کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
صندلـــی داغ برای جناب "بیداری اندیشه"
۱:۲۰, ۲/آبان/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/آبان/۹۰ ۳:۰۸ توسط mohamad.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با سلام خدمت همه دوستان تالار بیداری اندیشه
بالاخره نظرسنجی هم به پایان رسید و سه نفر برای نشستن بروی صندلی داغ انتخاب شدن
نفر اول جناب "بیداری اندیشه" با 43 رای
نفر دوم جناب "علی 110" با 37 رای
نفر سوم جناب "MESSENGER" با 36 رای
ولی از آنجایی که ایشان در آخرین لحظه انصراف خود را اعلام کردند
نفر چهارم یعنی جناب "وحید110" با 34 رای بروی صندلی داغ خواهند نشست.

برای پرسیدن سوالات از دوستان مذکور فقط یک قانون وجود دارد:
سوالاتی باید پرسیده شود که این عزیزان قادر به پاسخ گویی باشند.
Wink

این هم لینک صندلـــی داغ سایر دوستان:
صندلـــی داغ برای جناب "علی110"
صندلـــی داغ برای جناب "وحید110"

[تصویر: b110.jpg]

امضای mohamad
[تصویر: abbasalef.jpg]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Seyed Mohsen ، Admirer ، zaeim ، وحید110 ، خیبر110 ، مجنون الحسین ، Ramin_Ghn ، saloomeh ، منتظر کوچولو ، G.F.B ، EMPERATOR ، جوینده حق ، ANTI satan ، hesam110 ، بیداری اندیشه ، hajiali.m ، یاران مهدی ، shafagh_mah ، warior ، کوروش ، حسن.س. ، seyed313 ، أین المنتظر ، Farzaneh ، taleb ، bahareh ، rahi ، حقیر ، Justice Bringer ، ali0077 ، شاهد ، عبدالرحمن ، مهدی2012 ، ماحی

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۰:۲۱, ۴/آبان/۹۰
شماره ارسال: #31
آواتار
یک سئوال :
چرا اکثر مدیران و ناظران تالار اهل استان زیبای فارس هستند تبلیغ خاصی بوده! نکنه با هم کودتا کنند!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجنون الحسین ، خیبر110 ، MohammadSadra ، وحید110 ، MohammadMeraj ، جوینده حق ، fazel ، بیداری اندیشه ، rastin ، zaeim ، محمود ، رهیافته ، خاک ، hesam110 ، أین المنتظر ، shafagh_mah ، 872325 ، Amir ، islamnab ، N.Mahdavian ، Farzaneh
۱۰:۴۱, ۴/آبان/۹۰
شماره ارسال: #32
آواتار
جناب بیداری اندیشه
میدونستم که این تالار مورد توجه و عنایت آقامون صاحب الزمان"ارواحنا فداه"است ولی با این توصیفهایی که فرمودید یقین پیدا کردم...
حال عجیبی دارم...ترکیبی از شادی و شوک و دلهره و بغض و ...
(التماس دعا از همگی....دعا گوی همه عزیزان هستم)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: EMPERATOR ، MohammadSadra ، وحید110 ، MohammadMeraj ، جوینده حق ، fazel ، بیداری اندیشه ، خاک ، hesam110 ، محمود ، 872325 ، Amir ، N.Mahdavian ، حقیر ، Farzaneh
۱۱:۰۴, ۴/آبان/۹۰
شماره ارسال: #33
آواتار
سلام به جناب بيداري انديشه
خيلي ممنون كه جواب دادين واقعا كه آأم جذابي هستين .
حرفهاتون رو هم خوندم منم يه وضعيتي تقريبا شبيه شما دارم و وقت خوندن نوشته هاتون مو به تنم سيخ ميشد .
به من هم خداوند بزرگ كه هرچي از بزرگيش بگم كم گفتم زندگي دوباره اي داده .
زندگي اي كه هر وقت يادش ميفتم از شدت خوشحالي بغضم ميگيره .
خدايا تو رو دوست داشتن اندازه نداره .... بي اندازه دوست دارم
راستي خيلي خوشحال شدم كه با قرآن مأنوس هستين . دعا ميكنم هميشه تو راه حق ثابت قدم باشين
التماس دعا ....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، EMPERATOR ، وحید110 ، MAHDI59 ، MohammadMeraj ، مجنون الحسین ، جوینده حق ، بیداری اندیشه ، rastin ، خادمة الزهرا ، رهیافته ، خاک ، hesam110 ، محمود ، 872325 ، ضد ماسون ، N.Mahdavian ، yashar1374 ، حقیر ، Farzaneh
۱۸:۴۹, ۴/آبان/۹۰
شماره ارسال: #34
آواتار
سلام.
این سوال رو از هر سه نماینده میپرسم:
با توجه به این که شما خیلی از آیات قرآن رو حفظ دارید،یه سوال دارم!یه کم فنی هست!
زیباترین آیه قرآن از نظر شما کدوم آیه ست؟(نگی همه شون!)
یا علی.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه ، رهیافته ، hesam110 ، محمود ، مجنون الحسین ، islamnab
۱۹:۵۹, ۴/آبان/۹۰
شماره ارسال: #35
آواتار
در مورد هر کدام از عبارت های زیر وقتی می خوانی چه احساسی می کنی؟ لطفا به تفکیک پاسخ دهید.

1) الحمدلله الذی جعلنا من متمسکین به ولایت امیر المومنین علی بن ابی طالب (علیه السلام) و الائمین الهدی

2) ایاک نعبد و ایاک نستعین

3) الحمد لله الذی عرَّفَنی نفسَهُ و لَم یَترُکنی عُمیانَ القَلبِ

4) ‏السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ يَا أَئِمَّةَ الْهُدَى السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ يَا أَعْلاَمَ التُّقَى‏السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ يَا أَوْلاَدَ رَسُولِ اللَّهِ ‏أَنَا عَارِفٌ بِحَقِّكُمْ
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadMeraj ، Mitsonary ، بیداری اندیشه ، خادمة الزهرا ، رهیافته ، hesam110 ، محمود ، مجنون الحسین
۲۳:۲۰, ۴/آبان/۹۰
شماره ارسال: #36
آواتار
به اینجا رسیدیم که پیشنهادهای مختلفی از موسسه های مختلف دریافت کردیم که می خواستن برای ما سایت و تالار گفتمان راه اندازی کنن...
از اینکه موسسه های پیشنهاد دهنده در مورد راه اندازی سایت برای ما، بعد از راه اندازی سایت بخوان در جبهه های سیاسی به نفعشون کار کنیم خیلی می ترسیدم. این بود که کمتر به پیشنهادها توجه میکردم چون به همه مظنون بودم و نمیخواستم ناخواسته وارد بازی های سیاسی بشم. خیلی از پیشنهادها رو رد کردم. مونده بود دو تا پیشنهاد. یکی از سمت یکی از کاربران به نام Elenor و دیگری mahdy2021. علی آقا (Elenor) از حرفهاش معلوم بود نیت صافی داره و قضیه اش سیاسی نیست اما از اونجاییکه حرف از موسسه ای میزد که هزینه راه اندازی رو متعهد میشه نتونستم اعتماد کنم و از آینده دور می ترسیدم. از طرفی علی جان می خواستن هم سایت راه اندازی کنن و هم تالار گفتگو.

من دیدم فرصتم خیلی کمه دیدم نمیرسم دو فضای سایت رو مدیریت کنم یا اینکه مدیریت یکیش رو بسپرم به کسی دیگه که کامل نمی شناسمش. از طرف دیگه mahdy2021 هم به عنوان یکی از کاربران خیلی ساده طرح پیشنهاد کرد. مشکلات وبلاگ رو مطرح کرد که اینطوری با حجم عظیم سوالاتی که در مورد مستند وجود داره با کامنت وبلاگ به جایی نمی رسی و بعد خودش رو معرفی کرد که چند ساله فضایی گرفتن و استفاده شخصی می کنن و از طرفی در زمینه راه اندازی فروم و مدیریت فروم تجربه زیادی دارن.

من خودم اطلاعات زیادی راجع به راه اندازی فروم و تالار نداشتم. چون نیت صادقانه آقا مهدی رو متوجه شدم و از طرفی دیدم یه تالار به تنهایی کار ما رو راه می اندازه و از طرفی در این مورد هم خبری از موسسه پشتیبان مالی و .... نیست علاقمند شدم بحث راه اندازی تالار رو با ایشون پیگیری کنم. اما هنوز کمی شک داشتم. ایشون هم وقتی تعلل من رو دید رفت یه تالار راه اندازی کرد و بهم یاد داد چطور تاپیک ایجاد کنم و عکس بگذارم و .... اونجا بود که از تالار خیلی خوشم اومد.
میخواستم مدیریت همه جنبه های تالار با خودم باشه چون هنوز علیرغم اینکه صحبتهای زیادی بین ما رد و بدل شده بود اعتماد 100 درصد پیدا نکرده بودم. خدا رو شکر خیلی زود تونستم اعتماد کامل به ایشون پیدا کنم و با خیال راحت مدیریت فنی تالار رو به ایشون بسپارم. البته اینقدر تنظیمات تالار پیچیده و شلوغ بود که دیدم سواد من هم نمیرسه. البته فقط و فقط اعتماد من به ایشون بود که منجر شد به اینکه مدیریت فنی تالار رو با خیال راحت به ایشون بسپارم وگرنه به این راحتی ها چنین کاری نمی کردم. ایشون هم کاملا صادقانه خودشون رو وقف تالار کردن و همه کارها رو با هماهنگی انجام می دادن. کاملا صادقانه.

کم کم شروع کردم منتقل کردن مطالب وبلاگ به تالار. خیلی طول کشید اما بالاخره تموم شد. با کمک خود ایشون قوانین اولیه تالار رو نوشتیم و با هماهنگی هم روز 3 آبان 89 به طور رسمی راه اندازی تالار رو توی وبلاگ اعلام کردیم....

از سوالات خیلی از کاربران و دوستان متوجه شده بودم بعضی مسائل مستند رو باور نکردن. این بود که تحقیقات گسترده ای رو که حین ترجمه مستند ظهور انجام داده بودیم وسعت دادیم و مستندهای زیادی پیدا کردیم که تقریبا به جز چند تاشون بقیه رو به مرور ترجمه کردیم و گذاشتیم توی بخش مستندها و پژوهشها.

اینها تقریبا پایانی بود بر فعالیتهای دشمن شناسی حقیر و گروه ما.

اما بپردازم به برکات الهی فراوانی که طی این دو سال نصیب بنده و خانواده ما شد:

1- همون اوایلی که میخواستم در مورد شبهات تحقیق کنم خیلی می ترسیدم نکنه با تحقیق بیشتر، اعتقاداتم زیر سوال بره. یه سایتی بود مال یکی از برادران اهل سنت که ایشون هم مثل اینکه وضعیت و ترس مشابه من داشتن که بعد از تحقیقاتشون، اعتقاداتشون و ایمانشون به پیامبر و قرآن خیلی محکم شده بود. با همین نیت توکل کردم به خدا و تحقیقات رو شروع کردم. خدا رو شکر هم اعتقاداتم محکم شد هم پام باز شد به حوزه دشمن شناسی و شیطان پرستی و مستند ظهور و غیره. همونجا بود که حقیقت این آیه رو درک کردم:

وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ
و آنها كه در راه ما جهاد كنند قطعا هدايتشان خواهيم كرد

2- همیشه در مورد جن و ملائکه و عالم غیب شک داشتم. برام قابل باور نبود. اینقدر ذهن ما رو مادی کرده بودن که باور چنین چیزهایی علیرغم وجود سوره ای به نام «جن» برام مشکل بود. اینقدر روی همین حوزه تحقیق کردم تا باورم شد. به حرف تنها کسانی که می تونستم اعتماد کنم علمای بزرگ بودن مثل آیت الله بهجت و ... وقتی دیدم اونها تایید می کنن باعث میشد کم کم باور کردنش برام راحت بشه. از طرفی مراجعه کردم به تفاسیر قرآن تا ببینم در مورد سوره جن چه حقایقی دارن. کلی هم مستندهای دقیق و ناب خودم پیدا کرده بودم. وقتی نتایج تحقیقات دینی خودم رو گذاشتم کنار یافته های مستند ظهور و دیگر مستندهایی که پیدا کرده بودم 100 یقین پیدا کردم به عالم غیب که این خودش منشأ برکات بسیار شد... مثلا وقتی این آیه قرآن رو می خوندم خیلی شرایط با قبل فرق میکرد:

إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ

كساني كه گفتند پروردگار ما خداوند يگانه است سپس استقامت كردند، فرشتگان بر آنها نازل مي‏شوند كه نترسيد و غمگين مباشيد، و بشارت باد بر شما به آن بهشتي كه به شما وعده داده شده است.

قبلا اگر این آیه رو می دیدم میگفتم حالا منظور از فرشته احتمالا برکات و نعمتها هست اما الان دیگه یقین دارم چشم کور من نمی بینه وگرنه واقعا ملائکه نازل میشن. اونها هستن کنار ما اما چشم و گوش ما کور و کر هست وگرنه مثل جناب حافظ به جایی می رسیدیم که صدای نفس اونها رو می شنیدیم:

من که ملول گشتمی از نفس فرشتگان
قال و مقال عالمی می‌کشم از برای تو

البته ایشون احتمالا چون ملائک خلوت ایشون با خدا رو به هم می زدن، از صدای نفسشون ملول می شدن... بگذریم.

3- تابستان همون پارسال، ماه رمضان مستندی تلویزیون پخش میکرد به نام «حدیث سرو» که من به دلیل مشغول بودن به ترجمه مستندها فرصت نکردم ببینم. اما محل کار می دیدم که یکی از دوستان با جوینده حق دارن در مورد آیت الله سید علی قاضی صحبت میکردن. از عجائب شخصیتی و کارهاشون می گفتن که توی مستند پخش کرده. شاید اگر قبل از مستند ظهور اینها رو می شنیدم باورش برام مشکل بود اما وقتی به عالم غیب ایمان آورده بودم دیگه هضم چنین مسائل و توصیفاتی برام مشکل نبود. خلاصه من ندیده عاشق این سید علی قاضی شدم. بعدها فهمیدم به ایشون و امثال ایشون میگن «عارف». عرفا کسانی هستن که خدا و خودشون و امامان و فلسفه خلقت و ... رو در مراتب عالی شناخته بودن.

کمی تحقیق کردم دیدم این عرفا مهمترین مسائل و سوالات زندگی من رو فهمیدن بلکه شهود کردن. اینها ملائک و نور اعمال نیک و ... بسیاری مسائل غیبی رو به چشم دل دیدن. خیلی ذوق چنین بندگانی رو می کردم. این بود که تب عارف شدن ما رو هم مثل خیلی ها گرفت...

بعدا فهمیدم همون آیت الله بهجت هم که حرفش برای من حجت بود هم از شاگردان همین سید علی قاضی بوده. تا قبلش فکر می کردم آیت الله بهجت به صورت دفعی و ناگهانی تبدیل شده به اولیاء خدا (به اصطلاح غربی ها just happen) اما بعدش که با عرفان و اخلاق آشنا شدم فهمیدم امثال این نازنینان چه سختی ها و مجاهدت ها کشیدن تا رسیدن به چنین جایی که نابرده رنج گنج به کسی نمی دهند.

خلاصه علاقه زیادی پیدا کردم ببینم این بندگان خالص خدا چطوری تدریجا به چنین مقام و جایگاهی رسیدن. کتبی در این زمینه تهیه و مطالعه کردم. از طرفی از طریق جوینده حق با یکی از اساتید اخلاق و عرفان شیراز به نام «استاد کریم محمود حقیقی» آشنا شدم. متوجه شدم ایشون در هفته جلساتی پیرامون موضوعات عرفانی دارن. البته ایشون به نظر شخص من که تا حالا کتابهای عرفانی زیادی رو مطالعه کردم، از بهترین کتابها در زمینه اخلاق و عرفان رو نوشتن. ویژگی خاص کتابهای ایشون جمع کردن آیات و روایات همراه با تفسیری شیرین با زبان پارسی قدیم و مسجع به همراه ابیاتی از بزرگان عرفان چون مولوی و عطار و حافظ و فیض کاشانی هست که واقعا جلا دهنده روح انسان هست. آخه خودشون هم شاعر هستن و دیوان شعر دارن و رشته خودشون هم ادبیات بوده. البته بنده خدا الان 86 سال دارن. به لطف خدا توفیق دارم هفته ای یکبار میرم جلسات ایشون...

به طرز عجیبی شیفته مطالعه کتب عرفانی و دینی شدم و در این یکسال از کتابهای پر بار علمای نازنینی چون شهید دستغیب (یکی از بزرگترین اساتید اخلاق)، امام خمینی (نمونه انسان کامل)، ملکی تبریزی، کریم محمود حقیقی و ... بهره بردم و الحمدلله جواب خیلی از سوالاتم رو پیدا کردم... الحمدلله.

4- در مورد ترک موزیک به لطف خدا من که کاملا اعتیاد داشتم به شنیدن موزیک، این اعتیاد کم کم از بین رفت طوریکه ناخودآگاه از شنیدن آهنگهای با ریتمهای شاد و ... ناراحت میشم و تحمل شنیدن اونها برام مشکله. اصلا نمی فهمم چطور این تحول در من اتفاق افتاد ولی واقعا حتی از موزیکهای ملایم هم نمی تونم لذت ببرم چه برسه با سایر موزیکها. بحث من حرام بودن یا نبودن نیست. در عوض اون حس ناخوشایندی که موقع شنیدن نوای قرآن و روضه و عزاداری داشتم نه تنها ازش خبری نیست بلکه جای خودش رو به علاقمندی به چنین چیزهایی داده طوریکه هاردم بخش موزیکش پر شده از دعا و مناجات و روضه و سخنرانی های مذهبی الحمدلله. هر چی هم آهنگ موزیک داشتم با دی وی دی هاش همه رو از بین بردم.

5- در زمینه فیلم هم خدا رو شکر بعد از اینکه یکسالی نزدیک به 150 دی وی دی حدود 500 فیلم رو نگه داشته بودم و دیگه تصمیم نداشتم نگاه کنم از ترس اینکه یکی بیاد و اونها رو بخواد از من بگیره و من بشم مصداق اشاعه فحشاء و از طرفی چون اعتقاد داشتم نگهداشتن چنین فیلمهایی توی خونه باعث بی برکتی میشه، یه روز تصمیمم رو گرفتم و قیچی باغبونی رو برداشتم و یه حال اساسی به همه دی وی دی ها دادم و فقط چند تا کارتون و فیلم که مطمئن بودم 100 درصد مشکلی نداره و مفاهیم آموزنده داره نگه داشتم. اجساد دی وی دی ها رفتن بازیافت.

6- خدا رو شکر در زمینه ترک گناه و اراده ترک گناه، خیلی بهتر شدم اگرچه هنوز آلوده ام به بسیاری گناهان. 100 درصد از فضل خداست وگرنه ما همه فقیر درگاه حضرت پروردگار هستیم. در پست تحقیقی پیرامون موسیقی به نقل از بزرگان دین گفته بودم که شنیدن زیاد موزیک روزانه و به صورت عادت، باعث ضعیف شدن اراده انسان میشه. بخشی از اراده بازیافته خودم رو ناشی از ترک موزیک می دونم. حتی در انجام امور مختلف زندگی هم ضعف اراده برام ایجاد مشکل میکرد که بحمدلله برطرف شد.

7- اواسط ترجمه مستند ظهور بود که باز از طریق جناب جوینده حق چند فایل سخنرانی دکتر روازاده در زمینه طب سنتی به دستم رسید. از اونجاییکه خودم فرصت نمی کردم گوش بدم دادم به همسر خودم. ایشون هم علاقمند شد به موضوع و چندین ماه کنار مطالعه کتب عرفانی و دینی، کارشون شد تحقیق روی حوزه طب و تغذیه اسلامی و کتابها و مقالات و سخنرانی های زیادی از رجال مختلف مطالعه کردن. الان هم دارن دوره های مختلف رو طی می کنن.
از وقتی سیستم تغذیه در خانوده ما تغییر کرده به مرور زمان، ملاک انتخاب غذا شده سلامتی غذا و خوشمزگی غذا نه به طور کامل اما تا حد زیادی دیگه ملاک نیست. از طرفی دو ساله که اصلا داروی شیمیایی مصرف نکردیم و خانواده پدری و خواهری و برادری و خیلی های دیگه رو علاقمند به این موضوعات کردیم. اوایل خیلی سخت بود اما کمک خدا و اراده مون باعث شد به سیستم تغذیه جدید عادت کنیم. در این زمینه بالاخره ما سه منبع ارزشمند طب النبی، طب الرضا، و طب الصادق داریم که پر هست از دستورات این سه امام عزیز راجع به تغذیه درست و درمان بیماری ها.

8- از مهمترین برکات دیگه در زندگی ما اینه که داریم یواش یواش عادت می کنیم در کارهامون یه نیم نگاه خیلی کوچیک به آخرت هم داشته باشیم. مثلا اوایل قصد ادامه تحصیل داشتیم فقط به نیت افزایش کمی در حقوق و افزایش شأن در فامیل که خدا رو شکر فهمیدیم با اینکار و این نیت، چند سال از مهمترین ایام زندگی ما خرج بیهوده ترین کار دنیا میشه اونهم در حالیکه علاقمند به مطالعه کتب دینی شده بودیم. این بود که از اینکار صرفنظر کردیم از ادامه تحصیل. چون در حد همون کارشناسی به طور کامل نیازهای کاری شرکت رو جواب می دادیم. مشکل نیت ما بود که چیز دیگه ای بود.

برکت دیگه این بود که همسر بنده به مرور زمان و با مطالعات مختلفی که داشتن، و همینطور با نگاه عبرت گیرنده ای که به افراد مختلف دوست و همکار و فامیل داشتن، به این نتیجه رسیدن که بهتره شغل خودشون رو رها کنن و همه همت خودشون رو صرف مطالعات دینی و عرفانی و اخلاقی کنن و دنبال کلاسهای تفسیر قرآن و سیرهای مطالعاتی و کلاسهای طب و تغذیه اسلامی برن. اینطوری از یک طرف علمی که ممدوح دین ماست رو دنبال کردن و وقتشون رو صرف کاری کردن که به درد دنیا و آخرتشون میخوره و فردا در مسائل تربیتی فرزند خیلی به درد می خوره. از طرفی زیر فشار زیاد کار خونه و بیرون که به نظر من خارج از طاقت یه زن نرمال هست بیرون میان. ان شاءالله اگر در آینده فرزندی خدا نصیب کنه که دیگه هیچ جای بحثی نمی مونه که وظیفه اصلی زن تربیت فرزند هست و کارمند خدا شدن به جای اینکه کارمند دولت باشن. اتفاق ایشون همین چند روز پیش استعفای خودشون رو دادن مدیر.

اینجا جمعی از خانمهای تالار بحث بسیار زیبایی راه اندازی کردن که واقعا یادم نمیره چقدر خوشحال شدم اون حرفها رو شنیدم. آخه همیشه برای بحث تربیت فرزند اهمیت زیادی قائل بوده و هستم.

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-3802.html

9- از برکات مهم دیگه هم نزدیک شدن به اهل بیت بود که واقعا برای خود من معزلی شده بود. وقتی عشق بعضی ها به معصومین رو می دیدم حالم گرفته میشد و غبطه می خوردم. باز هم به لطف خدا یه کمی در دل حب اهل بیت تقویت شد و به برکت این تقویت، توفیق پیدا کردیم امسال برای بار اول به زیارت عتبات عالیات بریم. به روضه های ائمه معصوم هم خیلی علاقمند شدیم و ....

10- دیگه آشنا شدن با مفاهیم بلند ادعیه معصومین بوده که قبلا انگار اصلا از چنین ثروت هنگفتی که داشتیم بی خبر بودیم. از دعای کمیل و دعای عرفه و خصوصا مناجات های 15 گانه امام سجاد که واقعا از زیبایی حرف ندارن. علمای بزرگی شرح هایی بر این دعاها نوشتن که به شدت مطالعه اونها رو توصیه میکنم هم به خودم و هم به دوستان. مقید شدن بیشتر به حضور در مسجد و نماز جماعت و نماز جمعه و .... از دیگر برکات فراوان الهی بوده.

و برکات دیگه ریز و درشت دیگه که وقت نیست بگم.

این بود شرح کاملی از آنچه برای حقیر و سایت بیداری اندیشه رخ داده بود.

همه اینها رو گفتم نه خدایی ناکرده برای اینکه از خودم تعریف کرده باشم. خدا رو شکر در کمال بی معرفتی نسبت به خدا، اینقدر معرفت دارم که بدونم این اتفاقهای مبارک که در طول این دو سال برای ما اتفاق افتاده هیچ چیزش مال خود ما نیست. فضل بی حساب خدا بوده که امیدواریم به قول شهاب جان، شاکر این نعمات باشیم.

مولا علی علیه السلام چه زیبا در مناجاتشون در مسجد کوفه می فرمایند: مولای یا مولای، انت الغنی و انا الفقیر. فقر به معنای نداشتن هیچ چیز هست. اصلا بحث مالی نیست اونهم وقتی این کلام از دهان مولای عرفا بیرون بیاد. چرا حضرت با وجود نهایت ایمان و معرفت به خدا خودشون رو فقیر می دونن؟ چون اینها رو از ناحیه خدا می دونن. اینها برای ما درسه. اینجا جای حماقت نیست که ما دچار غرور بشیم. ما هر چه داریم از فضل خداست. بدون اینکه لایق اینهمه فیوضات و برکات باشیم.

هدف بنده از مطرح کردن این مسائل مفصل این بود که کاربران عزیز بدونن خدا بسیار بسیار مهربون تر از حدی هست که ما فکر می کنیم. به چند چیز یقین پیدا کردم. یکیش اینه که محاله قدمی ولو بسیار کوچک در راه خدا برداشته بشه و چندین برابر از سمت خدا گام برداشته نشه. اینها واقعیاتی هست که همیشه می خوندم اما در این دو سال خوب فهمیدم.

کوتاه سخن اینکه امیدوارم اگر عزیزانی کمابیش وضعیت مشابه گذشته و حال حقیر رو دارن ناامید نشن. دستگاه خدا خیلی پیچیده و عظیمه. از کوچکترین چیزها شروع کنن و منتظر نزول برکات فراوان و بی حساب خداوند باشن.
برای بنده هم دعا کنین خدا بهم توفیق بده از چنگال اینهمه گناهی که گریبانم رو گرفته رهایی پیدا کنم و راه تزکیه نفس رو در پیش بگیرم که بدون تزکیه نفس و طهارت باطن به درگاه حضرت پروردگار راه نخواهیم یافت و چشممان به جمال نورانی معصومین و تجلی حضرت حقتعالی باز نخواهد شد.

امضای بیداری اندیشه
[تصویر: signature.jpg]

والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا
به یقین کسانی که در راه ما تلاش کنند را به راه های خود هدایت خواهیم نمود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: parisan ، Agha sayyed ، خادمة الزهرا ، منتظر کوچولو ، ganjname ، رهیافته ، montazer ، احیاء ، Admirer ، خاک ، EMPERATOR ، rastin ، محمود ، ELENOR ، amir72 ، مگان ، fazel ، جوینده حق ، shafagh_mah ، MohammadMeraj ، آزرم‌شاه ، zarati313 ، 872325 ، حسام+ ، Seyed Mohsen ، Amir ، G.F.B ، warior ، ضد ماسون ، مجنون الحسین ، ترنم ، islamnab ، N.Mahdavian ، Havbb 110 ، yamin ، ZaHrA110M ، علمدار133 ، أین المنتظر ، saloomeh ، rahi ، حقیر ، مجید املشی ، blue.blood ، منادی حق ، SAViOR ، Night_World ، ilidin ، شیدا ، Bahar ، Farzaneh ، ماحی ، soheyl68
۲۳:۲۳, ۴/آبان/۹۰
شماره ارسال: #37
آواتار
ابتدا عذرخواهی میکنم اگر پستهای طولانی و خسته کننده نوشتم.

موقع مرور زندگی دو ساله گذشته خودم متوجه شدم چقدر دوستی چون جوینده حق در بهبود مسیر زندگی من نقش بسزا داشته. اجرش با خدا. واقعا نعمت دوست خوب از بالاترین نعمتهاست.

من چون فرصت کمی داشتم نتونستم تا حالا همه سوالات دوستان رو جواب بدم و همه وقتم صرف شرح حال شد. ان شاءالله سعی میکنم همه سوالات رو مرور کنم و جواب بدم تا چیزی از قلم نیافته.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، محمود ، pop313 ، منتظر کوچولو ، ganjname ، وحید110 ، رهیافته ، montazer ، احیاء ، خاک ، EMPERATOR ، rastin ، ELENOR ، مگان ، fazel ، جوینده حق ، shafagh_mah ، MohammadMeraj ، آزرم‌شاه ، zarati313 ، 872325 ، حسام+ ، Seyed Mohsen ، Amir ، G.F.B ، warior ، مجنون الحسین ، ترنم ، islamnab ، علمدار133 ، أین المنتظر ، Farzaneh ، حقیر ، soheyl68
۸:۵۵, ۵/آبان/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۰ ۹:۰۹ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #38
آواتار
miley عزیز از بزرگترین تجربه های شخصیم پرسیده بودین:

1- تلاش در راه خدا و سختی کشیدن در راه او هر چقدر کم و کوچک، خیلی برکات به دنبال داره.

2- هر چه داریم از ایمان و حب اهل بیت و موفقیت های دنیوی و اخروی، مرهون دعای پدر و مادر هستیم. تا می تونیم خدمتشون کنیم و تا می تونیم اطاعتشون کنیم و تا می تونیم به جز نرمی و با روی خوش باهاشون حرف نزنیم و تا می تونیم براشون دعا کنیم و تا می تونیم در همه اعمال خیر و عبادات و زیاراتمون و انفاقهامون اونها رو به یاد داشته باشیم و در ثواب عبادات اونها رو شریک کنیم بلکه ثواب عباداتمون رو به اونها ببخشیم و همیشه براشون طلب مغفرت کنیم.

3- دوری کنیم از دوست بد که به فکر خدا و آخرت نیست. نزدیک بشیم به دوستانی که ما رو به راه خدا می کشونن. دوست خوب از نعمتهای بسیار بزرگه. راه خدا پیمودن بدون همراه خوب مشکله. سعی کنیم دوستی و دشمنی ما برای خدا باشه.

-------------------------------------------------

ganjname عزیز در مورد اون دوستم پرسیدین. ایشون قصه عجیبی داشتن. از شبهات شیعه و اسلام شروع کرد. کارش طوری بود که سر کار تا تونسته بود کتابها و مقالات ممنوعه خوند. حتی یکبار ازش پرسیدم بی انصاف نکرده بود بره فروم که حرف دو طرف رو بشنوه رفته بود سایتهای بیخدا و فقط مطالب یکطرفه اونها رو خونده بود. کم کم ادیان رو زیر سوال برد. بعد هم اعتقادش به خدا رو از دست داد. تقریبا به ندرت پیش میاد کسی به اسلام اعتقاد نداشته باشه اما به خدای واقعی اعتقاد داشته باشه.

البته من مستند ظهور و سایر مستندها رو بهش دادم. کمی بهتر شد اما هنوز.... یه مدت کاری به هم نداشتیم. این اواخر کمی به مطالعه کتبی که من میخونم علاقه نشون داده. دارم کتابهایی بهش میدم بخونه. بیشتر کتب عرفانی که جواب سوالات بزرگ رو میده. هدایت دست خداست. من فقط انجام وظیفه میکنم بقیه اش با خدا.

اگر هم ببینم کسی از اسلام و ایمان بد میگه چون میدونم اکثرا عناد ندارن و از سر بیسوادی (چه بسا دکتر مملکت هم باشن) و شستشوی مغزی هست که این حرفها رو می زنن، با اطلاعاتی که به لطف خدا از مطالعه کتب مختلف بدست آوردم از اسلام دفاع میکنم اما به شرطیکه احتمال اثر بدم. این دقیقا میشه مصداق امر به معروف. باید طرف رو بشناسیم بدونیم اصلا طرف دنبال جواب هم هست یا فقط به خاطر دنبال هوی نفس رفتن خودش هست که به اسلام و خدا ایراد می گیره. این هم خیلی ساده همون ابتدای کار معلوم میشه.

--------------------------------------------
مهدی جان guided در مورد شعر زیباتون خوب در مورد دو بیت اول باید بگم خدا توفیق بده واقعا محتاجیم و جز خودش کسی اون حال رو به آدم نمیده.

توبه از جرم وخطا،حال سحر مي خواهد
خلوت نيمه ي شب اشك بصر مي خواهد

وادي طور همين هيئت هر هفته ي ماست
ديدن نور خدا اهل نظر مي خواهد

خدا کنه توبه ما هر چد ناقص و داغون اما پذیرفته بشه.

صرف اين سينه زدن ها به مقامي نرسيم
محرم راز شدن ديده ي تر مي خواهد

جهت بخشش هر سينه زني حضرت حق
محشر از مادر سادات نظر مي خواهد

کشتی حسین علیه السلام سریعترین کشتی نجات به سمت خداست اما معرفت دُر گرانی است به هر کس ندهندش. خدایا معرفتی برای شناخت سید الشهدا بده که محرم راز شدن و دیده تر داشتن، بدون معرفت نمیشه.

----------------------------------

شهاب جان در مورد برخورد با سلمان رشدی، واقعا نمی دونم چیکار میکنم. نفرت ازش زیاد دارم اما اینکه حمله کنم سمتش یا نه رو مطمئن نیستم. فقط این رو می دونم که لزومی نداره باهاش حرف بزنم چون امام خمینی خیلی بهتر از من فهمیده بود این آدم هدایت شدنی هست یا نه.

در مورد بکارگیری دوستان تالار، حقیقت امر اینه که بنده هیچوقت نتونستم چنین فرصتی پیدا کنم. اگر برکتی در تالار هست که دوستان در تاپیکهای مختلف بهش اشاره داشتن، از سر تلاش های صادقانه خود دوستان هست. من هم واقعا دوست ندارم تالار بشه مثل تالارهای دیگه. حقیقتش چیزهایی در تالار می بینم که بعید می دونم این تالار بشه مثل تالارهای دیگه. خواه امثال من باشن یا نباشن. دوستانی که اینجا میان تقریبا همگی نیات پاکی دارن و در برنامه های پر برکت ختم قرآن، زیارت عاشورا، حدیث کساء و ان شاءالله تهذیب نفس شرکت می کنن. این برنامه ها ان شاءالله نخواهد گذاشت تالار بی روح و یکنواخت بشه.
این خود ما هستیم که گاهی بی روح و یکنواخت میشیم. نشونه اون هم اینه که در حالیکه ما داریم از یکنواختی تالار گله می کنیم کسانی هستن که دارن نهایت استفاده رو از مطالب می برن. این تالار جایی هست برای یافتن خط و کسب روحیه لازم برای حرکت. اما خود حرکت رو هر کدوم از ما باید خودش شروع کنه. وان ليس للانسان الا ما سعي

البته من همیشه اعتراف کردم و میکنم که اونطور که باید برای تالار وقت نگذاشتم بنا به دلایل مختلف کاری و .... اما دلم روشنه که تالار تا وقتی پا بر جا بمونه منشأ برکات خواهد بود چون نازنینانی اینجا گرد هم جمع شدن که خدا خیلی دوستشون داره.

از خدا میخوام هیچوقت این تالار دچار رکود نشه و خود خدا زمام امور و هدایت کاربران این تالار رو به عهده بگیره و لحظه ای ما رو به حال خودمون رها نکنه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: خاک ، Admirer ، EMPERATOR ، rastin ، محمود ، fazel ، MAHDI59 ، میلاد.م ، جوینده حق ، shafagh_mah ، zarati313 ، 872325 ، MohammadMeraj ، احیاء ، حسام+ ، Seyed Mohsen ، Amir ، G.F.B ، مجنون الحسین ، islamnab ، N.Mahdavian ، yamin ، علمدار133 ، مجید املشی ، ماحی
۹:۴۰, ۵/آبان/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۰ ۹:۴۵ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #39
آواتار
(۴/آبان/۹۰ ۱:۱۱)pop313 نوشته است:  
سلام
1.ببخشید این سوال را می کنم،همسرتون هم مثل شما پای ثابت تالاره؟(اگه دوست دارید جواب بدید)
2.آیا به ایشون هم مسئولیت بخشی از تالار را دادید؟(اگر دوست دارید جواب بدید و گرنه زیاد مهم نیست)
.3تا به حال از طریق مستند ظهور استفاده مادی داشتید؟
.4 پیشنهاد همکاری با موسسه ای در اینگونه موضوعات داشته اید؟
.5مستندی وجود داره که دوست داشته باشید زیرنویس کنید،ولی وقتش را نداشته باشید؟
.6آیا شما بسیجی هستید؟اگر هستید آیا بعد از تحول درونی شما بوده یا قبل از آن؟
.7آیا تا به حال در یک جمعی قرار گرفته اید ،که درباره تالار یا مستند ظهور صحبت کنند و شما را نشناسند؟آیا در اون لحظه دوست داشتید بگید که من بیداری اندیشه هستم؟
.8آیا تا به حال پیش اومده که کسی به شما مستند ظهور را پیشنهاد کنه تا نگاه کنید؟
.9زیرنویس کردن این مستند تا به حال برای شما باعث توفیقات مادی و معنوی شده است؟
.10تا به حال شده از رفتن به تالار و خوندن مطالب خسته بشید و یه جور احساس زدگی و بی میلی نسبت به تالار بکنید؟
.11تا به حال تجربه در خواب دیدن امام زمان یا چیزی شبیه به این را داشته اید؟
.12تشکر چه کسی بیشتر به دلتون نشسته و شما را در اهدافتون راسخ تر کرده باشه؟
.13تا به حال به فکرتون رسیده بود تا اعضای تالار را یه جا جمع کنید؟
.14خوندن چه کتابی را به ما توصیه می کنی؟
.15فکر نمی کنید تالار یه جورایی یکنواخت شده؟بهتر نیست یه تحولاتی در تالار ایجاد کرد.؟
.16بهتر نیست کمیته هایی زیر نظر مدیران هر بخش ایجاد بشه و در مورد یه موضوع خاص مطالعه کنند و نتیجه را در اختیار تالار بگزارند و تالار را در یک زمینه تغذیه نمایند؟
بهتر نیست تالار شروع به انجام فعالیت های گروهی کند؟
.17دوست داشتید در سپاه امام زمان چه پستی داشته باشید؟
.18تا به حال به خاطر مستند ظهور و این تالار ضرر مادی یا معنوی کرده اید؟
.19چه کس یا چه چیزی یا چه هدفی به شما در 6ماهی که مستند را زیرنویس می کردید،انگیزه برای ادامه دادن را می داد؟
20.کدوم یکی ازافراد درون تالار را دوست دارید از نزدیک ببینید؟
21.اون زمان ها فیلم و بازی مورد علاقه تون چی بود؟
22.این رفیق ما آقای -----e را اگه میشه از کرسی نظارت بر دارید،تذهیب نفس زیاد کار نکردهBig Grin و می ترسم پاش بلغزه و به انحراف کشیده بشهBig Grin
ببخشید طولانی شد

1- ایشون کاربر احیاء هستن. از همون ابتدای کار همیشه همراه و کمک کار بنده و گروه بودن اما خوب ایشون هم به دلیل مشغله بیرون و خونه خیلی کمتر از من فرصت می کنن تالار حضور داشته باشن. شاید آینده وضعیت تغییر کنه تا خدا چی بخواد.

2- ایشون به دلیل دانش خوبی که در زمینه تغذیه و طب سنتی و اسلامی کسب کردن ما بهشون ناظر همون بخش رو دادیم. البته اصلا نسخه تجویز نمی کنن. خودشون هم تذکر دادن که کسی نسخه تجویز نکنه اما بعضی چیزها نسخه عمومی هستن.

3- علیرغم اینکه دوست نداشتم چنین اتفاقی بیافته اما موسسه موعود مجله خودش رو برام می فرسته. در واقع من آدرس دادم برای همکاری بیشتر که برام مستندی پست کردن برای ترجمه که من تاییدش نکردم. اما اونها خودشون از همون آدرس استفاده کردن و بنده رو مشترک مجله خودشون کردن.
یکی از سایتهای خرید اینترنتی که مستند رو برای فروش گذاشته بود و درآمدی از اون قبال کسب کرده بود اصرار زیادی کرد که تعدادی کتاب مجانی از سایتشون بخریم. اوایل قبول نمی کردیم اما بعد به پیشنهاد یکی از دوستان کتب زیادی مجانی خریدیم و دادیم کتابخانه ای مال یکی از دوستان که هدفشون اینه که کتابخانه عمومی داشته باشن.
همین.

4- همون موسسه موعود که البته خودم به دلیل وقت کم خیلی پیگیری نکردم.

5- مستندهایی بود اما دادیم بعضی دوستان. یادم نیست دقیقا به چه کسانی دادم و از پیشرفت کاری اونها هم اطلاعی ندارم اما فعلا مستندی مد نظرم نیست.

6- من عضو بسیج نیستم. دوست داشتم بسیجی واقعی بودم اما اونهم نیستم.

7- آره در چنین جمعی بودم. البته بیشتر فرد بوده تا جمع. یکی دو مورد نفسم طاقت نیاورد و اخلاص خودش رو نشون داد و گفت من مترجم هستم. بعدش گفتم از این به بعد دیگه به کسی نمیگم اما دیگه موردی پیش نیومد. چه امتحان موفقیت آمیزی.

8- آره یکبار شده. فکر کنم همونی بود که لو دادم خودم مترجمش هستم. واقعا که... خجالت هم خوب چیزیه.

9- در شرح حال قسمت آخر مفصل گفتم. البته برکات معنوی هست خدا رو شکر نه مادی.

10- آره تا چند ماه پیش چند بار چنین حالتی داشتم اما الان دیگه نگاهم به تالار متفاوت شده. اگر هنوز توی تالار موندم به خاطر اینه که حس میکنم اگر برم خودم رو از برکات خدا و امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دور کردم. کافیه موقع خستگی کمتر بخونین. نه افراط و نه تفریط باعث میشه زدگی پیش نیاد.

11- ای بابا ما کجا و این خوابها کجا....

12- فرد خاصی مد نظرم نیست. اما خوب چون من اخلاص کامل ندارم متاسفانه، گاهی اوقات تشکر کاربران مشوق من بوده در نوشتن مطالب...

13- نه خیلی موافق نیستم بنا به دلایلی که قبلا روش بحث شده.

14- کتب استاد کریم محمود حقیقی (فعلا سایتشون مشکلی پیدا کرده)، کتب آداب الصلاه و چهل حدیث امام خمینی (رحمة الله علیه)، کتب میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (آداب الصلاه و لقاء الله)، کتب بسیار پر محتوای شهید دستغیب خصوصا کتاب «قلب سلیم» و «ایمان» ایشون رو. لابلای مطالعات کتب بالا میشه کتب شرح حال عرفا و زندگینامه شهدا رو هم مطالعه کرد چون نور دارن و آدم رو از حالت رکود خارج می کنن.

15- در مورد یکنواختی تالار بالا جواب دادم. اما اگه توان عملیاتی کردن پیشنهادهای خوب دوستان رو داشته باشیم استقبال می کنیم از پیشنهادها.... (شرمنده عزیزانی که پیشنهادهاشون رو نتونستیم عملی کنیم یا مخالفت کردیم)

16- در بخش پیشنهادات مطرح کنین. این کاری هست که خود کاربران باید انجام بدن.

17- اگر راهمون دادن، آرزو که بر جوانان عیب نیست. دوست داشتم پادوی ایشون بودم. از اونهایی که همیشه خدمتشون ایستادن تا ایشون لب تر کنن.

18- نه، بوده اوایل از حرفهای بعضی ها که کل مستند رو زیر سوال می بردن و لینکش می کردن به صهیونیستها ناراحت میشدم اما خیلی وقته دیگه چنین حسی بهم دست نمیده.

19- مخلوط بود. اوایل بیشتر میزان دانلود کاربران و تشکر اونها، یه کم هم رضایت خدا. بعدها بیشتر کارم بوی اخلاص گرفت اما هیچوقت خالص برای خدا نشد. خدا خودش از فضل بی منتهای خودش به کار بی اخلاص ما برکت داد و منتشرش کرد.

20- خیلی هاشون رو. بیشتر طبعا کسانی هستن که بیشتر با هم حرف زدیم و بحث کردیم.

21- خیلی فیلمها بود که دوست ندارم اسم بیارم. همینطور بازی های زیاد که باز هم ترجیح میدم تبلیغ نکنم.

ما شاءالله چقدر سوال. همه چیز رو هم که پرسیده بودین. ان شاءالله که خیره.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، خاک ، roohi_issa ، Admirer ، EMPERATOR ، rastin ، محمود ، ELENOR ، fazel ، میلاد.م ، جوینده حق ، منتظر کوچولو ، MAHDI59 ، shafagh_mah ، zarati313 ، 872325 ، MohammadMeraj ، MohammadSadra ، احیاء ، pop313 ، حسام+ ، Seyed Mohsen ، Amir ، G.F.B ، مجنون الحسین ، ترنم ، islamnab ، N.Mahdavian ، yamin ، علمدار133 ، أین المنتظر ، saloomeh ، rahi ، مجید املشی ، یاوران مهدی ، Night_World ، عشقم کربلا ، AmirEfrit
۹:۵۰, ۵/آبان/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۰ ۹:۵۱ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #40
آواتار
(۴/آبان/۹۰ ۱۸:۴۹)mohammad.d نوشته است:  سلام.
این سوال رو از هر سه نماینده میپرسم:
با توجه به این که شما خیلی از آیات قرآن رو حفظ دارید،یه سوال دارم!یه کم فنی هست!
زیباترین آیه قرآن از نظر شما کدوم آیه ست؟(نگی همه شون!)
یا علی.

سلام علیکم.
اتفاقا من خیلی خیلی شرمنده قرآن هم هستم چون خیلی براش کم وقت میگذارم. آیات قرآن رو در کتابهای مختلف که میخونم یک کلمه اش یادم می مونه. همون رو توی سایت پارس قرآن جستجو می کنم و آیه رو استخراج میکنم.
اینکه زیباترین آیه قرآن کدومه رو اجازه بدین من جواب ندم. اصلا جرئت ندارم چنین کاری کنم. مگه میشه آیات رو رتبه بندی کرد. اما اینکه کدوم آیات برای من بیشتر قابل فهم بوده یکیش میشه آیه امضای خودم:

وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ

و آنها كه در راه ما (با خلوص نيت) جهاد كنند قطعا هدايتشان خواهيم كرد و خدا با نيكوكاران است.

(عنکبوت ، 29)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، خاک ، EMPERATOR ، rastin ، محمود ، ELENOR ، amir72 ، fazel ، میلاد.م ، جوینده حق ، MAHDI59 ، shafagh_mah ، 872325 ، MohammadMeraj ، MohammadSadra ، Seyed Mohsen ، Amir ، G.F.B ، مجنون الحسین ، ترنم ، تازه مسلمان ، N.Mahdavian ، علمدار133 ، حقیر ، یاوران مهدی ، Night_World ، ماحی
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]