کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 8 رای - 4.75 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کودک امروز در دست کودک دیروز!!! راهکار چیست؟
۱۷:۳۴, ۴/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/اردیبهشت/۹۱ ۱۷:۳۷ توسط AMINI.)
شماره ارسال: #1
آواتار
خانواده اولين مأمن و جايگاهي‌ است كه گوهر وجودي انسان در آن شكل مي‌گيرد
و مي‌تواند پديد آورنده انساني با ارزش از جهات مختلف به‌خصوص رشد و تربيت ديني و اعتقادي و يا برعكس، انساني دور از انسانيت باشد و در اين ميان والدين به‌عنوان اركان اصلي خانواده، نقشي اثرگذار و مهم در شكل‌دهي فطرت و سرشت پاك و بالفعل كردن صفات بالقوه مثبت فرزندان دارند. به‌گونه‌اي كه اگر والدين از همان ابتداي حيات فرزندان با برنامه‌اي جامع، عميق و هماهنگ، عزم خود را براي تربيت آنان به‌ويژه رشد تفكرات و عقايد مذهبي و ديني جزم كنند و هيچ‌گاه وظيفه مهم تربيت ديني فرزندانشان را در حاشيه قرار ندهند، مهارت‌هايي در آنان شكل خواهد گرفت كه در طول زندگيشان قادر خواهند بود با تكيه بر معيارهاي تربيتي كه به‌تدريج در بطن خانواده آموخته‌اند در مسير صحيح رسيدن به هدف نهايي و آرامش حقيقي با كمترين تخطي و انحراف باقي‌بمانند.
برخلاف اعتقاد برخي روان‌شناسان و جامعه‌شناسان غربي از جمله واتسون- روان‌شناس آمريكايي- كه به‌گونه‌اي افراطي و غيرواقع‌بينانه، انسان را كالايي صرفاً محصول فعل و انفعالات محيط پيرامونش مي‌دانند، تربيت فرآيندي تدريجي است كه بنابر اعتقاد بسياري از بزرگان دين و عرصه تعليم و تربيت، پيش از تولد آغاز و پس از آن با مديريت و برحسب توانايي‌هاي والدين و سپس در جامعه ادامه مي‌يابد. والدين به‌عنوان اولين مربيان عرصه تربيت، فرزندانشان را با بايدها و نبايدهاي مسير زندگي آشنا مي‌سازند.براي بشر همواره عدم آگاهي و ندانستن! منشأ بسياري از دشواري‌ها و خلأهاي زندگي بوده است، لذا پرورش عقلي و خرد فرزندان بي‌هيچ ترديد به‌عنوان بزرگترين مسئوليت والدين به‌شمار مي‌رود و اين محقق نخواهد شد مگر با تربيت صحيح و آموزش درست مبتني بر دستورات اسلامي.تربيت ديني كودكان در دوره خردسالي تنها با ايجاد احساسي خوشايند نسبت به مسائل ديني كه فقط با مشاهده اجراي منظم احكام و آداب ديني توسط اعضاي خانواده حاصل مي‌شود، در مراحل بعدي به وسيله ايجاد حس تقليد در كودك، موجب عادت به‌انجام فرايض ديني و نهادينه شدن خواهد بود. تشويق و نوازش والدين در هنگام انجام فرايض ديني كودك باعث افزايش انگيزه و ميل او به انجام فرايض خواهد شد. از طرفي خوشايندكردن اجراي احكام براي كودكان، تضمين‌‌كننده آينده‌ روشن تربيتي آنها خواهد بود.البته ذكر اين مطلب ضروري است كه شيوه والدين بايد منطبق بر روش آزاد‌منشانه و مبتني بر محبت دوسويه و احترام متقابل بين والدين و فرزندان ‌باشد.علايق ديني والدين اگر موجب انتخاب شيوه‌هاي نادرست تربيتي (مستبدانه) و زياده‌خواهي آنان در اين زمينه و مانع از انجام داوطلبانه آداب ديني شود بي‌شك تأثيري مستقيم در بروز ناهنجاري‌ها، بزهكاري‌ها و جرايم در جامعه خواهد داشت.فطرت انسان كه دربردارنده عميق‌ترين گرايش‌‌هاي فطري از جمله احساس مذهبي است، وسيله‌اي مطمئن در جهت رشد عواطف ديني كودكان است كه اگر زمينه شكوفايي آن فراهم شود به‌سرعت رشد مي‌كند. اگر مهارت والدين در ارائه پاسخ‌ها و دلايل كوتاه، ساده و قابل فهم و به‌دور از استدلال‌هاي پيچيده كه فراتر از سطح درك و ظرفيت ذهني كودك باشد، تأثيري مهم در پرورش و رشد احساس مذهبي كودك دارد و پايه و اساس جهان‌بيني و تفكرات ديني او را در آينده شكل خواهد داد. امروزه خانواده‌ها به‌دليل نداشتن مهارت‌هاي لازم در اين راستا با چالش‌هايي جدي در راه تربيت ديني فرزندان مواجه هستند؛ مشكلاتي كه پيچيده‌تر شدن جوامع و ارتباطات بر آن دامن مي‌زند. مواجهه منطقي با اين چالش‌ها زماني صورت مي‌پذيرد كه والدين بتوانند آنها را به خوبي شناسايي كرده و به‌آگاهي كامل نسبت به آنها برسند.
در اين مورد مي‌توان به دو چالش مهم اشاره كرد:
اول آنكه عدم تطابق هماهنگي ميان آموخته‌هاي ديني در جامعه و خانه، فرزندان را دچار سردرگمي و تضاد كرده و موجب ناتواني او در انتخاب صحيح مي‌شود، لذا براي حل مشكلات و يافتن پاسخ، به همسالان خود مراجعه مي‌كند كه معلوم نيست چه پاسخي دريافت خواهد كرد، چرا كه او در راستاي تأييد شدن حركت مي‌كند و اين حركت، خود عامل اصلي مواجه شدن فرزندان با مشكلات و چالش‌هايي در آينده خواهد بود.
از ديگر چالش‌هاي مهم كه مي‌توان به آن اشاره كرد، سلطه تربيت رسانه‌اي (به معناي تحت نفوذ قرار گرفتن فعاليت‌هاي خانه و جامعه به‌وسيله رسانه‌ها و رايانه‌ها) است كه موجب تغييرات ناآگاهانه و تحميلي به‌عنوان زيان‌بارترين تغيير در زندگي مي‌شود.
وسايل ارتباط جمعي به‌طور عام و تلويزيون به‌طور خاص به دليل ارائه برنامه‌هاي متنوع و جذاب، كودكان و نوجوان و حتي بزرگسالان را به‌سوي خود مي‌كشاند و به رفتار آنها جهت مي‌دهند و اين تأثيرگذاري گاهي به‌گونه‌اي است كه تغييرات ناخواسته‌اي بر تربيت كودك و نگرش‌هاي ديني او موجب مي‌شود. شايد بتوان گفت كه اگر خانواده با اقدامات ماهرانه خود زمينه تقويت مهارت‌هاي ديني فرزندان را فراهم آورد، آنها در آينده تنها تحت‌تأثير مشاهدات منطبق بر اصول ديني حركت كرده و در صورت لزوم دست به اصلاح تفكرات و اطلاعات دريافتي ناصحيح از رسانه‌ها خواهند زد. بنابراين در مواجهه با چالش‌هاي جدي خانواده‌ها در عصر حاضر، تقويت معنويت در نهاد خانواده به ترميم و تقويت پيوندهاي درون خانواده و به‌تبع آن افزايش قدرت تحليل مسائل پيش روي فرزندان منجر خواهد شد تا بتوانند مشاهدات خود را به نقد كشيده و اصلاح كنند.
دوستان عزیز:
>>از تجربیات خود در رابطه با مشکلات و نحوه تربیت فرزندان امروزی بگویید!
>>اگر شما بجای پدر و مادر خود بودید آیا در نحوه تربیت فرزندانتان تغییراتی را اعمال میکردید؟
>>آن تغییرات چه بود؟



ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.r.amiri ، فدايي ولايت ، خادم الامام ، tiyam ، Mitsonary ، فانوس *7* ، Mohammad Trust ، saloomeh ، mhvvhm ، MohammadSadra ، یا ثارالله ، سرباز سید علی ، بیداری اندیشه ، m.hossein ، zahra11 ، یار کوچک ، A L I ، somayyeh ، نجف آبادی ، بیداری12 ، Farzaneh ، ایران من ، مجید املشی ، blue.blood ، ztb ، fafa*

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۰۹, ۱۰/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/اردیبهشت/۹۱ ۱۷:۱۹ توسط AMINI.)
شماره ارسال: #31
آواتار
قسمت آخر مقاله:


4 ـ روش آموزش تلقین به نفس

[/b]
در این روش مربى به متربى یاد مى‏دهد که در موقعیتهاى مختلف از طریق به زبان آوردن گفتارى معین یا در دل گذاردن آن، نفس خویش را براى انجام عملى یا ترک آن مهیا نماید. پیشفرض این روش، تأثیر لایه‏هاى شخصیتى انسان (ظاهر و باطن) در یکدیگر است.« از این روش در روانشناسىِ تغییر رفتار به «روش آموزش به خود دستور دادن» تعبیر مى‏شود، مایکبنتام معتقد است که سخن گفتن با خود و به عبارتى «تلقین به خود» در ایجاد یا حذف رفتارهاى سازگارانه یا ناسازگارانه بسیار مؤثر است»( روانشناسی پرورشی/53).
در آیات و روایات توصیه‏هاى زیادى بر به کارگیرى این روش شده است و قرآن علاوه بر اینکه ما را به ذکر خدا توصیه مى‏کند، به کارگیرى آهنگ و لحن مناسب آن را به گونه‏اى که بیشترین تأثیر را براى نفس داشته باشد، خاطرنشان مى‏سازد، آهنگ و لحنى که خشیت دل را به همراه داشته باشد: «و اذکر ربّک فى نفسک تضرعاً و خیفة و دون الجهر من القول؛(اعراف/205) پیش خودت، پرورگارت را بامدادان و شامگاهان با تضرع و ترس و با صدایى آهسته، یاد کن.»
یکى از یاران امام صادق(علیه السلام) به آن حضرت عرض کرد: گاهى در دلم اندیشه‏هاى ناصواب و افکار پریشان رخنه مى‏کند و مرا را به باطل مى‏خواند، چه کنم؟ ایشان در پاسخ فرمود: هرگاه چنین شد، به زبان بگو«لاله الا الله»(اصول کافی/2، باب الوسوسه و حدیث النفس/424).
5 ـ روش استفاده از تشبیه و تمثیل
[align=-WEBKIT-RIGHT]
[align=-WEBKIT-RIGHT] در این روش، براى بیان حقیقت کارى که از فرد انتظار داریم و جهت ایجاد شناخت صحیح، از موردى که در خصوصیت و ویژگى نظیر و شبیه آن است استفاده مى‏شود، علت استفاده از کلمه ضرب [زدن] براى مثل نیز همین است،گویا گوینده در صدد ایجاد تأثیرى عمیق در شنونده است تا او را به هیجان در آورد و تحریک کند؛ به همین خاطر است که در علم بلاغت توصیه مى‏شود که براى ایجاد تحقیر و تنفر یا تهییج و تشویق از مثلهاى بسیار معروف استفاده شود. قرآن در موارد متعدد از این روش استفاده کرده است، به عنوان نمونه در وصف حال منافقین و گمراهى و عاقبت کار آنان مى‏فرماید:« مثلهم کمثل الذى استوقد ناراً فلمّا اضاءت ما حوله ذهب الله بنورهم و ترکهم فى ظلمات لایبصرون؛(بقره/ 17) مثل آنان، همچون مثل کسانى است که آتشى افروختند و چون پیرامون آنان را روشنایى داد، خدا نورشان را برد و در میان تاریکیهایى که نمى‏بینند رهایشان کرد».
در جاى دیگر، معبودهاى مشرکین و رؤساى آنان را به خانه عنکبوتى مانند مى‏کند که سست‏ترین بنیادها را دارد:« مثل الذین اتخذوا من دون الله اولیاء کمثل العنکبوت اتخذت بیتا و ان اوهن البیوت لبیت العنکبوت (عنکبوت/ 41)؛ مثال کسانى که غیر از خدا، سرپرست و ولى‏اى اختیار کردند، مثل عنکبوتى است که [با آب دهان خود] خانه‏اى براى خویش ساخته و به راستى که سست‏ترین خانه‏ها همان خانه عنکبوت است.
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) مؤمن واقعى و کافر را چنین مثل مى‏زند: « مثل المؤمن کمثل السنبلة تخر مرة و تستقیم اخرى ومثل الکافر مثل الارزة لایزال مستقیما لَا یُشْعِر؛ مثال انسان با ایمان، مثال خوشه رسیده‏اى است که [هنگام ورزش باد] روى زمین خم مى‏شود و [چون باد بایستد] دوباره به پا مى‏ایستد، ولى کافر همچون درخت صنوبر ندانسته و نا بجا [در برابر طوفان] مقاومت مى‏کند[و ریشه‏کن مى‏شود]» (بحار الانوار/74/144) .
6 ـ روشهاى تمهیدى (محبت کردن، همنشینى با صالحان و خوبان ...)

همچنانکه در تربیت یک نهال و بذر علاوه بر وجود باغبانى کاردان، عوامل و شرایط محیطى و موقعیتى آن مؤثر و لازم است، در تربیت انسان نیز باید به فکر فراهم کردن بسترى از شرایط و موقعیتهایى باشیم که زمینه بروز رفتارهاى صحیح و دور شدن از رفتارها و اعمال ناصواب را فراهم مى‏آورد. در اینجا با گستره وسیعى از فنون و روشها مواجه مى‏شویم که امکان بیان هر یک و تحلیل کارکرد آن نیست و فقط به ذکر برخى از آنها اشاره مى‏شود. همنشینى با صالحان، انسان را به اعمال خیر و نیک مى‏کشاند و همنشینى با فاسقان و عاصیان، انسان را به عصیان خداوند سوق مى‏دهد، و لذا پیشوایان دین، ما را از نشستن در مجلسى که در آن عصیان خدا شود و قادر به تغییر در آن مجلس نباشیم، باز داشته‏اند. همچنین توصیه‏هاى مؤکدى که اسلام در زمینه انتخاب همسر، مراعات زمان مناسب براى آمیزش جنسى، انتخاب دایه براى طفل و ... مى‏کند، همه در این زمینه است.
از توصیه‏هاى دیگر ائمه معصومین(علیهم السلام) که به کرات و تعابیر مختلف بیان شده است، توصیه به محبّت و احترام به متربیان، خصوصاً کودکان است. پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) مى‏فرماید: اَحِبّوا الصبیان و ارحموهم: فرزندانتان را دوست بدارید و با آنها مهربانى کنید(من لا یحضر/3/483)؛ و در جاى دیگر به بوسیدن و نوازش فرزندان دستور مى‏دهد: اکثروا من قبلة اولاکم فان لکم بکلّ قبله درجة: فرزندان خود را بسیار ببوسید زیرا براى شما در هر بوسیدن درجه‏اى است(بحار الانوار/23/133)؛ و از سیره ایشان است که «کان النبى اذا اصبح مسح على رؤوس ولده : پیامبر گرامى(صلی الله علیه و آله) هر روز صبح دست نوازش بر سر فرزندان خود مى‏کشید»(همان/184) . علاوه بر آنچه گفتیم فراهم نکردن موجبات رنجش کودکان، مراعات عدالت بین افراد، سلام کردن به کودکان، انتخاب نام نیک براى آنها، همبازى شدن با آنها، رفتارى کودکانه و در خور حال فرزندان پیش گرفتن، عمل کردن به وعده‏هایى که به آنها مى‏دهیم و ... همه توصیه‏هاى خردمندانه و مطابق با فطرتى است که زمینه را براى تربیت فرد مهیا مى‏سازد.
از بارزترین روشهاى تمهیدى در تربیت کودک و نوجوان، روش جداسازى بستر خواب کودکان از والدین است تا غریزه جنسى کودک رشد زود هنگام نیابد و عوارض سوء و انحرافات جنسى او را سبب نشود:
«یا ایها الذین آمنوا لیستأذنکم الذین ملکت ایمانکم والذین لم یبلغوا الحلم منکم ثلاث مرات من قبل صلوة الفجر و حین تضعون ثیابکم من الظهیرة و من بعد صلوة العشاء ثلاث عورات لکم؛(نور/58) اى کسانى که ایمان آورده‏اید، قطعاً باید غلام و کنیزهاى شما و کسانى از شما که به [سن] بلوغ نرسیده‏اند سه بار در شبانه روز از شما کسب اجازه کنند، پیش از نماز بامداد، و نیمروز که جامه‏هاى خود را بیرون مى‏آورید، و پس از نماز شامگاهان، [این] سه هنگام برهنگى شماست.
اسلام همواره ما را به فراهم آوردن شرایط و موقعیتهاى لازم براى بروز و ظهور خصلتهاى نیکو و پسندیده و نیز فرونشاندن و خاموشى و جلوگیرى از ظهور و بروز رفتارهاى ناصواب توصیه مى‏کند. در اینجا لازم است بار دیگر به عنصر محبت، رفق و مدارا و تکریم شخصیت متربیان به عنوان کلید ورود به قلب و نفس آنها، جهت ایجاد هرگونه تغییر و رفتارى تأکید کنیم. خوش برخوردى و گشاده‏رویى دوایى است که مى‏تواند قلوب بسیارى را به خود جذب کند، تا آنجا که قرآن به موسى و هارون (علیهما السلام) توصیه مى‏کند با بیانى نرم (لین) با فرعون سخن بگویند شاید در او مؤثر افتد: «و قولا له قولاً لینا لعله یتذکر او یخشى»(طه/44) ، زیرا سخت‏دلى و بدخلقى، چیزى جز تشتّت و پراکندگى راهروان را به دنبال ندارد:
«ولو کنت فظا غلیظ القلب لانفضوا من حولک»(آل عمران/59).
[/B]


بنده جدا بابت طولانی شدن مقاله عذرخواهی میکنم و میدونم که طولانی بودن مقاله صحیح نیست ...اما این موضوع و مطلب باید بصورت کلی و کامل توضیح داده میشد.

در ضمن از یک الی پنج سالگی بنا به گفته روانشناسان
" سن طلایی تربیت فرزند" نامیده میشود

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: somayyeh ، خادم الامام ، andishe
۱۹:۴۳, ۱۰/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #32

سلام
من در رابطه با اون دوره طلایی واقعا موافقم
اما یه سوال؟
شنیدم که پیامبر فرموده اند که هفت سال اول عمر کودک پادشاهی میکنه؟
آیا این صحیح است؟

دوستان لطف کنید و توضیح بدید چون واقعا در این رابطه مشکل دارم که این فرموده صحیح هست یا نه؟
با تشکر
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲۰:۱۲, ۱۰/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #33
آواتار
بله
فرمودند:
7سال اول پادشاهی
7سال دوم(یادم رف Big Grin، فک کنم شاگرد)
از 15سال به بعد وزارت
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AMINI
۲۰:۱۵, ۱۰/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #34
آواتار
(۱۰/اردیبهشت/۹۱ ۲۰:۱۲)خادم الامام نوشته است:  بله
فرمودند:
7سال اول پادشاهی
7سال دوم(یادم رف Big Grin، فک کنم شاگرد)
از 15سال به بعد وزارت


واقعا منظور از هفت سال پادشاهی چی بوده؟
دوستان محبت کنید یکم مبحث رو باز کنید و توضیح بدید!
آخه الان خیلی ها هستند که میگن بابا پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرموده اند که هفت سال اول بزار راحت باشه و پادشاهی کنه

توضیح بدید لطفا؟!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۱:۳۲, ۱۱/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #35

سوره های سفارش شده در دوران بارداری:

پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: هر که سورة حجرات را بخواند، برای حفظ جنینش از خطرها و سقط، موثر است.
ماه اول

[/b]
روزهای پنج شنبه و جمعه سوره یس و الصافات بخواند وبه شکم بدمد .و روزهای جمعه از قبل از صبحانه انار میل کند و قبل از طلوع آفتاب ،و هر روز بر 2 عدد خرما سوره قدر بخواند و آن را ناشتا بخورد .

[b]ماه دوم

[/b]
روزهای پنج شنبه و جمعه سوره الملک بخواند. روز پنجشنبه 140 مرتبه و روز جمعه صد مرتبه صلوات با عجل فرجهم بگوید .هر روز 2 عدد عناب سوره توحید بخواند و آن را ناشتا بخورد.

[b]ماه سوم

[/b]
روزهای پنج شنبه و جمعه سوره آل عمران بخواند. هر روز بعد از نمازها 140 مرتبه صلوات بفرستد. هر روز بر 1 عدد سیب آیه الکرسی بخواند و آن را ناشتا بخورد

[b]ماه چهارم
روزهای پنج شنبه و جمعه سوره الدهر بخواند در تمام نمازها در یک رکعت سوره قدر تلاوت کند و هر روز بر دو انجیر سوره والتین بخواند و آن را ناشتا بخورد.
ماه پنجم
[/b]
روزهای پنج شنبه و جمعه سوره الفتح را تلاوت کند . و در یک نماز سوره النصر بخواند.
و هر روز یک عدد تخم مرغ سوره حمد بخواندو آن را ناشتا بخورد.
ماه ششم
روزهای پنج شنبه و جمعه سوره واقعه بخواند . شب‌ها در یک نماز سوره التین تلاوت کند.
و هر روز بر یک انار را پس از خواندن سوره فتح ناشتا بخورد.

[b]
[b]ماه ششم
روزهای پنج شنبه و جمعه سوره واقعه بخواند . شب‌ها در یک نماز سوره التین تلاوت کند.
و هر روز بر یک انار را پس از خواندن سوره فتح ناشتا بخورد.


[/b]

[b]ماه هفتم

[/b]
روزهای پنج شنبه و جمعه سوره یس و تبارک بخواند. روزی 140 مرتبه صلوات بفرستد.
و هر روز بر یک عدد به سوره یس بخواند و آن را ناشتا بخورد.
ماه نهم برای سلامتی امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) گوسفندی ذبح کرده، و از آن بخورد. در نماز ظهر یا عصر سوره «والعصر» و «الزاریات» بخواند. در روزهای پنج شنبه سوره «حج» و در روزهای جمعه سوره «فاطر» را تلاوت کند. هر روز بر مقداری شیر و خرما سوره «دهر» بخواند و آن را ناشتا بخورد.(کتاب ریحانه بهشتی )

ماه هشتم

[b]روزهای شنبه بعد از نماز صبح سوره قدر ، ده مرتبه.
روزهای یک شنبه بعد از نماز صبح سوره والتین ، دو مرتبه.
روزهای دوشنبه سوره یس.
روزهای سه شنبه سوره فرقان.
روزهای چهار شنبه سوره دهر.
روزهای پنجشنبه سوره محمد.
روزهای دوشنبه سوره الصافات.
ماه نهم
برای سلامتی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) گوسفندی ذبح کرده، و از آن بخورد. در نماز ظهر یا عصر سوره «والعصر» و «الزاریات» بخواند. در روزهای پنج شنبه سوره «حج» و در روزهای جمعه سوره «فاطر» را تلاوت کند.
هر روز بر مقداری شیر و خرما سوره «دهر» بخواند و آن را ناشتا بخورد.(کتاب ریحانه بهشتی )
سوره های مؤثر برای مادر باردار و کودکش[/b]

[b]سوره مبارکه ذاریات: پیامبر اکرم‌فرمود:اگر سورة ذاریات همراه زن حامله باشد، در آسان وضع حمل نمودن، موثر است.(1) همچنین فرمود:اگر سورة ذاریات، بر زن حامله خوانده شود، حملش آسان می‌شود.(2)
2. سورة مبارکه فجر: پیامبر اکرم‌فرمود:اگر زن حامله، این سوره را بخواند، خداوند فرزند مبارکی به او عطا می‌کند.
3. سوره مبارکه حجرات: پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: هر که سورة حجرات را بخواند، برای حفظ جنینش از خطرها و سقط، موثر است. (3)
4. [/b]در برخی از نوشته‌ها و جزوه‌ها درباره سفارش به زنان باردار آمده که تا چهار ماهگی 40 مرتبه سوره یس را بخوانید و کندور بخورید که برای هوش مفید است، مشهور است که کندور در زیاد شدن هوش کودک مؤثر است.
پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ می‌فرماید: به زنان باردار خود کندور بخورانید که فرزند شما چون در شکم مادر با کندور تغذیه شود عقلش محکم می‌شود و اگر پسر باشد شجاع می‌شود. (4)
پی نوشت ها :
1- القرآن ثوابه و خواصه، محمدرضا حکیمی، ص 94، دارالبیان العربی.و علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 7، ص 25.
2- همان ص 124.و علامه بحرانی، البرهان فی تفسیر القرآن، مؤسسه مطبوعاتی اسماعیلیان،ج 4، ص 457.
3- القرآن ثوابه و خواصه، محمدرضا حکیمی، ص 93.
4- محمد محمدی ری‌شهری، میزان الحکمه، ترجمه: حمیدرضا شیخی، ج 14، ص 7079.
منابع :
سایت حوزه
کتاب ریحانه بهشتی
میزان الحکمة ، محمد مهدی ری شهری
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، andishe ، AMINI ، خادم الامام
۱۶:۲۸, ۱۱/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/اردیبهشت/۹۱ ۱۶:۲۹ توسط andishe.)
شماره ارسال: #36
آواتار
واقعا منظور از هفت سال پادشاهی چی بوده؟
دوستان محبت کنید یکم مبحث رو باز کنید و توضیح بدید!
آخه الان خیلی ها هستند که میگن بابا پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرموده اند که هفت سال اول بزار راحت باشه و پادشاهی کنه

توضیح بدید لطفا؟


پادشاهی در هفت سال اول یعنی اینکه امر ونهی نکنی چه در امور دینی چه در کارهای روزمره
تصور کنید که جلوی یک پادشاه قرار گرفتید ؛با نرمش باهاش صحبت کنید، تا کوچکترین خطایی ازش دیدی دعواش نکنی ، غذاش رو هر جور دوست داره بذاری بخوره (فقط برای راحتی خودمون هم باید یک سری شرایط رو مهیا کنیم Wink) یک سری قانونها رو اون تعیین میکنه؛اینکه کی میخواد غذا بخوره فرقی نمیکنه وقت غذای دیگران هم شده یا نه،چه غذایی دوست داره بخوره وچیزهای دیگه
باید اگر آموزشی هست غیرمستقیم باشه
راحت بودن و هر کاری کردن با پادشاهی خیلی فرق میکنه
مثلا بعضی خانواده های حتی مذهبی هستن هر لباسی خواستن به بچه می پوشونن میگن بچه ست یا دوران پادشاهیشه بذار تا تکلیف نشده هر جر میخواد بپوشه که بعدش نمیتونه. بچه ای که اینطور تا حالا لباس پوشیده و عادت کرده اتفاقا بعدش براش سخت تره که حجاب داشته باشه.
برای اینکه بچه ها از ما الگوبرداری صحیح کنن ما باید اون کار رو با لذت انجام بدیم تا در ذهن بچه هم همراه با همون لذتش ثبت بشه،مثلا من مادر وقتی توی گرما میخوام برم بیرون غر نزنم که وای تو این هوای گرم باید چادر بپوشیم بریم بیرون ، یا موقع نماز خوندن وقتی ما اول وقت و با اشتیاق سجاده پهن میکنیم و نماز میخونیم خیلی فرق میکنه با اینکه چقدر از اذان گذشته و با حالت اجبار میخواهیم که فقط نمازمون رو خونده باشیم.تمام حرکات ما زیر ذره بین بچه هامونه خیلی باید مواظب باشیم .
قصه هم خیلی تاثیر گذاره من توی بچه خودم تاثیرش رو دیدم.هر کاری که میخوای به بچه بگی بکنه یا کار بدیه و نکنه توی یک قصه با چیدمان قشنگی براش تعریف کن کامل توی ذهنش جا میگیره یا زندگینامه امامان و بزرگان در قالب قصه ای که خودمون برای بچه میگیم بهتر توی ذهنش ثبت میشه.
و در آخر اینکه فقط و فقط باید توی تربیت از خدا کمک بخوایم از عمق وجودمون نه به عنوان یک چیز کلیشه ای .هر کاری میکنیم باید توکل به خدا کنیم که خدا کارمون رو به سرانجام برسونه.ما کاره ای نیستیم که بخوایم تربیت کنیم فقط وسیله ایم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AMINI ، خادم الامام ، بیداری12 ، zahra11 ، یار کوچک ، somayyeh ، نگار
۱۱:۰۴, ۱۶/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/اردیبهشت/۹۱ ۱۱:۰۵ توسط AMINI.)
شماره ارسال: #37
آواتار
داشتم سرچ میکردم مطلب جالبی بود گفتم سایر دوستان هم ببینند:

[b]


[b]چگونگی رفتار با کودک در سن هفت سالگی
[/b]





پرسش:


ما یاد گرفته ایم وقتی بچه ای به دنیا می آید و زندگی اش را شروع می کند، والدین او هفت سال اوّل با او مثل پادشاه رفتار می کنند. سپس مانند پیش خدمت و... سؤالم این است: اگر با یک شخص در هفت سالگی مانند پادشاه رفتار شود، او در جامعه با مردم مختلف به صورت بی ادبانه رفتار خواهد کرد، حال اگر آنها بخواهند عملی در مقابل او انجام دهند، این بر خلاف فرمایش معصوم(علیه السلام) خواهد بود. لطفا بیان فرمائید که منظور از این جملات چیست؟پایگاه حوزه4223، 4223

پاسخ:




مقصود از آن روایت که جنبة تربیتی دارد این است که حتی المقدور خواست های کودکان را بر آورده کنید و تا آن سن از آنان توقع کار و انجام خدمت نداشته باشید و کاملاً بدو اظهار محبت کنید. ولی گویی شما بقیه روایت را ندیده اید که از هفت سالگی به بعد او را به خدمت و کار [در حد طاقت و وسع] وادارید و شیوه عمل کردن را به او بیاموزید. و در سن 15 سالگی هم او را وزیر قرار داده، مورد مشورت قرار دهید. تا احساس شخصیت کرده و ذهن و اندیشه اش بالنده شود. معلوم است که تا سن 7 سالگی توقع خاصی از کودک مورد نظر نیست. تا سن هفت سالگی باید به کودک خدمت کرد، حوائجش را در حد وسع بر طرف کرد و به او اظهار محبت و مودت نمود.این که گفته شده است تا هفت سالگی مانند پادشاه با کودک معامله کنید به معنای تعطیل کردن تربیت اخلاقی او نبوده است. بلکه این تربیت اخلاقی بیشتر جنبه الگو دادن دارد تا تذکر و نصیحت های حکیمانه، عملاً باید کودک را از دروغ گفتن، بی ادبانه رفتار کردن و... بر حذر داشت. یعنی الگوی مناسب در اختیار او گذاشت تا طبق آن الگو [که بیشتر رفتار والدین و اطرافیان است] مشق کند.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: somayyeh ، نگار ، خادم الامام ، بیداری12 ، andishe
۱۱:۱۲, ۱۶/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #38

(۱۶/اردیبهشت/۹۱ ۱۱:۰۴)ghasem amini نوشته است:  داشتم سرچ میکردم مطلب جالبی بود گفتم سایر دوستان هم ببینند:
[/font][/b][font=Tahoma]



[b]چگونگی رفتار با کودک در سن هفت سالگی
[/b]





پرسش:


ما یاد گرفته ایم وقتی بچه ای به دنیا می آید و زندگی اش را شروع می کند، والدین او هفت سال اوّل با او مثل پادشاه رفتار می کنند. سپس مانند پیش خدمت و... سؤالم این است: اگر با یک شخص در هفت سالگی مانند پادشاه رفتار شود، او در جامعه با مردم مختلف به صورت بی ادبانه رفتار خواهد کرد، حال اگر آنها بخواهند عملی در مقابل او انجام دهند، این بر خلاف فرمایش معصوم(علیه السلام) خواهد بود. لطفا بیان فرمائید که منظور از این جملات چیست؟پایگاه حوزه4223، 4223

پاسخ:




مقصود از آن روایت که جنبة تربیتی دارد این است که حتی المقدور خواست های کودکان را بر آورده کنید و تا آن سن از آنان توقع کار و انجام خدمت نداشته باشید و کاملاً بدو اظهار محبت کنید. ولی گویی شما بقیه روایت را ندیده اید که از هفت سالگی به بعد او را به خدمت و کار [در حد طاقت و وسع] وادارید و شیوه عمل کردن را به او بیاموزید. و در سن 15 سالگی هم او را وزیر قرار داده، مورد مشورت قرار دهید. تا احساس شخصیت کرده و ذهن و اندیشه اش بالنده شود. معلوم است که تا سن 7 سالگی توقع خاصی از کودک مورد نظر نیست. تا سن هفت سالگی باید به کودک خدمت کرد، حوائجش را در حد وسع بر طرف کرد و به او اظهار محبت و مودت نمود.این که گفته شده است تا هفت سالگی مانند پادشاه با کودک معامله کنید به معنای تعطیل کردن تربیت اخلاقی او نبوده است. بلکه این تربیت اخلاقی بیشتر جنبه الگو دادن دارد تا تذکر و نصیحت های حکیمانه، عملاً باید کودک را از دروغ گفتن، بی ادبانه رفتار کردن و... بر حذر داشت. یعنی الگوی مناسب در اختیار او گذاشت تا طبق آن الگو [که بیشتر رفتار والدین و اطرافیان است] مشق کند.



ممنون از راهنماییتون دقیقا همین مطلب بود که بدنبال اون بودم
تشکر
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: نگار ، خادم الامام
۱۱:۵۸, ۱۶/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/اردیبهشت/۹۱ ۱۲:۰۴ توسط m.r.amiri.)
شماره ارسال: #39

[تصویر: abb7d910-c1a1-4aba-b7aa-19f3449ab382.jpg]تربیت دینی
( 167 فايل و 5 شخصیت )
[تصویر: Software_download_ICon.jpg]
دانلود سایر قسمت ها
حجه الاسلام عليرضا پناهیان (20)حجت الاسلام شيخ حسين انصاریان (6)آیت الله نوری همدانی (2)خانم رحماندوست (120)علی صفایی حائری (19)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: andishe
۱۹:۵۹, ۱۶/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/اردیبهشت/۹۱ ۲۰:۰۱ توسط نگار.)
شماره ارسال: #40
آواتار
واقعا مطلب جالبی رو باز کردید دوستان...خیلی از خانواده ها هستن که دقیقا 7سال اول تربیت بچه رو تعطیل میکنن!!!!!!
بچه بی ادبی میکنه...پرخاشگری میکنه...زشت ترین حرکاتو انجام میده...بعد ازین لبخندهای لج درار میزنن میگن ببخشیدا!بچه ست!نمیفهمه!!Dodgy
خب آخه باید به بچه بگی که بفهمه!!باید یه الگو داشته باشه واسه رفتاراش که خوب و بد رو تشخیص بده!!!
خب بچه ای که هفت سال (دور از جون همه!!معذرت میخوام از این لفظ!دوستان ببخشن!) سوار مادر و پدر و بزرگتراش شده!بعد هفت سال میاد پایین بگه مامان جون بیا تربیتم کن؟؟؟؟
خب نمیکنه دیگه!!انمیشه دیگه تربیتش کرد!!آخرش که یه بچه ی عصیان گر درومد مادر میشینه گریه میکنه که چیکارش کنم؟؟آبرو برام نذاشته!!!
توروخدا قبل بچه دار شدن راجع به تربیتی که میخواید روی بچتون انجام بدید فکر کنید و با همسرتون حرف بزنید و مشورت کنید و مطالعه!مطالعه!مطالعه!همه ی چیزایی که ما فکر میکنیم همیشه درست نیست!!مطالعه از منابع مفید خیلی خوب و مهمه!!
خدا به همه توفیق پرورش فرزندان صالح رو بده انشالله!Blush

راستی برای دوران بارداری کتاب ریحانه ی بهشتی عالیه!!!من با اینکه به اون مراحل نرسیدم هنوز ولی مطالعش کردم!!جامع و زیباست و توسط جمعی از خواهران حوزه نوشته شده!!Blush
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: خادم الامام ، andishe ، Farzaneh
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  «مچ گیری» از بسیج با حربه کنوانسیون حقوق کودک vahrakan 3 1,365 ۱۳/شهریور/۹۵ ۱۹:۳۱
آخرین ارسال: بیداری اندیشه
  آموزش های تاسف بار مهدهای کودک به فرزندان ما+تصاویر sarallah 43 21,683 ۱۱/اردیبهشت/۹۲ ۱۳:۲۶
آخرین ارسال: حسن عزتي
  قرائت قرآن کودک مسلمان باحضور اوباما! آیات و معانی! AMINI 35 12,528 ۲۸/آذر/۹۱ ۱۵:۱۰
آخرین ارسال: انصارالمهدی
Photo این مرد پدر 600 کودک انگلیسی است + عکس!! AMINI 10 6,168 ۱۰/اردیبهشت/۹۱ ۱۹:۴۹
آخرین ارسال: somayyeh
  اسلام ستیزی این بار در قالب کتاب کودک +عکس mohammad008 0 1,265 ۱۴/شهریور/۹۰ ۱۹:۱۱
آخرین ارسال: mohammad008

پرش در بین بخشها:


بالا