تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تاپیک های سیر مطالعاتی ( مطالعه ی تاپیک دوازدهم آغاز شد)!!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام وتشکر فراوان بابت مطالب ارزنده

از تاپیکهای اول فهمیدیم که ملاک ایمان و کفر محبت امام علی(علیه السلام) است و

نقل قول:یکی از آثار محبوب شدن شخصی در نزد ما این است که ما آرام آرام از آن شخص تبعیت پیدا میکنیم و مطلوب او مطلوب ما میشود، آنچه مورد پسند و تأیید محبوب ما باشد مورد پسند و محبوب ما هم میشود.

پس محب سعی میکند به محبوب خود شبیه تر و نزدیک تر گردد و این محبت باعث ترک برخی اعمال و انجام برخی اعمال دیگر میگردد....
اما سوال اینجاست که

نقل قول:اين است كه در آخرالزمان اگر كسي مؤمن واقعي نباشد، حتماً كافر است، چون جبهه‏ ها كاملاً از هم جدا مي‏شود و به همين جهت هم تأكيد مي‏كنيم كه نگران باشيد!!!

با توجه به مطالب گفته شده توی تاپیک چهارم، در هنگام ظهور، فرد یا مومن واقعیست یا کافر محض... یعنی هیچ حالت بینابینی وجود ندارد...
حال کسی که محبت امام علی(علیه السلام) و بقیه چهارده معصوم را در دل دارد ولی هنوز این محبت در حدی نیست که همیشه و همه جا باعث شود که شبیه محبوبش عمل کند، در کجا قرار میگیرد؟ مومن واقعی یا کافر؟

پس این که میگویند وقتی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور کنند با نگاهشان خیلی ها بر میگردند، درست نیست؟ شرمنده فاعل این حرف معلوم نیست... مثل خیلی موارد دیگه ای که تا حالا یاد گرفتم... اگه فاعلی داره، اگه حدیثی از جانب امامی هست، لطف کنید بگویید..
و یه سوال دیگه این که
میشه گفت چون دجال اول می آید، قبل از ظهور امام (علیه السلام) کافر از مومن جدا میشود؟
سلام
اینقدر بلدم

1- نیاز به توسل و تضرع شدید داریم
و متوسل به اهل بیت و کسی که خاضعانه به درگاه خدا عافیت در دین و دنیا میخواهد ، اگه صادق باشه، خدا بسیار کریم تر از آن است که او را رها کند
این تاپیک را به دقت بنگرید تمام ارسالهایش را دونه به دونه

من مرده ، شما زنده ، وصیت من به شما این است:
2- شدیداً باید از مال حرام پرهیز کنیم بر طبق صریح روایات

کسی که از لحاظ مالی حقی بر گردن دارد نمیتواند در رکاب امام زمانش باشد
3-
چگونه از فتنه های آخرالزمان در امان باشیم؟؟!!

4- امام زمان مظهر رحمت خدا هستند و آیه ی یدخلون فی دین الله افواجا (مردم فوج فوج در دین خدا وارد میشوند تجلی اصلی آن بر طبق روایات هنگام ظهور است) و خداوند نفرموده یقتلون فی دین الله افواجا (مردم فوج فوج در دین خدا کشته میشوند)
ما پیش از ظهور فجایع بسیاری داریم که بر طبق روایات منجر به کشته شدن دو سوم مردم کره زمین خواهد شد
شخص از امام صادق پرسید ، آِیا دو سوم میمیرند
امام فرمودند شما آیا دوست ندارید جزو یک سوم باشید؟
به هر حال دعا و تضرع و توسل و حداکثر تلاش برای عمل طبق رضای خدا باشد إن شاء الله خدا رحیم است

محب امیرالمومنین در امان است از شمشیر حضرت حجت چون شمشیر حضرت حجت بر کسی که ایمان در قلبش باشد واقع نمیشود

منتهی اون پیچ های امتحان نشان میدهد که ما چه قدر مولا را دوست داریم

یک مثال بزنم
یکی آمد به امام صادق علیه السلام با طعنه گفت:
این فلانی که دم از حب شما میزنه در راه که میره شراب مینوشه و میره!!!!!!
امام میفرمایند : باز خوب است که در راه هست و شراب مینوشد، سایرین که اصلاً در راه هم نیستند (اشاره به صراط مستقیم بودن امیرالمومنین!)
مدتی مگذرد
و همین شخص طعنه زننده گرفتار فقر شدید میشه و از آنجا که میدانست که اهل بیت خاندان کَرَم هستند و دست رد به سینه ی احدی حتی دشمنانشان نمیزنند در موقع نیاز رفت سراغ امام صادق علیه السلام برای کمک

امام صادق یک دست خط نامه به اون فرد طعنه زننده میدهند
و میگویند برو به سراغ همانی که در راه شراب میخورد و دست خط را نشانش بده

فرد طعنه زننده میبره و دست خط امام را نشان آن محب شراب خوار میده
آن محب تا دست خط امامش را میبیند
بر چشمش میگذارد و میبوسد و نیمی از ثروتش را به آن فرد میبخشد!!!
این نشانه ی حب است
یعنی یکجایی بالاخره اگه این حب واقعی باشه باید خودش رو نشون بده
به زبان که نیست فقط
و پس از مدتی هم بر اثر همان حب، فرد شرابخواری خود را هم ترک میکند

مانند همان داستان جوانی که اهل نماز بود اما اهل بعضی گناهان هم بود
خبر به رسول الله میدهند و میگویند نمازش دستش را میگیرد روزی و باعث ترک گناهش میشود

مسئله ی عاقبت به خیری مسئله ی بسیار پیچیده ای است

حر بن یزید
زهیر بن قین، زهیر را میشناسید؟
زهیر همان است که با کاروان امام حسین حرکت میکرد اما عثمانی مذهب بود و نمیخواست با امام باشد و امام حسین میفرستد به دنبالش و به اصرار زنش راضی میشود برود امام حسین علیه السلام را ببیند و بعد از بازگشت فدایی حسین میشود

یا خیلی موارد دیگر
که از مومنین بزرگ در امتحانات لغزیدند و جلوی امام زمان خود ایستادند

اینها همه یک درس برای ما دارد

تا میتوانیم باید متضرع به درگاه خدا باشیم و متوسل به ولایت اهل بیت
و در عین حال بپرهیزیم از هر چه میدانیم محبوبمان برای ما نمیپسندد
و دائم استغفار کنیم

تاپیک هایی راکه گفتم نظری بیافکنید حتماً
خدا نگهدار و هادی همه ی ما إن شاء الله
بسم الله الرّحمن الرّحیم

نقل قول:با توجه به مطالب گفته شده توی تاپیک چهارم، در هنگام ظهور، فرد یا مومن واقعیست یا کافر محض... یعنی هیچ حالت بینابینی وجود ندارد...
حال کسی که محبت امام علی(علیه السلام) و بقیه چهارده معصوم را در دل دارد ولی هنوز این محبت در حدی نیست که همیشه و همه جا باعث شود که شبیه محبوبش عمل کند، در کجا قرار میگیرد؟ مومن واقعی یا کافر؟

سلام، عمل کردن با ایمان آوردن متفاوت است دوست عزیز

کسی که می پذیرد که راه امام علی(علیه السلام) صراط مستقیم است، مومن واقعیست (ایمان آورده) هرچند در عمل صالحش لنگ بزند.

و سعادت در گرو داشتن ایمان و عمل صالح در کنار هم است و هیچ کدام به تنهایی کافی نیست

یا علی النقی(علیه السلام)

نقل قول:پس این که میگویند وقتی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور کنند با نگاهشان خیلی ها بر میگردند، درست نیست؟

این سوال منم هست...

بچه ها پیشنهاد می کنم به همین روش بحث و گفتگو ، مطالعه تاپیک هارو انجام بدیم تا مطالب برامون تثبیت بشه إن شاءالله

یا علی النقی (علیه السلام)
من روایتی و آیه ای در این زمینه ندیده ام
یاد هم گرفته ام که حوزه ی دین جایی نیست که نظر شخصی داد
دوستان اگه اطلاعاتی دارید بفرماید

این قدر میدانم که شخص نباید همه ی پلها را پشت سرش خراب کند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

به طور مثال
حر بن ریاحی که دل نوامیس رسول الله را لرزاند چه شد که خدا عنایت کرد به او
بزرگان میگویند زمانی که امام حسین به او گفت مادرت به عزایت بنشیند (که حرف بسیار سنگینی است برای عرب باغیرت) به احترام خانم فاطمه ی زهرا جواب امام حسین را نگفت و گفت هر کس در عرب جز شما این را گفته بود به من ، من جوابش را میدانستم چگونه پاسخ دهم اما چه کنم که مادر شما فاطمه ی زهرا است
همین ادب پلی بود که او را از ته جهنم برد اون بالا مالا ها

و یا فضیل ایاز که یه شاه دزد بوده چه شد که توفیق توبه پیدا کرد

فضیل یه دفتری داشته که از هر کس چیزی میدزدیده توش مینوشته به این نیت که شاید یه روزی بخواد توبه کنه

حالا شاه دزد بوده ها!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اما خوب همین کارش نشون میده همه ی پلها رو خراب نکرده

خدا به همه ی ما رحم کنه
بسم الله الرحمن الرحیم
با تشکر از جوابتون
اما منظورتون از
(۲۴/اردیبهشت/۹۱ ۱۱:۴۳)علی 110 نوشته است: [ -> ]من روایتی و آیه ای در این زمینه ندیده ام
جواب این سوال بود؟

نقل قول:پس این که میگویند وقتی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور کنند با نگاهشان خیلی ها بر میگردند، درست نیست؟ شرمنده فاعل این حرف معلوم نیست... مثل خیلی موارد دیگه ای که تا حالا یاد گرفتم... اگه فاعلی داره، اگه حدیثی از جانب امامی هست، لطف کنید بگویید..

جواب این سوال رو هم نگرفتم..
نقل قول:و یه سوال دیگه این که
میشه گفت چون دجال اول می آید، قبل از ظهور امام (علیه السلام) کافر از مومن جدا میشود؟

+ یک سوال جدید

چطور میشه ما باعث بشیم محبت اهل بیت(علیه السلام) در دل کسی وارد بشود؟ اصلا چنین چیزی امکان پذیر هست یا نه؟
این سوال رو واسه این پرسیدم که وقتی تاپیک رابطه حب اهل بیت و ایمان رو خوندم، یاد حرفی افتادم که توی محرم شنیدم....
میگفتند که سعی کنید با بچه هاتون که ازنظر ایمانی ضعیف هستند و یا خیلی چیزها را قبول ندارند از باب محبت وارد شوید...

(علی آقا،
احساس میکنم از این سوالای من و این طور پرسیدن ناراحت میشید... به خاطر این که مستند نیستند... ولی اینها چیزهاییه که من باهاش بزرگ شدم... حرفهاییه که توی محرم و صفر شنیدم.... دلیل و سند هم ندارم واسش... چون هیچ وقت دنبالش نبودم... هیچ وقت احساس نیاز به دانستن نداشتم... اما خب الان میخوام مستند بدونم... درنهایت اگه صلاحه که پرسیده نشه، دیگه نمیپرسم...)
بسم الله الرّحمن الرّحیم

نقل قول:احساس میکنم از این سوالای من و این طور پرسیدن ناراحت میشید... به خاطر این که مستند نیستند...

پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :دانش گنجينه‏هايى اسـت و كـلـيدهاى آن پرسش است ؛ پس ، خدايتان رحمت كند ، بپرسيد ، كه با اين كار چهار نفر اجر مى‏يابند : پرسشگر ، پاسخگو ، شنونده و دوستدار آنان . تحف العقول : 41 منتخب ميزان الحكمة : 260

نداجان سوال هایی که پرسیدی سوال ما هم هست. لطفا اگر کسی پاسخ ها رو می دونه جواب بده چرا که پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرموده اند:

هر مردى كه خداوند به او دانشى دهد و او آن را ، با اين كه مى‏داند ، مخفى نگه دارد ، در روز قيامت در حالى كه افسارى از آتش بر او زده شده است خداوند عز و جل را ديدار كند .
أمالي الطوسيّ : 377 / 808 منتخب ميزان الحكمة : 398

در ضمن جا داره به خاطر دیر شدن اعلام تاپیک های جدید سیر مطالعاتی یک شعر هم قرار بدم که دور هم بخونیم...

رهرو آنست که آهسته و پیوسته رود
رهرو آن نیست گهی تند و گهی خسته رود

یا علی النقی (علیه السلام)
(۲۴/اردیبهشت/۹۱ ۱۱:۴۳)علی 110 نوشته است: [ -> ]من روایتی و آیه ای در این زمینه ندیده ام

این قدر میدانم که شخص نباید همه ی پلها را پشت سرش خراب کند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

به طور مثال
حر بن ریاحی که دل نوامیس رسول الله را لرزاند چه شد که خدا عنایت کرد به او
بزرگان میگویند زمانی که امام حسین به او گفت مادرت به عزایت بنشیند (که حرف بسیار سنگینی است برای عرب باغیرت) به احترام خانم فاطمه ی زهرا جواب امام حسین را نگفت و گفت هر کس در عرب جز شما این را گفته بود به من ، من جوابش را میدانستم چگونه پاسخ دهم اما چه کنم که مادر شما فاطمه ی زهرا است
همین ادب پلی بود که او را از ته جهنم برد اون بالا مالا ها

و یا فضیل ایاز که یه شاه دزد بوده چه شد که توفیق توبه پیدا کرد

فضیل یه دفتری داشته که از هر کس چیزی میدزدیده توش مینوشته به این نیت که شاید یه روزی بخواد توبه کنه

حالا شاه دزد بوده ها!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اما خوب همین کارش نشون میده همه ی پلها رو خراب نکرده

خدا به همه ی ما رحم کنه

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
وقتی این مطلب رو خوندم واقعا لرزه به جونم افتاد وشدید ترسیدم ونتیجه اش اینکه فهمیدم که چرا میگن مواظب لحظه لحظه زندگیتون باشید فهمیدم که چرا انقدر حب به اهل بیت سفارش میشه که اگر این حب به اهل بیت را داشته باشیم و اگر لیاقتشو داشته باشیم شفاعتمون رو انشاالله بکنند .فهمیدم که چرا میگن هر شب محاسبه داشته باشید و هرشب برای هر گناهتون طلب مغفرت کنید و توبه کنید و برای هر کار خوبی کردید خدا رو شاکر باشید
من واقعا همیشه سوالی در ذهنم هست که واقعا اونهایی که به کارهاشون غره هستند و میگن ما حتما کارمون درسته و گناهی نداریم واقعا از چه چیزی خوشحال و غره هستند؟چه چیزی از خودشون دارند؟ حالا که ما از یک لحظه بعدمون خبر نداریم
منکه همیشه میگم خدایا هزاران بار شکرت که بارها دقیقا همان جایی دستم را گرفتی که میتوانستی مچم را بگیری
خدایا کمکم کن پیمانی را که در طوفان با تو بسته ام در آرامش فراموش نکنم
امیدوارم تمام ارسالهای تاپیک ششم برای مطالعه یعنی ایاک نعبد!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟(مقاله ی ویژه!)#$
رو مطالعه کرده باشید، به خصوص تاپیک های پایانی که مباحث مهمی توش مطرح شده به صورت پرسش و پاسخ

تاپیک هفتم برای مطالعه
مفهوم تأسف خوردن خدا در قرآن چیست؟ (پست فوق ویژه!)

تاپیک هشتم برای مطالعه
راه رسیدن به خدا#&(مهم)
این تاپیک هم از اون تاپیکهایی هست که حتماً باید تمام ارسالهایش مطالعه شود تا نتیجه ی کامل بحث بدست بیاد
تاپیک نهم برای مطالعه

چند وقت پیش از کسی شنیدم که می گفت معصومین مانند خدا هستند!#

تاپیک بسیار مهمی که نیاز است بسیار با حوصله تمام ارسالهایش مطالعه شود

گویا پایه ای هم نیست خیلی دیگه برای سیرCool

یا علی رفقا
تاپیک دهم برای مطالعه

آیت الکرسی، تعیین کننده ی شرط ظهور امام زمان!!!!!!!

این تاپیک یکی از مفاهیم بنیادین در عرصه ی اعتقادات را تبیین میکند إن شاء الله که برای بسیاری از دوستان ممکن است تازگی داشته باشد
امید است که مفید باشد

در صورتی که دوستان تمایل داشتند به ادامه ی سیر با پیام خصوصی مطلب را به حقیر اطلاع دهند
یاعلی
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع