کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 9 رای - 3.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خنده بازار یا مرکز آموزش مسخره کردن
۱۶:۴۳, ۲۵/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #1

بسم الله الرحمان الرحیم
سلام دوستان چند وقتی هست که طنز به عنوان خنده بازار داره از صدا وسیما پخش می شه و متاسفانه شروع به تمسخر و سخره گرفتن دیگران کرده حالا عنوان طنز رو روی برنامه قرار داندن ولی واقعا طنز یعنی مسخره کردن دیگران این بحث ها در برنامه ای به اوج خود رسید که در برنامه 90% شون خودش نوعی تمسخر برنامه نود هست شخصی رو به جای آقای دائی و کاشانی اوردن و اسمشون رو به داهی و شاکانی تغیر دادن و گریم رو جوری انجام دادن که در نگاه اول انسان فکر می خود شخص هستش و شروع به تمسخر شخصیت های چون آقای دائی می کنه که برای ایران کم افتخار نیورده از سوی دیگر مرتبا در این قسمت یعنی قسمتی که این دو شخصیت رو ، رو به رو هم قرار دادن به ظاهر آقای کاشانی که به شاکانی تغییر دادن
مورد کرفته می شه مثلا مرتبا تکرار می کنه ( قیافه دربو داغون ) خوب نگاه کنید آقای کاشانی دارای چهره ای
هستن که به قول معروف حزب اللهی میگن حالا این امر رو ایجاد می کنی که این نوع ظاهر مورد داره من قصد داشتم کلیپ اون قسمت رو در این تایپ قرار بدم ولی با خودم فکر کردم در این صورت من هم اونها رو به سخره گرفتم در نتیجه این کلیپ رو قرار نمی دم ولی با مراجعه به این سایت مقاله ای در مورد مسخره کردن رو می تونید بخونید
http://beshtarna.blogfa.com/post-76.aspx
http://www.lailatolgadr.net/tafsir-almiz...h-hod.html تفسیر سوره هود ؛ آيات 49 – 36
امام سجاد عليه‏السلام :
وَ الذُّنُوبُ الّتى تُنزِلُ النِّقَمَ عِصيانُ العارِفِ بِالبَغىِ وَ التَطاوُلُ عَلَى النّاسِ وَ الاِستِهزاءُ بِهِم وَ السُّخريَّةُ مِنهُم ؛
گناهانى كه باعث نزول عذاب مى‏شوند، عبارت‏اند از: ستم كردن شخص از روى آگاهى، تجاوز به حقوق مردم، و دست انداختن و مسخره كردن آنان.

جنگ با خدا
در حدیث قدسى آمده است: خداوند به كسانى كه مؤمنان را بیازارند اعلان جنگ مى‏دهد:
عن أبی عبد اللّه ـ علیه السلام ـ قال: قال اللّه عزّ و جلّ: لِیَأذَنْ بِحَرْبٍ مِنّى، مَنْ اذَلَّ عَبْدِىَ الْمُؤمِنَ وَ لِیَأمَنْ مِنْ غَضَبى مَنْ اكْرَمَ عَبْدِىَ الْمُؤمِنَ. از امام صادق -علیه السلام- آمده است كه خداوند عزّ و جلّ فرمود: كسى كه بنده مؤمن مرا خوار شمارد باید بداند كه خداوند با او در جنگ است و كسى كه بنده مؤمن مرا تعظیم و تكریم كند بى شك از غضب من در امان است.

ذلیل می شوید
رسول خدا -صلّى اللّه علیه و آله- فرمود:
و من اذلّ مؤمنا اذلّه اللّه.... كسى كه مؤمنى را خوار شمارد خدا او را ذلیل خواهد كرد.
إِذْ قالَ مُوسى لِقَوْمِهِ إِنَّ اللّه‏َ يَأْمُرُكُمْ أَن تَذْبَحوا بَقَرَةً قالوا أَ تَتَّخِذُنا هُزُوا قالَ أَعوذُ بِاللّه‏ِ أَنْ أَكونَ مِنَ الْجاهِلينَ؛
(به ياد آور) هنگامى را كه موسى به قوم خود گفت: به امر خدا، گاوى را سر ببُريد. گفتند: آيا ما را مسخره مى‏كنى؟ موسى گفت: به خدا پناه مى‏برم كه از نادانان باشم [، زيرا مسخره كردن ديگران، از نادانى است].

پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله: اِنَّهُمْ لَيَعيبونَ عَلى مَن يَقْتَدى بِسُنَّتى فَرائضَ اللّه‏ِ، قالَ اللّه‏ُ تَعالى: «فَاتَّخَذْتُموهُم سِخْريّا حَتّى اَ نْسَوْكُمْ ذِكْرى وَ كُنْتُمْ مِنْهُم تَضْحَـكُونَ اِنّى جَزَيْتُهُم اليَوْمَ بِما صَبَروا اَنَّهُمْ هُمُ الفائزونَ»؛
آنان [كه ايمان نياورده‏اند]، بر كسانى كه با پيروى از سنّت من فرمان‏هاى خدا را به‏جا مى‏آورند، ايراد مى‏گيرند. خداوند متعال [در روز قيامت] به آنان مى‏فرمايد: «شما آنها را به مسخره گرفتيد و اين كار [چنان ذهن شما را مشغول داشت كه] ياد خدا را از خاطرتان برد و به آنها مى‏خنديديد. امروز، به آنها در عوضِ شكيبايى‏شان پاداش دادم و آنها همان رستگاران‏اند».

امام صادق عليه‏السلام: لا يَطْمَعَنَّ المُستَهزِئُ بِالنّاسِ فى صِدْقِ المَوَدَّةِ؛
كسى كه مردم را مسخره مى‏كند، نبايد به دوستىِ خالصانه آنان، اميد داشته باشد.
تو حدیث بالا امام صادق فرومده کسی که مردم رو مسخره میکند نباید به دوستی خالصانه از طرف اونها امید داشت پس واقا این های که باعث پخش این چنین برنامه های می شن البته تو یک سری تایپهای دیگر هم که توسط دوستان نوشته شده به برنامه های صدا وسیما ایراد گرفته شده ولی توجه داشته باشید
واقا این کارها از سر دوستی مگه چند بار می شه یک اشتباه صورت بگیره
راستی تا یادم نرفته این نکته رو بگم که تو این برنامه از جملات دو پلو هم که بعضا یک از معانی انها بسیار رکیک و زشت هست استفاده می کنن که خودش جای تاسف داره
یا حق
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Abasaleh ، محمود ، أین المنتظر ، mohammad008 ، محیصا ، rajaby ، janali ، ANTI satan ، خیبر110 ، aliakbar ، رمز شب ، Secret ، M03TAFA ، Kamy ، نسیم ، دل خسته ، fardinho ، saloomeh ، تفکر ، محمدهادی ، m.hossein ، سدرة المنتهی ، zahra.shakiba ، محمد رضا. ، bahareh ، mhvvhm ، یاســین ، s.majid hashemi ، Bran ، شهیدطیبه واعظی ، ضحی ، ali0077 ، paramida.ir ، عبدالرحمن ، help me

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۳:۰۵, ۸/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #31

برادر گرامی این سریال نقطه ضعف هایی داره ...اما میخوام ببینم کی جرات دارهاینجوری انتقاد کنه از برنامه ها ؟
به خدا از شما بعیده این حرفها ...اصلا حرف شما قبول ...ولی 95 درصد این سریال انتقاده .
تا دیروز همه میگفتن برنامه های صدا و سیما رو باید ازش انتقاد کرد حالا یکی اومده اینقدر قشنگ داره انتقادمیکنه چرا مردم رو بهش بد بین میکنید ؟
مگه توی همین برنامه هر دفعه نمیرن پارکینگ ؟ حالا دو سه مورد رو هم برای اینکه تکراری نباشه نبردن پارکینگ اشکالی داره ؟
همین برنامه ی انشا که گفتید عقاید غربی القا میکنه مگه همین امشب راجع به انتخاب رشته ی بچه ها نگفت که طرف دوست داشت نقاش بشه اما پدرش میگفت برو مدیر شو بگیر بخواب پول پارو کن ؟بعد معلمه میزنه پس کله ی بچه یعنی این طرز فکری که بابات بهت میگه اشتباس باید بری دنبال علاقه ی خودت!!!
خط اصلی داستان رو ول کردید چسبیدید به چند تا حرف جزئی ؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، rastin ، mohammad1369 ، shakiba ، حلما ، dani
۱۱:۳۹, ۸/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #32
آواتار
من که خیلی ازش بدم میاد
اصلا هم رغبتی ندارم نگاه کنمDodgy
چیزی که توش نیس طنزه
۲۳:۴۷, ۸/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #33
آواتار
مگه شما ها نمیگید این برنامه مسخره کردنه؟؟و بعضی ها هم میگید انتقاده و سازنده است؟؟پس چرا وقتی به عدد666 و 33 میرسه سریال رو جدی در نظر میگیرید؟من میگم اینم تمسخره و ضد فرماسونیه.به نظرم برنامه داره این نمادها رو مسخره میدونه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حلما ، MAHDI59 ، dani
۲:۳۱, ۹/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #34
آواتار
(۲۶/مرداد/۹۰ ۱۵:۲۷)EMPERATOR نوشته است:  
(۲۶/مرداد/۹۰ ۱۵:۰۳)7zahra7 نوشته است:  سلام

در ضمن مسخره کردن نیست چون از اون هایی که انتقاد شده ناراحت نشدن

سلام
فکر کردم خوبه که بگم از تمام افرادی که در این طنز! انتقاد میشه اجازه گرفته شده
و با رضایت آن ها است و گرنه از روز اول اصلاً نشان نمی دادند!

در ضمن بابای من همیشه میگه؛ هر چیزی یه حدی داره!!!Smile
یادم هست که شنیدم در اسلام حتی اجازه نداریم کسی که به ما اجازه مسخره کردنش را داده را مسخره کنیم.
اسلام دین بزرگی و احترام است.
۱۴:۵۵, ۱۷/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/شهریور/۹۰ ۲۰:۵۱ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #35
آواتار
سلام بر همه ی دوستان . . .

در رابطه با این سریال من هم با reza_jackman موافقم و هم با vavp عزیز!

اجازه بدید یه مقدار مساله بازتر بشه!!

همانطور که می دونید ژانر این سریال طنز هست!!

و اما در ارتباط با طنز :

در ادبیات ژانرهای مختلفی وجود دارد که مهم ترین آنها عبارت اند از :

1.Epic ( حماسی )

2.Tragedy ( تراژدی )

3.Comedy ( کمدی )

4.Novel ( رمان )

5.Short Story ( داستان کوتاه )

برخی از این ژانر ها مستقیما و با کمی تغییر وارد سینما شده اند مانند کمدی و برخی هم دچار تغییراتی جدی شده اند مانند حماسی و برخی دیگر هم اصلا وارد سینما نشدند و . . .

اما سینما به نوبه ی خود دست به تالیفات زیادی هم زده است و ژانرهای گوناگونی پدید آورده است که اصلا دسته بندی آنها امکان پذیر نیست.

به خصوص با ظهور پدیده ای مثل هالیوود که بازار ژانرهای کلاسیک سینما را تخته کرده و خود صاحب سبک شده است و ژانرهای عجیب و غریب زیادی را در طی این مدت خلق کرده است که می تونید تنها بخشی از اونا رو توی این لینک ببینید و . . .

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_genres

اما بحث اصلی ما بررسی ژانر این سریال است یعنی کمدی!

کمدی چیست؟

کمدی ترکیبی است از دو واژه ی یونانی κῶμος به معنای عیاشی و لذت و ᾠδή به معنای ترانه خوانی و آواز! و احتمالا ریشه ی این سبک قصه نویسی هم به همان دوره بر می گردد.

در این ژانر شخصیت اول داستان معمولا از طبقه ی متوسط رو به پایین جامعه انتخاب می شود و با استفاده از موقعیت های کمیک ایجاد شده برای وی سعی در خنداندن مخاطب دارد. البته خنده ای موسوم به خنده ی تلخ که در پشت پرده انتقادات اجتماعی و بعضا سیاسی جدی ای مطرح می شود.

شاید چارلی چاپلین را بتوان به عنوان اسطوره ی کمدی تاریخ که همواره در طول عمر هنری اش از رسالت و هدفش فاصله نگرفت مطرح کرد.

و اما انتقاد :

نقد در لغت به معنای جداکردن سره از ناسره و یا تمیز دادن است. و انتقاد به معنای بررسی یک موضوع و مشخص شدن خوبی ها و بدی های آن است.

اما نکته ی مهم این است که انتقاد روش دارد و باید سازنده باشد. نه اینکه موجب تحقیر و تخریب طرف مقابل شود و به لودگی و استهزا برسد.

انتقاد کننده باید موارد زیر را در نظر بگیرد :

1. استفاده از لحن مناسب و پرهیز از کلمات تحقیر آمیز

2. مخاطب قرار ندادن مستقیم یک فرد در زمان بیان یک نقد کلی

3. پرهیز از حالت تهاجمی و صراحت

4. عدم محکومیت فرد مقابل

5. علاوه بر اشاره به نقاط ضعف ارائه ی راهکار های مناسب

6. ایجاد انگیزه در فرد مقابل و حفظ عزت نفس وی

7. انتقاد از محتوا و عملکرد

8. حفظ آرامش و خونسردی

و موارد دیگر

و فرد انتقاد شونده :

1. داشتن روحیه ی انتقاد پذیری

2. پرهیز از تعصب

3. گذاشتن خود به جای فرد مقابل

اگر انتقاد از این چارچوب خارج شود کار به مجادله و تحقیر کشانده می شود.

و اما در ارتباط با سینما شاید برخی از مولفه ها تغییر کنند و بنابر ذات قصه سرایی برخی عوامل پررنگ و کم رنگ شوند ولی چارچوپ باید حفظ شود. متاسفانه طی سال های اخیر روند کمدی در ایران از چارچوپ نقد سازنده و با محتوا خارج شده و به سمت لودگی بی هدف و بی پایان رفته است. نگاهی بیاندازید به کمدی سال های اخیر تلویزیون و سینما و مقایسه ای با کمدی های یک دهه ی پیش داشته باشید. کمدی ای مانند زیر آسمان شهر که سرشار از مفاهیم آموزنده و اجتماعی بود تا کمدی های سال های اخیر سیما! از مهران مدیری که شاید بنیان گذار این لودگی های بی هدف برای جذب مخاطب در سیما بود که البته با حمایت مدیران سیما هم همراه بود تا سروش صحت که اخیرا پا جای مدیری گذاشته است.

در این میان البته خنده بازار اثر فاخری نیست ولی باز جای شکر دارد که بار انتقادی نسبتا خوبی به همراه دارد ولی باز هم در اکثر مواقع از همان لودگی استفاده می کند تا مخاطب را به خنده بیاورد. برخی آیتم های این برنامه واقعا جای این همه انتقاد را ندارند مانند آیتم اعمال قانون!
احساس می کنم که دیواری کوتاه تر از آن را برای تمسخر پیدا نکرده اند و کاملا از حالت نقد خارج شده است. یا مثلا آیتم نقاشی که خیلی از اوقات هیچ مفهومی را دنبال نمی کند و کاملا کار را به استهزا کشانده است و آیتم های دیگر!

به هر حال تا زمانی شعور و درک مخاطب برای ما اهمیتی ندارد و از هر روشی برای جذب مخاطب استفاده می کنیم:

آش همین آش و کاسه همین کاسه است.

والسلام

امضای Admirer
[تصویر: 1wn3fi050ilv8uqetyj9.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، fardinho ، paramida.ir
۲۳:۱۹, ۱۷/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #36
آواتار
به نظر من اسمه تاپیکو به (( خنده بازار یا مسخره بازار )) تغییر بدید بهتره . چون جالبتره نسبت به عنوان کنونی .
از صاحب تاپیک خواهش می کنم به این پیشنهاد نگاهی بیاندازند.
۲۳:۳۰, ۱۷/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #37

نقل قول: به نظر من اسمه تاپیکو به (( خنده بازار یا مسخره بازار )) تغییر بدید بهتره . چون جالبتره نسبت به عنوان کنونی .

نمیدونم چرا هنوز دوستان روی نظرات بی پایه و اساس اصرار دارن .
برنامه ی امشب رو دیدم تنها بخشی که مربوط به اقای بهمن هاشمی بود و بخش اعمال قانون و ایتم نقاشی هیچ بار انتقادی نداشت !!!
بقیه قسمت ها خوب کار شده بودن .
به نظرم اگه بتونن سطح برنامه هاشون رو گسترش بدن و به چند تا برنامه ی خاص خودشونو محدود نکنن خیلی بیشتر میتونن رو ایتم های انتقادی مانور بدن.اگه خودشون رو توی چند تا برنامه محدود کنن اثرشون رو به لودگی میره .
بیائید امیدوار باشیم بخش انتقادی این برنامه گسترش پیدا کنه و به سمت لودگی نره .Blush
۲۳:۳۶, ۱۷/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/شهریور/۹۰ ۲۳:۳۷ توسط Mitsonary.)
شماره ارسال: #38
آواتار
من موندم چرا بعضی از افراد تو تالار این همه خودبین هستند فقط فکر می کنند حرفه اونا خوبه و حرفه بقیه بد نامناسب و بی اساس و ... . ما اینیم که هستیم آیا عنوان کردن این تو نوشته های خود کار خوب و پسندیده ایست ، ایشون می تونن اینو تو یه نامه به بنده بگن ولی نمی گن ...
خدا رو شاکرم که ما از این تکبر و خودبینی و ... نداریم . هیچ وقتم ما رو به حال خودش وانگذاره نده همچو ن بعضی از افراد شویم.
۱۱:۰۵, ۱۸/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/شهریور/۹۰ ۱۱:۱۴ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #39
آواتار
(۱۷/شهریور/۹۰ ۲۳:۳۰)Reza_Jackman نوشته است:  

به نظرم اگه بتونن سطح برنامه هاشون رو گسترش بدن و به چند تا برنامه ی خاص خودشونو محدود نکنن خیلی بیشتر میتونن رو ایتم های انتقادی مانور بدن.اگه خودشون رو توی چند تا برنامه محدود کنن اثرشون رو به لودگی میره .

رضا جان با این موضوع موافقم. ولی کمدی ایران و اصلا سینمای ایران فقط و فقط یک مشکل اساسی دارد :

عدم خلاقیت!!

حتی سوژه هم به قدر کافی در ادبیات غنی ما وجود دارد ولی متاسفانه از دم دستی ترین تکنیک ها ی ممکن برای

پیشبرد داستان و خلق موقعیت استفاده می کنیم. که شامل این برنامه هم میشه . . .

اما از حق نباید گذشت که انتقاد های سیاسی رک و صریحی دارد که کمتر در سیما دیده بودیم!؟

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، SARV ، Reza2035 ، mhklord ، حلما
۱۲:۳۵, ۱۸/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #40
آواتار
میشه گفت تنها انتقاداتی که در این برنامه وجود داره انتقاد به مدیران و سیاسیون هستش . بقیه بخش ها فقط و فقط برای جذب بیننده است و هیچ بار انتقادی و محتوایی خاصی نداره.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا