اما قبل ازینکه قسمت دوم فرضیاتمون رو اثبات کنیم بذارین یه فرض فرعی دیگه اضافه کنیم و اون رو هم اثبات کنیم !
تیریون لنیستر (Tyrion Lannister) = شیطان/ابلیس/لوسیفر !!!
احتمالا وقتی جملۀ بالا رو خوندید، با خودتون گفتید "بابا این matey خل شده !!! در و دیوار رو دیگه داره شیطون می بینه !!! از یه طرف میگه خدای روشنایی شیطونه ، از این طرف میگه تیریون شیطونه لابد پس فردا میخواد بگه همه شیطونن مگه اینکه خلاقش ثابت بشه":)
حالا بندۀ متهم به دیوونگی میخوام سعی کنم این فرضیه رو اثبات کنم تا ببینم واقعا دیوونه شدم یا نه !!!
مقدمه
چند وقته میخوام تو بخش هالیوود، یه تاپیک بزنم که اِلمان های شخصیت ها رو توش اشاره کنیم که دیگه دوستان وقتی اون رو بخونن، خودشون اوسا بشن! و دیگه نیاز نباشه هر فیلمی که می بینن، اینترنت رو بگردن برای پیدا کردن نقد و تحلیل ازون فیلم.
تو تاپیک *مواد لازم برای ساخت یه فیلم شیطانی* هم تقریبا همین قصد رو داشتم که یه مقدار هم پیش رفت ، اما به سرانجام نرسید !
رک و راست بگم، برای اینکه بتونید اِلمان های شیطانی شخصیت ها تو فیلما و سریال های هالیوود رو تشخیص بدید، باید چنتا کار کرده باشید:
1. فیلم و سریال هالیوودی زیاد دیده باشید
بی تعارف، این مسئله خیلی مهمه که فیلما و سریالای زیادی از هالیوود دیده باشین ، چون توانایی مقایسه ـتون و به تبع اون قدرت تحلیلتون رو میبره بالا
2. به زبون انگلیسی تقریبا مسلط باشید
تو یکی از تاپیکایی که یادم نمیاد الان کجاس یادمه که اشاره کردم که در این باره میخواستم یه تاپیک بزنم.
ببینید، خیلی مهمه که یه اثر رو به همون زبانی که خالق اون ایجادش کرده ، بررسی کنید. مثلا اگر ما عربی بلد باشیم و قرآن رو بررسی کنیم ، خیلی مسائل بیشتری ازش درک میکنیم تا قرآن رو به زبان فارسی مطالعه و بررسی کنیم.
در مورد آثار هنری هم همینطوره ... برای بررسی اشعار شاعران، کتب نویسندگان و فیلم های فیلم سازان باید به همون زبان اصلی ای که ساخته شدن ، مسلط باشیم و به همون زبان بررسی ـشون کنیم.
3. شیطان رو از دیدگاه اسلام بشناسید
توصیه بنده برای این مورد خوندن کتاب "شیطان در کمینگاه" هست.
4. شیطان رو از دیدگاه مسیحیت و یهودیت و شیطان پرستان بشناسید
2میلیارد از مخاطبای فیلما و سریال های هالیوود مسیحی هستن پس واضحه که باید به دیدگاه های اونا ، مخصوصا دیدگاه های آخرالزمانی ـشون آگاه باشیم و از طرفی سازندگان فیلم ها *یهودی ها + عُمال شیطان = صهیونیست ها* هستن بنابراین باید اونا و افکارشون رو هم بشناسیم برای اینکه بتونیم تحلیل بهتری از آثارشون ارائه کنیم. در این مورد هم باید انجیل رو بخونیم و مستندهای تصویری و همینطور سرچ تو سایت ها هم خیلی میتونه کمک کنه.
5. به اساطیر اقوام و ملل باستان مخصوصا اساطیر یونان هم سرک کشیده باشید
اساطیر یونان در بین همۀ اساطیر از همه مهمتره ... چون عقبۀ فرهنگ غرب به اونجا بر می گرده.
6. گوش دادن به سخنرانی های اساتید
گوش کردن به سخرانی های اساتید و دیدن و گوش دادن به تحلیل های اونا به آثار ادبی و سینمایی خیلی میتونه کمک بکنه به یادگیری و بالا بردن قدرت تحلیل خودمون
7. بدونیم که شیطان حق رو باطل و باطل رو حق جلوه میده
این مورد از تمام موارد قبلی به نظرم مهمتره
...
حالا شروع می کنیم به اثبات فرضیه ای که مطرح کردیم
...
برای شروع یه نقل قول از خودم میارم از تاپیک *مواد لازم ...*
نقل قول:لینک تاپیک
دوستانی که با اساطیر یونان آشنا هستن میدونن که رعد و برق نماد خدای زئوس (Zeus)، خدای خدایان هست ... که البته در اساطیر خود زئوس هم نماد خداس! یعنی نماد الله که ما بهش اعتقاد داریم.
اگه بخوام یه خورده واضح تر و ساده تر توضیح بدم اساطیر یونان رو ماجراش ازین قراره:
خدایان زیادی تو اساطیر یونان وجود دارن که اکثر سمبول ها و نماد های شیطانی در اونها یا در داستان های اونا نهفته. مثلا پرومتئوس که ماجراش بسیار شبیه به ماجرای ابلیس هست. یا هرمس که نمادش رو ما توی تصویر بافومت می بینیم یا پان که خدایی نیمه انسان نیمه حیوان هست و میدونیم که در فرهنگ غرب اجنه و شیاطین رو نیمه انسان نیمه حیوان تصویر میکنن یا دیونیسوس که کاشف شراب هست (خدای شراب و حاصلخیزی) و ما مسلمونا داریم که اولین کسی که شراب رو کشف کرد خود ابلیس بود (در زمان حضرت نوح [ع]) و بسیاری از خدایان دیگۀ یونانی که وقتی بررسی میکنیم می بینیم که در حال حاضر تو مجامع مخفی پرستش میشن !!!
ولی تو اساطیر یونان تنها 1 خدا بر بقیه غالب هست بنام زئوس که رییس خدایان هست. اونم از قضا وقتی بررسی کنید می بینید کاراکتری بی رحم و کلا کاراکتر ناراحتی داره (دقیقا کاراکتری که هالیوود از خدا نشون میده).
*یعنی بصورت خیلی ساده بخوایم بگیم ، 1 خدا وجود داره و چندین و چند شیطان ... که این چندین و چند شیطان هم تصاویر خود ابلیس ملعون هستن.
(انگار که ماجرای ابلیس و نمادهای مربوط بهش رو تیکه تیکه کنن و داخل چند کاراکتر قرار بدن؛ بعداً باهم خواهیم دید که تو فیلمای هالیوود هم این سنت رو برقرار کردن)
قسمت هفتم از فصل 4 سریال بخش عظیمی از اِلمان ها پیرامون شیخصیت Tyrion (تیرون لنیستر) رو بهش اشاره کرد. که باعث شد بنده قبل از اشاره به شخصیت *دنریس طوفان زاد* ، این شخصیت رو براتون تحلیل کنم.
اِلمان ها ازین قرار هستن:
1. مجازات می شود بخاطر گناهی که مرتکب نشده
تو اکثر فیلما و سریال های هالیوودی ، این اِلمان پیرامون کاراکتر ابلیس (چه بصورت آشکار چه بصورت پنهان) دیده میشه.
برای مثال تو سریال فرار از زندان (Prison Break) ما شخصیت لینکلن (Lincoln) برادر شخصیت اصلی داستان یعنی مایکل (Michael) رو داریم که نماد لوسیفر هست (بدون اثبات بپذیرید فعلا!) و بی گناه ، بخاطر جرمی که انجام نداده به زندان افتاده و قرار اعدام بشه ولی جون سالم به در می بره.
(این نکته خیلی مهمه که این شخصیت - لوسیفر - همیشه جون سالم به در میبره)
یا تو سریال سوپرنچرال تو فصل 5 مرثیه خوانی کاراکتر لوسیفر/ابلیس رو می بینیم که اشاره می کنه:
"من به انسان سجده نکردم چون عاشق خدا بودم" (جون عمش!)
و تو این سریال - بازی تاج و تخت - هم تا این قسمت از سریال که پخش شده شاهد این هستیم که 2 بار تیریون لنیستر بیگناه به زندان میفته و منتظر هست که اعدام بشه و هر 2 بار هم از مهلکه نجات پیدا میکنه.
در این رابطه این ارسال رو هم اگه ببینید بد نیست
لینک
2. منجی (Savior)
این خیلی مورد مهمی هست چون با استحالۀ شخصیت عیسی مسیح دارن ، لوسیفر رو بجای عیسی مسیح (علیه السلام) جا میزنن.
تو اغلب فیلمای هالیوود ، این اِلمان رو می بینیم که کاراکتری که اِلمان های ابلیس رو داره ، بعنوان منجی معرفی میشه و بشریت رو نجات میده (مخصوصا تو فیلمای اَبَر قهرمانی).
برای این مورد، میتونیم کاراکتر مگامایند (Megamind) ، بتمن (Batman) ، سوپرمن (Superman) و ... رو مثال بزنیم. حتی انیمیشن I Pet Goat II هم می تونه مثال خوبی باشه در این مورد.
تو سریال بازی تاج و تخت هم تا اینجای سریال، فردی که بیشتر از همه ناجی گری کرده ، شخصیت تیریون لنیستر بوده. مخصوصا تو فصل 2 که تیریون پایتخت وستروس یا کینگز لندینگ (King's landing) رو در مقابل حملۀ اِستنیس باراثیون (Stannis Baratheon) نجات میده.
و بدون شک شخصیت اصلی داستان بازی تاج و تخت همین شخصیت هست (آخه تو 99 درصد از فیلما و سریالای هالیوود شخصیت اصلی همون منجی هستش)
3. Freak / Weirdo (متفاوت از دیگران / عجیب غریب)
تا به حال یه این نکته دقت کردین که شخصیت های اصلی داستان همیشه افرادی خاص با قدرت های خاص و تو اکثر مواقع یتیم هستن.
از اِلمان های پیرامون شخصیت ابلیس/ابلیس ها تو فیلما و سریال های هالیوود ، اشاره به عجیب و غریب بودن این شخصیت هست. حالا یا شخصیت مورد نظر توانایی های خاصی داره ، یا به هر نحو ممکن از شخصیت های معمولی متفاوت هست و بخاطر همین متفاوت بودن، نکوهش میشه.
تو فصل 4 اپیزود 7 از این سریال هم پرنس اوبرین تو سیاهچال به این مسئله اشاره میکنه:
4. Lonely (فردی تنها)
این مورد هم در هالیوود مربوط به کاراکترایی هست که نماد ابلیس هستن. این اِلمان با اِلمان شمارۀ 3 (Freak = عجیب غریب) گره خورده. شخصیتای عجیب غریب داستان های هالیوود معمولا دوستان کمی هم داره و کاراکترها ازش دوری میکنن.
(البته آخر فیلما همه چی برعکس میشه و همه طرفدارش میشن و بهش ارادت پیدا میکنن !!!)
تو این فیلم هم تیریون به معنای واقعی کلمه تنهاست و تنها بودن اون در زمان دادگاهش تو فصل 4 بیشتر از هر زمانی خودش رو نشون میده. تو این فصل حتی نزدیک ترین دوستش Bran هم اونو میفروشه و یه جورایی بهش خیانت می کنه.
5. Half male, Half female (نیمی مرد ، نیمی زن)
از دیگر اِلمان های کاراکتر ابلیس تو فیلمای هالیوود اینه که اشاره میشه این شخصیت هم نر هست هم ماده !!!
[اینجا یه مقدار سخت میشه توضیح ماجرا]
اول باید براتون توضیح بدم که این مسئله اعتقاد شیطان پرستان هست که بافومت (=لوسیفر/ابلیس/پرومتئوس/آیسیس/...) خدایی نصف مرد و نصف زن هست. حالا اینکه واقعا ابلیسی که ما میشناسیم اینجوری باشه، قضیه اش جداست ولی این اعتقاد ایناست دیگه. حتی بنده یادمه تو کتاب "شیطان در کمینگاه" هم این مطلب رو خوندم که حتی رفرنس به منابع اسلامی هم داده بود تو پاورقی!
حالا این که یه شخصیت نیمه مرد و نیمه زن رو تو فیلما و سریالا بیارن مسئله میشه. اما هالیوود این رو چطور حل کرده ؟؟؟
با قرار دادن اِلمان های شیطانی تو 2تا شخصیت (یه مرد + یه زن = نیمی مرد نیمی زن).
[به همین راحتی به همین خوشمزگی]
همونطور که در نقل قول اول ارسال آوردم. این مسئله که اِلمان های مربوط به یک شخصیت حقیقی (ابلیس) رو در چند شخصیت غیر حقیقی (خدایان باستان) قرار بدن در اساطیر هم سابقه داشته و اولین بار نیست که امتحانش میکنن. و شک نکنید که همون موقع هم ابلیس بهشون اِلهام می کرده.
تو سریال بازی تاج و تخت تو فصل 4 قسمت 7 هم وقتی پرنس اوبرین میاد تو سیاهچال تا با تیریون صحبت کنه به این مسئه اشاره میکنه که زمانیکه تیریون به دنیا اومده بوده، شایعه شده بوده که اون نیمی مرد و نیمی زن هست.
این مطلب رو در هرمسیزم هم میتونیم بیابیم:
نقل قول:لینک
The All (also called The One, The Absolute, The Great One, The Creator, The Supreme Mind, The Supreme Good, The Father, and The Universal Mother) is the Hermetic, pantheistic or panentheistic view of God, which is that everything that is, or at least that can be experienced, collectively makes up The All. One Hermetic maxim states, "While All is in The All, it is equally true that The All is in All."[1] The All can also be seen to be androgynous, possessing both masculine and feminine qualities in equal part.
ترجمۀ خط آخر:
خدای خالق، همچنین می تواند دو جنسه باشد که دارای خصیصه های مردانه و زنانه بطور مساوی است.
واضحه و لازم به توضیح نداره که منظورشون از خدای خالق (The All) همان ابلیس/لوسیفر خودمون هست.
6. Outcast (رانده شده؛ رجم شده)
از القاب شیطان در اسلام و همینطور به طرز تعجب آوری در هالیوود ، رانده شده و رجیم هست. این کلمه رو تو برخی از فیلما میتونید پیدا کنید، مثلا فیلم The Dark Knight یا فیلم Man of Steel یا شکل دیگری ازش رو میتونید تو فیلم Cast Away (دور افتاده) ببینید.
تیریون هم تو این فیلم توسط پدرش رانده شده.
لازم به ذکر هست که بگم، در فرهنگ غرب فرشته ها (از جمله لوسیفر) فرزندان خدا هستن و خدا پدرشون ـه !!! دوستانی که سریال سوپرنچرال رو دیدن بهتر متوجه این مسئله هستن.
تو این سریال هم تیریون توسط پدرش رانده میشه. تا اونجا هم که بنده متوجه شدم، تو فصل بعد پدرش رو می کشه !!!
7. Demon Monkey (میمون شیطان صفت)
لقبی که مردم پایتخت (king's landing) به تیریون دادن، میمون شیطان صفت هست که بصورت واضحی داره به شیطان بودن و شیطان صفت بودن این کاراکتر اشاره می کنه.
8. The Imp (شیطان کوچک)
لقب دیگۀ این شخصیت Imp به معنی شیطان کوچک هست. بازم ملاحظه می کنید که از این شخصیت با اسم شیطان گره خورده.
9. Monster (هیولا)
بارها تو این سریال مخصوصا تو فصل 4 اشاره میشه که تیریون فردی هیولا صفت هست. البته خودش این مطلب رو انکار می کنه.
10. دُم، چنگال (پنجول) و یک چشم قرمز
پرنس اوبرین وقتی داره با تیریون تو سیاهچال حرف میزنه همچنین اشاره میکنه که وقتی تیریون به دنیا اومده بود، همه فکر می کردن که یه دُم و پنجول داره و یکی از چشماش قرمز هست. که میدونیم اینا توصیفات سیمای شیطان در فرهنگ غربی هستن.
و نکتۀ آخر ...
11. عشق ورزیدن به فاحشه ها
این اِلمان هم تو فیلما و سریالای هالیوود زیاد دیدید. این مسئله هم بدلی است از دروغی که به حضرت مسیح بستن تو انجیل و در واقع با این کار میخوان لوسیفر و ابلیس رو مسیح جلوه بدن.
تو این سریال جناب تیریون کارش اینه که به فاحشه خونه ها سر میزنه و عاشق یه فاحشه میشه به اسم *شِی* (که تو تصاویر بالا هست) و قبلا هم (تو سریال نشون نمیده فقط ذکر میشه) با یک فاحشه ازدواج کرده و پدرش بخاطر همین کار اونو از خودش رونده و اون فاحشه رو هم کشته (تا اونجا که یادمه) !!!
...
اینا مدارکی هست که تا حالا ، تا این قسمت از سریال که اومده به دست اومده.
در کنار اثبات این فرضیه ... فرضیات زیاد دیگه ای رو مطرح کردیم که همشون نیاز به اثبات دارن ... اما چه کنیم که زمان واقعاً کم هست برای این کار !!! و مجبوریم از خود دوستان خواهش کنیم با توجه به سر نخ هایی که میدیم ، خودشون کمی شخصیت های فیلما و سریالا رو تحلیل کنن.
ادامه دارد ....