کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: به نظر شما ازدواج با کدام شیوه خواستگاری دوام بیشتر و بهتری دارد؟
خواستگاری سنتی
خواستگاری خیابانی
خواستگاری از طریق نت

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بهترین شیوه خواستگاری
۸:۰۶, ۲۱/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/مرداد/۹۳ ۱۶:۱۲ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: P7VX3itSLw2ChQxX4xWYeQ.jpg]

بی مقدمه برم سر اصل مطلب...

یه تاپیکی زدیم با عنوان "قرار و مدارهای اینترنتی" که خواستیم به بچه ها هشدار داده باشیم درباره نوع جدیدی از ارتباطات که بسیار ناشناخته و خطرناکه...بحث کم کم جلو رفت و رسید به جایی که شیوه های خواستگاری مطرح شد و برای هر کدومش یه سری معایب و مزایا گفته شد...با مشورت اساتید، به این نتیجه رسیدیم که این موضوع خودش مستعد تاپیک شدن مجزاست...میخوایم با هم بحث کنیم سر این که کدوم شیوه خواستگاری از همه بهتره؟
  • خواستگاری سنتی
  • خواستگاری دوست پسر از دوست دختر یا به اصلاح خیابانی (شایدم گفتیم خواستگاری عاشقانه!!)
  • خواستگاری اینترنتی
میخوایم تمام مزایا و معایب این شیوه ها رو بگیم...

در تاپیکی که در ابتدا ازش نام بردم، آماری ذهنی، اما متناسب ارائه کردم که اگه 20 درصد ازدواج های سنتی به طلاق انجامیده میشه، 50 درصد ازدواج های خیابانی و 70 درصد ازدواج های اینترنتی منجر به طلاق میشه...
خانم حوا نظراتی دادن که واسه این که اون تاپیک از بحث اصلی منحرف نشه، به اینجا منتقل میشه...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، Eve ، یاســین ، mahdyshr ، انتصـار ، أین المنتظر ، mahdy30na ، soora ، السا ، لبخند خدا ، مجید املشی ، ضحی ، help me ، zahra11 ، عبدالرحمن ، aakbarib ، میثاق ، میرزا احمد ، حضرت عشق ، Havbb 110

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۸:۰۲, ۲۱/تیر/۹۳
شماره ارسال: #11
آواتار
سلام خانم موزه ..

حرفهای شما صحیحه .. بر منکرش لعنت ..

اما به زودی من ادرس خونمون رو میدم شما تشریف بیارید یک دور اموزش فشرده خواستگاری صحیح سنتی رو به والدین گرامیم یاد بدید..

سر یک هفته ازت جواب میخوان ..
نظر خودشون اگر با نظر تو مخالف بود خواب رو از چشمات میگیرن ...

سر جلسه اول خواستگاری میان از رسم و رسوم مراسم ازدواج میپرسن..

یکی نیست به پدر جان من بدبخت قراره یک عمر مثلا با این زندگی کنم شما کل دغدغت شده رسم و رسوم اول کار که فقط دو روز عقد و عروسیه ..
ا

مهم هستن من نمیگم مهم نیستن اما وقتی همون حرفاشون تموم میشه خب دیگه حرفاشون به کل ختم به خیر میشه
اخه روز اول اشنایی چرا باید از این صحبت بشه که آیا در عروسی های شما عمل فوق قبیح رقص صورت میگیرد یا خیر؟

بابای من در تمام خواستگارام پسره رو ندیده میگه ازش بپرسید ایا با کار زن بیرون از منزل و ادامه تحصیل مشکلی دارید یا خیر؟

پسرای امروزی که چرا خوششون نیاد نون اور داشته باشن؟
آقا ما شاید نخوایم کار کنیم کی رو باید ببینیم؟ از همون اول میندازی تو دهنش بعد من میتونم متقاعدش کنم؟

چه فرمودید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اتاق؟ تنها؟ نعوذ بالله نعوذ بالله BeardBeardBeardBeardBeardBeardBeardBasiji

تا مامور ویژه مثل عزرائیل نیاد اون بالا وایسه که از صحبت تنهایی خبری نیست .. من تا اخر این وسط نمیفهمم کی قراره شوهر کنه؟

یعنی اسم خواستکاری میاد من حالت تهوع بهم دست میده ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، یاســین ، شیدا ، السا ، حوریه سادات ، ضحی ، help me
۱۸:۲۲, ۲۱/تیر/۹۳
شماره ارسال: #12
آواتار
خوب، باید یه کلاس شیوه خواستگار صحبت کنی هم واسه پدر و مادرا بذاریم دیگه...
کارمون دراومد...
خانم مرهم!
من تعریفی از خواستگاری سنتی همون اول ارائه دادم که من از اون شیوه دفاع میکنم...
این شیوه، شیوه مورد تایید من نیست...
به همه دخترایی مثل شما، که تعدادشون هم کم نیست، توصیه میکنم حتماً با ماماناشون صحبت کنن که با پدرها صحبت کنن...
اولاً این که پدرهای عزیز!
قرار نیست که یه دبه بزرگ بخرین و دخترتون رو ترشی بندازین که...
ثانیاً این که به نظر من توی مراحل اولیه خواستگاری حضور پدر لازم نیست و باعث همین چیزا میشه...
مراحل اولیه که مربوط به شناخت و آشناییه کار خانومای نکته سنجه، نه مردان که داماد رو به چشم قاتل دخترشون میبینن...
بعد که کم کم مامانا بگن، به نظرم پسر بدی نیومد و خانواده خوبی بودن، بابا هم نرم میشه دیگه...
کلاً کلید مشکلات پدرانه بر روی دخترها، مامان ها هستن...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، فدايي ولايت ، mahdy30na ، السا ، مرهم ، ضحی ، help me
۲۳:۰۲, ۲۲/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/تیر/۹۳ ۲۳:۰۳ توسط مرهم.)
شماره ارسال: #13
آواتار
(۲۱/تیر/۹۳ ۱۸:۲۲)moze84 نوشته است:  اولاً این که پدرهای عزیز!
قرار نیست که یه دبه بزرگ بخرین و دخترتون رو ترشی بندازین که...

نه بابا متاسفانه بابای من از نوع برعکسشه ..
این که در امر خیر باید عجله کرد و سنت پیامبر نباید یک روز هم به تاخیر بیافته ..

بابا یکی نیست بگه اخه کدوم خدا کدوم پیامبر گفته برای عجله در کار خیر ندیده و نشناخته برو عروسی کن ..

من اخرم نفهمیدم معیار شناخت پدرم چیه
احتمالا اینجوری

یقیه اخوندی = 10 امتیاز مثبت
هر یک سانت ریش اضافیBeard= 5 امتیاز مثبت
ریش تیغ زده = 100 امتیاز منفی
ته ریش = امتیاز خنثی
شلوار جین = 15 امتیاز منفی
عضو بسیج = 14 امتیاز مثبت ...

یکی یه دیوار بهم بده من کلمو بکوبونم بهش
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، حوریه سادات ، help me ، Mohammad Trust
۲۳:۴۶, ۲۲/تیر/۹۳
شماره ارسال: #14
آواتار
پدرتون خوب خیلی معیار داره...
بابای من فقط 2 تا معیار داشت...
یکی این که معتاد نباشه...
یکی هم این که استقلالی نباشه...Big Grin

اما از شوخی گذشته...
پدرها با معیارهاشون یکبار ازدواج کردن...
باید اجازه بدن بچه ها با معیارهای خودشون یکی رو انتخاب کنن، اما نباید هم بی خیال بشن و لام تا کام هم حرف نزنن...
باید حتماً به بچه هاشون مشورت بدن...
ان شاءالله بچه ها رو هم طوری بار آوردن که مسئولیت انتخابشون رو به عهده بگیرن دیگه...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، مرهم ، help me
۱۸:۴۲, ۲۳/تیر/۹۳
شماره ارسال: #15
آواتار
خوب دوستان اگه نظری ندارن، من نتیجه گیری کنم...
تا این جا به این نتیجه رسیدیم که خواستگاری سنتی میتونه ایراداتی داشته باشه، اما مزایاش بیشتره...
حالا مزایا و معایب خواستگاری خیابانی رو مطرح میکنیم:
به نظر من این روش روش مطمئنی نیست...
از اینجا فکر کنم بحث به چالش کشیده بشه.
من چون این روش رو نمیپسندم، مسلماً توش خوبی هم نمیبینم...
اما دوستان اگه فکر میکنن این روش مزایایی هم داره حتماً ذکر کنن...
ببینید!
این که برای ازدواج دختر و پسر باید همدیگه رو بپسندن، درش شکی نیست.
اما این پسندیدن در کدوم محیط باشه بین علما اختلافه.Big Grin
یه پسری از اقواممون بود، توی یه عروسی مختلط عااااشق یه دختری شده بود...
به مامانش گفته بود این قشنگ ترین دختریه که من به عمرم دیدم...
مامانش هم فیلم رو دیده بود، میگفت دختره - بلانسبت دخترای اینجا - شبیه ترین موجود به میمون بوده، اما خوب قشنگ میرقصیده و از اول مهمونی تا آخر میدون داری میکرده...
پسرها خوش ادایی و لوندی یه دختر رو از زیبایی تشخیص نمیدن...
مثلاً اگه بگی به نظرت چشمای فلانی شهلا تره یا چشمای بهمانی، تشخیص نمیدن...
نهایت توانشون در حدیه که بگن این چشمش آبی بود، اون یکی سیاه که فلان رنگ قشنگتره...
اما اگه یه دختری باهاشون با عشوه صحبت کنه و یه لبخند ملیح بزنه و خوش آرایش باشه، دیگه فرق زیبایی و لوندی رو تشخی نمیدن...
کاری که بسیاری از دخترای ما توی جامعه بیرون از محیط خانواده انجام میدن، به نمایش گذاشتن زیبایی ها نیست...
دلبرتر کردنه...
اروپایی ها به خاطر شرایط محیطیشون دماغ دارن، یکی این هوا...
اما هرگز دماغ ها رو عمل نمیکنن...
چون لازمش دارن که بتونن توی هوای شرجی اونجا باهاش نفس بکشن...
اما اینجا دخترها قیافه های عادی ندارن که پسرها بتونن در شرایط عادی انتخاب کنن...
یعنی یه سری مدل و مانکن جلوشون دارن راه میرن که باید یکیشون رو انتخاب کنن...
واسه همچین انتخاب سختی، به نظر من مامان ها و خواهر ها مناسبترن.
چون اولاً میتونن دختر رو کاملاً بیحجاب ببینن و معایبش رو هم ببینن، هم این که خودشون زن هستن و میدونن طرف عیب و ایراداش کجاست، همین که ریزبین تر از پسرها هستن و میتونن ریز قیافه دخترای دیگه رو تحلیل کنن...

این به نظرم یه عیبشه که پسر چشماش کور میشه...
حالا کم کم به معایب دیگه اش هم میپردازم...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، السا ، Mohammad Trust ، مرهم ، mahdy30na ، مجید املشی
۱۸:۵۸, ۲۳/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/تیر/۹۳ ۱۹:۰۱ توسط help me.)
شماره ارسال: #16
آواتار
سلام
من خودم با ازدواج سنتی موافقم ولی با رفت و امدها و جلسه های زیاد نه تو یکی دو جلسه!
یکی به من بگه چطور خانواده رو متقاعد کنم که فقط پسرای محله و فامیل ما خوب نیستن پسر خوب هم تو چند تا خیابون دیگه و غریبه هم پیدا میشه!!
به محضی که خانمی برای پسرش تو مراسمی جایی خواستگاری میکنه پدر و مادر بنده میگن نه بدون هیچ پرس جویی و..
من هم با اشنا و فامیل مخالفم بنظرتون اخرش چی میشه؟!
راستی اصلا صحبتای من ربطی به موضوع داشت!!Blush
البته من خودم قبلش باید متقاعد بشم که ازدواج چیزی خوبیه
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، Eve ، مرهم ، zahra11 ، mahdy30na
۱۹:۲۲, ۲۳/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/تیر/۹۳ ۱۹:۲۸ توسط Mohammad Trust.)
شماره ارسال: #17
آواتار
بنده مخالف سرسخت ازدواج سنتی و خاستگاری سنتی بودم و الان بعد اینکه یه موضوعاتی پیش اومد ، الان موافق 99% این نوع خاستگاری ام . فقط مامان و ابجی باید برن و نظر بدن. بعدش ما انتخابشونو تایید کنیم

(۲۲/تیر/۹۳ ۲۳:۰۲)مرهـم نوشته است:  نه بابا متاسفانه بابای من از نوع برعکسشه ..
این که در امر خیر باید عجله کرد و سنت پیامبر نباید یک روز هم به تاخیر بیافته ..

بابا یکی نیست بگه اخه کدوم خدا کدوم پیامبر گفته برای عجله در کار خیر ندیده و نشناخته برو عروسی کن ..

من اخرم نفهمیدم معیار شناخت پدرم چیه
احتمالا اینجوری

یقیه اخوندی = 10 امتیاز مثبت
هر یک سانت ریش اضافیBeard= 5 امتیاز مثبت
ریش تیغ زده = 100 امتیاز منفی
ته ریش = امتیاز خنثی
شلوار جین = 15 امتیاز منفی
عضو بسیج = 14 امتیاز مثبت ...

یکی یه دیوار بهم بده من کلمو بکوبونم بهش

[تصویر: IMG15233793.jpg]

خدمت شما
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: زینب خانوم ، mahdy30na ، السا ، ساجد ، Eve
۲۲:۱۹, ۲۳/تیر/۹۳
شماره ارسال: #18
آواتار
والا پارسال که امار دادند موفقترین زندگی ها در سالهای اخیر ازدواج دانشجویی بوده!!! الان آمار های موزه جان با آمار سازمان آمار فرق داره وگرنه من یکی از خدامه بچه هام سنتی ازدواج کنند!! ولی خب تو سالهای اخیر توفیق این روش از روش دانشجویی کمتر بوده!!!!!

البته بهتون بگم ها این حرفایی که زده می شه در عمل نیست!! خب باید پذیرفت که جامعه تغییر کرده طبیعی هست که مدل ازدواج من با مادرم که الان 59 سالشه با بچم که الان 17 سالشه خیلی فرق داشته باشه! جامعه تغییر میکنه و این انتظار بی جایی هست که ما انتظارات قدیم رو چه از نظر رسم و رسوم و چه از نظر شیوه انتخاب از فرزندانمون داشته باشیم!!

ولی خب مهم این هست که به هر طریقی انتخاب بشه بچ ها بدونند که باید با نظر و تایید پدر و مادر طرفین باشه و اگه خودشون 2 رای دارند پدر و مادر هم 2 رای دارند!!

و از اون مهمتر اینه که سعی کنیم سعی کنیم به بچه هامون قدرت شناخت خوب و بد رو بدیم!! اونم با تربیت محقق می شه !!!
و دیگه اینکه به بچه هامون یاد بدیم هر چی میشنون راستی آزمایی کنن!! بی گدار به آب نزنن و هر جا و به هر طریقی مورد ازدواج بود اول با پدر و مادر در میون بذارن!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، زینب خانوم ، ISOD ، mahdy30na ، مرهم ، السا ، Mohammad Trust ، رضوانه
۲۲:۲۷, ۲۳/تیر/۹۳
شماره ارسال: #19
آواتار
زهرا خانم!
اولاً این که ما در مقابل شما درس پس میدیم...
ثانیاً این که چه عیبی داره اگه یه پسری از یه دختری خوشش بیاد و به مامانش بگه برو برام خواستگاری...
چه عیبی داره یه دختری به باباش بگه، یکی از بچه های دانشگاه از من خواستگاری کرد، منم گفتم اول باید با شما در میون بذاره...
منظور من از شیوه سنتی، اینه که از اول ماجرا پدر و مادر در جریان باشن...
حالا من یه سوال ازتون بپرسم...
بینی و بین الله بی تعارف بگین...
دوست دارین پسرتون دست یکیو بگیره بیاره بگه این زن منه، یا این که بیاد بگه، مامان برو برام خواستگاری...
حالا ممکنه به شما بگه، من از فلانی خوشم اومده، برو برام خواستگاری و یا بیاد بگه، برو برام یه زن بگیر...
اما...
یه امای گنده اینجا هست...
اون گزینه ای که به شما معرفی میکنه، باااید باهاش مثل گزینه های دیگه رفتار کنه و نباید علاقه و ... نقشی در انتخابش داشته باشه...

حالا بگین زهرا خانم!
اگه یه مسیری توی جامعه راه افتاده، به این دلیله که درسته؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zahra11 ، یاســین ، mahdy30na ، السا ، Mohammad Trust
۲۲:۴۷, ۲۳/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/تیر/۹۳ ۳:۴۹ توسط zahra11.)
شماره ارسال: #20
آواتار
خدمت موزه جان عرض شود اگه پسر من ازین غلطا کنه میبرمش لب باغچه....Big Grin نمیکنه !! خدا نکنه!! این که باید خواستگاری باشه که شکی درش نیست فقط در باره شیوه انتخاب و محیط انتخاب عرض کردم !!! مسلم هست گفتم که باید عاقلانه و با تایید پدر و مادر باشه!! وگرنه امکان موفقیتش بسیار پایین میاد!!!

شما صحبت از ازدواج اینترنتی و خیابانی کردید منم گفتم چند تا ازین افراد که تو محیط مجازی پیدا میشن حاضرن پدر طرف رو در محیط واقعی ببینند و خواستشون رو به طریق معمول خواستگاری که تو همه دنیا به همین صورت هست!!!(یعنی خواستگاری از پدر و مادر) مطرح کنند!!!

در اصل ماجرا که خواستگاری از بزرگتر هست که کسی شکی نداره !!!

یه بحث دیگه در مورد ازدواج سنتی با افراد ناآشنا هم هست که بیشتر در قدیم بوده!! و اون هم اینه که در این ازدواجها که در بیشترشون خانمها کم سن بودند و از خانواده جدا می شدند و بهشون سپرده می شد که با کفن از خونه شوهر بیرون بیان!!!متاسفانه قربانی شدن زن بوده!!! خب دنیای امروز چنین چیزی رو برنمی تابه!!! اون زن مجبور بود مثل یه برده تلخی زندگی رو تحمل کنه تا بمیره!! الان چنین اجباری نیست!! زن نمی تونه حتی تحقیر رو هم تحمل کنه!!!!

البته می دونم که جامعه در حال گذار هست و به طرق اشنایی ها هم روش آشنایی اینترنتی اضافه شده و دنیایی هست که میتونه پر از دروغ و ادعا باشه می تونه پر از صداقت و خلوص باشه من خودم با هر دو نوعش برخورد داشتم!!! و بهم در دنیای واقعی هم اثبات شد!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، mahdy30na ، یاســین ، مرهم ، السا ، رضوانه ، help me
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]