(۴/شهریور/۹۲ ۲۱:۳۷)fatemeh-55 نوشته است: [ -> ]ما همزمان که در دنیا هستیم در برزخ وآخرت خود بسر میبریم به موازات هم نه در امتداد هم
این جمله رو من اینجوری برداشت کردم که ما در سه جهان موازی در حال حاضر داریم زندگی میکنیم یعنی همین حالا در برزخ خودمون هم هستیم و یا اینکه مثلا داریم مجازات دنیایی خودمون رو می بینیم!
(۴/شهریور/۹۲ ۲۱:۳۷)fatemeh-55 نوشته است: [ -> ]یعنی اینطور نیست که دنیا که تمام شد بعد وارد برزخ شویم وبعد از طی کردن برزخ وارد قیامت و...
مخصوصا اینجمله این حدس منو تقویت کرد
(۴/شهریور/۹۲ ۲۱:۳۷)fatemeh-55 نوشته است: [ -> ]همین الان هستند کسانی که هم اکنون که در دنیا هستند آخرت خود را می بینند
این جمله شون صحیحه مگر افراد وجدان بیداری داشته باشند که اغلب مشرکان و کافران هرگز متصور دنیای پس از مرگی هم نیستند چه برسه به اینکه همچین درکی از بازخورد اعمالشون داشته باشند
(۱۵/شهریور/۹۲ ۱۶:۳۰)غربت تشیع نوشته است: [ -> ]حرف ایشان هم از یک دیدگاه درست است. قرآن کریم می فرماید ان جهنم لمحیطة بالکافرین. یعنی جهنم در حال حاضر کافران را احاطه کرده است. این یعنی همان دیدگاه موازی.
درست است که ما الان در برزخ خودمان هم هستیم ولی وقتی نمی توانیم به آنجا منتقل شویم چه فایده ای دارد؟ مرگ یعنی اینکه ما وارد آنجا شویم. وقتی دور ما باشد و ما جدای از آن باشیم یعنی هنوز نمردیم.
ولی مسئله این است که ما در زمان و مکان محدودیم و نمی توانیم فعلا آخرت و قیامت خود را ببینیم. گرچه از دید کسی که از بعد زمان و مکان خارج شده و الان با یک میلیون سال بعد و قبل برای او یکی است می تواند برزخ و آخرت را ببیند.
بله همین الان هم برزخ و قیامت وجود دارد ولی وقتی ما نمی توانیم ببینیم چه فرقی با نبودن برای ما دارد؟
آنها افراد خاص و استثنایی هستند.
همین معراج که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله رفتند و بهشت و جهنم را دیدند نشان می دهد که می شود ولی ما که فعلا نمی توانیم.
به هر حال حتی اگر این دیدگاه هم در نظر بگیریم که برزخ و قیامت بطور موازی وجود دارند باز هم تا کسی نمرده باشد نمی تواند آنها را ببیند. آنها افراد خاصی هستند. با این تعریف هم باز هم مرگ یعنی وارد شدن به برزخ.
شاید حدیث موتوا قبل ان تموتوا اشاره به این معانی باشد. الله اعلم
به هر حال بحث پیامبران و امامان و افراد خاص جدای از بحث عامه مردم است و آنها استثنا حساب می شوند.
به هر حال آنها هم مرگ دارند. مگر خود پیامبر صلی لله علیه و آله نمردند؟
آنها هم حتی اگر بتوانند برزخ و قیامت را بمیرند به هر حال یک اجلی دارند و بالاخره باید روزی برای همیشه از این دنیا به برزخ منتقل شوند. اگر چه وقتی هم که در برزخ هستند می توانند تمام عوالم دیگر را هم ببینند.
من اول در مورد این آیه توضیح میدم بعد استنباطی که از این آیه میشه رو با نظر اون کاربر مقایسه کنین
این معنی جهان موازی که برداشت این کاربر بر مبنای حدس من بود نیست
برای سایرین:این آیه "
ان جهنم لمحیطة بالکافرین" سوره توبه
یکی از پر بحث ترین آیه ها برای توصیف بهشت و جهنم است که در سرچ این آیه میتونین ببینین که آراء متفاوت مفسران چیه
منظور اینه که عده ای که مستحق جهنم هستند الان هم آتش جهنم براشون مهیا است و درواقع عذابشون تضمین شده است وقطعا نیز در روز قیامت مطابق آیات با اینکه عذابشون تضمین شده است بازخواست خواهند شد این مستحق شدن هم شرایطی داره که این شرایط در قرآن تعیین شده ومشخصه اما در مورد سایرین عده ای این رو بخش های از بهشت و جهنم میدونن یعنی میانه ای که برزخ نامیده میشه
مثل شرایط قطعی شدن جهنم برای کافران مثل بر شرک مردن
در مورد دیدن صورت برزخی خیلی ابهامات هست که مشخص ترین فاکتور ها در خودگردی افراده همین فاکتورهایی که خداوند در مورد قطعیت جهنمی بودن یک شخص در قران آورده است اما اینکه یکی میتونه چنین چیزهایی رو ببینه خاص از جهت تزکیه هست
من فکر میکنم این کاربر منظورش اینه که ما یجورایی الان در حالت برزخی خودمون هستیم این آیه منظورش از احاطه همینه که عده ای که با پیامبر جدال کردن از همین الان جهنمشون قطعی شده است و بهشون احاطه داره! اما منظور این نیست که ما الان در برزخ خودمون هستیم... خیلی از گناهکاران از دیدگاه خودشون حتی جهنمی رو متصور نیستند که خودشون رو هم در اون شرایط ببینن
این مورد برمیگرده به بهشت و دوزخ برزخی که حتی برخی افرادی که در اونجا هستند می تونن با باقیات و صالحاتی که مثلا آشنایانشون براشون میفرستند جایگاهشون رو بهتر کنن
معراج هم سفری همراه با ارائه آیات الهی بود که بقیه اون آیات را نمی بینند
در مورد معراج پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)هم بحث و حدیث زیاده و در واقع من نظرم اینه که اعمال رو به صورت ملکوتیشون نشون دادند مثال واضح اون هم در کیفیت تعریف ملکوت ، ملکوت اعمالی مثل نمازه که احادیثیش زیاده
مثلا در احادیث معراج مثلا این ها از امت تو هستند گفته شده اون هم در اون مقطع زمانی! در واقع من فکر میکنم به صورت تصویری از مجازات های اصلی قیامت هست نه خود قیامت....
دوستان اگه اشتباه برداشت کردم و یا اشتباه توضیح دادم من رو مطلع کنین ، ممنون