کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
توهین در فضای مجازی
۲۱:۰۹, ۶/مرداد/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/مرداد/۹۵ ۲۱:۱۰ توسط ام ابیها.)
شماره ارسال: #1

اولین بار اون خانوم مجری برزیلی بود که لباس غیر اسلامی پوشیده بود.
اما به خاطر حساسیت موضوع زیاد بولد نشد.
دومین بار مسی بود.
دومین باری که ایرانیهای مودب شروع به توهین به آدم معروفی کردن جام جهانی بود.
اونقدر تو صفحه مسی بد و بیراه نوشتن که کفاشیان هول کرد و گفت ما واسه مسی تولد میگیریم.
یعنی ما فکر کردیم اون مهمونی با مثلا شکیرا رو ول میکنه و میاد اینجا براش دو انگشتی دست بزنیم...
خلاصه...
نمیدونم چه اصراری بود که دل مسی رو به دست بیاریم.
بعدشم که دیگه باب شد.
از شهاب حسینی و اصغر فرهادی تا بازیکنان فوتبال اروپایی و حتی اوباما و دخترش.
اما نکته جالب این بود که هم مسی و هم دختر اوباما به دلیل معذرت خواهی بقیه ایرانیان گفتن که ایرانی ها افراد مودبی هستن.
اما چرا؟
چرا یه روزی بقیه مردم و هنرمندان و حتی مسئولین مملکتی ما باید به دنبال دلجویی از سلبریتی ها باشن؟
اخیرا کمپینی تشکیل شده که بی ادب ها رو بلاک کنیم.
سوال اول اینجاست که اون آدم بی ادب چلاقه که یه اکانت دیگه نسازه و با اون حتی به بلاک کنندگانش فحش مجدد نده؟؟؟
آیا اینستاگرام کنتور می اندازه که یه نفر چند تا اکانت داره؟؟؟
آیا آدمهایی که کار دارن و سر کارن و هنر مندن یا سیاستمدارن میتونن آدمهای علاف و وبگرد رو تربیت کنن؟ آدمی که بیکاره و تمام تفریحش و کارش میتونه توهین و ناسزا باشه.

اما...
نکته مهمی که برام جالب بود اینه که آیا تو دنیا فقط ما اینطوری هستیم که بزرگانمون میخوان بی ادبهای اینترنتی رو ادب کنن؟
یه برنامه شبانه ای هست توی آمریکا با مجری گری جیمی کیمل که مجری بسیار مبتکریه و اگه یادتون باشه همونیه که کلیپ سر کار گذاشتن بچه ها در شبهای هالووین رو پخش کرد.
در باب ابتکار این مجری میشه یه تاپیک زد و ساعتها بحث کرد.
یکی دیگه از ابتکارات این مجری خوش ذوق اینه که هر سلبریتی ای رو میاره و ازشون میخواد که توییتهاشون رو بخونن.
البته که این توییتها اونقدر زشته که من نمیتونم حتی یه عکس کوچولو براتون بذارم.
وقتی این برنامه ها رو دیدم، به فکرم خطور کرد که همه جای دنیا بی ادبن.
و محاله که کسی بتونه یک بی ادب مجازی که وقت آزاد و دهان بی چاک و بست داره رو ادب کنه.
چرا ما اونقدر کاسه داغ تر از آشیم در مسائل حاشیه ای و بی اهمیت؟؟
چرا باید به دنبال درمان آدم های روانی مجازی باشیم؟
موضوعات زیادی هست واسه کمپین درست کردن.
چرا بی اهمیت ترینشون؟؟؟
کمپین تحریم پزشکان متخلف.
مثلا پزشکی که بخیه صورت بچه ای رو باز کرد رو ازش اسم میبردن و از مردم میخواستن دیگه بهش مراجعه نکنن.
یا همین دکتری که زده تو گوش دختر بچه.
یا کمپین نخریدن اوتول داخلی.
یا کمپین مسافرت نرفتن و رفتن به تفریح گاه های شهر خودمون که مسئولین هر شهر به فکر تفریحات مردم اون شهر باشن.
یا کمپین دوچرخه سواری و عدم استفاده از ماشین شخصی.
یا کمپینی برای تقاضا از ایرانسل و همراه اول و محسن و هوم کر و .... واسه این که به جای ماشین به مردم دوچرخه هدیه بدن.
یا کمپینی برای تقاضا از دولت برای تغییر سیستم آبیاری زمینهای زراعی که آب پشت سدها هدر نره.
یا کمپینی برای تقاضا از مردم شمال برای برگردوندن شالیزارها به جای باغ کیوی و عدم فروش به تهرونی های خوش گذرون.
یا کمپینی برای مانتو نخریدن تا مانتوها با کیفیت و حجاب بشه.
یا هزار و یک اتحاد برای درست کردن عملی کشور.
نه فضای مجازی و تحریم یک مشت بیمار روانی.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، Mohammad Trust ، قلب

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۰۷, ۱۰/مرداد/۹۵
شماره ارسال: #11
آواتار
واقعا توهين آميزه همين برنامه ي جيمي كيمل و باهاتون موافقم كه همه جا همينه ، و همه جا آدمهايي پيدا ميشن كه فی*ل*تر براي زبانشون ندارن ... سوال اينه كه ماهم بايد اينطور باشيم يا نه ؟ و بايد انقدر عادي بشه كه فرهنگ بشه يا نه ؟؟؟
راستي همون برنامه ي جيمي كيمل ديديد چقدر خود اوباما و مياره تا بخونه توييت هاي خودش رو؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ام ابیها
۱۶:۱۹, ۱۰/مرداد/۹۵
شماره ارسال: #12

بله عزیزم.
دیدم.
هر بازیگری و یا سیاستمدارانی مثل اوباما رو میاره و ازشون میخواد که توییت هاشون رو بخونه.
در پاسخ به سوال شما باید گفت که قطعا کار خوبی نیست.
اما سوال من اینه:
۱. آیا اونها روند دین زدایی و دموکراسی انسانی رو ۱۰۰ سال قبل از ما شروع نکردن و آیا ما جزو بزرگترین آرزوهامون نیست که مثل اونا بشیم؟
اگر نه که قطعا باید شیوه های حکومتی و فرهنگی و سیاسی و اقتصادی اسلامی رو خیلی صریح و بی رودربایستی اجرا کنیم.
اگر هم آره که هر چی فوش بخوریم هم در راستای دموکراتیک شدن کشوره و نوش جونمون.
۲. آیا میشه انسان بیمار روانی که به خواهر و مادر دیگران تهمت زنا میزنه در حالی که در واقعیت جزای این کار حده رو با نوشتن متن و مقاله به راه راست هدایت کرد؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve
۲۱:۴۱, ۱۰/مرداد/۹۵
شماره ارسال: #13

فرقش اینه که درحالت عادی یه عده از یکی خوششون میاد و مبرن قربون صدقه اون شخص میرن و یه عده هم از یکی بدشون میاد میرن این رو ابراز میکنن که گاهی هم فحش و ناسزا میگن.ولی یه چیزی تو ایران باب شده یهو یه عده حمله میکنن به صفحه یکی n هزارتا فحش و جوک و ... تو پیج یه بدبختی میدن.فکر هم میکنن کارشون بامزست.این چیز بدیه و باید برای مقابله باهاش فرهنگ سازی بشه.جلوی فحش رو نمیشه گرفت ولی جلوی این حمله های گله ای رو با فرهنگ سازی با مرور زمان میشه
۲۲:۳۴, ۱۰/مرداد/۹۵
شماره ارسال: #14
آواتار
(۱۰/مرداد/۹۵ ۱۶:۱۹)ام ابیها نوشته است:  بله عزیزم.
دیدم.
هر بازیگری و یا سیاستمدارانی مثل اوباما رو میاره و ازشون میخواد که توییت هاشون رو بخونه.
در پاسخ به سوال شما باید گفت که قطعا کار خوبی نیست.
اما سوال من اینه:
۱. آیا اونها روند دین زدایی و دموکراسی انسانی رو ۱۰۰ سال قبل از ما شروع نکردن و آیا ما جزو بزرگترین آرزوهامون نیست که مثل اونا بشیم؟
اگر نه که قطعا باید شیوه های حکومتی و فرهنگی و سیاسی و اقتصادی اسلامی رو خیلی صریح و بی رودربایستی اجرا کنیم.
اگر هم آره که هر چی فوش بخوریم هم در راستای دموکراتیک شدن کشوره و نوش جونمون.
۲. آیا میشه انسان بیمار روانی که به خواهر و مادر دیگران تهمت زنا میزنه در حالی که در واقعیت جزای این کار حده رو با نوشتن متن و مقاله به راه راست هدایت کرد؟

۱) با اینکه به نظر من لزوما تمام چیزهایی که در غرب میبینیم بد نیست اما حاصل تقلید کورکورانه وبی چون و چرا ر این دید که«اونجا بهشته» همینه که الان تو جامعه شاهدشیم .
۲) نه قطعا با این کار کسی که اینکارو میکنه درست نمیشه . اما از عادی سازیش جلوگیری میکنه . متاسفانه الان واقعا باب شده اینکار و زشتیش از بین رفته این بلاک کردن یا هر حرکت دیگه ای حداقل یه ابراز انزجاره که واقعا بودنش بهتر از نبودنشه و از شیوع بیشترش جلوگیری میکنه . لااقل باعث میشه بیشتر ازین آدمها اینکارو انجام ندن یعنی شروع به همچین عملی نکنن .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ام ابیها ، فیروزه ی سبز
۹:۳۵, ۱۱/مرداد/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مرداد/۹۵ ۹:۳۸ توسط ام ابیها.)
شماره ارسال: #15

حوا جان.
نمیدونم چرا در صحبت با شما اینقدر در آرامشم.
شاید چون بحث به حاشیه نمیره و منطقیه.
در هر حال...
نمیشه منکر این قضیه شد که ما یه قاشق از اسلام برداشتیم و یه دیگ از غرب.
اما بعضی رفتارها تو هیچ ایدئولوژی ای جا نداره که تو کشور ما هست.
مثلا اسلام ربا رو حروم میدونه و کشورهای لیبرال هم سود بانکیشون بالای ۱ درصد نیست.
اما سود بانکی تو کشور ما ۲۷-۲۸ درصده.
معلوم نیست بلاخره شتریم یا مرغ.
قصد من هم در نهایت حمایت از توهینهایی که مردم دنیا به بازیگران هالیوود میکنن نبود.
اما نمیشه که ما مثل اونها لباس بپوشیم و رفتار کنیم ولی توقع داشته باشیم با ما مثل عرفا و علما رفتار بشه.
این که روزنامه لثارات توهین کرده و مستحق حده واضحه و اتفاقا توکلی هم بهش اشاره کرد.
اما حکایت جامعه ما شده حکایت یهودیهای صدر اسلام که هر چی توهین دلشون میخواست به پیغمبر میکردن و تا میگرفتنشون یا میگفتن توبه کردیم و یا میگفتن پس رافت اسلامیتون کو؟؟؟
توهین همه جوره بده.
اما واکنش به توهین باعث میشه که اون توهین مهم جلوه کنه.
دقیقا مثل اینه که تو توی یک تیمارستان راه بری و یکی بگه تو بهمانی.
و یک فحش رکیک بده.
قطعا گوشامون سرخ میشه.
چون پزشکان و آدمای سالم اونجا کار میکنن و اون توهین رو میشنون.
اما آیا تو میتونی اون آدم روانی رو درمان کنی؟؟
در حدیثی از پیامبر نقل میشه که به بد دهن و خسیس دختر ندید.
برداشت من اینه که این صفات درمان نمیشن که پیغمبر هم از اینا قطع امید کرده.
فقط جامعه شلوغ میشه واسه انجام کارهای دیگه.
الآن من نگران المپیکم.
میترسم شروع بشه و حمله بعدی اسرائیل به غزه شروع بشه.
اون وقت ما نگران این هستیم که کسی تو پیج ماریا شاراپوا فوش ننویسه.
شما اگه کسی تو خیابون بهت متلک بگه یا پیشنهاد بی شرمانه بده چی کار میکنی؟
قطعا بهترین کار سکوت و محل نذاشتن به اون حرفه.
حتی اگه برگردی به متلک گو نگاه کنی، اون خوشش میاد و ادامه میده.
این موجودات روانی توهین میکنن که یکی جوابشون رو بده تا بحث کنن و بازم توهین کنن.
بهترین عکس العمل اصلا محل نذاشتنه.
اما در مورد هنرمندامون:
واقعا ازشون گله دارم.
همه دو رو...
وقتی طرف میاد تو تلویزیون نقش یه خانوم چادری رو ایفا میکنه که عشق خانواده است و در زندگی شخصی کاملا لاقیده و طلاق گرفته محاله اون پیام اخلاقی فیلم رو بتونه منتقل کنه.
واااقعا گاهی برنامه خندوانه رو دوست دارم.
اما خیلی حرص میخورم که مرد ۴۰ ساله ای که در ازدواج دومشه و هنوز بچه نداره اینقدر میگه من بچه دوست دارم و مردم رو تشویق میکنه به بچه زیاد.
نفس کار بد نیستا...
اما از جانب آدم اشتباهی مطرح میشه.
منظورم این نیست که تلویزیون اینا رو مطرح نکنه.
منظورم اینه که تلویزیون آدمهایی رو استخدام کنه که اینقدر تضاد رفتاری نداشته باشن.
یعنی واقعا کسی که میاد تو تلویزیون یه حجاب معقولی داشته باشه و وضعیت اخلاقی و خانوادگی خودش اوکی باشه.
البته من نمیگم طلاق نگیرن.
اما وقتی به راحتی با هم ازدواج میکنن و با هم فیلم میسازن و عشقشون رو رسانه ای میکنن و طلاقشون رو به صورت مرموز رسانه ای میکنن مردم تشویق میشن به این سبک زندگی و فضولی تو زندگیشون.
متاسفانه تریبون هم دارن و مدام میان میگن تو زندگی خصوصی هم دخالت نکنیم و درباره کسی قضاوت نکنیم و ...
خودشون تو اینترنتی هزار تا صفحه دارن و هی تو تلویزیون میگن اینترنت اخه و جیزه و خانواده ها رو از هم میپاشونه و ....
بعد فرداش دوباره تو پیجش عکس فلان میذاره با متن بهمان.
تو این رفتارها من واقعا از مهران مدیری خوشم میاد که کلا چیزی از خودش نمیگه که اگه متن نویسنده رو خوند و برنامه اجرا کرد حمل بر دو روییش نشه.
بازیگرها هم اگه میخوان کسی تو زندگیشون سرک نکشه و توهین هم نکنه قطعا تنها راهش اینه که اینقدر همه چیزو با بقیه شیر نکنن.
نمیشه که هر کس هر کاری دلش خواست بکنه و بگه کسی هم حق توهین نداره.
امیدوارم سرت رو درد نیاورده باشم.
خلاصه این که سخنی کز دل برآید لاجرم بر دل نشیند.
من به این جمله ایمان دارم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، میثم2 ، فیروزه ی سبز
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]