|
وجود خدا را ثابت کن؟!
|
|
۱۱:۵۸, ۲۱/شهریور/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/دی/۹۰ ۱۷:۰۵ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام.
چند وقتی بود با خودم فکر میکردم که مگر نه من ادعا میکنم مسلمونم؟شیعه ام؟خدا و وجودش رو قلباً قبول دارم؟پس اگه یه آدمی که خدا رو نعوذ بالله قبول نداشته باشه بیاد روبه روی من باید بتونم وجود خدا رو بهش ثابت کنم.ولی....نتونستم! ![]() ![]() به یکی از بچه های مسجد گفتم بشین روبه روم.قضیه اینه.تو نقش کافر باش.منم مسلمون.تو بگو خدا نیست،من باید ثابت کنم هست! که به شدت ضایع شدم........!!!!!!!!! ![]() خیلی فکر میکردم چه جوری میشه ثابت کرد خدا هست تا به این داستان برخوردم.حتما بخونین خیلی جالبه. گويند روزى ماهيان دريا جلسه اى تشكيل دادند و گفتند: ما سالها است اين حكايت را مى شنويم كه آب مايه حيات است . اما هرگز آب را نديده ايم . اخيرا شنيده ايم در فلان نقطه از دريا، ماهى دانائى كه آب را ديده ، زندگى مى كند. پس بايد نزد او برويم تا آب را به ما نشان دهد. هنگامى كه ماهيان به او رسيدند، از او خواستند آب را به آنها بنماياند. ماهى دانا گفت : شما چيزى غير از آب به من نشان دهيد تا من آب را به شما نشان دهم . اين مثلى است براى كسانى كه قائل به مبداء و معاد نيستند و مى گويند: اگر خدائى هست ، پس چرا او را نمى بينيم ؟ غافل از اينكه خالق جهان همه جا هست . چشم بصيرت مى خواهد تا به آثار او بنگرد و خالق جهان را در هر چيز مشاهده نمايد. چنانكه اميرمؤ منان فرمود:ما راءيت شيئا الا و راءيت الله قبله و بعده و معه هيچ چيزى را نديدم مگر اينكه قبل از آن و بعد از آن و با آن خدا را ديدم . منتظر جواب های شما هستم. التماس دعا. نقل قول:در این تاپیک بحث هایی در مورد رد و اثبات برهان نظم و احتمالی بودن خلقت بحث شده که از این مبحث جدا شد . میتونید پیگیر باشید |
|||
|
| آغاز صفحه 8 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۵:۳۹, ۱۹/دی/۹۰
شماره ارسال: #71
|
|||
|
|||
|
البته همچین ساده هم نیستند در مورد راه اول باید بگویم که علت و معلول یکی از لوازم این برهان هست و علت و معلول کل برهان نیست...
راه دوم به اثبات خداوند متعال ختم نمیشود... اگر مخالفید دلیل ذکر کنید من در خدمتم. یا علی. |
|||
|
|
۱۷:۰۳, ۱۹/دی/۹۰
شماره ارسال: #72
|
|||
|
|||
|
در مورد بر هان نظم و یا احتمال در خلقت و تصادف و .... در این تاپیک بحث کرده ایم . برهان نظم مقداری شاخ و برگ دادیم و با علم ریاضی و احتمل و ... در موردش صحبت کردیم .
اگر علاقه مند بودید میتونید مراجعه کنید |
|||
|
۱۱:۴۶, ۲۱/دی/۹۰
شماره ارسال: #73
|
|||
|
|||
|
ممنون وحید جان کامل خوندم ولی باز اعتقاد کامل دارم که از روی براهین علمی و آماری به هیچ وجه نمیتوان به وجود آن خدایی که مد نظرمان است رسید...
باید از راه دیگری رفت. |
|||
|
|
۱۳:۰۳, ۲۱/دی/۹۰
شماره ارسال: #74
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
از دلائلى كه ميتوان براى اثبات وجود خدا و معرفة اللَّه استفاده كرد اين است كه جهان را حتما صانعى هست زيرا كه درست نيست يك كشتى تخته ها و ميخهايش به يكديگر وصل شود بدون نجار و آهنگرى و مردم را بدون كشتيبان نميتواند از دريا عبور دهد و نيز كشتى بدون مدبرى كه تدبير و پيش بينى كند نميشود و خود بخود پر از كالاى تجارتى نميشود تا در كشورها حركت كند و بار خودش را خالى نمايد پس اگر بناست يك كشتى بدون سازنده درست نشود و بدون كشتيبان حركت نكند در تمام شرائط احتياج و نياز بكسى داشته باشد از نظر عقلى چطور مى شود وجود اين عالم پهناور بزرگ بدون مدبر و صانعى باشد و نيز ما نديده ايم كه دلوى خود بخود از چاه بيرون آيد و يا سنگ آسیاب خود بخود بچرخد و چراغى خود بخود روشن شود و چه چراغى بزرگتر از نور خورشيد و ماه است كه آسمانها و زمين را نور ميدهند و چه چرخى از اين افلاك نه گانه اى كه در يك شبانه روز هزاران سال راه را با خورشيد و ماه و ستارگانش مى پيمايند اينها را بدون خبر دهنده اى كه بتو خبر دهد مى بينى چنانچه خداى تعالى ميفرمايد: «رَفَعَ السَّماواتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَها» «سوره مبارکه رعد/13» آسمانها را بدون ستونى كه تو به بينى بلند كرده و اشاره كرده است كه اين آيات بزرگ دلالت ميكند بر بزرگى صانع و سازنده و محكمى تدبير آن صانع و قدرت پهناور او.و نيز خداى تعالى ميفرمايد: «أَ فَلا يَنْظُرُونَ إِلَى الْإِبِلِ كَيْفَ خُلِقَتْ وَ إِلَى السَّماءِ كَيْفَ رُفِعَتْ وَ إِلَى الْجِبالِ كَيْفَ نُصِبَتْ وَ إِلَى الْأَرْضِ كَيْفَ سُطِحَتْ» « سوره مبارکه غاشيه، آیه:17» آيا در آفرينش شتر نمى نگرند چگونه آفريده شده و بسوى آسمان نمى نگرند چطور بلند شده و بسوى كوهها نگاه نمى كنند چگونه ميخ زمين شده و زمين چطور گسترده شده. و نيز خداى تعالى ميفرمايد: «إِنَّ فِي خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ اخْتِلافِ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ لَآياتٍ لِأُولِي الْأَلْبابِ» « سوره مبارکه آل عمران، آیه: 187» همانا در آفريدن آسمانها و زمين و رفت آمد شب و روز مسلم نشانههاى توحيد است براى خردمندان، آيات در اين باب فراوانست و مسلماً براى تمام اينها آفريننده و صانعى هست مدبرحكيمى دارند. پس عبرت بگيريد و انديشه كنيد تا نشانه هاى توحيد خدا را پيدا كنيد كه روشن تر از خورشيد و آشكارتر از نور ماه است. |
|||
|
|
۱۳:۴۲, ۲۱/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/دی/۹۰ ۲۱:۳۳ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #75
|
|||
|
|||
(۲۱/دی/۹۰ ۱۱:۴۶)سید ابراهیم نوشته است: ممنون وحید جان کامل خوندم ولی باز اعتقاد کامل دارم که از روی براهین علمی و آماری به هیچ وجه نمیتوان به وجود آن خدایی که مد نظرمان است رسید...سید جان منظورت رو متوجه نمیشوم . اما اگر منظورت اینه که از نظر عقلی وجود خدا قابل اثبات نیست با شما موافق نیستم . البته چیستی رو نمیشه . اما وجود رو میشه اثبات کرد حالا کشف و شهود بحث دیگریست . اما با همون بحث امار و ژنتیک تصادف رد شد ! (بحث عقلی) وقتی تصادف نباشد . سیستم هوشمند است و ... یا حق |
|||
|
|
۱۴:۲۸, ۲۱/دی/۹۰
شماره ارسال: #76
|
|||
|
|||
|
فاصله براهین طبیعی و علمی با براهیم عقلی و فلسفی بسیار بسیار زیاد است .... صحبت من در مورد براهین طبیعی و علمی بود که به هیچ عنوان نمیتوان بر آن صحه گذاشت
ولی در مورد براهیم عقلی و فلسفی نه تنها میتوان هستی و وجود خدا را ثابت کرد بلکه همان ها میتوانند پایه ای بشوند برای شناخت چیستی خداوند متعال. این دو را باید از هم جدا نمود. یا علی مدد |
|||
|
|
۱۴:۳۶, ۲۱/دی/۹۰
شماره ارسال: #77
|
|||
|
|||
|
سلام. موافقم. ما هم تو اون تاپیک فکر کنم فقط در مورد براهین شهودی صحبت کردیم.
البته همون طور که سید ابراهیم گفتن دسته ی دیگه از براهین به اسم براهین منطقی هم هستن که دیگه بر شهود و تجربه تکیه ندارن. |
|||
|
|
۱۱:۲۷, ۲۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #78
|
|||
|
|||
|
سلام بله یک سری از براهین هست که بر هیچ چیز جز عقل و منطق تکیه نمی زند و کلا مو لای درزش هم نمی رود...
خیلی مفید هم هست. و متقن. من با افراد ضد خدا( تاکید میکنم نه کمونیست و نه منکر خدا) ضدا خدا... بحث کردم خیلی به مباحث خدا شناسی ایراد میگرفتند و قوی هم استدلال میکردند ولی زمانی که برهان عقلی را میگفتم ... نمیگم قانع میشدند و مسلمان ولی انصافا هیچی دیگه نمیگفتند... حالا اگر دوستان دیگر هم استقبال میکنند من آماده ام که این جا بیان کنم... ولی باید زمانی باشد که دوستان آنلاین باشند چون نیاز دارد به یک مکالمه. |
|||
|
|
۱۱:۳۷, ۲۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #79
|
|||
|
|||
|
سلام
سید جان لطفا برای این براهین تاپیک جدیدی باز کن ایده خوبی است موفق باشی |