کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
وجود خدا را ثابت کن؟!
۱۱:۵۸, ۲۱/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/دی/۹۰ ۱۷:۰۵ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام.
چند وقتی بود با خودم فکر میکردم که مگر نه من ادعا میکنم مسلمونم؟شیعه ام؟خدا و وجودش رو قلباً قبول دارم؟پس اگه یه آدمی که خدا رو نعوذ بالله قبول نداشته باشه بیاد روبه روی من باید بتونم وجود خدا رو بهش ثابت کنم.ولی....نتونستم!SmileBlush
به یکی از بچه های مسجد گفتم بشین روبه روم.قضیه اینه.تو نقش کافر باش.منم مسلمون.تو بگو خدا نیست،من باید ثابت کنم هست!
که به شدت ضایع شدم........!!!!!!!!!Blush
خیلی فکر میکردم چه جوری میشه ثابت کرد خدا هست تا به این داستان برخوردم.حتما بخونین خیلی جالبه.

گويند روزى ماهيان دريا جلسه اى تشكيل دادند و گفتند: ما سالها است اين حكايت را مى شنويم كه آب مايه حيات است . اما هرگز آب را نديده ايم . اخيرا شنيده ايم در فلان نقطه از دريا، ماهى دانائى كه آب را ديده ، زندگى مى كند. پس بايد نزد او برويم تا آب را به ما نشان دهد. هنگامى كه ماهيان به او رسيدند، از او خواستند آب را به آنها بنماياند.
ماهى دانا گفت : شما چيزى غير از آب به من نشان دهيد تا من آب را به شما نشان دهم . اين مثلى است براى كسانى كه قائل به مبداء و معاد نيستند و مى گويند: اگر خدائى هست ، پس چرا او را نمى بينيم ؟ غافل از اينكه خالق جهان همه جا هست . چشم بصيرت مى خواهد تا به آثار او بنگرد و خالق جهان را در هر چيز مشاهده نمايد.
چنانكه اميرمؤ منان فرمود:ما راءيت شيئا الا و راءيت الله قبله و بعده و معه
هيچ چيزى را نديدم مگر اينكه قبل از آن و بعد از آن و با آن خدا را ديدم .

منتظر جواب های شما هستم.
التماس دعا.

نقل قول:در این تاپیک بحث هایی در مورد رد و اثبات برهان نظم و احتمالی بودن خلقت بحث شده که از این مبحث جدا شد . میتونید پیگیر باشید
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، shafagh_mah ، oO DaViD Oo ، خادمة الزهرا ، sarbaz 313 ، mahdyshr ، stranger00 ، hesam110 ، azade ، nahal_m ، Islam ، MohammadSadra ، ترنم ، مبينا ، Ahmad-A.R.M ، rahi ، yamin ، somayeh ، ساقی ، هدهد ، faateme-313 ، ضحی ، علی ع ، ســــــاقی

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۴۱, ۲۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #21
آواتار
یک نکته ی بسیار ساده
ببینید آدم های عاقل و نه احمق!
معمولاً برای نجات سعی میکنند احتمال وقوع را محاسبه کنند تا بر اساس آن احتمال محتمل تر برنامه ریزی کنند

بر فرض که اصلاً این مباحث در مورد احتمال هم درست باشد(که قابل بحث است از لحاظ علمی که درست است یا نه)

آدم عاقل 99.99 درصد را رها میکند و میچسبد به .0.01 درصد؟

ببینید این نفس چموش برای اینکه زیر بار امر و نهی خدا نره هزار جور توجیه تراشی می کند

مثلاً: آآآآآآآآآآآآآآآآآآآی مردم چه نشسته اید که اثبات کردیم برهان نظم قابل رد است به احتمال فلان هزارم درصد!!!!!!!!!!
ایمان به خدا مسئله ای فراتر از این حرف هاست
آدم باید با خودش بره زیر پتو
صادقانه فکر کنه بالاخره تو زندگیش دنبال چی هست

خدا ظاهر تر از این است که ما بخواهیم وجودش را اثبات کنیم

نفس که می خواهد عنان گسسته هر کاری که عشقش خواست بکند
وجدان را هم خفه کند
جلوی چند نفر دیگر هم ژست حق به جانب به گیرد

هزار توجیه تراشی را دست آویز میشود!

عاقل احتمال قریب به 100 درصد را رها میکند می چسبد به نزدیک صفر درصد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بگذریم

مباحث خود را ادامه دهید

موفق باشید

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود ، fazel ، وحید110 ، خادمة الزهرا ، مسافر ، Abasaleh
۱۷:۳۹, ۲۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #22
آواتار
سلام
فقط یک تذکر (با خودم هستم و با هیچ یک از دوستان نیستم):
این تاپیک رو بی علم وارد نشید.در کار اثبات خدا نباید بی علم حرف بزنیم که مشکل ساز میشه.
ببخشید بحث رو عوض کردم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، محمود ، Abasaleh ، yamin ، مجید املشی
۱۷:۵۱, ۲۵/آبان/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آبان/۹۰ ۱۷:۵۴ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #23
آواتار
(۲۵/آبان/۹۰ ۱۶:۴۱)علی 110 نوشته است:  یک نکته ی بسیار ساده
ببینید آدم های عاقل و نه احمق!
معمولاً برای نجات سعی میکنند احتمال وقوع را محاسبه کنند تا بر اساس آن احتمال محتمل تر برنامه ریزی کنند

بر فرض که اصلاً این مباحث در مورد احتمال هم درست باشد(که قابل بحث است از لحاظ علمی که درست است یا نه)

ببینید این نفس چموش برای اینکه زیر بار امر و نهی خدا نره هزار جور توجیه تراشی می کند

مثلاً: آآآآآآآآآآآآآآآآآآآی مردم چه نشسته اید که اثبات کردیم برهان نظم قابل رد است به احتمال فلان هزارم درصد!!!!!!!!!!

وجدان را هم خفه کند

عاقل احتمال قریب به 100 درصد را رها میکند می چسبد به نزدیک صفر درصد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بگذریم

مباحث خود را ادامه دهید

موفق باشید

سلام!

علی آقا صحبت این دوستمون رو متوجه نشدید!

ایشون میگن وقتی این همه دنیای مستقل وجود داره احتمال این که به طور تصادفی یه دنیا دقیقا مثل دنیای ما باشه خیلی زیاده!

اما اشتباهشون اینجاست که فرض وابسته بودن دنیاها رو نادیده گرفتن و این یعنی همان برهان نظم!

همه ی اتفاقات این جهان باید در یک معادله ی یکتا صدق کند. و احتمال این که این معادله ی یکتا به طور تصادفی از بین یک رقم نزدیک به بی نهایت معادله ی موجود، پدید آمده باشد، تقریبا برابر صفر است.

این که جهان از بدو پیدایش کاملا به طور تصادفی در یک معادله ی درست حرکت کند دور از ذهن است.Huh

و اتقاقا این دور از ذهنی با احتمالات ملموس تر است تا با تئوری های دیگر . . .

باید دقت کنند که اینجا دیگر نمی توان آزمایش را تکرار کرد. چرا که جهان یکتا فقط یک بار موجدیت داشته و به حیات خود ادامه می دهد و بحث تکرار آزمایش با واحد در نظر گرفتن کل جهان رد می شود.

یا علی

امضای Admirer
[تصویر: 1wn3fi050ilv8uqetyj9.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود ، علی 110 ، وحید110 ، Abasaleh ، yamin
۱۸:۱۸, ۲۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #24
آواتار
یه سوال اول کار دارم Big Grin

می خواستم بدونم که : مگه بعضی از دوستان خدا رو چه جوری فرض می کنن که می خوان اون رو اثبات کنند ؟؟؟Huh

مگه خدا نعوذ بالله یک جسم است که بخواهی اون رو اثبات کنی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: shafagh_mah ، Admirer ، محمود ، Abasaleh
۱۹:۲۶, ۲۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #25
آواتار
برادر اثبات وجود با چیستی متفاوت است

وجود را میتوان اثبات کرد اما ذات را نمیتوان فهمید یا درک کرد یا شرح داد ....

فرض کنید شما چیزی را معلق در هوا میبینید . وجودش را میتوانید ثابت کنید . از روی اثار و ... اما نمیتوانید دلیل ان را بفهمید (در مثال مناقشه نکنید )

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، محمود ، Abasaleh ، مسافر ، fazel ، جوینده حق ، yamin
۱۹:۴۷, ۲۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #26
آواتار
(۲۵/آبان/۹۰ ۱۹:۲۶)وحید110 نوشته است:  برادر اثبات وجود با چیستی متفاوت است

فرض کنید شما چیزی را معلق در هوا میبینید . وجودش را میتوانید ثابت کنید . از روی اثار و ... اما نمیتوانید دلیل ان را بفهمید (در مثال مناقشه نکنید )

یا حق

دقیقا وحید جان!

مشکل برخی از دوستان اینه که همواره گمان می کنن دارن با یه شیعه ی دوازده امامی خیلی معتقد بحث می کنن!

اینجا بحث ما بر سر وجود یا عدم وجود خداست و فرض کنید که می خواهید به عنوان اولین گام با یک متریالیست دنیاگرا بحث و گفت و گو کنید!

اونجا دیگه نمی تونید بیاید بگید که مگه خدا شیئه یا مثلا نفس اماره فلان است و یا مثلا چون امام علی گفته و یا تو قرآن نوشته شده و . . .!!!!!!!!!!!!!!

اونجا باید بیاید با دلایل عقلی و بحث های علمی طرف رو قانع کنید.

و صد البته که در بین خودی ها ( شیعه ها ) اصلا بحث در مورد این چیز ها معنای چندانی ندارد! ماها باید سعی کنیم سیر و سلوک رو مد نظر قرار بدیم و برویم تا خدا رو ببینیم و لمس کنیم . . . Heart

یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود ، وحید110 ، Abasaleh ، rastin ، fazel ، جوینده حق ، yamin
۲۱:۴۹, ۲۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #27
آواتار
(۲۵/آبان/۹۰ ۱۷:۵۱)mamad90 نوشته است:  
(۲۵/آبان/۹۰ ۱۶:۴۱)علی 110 نوشته است:  یک نکته ی بسیار ساده
ببینید آدم های عاقل !

وجدان را هم خفه کند

بگذریم

مباحث خود را ادامه دهید

موفق باشید

سلام!

علی آقا صحبت این دوستمون رو متوجه نشدید!

ایشون میگن وقتی این همه دنیای مستقل وجود داره احتمال این که به طور تصادفی یه دنیا دقیقا مثل دنیای ما باشه خیلی زیاده!

اما اشتباهشون اینجاست که فرض وابسته بودن دنیاها رو نادیده گرفتن و این یعنی همان برهان نظم!

همه ی اتفاقات این جهان باید در یک معادله ی یکتا صدق کند. و احتمال این که این معادله ی یکتا به طور تصادفی از بین یک رقم نزدیک به بی نهایت معادله ی موجود، پدید آمده باشد، تقریبا برابر صفر است.

این که جهان از بدو پیدایش کاملا به طور تصادفی در یک معادله ی درست حرکت کند دور از ذهن است.Huh

و اتقاقا این دور از ذهنی با احتمالات ملموس تر است تا با تئوری های دیگر . . .

باید دقت کنند که اینجا دیگر نمی توان آزمایش را تکرار کرد. چرا که جهان یکتا فقط یک بار موجدیت داشته و به حیات خود ادامه می دهد و بحث تکرار آزمایش با واحد در نظر گرفتن کل جهان رد می شود.

یا علی
۲۳:۵۹, ۲۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #28
آواتار
سلام
اثبات خدا از طریق علمی و فلسفی و عقلی نیازمند مقدمات زیاد و بحت های طولانی است و باید براهین مختلف را بررسی کرد
فکر نمی کنم اینجا مجالی برای این اثبات باشد
توصیه می کنم کتاب توحید آیت الله دستغیب و یا توحید شهید مطهری و یا تبیین براهین اثبات خدا نوشته آیت الله جوادی آملی رو بخوانید.
با بحث هایی که اینجا صورت می گیرد به جای اینکه خدا را اثبات کنید شبهه های بیشتری را در ذهن افراد ایجاد می کنید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Abasaleh ، Blank Mind
۰:۰۷, ۲۶/آبان/۹۰
شماره ارسال: #29
آواتار
(۲۵/آبان/۹۰ ۲۳:۵۹)تازه مسلمان نوشته است:  سلام
اثبات خدا از طریق علمی و فلسفی و عقلی نیازمند مقدمات زیاد و بحت های طولانی است و باید براهین مختلف را بررسی کرد
توصیه می کنم کتاب توحید آیت الله دستغیب و یا توحید شهید مطهری و یا تبیین براهین اثبات خدا نوشته آیت الله جوادی آملی رو بخوانید.
با بحث هایی که اینجا صورت می گیرد به جای اینکه خدا را اثبات کنید شبهه های بیشتری را در ذهن افراد ایجاد می کنید
سلام.
اتفاقا راه های اثبات وجود خدا که خیلی ساده است.
نقل قول:هیچ چیز در دنیا راحت تر از اثبات وجود خدا نیست.
هم عقل رو را در می یابد و هم احساس.
من فکر می کنم باید برای رد خدا دلیل آورد.
یک عالمی می گفت از ایمان یک پیرزن ریسنده ، که بهش گفتند خدا رو چه جوری اثبات کردی ، گفت از چرخش این چرخ ، پرسیدند چطور ، گفت این چرخ به این کوچیکی برای چرخشش به من نیاز داره ، چه طور ممکنه جهان به این عظمت به یک خدا نیاز نداشته باشه؟ از یک بچه نیم وجبی گرفته ، تا یک پیرزن بی سواد ، همه خدا رو درک می کنند ، چه با عقل و چه با احساس.
اما یک قضیه.
روزی مفضل با چند تا از مشرکین بحثش می شه و نمی تونه جواب شبهات اونها رو بده ، کمی بی ادبی می کنه ، اون مشرکین بهش می گن که امام صادق که امام تویه با ما هیچ وقت اینجوری رفتار نمی کنه . مفضل نزد امام صادق می ره ، امام صادق علیه السلام به مفضل می فرمایند که بشینه و بعد براش مفاهیم توحیدی عمیقی رو بیان می کنند که در کتاب "توحید مفضل" جمع آوری شده.
این رو یکی از دوستان در همین تاپیک نقل کرده.حالا به نظر شما یه پیرزن بی سواد که نه از علم و فلسفه و ... خبری نداره،چجور تونسته انقدر زیبا وجود خدا رو اثبات کنه؟
هدف این تاپیک این نیست که اگر یک کافر وارد این تاپیک شد مسلمان بیرون برود!!Blush
هدف خود ما هستیم که اگر ته دلمان وجود خدا را به اندازه نوک سوزنی قبول ندارد(نه این که کامل قبول نداشته باشه،منظورم اینه که بهش اعتقاد قلبی نداشته باشه)،اون نوک سوزن برطرف بشه.
والسلام!
التماس دعا.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mosafer
۰:۰۹, ۲۶/آبان/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آبان/۹۰ ۰:۱۱ توسط Abasaleh.)
شماره ارسال: #30
آواتار
نقل قول: سلام

(۲۵/آبان/۹۰ ۱۹:۲۶)وحید110 نوشته است:  برادر اثبات وجود با چیستی متفاوت است

یا حق
راستی آقا وحید که متذکر شدند.وجود با چیستی متفاوته.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، Blank Mind
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]