کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دلایل خلافت شیخین ابوبکر عمر عثمان بعد از پیامبر ( ص )مباحثه
۳:۵۱, ۲۱/مهر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/مهر/۹۲ ۴:۴۰ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #5
آواتار
نقل قول:سعی می کنم در هر پست یک دلیل را ذکر کنم تا بحث پیچیده نگردد و مباحثه ساده تر باشد.

تشکر . بنده هم استقبال میکنم

نقل قول:﴿وَعَدَ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مِنكُمۡ وَعَمِلُواْٱلصَّٰلِحَٰتِ لَيَسۡتَخۡلِفَنَّهُمۡ فِي ٱلۡأَرۡضِ كَمَا ٱسۡتَخۡلَفَ ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِهِمۡ﴾

يعني: «خداوند وعده داده است كساني از شما را كه ايمان آورده‌اند وكارهاي نيكو انجام داده‌اند به خلافت بر گزيند، همان طور كه قبلاً كساني را به خلافت برگزيده است».
اين آيه را آيه استخلاف مي‌گويند كه دلالت دارد بر اينكه خلفا و جانشينان پيامبر متعدد خواهد بودو منحصر به فرد نيست.
اگر سیدنا علي رضی الله عنه خليفه بلافصل باشد يعني خلافت سیدنا ابوبكر رضی الله عنه وسیدنا عمر رضی الله عنه و سیدنا عثمان رضی الله عنه باطل است. چون خلافت منحصر به فرد نمي‌شود وموردي براي صيغه جمع و ضمير جمع باقي نمي‌ماند

خوب این که جانشینان پیامبر متعدد هستند موافقم . حتی احادیث صحیحی از کتب اهل سنت میاورم که حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) تعداد ان ها را مشخص فرموده اند

کسی هم نگفته فقط مولا علی (علیه السلام) جانشین پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هستند که با این ایه مغایر باشد . و حتما بودن شیخین و عثمان لازم بیاید

«خداوند وعده داده است كساني از شما را كه ايمان آورده‌اند وكارهاي نيكو انجام داده‌اند به خلافت بر گزيند، همان طور كه قبلاً كساني را به خلافت برگزيده است».

خدا رحمت کند رفتگانتان را .

پس خداوند طبق این ایه قران خودش این خلفا را انتخاب میکند
همانور که قبلا هم خود ایشان انتخاب فرموده است .

و برداشت های مفید دیگری هم از ایه شریفه میشود که شاید بعدا به ان استناد کردم ان شاالله

بنده در تایید شما ایه دیگری هم میاورم

متن عربی آیه : وَإِذِ ابْتَلَى إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِن ذُرِّيَّتِي قَالَ لاَ يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ

• ترجمه مشکینی
    و (به ياد آر) هنگامى كه ابراهيم را پروردگارش به امورى بيازمود، پس او همه را به نحو كامل انجام داد پروردگارش گفت: همانا من تو را براى مردم امام و پيشوا كردم. ابراهيم گفت: و از اولاد من چطور؟ گفت: پيمان من به ستمكاران نمى‏رسد

اینجا خداوند میفرماید که همانطور که قبلا تایین میکرد چه کسی خلیفه و امام و پیامبر باشد
از این به بعد هم خودش تایین میفرماید

بنابرین تصدیق میفرمایید این امر در دست خداست ؟

روايت «اثنا عشر»‌ با اين تعبير، بخش قابل توجهى از منابع حديث را به خود اختصاص‌داده، و توسط علماى طراز اول اهل سنت گزارش شده است.

از جمله مسلم بن حجاج نيشابورى، در صحيح خودش پنج روايت را از طريق جابر بن سمره، با تعبير فوق نقل كرده است:
حدثنا قُتَيْبَةُ بن سَعِيدٍ وأبو بَكْرِ بن أبي شَيْبَةَ قالا حدثنا حَاتِمٌ وهو بن إسماعيل عن الْمُهَاجِرِ بن مِسْمَارٍ عن عَامِرِ بن سَعْدِ بن أبي وَقَّاص قال: كَتَبْتُ إلى جَابِرِ بن سَمُرَةَ مع غُلَامِي نَافِعٍ أَنْ أَخْبِرْنِي بِشَيْءٍ سَمِعْتَهُ من رسول اللَّهِ صلى الله عليه وسلم قال فَكَتَبَ إلي سمعت رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم يوم جُمُعَةٍ عَشِيَّةَ رُجِمَ الْأَسْلَمِيُّ يقول: «لَا يَزَالُ الدِّينُ قَائِمًا حتى تَقُومَ السَّاعَةُ أو يَكُونَ عَلَيْكُمْ اثْنَا عَشَرَ خَلِيفَةً كلهم من قُرَيْشٍ».

عَامِرِ بن سَعْدِ بن أبى وَقَّاص گفت: به جابر بن سَمُرَةَ نامه نوشتم و از او خواستم كه مرا از برخى از احاديثى كه از رسول خدا صلى الله عليه وسلم شنيده، آگاه سازد (و حديثى از آن حضرت برايم روايت كند) او برايم چنين نوشت: روز جمعه كه شام سنگسار اسلمى بود، از رسول خدا صلى الله عليه وسلم شنيدم كه مى‌فرمود: «دين، هميشه برپاست تا اين كه قيامت فرارسد و بر شما دوازده خليفه باشد كه همگى از قريش‌اند».

النيسابوري القشيري، ابوالحسين مسلم بن الحجاج (متوفاى261هـ)، صحيح مسلم، ج3، ص1453، ح1822، تحقيق: محمد فؤاد عبد الباقي، ناشر: دار إحياء التراث العربي - بيروت.
صحيح مسلم روايات ديگرى را نيز از جابر بن سمره گرازش كرده، كه در ابتداى آنها تعبير متفاوت وجود دارد:
... يقول: إِنَّ هذا الْأَمْرَ لَا يَنْقَضِي حتى يَمْضِيَ فِيهِمْ اثْنَا عَشَرَ خَلِيفَةً...
... يَقُولُ: لَا يَزَالُ الْإِسْلَامُ عَزِيزًا إِلَى اثْنَيْ عَشَرَ خَلِيفَةً،....
... يَقُولُ: " لَا يَزَالُ هَذَا الدِّينُ عَزِيزًا مَنِيعًا إِلَى اثْنَيْ عَشَرَ خَلِيفَةً،....
... لَا يَزَالُ هذا الْأَمْرُ عَزِيزًا إلى اثنى عَشَرَ خَلِيفَةً...
النيسابوري القشيري، ابوالحسين مسلم بن الحجاج (متوفاى261هـ)، صحيح مسلم، ج 3 ص1452- 1453،‌ روايات 1821، 1822، 1823، تحقيق: محمد فؤاد عبد الباقي، ناشر: دار إحياء التراث العربي - بيروت.
از آنجايى كه اين روايت با اين تعبير در صحيح ترين و معتبر ترين منابع اهل سنت نقل شده، نيازمند بررسى سندى نيست.
اين حديث را علماى سرشناس ديگرى از اهل سنت نيز روايت نموده‌اند كه نام و آدرس دقيق كتب برخى از آنان را ذيلاً ملاحظه مى‌نماييد:
البخاري الجعفي، ابوعبدالله محمد بن إسماعيل (متوفاى256هـ)، التاريخ الكبير، ج8، ص410، تحقيق: السيد هاشم الندوي، ناشر: دار الفكر.
الشيباني، أحمد بن حنبل أبو عبدالله، مسند أحمد بن حنبل، ج5، ص86، ح20824، و 87 ح20833، و 89 ح20862، و ص92، ح20890، دار النشر: مؤسسة قرطبة مصر.

السجستاني الأزدي، ابوداود سليمان بن الأشعث (متوفاى 275هـ)، سنن أبي داود، ج4، ص106، ح 4279 و 4280، تحقيق: محمد محيي الدين عبد الحميد، ناشر: دار الفكر.

التميمي البستي، محمد بن حبان بن أحمد ابوحاتم (متوفاى354 هـ)، الثقات، ج7، ص241، تحقيق السيد شرف الدين أحمد، ناشر: دار الفكر، الطبعة: الأولى، 1395هـ – 1975م.

الحاكم النيسابوري، ابو عبدالله محمد بن عبدالله، المستدرك علي الصحيحين، ج3، صفحه 715 و 716 احاديث 6586و 6589، تحقيق: مصطفي عبد القادر عطا، ناشر: دار الكتب العلمية - بيروت الطبعة: الأولى، 1411هـ - 1990م.
و....
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، محب الزهرا ، ELENOR ، در جستجوی سختی ، أین المنتظر ، یاســین ، amiroooo ، سید ابراهیم ، اولولالباب ، aboutorab ، Woodi2020 ، bagheri4 ، دل خسته ، منادی حق ، حسن.س. ، sagheb ، mohamad ، ZaHrA110M ، آیات ، ali0077 ، Patriot ، مصباح ، خیبر110 ، mahdy30na ، roohi_issa ، mahramaneh ، neyestan23 ، Maysam-1st ، خادمة الزهرا ، A L I ، Ali#59
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
پاسخ به: دلایل خلافت شیخین بعد از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) - وحید110 - ۲۱/مهر/۹۲ ۳:۵۱
بسم الله الرحمن الرحیم - آیات - ۱۷/آبان/۹۲, ۲۳:۵۲

[-]