|
دو ركعت قصه (درباره نماز)
|
|
۱۵:۳۲, ۲۵/مرداد/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مرداد/۹۰ ۱۶:۲۲ توسط Abasaleh.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام.
دوستان در اين تاپيك هر چي مي خواين درباره نماز بذارين.موفق باشين. هيچ عبادتى به اندازه نماز تبليغات ندارد در هر شبانه روز پنج نماز واجب داريم ودر هرنمازى سفارش به اذان واقامه شده است . در اين دو نداى آسمانى جمعا: بيست مرتبه ((حىّ على الصلوة )) بيست مرتبه ((حىّ على الفلاح )) بيست مرتبه ((حىّ على خيرالعمل )) و ده مرتبه ((قد قامت الصّلوة )) مى گوئيم . با توجّه به اينكه مراد از ((فلاح )) و ((خيرالعمل )) در اذان همان نماز است ، هر مسلمانى در هر شبانه روز هفتاد مرتبه با كلمه ((حىّ)) به خود و ديگران ، تلقين شتاب به سوى نماز مى كند و براى انجام هيچ عبادتى اين همه هياهو و تشويق وارد نشده است . به خصوص كه سفارش شده اذان را بلند بگوئيد و با صداى زيبا بگوئيد. اذان ، شكستن سكوت است ، اذان ، يك دوره ايدئولوژى و تفكّرات ناب اسلامى است ، اذان ، سرود مذهبى است با عباراتى كوتاه و پرمحتوا، اذان ، هشدار به غافلان است ، اذان ، نشانه باز بودن جوّ مذهبى است و اذان ، نشانه حيات معنوى است . |
|||
|
| آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۳:۱۹, ۱۷/شهریور/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/شهریور/۹۰ ۱۴:۲۸ توسط Abasaleh.)
شماره ارسال: #51
|
|||
|
|||
|
الوالعبّاس جوالقى روزى امانتي به كسى داد و فراموش كرد به چه كسى داده است . هر چه انديشيد، يادش نيامد. روزى به نماز ايستاده بود، يادش آمد كه امانت خود را به چه كسى داده است . به دكان رفت و به شاگرد خود گفت : ((يادم آمد كه جوال را به چه كسى داده ام .))
شاگردش گفت : ((چگونه يادت آمد؟)) الوالعباس گفت : ((در نماز يادم آمد.)) شاگرد گفت : ((اى استاد، به نماز خواندن مشغول بودى يا به جوال جستن ؟)) الوالعبّاس متوجّه كار بدش شد و دكان را رها كرد و دو تا چند روز به حال خود گريست و به طلب علم پرداخت و چندان علم بياموخت تا مفسّر قرآن شد. هنگام نماز، حواس نمازگزار بايد از تشتّت و پراكندگى بدور باشد و در يك چيز خلاصه گردد. آرى بايد قلب متوجه يك چيز باشد و آن فقط خداست و بس ، كه اگر از خدا غافل گردد ناچار خشوع و حضور قلب در غير خدا خلاصه مى شود. |
|||
|
|
۱۵:۵۹, ۱۷/شهریور/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/شهریور/۹۰ ۱۶:۰۰ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #52
|
|||
|
|||
|
بسم الله
دوستان این حدیث واقعاً جالبه، لطفاً دقت کنید. پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: وقتی بنده از نماز فارغ آمد و از خداوند درخواست حاجتی نکرد،خدا به فرشتگان میفرماید: به بنده من بنگرید،واجب مرا ادا کرد و حاجت خود را از من نخواست، گویا از من بی نیاز شده ، نمازش را بگیرید و به صورتش بزنید . جامع احادیث الشیعه،ص 358 |
|||
|
|
۱۸:۵۱, ۱۷/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #53
|
|||
|
|||
|
حدیث زیباییست
گاهی که شروع میکنم نیاز های خودم رو شمردن و از خدا در خواست کردن میبینم به همون اندازه که خدا بزرگه و بی نیاز من کوچکم و نیازمند . بعد که بیشتر فکر میکنم میبینم خیلی از نیاز های خودم رو هم نمیدونم بیشتر که فکر میکنم نمیدونم کدوم نیاز واقعی منه و کدوم رو باید بخواهم . بعضی چیزهایی رو هم که باید بخوام اصلا نمیدونم! :s بعد میگم خدایا خودت بهم یاد بده که باید چه چیزی ازت بخوام خداااااااااااااا
|
|||
|
|
۱۹:۴۳, ۱۸/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #54
|
|||
|
|||
|
در حديث مى خوانيم اوّلين چيزى كه در قيامت مورد سؤ ال و حساب قرار مى گيرد نماز است .
آرى ، اوّلين واجب بر هر مكلّفى قبل از روزه و خمس و زكات و حج و... نماز است و طبيعى است كه در قيامت نيز در اوّلين فرصت ، از اوّلين تكليف سؤ ال شود. مي دونم اين حديث رو هزار بار شنيدي،ولي اي كاش مي تونستيم همين يك حديث رو آويزه گوشمون كنيم. |
|||
|
|
۱۰:۱۰, ۲۰/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #55
|
|||
|
|||
|
.: بی نماز در قــــــــرآن :.
اى اهل ايمان ! با آن دسته از اهل كتاب و كافران كه دين شما را به بازيچه گرفتند دوستى برقرار مكنيد و اگر خود را مؤمن مى دانيد از خدا بترسيد . آرى ! چون شما نداى نماز برداريد آن را مسخره و بازى فرض مى كنند . علتش بى خبرى آنان از حقايق اصيل عالم است... رسول من ! بگو : آگاه سازم كدام قوم را نزد خداى منتقم بدترين پاداش است : كسانى كه خدا بر آنان لعن فرستاد و نسبت به آنها غضب كرد و آنان را به صورت ميمون و خوك مسخ نمود ، و آن كس كه بندگى حق را رها كرد و به عبادت شيطان روى آورد ، در پيشگاه خدا از بدترين منزلت برخوردار است . اينان گمراه ترين مردم از راه الهى هستند-مائده 60الی57- در اين آيات ، مردمِ جداى از ايمان و نماز ، ملعون و مغضوب حق معرفى شده اند و به آنان وعده عذاب سخت روز قيامت داده شده است . آنان كه پس از خداپرستان ، رشته زندگى را به دست گرفته و در ميدان زودگذر زندگى نماز را ضايع و از شهوات پيروى نمودند ، بزودى كيفر گمراهى خويش را خواهند ديد-مریم59- . بندگانى كه در بهشت الهى غرق نعمت اند از دوزخيان مجرم مى پرسند : به خاطر چه برنامه اى به جهنم افتاديد ؟ پاسخ مى دهند : از نمازگزاران نبوديم ، از پاافتادگان را طعام نداديم ، با اهل باطل به بطالت نشستيم ، و روز قيامت را تكذيب كرديم-مدثر40-46- !!! |
|||
|
|
۱۷:۳۰, ۲۰/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #56
|
|||
|
|||
|
بنام ستار معاصی عاصیان
حضرت امیر (علیه السلام) میفرمایند: و يَعلَمُ المُصَلّى ما يَغشاهُ مِنَ الرَّحمَةِ لَما رَفَعَ رَأسَهُ مِنَ السُّجودِ؛ اگر نمازگزار بداند تا چه حد مشمول رحمت الهى است هرگز سر خود را از سجده بر نخواهد داشت. mall">غررالحكم، ج 5، ص 116، ح 7592 یا علی(علیه السلام)مدد است. |
|||
|
|
۹:۴۰, ۲۱/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #57
|
|||
|
|||
|
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
زمانى كه انسان مى خواهد نماز بخواند، شياطين دور او را مى گيرند تا نگذارند نماز برگزار شود. وعده مى دهند كه هنوز زود است و براى نماز وقت زيادى مانده ، فعلا خسته اى قدرى استراحت كن ، الان گرسنه اى قدرى غذا بخور، بعدا نماز را خواهى خواند.بعد از اين كه مشغول نماز شد او را وسوسه مى كنند و توجه او را از نماز و اطاعت منصرف مى نمايند. و به چيز ديگرى مشغول مى دارند، فكر انسان را به همه جا مى برند به جز نماز. حضرت رسول صلى الله عليه و آله و سلم فرموند: وقتى بنده اى مشغول نماز و ذكر خدا مى شود: شيطان مى آيد و به او مى گويد: به ياد فلان چيز باش ، فكر فلان كار را بكن ، اين قدر وسوسه مى كند تا انسان را از فكر نماز بيرون ببرد و به شك اندازد، به طورى كه نداند چند ركعت نماز خوانده است . در حديث ديگرى آمده : وقتى انسان مشغول نماز شد شيطان مى آيد سد راهش مى شود و تحريكش مى كند تا از نماز دور گردد. در اين موقع جنگ و نزاع ميان نمازگزار و شيطان بر پا مى شود. به همين جهت آن مكانى را كه براى نماز انتخاب شده محراب مى گويند، محراب مكان حرب و جنگ است ، چون شيطان موقع نماز در آن مكان مى آيد، وسوسه مى كند كه انسان را منصرف كند و انسان كوشش مى نمايد با او مخالفت نمايد گاهى شيطان غالب مى شود، و توجه انسان را از نماز بيرون مى برد و گاهى انسان ، اين زد و خورد تا آخر نماز ادامه دارد. لذا به انسان دستور داده شده كه : وقتى مى خواهد نماز يا قرآن بخواند، از اول آمده باشد، و خود را مسلح نمايد، ضربه اول را به او بزند و آن ضربه پناه بردن به خدا از شر شيطان و وسوسه هاى اوست ، قرآن هم با كمال صراحت مى فرمايد: ((هنگام قرآن خواندن ، پناه به خدا ببر از شر شيطان رانده شده )). |
|||
|
|
۱۹:۵۶, ۲۱/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #58
|
|||
|
|||
|
بنام ستار معاصی عاصیان
![]() [/font] در حدیث است كه به هنگام ظهر درهای آسمان گشوده می شود و درهای بهشت باز می گردد و دعا مستجاب می شود ؛پس خوشا به حال كسی كه در آن هنگام برای او عمل صالحی بالا رود. در حدیثی دیگر از حضرت صادق(علیه السلام) آمده است كه فرمودند:"... بهترین ساعت های شب و روز، وقت های نماز است." سپس فرمودند:"چون ظهر می شود درهای آسمان گشوده شده و بادها می وزند و خداوند به خلق خود نگاه می كند. هر آینه من بسیار دوست دارم كه در آن هنگام، عمل صالحی برای من بالا رود." آنگاه فرمودند:" برشما باد به دعا كردن بعد از نمازها، چرا كه آن مستجاب می شود. سفینه البحار-اصول وافی [font=tahoma] |
|||
|
|
۱:۰۴, ۲۳/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #59
|
|||
|
|||
|
خیلی چیز ها از این تاپیک یاد گرفتم
خیلی تلنگر ها از این تاپیک خوردم برای همه ی زحمت کش های این تاپیک دعا کردم به خصوص عامل اصلی ایجاد این تاپیک جناب mohammad.d خدا به همه ی شما خوبا خیر بده خدا را شاکرم که توفیق داده در بین شما خوبان باشم با قدرت این تاپیک رو ادامه بدید رفقا خدا قوّت |
|||
|
|
۱۴:۳۷, ۲۳/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #60
|
|||
|
|||
|
مردم نسبت به رستاخيز و معاد، چند دسته هستند:
1- گروهى به قيامت شك دارند: ((ان كنتم فى ريب من البعث )) 2- گروهى به قيامت گمان دارند: ((يظنّون انّهم ملاقوا اللّه )) 3- گروهى به قيامت يقين دارند: ((و بالاخرة هم يوقنون )) 4- گروهى منكر قيامت هستند: ((و كنا نكذب بيوم الدّين )) 5 - گروهى ايمان دارند ولى فراموش مى كنند: ((نسوا يوم الحساب )) قرآن براى رفع شك استدلال كرده و از مؤ منين وگمان دارندگان ستايش كرده است و از منكران ، برهان خواسته كه دليل انكار شما چيست ؟ و براى گروه پنجم دائما تذكّراتى داده كه انسان فراموش نكند. نماز، هم شك زدايى مى كند و هم غفلت ها را به ((ياد)) تبديل مى سازد. در نماز با گفتن ((مالك يوم الدّين )) در هر شبانه روز حداقل ده بار، انسان مسئله قيامت را به خود تلقين مى كند و تذكّر مى دهد. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 213671091697022096922616316019413910116130.jpg]](http://img.tebyan.net/big/1388/06/213671091697022096922616316019413910116130.jpg)