کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 4.6 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مباحثی پیرامون عالم ذر و عوالم دیگر!!!#
۲۲:۳۴, ۱/بهمن/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۳۲ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
تا حالا نتونستم آنچنان که باید راجب این موضوع تحقیق کنم .
هدفم از ایجاد این تاپیک بحث و گفتگو راجب عالم ذر هست
طبق آیه 172سوره اعراف

"وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّکَ مِنْ بَنی آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّیَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلی أَنْفُسِهِمْ أَلَسْتُ بِرَبِّکُمْ قالُوا بَلی شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا یَوْمَ الْقِیامَةِ إِنَّا کُنَّا عَنْ هذا غافِلینَ "

به یاد آور زمانی را که پروردگارت از پشت [و صلب] فرزندان آدم، ذریة آنها را بر گرفت و آنان را گواه بر خویشتن ساخت و فرمود آیا من پروردگار شما نیستم؟ گفتند: آری، گواهی می‌دهیم. [چرا چنین کرد؟] برای اینکه در روز رستاخیز نگویید ما از این غافل بودیم.»

آیا این موضوع که قبلا از آفرینش و آمدن به این دنیا در عالم دیگری به نام عالم ذر بودیم درسته؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد ، zarati313 ، وحید الف ، ساقی ، heaven ، faateme-313 ، ISOD ، یاســین ، عبدالرحمن ، قلب

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۱۱, ۴/بهمن/۸۹
شماره ارسال: #11
آواتار
سوره یس آیه 60
أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَبَنى ءَادَمَ أَن لا تَعْبُدُوا الشيْطنَ إِنَّهُ لَكمْ عَدُوُّ مُّبِينٌ
اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نكرده بودم كه شيطان را مپرستيد زيرا وى دشمن آشكار شماست
و در ادامه می فرماید:
و اينكه مرا بپرستيد اين است راه راست.

در یکی از معانی که در تفسیر المیزان در رابطه با این آیه آمده است، گفته شده: منظور از "عهد" همان عهدی است که در روز الست خداوند با انسان بسته است.
پس خداوند قبل از اینکه ما را به این دنیا بفرستد، راه رستگاری را نیز به ما نشان داده و با هر عملکردی که ما در روز الست داشته باشیم، باز هم می توانیم رستگار شویم.
در این آیه و آیه بعد، خداوند دشمن و دوست را به ما نشان داده (که این می تواند به معنای آیه 256 سوره بقره هم باشد که می فرماید: قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ)

و یک نکته مهم اینکه: دعا کردن، تقدیر را تغییر می دهد. و بزرگترین دعای بزرگترین علما این بوده است که :"خدایا من را عاقبت به خیر کن"
و اگر کمی در این دعا فکر کنیم می فهمیم که چه معنای عمیقی دارد.

نتیجه گیری:
اگه ترم اول را مشروط شدی، اشکال نداره. ترم بعد سعی کن معدلت را ببری بالا.

امضای mohamad
[تصویر: abbasalef.jpg]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Seyed Mohsen ، shia12 ، فرهاد ، bahar2006 ، وحید الف ، boghz ، ساقی ، MohammadSadra ، در جستجوی سختی ، heaven ، Patriot ، قلب ، ISOD
۱۷:۲۱, ۴/بهمن/۸۹
شماره ارسال: #12
آواتار
علامه طبابایی ذیل آیه 172 توضیحات کاملی دادند که به دوستان توصیه می کنم به ترجمه تفسیر الميزان، ج‏8، ص: 400 مراجعه کنند علامه بیش از 20 صفحه در این باره توضیح داده اند
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zarati313 ، ساقی ، حضرت عشق ، قلب
۱۸:۲۴, ۴/بهمن/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/بهمن/۸۹ ۱۸:۲۶ توسط zarati313.)
شماره ارسال: #13
آواتار
ضمن تشکر از دوستان که نکات ارزشمندی بیان فرمودند.
دقت بسیار:
علامه طباطبائی ره:
اعتراف نوع بشر به ربوبيت خداى سبحان در عالم ذر ناشى از فقر ذاتى انسان به خدا است

نکته دیگر آنکه، عالم ذر در عالم تکوین رخ داده است

منظور از عالم تکوين و تشريع چيست؟

جهان و زندگي انسان تحت دو نظام مديريت مي شود: نظام تکوين و نظام تشريع.
نظام تکويني، يعني قوانين، ونظام حاكم بر كل عالم و آدم كه ربطي به حوزه اختياري بشر ندارد.
نظام تشريع، يعني قوانيني که به حوزه فعاليت‏هاي اختياري بشر مربوط است.اين قوانين وضعي و تخلف پذير است . مثلا قانون جاذبه امري تکويني است ولي مقررات راهنمايي امري وضعي و تشريعي است. اين نظام اگر برگرفته، منطبق و هماهنگ با نظام تکويني نباشد، فاقد ارزش است. ارزش و توانمندي نظام تشريع به ميزان انطباق آن با ظرفيت‏هاي وجودي موجود در نظام تکويني است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: shia12 ، علی ، bahar2006 ، وحید الف ، ساقی ، heaven ، حضرت عشق ، قلب
۰:۱۵, ۵/بهمن/۸۹
شماره ارسال: #14

سلام از تمامی دوستان تشکر می کنم .
من بیشتر با نظر "مسافر" موافقم البته با قسمت آخر آن و در رابطه با قسمت ابتدایی آن معتقدم که پرداختن به این مباحث ضروری است.
نسبت به سخن "zarati313"معتقدم که این سخن قابل قبول نمی باشد و از ایشان می خواهم در مورد رابطه عدالت الهی و تکوینی بودن عالم ذر توضیحاتی بفرمایند.
ممنون. یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ساقی
۱:۱۳, ۵/بهمن/۸۹
شماره ارسال: #15
آواتار
با تشکر از نظرات همگی شما
به نظر من بهتره به بحث خاتمه بدهیم .
با نظر جناب مسافر موافقم.
این موضوعی هست که پیرامون ان آیات یا احادیث بسیار کمی داریم . بنابراین همانطور که علما در این آیه تفاسیر متفاوتی را ارائه داده اند . ما نیز نمیتوانیم نتیجه قطعی بگیریم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: shia12 ، وحید الف ، قلب
۱۲:۴۶, ۶/اسفند/۸۹
شماره ارسال: #16
آواتار
سلام.
راستش چند وقتی هست که این موضوع تاپیک خیلی فکرم رو مشغول کرده و می خوام در موردش بدونم.
کتابی،مقاله ای،فیلمی،سخنرانی ای،... موثقی می تونید بهم پیش نهاد بدید؟!
قبلا" از کمکتون سپاسگزارم
...

امضای Hadith
بیایید ارتباطمان را هر روز با حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) حفظ کنیم.
حتی به اندازه ی خواندن یک دعای فرج و
یـا ذکر صلواتی با تقدیم ثواب آن به امام زمانمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)..
و یار امام زمانمان باشیم،حداقل به اندازه ی ترک یک گــــــناه..

[تصویر: Marg.jpg]

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: montazer ، وحید الف ، ساقی ، heaven ، قلب
۱۶:۰۳, ۶/اسفند/۸۹
شماره ارسال: #17
آواتار
تاپیک زیر را مطالعه کنید، احتمالا جوابتان را بیابید (ارسال شماره 12)
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-77...ml#pid5629
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، montazer ، وحید الف ، heaven ، قلب
۱۸:۳۸, ۶/اسفند/۸۹
شماره ارسال: #18
آواتار
ممنونم،
این تاپیک را قبلا" خوانده بودم،
اما کمی مفصل تر و مبسوط تر می خواهم.
نام عالم ها و البته علی الخصوص عوالمی که انسان قبل از ورود به دنیا،در آن قرار داشته است.
مثل عالم ذر و ... .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد ، montazer ، وحید الف ، ساقی ، قلب
۱۹:۰۰, ۶/اسفند/۸۹
شماره ارسال: #19
آواتار
سلام دوست من
من سواد پاسخ دادن به شما رو ندارم ولی اگه در نت این کلمات رو سرچ کنی احتمالا به جوابهایی میرسی
عالم لاهوت و جبروت
عالم ملکوت و ناسوت
عروج و بالا رفتن ما در این عوامل نسبت به بندگی ما و حق پذیری ما هستش
در مورد عالم در قبل از دنیا هم در این فروم یادم میاد علی 110 توضیحاتی دادند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، montazer ، وحید الف ، ساقی ، قلب
۲۰:۳۲, ۶/اسفند/۸۹
شماره ارسال: #20
آواتار
سلام
قبلاً در دو تاپیک عالم ذر و جهان های موازی از نظر اسلام مقداری در این موارد بر طبق آیات و روایات توضیحاتی ارائه شده
اما من میخوام یه نکته ی ظریفتر و عمیقتر رو خدمت شما متذکر بشم
یادم اون اوایل منم از این سوالا زیاد داشتم
سوالایی مثل همین سوال یا مثلاً اسم اعظم خدا چیه و حقیقت چشم برزخی چیه و یا طی الارض چیه و یا وحدت وجود یعنی چی و....
یه روز که یکی از این جور سوالارو از استادم پرسیدم ایشون یه لبخندی زد و گفت حالا به فرض که این چیزارم دونستی خوب انصافاً به چه درد بندگی خدات میخوره
لحظاتی صادقانه با خودم فکر کردم دیدم دونستن یا ندونستنش در رشد بندگیم چندان تأثیری نداره، نمازم همون نماز هست در پرهیز از گناهم و انجام بهتر واجبات و مستحباتم هم تأثیر چندانی نداره
استاد ما به این سوالا میگفت سوالای بازیگوشی
مولا علی حدیثی دارند که نقل به مضمون میکنم
ایشان میفرمایند چیزها برای دونستن توی دنیا بسیارند اما هرکس باید اول مهمترین رو نسبت به خودش بفهمه بعد مهمتر رو و بعد...
بعد استاد بهم گفت برای من و شما الان مهم اینه که اول احکام فقهی مون رو خوب و کامل اونایی رو که باهاش سروکار داریم رو یاد بگیریم بعد بپردازیم به همون معارفی که در قرآن و صحیفه سجادیه و نهج البلاغه و سخنان 14 معصوم یاد گرفتنشون خیلی تأکید شده و فردای قیامت اگه از اونها بی خبر باشیم پامون گیر هست
حالابه فرض فهمیدیم که ما در چه عوالمی قبلاً بودیم و چند تا عالم داریم، برای من و شما چه تأثیری داره
مهم اینه که الان توی این دنیا هستیم و خدا یه سری وظایف برای ما معین کرده و به ما امر کرده یه سری معارف رو بیاموزیم باید بریم سراغ اونا
بعد کمکم اگه به آنچه یاد گرفتیم عمل کردیم ، وقتش که بشه تمام این جور سوالا هم جوابش رو نتنها میفهمیم بلکه بالاتر ، میابیم و شهود میکنیم
دونستن این چیزا دردی رو دوا نمیکنه چندان
البته ببخشید اینا پاسخ های استادم به من بود وقتی از اینجور سوالا ازشون میپرسیدم
خداوند نگهدار و هادی شما و همه ما باشه
یا علی

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، montazer ، rastin ، وحید الف ، ساقی ، در جستجوی سختی ، heaven ، وحید110 ، رضوانه ، حضرت عشق ، قلب ، ISOD
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]