یکی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم گفت: در شرایطی که عدهای در کشور به خاطر فقر و رفع مشکلاتشان کلیه میفروشند انجام حج عمره جایز نیست.
به گزارش ایسنا به نقل از انصافنیوز، آیتالله محمدرضا نکونام چهارشنبه گذشته در درس خارج فقه خود در مدرسه فیضیه قم با تاکید بر لزوم توجه به محتوای اسلام برای استقرار حکومت اسلامی گفت: در جامعه اسلامی باید به دنبال اجرای عدالت و رفع ظلم باشیم و الا با ظاهرسازی اسلامی و پخش همزمان اذان و نماز در سراسر جامعه و برافراشتن گلدسته و گنبد نمیتوان به جامعه اسلامی رسید.
وی یکی از معیارهای جامعه اسلامی را توجه به فقرا و فقرزدایی دانست و با انتقاد از کسانی که دفعات متعدد به حج رفتهاند، افزود: کسانی را میشناسم که بیش از 40 حج واجب به جای آوردهاند، غیر از دفعاتی که به عمره رفتهاند؛ یعنی اینها از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هم بیشتر حج به جا آوردهاند. این در حالی است که ما در کشورمان تعداد زیادی فقیر داریم که به سختی زندگی میکنند.
آیتالله نکونام در ادامه خاطرنشان کرد: در جامعهای که افراد آن به خاطر رفع گرفتاریها، کلیه میفروشند و به خاطر فقر دچار نقص عضو میشوند، رفتن به سفر عمره جایز نیست. افراد هزینه حج عمره را به فقرا بپردازند تا مجبور نشوند کلیه بفروشند.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
حرف دل منه...
آقایون ،خانوما...اوناییکه شونصدبــــــــــــــار!!!!!تاحالافقط رفتید حج!!!والابخدا من اعتقاد دارم روزقیامت ازتون مواخذه میکنن که چراکمک یه جووون نکردی بتونه ازدواج کنه به گناه نیفته....چراکمک یه دخترفقیرنکردی بتونه جهیزیشو جورکنه بره خونه ی شوهر!!!
شماروبخدا...شماروبه جون هرکی دوست دارین،وقتی دستتون به دهنتون میرسه که خدا ایشاالله بیشترشم کنه به بقیه هم کمک کنید ...والابخدا جای دوری نمیره...همیناشاید ثواب یه حج براتون داشته باشه..
بعضیها توفقر دارن دست وپامیزنن...چی میشه بیشترحواسمون بهشون باشه آخه؟؟؟
یاعلی.
این حرف رو که ما سالها پیش زدیم
همین پولهایی که به اسم دین داده میشه، موشک میشه میخوره تو سر فلسطینیا و لبنانیا. پول شورشی های سوریه تامین میشه
البته همه پولش از این راه نیست و پول نفت عربستان هم هست
حالا اصلا برن حج... چرا با ولخرجی و دنیاپرستی این سفر رو آلوده میکنن؟
یکی از اقوام همین اواخر رفته بود سفر حج، چیزهایی تعریف می کرد که باورش سخت بود
میگفت تقریبا حجاج هیچ کشوری به اندازه ایرانیا تو فروشگاهها و مراکز خرید حضور ندارن...زبون دوم و سوم فروشنده ها شده فارسی! انقدر میخرن که فروشنده دیگه عادت کرده ایرانی میره تو مغازه، کلی جنس بفروشه
این فامیل ما رفته بود 2-3 قلم جنس خریده بود، بعد عربه برگشته بود گفته بود اجناس ما مشکلی دارن که از ما خرید نمی کنی؟!
از اون طرف برخی حجاج مخصوصا آفریقایی ها گوشه کنار دنبال نون خشک و غذای مونده میگردن
همون بهتر که برخی افراد برن آنتالیا و اروپا این پولارو خرج کنن، آبروی ممکلته شیعه رو در سرزمین وحی نبرن!
خدا خیرشون بده،صحبت خیلی خوب و بجایی کردن ...
واقعأ نیازه به عده ای تلنگری زده بشه.
از دوستم فاطمه خانمم هم تشکر فراوان میکنم،واقعأ درست میگند.
بسم الله الرحمن الرحیم
نکته اول اینکه این مطالب در مورد حج غیر واجب است
حج واجب از اسباب وحدت اسلامیست و نباید ترک شود.
نکته دوم اینکه افرادی که بیش از یک بار به حج می روند پیش خود چه فکری می کنند؟
نکته سوم خرید آنهایی که از عربستان است.من چند سال پیش در فرودگاه یک حاجی رو دیدم که ماشین لباس شویی اورده بود!!!
نکته چهارم اینکه نباید فقط به حج گیر داد
طرف اینور اونورشو میره خوشیشو میکنه و چیزی هم نمیگن البته درسته از این افراد توقع کمتری هست ولی توقع هست
در ضمن حکومت اسلامی موظفه که به فقیران برسه چه این افراد پول حجشون رو بدن چه ندن
...
به نام خدا
سلام علیکم
در مورد استطاعت مالی حج و وجوب آن یک نکته جالبه که بگم.
من یه مقدار پول دارم که می تونم باهاش برم حج واجب ثبت نام کنم.
خوب حالا از به جای اینکه این پول بدم به سازمان حج و زیارت،میدم به کمیته ی امداد.
حالا دیگه پولی ندارم که باهاش برم حج.
هر وقت پول هاتون اضافه کرد،برین حج.
وقتی پول لازمه،دیگه استطاعتی نیست.
مثل این میمونه من خونمو بفروشم،مغازمو بفروشم،با پولش برم حج.
وقتی در جامعه کسانی هستند که از شدت فقر کلیه میفروشند،وقتی با پول حج واجب من مشکل حتی یک نفر حل می شود و دیگر نیازی به کلیه فروشی ندارد،چرا امتناع کنم؟؟؟
چرا پولی که برای حج واجب کنار گذاشتم،به نیازمند ندهم؟؟؟
هر وقت خمس و زکاتم به جا بود،در خانه ام به روی فقرا باز بود،آن موقع اگر پولی جمع کنم برای حج،می توانم به حج بروم با آن پول.
به حج گیر می دهند چون گیر کرده.
فکر می کنید اگر به حج واجب برویم و هیچی هم نخریم،باز هم سودی به دولت ظالمه آل سعود کمکی نکردیم؟؟؟
هیچی نخریم،هزینه ی هتلمان هست.
آقایانی که می گفتند پپسی نخریم،کوکا نخریم که به اسرائیل کمک می شود،چرا اینها را نمی بینند؟؟؟
با رفتن به عربستان،چند برابر این کوکا ها و پپسی ها به شیطان بزرگ کمک می شود.
در ضمن هیچ کس،هیچکس هیچکس،باز تاکید می کنم هیچکس ریخت و پاش ها و خرج های الکی رو تایید نکرد دوست من.
فی امان الله
(۳۰/شهریور/۹۲ ۲۱:۵۴)سجاد313 نوشته است: [ -> ]به نام خدا
سلام علیکم
در مورد استطاعت مالی حج و وجوب آن یک نکته جالبه که بگم.
من یه مقدار پول دارم که می تونم باهاش برم حج واجب ثبت نام کنم.
خوب حالا از به جای اینکه این پول بدم به سازمان حج و زیارت،میدم به کمیته ی امداد.
حالا دیگه پولی ندارم که باهاش برم حج.
هر وقت پول هاتون اضافه کرد،برین حج.
وقتی پول لازمه،دیگه استطاعتی نیست.
مثل این میمونه من خونمو بفروشم،مغازمو بفروشم،با پولش برم حج.
وقتی در جامعه کسانی هستند که از شدت فقر کلیه میفروشند،وقتی با پول حج واجب من مشکل حتی یک نفر حل می شود و دیگر نیازی به کلیه فروشی ندارد،چرا امتناع کنم؟؟؟
چرا پولی که برای حج واجب کنار گذاشتم،به نیازمند ندهم؟؟؟
هر وقت خمس و زکاتم به جا بود،در خانه ام به روی فقرا باز بود،آن موقع اگر پولی جمع کنم برای حج،می توانم به حج بروم با آن پول.
به حج گیر می دهند چون گیر کرده.
فکر می کنید اگر به حج واجب برویم و هیچی هم نخریم،باز هم سودی به دولت ظالمه آل سعود کمکی نکردیم؟؟؟
هیچی نخریم،هزینه ی هتلمان هست.
آقایانی که می گفتند پپسی نخریم،کوکا نخریم که به اسرائیل کمک می شود،چرا اینها را نمی بینند؟؟؟
با رفتن به عربستان،چند برابر این کوکا ها و پپسی ها به شیطان بزرگ کمک می شود.
فی امان الله
توجه کنید من برای همین نکته اول رو گفتم
حج واجب حکمت های زیادی داره که نباید ترک بشه
این وظیفه دولت و البته اغنیای جامعس که کمک کنند
چرا پولی حرومی که به این فوتبالیست های بیسواد میدن رو کسی بهش توجه نمیکنه؟
همین مجوز وارد کردن ماشینی که به تیم ملی دادن
باور کنید حرومه
ملت هم یا راضی نیستن یا نمیدونن چه کلاهی سرشون میره
الان یه سازمان دولتی بودجه کلان داره برای کار فرهنگی بعد مصاف باید اونطوری پول جمع کنه
این عدالت نیست که یکسری از بزرگی شکمشون نتونن راه برن یکسری از بی نونی
نقل قول:کعبه سنگ نشانیست که ره گم نشود****حاجی احرام دگر بند بین یار کجاست
این مطالب در مراحل بعدی هستند
حج واجب واجب است!
ولی فراموش نمی کنیم که کعبه اصلی قلب امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است.