سلام آقا مهدی
وقتی ما می خوایم الهی بودن قرآن رو اثبات کنیم، نمی تونیم در روند اثبات از فرض الهی بودن قرآن استفاده کنیم. و گرنه این میشه دور منطقی.
به طور مثال اعتقاد بر این است که تمام علوم، در تمام اجزای قرآن وجود دارد (حتی در نقطه زیر "ب"). حالا ما اگر بخوایم از بحث تحدی برای اثبات الهی بودن قرآن استفاده کنیم، نمی تونیم این رو به عنوان یک معیار مطرح کنیم، مگر اینکه به روش برون دینی "وجود تمام علوم در قرآن" رو اثبات کرده باشیم. اعتقاد بر این هست که پیشوایان اسلام قادر به درک این موضوع بوده اند.
در
این آدرس یک استدلال مطرح شده در مورد اینکه هیچ کس نمی تواند مشابه قرآن را بیاورد. به این صورت:
نقل قول:... ولي در اين جا تذكر يك نكته مفيد مينمايد وآن اينكه اساسا مسأله تحدي تنها در قالب الفاظ و زيبايي و آهنگ آن خلاصه نميشود، بلكه ميتوان گفت: اساس اين تحدي در مورد حقايقي است كه قرآن آن را بيان نموده و چون حقيقت دو تا نيست و ثاني نميپذيرد محال است كسي بتواند همانند قرآن در هيچ زماني بياورد مگر آنكه قادر به خلق حقيقت باشد كه چنين موجودي جز خداوند نيست. براي بيان بهتر اين موضوع به اين مثال توجه كنيد: جهان مادي مجموعهاي از موادعناصر و قوانين ثابت است كه اطراف ما را فراگرفته است. فرض كنيد كتابي از سوي سازنده اين جهان عرضه شده كه مجموعهاي از قوانين و ساختار جهان را تبيين كرده است. آيا ممكن است شخصي ديگر قوانين و ساختاري جز آنچه كه واقعيت است براي جهان ترسيم كند: روشن است كه چنين كاري جز ادعايي پوچ نيست. زيرا حقيقت يك چيزاست. قرآن آيينه هستي است كه ساختار اين جهان و برخي از قوانين را در مورد پديدههاي آن از جمله جامعه انساني بيان نموده است. آيا ميتوان تصور كرد كه كسي بيايد و بتواند حقايقي جز آنچه كه عينيت و واقعيت است بيان نمايد؟
به وضوح مشاهده میشه میشه که این استدلال مبتنی بر پیشفرض الهی بودن قرآن است. پس نمی توان آن را به عنوان اثباتی بر الهی بودن قرآن در نظر گرفت.
در مورد وجود تمام علوم در قرآن، می تونید مطلبی رو در اینجا مطالعه بفرمایید:
http://qpsh.ir/node/926
مطلبی که در مورد وجود علم "ما قبل" و "ما بعد" فرمودید نیز به همین معناست. (توضیحش در لینک بالا وجود داره). در قرآن اشاره شده است که تمام علوم در «کتاب مبین» وجود دارد. در این مورد بین علمای اسلامی اختلاف نظر هست که آیا منظور از کتاب مبین، قرآن است یا «لوح محفوظ» که در قرآن به آن اشاره شده.
با سلام
خیالتون راحت . اولا فرهاد55 نمیتونه ثابت کنه که قران کار بشری هست
چون نمیتونه اثبات کنه قرآن رو یک بشر از خودش ساخته , بنابراین خواهد گفت که عدم اثبات یک چیز , دلیل بر اثباتش نیست !
باز برمیگرده به جای اول که میگه : پس اثبات کنید چیزی رو که من نمیخوام اثبات شه
جالبه که ایشون هم در تاپیک اثباتهای فلسفی دارای عقیده و علم فراوان هستند و هم پستهاشون در تاپیک علم جفر هست .
هم در فرقه شناسی و عقل گرایی و غیره و غیره . با مطالعه پستهای ایشون متوجه میشید که علم زیادی ( کپی پیست علمی از
جاهای دیگه ), باعث برهم ریختگی افکارش شده , اعتماد بنفس نداره ( چون قادر به اثبات حرفای خودش هم نیست ), هیچوقت
هم نمیتونه چیزی رو اثبات کنه ! اما افاضه فضل های ایشون بسیار زیاده !
جالبه !
حالا شما جناب فرهاد55 شما بیا اثبات کن که قران الهی نیست . من واقعا خوشحال میشم مطالب شما رو بخونم . اکثر پستهای شما باعث خنده است .
حالا بگو به این تاپیک مربوط نیست .
حالا بگو عدم اثبات یک چیز دلیل بر اثباتش نیست .
مطمئنا یه ذهن آشفته , میتونه دلائل زیادی بیاره تا از پاسخ فقط به یک سوال فرار کنه .
سوال : شما اثبات کن قران الهی نیست .
(۱۸/بهمن/۹۱ ۱۱:۴۹)mahdy30na نوشته است: [ -> ]سلام علیکم
پس شما با این توضیح که :
باید اول اثبات کنید این کلام کلام غیر بشر هستش و بعد غیر بشری بودن این کلام رو که ثابت کردی باید ویژگیهاشو پیدا کنی ، و زمانی که این همه رو مشخص کردی تازه میخوای دیگران رو که اعلام کردن این کلام بشری هستش به تحدی که قران اعلام کرده دعوت کنی . درسته؟
خوب الان من یه سوال دارم : چطوری میخوای ثابت کنی این کلام کلام بشر نیست ؟
ایا با مطابقت دادن با کتب اسمانی دیگر؟ با با مدارکی که در خود قران هست؟ یا با .... ؟
سلام آقا سینا
نکته دقیقاً همینجاست. اگه ما برای اثبات الهی بودن قرآن با استفاده از بحث تحدی، نیاز داشته باشیم ابتدا به روش دیگری درستی اسلام را اثبات کنیم، نیازی به استفاده از تحدی نخواهیم داشت و همان استدلال اول برای ما کفایت می کند.
بنابراین منطقی است که در بحث تحدی فقط به معیارهای ملموس استناد کنیم.
سلام
جناب سید ابراهیم
ممنون از تذکر شما
من اومدم به این تالار و پستهای گذشته افراد رو میخونم . بهرحال بوضوح میشه به نکاتی رسید . تذکر شما هم بجاست .
اما با توجه به تازه وارد بودن من , شاید بهتر بود که پست رو حذف و تذکر شخصی میدادید .
خدا از دل همه ما خبر داره . چه کسی که تحت مزامین کاملا علمی , دنبال اهداف خاصی باشه . چه منکه محکم سر دین خودم انشاالله ایستادم . و چه شمایی که در یه پست عمومی تذکر کاملا محترمانه میدید .
بهرحال اول کار منه . و امدم تا بیشتر یاد بگیرم . پستهای قبلی شما رو هم خوندم . میدونم حسن نیت دارید .
راستی حالا این تاپیک خنده حلال کجا هست ؟
ممنون
من هم به مانند شما چندین سوال در مورد تحدی داشتم
این که حتما باید عربی باشد
داور این تحدی مسلمان است یا غیر مسلمان
مثل آوری مبهم و گنگ است
فرقان الحق
و...
ولی اگر به این مطلب توجه کنید شاید کمک کننده باشد
1- آورنده قرآن مکتب نرفته است، طبیعی است کسی که می خواهد مثل این قرآن بیاورد نباید هیچ سابقه ای از تحصیل و تعلیم داشته باشد، قرآن کریم می فرماید:
وَ إِنْ كُنْتُمْ في رَيْبٍ مِمَّا نَزَّلْنا عَلى عَبْدِنا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِه، سوره بقره آیه 23، و اگر شک دارید به آنچه بر بنده مان نازل کردیم پس یک سوره از همانند او بیاورید.
به کلمه «من» دقت کنید که در دو آیه بعدی وجود ندارد.
بنابراین آورنده مثل قرآن نباید مکتب رفته باشد، و چنین اتفاقی اگر افتاده بود قطعا در تاریخ ثبت می شد و شاید چیزی از اسلام نمی ماند.
نکته قابل توجه اینکه تعداد باسوادان در سراسر جزیرة العرب آن روز، اندک و انگشت شمار بوده و مردم در فقر شدید فرهنگی به سر می بردند.
سائر مواردی که قرآن مبارزه طلبی نموده است، بر روی متن قرآن تأکید داشته است (و «مثله» بدون «من» آمده) مانند: ْ فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِثْلِهِ، سوره یونس آیه 38، ْ فَأْتُوا بِعَشْرِ سُوَرٍ مِثْلِه سوره هود آیه 13، قرآنی که محتوی 114 سوره است از منکرین خواسته 10 سوره یا حداقل یک سوره بیاورید، قطعا این یک سوره باید حاوی تمام مشخصاتی که قرآن برای خودش بیان می کند، باشد.
يكي از نكات روشن زندگي رسول اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ اين است كه آن حضرت به مكتب نرفته و درس نخوانده و نزد هيچ استاد و معلمي، تلمذ و شاگردي نكرده است و با هيچ نوشته و كتابي آشنا نبوده است. و احدي از مورخان مسلمان و غيرمسلمان مدعي نشده است كه آن حضرت در دوران كودكي يا جواني چه رسد به دوران كهولت و پيري كه دوره رسالت است نزد كسي خواندن يا نوشتن آموخته است و همچنين احدي ادعا نكرده و موردي را نشان نداده است كه آن حضرت قبل از دوران رسالت يك سطر خوانده و يا يك كلمه نوشته است. مردم عرب و بالاخص عرب حجاز در آن عصر و عهد به طور كلي بيسواد بودند و افرادي از آنها كه ميتوانستند بخوانند و بنويسند انگشت شمار و انگشتنما بودند ممكن نيست كه شخصي در آن محيط اين فن را بياموزد و در ميان مردم به اين صفت معروف نشود.(2)
در قرآن كريم نيز امي بودن پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ يعني درس نخواندن پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ قبل از بعثت را تأييد ميكند در سورة عنكبوت ميفرمايد: و ماكنت تتلوا من قبله من كتابٍ و لاتخطه بيمينك اذا لارتاب المبطلون.(3)
پيش از اين نه كتابي ميخواندي و نه با دست خود چيزي مينوشتي تا موجب ترديد دشمناني كه ميخواهند سخنان تو را ابطال كنند گردد.
در مكه در زماني كه پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ در آنجا ميزيست تعداد باسواد مكه بسيار اندك و انگشتشمار بودند كه آنچه در تاريخ آمده است تعداد مرداني كه خواندن و نوشتن ميدانستند فقط 17 نفر بودند و از ميان زناني كه خواندن و نوشتن ميدانستند فقط يك نفر بود كه اسامي تمام آنها در تاريخ آمده است و پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ جزء آن جمله نيست. مسلماً در چنين محيطي اگر پيامبر اكرم خواندن و نوشتن ميدانست كاملاً معروف و مشهور ميشد. و اگر پيامبر خواندن و نوشتن ميدانست با اين صراحت كه قرآن كريم ميفرمايد كه او خواندن و نوشتن نميدانست مردم به او اعتراض ميكردند كه تو خواندن و نوشتن ميداني اين نيز خود تأييد بر اين مطلب است كه پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ به خواندن و نوشتن آشنايي نداشته است.
1. مكارم شيرازي، ناصر، تفسير نمونه، انتشارات اسلاميه، ج 6، ص 395.
2. مطهري، مرتضي، پيامبر امي، انتشارات صدرا، ص 9.
3. سوره مباركه، عنكبوت، آيه 48.
http://www.askquran.ir
http://www.askdin.com
توانایی خواندن و نوشتن، به فرد کمک می کنه تا کتاب بخونه. به این ترتیب می تونه از اون چیزی که مکتوب شده استفاده کنه. اما یک فرد بدون توانایی خواندن و نوشتن، باز هم می تونه از ادبیات شفاهی مردم بهره مند بشه. امروزه کمتر کسی می تونه بدون داشتن سواد ادیب بشه، چون کسی در کوچه و بازار بهش شعرهای حافظ و سعدی رو یاد نمیده. اما عربهای اون زمان یکی از افتخاراتشون ادبیاتشون بوده.
جوزفیست گرامی
خوشحال میشیم نظرات شما رو هم توی بحث بشنویم. اما توجه داشته باشید که بحث تحدی قرآن رو میشه به عنوان یه استدلال بررسی کرد.
فرهاد55 سلام
من هم خدمت شما گفتم که فقط فصاحت و بلاغت معیار نبوده .
اما بگذریم
حالا شما برای من لطف کن و یگو که الان خودت بخوای برای کسی بگی این کلام کلام خدا هست چطور جواب میدی؟