کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چهل پله تا خدا(چهل حدیث از خداوند و 14معصوم برای قربت به خداوند متعال)
۲۳:۴۴, ۱۲/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/مهر/۹۰ ۲۰:۰۱ توسط Abasaleh.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام.
در این تاپیک قصد دارم چهل حدیث از خداوند متعال و 14معصوم بگذارم.
در این گام سخنان خداوند عزّ و جلّ رو همراه با منابع براتون قرار دادم.امیدوارم که استفاده کنید.
باشد که روزی کسی به این تاپیک سر بزند بر تقوایش افزوده شود.

1- قال الله عزّوجلّ:

تندي نكن با كسي كه تو را بر او مسلط كردند تا با تو تندي نكنم.(كافي2/303)

2- قال الله عزّوجلّ:

در نهان و نيز هنگام شادماني به ياد من باش تا در غفلت‌ها به يادت باشم.(امالي صدوق/254)

3- قال الله عزّوجلّ:

اي آدم! آن‌چه بين من و توست: از تو دعا و از من اجابت.(الخصال1/244)

4- قال الله عزّوجلّ:

اي آدم! هركدام از فرزندان تو قصد انجام كار نيكي كند، اگر انجام ندهد يك كار نيك و اگر انجام دهد، ده برابر نوشته خواهد شد.(كافي2/440)

5- قال الله عزّوجلّ:

اي موسي! آرزوهاي بسياري براي دنيا نداشته باش، زيرا دلت را سخت مي‌كند و كسي كه دلش سخت باشد از من دور مي‌شود.(كافي8/42)

6- قال الله عزّوجلّ:

اي موسي! نزد من از بسياري گناه فرياد برآور، همانند گناه‌كاري كه از دشمنش مي‌گريزد.(كافي8/42)

7- قال الله عزّوجلّ:

اي موسي! مرا در هيچ حالتي فراموش نكن و از بسياري مال سرمست نشو.(كافي8/45)

8- قال الله عزّوجلّ:

اي موسي! توبه را زود انجام بده و گناه را براي بعد بگذار.(كافي8/46)

9- قال الله عزّوجلّ:

آن‌گاه كه در برابر من به نماز مي‌ايستي، شتاب نكن.(‌كافي8/46)

10- قال الله عزّوجلّ:

اي موسي! هر‌كه از گناهكاران نزد تو آمد و به تو پناه برد، بگو خوش آمدي و آسوده شدي، چه جايگاه بزرگي است پيشگاه خداوند جهان. و بر ايشان آمرزش بخواه و بر ايشان مانند يكي از خودشان باش.(كافي8/48)

11- قال الله عزّوجلّ:

نيكي ده برابر پاداش دارد و يك گناه نابود‌كننده است.(‌كافي8/49)

12- قال الله عزّوجلّ:

اي فرزند آدم! خودت را محو بندگي من كن تا دلت را پر از بي‌نيازي كنم.(‌كافي2/83)

13- قال الله عزّوجلّ:

شكر، نعمت‌ها را افزون و از ديگران بي‌نياز مي‌كند.(‌كافي2/94)

14- قال الله عزّوجلّ:

هرگونه مي‌خواهي باش كه با هر دست كه دهي از همان دست مي‌گيري.(‌كافي2/138)

15- قال الله عزّوجلّ:

هر‌كه مرا ياد كند همدمش مي‌شوم.(كافي2/496)

16- قال الله عزّوجلّ:

مال بسيار، گناهان را از ياد مي‌برد.(كافي2/497)

17- قال الله عزّوجلّ:

ياد من، هر جايي زيباست.(كافي2/497)

18- قال الله عزّوجلّ:

آن‌گاه كه مرا ياد مي‌كني، فروتن باش.(‌كافي2/497)

19- قال الله عزّوجلّ:

زبان را در پس انديشه قرار ده تا در امان باشي.(‌كافي2/498)

20- قال الله عزّوجلّ:

با مستحبات به من نزديك شو.(كافي8/132)

21- قال الله عزّوجلّ:

اي عيسي!آن كه بر من شوريده و گناه مي‌كند تو را نفريبد. روزي مرا مي‌خورد و ديگري را بندگي مي‌كند...آن‌چنان او را به بند مي‌كشم كه راه گريزي نداشته باشد.(كافي8/133)

22- قال الله عزّوجلّ:

بايد كه زبانت در نهان و آشكار، يكي باشد.(كافي8/134)

23- قال الله عزّوجلّ:

اي داوود! همان‌گونه كه نزديك‌ترين مردم به خدا، فروتنان هستند، دورترين مردم از خدا، متكبران هستند.(كافي2/124)

24- قال الله عزّوجلّ:

هر‌كه بنده‌ي مؤمن مرا بيازارد، بايد با من اعلام جنگ كند.(كافي2/305)

25- قال الله عزّوجلّ:

اي محمد!

هر‌كه ولي مرا بيازارد به جنگ من برخاسته است.(كافي2/352)

26- قال الله عزّوجلّ:

بنده‌ام با چيزي بهتر از واجبات به من نزديك نمي‌شود. و با نافله(كارهاي مستحبي) به من نزديك مي‌شود تا اينكه دوستش بدارم. آن‌گاه كه دوستش بدارم، من گوش او خواهم شد كه با آن مي‌شنود و ديده‌ي او كه با آن مي‌بيند و زبان او كه با آن سخن مي‌گويد و دست او كه قدرت‌نمايي مي‌كند. اگر دعايم كند اجابتش مي‌كنم و اگر از من بخواهد به او مي‌دهم.(كافي2/353)

27- قال الله عزّوجلّ:

واي بر كساني كه با فريب، دين را به دنيا مي‌فروشند.(كافي2/299)

28- قال الله عزّوجلّ:

اي احمد! پرهيزكاري، زينت مؤمن و ستون برپايي دين است.(ارشادالقلوب1/203)

29- قال الله عزّوجلّ:

اي احمد! عبادت ده بخش دارد كه نُه بخش آن، به دست آوردن روزي حلال است.(ارشادالقلوب1/203)

30- قال الله عزّوجلّ:

اي احمد! مي‌داني به كدام دليل تو را بر ديگر انبيا برتري دادم؟ به دليل يقين و حسن خلق و سخاوت نفس و دلسوزي براي مردم.(ارشادالقلوب1/205)

31- قال الله عزّوجلّ:

اي احمد! انديشه‌ات را به‌كار گير پيش از آن‌كه از دست برود، زيرا كسي كه انديشه‌اش را به‌كار بندد، اشتباه نمي‌كند و گرفتار سركشي نمي‌شود.(ارشادالقلوب1/205)

32- قال الله عزّوجلّ:

چنان‌كه هيچ درختي بدون ميوه كامل نيست، ايمان نيز بدون كنار‌گذاشتن كارهاي حرام كامل نمي‌شود.(علل‌الشرايع1/250)

33- قال الله عزّوجلّ:

برادرت علي را بشارت ده، كه من دوست‌دار او را عذاب نمي‌كنم و به دشمن او رحم نمي‌كنم.(امالي صدوق39)

34- قال الله عزّوجلّ:

لا اله الآ الله(امان) من است، كسي كه وارد آن شود، از عذاب من در امان است.(امالي‌الصدوق235)

35- قال الله عزّوجلّ:

(اي آدم!) اگر اين‌ها(اهل بيت عليهم‌السلام) نبودند، نه تو را مي‌آفريدم و نه بهشت و جهنم را، و نه آسمان و زمين را.(معاني‌الاخبار124)

36- قال الله عزّوجلّ:

من بي‌نيازترين شريك هستم، هر كس كاري انجام دهد و ديگري را (با من) شريك كند، من از آن (كار) بيزارم و آن (كار)، براي همان شريك خواهد بود.(بحار67/222)

37- قال الله عزّوجلّ:

ولايت علي بن ابي طالب(علیه السلام) دژ (امان) من است هركه وارد آن شود، از عذاب من در امان خواهد بود.(عيون اخبارالرضا(ع)1/146)

38- قال الله عزّوجلّ:

همانا علي امام پرهيزگاران و رهبر روسفيدان پاك و پادشاه مؤمنان است.(امالي‌الصدوق352)

39- قال الله عزّوجلّ:

اگر علي را نيافريده بودم، همسري مناسب فاطمه، از فرزندان آدم و نسل او نبود.(عيون اخبارالرضا(ع)203)

40- قال الله عزّوجلّ:

به‌راستي در‌مي‌گذرم از مردمان مسلماني كه ولايت امام عادلي را كه از جانب خداوند است پذيرفته‌اند.(كافي1/376)

ادامه دارد انشا الله.
التماس دعا.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: montazer_rm ، heavenbird ، shafagh_mah ، Agha sayyed ، محمود ، Hadith ، parisan ، سدرة المنتهی ، خادمة الزهرا ، nafas ، محیصا ، fazel ، علی 110 ، hesam110 ، احیاء ، vahid1878 ، criss angel ، ساقی ، MiNuTeS ، drmilad ، Mostafa 58 ، Farzaneh

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۱:۰۷, ۳/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #21
آواتار
26- أنَّهُ سُئِلَ مَا الْعَقْلُ؟ فَقالَ - عليه السلام - : التَّجَرُّعُ لِلْغُصَّةِ، وَ مُداهَنَةُ الاْعْداءِ، وَ مُداراةُ الاْصْدِقاءِ.

«أمالي شيخ صدوق، ص 233، ح 17»
از امام رضا - عليه السلام - سؤال شد كه عقل و هوشياري چگونه است؟ امام رضا - عليه السلام - در جواب فرمود: تحمّل مشكلات و ناملايمات، زيرك بودن و حركات دشمن را زير نظر داشتن، مدارا كردن با دوستان مي باشد - كه اختلاف نظرها سبب فتنه و آشوب نشود -.

[تصویر: 16.gif]
27- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : مابَعَثَ اللهُ نَبيّاً إلاّ بِتَحْريمِ الْخَمْرِ، وَ أنْ يُقِرَّ بِأنَّ اللهَ يَفْعَلُ ما يَشاءُ.

«بحارالأنوار، ج 4، ص 97، ح 3»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: خداوند هيچ پيغمبري را نفرستاده مگر آن كه در شريعت او شراب و مُسكرات حرام بوده است، همچنين هر يك از پيامبران معتقد بودند كه خداوند هر آنچه را اراده كند انجام مي دهد.

28- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : لا تَتْرُكُوا الطّيبَ في كُلِّ يَوْم، فَإنْ لَمْ تَقْدِرُوا فَيَوْمٌ وَ يَوْمٌ، فَإنْ لَمْ تَقْدِرُوا فَفي كُلِّ جُمْعَة.

«مستدرك الوسائل، ج 6، ص 49، ح 6»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: سعي نمائيد هر روز، از عطر استفاده نمائيد و اگر نتوانستيد يك روز در ميان، و اگر نتوانستيد پس هر جمعه خود را معطّر و خوشبو گردانيد (با رعايت شرائط زمان و مكان).

29- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : إذا كَذِبَ الْوُلاةُ حُبِسَ الْمَطَرُ، وَ إذا جارَالسُّلْطانُ هانَتِ الدَّوْلَةِ، وَ إذا حُبِسَتِ الزَّكاةُ ماتَتِ الْمَواشي.

«أمالي شيخ طوسي، ص 82»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: هرگاه واليان و مسئولان حكومت دروغ گويند باران نمي بارد، و اگر رئيس حكومت، ظلم و ستم نمايد پايه هاي حكومتش سست و ضعيف مي گردد; و چنانچه مردم زكات ـ و خمس مالشان را ـ نپردازند چهارپايان مي ميرند.

30- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : الْمَلائِكَةُ تُقَسِّمُ أرْزاقَ بَني آدَمِ ما بَيْنَ طُلُوعِ الْفَجْرِ إلي طُلُوعِ الشَّمْسِ، فَمَنْ نامَ فيما بَيْنَهُما نامَ عَنْ رِزْقِهِ.

«وسائل الشّيعة، ج 6، ص 497، ح 6533»

امام رضا- عليه السلام - فرمود: ما بين طلوع سپيده صبح تا طلوع خورشيد ملائكه الهي ارزاق انسان ها را سهميه بندي مي نمايند، هركس در اين زمان بخوابد غافل و محروم خواهد شد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، عبدالله
۲۰:۵۸, ۳/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #22
آواتار
31- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : مَنْ فَرَّجَ عَنْ مُؤْمِن فَرَّجَ اللهُ قَلْبَهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ.
«الكافي، ج 2، ص 160، ح 4»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: هركس مشكلي از مؤمني را بر طرف نمايد و او را خوشحال سازد، خداوند او را در روز قيامت خوشحال و راضي مي گرداند.

32- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : إنّا لَنَعْرِفُ الرَّجُلَ إذا رَأيْناهُ بِحَقيقَةِ الإيمانِ وَ بِحَقيقَةِ النِّفاقِ.

«إعلام الوري، ج 2، ص 70»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: همانا ما اهل بيت عصمت و طهارت چنانچه شخصي را بنگريم، ايمان و اعتقاد او را مي شناسيم كه اعتقادات دروني و افكار او چگونه است.

33- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : لا يَكُونُ الْمُؤْمِنُ مُؤْمِناً إلاّ أنْ يَكُونَ فيهِ ثَلاثُ خِصال: سُنَّةٌ مِنَ اللهِ وَ سُنَّةٌ مِنْ نَبيِّهِ وَ سُنَّةٌ مِنْ وَليّهِ، أمَّا السَّنَّةُ مِنَ اللهِ فَكِتْمانُ السِّرِّ، أمَّا السُّنَّةُ مِنْ نَبِيِّهِ مُداراةُ النّاسِ، اَمَّا السُّنَّةُ مِنْ وَليِّهِ فَالصَّبْرُ عَلَي النائِبَةِ.

«مستدرك الوسائل، ج 9، ص 37، ح 10138»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: مؤمن، حقيقت ايمان را درك نمي كند مگر آن كه 3 خصلت را دارا باشد: خصلتي از خداوند، كه كتمان اسرار افراد باشد، خصلتي از پيغمبر اسلام (صلي الله عليه وآله وسلم) كه مدارا كردن با مردم باشد، خصلتي از ولي خدا كه صبر و شكيبائي در مقابل شدائد و سختي ها را داشته باشد.

34- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : إنَّ الصَّمْتَ بابٌ مِنْ أبْوابِ الْحِكْمَةِ، يَكْسِبُ الْمَحَبَّةَ، إنَّهُ دَليلٌ عَلي كُلِّ خَيْر.

«مستدرك الوسائل، ج 9، ص 16، ح 10073»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: همانا سكوت و خاموشي راهي از راه هاي حكمت است، سكوت موجب محبّت و علاقه مي گردد، سكوت راهنمائي براي كسب خيرات مي باشد.

35- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : مِنَ السُّنَّةِ التَّزْويجُ بِاللَّيْلِ، لاِنَّ اللهَ جَعَلَ اللَّيْلَ سَكَناً، وَالنِّساءُ إنَّماهُنَّ سَكَنٌ.

«وسائل الشّيعة، ج 3، ص 91، ح 22040»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: بهترين وقت براي تزويج و زناشوئي شب است كه خداوند متعال شب را وسيله آرامش و سكون قرار داده، همچنين زنان آرام بخش و تسكين دهنده مي باشند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: netlog36 ، عبدالله
۱۴:۱۳, ۴/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #23
آواتار
36- قال الامام الرّضا - عليه السلام - :ما مِنْ عَبْد زارَ قَبْرَ مُؤْمِن، فَقَرَأ عَلَيْهِ
«إنّا أنْزَلْناهُ في لَيْلَةِ الْقَدْرِ» سَبْعَ مَرّات، إلاّ غَفَرَ اللهُ لَهُ وَلِصاحِبِ الْقَبْرِ.

«من لا يحضره الفقيه، ج 1، ص 115، ح 541»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: هر بنده اي از بندگان خداوند بر قبر مؤمني جهت زيارت حضور يابد و هفت مرتبه سوره مباركه ـ إنّا أنزلناه ـ را بخواند، خداوند متعال گناهان او و صاحب قبر را مورد بخشش و آمرزش قرار مي دهد.

37- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : الاْخُ الاْكْبَرُ بِمَنْزِلَةِ الاْبِ.

«وسائل الشّيعة، ج 20، ص 283، ح 25636»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: برادر بزرگ جانشين و جايگزين پدر خواهد بود.

38- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : انَّما تَغْضَبُ للهِِ عَزَّ وَ جَلَّ، فَلا تَغْضَبْ لَهُ بِأكْثَرَ مِمّا غَضِبَ عَلي نَفْسِهِ.

«عيون أخبارالرّضا - عليه السلام -، ج 1، ص 292، ح 44»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: چنانچه در موردي خواستي غضب كني و براي خدا برخورد نمائي، پس متوجّه باش كه غضب و خشم خود را در جهت و محدوده رضايت و خوشنودي خداوند، اِعمال كن.

39- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : خَيْرُ الاْعْمالِ الْحَرْثُ، تَزْرَعُهُ، فَيَأكُلُ مِنْهُ الْبِرُّ وَ الْفاجِرُ، أمَّا الْبِرُّ فَما أكَلَ مِنْ شَيْيء إسْتَغْفَرَ لَكَ، وَ أمَّا الْفاجِرُ فَما أكَلَ مِنْهُ مِنْ شَيْيء لَعَنَهُ، وَ يَأكُلُ مِنهُ الْبَهائِمُ وَ الطَّيْرُ.

«الكافي، ج 5، ص 260، ح 5»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: بهترين كارها، شغل كشاورزي است، چون كه در نتيجه كشت و تلاش، همه انسان هاي خوب و بد از آن استفاده مي كنند. امّا استفاده خوبان سبب آمرزش گناهان مي باشد، ولي استفاده افراد فاسد و فاسق موجب لعن ايشان خواهد شد، همچنين تمام پرنده ها و چرندگان از تلاش و نتيجه كشت بهره مند خواهند شد.
40- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : مَنْ تَرَكَ السَّعْيَ في حَوائِجِهِ يَوْمَ عاشُوراء، قَضَي اللهُ لَهُ حَوائجَ الدُّنْيا وَ الاْخِرَةِ، وَ قَرَّتْ بِنا فِي الْجِنانِ عَيْنُهُ.

«عيون أخبارالرّضا - عليه السلام -، ج 1، ص 299، ح 57»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: هركس روز عاشوراي امام حسين - عليه السلام -، دنبال كسب و كار نرود (و مشغول عزاداري و حزن و اندوه گردد)، خداوند متعال خواسته ها و حوائج دنيا و آخرت او را برآورده مي نمايد; و در بهشت چشمش به ديدار ما - اهل بيت - روشن مي گردد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، m.hossein ، netlog36 ، بیداری اندیشه ، عبدالله
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]