کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اقسام پیامبران
۲۲:۵۸, ۲۱/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/آبان/۹۵ ۱۶:۲۸ توسط Mforootaghe. علت ویرایش: تکمیل مطلب)
شماره ارسال: #1

بایاد خدا
درود
در مورد پیامبران الهی سه دسته مطرح اند نبی رسول اولوالعزم وعلت این تفاوت درمحدوده فعالیت آنان است محدوده فعالیت نبی بسیلر محدود ورسول بیشتر ازاو واولوالعزم آورنده دین وجهانی اند.
پیامبران اولولعزم 5 نفرند: حضرات نوح ع ابراهیم ع موسی ع عیسی ع ومحمدص
رسولان 313 نفرند که برخی ازآنان نامشان درقرآن ویا روایات آمده است
الباقی همگی تنها نبی اند
رابطه میان پیامبران اینگونه است .هر اولوالعزمی هم رسوله وهم نبی وهررسولی نبییه اما هرنبی ای اینطور نیست همه پیامبران بجز اولوالعزم ها مروج دین پیامبران اولوالعزم بوده اند
در مورد نوح ع 2 مورد درقران امده است. در مورد ابراهیم ع10 مورد درمورد موسی ع 14 مورد درمورد عیسی ع 3مورد ومروجان دین اسلام امامان دوازدهگانه بوده وهستند
خط سیر قانون الهی ازآغاز آفرینش آدم ع تا پایان خلافت امام مهدی ع بصورت یک خط مستقیم ادامه داشته وخواهد داشت.
دوره آدم ع وآئین او یک دوره مقدماتی بود که همه آن دوره در توفان نوحازمیان رفت وعده ای باقی ماندند. استاد من تعبیر جالبی دارد ودوران پیامبراناولوالعزم را به مدارس امروزی تشبیه میکند که جالب است شما هم بخونید
دوره ادم دوره پیش دبستانی بود دوره نوح دبستان دوره ابراهیم دبیرستاندوره موسی کارشناسی دوره عیسی کارشناسی ارشد ودوره پیامبر اسلام دوره دکترا وتکاملدین خدا است
تکمله:
میدونیم که پیامبران اولوالعزم 5نفربودند ادیان آنان بترتیب دین نوح دین حنیف ابراهیم دین یهودیت موسی دین نصارای عیسی ودین اسلام حضرت محمد ص
وکتب آنان صحیفه نوح صحیفه ابراهیم تورات موسی انجیل عیسی وقرآن حضرت محمد ص است که درتاریخ ازدومورد اول هیچ سابقه ای موجود نیست ودرمورد تورات وانجیل تحریف شده آن به تعبیر قرآن موجود ه وقرآن هم که صحیحترین کتاب موجود درجهانه.
اینک یک سوال مهم مطرح میشه که ادیان دیگر موجود در تاریخ بشر وکتب آنها تا آغاز بعثت پیامبر اسلام دارای چه وضعیتی هستند؟ مثلا ایزدی ها ارامنه صابئین مندائی مجوسیان زردشتیان بودیسم شینتوئیسم و....
البته ادیان ادعائی پس از بعثت نبی اکرم ص مانند مدعیان نبوت دوران اسلام وخصوصا دین بابی وبهائی کلا فاقد صحت واعتباره وقابل اعتنا نیست چرا که باصراحت قرآن کریم مساله نبوت مختومه وبابش مسدود است.
اما درموارد قبل از اسلام که دربالا اشاره شد بمرور توضیح میدم.

1-درمورد برخی ازادیان اساسا بانی آن ادعای نبوت نکرده است بنابراین اینها ازرده ادیان الهی خارج میشه مانندبودیسم یا شینتوئیسم که آئین های عرفانی است نه دین الهی
2- برخی نیزاساسا دین نیستند ودکانی دربرابر دین اصلی است مانند ارمنی یا ایزدی یا صابئین مندائی اینها همه مسیحی اند وبنوعی خودرا مجزا کرده اند که صحت نداره
3-برخی نیز بازگشتشان به دین اصلی است مانند پیروان صاب بن نوح ومجوسیان وزردشتیان که به ادیان اصلی نوح وحنیف ابراهیم وابسته اند.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۳۱, ۲۳/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آبان/۹۵ ۲۱:۵۷ توسط Mforootaghe.)
شماره ارسال: #31

با درو فراروان
1-بله کاملا درست است اصلاح میکنم ترجمه مصطفوی بود چاپ بین الحرمین دیگه بقیه ش رو بخاطر نمی ارم
2-ممنون ازتائید امر
3-در اینکه هارون نبی بودند شکی نیست اما رسول هم بودند چون همراه برادرشان ماموریت داشتند
4-یک ضرب المثل ایرونی حلال مشکله (چونکه صدآمد نود هم پیش ماست)
کسیکه اوالعزم هست هم رسوله وهم نبی وکسیکه رسوله نبی هم هست بنابراین آدم تنها نبی بود ورسول اکرم همه نبی بودند هم رسول وهم اولواعزم و ایشان شریعت خودرا ترویج میکردند ومروجان دین ایشان امامان بودند چرا که نظام نبوت بسته شد
درپایان اینکه ادریس یاهر پیامبر دیگری رسول هم بوده است نظر قطعی ندارم مگر اینکه درقرآن آمده باشه وباحتمال قریب به یقین پیامبرانی که درقرآن نامبرده شده اند عموما رسول هم بوده اند ممنونم
--------------
مطلبی بذهنم رسید اضافه کنم قران نام هیچ نبی ای را نمی اورد چرا که مردمانی ناشناخته بوده اند وتنها آدم را نام برده چرا که ابو البشر وابو الانبیا بود ولذا بقیه اسامی موجود درهمه کتابها همگی رسولند ودیگر اینکه قران نام هیچ زنی رانبرده است مگر مریم که اجبار درآن بود چرا که مسیح باید منتسب بنام مادر باشد ببخشید
۱۶:۲۱, ۲۵/آبان/۹۵
شماره ارسال: #32
آواتار
(۲۳/آبان/۹۵ ۲۱:۳۱)Mforootaghe نوشته است:  مطلبی بذهنم رسید اضافه کنم قران نام هیچ نبی ای را نمی اورد چرا که مردمانی ناشناخته بوده اند وتنها آدم را نام برده چرا که ابو البشر وابو الانبیا بود ولذا بقیه اسامی موجود درهمه کتابها همگی رسولند

نمیخوام دوباره بحث رو از اول بشکافم و دوباره ببافم جون به حد کافی صحبت شده ولی کلامی نوپیدا نشد.
داداش من همسایه جناب استاد علی اباد ، شاکرد جناب استاد دقت کن که اینطوری نگی
جناب هارون رسول بودند/؟؟؟؟[تصویر: huh.png]
وَوَهَبْنَا لَهُ مِن رَّحْمَتِنَا أَخَاهُ هَارُونَ نَبِيًّا ﴿53 - مریم)
اینو قبتر گفتم ولی چون مطالعه نفرمودی دقت هم ننمودی
اگه قرینه ای دارید که رسول رو بیان کنه ممنون میشم.

(۲۳/آبان/۹۵ ۲۱:۳۱)Mforootaghe نوشته است:  مطلبی بذهنم رسید اضافه کنم قران نام هیچ نبی ای را نمی اورد چرا که مردمانی ناشناخته بوده اند وتنها آدم را نام برده چرا که ابو البشر وابو الانبیا بود ولذا بقیه اسامی موجود درهمه کتابها همگی رسولند ودیگر اینکه قران نام هیچ زنی رانبرده است مگر مریم که اجبار درآن بود چرا که مسیح باید منتسب بنام مادر باشد ببخشید
این قسمت قرمز برام خیلی اشناست .این موضوع برشخورده هست و نام زنهای دیگم تو قران اومده اما این جمله مربوط به چیز دیگه ای هست که متسفانه شما هم بر برش میزنید نقل میکنین
این که برش خورده مربوط به وحی نازل شدن بر رسولان هست که در بیداری برشون نازل میشه و اینکه بر مریم بنت عمران وحی ( فرشته وحی ) نازل شد هست که بر اینکه این مادر پاکدامن مبرا بشه از تهمت های دیگه نه اینکه نام هیچ زن دیگه ای در قران نیومده .

اما برای اطلاعات عمومی اینم داشته باشین خوبه برای دوستان تو امتحانات ازش سوال ممکنه بیاد
نقل قول:
1. حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها : بر اساس روایات اسلامى، برخى آیات و سوره هاى قرآن در شإن حضرت زهرا(علیهاالسلام) نازل شده است؛ از جمله سوره هایى که در شإن ایشان نازل شده، سوره دهر و کوثر است.
2.مادر مریم ( همسر حضرت عمران): «إِذْ قالَتِ امْرَأَتُ عِمْرانَ رَبِّ إِنِّی نَذَرْتُ لَكَ ما فِی بَطْنِی مُحَرَّراً فَتَقَبَّلْ مِنِّی»[آل عمران/ 35. ] «یاد كن آن‌گاه كه زن عمران گفت پروردگارا من عهد كردم فرزندی كه در رحم دارم، از فرزندی او را در راه خدمت تو آزاد گردانم این عهد من را بپذیر.
3. صفورا دختر حضرت شعیب (همسر موسی علیه السلام): «فَجاءَتْهُ إِحْداهُما تَمْشِی عَلَی اسْتِحْیاءٍ »[قصص/ 25. ] «موسی دید كه یكی از آن دو دختر با كمی حیا باز آمده.»
«قالَ إِنِّی أُرِیدُ أَنْ أُنْكِحَكَ إِحْدَی ابْنَتَیَّ هاتَیْن»[قصص/ 27. ] «شعیب گفت: من اراده آن دارم كه یكی از این دو دخترم را به نكاح تو درآورم.»
4. مادر موسی علیه السلام: «وَ أَوْحَیْنا إِلی أُمِّ مُوسی»[قصص/ 7. ] «و به مادر موسی وحی كردیم.»
5. خواهر موسی علیه السلام: «وَ قالَتْ لِأُخْتِهِ قُصَّیهِ فَبَصُرَتْ بِهِ عَنْ جُنُبٍ وَ هُمْ لا یَشْعُرُونَ»[قصص/ 11. ] «(مادر موسی) به خواهر او گفت: وضع حال او را پیگیری كن او نیز از دور ماجرا را مشاهده كرد در حالی كه بی‌خبر بودند.»
6. آسیه (همسر فرعون): «وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِلَّذِینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ»[تحریم/ 11. ] «و خداوند برای مؤمنان زن فرعون (آسیه) را مثل آورد.
7. دختران پیامبر : «یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ وَ بَناتِكَ»[احزاب/59. ] «ای پیامبر به زنان و دختران خود بگو.»
8. دختران لوط: «و قال یا قَوْمِ هؤُلاءِ بَناتِی هُنَّ أَطْهَرُ»[هود/ 78. ] «گفت: ای قوم من این‌ها دختران من‌اند برای شما پاكیزه‌ترند.»
9. ساره زن ابراهیم علیه السلام: «وَ امْرَأَتُهُ قائِمَهٌ فَضَحِكَتْ فَبَشَّرْناها بِإِسْحاقَ وَ مِنْ وَراءِ إِسْحاقَ یَعْقُوبَ»[هود/ 71. ]؛ زن ابراهیم (ساره) ایستاده بود كه متبسم گردید كه ما آن را به فرزندی به نام اسحاق و پس به یعقوب بشارت دادیم.
10. حواء علیها السلام: «وَ قُلْنا یا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَ زَوْجُكَ الْجَنَّهَ»[بقره/ 35. ] «و گفتیم ای آدم تو با جفت خود (حواء) دربهشت جای گزینید.»
11. بالقیس: «إِنِّی وَجَدْتُ امْرَأَهً تَمْلِكُهُمْ»[نمل/ 23. ] «من زنی را دیدم كه بر آنان حكومت می‌كند.»
12. همسر ابولهب: «وَ امْرَأَتُهُ حَمَّالَهَ الْحَطَبِ»[مسد/ 4. ] «و همسرش درحالی كه هیزم كش دوزخ است.»
13 و 14. همسران لوح و لوط علیهما السلام: «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِلَّذِینَ كَفَرُوا امْرَأَتَ نُوحٍ وَ امْرَأَتَ لُوطٍ»[تحریم/ 10. ] «خدا برای كافران زن نوح و زن لوط را مثال آورد.»
15. زلیخا: «قالَتِ امْرَأَهُ الْعَزِیزِ الْآنَ حَصْحَصَ الْحَقُّ»[یوسف/ 51.] «در این حال زن عزیز مصر (زلیخا) اظهار كرد كه الآن حقیقت آشكار شد.
البته در منابع روایی نام های این گرامیان ذکر شدهBlush

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۶:۳۴, ۲۵/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آبان/۹۵ ۱۶:۳۹ توسط Mforootaghe.)
شماره ارسال: #33

درود برشما
ممنونم ازتلاشی که می کنید
اولا درقران اززنان بسیاری اشاره شده اما نامی برده نشده واین حیای الهی است که نام زن برده نمیشود تنها درمورد مریم بود که آن هم بدلیل بیپدر بودن عیسی ع بود بنابراین جز نام مریم نامی صریحا نیامده
ثانیا پیامبران نبی که تنها برای خود وخانواده بودند نا شناخته اند درست مانند سربازان گمنام ما دراطلاعات تنها نام ادم امده چون چاره ای نبوده او اولین انسانه در نتیجه همه انان که اسمشان اومده رسولند وضرورتی ندارد قران همه را نام ببره مخصوصا هارون که ماموریت منطقه ای داشت پس حتما رسوله درسته
۲۰:۲۲, ۲۵/آبان/۹۵
شماره ارسال: #34
آواتار
یکی از ایرادهایی که به پادشاه هخامنشی گرفته میشه اینه که یهود رو نجات داده
حالا سوال من اینه که چرا باید نجات دادن یهودیا بد باشه ???
مگه یهودیا آدم نبودن
(چون موضوعات دیگه همه بسته بود این پست رو اینجا گذاشتم )
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعدی ، Mforootaghe
۲۰:۲۹, ۲۵/آبان/۹۵
شماره ارسال: #35

درود برشما
بله درسته تازه دین یهود اون موقع دین رسمی خدادرروی زمین بود وبنظر من کورش خود میبایست یهودی میشد برخی هم میگند بود اگر چه بنظر من بدین حنیف بود
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، سعدی
۲۱:۴۶, ۲۵/آبان/۹۵
شماره ارسال: #36
آواتار
(۲۵/آبان/۹۵ ۱۶:۳۴)Mforootaghe نوشته است:  درود برشما
ممنونم ازتلاشی که می کنید
اولا درقران اززنان بسیاری اشاره شده اما نامی برده نشده واین حیای الهی است که نام زن برده نمیشود تنها درمورد مریم بود که آن هم بدلیل بیپدر بودن عیسی ع بود بنابراین جز نام مریم نامی صریحا نیامده
ثانیا پیامبران نبی که تنها برای خود وخانواده بودند نا شناخته اند درست مانند سربازان گمنام ما دراطلاعات تنها نام ادم امده چون چاره ای نبوده او اولین انسانه در نتیجه همه انان که اسمشان اومده رسولند وضرورتی ندارد قران همه را نام ببره مخصوصا هارون که ماموریت منطقه ای داشت پس حتما رسوله درسته

جناب ... کمی دقت و حوصله بخرج بده بعد پاسخ بده . فقط حضرت ادم علی نینا و علیه السلام نبی هستن که اسمشون اومده؟ دلیلی بر رسول بودن حضرت هارون علی نبینا و علیه السلام بیارید خوشحال میشم بدونم در کجا رسالت ایشون ثبت شده.
إِنَّا أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ كَمَا أَوْحَيْنَا إِلَى نُوحٍ وَالنَّبِيِّينَ مِن بَعْدِهِ وَأَوْحَيْنَا إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإْسْحَقَ وَيَعْقُوبَ وَالأَسْبَاطِ وَعِيسَى وَأَيُّوبَ وَيُونُسَ وَهَارُونَ وَسُلَيْمَانَ وَآتَيْنَا دَاوُودَ زَبُورًا - نسا 163
میشه از بین این اتبیا که در نبوتشون شکی نیست ، رسولان رو مستند جدا کنید؟ کار سختی نیستا .
رسالت منطقه ای رو میشه بصورت واضح یکبارهم که شده دقیق و قشنگ بیان کنید جناب ؟

به به خانم پارمیس ، دوران محومیتتون تموم شد Blush قدم رنجه کردید گرامی .

علتش پس اینه که چون یهود رو نجات داد همه باهاش بدیم؟
چه جالب ، جناب شما از خوبیاش برامون بگو ما از بدیاش گفتیم اون به این در بشه .
(۲۵/آبان/۹۵ ۲۰:۲۲)پارمیس نوشته است:  یکی از ایرادهایی که به پادشاه هخامنشی گرفته میشه اینه که یهود رو نجات داده
حالا سوال من اینه که چرا باید نجات دادن یهودیا بد باشه ???
مگه یهودیا آدم نبودن
(چون موضوعات دیگه همه بسته بود این پست رو اینجا گذاشتم )
پیشنهاد میکنم یه پست بزنین و به همراه جناب 'Mforootaghe' و سایر دوستانی که دوست دارن کوروش و میخوان از هر اتهامی که بهش وارد هست مبرا کنن ، و اماده بشید بر اینکه پاسخگوی سوالاتی باشید که توان پاسخگوییش رو ندارید.
منتظرم چنین پستی بزنید و بصورت مستند و مستدل علمی و عقلی و بدور از تعصب فقط و فقط درباره این شخص و افعال و اقوالش و همینطور مطالبی که بهش مورد هجوم هست دفاع و یا خداقل پاسخ درستی بدید.( اگه زدید به بنده اطلاع بدید ت پیام خصوصی )
(۲۵/آبان/۹۵ ۲۰:۲۹)Mforootaghe نوشته است:  درود برشما
بله درسته تازه دین یهود اون موقع دین رسمی خدادرروی زمین بود وبنظر من کورش خود میبایست یهودی میشد برخی هم میگند بود اگر چه بنظر من بدین حنیف بود

داداش این شخص بنده چیز دیگه بود و حتی ... .
۲۲:۰۲, ۲۵/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آبان/۹۵ ۲۲:۳۱ توسط Mforootaghe. علت ویرایش: تکمیل پاسخ)
شماره ارسال: #37

درود برشما وشب بخیر
تازه ملتفت شدم که خانم پارمیس هم محروم بوده والله بیائید همه رو ازمحرومیت دربیارید بخاطر اربعین حسینی شاید ازاین عمل استفاده بشه
در مورد بقیه سوال یک کمی فرصت تا با استادم مشورت کنم وبعدا اضافه میکنم ببخشید. اینک پاسخ استادم را عینا منعکس میکنم

(بنام خدا
محمد عزیزم
چه سوال جالبی کردی ؟ دقت کن پیامبری درجاتی دارد ودر طول زمان ایجادمیگردد ابتدا 124000 نفر نبی میشوند یعنی براساس مشیت الهی آنان درخواب فرشته رادیده وازوحی الهی آگاه میشوند وتنها خود وخانواده خودرا رهبری میکنند. اینانضرورتی نیست که نامشان دانسته شود چه امری عبث است وخداوند کار عبث نمیکند. امازمانی میرسد که نبی بدرجه بالاتری ارتقا مییابد ومیشود رسول دیگر آنان باید برایماموریتی بزرگ راهی دیار وشهرها بشوند بدین خاطر آنان را رسول یا مرسل مینامندوتعداد انان همان 313 نفر است که تا کنون من حدود 100 نفر ازآنهارا در کتب گوناگوناستخراج کرده ام بنابراین همه انبیای نامبرده در قرآن بجز آدم ع رسولند. در مرحلهبعدی 5 نفر ارتقا یافته وبدرجه اولوالعزمی میرسند که با شریعت خود دین قبلی را نسخمیکنند وگاهی هم تکمیل. بنابراین هرگز بدنبال نام نبی صرف نباش بجز آدم چون ضرورتیبذکر نام نیست ومصلحت خداوند در حفظ جان آنان بوده است . اما رسولان همه آشکارندوباید درتاریخ نام همه را یافت واین زحمت بسیاردارد موفق باشی)
۲۲:۰۸, ۲۵/آبان/۹۵
شماره ارسال: #38
آواتار
(۲۵/آبان/۹۵ ۲۲:۰۲)Mforootaghe نوشته است:  درود برشما وشب بخیر
تازه ملتفت شدم که خانم پارمیس هم محروم بوده والله بیائید همه رو ازمحرومیت دربیارید بخاطر اربعین حسینی شاید ازاین عمل استفاده بشه
در مورد بقیه سوال یک کمی فرصت تا با استادم مشورت کنم وبعدا اضافه میکنم ببخشید

اصلا میخوای با ریس قوه قضاییه هم صحبت کنیم شاید در همه پرونه ها رو ببندن و همه بشن سفید پرونده؟
حانم پارمیس تخلف کردن و محروم شدن. حالا شما نگران بفیه نباش .
در اون مورد هم برو از استادتون بپرسید ولی ویرایش خیر بلکه پست بزنید پستهاتون رو سعی کنید درست استفاده کنید تا کم نیاد ما هم مثل شما از پایه شروع کردیم ولی ک نیاوردیم. پس سعی کنین مدیریت شده پست بزنید و برای یه جال و احوال پرسی و ... پست نزنین.
۲۲:۳۶, ۲۵/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آبان/۹۵ ۲۳:۴۲ توسط Mforootaghe.)
شماره ارسال: #39

درود برشما
قرار نبود برادرتون رو مسخره کنید دریک بحث دینی جدی باشید مشکل پست وسایت هم مساله ای نیست کتار میایم جواب هم داده شد
ضمنا بمن هم اطلاع بدید که کجا پست زدید ممنون
۲۲:۴۵, ۲۵/آبان/۹۵
شماره ارسال: #40

بحث مربوط به آزاد سازی بردگان:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-42411.html
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mforootaghe
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]