تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: پاسور ، شطرنج ، تخته نرد ....
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
(۲۹/خرداد/۹۱ ۲:۴۰)alitalebi نوشته است: [ -> ]اما شما دل خسته عزیز
وقتی یک راهی رو با عقل انتخاب میکنیم این به این معناست که تا اخر راه بریم چون راه رو با عقل انتخاب کردیم ؟
عزیزم مرجع تقلید با استفاده از توانایی و درسی که خونده مسائل روز را با توجه به فرمان خدا پیامبر و قرآن و احادیث تفسیر میکند.ایشون هم به عنوان واسطه و نظر شخصی نسبت به فرمان خدا فتوا میدهند و این حرف مستقیم خدا نیست.نمونه اش رو در پست قبلی عرض کردم که نظر مراجع در مسئله متفاوت است و این به این معنی نیست که امکان اشتباه در نظرات وجود نداشته باشد.
اگر بنده در موضوعی تخصص داشته باشم و نظر مرجعم خلاف نظرم باشد بنده به تخصص خودم اعتماد و رفتار میکنم.
شما در صورت برخورد با مشکل موظف هستید نظر مرجعتون رو بدونید چون معتقید تخصصشون از شما بیشتره اما این به این معنی نیست که تمام مسائل زندگی را به معیار مرجع بسنجید.
سلام
دوست خوبم ، مرجع هم ممکنه اشتباه کنه ،اما مطمئنا در حوزه ی مورد تخصص خودش خیلی احتمال خطاش کمتره.در مورد اختلاف نظر مراجع مختلف ، به این خاطر شما باید مرجع اعلم رو انتخاب کنید که به مشکل برنخورید.درست مثل همون مثال پزشک ، 3 تا پزشک هستند ،2 تاشون به شما می گند نباید عمل کنی ، اما اونی که از همه دانا تره به شما می گه باید عمل کنی.حتی اگر اشتباه کنه ، باز هم عاقل می گه حرف اون درصد اشتباهش کمتره.
اصلا بگذار دوست خوبم یک چیزی به شما بگم ، اگر شما از روی عمد و به قصد مخالفت با خداوند متعال ، خلاف نظر مرجع تقلید عمل کنید ، اما به صورت اتفاقی موافق نظر خدا عمل کنید خداوند متعال اون دنیا برای شم گناه می نویسه ، اما اگر موافق نظر تقلید عمل کنید ، اما در واقع گناه کرده باشید ، خداوند متعال به شما پاداش می ده ، چرا؟چون خودش ابتدا به شما گفته پیرو مرجع باشید ، حتی با این که احتمال اشتباه کردن داره.البته می تونید خودتون هم مجتهد بشید ، یا احتیاط کنید.
اگر شما در موضوعی تخصص دارید که به حوزه ی کار مرجع ربطی نداره ، مثلا پزشک هستید ، مطئن باشید اونجا مرجع به حرف شما گوش می کنه! اما اگر شما بخواید حکم خدا رو بدونید ، مطمئنا مرجع بهتر از شما می تونه حکم خدا رو استخراج کنه ، چون از آیات و روایات استفاده می کنه و آیات و روایات بر علم برتری دارند.اما در مسائلی که آیه یا روایتی نباشه مرجع ساکت می مونه و همه چیز رو می سپاره دست شما.مثلا مرجع نمی آد بگه شما که فشار خون داری نمک خورد برات حرامه یا نه ، فقط حکم کلی رو می گه که اون هم پیروی در پزشک عالم در این موضوعه ، و خودش رو کنار می کشه.
(۲۹/خرداد/۹۱ ۲:۴۰)alitalebi نوشته است: [ -> ]
(۲۸/خرداد/۹۱ ۱۹:۲۵)rastin نوشته است: [ -> ]بسم الله الرحمن الرحیم

شما جواب سوالات بنده رو ندادید.

بفرمائید درچه اموری باید تقلید کنیم وچه اموری مجاز نیستیم؟

خوب بهتره که اول یه توضیحی خدمتتون عرض کنم شاید مفید باشه.
من یک کارمند بانک هستم.بیماری گریبانم را گرفته است.و برای رفع این بیماری باید اقدام کنم.اما من به عنوان یک کارمند بانک از علم پزشکی هیچ سر رشته ای ندارم.پس حتما باید به فرد متخصص پزشکی رجوع کنم برای رفع مشکلم.خودم بدون علم نمیدونم اقدامی انجام دهم.چون مشاغل در جامعه تعریف شدند و افرادی در این مشاغل مشغول و به رفع نیاز دیگر افراد جامعه میپردازند.
وظیفه ی یک مرجع تقلید هم همین است.من به عنوان یک فرد جامعه قادر نیستم شاید هم توانایی این رو ندارم که مسلط به دین شوم و از تمام مساول سر در بیاورم.پس مجبورم در زمانی که به مشکل برخوردم به متخصص ان رجوع کنم.در تمامی مسائل مربوط به دین میبایست به مرجعی که انتخاب کردم رجوع کنم و نظر اینشون را که به عنوان متخصص پذیرفتم قبول کنم و انجام دهم.
در این حالت فرض میکنیم که بنده از قد بلندی برخوردارم و استعدادی در ورزش بسکتبال دارم در این زمینه موفق خواهم بود.شغل آنیده و زندگی من در این راه قرار میگیرد و در این راه است که استعدادم شکوفا میشود و رشد می یابم.تاکید میکنم این ورزش شغل من میشود.
حال مرجع منتخب بنده این ورزش را به عنوان قمار تشخیص میدهند و بازی ان را حرام میدانند.خوب در این وضعیت من چه کاری باید انجام دهم ؟مگر من به عنوان قمار به شغلم نگریستم ؟ مگر من از شغلم سو استفاده کردم ؟
اما شما دل خسته عزیز
وقتی یک راهی رو با عقل انتخاب میکنیم این به این معناست که تا اخر راه بریم چون راه رو با عقل انتخاب کردیم ؟
عزیزم مرجع تقلید با استفاده از توانایی و درسی که خونده مسائل روز را با توجه به فرمان خدا پیامبر و قرآن و احادیث تفسیر میکند.ایشون هم به عنوان واسطه و نظر شخصی نسبت به فرمان خدا فتوا میدهند و این حرف مستقیم خدا نیست.نمونه اش رو در پست قبلی عرض کردم که نظر مراجع در مسئله متفاوت است و این به این معنی نیست که امکان اشتباه در نظرات وجود نداشته باشد.
اگر بنده در موضوعی تخصص داشته باشم و نظر مرجعم خلاف نظرم باشد بنده به تخصص خودم اعتماد و رفتار میکنم.
شما در صورت برخورد با مشکل موظف هستید نظر مرجعتون رو بدونید چون معتقید تخصصشون از شما بیشتره اما این به این معنی نیست که تمام مسائل زندگی را به معیار مرجع بسنجید.

بسم الله الرحمن الرحیم
نه برادر من کلا اون مثال دکتر رو نخونده بوووووووووووووووووووودی!!!!!!!! نه خوب چرا حرف نسنجیده میزنید خوشحالید واسه خودتون میاید پست میذارید!!!Dodgy
خوب عزیز من شما مثال هم درست نمیزنی!! الان شما استعدادت تو یه بازی قمار شکوفا شد خوب که چی؟!! قمار اسمش روش هست قماااااااار.
خدا خودش تو قران میفرمایند درسته تو شراب و قمار برای شما فوایدی هست ولی ضرراش برای شما بیشتر از فوایدش!!!
خوب میگی نمیخوای قمار بزنیو بدون شرط بندی از این حرفا!! اما در کل این بازیا رو اعصاب و روانت تاثیر میذاره و مشکلاتشو دوستان در بالا ذکر کردن!
من خودم چند وقت پیش تخته بازی کردم تا یک ساعت بعد هیجانش نمیخوابید حالم گرفته بود بعد ادم فک میکنه که واسه چی چنین بازی رو انجام بده!!!؟؟؟
این حرف شما رو متوجه نمیشم که مرجع اعلم تر رو انتخاب کن.دوست من اگر شخصی از شخص دیگری اعلم و آگاه تر باشد نفر دوم نباید فعالیتی داشته باشد چون فردی از او آگاه تر وجود دارد اگر بنا به حرف شما بنده از مرجع اعلم پیروی کنم و شما از مرجع اعلم تر این ظلم به من شده.اگر منبع خداست و پیامر و احادیث و این اختلاف نظر است که احکام را تغییرمیدهد پس هر مرجعی بنا به نظر شخص خود از سخن خدا برداشت میکند.
وقتی مرجع این عمل را انجام میدهد چرا من نباید از سخنان ایشان به نظر خودم برداشت داشته باشم ؟
(۲۹/خرداد/۹۱ ۱۲:۵۴)alitalebi نوشته است: [ -> ]این حرف شما رو متوجه نمیشم که مرجع اعلم تر رو انتخاب کن.دوست من اگر شخصی از شخص دیگری اعلم و آگاه تر باشد نفر دوم نباید فعالیتی داشته باشد چون فردی از او آگاه تر وجود دارد اگر بنا به حرف شما بنده از مرجع اعلم پیروی کنم و شما از مرجع اعلم تر این ظلم به من شده.اگر منبع خداست و پیامر و احادیث و این اختلاف نظر است که احکام را تغییرمیدهد پس هر مرجعی بنا به نظر شخص خود از سخن خدا برداشت میکند.
وقتی مرجع این عمل را انجام میدهد چرا من نباید از سخنان ایشان به نظر خودم برداشت داشته باشم ؟

نه دیگه الان مطمئن شدم اون مثال دکتر رو نخوندی!!Cool
برادر من مگه الان ما یه دونه دکتر داریم و فقط هم پیش همون میریم !؟؟ نه تو هر بخش از علم پزشکی یه سری ادما رفتن تخصص گرفتن حتی تو کوچکترین قسمت ها!!!! اما شما وقتی برات یه مشکلی پیش میاد میری پیش کسی که سابقه بهتری داره تعریف بیشتری ازش شنیدی!!
این اختیار به شما داده شده تا بیای یه مرجعی رو انتخاب کنی و از اون تو همه چی پیروی کنی !! و به قول دوستمون در بالا همه چی رو گردن میگیرن اونا !!!! و خدا به اونا کمک میکنه برا رسیدن به درست حکم کردن .
حالا همه این مراجع مطمئنن از من و شما تو دین واردترن و هدف کلی همه یکی است و چون شما یه چنین علمی نداری نمیتونی برداشت کنی !!!
(۲۹/خرداد/۹۱ ۱۲:۵۴)alitalebi نوشته است: [ -> ]این حرف شما رو متوجه نمیشم که مرجع اعلم تر رو انتخاب کن.دوست من اگر شخصی از شخص دیگری اعلم و آگاه تر باشد نفر دوم نباید فعالیتی داشته باشد چون فردی از او آگاه تر وجود دارد اگر بنا به حرف شما بنده از مرجع اعلم پیروی کنم و شما از مرجع اعلم تر این ظلم به من شده.اگر منبع خداست و پیامر و احادیث و این اختلاف نظر است که احکام را تغییرمیدهد پس هر مرجعی بنا به نظر شخص خود از سخن خدا برداشت میکند.
سلام
ببینید دوست خوبم،اگر مرجعی اعلام مرجعیت می کنه ، چون خودش رو اعلم می دونه ، وگرنه نمیومد که مردم رو به گمراهی بکشه.اما این که اعلم واقعی چه کسی هست ، راه هایی داره که باید برید تا به انتخاب اعلم برسید ، کتمان نمی کنم که امکان داره اشتباها اعلم رو انتخاب کنید، اما اگر راهش رو رفتید و به نتیجه رسیدید ، خداوند متعال اعمال شما رو از شما قبول می کنه ، چرا؟چون خودش همین رو از شما خواسته ، حالا چرا ما به جای مرجع امام نداریم که صد در صد بدون اشکال باشه ؟ چون به قول معروف عرضه نداشتیم (خودمرو میگم شما رو نمی دونم) پیرو خوبی برای امام باشیم ، پس این سردرگمی ها حق ما است ، اما با این وجود باید در این سردرگمی بهترین راه رو انتخاب کنیم ، این راه رو امام ما عجل الله تعالی فرجه به ما یاد داده ، پس این راه بهترین راه شناخت حق از باطله ، حتی با این که احتمال خطا هم داره.
در ضمن بدونید که ما مامور به وظیفه ایم ، نه نتیجه ، پس اگر به وظیفه عمل کنیم ، حتی اگر راهمون کمی هم کج باشه ، خدا برامون راه راست می نویسه تو پروندمون ، چون خداوند عادله ، می دونه از عمد راه خلاف نرفتیم ، اما اگر از عمد راه کج رفتیم ، اما بعد مشخص شد درست می رفتیم ، خدا اون دنیا پدرمون رو هم درمیاره ، چون جری بودیم ، خواستیم خلاف کنیم ، مثلا به یکی سم دادیم بعد مشخص شده از سکته اش جلوگیری کردیم ، پس باز هم لایق مجازات هستیم.
دوست من دلخسته جان فرصت زندگی کردن چند بار به انسان داده میشود که در ان یک درصد احتمال بدیم مرجع انتخاب شده اشتباه کرده باشد.
در حال حاضر بحث پیرامون مراجع نیست.وقتی در نظرات مراجع مختلف اختلاف میبینیم یعنی شخصی سخت گرفته و کامل حرام دانسته و شخصی نرم برخورد کرده.اما اتفاق نظر همه بر این است که اگر به عنوان قمار استفاده شود حرام است و من هم با این مورد موافقم.هر چیزی که به عنوان قمار استفاده شود حرام است.اما زمانی که میبینم از ریشه حرام مطلق میخوانند برنمیتابم.
همانطور که میشه از ابزارها استفاده های زیادی کرد اگر یکی از موارد مورد استفاده موجب گناه شود دلیل نمیشود به کلی استفاده از ابزار حرام اعلام شود.
سلام
نگرفتی علی آقا منظورم رو ، شما مرجعت روی طبق حکم خدا انتخاب کن ، مطابق با حکم خدا ، بعدش رو دیگه خدا خودش تضمین کرده.مرجعت اشتباه هم بگه ، عمل کنی ، خدا برات درست می نویسه ، اشتباه بگه ، عمل نکنی برات گناه می نویسه.
وقتی مرجعت روانتخاب کردی ، دیگه هیچ مرجع دیگه ای نباید برات نظرش مهم باشه ، مگر جهت اطلاع رسانی به دیگران یا بحث های فقهی.
اما این که چرا نظرات مخالفه ، خوب علتش نبود امامه ، یک حدیث از امام رسیده ، همون حدیث رو دو تا مرجع طبق نگرششون دو جور برداشت می کنند ، یکی حرام می گیره ، یکی مکروه ، علتش هم فقط نبود امام حاضر هست.اما این که وظیفه ما چیه ، گفتم ، باید اعلم رو طبق موازین انتخاب کنیم ، بعد هر چی گفت عمل کنیم ، درست و غلطش رو خدا خودش درست می کنه.
یک راه بهتری هم هست ،احتیاط ، و اون این هست که از بین نظرات تمام مراجع سخت ترین رو انتخاب کنی ، تا احتمال خطا کم بشه ، البته این کار سختی هست ، چون تعداد مراجع زیاده ، پس به نظر من مرجع اعلم رو انتخاب کنید ، بعدش بین 3-4 تا مراجع بعد و مرجع خودتون احتیاط رو رعایت کنید که حاشیه اطمینانتون بیشتر باشه.
راه بهتری هم هست ، برید مجتهد شید ، هم ثوابش بیشتره ، هم از سردرگمی نجات پیدا می کنید.
پس نهایت بحث بنده حقیر برای شما دوست عزیز این هست ، به حکم خدا عمل کنید ، پیامبرش رو بشناسید ، امامش رو بشناسید ،به گفته امام عمل کنید و به بهترین راوی حدیث رجوع کنید (مجتهد اعلم) ، مابقیش رو دیگه بسپارید به خدا ، هر جوری که تیر بزنید ، خدا خودش تیر رو به سمت هدف هدایت می کنه ، چون خودش این رو ازتون خواسته.
به نام دخدا

سلام دوستان

در رابطه با حرمت پاسور که دوستان گفتنی ها رو گفتن

بنده هم یه موضوع جالبی رو خدمتتون عرض کنم...

جدیدا پاسورهایی اومده که ورق بی بی(اگه اسمشو درست گفته باشم) روبند داره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ببینید جنگ نرم تا کجا...

پاسور حرام هست اونوقت اونا تصویر بی بی با روبندشو ارائه میدن...
الات قمار هست ولی ما دانشجوها میشینیم و پاسور بازی میکنیم برا سرگرمی چون اینم دیگه نباشه میریم سراغ کارهای دیگه.حداقل ما رو که از گناهان دیگه مثل غیبت کردن تو مدتی که بازی میکنیم باز میداره.اگه امکاناتی که کشور برا ما جوونها هم فراهم کنه که به اندازه پاسور از گناه بازمون بداره خیلی ازشون ممنون میشیم.چون امکانات که فراهم نکردن و تا میگی امکانات فورا یه پارکی یه شهربازی درست میکنن که وقتی به این جور جاها هم میری حوریان اخرالزمانی ادمو به گناه میندازن صد رحمت به پاسور غربی ها.
بسم الله الرّحمن الرّحیم
(۲۹/خرداد/۹۱ ۲۳:۰۶)seyed نوشته است: [ -> ]الات قمار هست ولی ما دانشجوها میشینیم و پاسور بازی میکنیم برا سرگرمی چون اینم دیگه نباشه میریم سراغ کارهای دیگه.حداقل ما رو که از گناهان دیگه مثل غیبت کردن تو مدتی که بازی میکنیم باز میداره.اگه امکاناتی که کشور برا ما جوونها هم فراهم کنه که به اندازه پاسور از گناه بازمون بداره خیلی ازشون ممنون میشیم.چون امکانات که فراهم نکردن و تا میگی امکانات فورا یه پارکی یه شهربازی درست میکنن که وقتی به این جور جاها هم میری حوریان اخرالزمانی ادمو به گناه میندازن صد رحمت به پاسور غربی ها.
سلام، میدونم چی می گید...
خود من هم متاسفانه اهل بازی بودم تا چند روز(!!) پیش
تا اینکه احکام رو مطالعه کردم و دیدم چقدر راحت دارم فعل حرام مرتکب میشم
آخه وقتی مراجع متفق القول می گن حتی خرید و فروشش حرامه و حتی نگه داریش تو خونه حرامه (مثلا باید تخته رو اگه شد بشکنن! یا ورقو آتیش بزنن!) حتما یه چیزی هست دیگه...بیکار که نبودن گیر الکی بدن!

حالا سوالی که من از شما دارم اینه که این تایم به ظاهر مفیدی که به جای غیبت به بازی اختصاص میدید رو چرا صرف یک بازی دیگه نمی کنید؟ (این سوالو دارم از خودم هم می پرسما!)
اخه اینهمه وسیله بازی!
چرا چسبیدیم به این دو سه تا آلت قمار؟
دلیلش اینه : (البته نظر منه)
شیطان ماموره که اعمال ناپسند رو زیبا و جذاب نشون بده

یکی از بدترین حالت های گناه هم اینه که گناهمون در نظرمون زیبا جلوه کنه و اون رو به صورت ثواب ببینیم!!
مثلا فکر کنیم داریم صله رحم می کنیم با پاسور بازی کردن...
یکی دیگه از گناه های بزرگ اینه که گناهمون رو توجیه کنیم.مثلا فکر کنیم داریم با انجام فلان گناه از یک گناه دیگه جلوگیری می کنیم!!!

آیا کسی که عمل بدش برای او آراسته شده و آن را خوب و زیبا می‌بیند (همانند کسی است که واقع را آنچنان که هست می‌یابد)؟! خداوند هر کس را بخواهد گمراه می سازد و هر کس را بخواهد هدایت می‌کند؛ پس جانت به خاطر شدّت تأسف بر آنان از دست نرود؛ خداوند به آنچه انجام می‌دهند داناست!
سوره فاطر آیه 8
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
آدرس های مرجع