(۲۶/شهریور/۹۴ ۱۷:۲۷)ballista نوشته است: [ -> ]فیلم ممنتو با بودجه ی ۹ میلیون دلار ساخته شد و ۲۷ میلیون دلار فروش کرد و ارزشش شاید از نصف فیلم های سینمای ایران بیشتر باشه ( لزوما خرج کردن تضمین کار خوب نیست ولی ما فیلمنامه نویس و کارگردان های خیلی خوبی نداریم ( به صورت کلی )
دوست عزیز من فیلم ساز هستم و اعتقاد دارم ما فیلمنامه نویس و کارگردان های خیلی خوبی داریم اما مشکل اینه که اینارو اضافه داریم:
1-بودجه دولتی(پول نفت)
2- مدیران کوتاه فکر
شبکه های ما از پول نفت تامین بودجه میشن و برا همین برنامه بی مخاطب میشه ساخت. هر چقدرم خرجش شده باشه مهم نیست چون پول از جای دیگه میاد .
مدیرانی که حقوقی که دریافت می کنن کفاف زندگی اشرافیشون را نمیده و به دنبال گرفتن باج از هنرمند و تولید کننده هستند. به این شکل که طرح یا فیلم نامه ای رو برای تایید و برآورد بودجه ارایه می دن که تولید کننده قبول کنه 50% پول رو تو همون قسط اول به عنوان رشوه به مدیر پرداخت کنه و اگر قبول نکنه بی کار می مونه.
یک خاطره واقعی
داخلی . روز . رستوران ساختمان شیشه ای (سازمان صدا وسیما)
معاون مدیری که طرح ما رو تایید کرده بود: شما چک رو گرفتی اگه 25 تومنشو میدی من همین امروز با حاج آقا ایکس(مدیر طرح برنامه مرکز ایکس) هماهنگ میکنم نامه برآوردشو بزنه بره واسه صدور چک.
من:آقای ... دیگه خودت که ما رو میشناسی الآن 6 ماه برای این طرح زمان گذاشتیم.هی میریم و میایم که یه اثر فاخر با کیفیت استاندارد بسازیم . اینجوری که نصفشو میدیم به شما پس با چی تولید کنیم ؟
معاون: فاخر به چه دردم میخوره فاخرو کجام بزارم ؟ ببین من ماهی 2 و 800 قسط می دم ولی فیش حقوقیم 900 تومن .
در حالی که خنده تمسخر آمیزی سر می دهد : 1 و 900 بقیه قسطامو کار فاخر پرداخت میکنه؟
بعد از چند ثانیه سکوت ادامه می دهد:حالا فاخر نساز. 6 ماه وقت گذاشتی نوشتی و هی رفتی و اومدی که یه چیزی بسازی پول بگیری . فاخر 50 تا پول می خوادتو با نصفش بساز . اصلا 15 تاش برا خودت با 10 تا بساز ولی بد بساز. آخرش من باید تایید کنم دیگه تو چی کار داری ؟.
منم که 6 ماه وقت گذاشتم و انواع اقسام اصلاحات وقت گیر و بی دلیل انرژی برام باقی نذاشته و فکرم بیشتر در گیر اجاره عقب افتادمه به نظرتون چی کار باید بکنم ؟
بعد ها فهمیدم که این پول ها بین چند نفر از مدیران از جمله مدیران رده بالاتر تقسیم میشه و این معاون هم جز تیکه استخون گیرش نمیاد.
اما اگه کسی پول رو پرداخت نکنه قسط دیگه ای دریافت هم نخواهد کرد و از طرف ناظر کیفی با ایرادهای بنی اسراییلی مواجه می شن که ممکنه برا همیشه بی کار شن.
اگرم بخواهی شکایت کنی دایره حقوقیه سازمان هستش نه قوه قضاییه . یعنی از خود سازمان صدا سیما به خودش شکایت کنی این یعنی اگه مدرکم داشته باشی که نداری . مدیر مربوطه رو از اون سمت بر می دارن می زارن یه جای دیگه. و هیچ مدیری یا واحدی تو سازمان با شما دیگه کار نخواهد کرد و برای همیشه بای کوت می شید.
چون طولانی شد دیگه وارد بحث سینما نمی شم که از اینم بد تره.
فقط به این اشاره میکنم که وقتی کل ماجرا رو نمیدونید راجع به توانایی هنرمندامون قضاوت نکنید.