تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: مستند تجربه کنندگان مرگ تقریبی (نسیم حقیقت)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
بله من هم در مورد این آیه گفتم تفاسیر مختلفی از این آیه هست و البته فعل زمان حال رو نشون میده...
ببین دایره لغات من برای توضیح مشاهدات پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در معراج کمه من عربی بلد نیستم تا لغت درخور این موضوع رو اینجا بذارم اما این حرف شما خیلی برداشت بدی از حرف من بود من حرفی از تخیل زدم؟؟؟ اونهم سفری که جسمی و روحی بوده! و خداوند در قرآن نیز تاییدش کرده. چرا شما این برداشت رو کردین؟
وقتی میگم نماز جلوه ملکوتی داره شما باید برداشت کنی این ملکوت عمل نماز تخیلیه؟ چرا؟
شما حتما بهتر از من این آیات رو خوندیدن اگه برداشتتون متفاوت از حرف منه لطفا از خودم بخواهین برداشت صحیح و منظور خودم رو واضح بگم که شخص دیگه ای غیر از من شما ، از طریق حرف من به گمراهی نیوفته!
در مورد حرف فاطمه خانم هم من از خودشون خواستم منظورشون رو توضیح بدن و همینطور شما برداشتتون و حتما قید کنین که برداشت شخصی تون از حرف من یا ااون کاربر بوده چون اینجا تنها من و شما نیستیم که مهمیم کاربران از من و شما ارجح ترند.
امیدوارم از انتقاد رنجیده خاطر نشین

من هم قبول دارم که ما در بعد خودمان محدودیم اما شما توجه کن پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) جسمی هم معراج کرده اند.
اگر اشتباه برداشت کردم ببخشید.
شما گفتید "من فکر میکنم به صورت تصویری از مجازات های اصلی قیامت هست نه خود قیامت" که این باعث برداشت بنده شد.
در حالی که خود اعمال در قیامت دیده می شوند. نه تصویر یا هر چیز دیگر از اعمال.
عین خود اعمال است. و پیامبر ص هم خود قیامت را دیدند و نه تصویری از مجازات های آن را.
دیدن تصویر غیرواقعی از چیزی با تخیل خیلی فرقی ندارد. چون تخیل هم یک تصویر در پرده ذهن است. بالاخره این تصویر باید در یک پرده به نمایش در آید که آن پرده خیال است. مگر اینکه در یک پرده دیگری به نمایش در آید.
خواهش میکنم ، خدا ببخشه
در مورد اینکه پیامبر خود قیامت رو دیدن یه بار دیگه به احادیث معراج نگاه بندازین و اون قسمت جهنم و خواستن پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به دیدن جهنم

منظور از تصویر همون جلوه ملکوتی اعمال بود اگه میخواهین که بهتر متوجه بشین ،براتون احادیثشو بیارم.
نه ملکوت عمل تصویر غیر واقعی بر مبنای تخیل نیست! نمود واقعی و باطنی عمل در معراجه!

نماز معراج مومن است رو شما تفاسیرش رو بخونین
Smile
یک فیلم فرانسوی بر اساس همین داستان ساختن به اسم Martyrs ...در این فیلم به دختران جوان شکنجه های جسمی و روحی فراوانی میدن که به یک حالت برسن که نه در این دنیا باشند و نه در اون دنیا!! یه حالتی که بر اثر درد زیاد روحشون از بدنشون جدا شده ولی هنوز نمردن...البته این فیلم رو اصلا توصیه نمیکنم! صحنه های خشن بسیار زیادی داره!
(۱۷/شهریور/۹۲ ۱۷:۳۷)A L I نوشته است: [ -> ]یک فیلم فرانسوی بر اساس همین داستان ساختن به اسم Martyrs ...در این فیلم به دختران جوان شکنجه های جسمی و روحی فراوانی میدن که به یک حالت برسن که نه در این دنیا باشند و نه در اون دنیا!! یه حالتی که بر اثر درد زیاد روحشون از بدنشون جدا شده ولی هنوز نمردن...البته این فیلم رو اصلا توصیه نمیکنم! صحنه های خشن بسیار زیادی داره!
آره فیلم دیگه ای هم در این مورد هست که خیلی جالبه (Flatliners (1990
سلام.
من فیلم martyrs رو ندیدم.ولی فیلم flatliners رو دیدم.این فیلم اساس علمی نداره.
از نظر علمی یا حداقل چیزی که ساتید دانشگاه ما میگن مرگ فقط ایست قلبی نیست که اگر فقط این بود شوک و احیای قلبی اثری نداشت.
مرگ شرایطی داره که مثلا جمود نعشی و سرد شدن از همون شرایطه.
قبل از این حالت مغز هرچند یه نقطش کار میکنه و یه چیزی شبیه خواب دیدن برای آدم پیش میاد که یا یادشون می مونه یا یادشون میره.ولی خب روح هنوز تو بدنه پس به مراحل بعد از قبض روح ربطی نداره.

البته من به علم الان اعتماد کامل ندارم ولی خب گفتم شاید گفتنش کمکی کنه.
راستش متوجه نمیشم جلوه ملکوتی اعمال یعنی چی.
در قیامت و برزخ خود اعمال دیده می شوند. نه جلوه یا تصویر آنها.
قرآن کریم هم می فرماید: و من یعمل مثقال ذرة خیرا یره
نمی گوید من یعمل مثقال ذرة خیرا یری جلوته
یا یری تصویره

خود عمل است که دیده می شود.
ما کارخانه تولید عمل هستیم. این عملها را تولید می کنیم و اینها دور و بر ما هستند ولی ما آنها را نمی بینیم. وقتی مردیم و پرده ها از جلوی چشم کنار رفت آنها را میبینیم. یعنی اعمال همین الان هم کنار ما هستند ولی ما متوجه نمیشویم.
مثلا یک دختر بی حجاب از موهایش آتش تولید می شود و این آتش دائم همراهش هست ولی خودش متوجه نمی شود. وقتی مرد و پرده ها کنار رفت آن آتش را میبیند و حرارتش را حس می کند.
از نظر اسلام حتی فکر هم نوعی عمل حساب می شود. مثلا کسی که فکر بد می کند در اطراف سرش یک بوی گند ایجاد می شود که خودش متوجه نمی شود ولی فرشته ها که برای ثبت اعمالش یاهر کار دیگر که به او نزدیک می شوند از این بوی گند آزرده می شوند.

اعمال انسان اینطوری است. حالا عمل و جلوه عمل و اینها را باید توضیح دهید که دقیقا یعنی چی.
در ضمن احادیث جعلی زیاد است که عمدتا از طریق یهودی های نفوذی در بین مسلمانان رواج داده شده و حاکمان ضد شیعی مثل امویان و عباسیان هم اینها را حمایت می کرده اند و پول می داده اند تا با این احادیث نقش اهل بین و علاقه مردم به آنها را کمرنگ کنند تا مردم دور آنها جمع نشوند و انقلاب نکنند. به این احادیث اسرائیلیات گفته می شود.
صرف اینکه در مورد یک موضوع چند نوع حدیث یا تفسیر هست دلیل نمی شود همه آن نظرها درست باشد باید بررسی کرد کدام حدیث ها معتبر است و کدام نظر درست است. نهایتا یک تفسیر و نظر درست بیشتر وجود ندارد و باید این را با بررسی و تحقیق در احادیث معتبر بدست آورد. نه اینکه گفت این نظر هست آن نظر هم هست آن یکی نظر هم هست و آخرش آدم سر در نیاره که کدام نظر نظر درست اسلام است.
فرق تصویر و خود عمل این است که مثلا شما یک بستنی را می توانید بخورید ولی تصویر آن را نمی توانید بخورید.
یا خود آتش آدم را می سوزاند ولی تصویر آن نمی سوزاند.
(۱۸/شهریور/۹۲ ۱۰:۲۵)nrgs.r17 نوشته است: [ -> ]سلام.
من فیلم martyrs رو ندیدم.ولی فیلم flatliners رو دیدم.این فیلم اساس علمی نداره.
از نظر علمی یا حداقل چیزی که ساتید دانشگاه ما میگن مرگ فقط ایست قلبی نیست که اگر فقط این بود شوک و احیای قلبی اثری نداشت.
مرگ شرایطی داره که مثلا جمود نعشی و سرد شدن از همون شرایطه.
قبل از این حالت مغز هرچند یه نقطش کار میکنه و یه چیزی شبیه خواب دیدن برای آدم پیش میاد که یا یادشون می مونه یا یادشون میره.ولی خب روح هنوز تو بدنه پس به مراحل بعد از قبض روح ربطی نداره.

البته من به علم الان اعتماد کامل ندارم ولی خب گفتم شاید گفتنش کمکی کنه.
خیلی ممنون، اتفاقا کمک خوبی کردین اینجا بچه ها دنبال تعریف علمیش هم بودند.درسته همون موقع که تلوزیون پخش کرد همین نقدها رو هم بهش وارد کرد ،

(۱۸/شهریور/۹۲ ۱۱:۳۷)غربت تشیع نوشته است: [ -> ]راستش متوجه نمیشم جلوه ملکوتی اعمال یعنی چی.
در قیامت و برزخ خود اعمال دیده می شوند. نه جلوه یا تصویر آنها.
قرآن کریم هم می فرماید: و من یعمل مثقال ذرة خیرا یره
نمی گوید من یعمل مثقال ذرة خیرا یری جلوته
یا یری تصویره
اینکه در قیامت خود اعمال دیده میشوند کاملا صحیحه همه چیز با بعد کالبدی هم احساس میشه چون ما معتقدیم قیامت جسمانیست، در مورد نمود اعمال در برزخ هم بحث خیلی مفصله، من در مورد حقیقت معراج این مثال رو زدم ، فکر میکنم توضیحاتم کافی نیست و ناقصه اگه موافق باشین از یکی از دوستان بیداری دعوت میکنم بیان اینجا تا توضیح بدن
(۱۸/شهریور/۹۲ ۱۱:۳۷)غربت تشیع نوشته است: [ -> ]خود عمل است که دیده می شود.
ما کارخانه تولید عمل هستیم. این عملها را تولید می کنیم و اینها دور و بر ما هستند ولی ما آنها را نمی بینیم. وقتی مردیم و پرده ها از جلوی چشم کنار رفت آنها را میبینیم. یعنی اعمال همین الان هم کنار ما هستند ولی ما متوجه نمیشویم.
مثلا یک دختر بی حجاب از موهایش آتش تولید می شود و این آتش دائم همراهش هست ولی خودش متوجه نمی شود. وقتی مرد و پرده ها کنار رفت آن آتش را میبیند و حرارتش را حس می کند.
از نظر اسلام حتی فکر هم نوعی عمل حساب می شود. مثلا کسی که فکر بد می کند در اطراف سرش یک بوی گند ایجاد می شود که خودش متوجه نمی شود ولی فرشته ها که برای ثبت اعمالش یاهر کار دیگر که به او نزدیک می شوند از این بوی گند آزرده می شوند.
این هم صحیحه علاوه بر اون فرشته ها، انسان های صحیح النفسی هم هستند که همچین چیزهایی رو میبینند اما تا زمانی که شخص از گناه توبه نکرده این دیده میشه به محض توبه حذف میشه، پس چندان قطعی نیست مگه طبق اون شرایطی که در بالا هم در موردش گفتم
(۱۸/شهریور/۹۲ ۱۱:۳۷)غربت تشیع نوشته است: [ -> ]اعمال انسان اینطوری است. حالا عمل و جلوه عمل و اینها را باید توضیح دهید که دقیقا یعنی چی.
در ضمن احادیث جعلی زیاد است که عمدتا از طریق یهودی های نفوذی در بین مسلمانان رواج داده شده و حاکمان ضد شیعی مثل امویان و عباسیان هم اینها را حمایت می کرده اند و پول می داده اند تا با این احادیث نقش اهل بین و علاقه مردم به آنها را کمرنگ کنند تا مردم دور آنها جمع نشوند و انقلاب نکنند. به این احادیث اسرائیلیات گفته می شود.
صرف اینکه در مورد یک موضوع چند نوع حدیث یا تفسیر هست دلیل نمی شود همه آن نظرها درست باشد باید بررسی کرد کدام حدیث ها معتبر است و کدام نظر درست است. نهایتا یک تفسیر و نظر درست بیشتر وجود ندارد و باید این را با بررسی و تحقیق در احادیث معتبر بدست آورد. نه اینکه گفت این نظر هست آن نظر هم هست آن یکی نظر هم هست و آخرش آدم سر در نیاره که کدام نظر نظر درست اسلام است.
فرق تصویر و خود عمل این است که مثلا شما یک بستنی را می توانید بخورید ولی تصویر آن را نمی توانید بخورید.
یا خود آتش آدم را می سوزاند ولی تصویر آن نمی سوزاند.
وقتی میگم لغات فارسی محدوده برای همینه ، شما این تعربف پایین از برزخ رو نگاه کن
"از این عالم با نامهای «عالم مثال» (مشهورترین اسم)، «خیال منفصل»، «خیال مطلق» (در مقابل خیال انسان که متصل و مقیّد است)، «ارض حقیقت»، «اقلیم ثامن»، «هُوَرْقَلیا»، «عالم برازخ»، «ملکوت اسفل»، «اشباح مجرّد»، «صُوَرمعلّقه» (دو تعبیر اخیر از شیخ اشراق است، وی برزخ را در معنای اصطلاحی دیگری هم به کار برده است)، «شهادت مضاف» (تعبیر محقق دوانی) و «خیال عالم» (تعبیر ملا عبدالرزاق کاشی) یاد کرده‌اند. "http://www.wikifeqh.ir/%D8%A8%D8%B1%D8%B...9%81%DB%8C
در همین لینک لطفا تعاریف برزخ نزولی و صعودی رو توجه کنین
اثبات وجود عالم مثال
"برای اثبات وجود عالم مثال، گذشته از راههای عرفانی، رؤیاها و پیشگویی‌های صادق و نیز به دو قاعده فلسفی «امکان اشرف» (برای برزخ نزولی) و «امکان اخسّ» (برای برزخ صعودی) استدلال کرده‌اند. فلاسفة معتقد به عالم مثال، و حتی لاهیجی، برخی از اخبار دینی را (مثلاً درباره معراج، آسمان‌های هفتگانه، عالم قبر و ملائکه جسمانی) اشاره یا تصریحی به وجود عالم مثال و احتمالاً هر دو نوع نزولی و صعودی آن می‌دانند. مجلسی بیش‌تر این روایات را گرد آورده است (مثلاً این روایت امام صادق علیه‌السلام که هر مؤمنی، صورتی در عرش دارد که چون به رکوع و سجود رود آن صورت نیز چنین کند) و معتقد است که مجموعه این احادیث، هر چند بر وجود عالم مثال دلالت دارد و انکار آن را ناروا می‌سازد، همه خصوصیات آن را اثبات نمی‌کند. "
در مورد احادیث هم بله صحیحه حرفتون اما من این ها رو از زبان یک مفسر قرآن آقای انصاری نوشتم
جلوه عمل در معراج مثلا این حدیث نماز معراج مومن است
مثلا در قران آیه داریم که "مگر پاسخ دوزخیان را نشنیدید كه وقتی از آنان پرسیده می شود: چه چیز شما را وارد جهنم كرد؟ می گویند: ما از نماز گزاران نبودیم." هنوز قیامتی برپا نیست اما این هم شامل همون شرایط قطعی شدن عذاب جهنم میشه نه اینکه الان حساب و کتابی انجام شده و عده ای وارد جهنم شده اند
من یادمه جایی شنیدم که میگفت تا روز قیامت اگر وابستگان شخص متوفی براش باقیات الصاحات بفرستند از عذابش کم میشه پس قطعیتی در مورد موازی بودن قیامت با این دنیا نمیشه،
من همچنان به این معتقدم که همه چیز برنامه ریزی شده و مثل یه پروسه است ما معتقد به رجعت هستیم و این خودش در کنار تعاریف ما میتونه ثابت کننده خیلی چیزها باشه
http://www.andisheqom.com/Files/ebadat.p...subid=1293
هرچی گشتم نتونستم اون حدیث جایگاه نمازگزار هنگام نماز در عرش رو پیدا کنم من بر مبنای همینه که میگم هر عمل ما در عالم بالا جلوه و چهره ای داره مثل حدیثی که درمورد آمرزش گناهان بعد از هر نمازهدیگه نمیدونم چطوری منظورم رو توضیح بدم هومنطور که گفتم اگه میخاین من یکی از ناظران اصول تشیع رو به اینجادعوت کنم شاید من در تفسیر اشتباه میکنم

راستی این روایت که در بالا هم اومده میتونه مثال خوبی از همین توضیح من باشه
مثلاً این روایت امام صادق علیه‌السلام که هرمؤمنی، صورتی درعرش دارد که چون به رکوع وسجود رود آن صورت نیز چنین کند
از کجا میتونم بفهمم این روایت چقدر صحیحه؟
Smile
دکتر دایانا موریسی(نویسنده ، محقق و تجربه کننده ی مرگ تقریبی): اون اومد و کنار من ایستاد. دستش رو به سمتی دراز کرد و به من گفت اونجا رو نگاه کن. و وقتی من درون اون تاریکی بینهایت و تیرگی بی پایان رو نگاه کردم ، از لحظه ی خروج از رحم مادرم تا زمانی که در 28 سالگی مردم رو دیدم. با جزئیات تمام. با تمامی تفکرات و تصورات با تک تک کلمه ها و مرور هر ثانیه ی اون. بعضی از این تصاویر روشن تر از بقیه بودن. و یکی از بهترین تصویر ها زمانی بود که من مدت کوتاهی وقتی که سال سوم دبیرستان بودم به عنوان کمک پرستار در یک آسایشگاه کار میکردم. همیشه ساعت یازده و نیم شب موقعی که میخواستم به خونه برم به پیرزنی که در اون آسایشگاه بود سر میزدم و تا قبل از زمان مرگش همین کار رو میکردم. در مرور زندگیم انگار تمام ارواح عالم دارن من رو نگاه میکنن و من رو به خاطر انجام چنین کار بی چشم داشتی غرق در افتخار میکنند. پرستارای دیگه اون پیرزن رو مسخرش میکردن چون وقتی غذا میخورد همه جا رو کثیف میکرد و در عین حال خیلی بد اخلاق بود. من دلم براش میسوخت. چون هیچ کس به دیدنش نمی اومد. یه جوری اونو دوست داشتم و خودمم درست نمی فهمیدم چرا. ولی به هر حال هیچ وقت در زندگیم فکر نکرده بودم که اون کار من ممکنه ارزشی داشته باشه. و اون قابل توجه ترین کاری بود که من در زندگیم انجام داده بودم. مزرع سبز فلک دیدم و داس مه نو
یادم از کشته خویش آمد و هنگام درو
گفتم ای بخت بخفتیدی و خورشید دمید
گفت با این همه از سـابقـه نومید مشو
(حافظ)

"دست از ستیزه برداشتن و پذیرش اولین قدم است.مهربان باشیم و عشق بورزیم. "
AngelAngelAngelAngelAngelAngelAngel
بحثهای مختلفی شد ولی جواب نبود.
تجربه علما هم نکات جالبی داشت یکی از این نکته ها این بود که :
نادانسته های ما بیشتر از دانسته های ماست .
به نظرم این مستند بیشتر به حقیقت نزدیکه تا دروغ . بعید میدونم سرکاری باشه.
من تا حالا 2 قسمتش رو دیدم البته سالها پیش هم دیدم و هنوز هم بخشهاییش یادمه.
اما یاده یه چیزی افتادم : حتما به لینک زیر سر بزنید
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa15483

با این حساب ما از تصمیمات خداوند آگاه نیستیم . چون تعداد افرادی که تجربه نزدیک به مرگ رو داشتن قابل توجهه حتما حکمتی داره که ما اطلاع نداریم
راستی مگه ما باید همه چیزو بدونیمHeart دانسته های ما کم و معجولات فراوان
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
آدرس های مرجع