيرا آنها پر و بال تواندكه بوسيله آنها پرواز مىكنى و اصل و ريشه تواند كه به آنها باز مىگردى،ودست و نيروى تواند كه با آن به دشمن حمله مىكنى. شما کل متن رو خوندید و این فراز رو ایراد گرفتین؟ یعنی خوشم میاد بعدشم شما بحث عقل زن و ... رو که پیشتر بحث کردیم رو نخوندین ؟ میخواید ایراد بگیرید که اگه زن در کلام امیر المومنین ناقص العقل بود چرا ام المومنین خدیجه کبری ( س ) رو نبی خاتم به همسری گرفتن و ایشون نمیدونستن زنها چنین خصوصیتی دارن ؟گرامی این نوع سوال اینقدر پاسخ داده شده که واقعا تکرارش و پاسخش از بدیهیات شده ولی شما دیگه چرا . شرح این نامه رو براتون میزارم تا یکم خوندنتون روان بشه هم رفع اشکال بشه براتون . شرح این فراز از شارح نهج البلاغه ابن میثم نقل قول:الثامنة و العشرون: وصّاه في النساء بامور:أحدها: الحذر من مشاورتهنّو نبّه على وجوب الحذر بضمير صغراه قوله: فإنّ رأيهنّ. إلى قوله: وهن. و ذلك لنقصان عقولهنّ، و تقدير الكبرى: و كلّ من كان كذلك فينبغي أن يحذر من استشارته لما أنّ ضعف الرأي مظنّة الخطاء و عدم إصابة وجه المصلحة فيما يستشار فيه. حتما این متن فارسی رو تا اخر بخونین ![]() نقل قول: بيست و هشتم : او را در مورد زنان به چند چيز سفارش كرده است :در اخر اشاره میکنم اگه شما این عقل ناقص رو فقط میبینی برو تو خطبه 14 هم ببین کیا مورد نقصان عقل قرار گرفتن و بعد ایراد بگیر ![]() ومن کلام له عليه السلام في مثل ذلک أَرْضُکُمْ قَرِيبَةٌ مِنَ المَاءِ، بَعِيدَةٌ مِنَ السَّماءِ، خَفَّتْ عُقُولُکُمْ، وَسَفِهَتْ حُلُومُکُمْ، فَأَنْتُمْ غَرَضٌ لِنَابِلٍ، وَأُکْلَةٌ لِآکِلٍ، وَفَرِيسَةٌ لِصائِلِ. در همين معنى سرزمينتان به آب نزديک است و از آسمان دور . مردمى سبک عقل هستيد و بردباريتان سفيهانه . آماج هر تير بلاييد و طعمه هر خورنده و شکار هر کس که بر شما تاخت آورد . اینها کی هستن ؟اهل بصره . مردهایی که رفتن زیر پرجم ... تا از اون و حفاش دفاع کنن ولی اینم بخون خوبه خطبه 13 ومن کلام له عليه السلام في ذم اهل البصرة و بعد وقعة الجمل کُنْتُمْ جُنْدَ الْمَرْأَةِ، وَأَتْبَاعَ البَهِيمَةِ، رَغَا فَأَجَبْتُم، وَعُقِرَ فَهَرَبْتُمْ. أَخْلاَقُکُمْ دِقَاقٌ، وَعَهْدُکُمْ شِقَاقٌ، وَدِيْنُکُمْ نِفَاقٌ، وَمَاؤُکُمْ زُعَاقٌ, المُقِيمُ بَيْنَ أَظْهُرِکُمْ مُرْتَهَنٌ بِذَنْبِهِ، وَالشَّاخِصُ عَنْکُمْ مُتَدَارَکٌ بِرَحْمَةٍ مِنْ رَبِّهِ. کَأَنِّي بِمَسْجِدکُمْ کَجُؤْجُؤِ سَفِينَةٍ، قَدْ بَعَثَ اللهُ عَلَيْها العَذَابَ مِنْ فَوْقِها وَمِنْ تَحتِها، وَغَرِقَ مَنْ فِي ضِمْنِها. وفي رواية: وَأَيْمُ اللهِ لَتَغْرَقَنَّ بَلْدَتُکُمْ حَتَّي کَأَنِّي أَنْظُرُ إِلي مَسْجِدِهَا کَجُؤْجُؤِ سَفِينَةٍ، أَوْ نَعَامَةٍ جَاثِمَةٍ. وفي رواية: کَجُؤْجُؤِ طَيْرٍ في لُجَّةِ بَحْرٍ. وفي رواية أخري: بِلادِکُمْ أَنْتَنُ بِلَادِ اللهِ تُرْبَةً: أَقْرَبُهَا مِنَ الْمَاءِ وَ أَبْعَدُهَا مِنَ السَّمَاءِ وَبِهَا تِسْعَةُ أَعْشَارِ الشَرِّ الْمُحْتَبَسُ فِيهَا بِذَنْبِهِ وَالْخَارِجُ بِعَفْوِ اللهِ. کَأَنِّي أَنْظُرُ إِلَي قَرْيَتِکُمْ هَذِهِ قَدْ طَبَّقَهَا الْمَاءَ, حَتَّي مَا يُرَي مِنْهَا إِلَّا شُرَفُ الْمَسْجِدِ کَأَنَّهُ جُؤْجُؤُ طَيْرٍ فِي لُجَّةِ بَحْرٍ! در نکوهش بصره و مردمش شما سپاهيان آن زن ( عایشه ) بوديد و پيروان آن ستور . که چون بانگ کرد اجابتش کرديد و چون کشته شد روى به گريز نهاديد . خلق و خويتان همه فرومايگى است . پيمانهايتان گسستنى است و دينتان دورويى است و آبتان شور است . آن کس که در ميان شما زيست کند گرفتار کيفر گناه خويش است . و آنکه از ميان شما رخت بربندد ، به رحمت پروردگارش رسيده است . گويى مسجد شما را مىبينم ، که چون سينه کشتى است بر روى دريا ، زيرا شهرتان در گرداب عذابى که خداوند از فرازش و فرودش فرستاده ، گرفتار است و همه ساکنان آن غرق شدهاند . « در روايتى چنين آمده است » : سوگند به خدا شهرتان در آب غرق مىشود ، چنانکه گويى مسجدتان را مىبينم که همانند سينه کشتى سر از آب بيرون دارد . يا همانند شتر مرغى بر زمين خفته . و در روايتى ) : چون سينه پرندهاى بر لجّه دريا . خوب اینهمه خوندی و الان خسته و مونده شدی حالا مخلص کلام دستور پرهیز از مشورت با زنان، با کم خردی ذاتی زنان ملازمت نداره چرا؟ چون اطلاق دستور مذکور در اندیشه حضرت مقید شده است. علی علیهالسلام فرمود: «بپرهیز از مشورت با زنها مگر زنی که کمال عقل او به تجربه رسیده است».(ایاک و مشاورة النساء الامن جزّیت بکمال عقل) _بحارالانوار، ج 78، ص 141._ از این جمله چنین برمیآد که وصیت امام علیهالسلام به فرزندش حسن مجتبی علیهالسلام عمومیت ندارد بلکه معطوف به اکثریت غالب هست و زنانی که از زر و زیور دنیا اعراض کرده و تعقل پرداختهاند، مانند مردان شایسته مشورت هستن . گرامی از این به بعد درباره این موضوع این رو یادگار داشته باش ![]() اگه موضوعی جامونده بگین تا به اونم برسیم. فقط این رو بخونین تا دوباره رجوع به این متن نکنیم . با تشکر از صبر شما |
|||
|
|
۲۲:۵۳, ۲۸/فروردین/۹۵
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/فروردین/۹۵ ۲۳:۰۴ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام به همه
از راهنمایی های ارزشمندتان ممنونم. نقل قول:علی علیهالسلام فرمود: «بپرهیز از مشورت با زنها مگر زنی که کمال عقل او به تجربه رسیده است».(ایاک و مشاورة النساء الامن جزّیت بکمال عقل) _بحارالانوار، ج 78، ص 141._پس امکان داره یک حکم که مربوط به گروه خاصی است، به عنوان یک حکم کلی ذکر بشه و قیدهاش در یک حدیث مجزا بیاد. نقل قول:چهارم : او را امر كرده است تا وسايل آشنايى ميان زن و ديگران را نابود سازد ، زيرا آشنايى آنها با ديگران زمينه ساز فساد است . البته به قرينه حاليه درمىيابيم كه كسانى مانند پدر و . . . محرم و از شمول سخن امام خارجند . و اين كه اين دستور را مشروط بر توانايى كرده ، از آن روست كه گاهى به هيچ نوع امكان ندارد ، جلو آشنايى آنها را با ديگران گرفت .سوال اینجاست که اگر مرد توانایی داشت و توانست ارتباط زن با جامعه را قطع کند، تکلیف چیست؟ و اگر توانست به صورت موردی ارتباط زن با جامعه را قطع کند، آیا مجاز به این کار است؟ با توجه به توضیحات بالا، شاید توصیه زیر نیز مربوط به گروه خاصی از زنان باشد که قیدش در اینجا ذکر نشده یعنی ممکنه حتی در صورت وجود توانایی هم مرد حق نداشته باشه مانع از حضور زن در جامعه شود، به جز در مورد گروه خاصی از زنان که در اینجا مشخص نشده اند. حدیثی که ذکر فرمودید نشان می دهد که داشتن تجربه به عنوان یک فضیلت برای زن محسوب می شود. مطمئناً کسب تجربه لازمه شناخت جامعه است. زنی که غیر از نزدیکانش کس دیگری را نمی شناسد، نمی تواند در امور جامعه مشورتی ارائه دهد. |
|||
|
۲۳:۱۵, ۲۸/فروردین/۹۵
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
البته بیرون رفتن و خرید و تفریح و .... خیلی خیلی با بعضی کار خانم ها فرق میکنه... کارهایی که روزی با صد تا مرد غریبه برخورد داشته باشه... مثل کارمند بانک، زنی که روزی با صدتا مرد نامحرم برخورد و صحبت داشته باشه یعنی ماهی با سه هزار نفر... دیگه شرم و خجالتی میمونه... آدم باید یکم فکر کنه دلیل این بی حیایی ها چیه؟ چرا وقتی باهاشون حرف میزنی پررو پررو حرف میزنن! دعوا میکنن! شوخی میکنن! ادم شرمش میاد...
یعنی این رو با زن خانه داری که سرتاپای وجودش عفت و حیاست یکی میکنین؟ البته همه اونجور نیستن ولی بحثم روی تاثیرشه... به خدا ادم بعضی موقع ها فرقی بین اینا با مردا نمیبینه از بس که راحت هستن... اونم با جوونای الان که فکرا همه داغون حالا از بعضی متاهلا نمیگم که بماند چه وضعیت داغونیه... یا برخی از این مجری ها و بازیگرا... عشوه ها و خنده ها و شوخی ها و ... اه اه اه اصلا وضعیت زن تو جامعه ما داره رو به یه سمت فاجعه بار میره.... با این برنامه های مزخرف تلویزیون مثل دورهمی و خنده بازار و شب کوک.... اخ نگو چه افتضاح بازاری شده... چه ادابازی های در میاوردن... چقد سبک... چقدر مسخره و افتضاح... واقعا عقلشون با این کاراشون پریده دلقکای مسخره |
|||
|
۱۱:۴۸, ۲۹/فروردین/۹۵
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
قبل از اینکه شروع به پاسخ قسمتهایی از پرسش شما بکنم خوبه هدف سید رضی (ره ) رو بگم ( شما هم نهج البلاغه دم دستت بود یه نگاه بنداز چون خود نگاه کردن یه ارامش و یقین میاره ):
من در سنین جوانی شروع به تألیف کتابی در خصائص ائمه - علیهم السلام - نمودم تا اخبار و کلمات آن بزرگواران را به صورت گلچین شده جمع آوری نمایم. زمانی که خصائص مربوط به امیرالمؤمنین - علیه السلام - را به اتمام رساندم، مشکلاتی پیش آمد که نتوانستم کتاب را کامل نمایم. در پایان فصول این کتاب، فصلی در کلمات قصار آن حضرت آمده بود؛ لکن خطبه ها و نامه های مفصل ایشان را ذکر نکرده بودم. چون عده ای از دوستان این فصل از کتاب را دیدند، برایشان جالب بود؛ لذا از من درخواست کردند تا کتابی مستقل درباره کلمات گرانبهای امیرالمؤمنین - علیه السلام - در موضوعات گوناگون تألیف نمایم. من هم که دیدم چنین گردآوری تاکنون انجام نشده، دست به تألیف این کتاب عظیم زدم... و نام آن را نهج البلاغه گذاشتم (۲۸/فروردین/۹۵ ۲۲:۵۳)chiaueam نوشته است: پس امکان داره یک حکم که مربوط به گروه خاصی است، به عنوان یک حکم کلی ذکر بشه و قیدهاش در یک حدیث مجزا بیاد.ببینین شما باید نگاه کنین که این مطلب در جای دیگه هم اومده یا نه و اینکه نهج البلغه کلیه سحنان و نامه ها و ... حضرت امیر نیست ، بلکه سید رضی (رحمة الله علیه) اونهایی که به دید بلاغتی بوده رو خودش میگه جمع اوری کردم . شما برای دریافت مفهوم یک معنا تنها به متن اکتفا میکنی؟ به زمان و احوال دوران دقت نمیکنی؟ ببینین تاریخ زمان گفتن اون وصیت ( برفرض اینکه سندیت و صحتش درست باشه ) حضرت امیر قصودشون چی بوده و مخاطب کی قرار گرفته . وقتی این رو متوجه بشین میتونین درک کنین کلام رو . موردی که هست باید به زمان و مکان دقت کرد تا اگه خواستین بتونین تخصیص بزنین . میگم همه اینها بسته به این دراه که سند کلام صحیح باشه . برای اینکه بدونین کلام قسم دیگه داره یا نه حتما تحقیق کنین تا نکنه جایی کلام با الفاظی دیگه و شاید تکمیلی ذکر شده باشه . قسمت اخر متن رو الان بخون اگه خیلی تا بدونی چرا این رو میگم. (۲۸/فروردین/۹۵ ۲۲:۵۳)chiaueam نوشته است: سوال اینجاست که اگر مرد توانایی داشت و توانست ارتباط زن با جامعه را قطع کند، تکلیف چیست؟ و اگر توانست به صورت موردی ارتباط زن با جامعه را قطع کند، آیا مجاز به این کار است؟ الان از من شما حکم شرعی میخوای؟ شما یک حکم رو نمیتونی به دیگر مباحث معطوف کنی و نتیجه بگیری هر موردی برای خودش هست و بس. شما تجربه رو از کجا بدست اورید ؟ و میگی فضیلت ! (۲۸/فروردین/۹۵ ۲۲:۵۳)chiaueam نوشته است: حدیثی که ذکر فرمودید نشان می دهد که داشتن تجربه به عنوان یک فضیلت برای زن محسوب می شود. مطمئناً کسب تجربه لازمه شناخت جامعه است. زنی که غیر از نزدیکانش کس دیگری را نمی شناسد، نمی تواند در امور جامعه مشورتی ارائه دهد. این متن رو ترجمه کنین مخصوصا عبارت قرمز رو : (ایاک و مشاورة النساء الامن جزّیت بکمال عقل) . بزارین متن وصیت نامه رو که تو نهج البلاغه اومده با یک متن دیگه ( بازم همین هست فقط در جای دیگه ) مقایسه کنیم و اگه موردی بود باز برسی کنیم. نقل قول: [الرأي في المرأة] اما متن دوم از کتاب کنز الوائد نقل قول:متن سوم تو کتاب مكاتيب الأئمة عليهم السلام، ج1، البته بازم با عنوان نامه و وصیت به امام حسن این مورد ذکر شده که زیاد هست و فقط قسمت مربوط به زن ( که اخر این قسمت هست ) اشاره میکنم نقل قول:وإيَّاك ومشاوَرَة النِّساء، فإنَّ رأيَهنَّ إلى الأفَن، وعَزْمَهُنَّ إلى الوَهَن، واكفُفْ عليْهِنَّ مِن أبصارِهنَّ بحِجابِك إيَّاهنَّ، فإنَّ شِدَّة الحِجاب خَيْرٌ لَك ولَهنَّ مِن الارتِياب، ولَيْسَ خروجُهُنَّ بأشدّ من دُخول مَن لا يُوثَقُ به عليهِنَّ، وإنِ اسْتَطَعْتَ أنْ لا يعْرِفنَ غَيْرَك من الرِّجال فافعل، ولا تُمَلِّك المَرأة من الأمر (من أمرها) ما جاوز نفسها، فإنَّ ذلِك أنْعَمُ لحالِها، وأرْخَى لِبالِها، وأدْوَمُ لجمالِها، فإنَّ المرأة رَيْحانَةٌ، وليسَتْ بقَهرِمانَة، ولا تَعْدُ بكَرامَتها نفسها، ولا تُطمِعْها في أنْ تَشْفَع لغَيْرها (بغَيْرها)، فَيَميِل مَن شَفَعْت له علَيْك معها، ولا تُطِل الخلْوَةَ مع النِّساء، فيُمَلِّلَنَّك وتُمَلِّلُهُنَّ، واستَبْق من نفسك بقيَّةً، فإنهَّ إمْساكَك عنهنَّ وهُنَّ يَرَيْنَ أنَّك ذواقْتِدارٍ خَيْرٌ من أنْ يَعْثُرن (يظْهَرنَ) منْك على انْكِسار (علَى انْتِشار).دوست عزیز این رو مطالعه فرمودی ؟ خوب حالا دقت کردی که گفتم ممکنه جای دیگه متن کاملتر هم باشه؟ کلام یکجا نقل نشده باکه چند مصدر میتونه داشته باشه و از طرفی برخی کم و یا زیادتی داشته باشن و این یعنی تا جایی که میشه باید ذقت کرد . این پس حل شد بحث انکه گفتین (۲۸/فروردین/۹۵ ۲۲:۵۳)chiaueam نوشته است: با توجه به توضیحات بالا، شاید توصیه زیر نیز مربوط به گروه خاصی از زنان باشد که قیدش در اینجا ذکر نشده یعنی ممکنه حتی در صورت وجود توانایی هم مرد حق نداشته باشه مانع از حضور زن در جامعه شود، به جز در مورد گروه خاصی از زنان که در اینجا مشخص نشده اند.این قسمت رو بزارین بعد رفع شدن مبحث قبل پاسخ بدم . البته تو تالار در این مورد پاسخ داده شده و دوستان تاجایی که یادم هست بروز و منطقی پاسخ داده بودن.
|
|||
|
|
۱۶:۴۸, ۲۹/فروردین/۹۵
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
سلام مهدی سینای عزیز
میزان اطلاعات شما ستودنی است نقل قول:اما متن دوم از کتاب کنز الوائد نقل قول:متن سوم تو کتاب مكاتيب الأئمة عليهم السلام، ج1، جالبه ... پس ممکنه برخی خطبه ها و نامه های نهج البلاغه تقطیع شده باشند، طوری که معنای نادرستی ازشون برداشت بشه. یا شاید به کتاب کنز الوائد مطالبی اضافه شده باشه ... از کجا میشه فهمید کدوم نسخه درسته ![]() پس فقط مسئله احادیث جعلی مطرح نیست، مسئله تحریف و تقطیع احادیث هم مطرحه. با این حساب اگر فردی بخواد با تکیه بر احادیث زندگی خودش رو تنظیم کنه، ممکنه احتمال خطاش بیشتر بشه از کسی که بر اساس تشخیص خودش کار می کنه. مثلاً تصور کنید فردی به دلیل اینکه نهج البلاغه رو خونده اما کنز الوائد رو نخونده، همسرش رو از شرکت در جامعه محروم کنه. اما کسی که بر اساس تشخیص خودش تصمیم میگیره، زن رو از شرکت در جامعه محروم نمی کنه و در نهایت کاری که انجام میده به اون حدیث اصلی نزدیکتر میشه. |
|||
|
۱۷:۴۴, ۲۹/فروردین/۹۵
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۲۹/فروردین/۹۵ ۱۶:۴۸)chiaueam نوشته است: سلام مهدی سینای عزیز سلام . بزارین عبارت شما رو اصلاح کنم تقطیع و تحریف خیر بلکه گاه بخاطر مواردی در نسخه های مختلف این متن با عباراتی تغییر یافته و یا کم و زیاد نقل شده باشن . نمونه باتون فقط از یک متن 3 نوع منبع ( که خود منبع اخری بازم مصاد و مسانید دیگه هم داشت که نگفتم ) بربخورین . نمونه دیگه هم مثل احادیث مستفیض و احادیث متواتر . از اینکه معنای غلط برداشت بشه یا نه شخصا پیشنهاد میکنم روی ترجمه هیچوقت اتکا نکنین بلکه به متن و مفردات در اون تکیه کنی و اگه اهل کمی تحقیق باشی میتونی رفع حاجت کنی . از طرفی دیگه برایکتبی مثل نهج البلاغه و ... کتبی مثل مصادر نهج البلاغه و اسانیده و شروح مختلفی مثل شرح ابن میثم و ابن ابی الحدید و... مراجعه کی ا بدونی مراد از مثلا ان زن و ان مرد و ان قبیله و ... کی بوده . چون شما که تو اون دوره نیستی پس باید به این موارد دقت کنی. درباره این قسمت (۲۹/فروردین/۹۵ ۱۶:۴۸)chiaueam نوشته است: پس فقط مسئله احادیث جعلی مطرح نیست، مسئله تحریف و تقطیع احادیث هم مطرحه. با این حساب اگر فردی بخواد با تکیه بر احادیث زندگی خودش رو تنظیم کنه، ممکنه احتمال خطاش بیشتر بشه از کسی که بر اساس تشخیص خودش کار می کنه. مثلاً تصور کنید فردی به دلیل اینکه نهج البلاغه رو خونده اما کنز الوائد رو نخونده، همسرش رو از شرکت در جامعه محروم کنه. اما کسی که بر اساس تشخیص خودش تصمیم میگیره، زن رو از شرکت در جامعه محروم نمی کنه و در نهایت کاری که انجام میده به اون حدیث اصلی نزدیکتر میشه.ما قرار نیست فقط به احادیث تکیه کنیما دقت کنین ، کتاب الله و عترتی و اهل بیتی . یعنی اول قران و بعد کلام مفسرین و مبینین بلاشک قران ، برنامه زندگی ما هست . تشخیص خودش بر اساس چی؟ عقل؟ تحربه؟.... ؟ پیشنهاد میکنم در این مورد یه نگاه به کلام بزرگان و سیره معصوم بندازی ( تحقیق کنی) از این هم کمک بگیر خوبه اشتغال زنان و مصلحت خانواده در قانون مدنی البته یه ماده 1117 هم هست که میتونه ابزاری باشه برای بعضی رفتارها که بازم نیاز به روشنگری داره. |
|||
|
|
۱۶:۱۳, ۳۰/فروردین/۹۵
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
نقل قول:وَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَلاَّ يَعْرِفْنَ غَيْرَكَ فَافْعَلْ. نقل قول:وَ إِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ لَا يَعْرِفْنَ غَيْرَكَ فَافْعَلْ نقل قول:وإنِ اسْتَطَعْتَ أنْ لا يعْرِفنَ غَيْرَك من الرِّجال فافعلسلام مهدی سینای عزیز گویا در هر سه نسخهُ بخشی که مربوط به ممانعت زن از شناخت افراد جامعه هست اومده. در تفسیری که نقل قول فرموده بودید هم این معنای ظاهری تایید شده بود: نقل قول:چهارم : او را امر كرده است تا وسايل آشنايى ميان زن و ديگران را نابود سازد ، زيرا آشنايى آنها با ديگران زمينه ساز فساد است . البته به قرينه حاليه درمىيابيم كه كسانى مانند پدر و . . . محرم و از شمول سخن امام خارجند . و اين كه اين دستور را مشروط بر توانايى كرده ، از آن روست كه گاهى به هيچ نوع امكان ندارد ، جلو آشنايى آنها را با ديگران گرفت . آیا حدیثی داریم که جدا کردن زن از جامعه را نهی فرموده باشد یا به شکلی مکمل این احادیث باشد؟ دیدگاه غالب فقیهان در این مورد چیست؟ |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| راهکار اسلام در مورد همجنس گرایی چیست؟ | سعدی | 20 | 5,724 |
۲۰/اردیبهشت/۹۶ ۱۵:۲۴ آخرین ارسال: amirabdi |
|
| سخني درباب اشتغال زنان در اسلام | راوی110 | 0 | 920 |
۲۱/تیر/۹۴ ۱۲:۱۵ آخرین ارسال: راوی110 |
|

یعنی خوشم میاد
میخواید ایراد بگیرید که اگه زن در کلام امیر المومنین ناقص العقل بود چرا ام المومنین خدیجه کبری ( س ) رو نبی خاتم به همسری گرفتن و ایشون نمیدونستن زنها چنین خصوصیتی دارن ؟

![[تصویر: blush.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/blush.png)
اشتغال زنان و مصلحت خانواده در قانون مدنی