|
فیلم: کپی سریال آمریکایی در سریال ماه رمضان
|
|
۱۵:۵۳, ۱۰/تیر/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم پخش سریالهای ماه رمضان در حالی آغاز شد که سریال اصلی این ماه ـ که طبیعتاً از شبکه سوم سیما به عنوان پرمخاطبترین شبکه تلویزیون به نمایش درآمد ـ کپی مو به مویِ یکی از سریال آمریکایی از آب درآمد و تنها کاراکترهایی که در قالب سریال ایرانی قابل تعریف نبودند، تغییر ماهیت دادهاند. با این اوصاف آیا بهتر نبود به جای هزینه تولید، اصل این سریالها با سانسور پخش میشد یا حداقل سریال جذابتری در ایران بازسازی میشد؟! به گزارش «تابناک»، همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، مجموعههای مناسبتی نیز رونمایی شد. در همین راستا از چندی پیش شبکه سوم سیما، تبلیغ سریال «هفت سنگ» را داشت که با توجه به نام ایرانیاش، گمان میرفت، مفاهیم وطنی را به تصویر بکشد و از این منظر انتظار میرفت در یکی از ساعات پربیننده تلویزیون، بیننده یکی از بهترین سریالها باشیم، کما اینکه در سالهای پیش، سریالهای قابل توجه و ارزشمندی از تلویزیون و مشخصاً شبکه سوم سیما پخش شد. این مجموعه چهل قسمتی به صورت اپیزودیک درباره سه خانواده است که کنار یکدیگر زندگی میکنند و داستانهای متفاوتی با یک مضمون مشترک در هر قسمت مطرح میشود که این سه داستان، سرانجام به یک برآیند یا چند نقطه مشترک میرسند که به نوعی بنای ادامه داستان را میگذارند؛ سبکی که در سریالهای آمریکایی بیشتر دیده میشود و فیلمنامهنویسهای ایرانی کمتر توانستهاند یا علاقهمند به پیاده سازیاش بودهاند. ![]() شب گذشته، قسمت نخست سریال «هفت سنگ» در حالی پخش شد که پیگیران حوزه فیلم و سریال، به سرعت دریافتند این سریال کپی مو به موی یک سریال آمریکایی است: «خانواده مدرن / Modern Family»؛ سریالی که دقیقاً مختصاتی مشابه «هفت سنگ» دارد یا منصفانه آنکه بگوییم «هفت سنگ» یک کپی ایرانیزه شده این سریال آمریکایی است که علاوه بر کپی مو به موی داستان ـ دستکم در قسمت نخست ـ حتی برخی دیالوگها هم کپی است. «هفت سنگ» به کارگردانی علیرضا بذرافشان، که از قضا نویسنده یا همان کپی کننده قسمت اول سریال نیز کارگردان بوده، روایتهایی از زوج جوانی دارد که در پی پذیرش سرپرستی یک کودک هستند و روایت زوج دیگری را دارد که نسبت به پسر جوانشان حساسیت بالایی دارند و حال این «پسر جوان» قرار است دوستش (پسر) را به خانه بیاورد تا با هم درس بخوانند. در مقابل در «خانواده مدرن» که از شبکه abc و «فارسی ۱» پخش شده، دو مرد همجنسگرا فرزندی را به فرزندخواندگی میپذیرند و در خانواده دیگر نیز «دختری جوان» است که دوستش (پسر) را به خانه میآورد تا با هم درس بخوانند. به جز دیالوگهای جنسی که در نسخه ایرانی خانواده مدرن قابل بیان نبوده، همه سریال و حتی مواجهههای دو خانواده درباره وقایع نیز تکرار شده و ظاهراً بذرافشان خانواده مدرن را پیش رو گرفته و سپس اقدام به بازنویسی آن، به شیوهای که قابل تولید در ایران باشد، کرده است. ![]() اگر ناظران تولید و پخش صداوسیما، متوجه این رویداد نشده باشند، جای بسی تأسف است و در صورتی که کل بودجه سریال از محل حقوق ناظران این سریال در هر سطحی پرداخت شود، دور از منطق نخواهد بود اما اگر این حرکت در تلویزیون آگاهانه باشد، جای بسی تأمل دارد. قسمت نخست این سریال، به رغم کپیکاری از سریال آمریکایی با بازیهای ضعیف و پردازش ضعیفتری همراه بود که متأسفانه نتوانست نگاه منتقدان را جلب کند و در واقع این تجربه ـ سوای اینکه امری دور از اخلاق در حوزه فیلم و سریالسازی است ـ موفق نبوده است. بیگمان، بازسازی فیلمهای سینمایی و حتی سریالها یا اقتباس از آنها، امر بدی نیست، ولی در هیچ بازسازی اینچنین کپیکاری شدیدی نمیشود و کارگردان تلاش میکند دستکم در بازسازی، نقاط ضعف اثر اولیه را برطرف و نقاط قوت اثر اولیه را تکرار کند و سرانجام نیز میگوید این اثرش بازسازی یا برگرفته از فیلم یا سریال خاصی است؛ امری که اگر درباره «هفت سنگ» صورت پذیرد، حداقل اخلاقیات رعایت شده و میتوان در تیراژ قسمت دوم این سریال نوشت: «بازسازی نسخه ایرانی Modern family». «تابناک» به مقایسه قسمتهای نخست دو سریال «هفت سنگ» و «خانواده مدرن» پرداخت و هماکنون دعوتتان میکند تا به مقایسه این کپیکاری تاریخی به عنوان یک شاهکار ایرانی بنشینید. |
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۶:۱۶, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
نقل قول: در این حد سریالش خوب بوده که حتی ظاهرا کپی ایرانی اون هم خوب از آب در اومده!!!منم دارم همینو میگم که هیچکی قبول نمیکنه ![]()
|
|||
|
|
۲۲:۰۶, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
ولی قبول دارید انجام چنین کاریی از سوی کارگردان محترم سریال باعث میشه یک سری تابوهایی بشکنه و حریم ها دوباره جابجا بشه
یادتونه آقای حسینی مجری که از ایران رفت باعث شد که چه چیزهایی جدیدی وارد عرصه مجری گری بشه که هم خوب بود و هم بد ... من بیشتر از این ور قضیه ناراحتم که حرمتی شکسته شه ... |
|||
|
|
۲۳:۵۲, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
(۱۵/تیر/۹۳ ۱۵:۲۱)فدايي ولايت نوشته است: برادر توی این ماه رمضونی چرا تهمت میزنید آخهاون جمله که بنده دربارهی شما گفتم، صدالبته اولش یک «یعنی» و قبل از اون یک نقلقول داشت: شما گفتید «اعتراف میکنم که کل این فیلم کپیه ، حتی بعضی دیالوگ هاش هم به عینه کپی شده ...» خب این چه معنی میده جز اینکه شما به چند و چون نمونهی اصلی واقفید؟ پس در واقع خودتون به خودتون تهمت زدید و برای خودتون حرف درست کردید. ![]() اما خب الآن که شفافسازی کردید متوجه قضیه شدم. شما طوری خودتون رو تبرئه میکنید از سریالهای خارجی که انگار تماشای اونها رو بسیار بد و پراشکال میدونید. نمیفهمم چرا کپی ایرانیاش رو بدون اشکال فرض میکنید؟!! ![]() ![]() حتی اگر کپی نباشه، آیا امید داریم اینهایی که خود راهنیافتهاند به ما راه بنمایانند؟ آیا اصلاً «صرفاً سرگرمی» وجود داره در دنیا؟ (۱۵/تیر/۹۳ ۱۵:۲۱)فدايي ولايت نوشته است: بعدشم سریال رو دستش نیومد (نظر شما محترم)نظر بنده در این مورد که رو دست اون سریال یا هر سریالی اومده یا نیومده چی بود و کجا بود؟ |
|||
|
|
۰:۲۴, ۱۶/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/تیر/۹۳ ۰:۲۵ توسط فدايي ولايت.)
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
(۱۵/تیر/۹۳ ۲۳:۵۲)درست پسند نوشته است: نظر بنده در این مورد که رو دست اون سریال یا هر سریالی اومده یا نیومده چی بود و کجا بود؟سلامی دوباره آقای درست پسند ، اول اینکه ما از طرفداراتونیم ، افتخاره که به ما گیر بدید ![]() ![]() دوما اینکه همه ی حرفای من که در پاسخ به حرفای شما نبود . فقط یه تیکش بود . منظورم از "نظر شما" ، نظر خود شما که نبود ، کلا گفتم اینکه این سریال کپیه رو منم محکوم میکنم و اصلا هم از همچین حرکتی خوش نمیاد...حالا اینکه میگم خودش جالب در اومده ، جدای از این قضیست و بیشتر جنبه شوخی نداره نقل قول:شما طوری خودتون رو تبرئه میکنید از سریالهای خارجی که انگار تماشای اونها رو بسیار بد و پراشکال میدونید. نمیفهمم چرا کپی ایرانیاش رو بدون اشکال فرض میکنید؟!!اون بخش حرفام که با چاشنی شوخی همراه بود...کلا چند ساله دنبال این جوابم که چرا هیچکی نمیفهمه من کی جدی ام ، کی در حال شوخی ام واقعا مشکل عجیبیه توی زندگی من ، کسیو ندیدم همچین مشکلی داشته باشه ![]() بقیه جواب رو هم که قبل از نقل قول گفتم خلاصه مطلب اینکه منم با حرفاتون موافقم ، خیلی نیاز نیست روم فوکوس کنید ![]() ![]() یا علی |
|||
|
۰:۳۴, ۱۶/تیر/۹۳
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
|
ولی خودمونیم
سریالش آبکی و خز هست حالا یه سریال خوب رو هم کپی کنند باز آدم دلش نمیسوزه مثل ون فیلم من و تو هست چه قدر داغونه هیچ کی رو من ندیدم کیفیت این فیلم رو از هیچ نظری تایید کنه با هیچ سلیقه ای خدایی اینم نکه سریال بدمسیره باشه ( منصفانه ) اما خز و و آبکیه خنده دار نیست جذاب نیست و اصلا احساس صمیمیت من شخصا ندارم باهاش مثال میزنم : بابا بچه رو برده مهد به همه می گه این پرورشگاهیه اصلا داریم !!! ما آشناهایی داریم و خیلی های دیگه رو هم میشناسیم بچه از پرورشگاه اوردن والا هیچ کس این تیپی برخورد نکرد !!!! حالا اینا جدا از کپی کردنه وقتی آدم میبینه کپی هم هست بدتر آتیش از سرش میزنه بیرون به قول نویسنده ی تایپیک حداقل اصل سریال رو سانسور می کردید خو چه کاریه !!!!!!! |
|||
|
|
۳:۰۴, ۱۶/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۳ ۱:۱۵ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
(۱۶/تیر/۹۳ ۰:۲۴)فدايي ولايت نوشته است: سلامی دوبارهعلیک سلام (۱۶/تیر/۹۳ ۰:۲۴)فدايي ولايت نوشته است: آقای درست پسند ، اول اینکه ما از طرفداراتونیم ، افتخاره که به ما گیر بدیدقربان شما ![]() اولاً لطفاً نفرمایید طرفدار (چکار کنم؟ خودتون از ایراد گرفتنهای بنده خوشتون میاد! ![]() )اگر دوستی توی تالار داشته باشم، طبعاً خواهم شناختش وقتی که ببینم به اندازهی یک دوست در نظرش اهمیت دارم. ثانیاً : (۱۸/اسفند/۹۲ ۲۲:۱۲)درست پسند نوشته است: یک سوءتفاهمی هم وجود داره در مورد نیت ما از گفتن این تذکرات.البته جدیداً بر بنده معین شده که فضایی که میخوان با فضایی که به دنبالش اینجا اومدهام کمی متفاوت هست. (۱۶/تیر/۹۳ ۰:۲۴)فدايي ولايت نوشته است: اون بخش حرفام که با چاشنی شوخی همراه بود...کلا چند ساله دنبال این جوابم که چرا هیچکی نمیفهمه من کی جدی ام ، کی در حال شوخی ام ![]() از اونجا که میفرمایید این قضیه عمومیت داره، به نظرم نشونهای که شما برای مشخص شدن ِ شوخی بودن حرفتون ابراز میکنید، برای این کار کافی نیست. مثلاً اگر شوخی ما در میان جملههای جدی خودمون و یا دیگران باشه، ممکنه صرف ِ خندیدن کافی نباشه برای اینکه سخن ما شوخی گرفته بشه. (۱۶/تیر/۹۳ ۰:۲۴)فدايي ولايت نوشته است: خلاصه مطلب اینکه منم با حرفاتون موافقم ، خیلی نیاز نیست روم فوکوس کنیدبعله!
|
|||
|
|
۲۳:۰۳, ۱۸/تیر/۹۳
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
|
من سریال هفت سنگ رو قسمت اولش رو دیدم دیگه نگاهش نکردم تا اینکه امروز شروع کردم همین سریال مدرن فمیلی رو ببینم
یعنی باورم نمیشد که سکانس ها همه کپی شده از اون سریال بود... گیر کردن سر پسره لای نرده ها. شلیک با اسلحه. فقط جایگزین اون خانواده همجنس باز بهنام تشکر و دختره بود خیلی ناراخت شدم یه همچین سریالی اونم واسه ماه خدا. به کجا می روی صدا و سیما؟؟؟؟؟؟ |
|||
|
|
۰:۰۴, ۱۹/تیر/۹۳
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
(۱۸/تیر/۹۳ ۲۳:۰۳)black نوشته است: من سریال هفت سنگ رو قسمت اولش رو دیدم دیگه نگاهش نکردم تا اینکه امروز شروع کردم همین سریال مدرن فمیلی رو ببینماینو که من همون اول گفتم!! من سریال مدرن فامیلی رو دنبال میکنم(کلا سریال خارجی زیاد میبینم!) یعنی وقتی کپی شده ایرانیش رو میبینم حالم بهم میخوره!! خانواده که نگاه میکنن من میرم بهشون میگم الان چی میشه الان چی میشه ![]() ![]() ![]() لامصب حتی دیالوگهاش هم کپی!! ریز به ریزش کپی!! حالا اگه مثل فیلم آتش بس که از روی آقا و خانوم اسمیت کپی کوچیک شده بود و فقط تم و سبک فیلم رو کپی میکردن باز قابل تحمل بود!!!!!(زن و شوهری که کلی مشکل دارند و میرن پیش روانشناس و داستان فیلم اینطوری روایت میشد!) مثلا اون قسمت که پدر پسره اومده بود و کاسکو آورده بود....در سریال خارجی پدره یک سگ آورده بود!! یا قسمت امروزش که این پیرزن و پیرمرده بودن ![]() ![]() دقیقا کپی خارجی بود!!! با این تفاوت که اونجا توی یه مرکز خرید به یک پیرزن و پیرمرد برخورد کردن!هرچی بیشتر میبینم بیشتر حالم بد میشه!!! کلی هم به خانواده اصرار میکنم بابا کانال رو عوض کنید یا اصلا بیایید من اصل خارجیش رو واستون بزارم کلی خنده دار تر و قشنگتره!! |
|||
|
|
۰:۲۸, ۱۹/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/تیر/۹۳ ۰:۳۲ توسط Justice Bringer.)
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
|
حالا نمیدونم دوستان توجه می کنن یا نه، ولی تک تک دیالوگ ها حساب شده س و داره سبک زندگی غربی و سیاست های غربی رو آموزش میده. تو فیلما و سریالای کمدیِ هالیوود غالبا روی این 2تا مسئله دست میذارن.
مثلا تو خیلی از فیلمای کمدی، اون شعارِ نحسِ *تفرقه بینداز و حکومت کن* رو نشون میدن و خوب جلوه میدن (چون همیشه قهرمان داستان ازش استفاده میکنه بر علیه ضد قهرمان ها). یا خیلی مسائل دیگه ! |
|||
|
|
۴:۳۲, ۱۹/تیر/۹۳
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
(۱۸/تیر/۹۳ ۲۳:۰۳)black نوشته است: من سریال هفت سنگ رو قسمت اولش رو دیدم دیگه نگاهش نکردم تا اینکه امروز شروع کردم همین سریال مدرن فمیلی رو ببینممیبخشیدهااااا میخواین صدا و سیما به کجا بره؟ طرف، یک آقای محترم، دغدغهی مذهب داره میشینه سریال خارجی میبینه. میخواین صدا و سیما به کجا بره؟ قصدم خدای نکرده ایراد گرفتن از شما نیستهاااا. خودم هم دقیقاً همین اشتباهات رو مرتکب میشم. در جمع فامیل کلی تلاش میکنم یک اشاره کنم که فلان سریال تلویزیون فلان نیت بد رو داشت، بعد با رفتارم در عمل از صد تا چیز دیگه در همون راستا حمایت ضمنی میکنم! دارم اشاره به این نکته میکنم که: تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز. ما خود حجاب خودیم حافظان! از میان برخیزیم!
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| کمک فکری برای سریال حضرت موسی | سید ابراهیم | 56 | 9,188 |
۵/بهمن/۹۶ ۰:۲۴ آخرین ارسال: El-Yasin |
|
| سریال های فارسی وان در صداوسیما | A.E | 25 | 7,805 |
۵/دی/۹۵ ۲۲:۴۴ آخرین ارسال: A.E |
|
| نگاهی به سریال "کیمیا" | شیدا | 36 | 14,725 |
۱۲/اسفند/۹۴ ۸:۴۳ آخرین ارسال: t.kam67 |
|
| سوتی شبکه تماشاااااااا :))))))) (سریال دونگ یی) | Yaser_h2011 | 21 | 19,064 |
۲۶/تیر/۹۳ ۱۶:۴۲ آخرین ارسال: Yaser_h2011 |
|
| سریال «ستایش 2» توقیف شد | انتصـار | 17 | 7,198 |
۳/تیر/۹۳ ۱۴:۰۰ آخرین ارسال: soora |
|
| ضلع غربی ساختمان پزشکان (مستندی درباب فرویدزدگی این سریال) | مینو | 1 | 2,296 |
۲۸/فروردین/۹۳ ۱۷:۳۶ آخرین ارسال: هادی... |
|
| استفاده نادرست از اسامی مقدس در سریال ها و فیلم ها | Cavalier | 17 | 9,169 |
۱۲/فروردین/۹۳ ۲۱:۴۸ آخرین ارسال: سیمرغ |
|

![[تصویر: 392083_155.jpg]](http://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1393/4/9/392083_155.jpg)
![[تصویر: 392084_931.jpg]](http://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1393/4/9/392084_931.jpg)

![[تصویر: biggrin.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/biggrin.png)

![[تصویر: huh.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/huh.png)

، بلکه صاحبان امور تالار(جناب بیداری اندیشه و جناب Mahdy2021) اظهارنظر میکنن که نیتشون در مورد راهانداختن این تالار چه بوده و طالب چهجور فضایی بودهاند.