اقای ابوتراب بنده هم با دوستان موافقم در عموم همچین صفاتی به کار برده نشود
نقل قول: من به شخصه از آقا وحید و ابوتراب راضی نیستم
به چه مناسبت؟!!
===
نظر آیتالله جوادی آملی در مورد نمایش چهرههای منسوب به امامان در فیلمها
قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید شیعیان در مورد نشاندادن چهره منسوب به امامان در فیلمها و سریالها گفت: اگر ما بتوانیم به لطف الهی از بازی و سرگرمی صرف به هنر برسیم آنگاه نشان دادن صورتها هیچ مانعی ندارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی در دیدار مجید مجیدی کارگردان سریال "محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)"، مهدی حیدریان تهیهکننده و سید رضا میرکریمی مشاور کارگردان این فیلم سینمایی اظهار داشت: اگر ما بتوانیم به لطف الهی از بازی و سرگرمی صرف به هنر برسیم آنگاه نشان دادن صورتها هیچ مانعی ندارد، اصل مطلب این است که تعزیهخوانها نمازشبخوان بودند گاهی هم بچهها را میآوردند اینها دعا میخواندند یا آب میآوردند اینها دم میزدند من خودم در دوران کودکی دیدم، اگر هنر باشد نه بازی و لهو لعب، نمازش اول وقت باشد، دیگر وقتی گریم بکند نماز نخواند یا غسل نکند این شخص نمیتواند پیغمبر یا امام حسین را نشان بدهد. آنها همیشه اهل نماز و روزه و نماز شب بودند. اگر هنر باشد هیچ منعی نیست که پیغمبر یا امام را نشان بدهند چه اینکه سالیان متمادی نشان میدادند.
آیتالله جوادی آملی ادامه داد: اما وقتی بازیگری شده در یک فردی بینمازی، بخواهد به صورت قمربنیهاشم در بیاید این هتک است. با بدن پاک باشد بیروزه نباشد اهل روزه باشد اهل نماز باشد آن وقت نشان دادن چهره هیچ منعی ندارد.
وی گفت: در همین مملکت به خاطر دارم جریان معراج را میخواستند نشان بدهند پیغمبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را نشان میدادند، علیبنابیطالب(علیه السلام) را نشان میدادند، فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را نشان میدادند.
![[تصویر: 689093_orig.jpg]](http://old.mehrnews.com/mehr_media/image/2011/09/689093_orig.jpg)
سلام به دوستان
نشان دادن چهره حضرت ابوالفضل(علیه السلام) و فرزندان اباعبدالله(علیه السلام) و یارانشون بجز اینکه میتونه اشکالاتی داشته باشه مثلا اینکه بازیگران اون نقش ها بعد از نمایش فیلم در فیلم های دیگه و حتی زندگی شخصیشون کاری بکنن که رو ذهنیت ایجاد شده برای مردم تاثیر منفی بذاره، اشکال بزرگتری هم میتونه داشته باشه و اون اینکه مثلا توی فیلم این بزرگواران یک نگاه اشتباه یا یک دیالوگ اشتباه یا برخورد اشتباهی داشته باشند یا کاری انجام بدن که اصلا انجام ندادند، که این به معنی نسبت دادن این رفتار به شخصیت های واقعیه هستش، بلاخره نویسنده و کارگردان معصوم که نیستن ممکنه اشتباهی تو کارشون باشه و دقیقا این اشتباه به نقش منتسب بشه. من نمیدونم این عوامل چجوری به خودشون جرات میدن چنین کار پر ریسکی رو انجام بدن!
در کل نشون ندادن این بزرگواران خیلی بهتره
ببینید اصلا بحث بهتر و اینا نیست
نباید نشان داده بشه
چون کسی در شانشون وجود نداره حتی در ظاهر
آن هم در سینمای تعطیل ما
(۱۷/بهمن/۹۲ ۱۲:۱۷)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]ببینید اصلا بحث بهتر و اینا نیست
نباید نشان داده بشه
چون کسی در شانشون وجود نداره حتی در ظاهر
آن هم در سینمای تعطیل ما
آخه قرار هم نیست بازیگر نقش ایشون دقیقا مث خودشون باشن!
مثال تعزیه رو زیاد زدم دیگه...!

ولی یک انسان معتمد و خوب وضو میگرفت میرفت روی صحنه،هزار نفر هم جمع میشدند نگاه میکردند،البته من قبول دارم که توی سینما این چهره نشون دادن بیشتر تاثیر میزاره و دامنه ی گسترشش هم بیشتره،اما دلیل نمیشه که کلا نشون داده نشه چهره ها،تازه نشون دادن چهره ی معصومین همیشه مشکل داشته دیگه...وگرنه ما پیامبران زیادی داشتیم که چهره شون نشون داده شد و هیچ کس هم چیزی نگفت!
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
یه ارسال بنده در جواب پست بود حذف شده است چرا؟
اگر ربطی به موضوع نداشت پستهایی هستند هنوز ربطی ندارند
این
پست هم ربطی نداشت پس چرا حذف نشده است؟یا این
پست در جوابش
اگر پاک میکنید تمام قسمتهایی که مربوط به این زمینه است را پاک کنید ،ممنون
یکمی جهت اطلاع برخی دوستانی که میایند و اعتراض میکنند پست ما حذف میشه و پست شما حذف نمیشه
صبر و تامل و احتراممون به دیگران بیشتره وگرنه ما هم میتونیم شلوغ کنیم مانند شما!
نقل قول:اقای ابوتراب بنده هم با دوستان موافقم در عموم همچین صفاتی به کار برده نشود
این حرف یعنی در جایی عمومی نباشه میشه!یعنی تقیه!
از حرف مرجع که قرار دادم این برداشت میشود؟
==============================
۱.آیا در مجالس عزاداری شایسته است خود را سگ بنامیم؟
۲.برخی افراد در مجالس امام حسین(علیه السلام) صدای سگ در می آورندآیا این کار صحیح است؟
بسمه تعالی
سلام علیکم و رحمة الله و برکاته
ج۱) گفتن این جملات شایسته نیست و در هر حال بهتر است مؤمنین مراعات شؤون عزادارى معصومین «علیهم السلام» بویژه سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین «علیه السلام» را بنمایند و لازم است عزادارى سالار شهیدان هرچه گرمتر و پرشور تر و به شیوه سنتى و با مضامین روشنگر و معرفت زا انجام گیرد.
ج۲) انجام چنین اموری جایز نیست و باید از ترویج این افراد و اینگونه جلسات پرهیز شود.
=============
شما ادعیه امامان معصوم را ببنید به من نشان دهید اینگونه سخن گفتند
فرض بگیرید امامانمان ع جلوی ما هستند بگیم ما سگ شما هستیم
با شناختی که از ائمه دارید برخورد شان چگونه هست؟
یا علی.
آیت الله کعبی:
عضو مجلس خبرگان رهبری حفظ موازین اسلامی و قداستهای مذهبی را خط قرمز نظام جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: در حوزه فرهنگ و هنر و خصوصاً در ساخت فیلمها و سریالها، باید حریم دین و قداستهای دینی حفظ شود.
![[تصویر: 52864_373.jpg]](http://www.shia-news.com/files/fa/news/1392/11/16/52864_373.jpg)
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش شیعه نیوز، یک عضو جامعه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نمایش چهره حضرت عباس(علیه السلام) و فرزندان امام حسین(علیه السلام) در فیلم "رستاخیز" را بشدت محکوم کرد.
«آیتالله عباس کعبی» در واکنش به اکران این فیلم اظهار داشت: مراجع عظام تقلید، حوزههای علمیه و جامعه روحانیت در مقابل هتک حرمت به مقدسات بیتفاوت و ساکت نخواهند نشست.
وی حفظ موازین اسلامی و قداستهای مذهبی را خط قرمز نظام جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: در حوزه فرهنگ و هنر و خصوصاً در ساخت فیلمها و سریالها، باید حریم دین و قداستهای دینی حفظ شود.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با ابراز تأسف از اکران این فیلم در جشنواره تصریح کرد: ملاک نشان دادن چهره حضرت عباس(علیه السلام) حضرت علی اکبر(علیه السلام) و مقدسان، فتاوای مراجع عظام تقلید هستند که متأسفانه بدون رعایت این موازین شاهد چنین بیحرمتیهایی هستیم.
پیش از این نیز حضرات آیات مکارم شیرازی و نوری همدانی از اتفاقات جشنواره فجر امثال اظهار نارضایتی کرده بودند.
شایان ذکر است در حالی که نشان ندادن چهره پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله)، اهلبیت(علیهم السلام)، خلفای نخستین، همسران پیامبر(صلی الله علیه وآله) و چهره های مقدس و معصوم، یک هنجار مورد قبول در بین فیلمسازان متدین شیعه و سنی است، متأسفانه این نکته در فیلم سینمایی "رستاخیز" که امروز در جشنواره فجر به نمایش درآمد رعایت نشد و علاوه بر نمایش چهره حضرت عباس(علیه السلام)، در ده ها سکانس دیگر چهره فرزندان و خانواده امام حسین(علیه السلام) ـ حضرت علی اکبر(علیه السلام)، حضرت علی اصغر(علیه السلام)، حضرت قاسم(علیه السلام) و ... ـ یک به یک نشان داده می شود.
این در حالی است که سه سال پیش مسأله تصویر کردن چهره حضرت عباس(علیه السلام) در سریال مختارنامه و بازی یک هنرپیشه به جای ایشان، جامعه متدینین را بشدت نگران کرد و سرانجام با مواضع محکم مراجع عظام تقلید ـ حضرات آیت عظام صافی گلپایگانی، وحید خراسانی، مکارم شیرازی، مظاهری اصفهانی، علوی گرگانی، موسوی اردبیلی، ملکوتی تبریزی و حسینی شاهرودی ـ این کار صورت نگرفت.
یک نفر تو عمر کل دنیا اومد از عاشورا فیلم ساخت حالا بخاطر یک اشتباه اونقدر بکوبونیدش که دیگه بعد اینم کسی جرات نکنه فیلم بسازه ، حالا می فهمم چرا فیلم ائمه رو نمیسازن ، درسته مسئله حساسیه و باید دقیق باشه اما اینکه هی هروز هرکسی برای علم کردنه خودش بیاد بیانه محکوم کردن صادر کنه مسخرس!
تذکر داده شد و بهش هم عمل کردن.
مثل یه آدمی هم که بیاد از شما معذرت خواهی بکنه هی بگی نمی بخشم بار سوم دیگه میگه به درک که نمی بخشی!
طرف پشیمون میشه.
هیچ تضمینی مبنی بر اینکه بازیگر مذکور در فیلم دیگری بازی نکند وجود ندارد
براحتی میشه طوری فیلم برداری کرد که اصلا صورت دیده نشه
نقل قول:به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی در دیدار مجید مجیدی کارگردان سریال "محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)"، مهدی حیدریان تهیهکننده و سید رضا میرکریمی مشاور کارگردان این فیلم سینمایی اظهار داشت: اگر ما بتوانیم به لطف الهی از بازی و سرگرمی صرف به هنر برسیم آنگاه نشان دادن صورتها هیچ مانعی ندارد، اصل مطلب این است که تعزیهخوانها نمازشبخوان بودند گاهی هم بچهها را میآوردند اینها دعا میخواندند یا آب میآوردند اینها دم میزدند من خودم در دوران کودکی دیدم، اگر هنر باشد نه بازی و لهو لعب، نمازش اول وقت باشد، دیگر وقتی گریم بکند نماز نخواند یا غسل نکند این شخص نمیتواند پیغمبر یا امام حسین را نشان بدهد. آنها همیشه اهل نماز و روزه و نماز شب بودند. اگر هنر باشد هیچ منعی نیست که پیغمبر یا امام را نشان بدهند چه اینکه سالیان متمادی نشان میدادند.
آیتالله جوادی آملی ادامه داد: اما وقتی بازیگری شده در یک فردی بینمازی، بخواهد به صورت قمربنیهاشم در بیاید این هتک است. با بدن پاک باشد بیروزه نباشد اهل روزه باشد اهل نماز باشد آن وقت نشان دادن چهره هیچ منعی ندارد.
وی گفت: در همین مملکت به خاطر دارم جریان معراج را میخواستند نشان بدهند پیغمبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را نشان میدادند، علیبنابیطالب(علیه السلام) را نشان میدادند، فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را نشان میدادند.
این خوبه

چقدر نظر من به نظر ایشون نزدیکه

در سینمای فعلی با توجه به اینکه این دوستان حرمت نقشی رو که بازیکردند رو نگه نمیدارند مثه بازیگر نقش یوسف (علیه السلام) و مریم (سلام الله علیها) بهتره از این کارها نشه .
البته در این بین داریوش ارجمند هم بوده که در برنامه ی هفت گفت : به خاطر نقش مالک اشتر نمیتوانم خیلی از پیشنهادها رو بپذیرم و حتی در جامعه سعی ام بر اینه که رفتاری کاملا معقولانه داشته باشم .