کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
لطفا خیلی کمکم کنید ( در مورد حجاب)
۱۹:۴۶, ۱۱/آذر/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام دوستان ازتون یه کمکی میخوام خواهشا جوابمو بدین...

چند وقت پیش من توی مدرسه ( من الان دبیرستانیم ) با یکی از دوستانم که معمولا با هم بحث آزاد عقیدتی میزاریم ( هر کسی نظر خودشو میگه بدون تعصب و با هم راجع به اون تحقیق میکنیم تا به جواب برسیم...) سر مسیله ی حجاب با هم شروع به بحث کردیم...

منتها بر خلاف همیشه من و اون بحثمون بالا گرفت و آخرش هم به نتیجه نرسید.... ( من میگفتم که حجاب باید حتی اگه به صورت چادر نباشه ولی باید کامل باشه مقنعه بلند و مانتویی که زننده نباشه و مو ها هم کاملا پوشیده باشه ولی اون میگفت که حجاب فقط باید روی گریبان باشه و شلوار زیر زانو و لباس آستین کوتاه هم میشه )
من خیلی تعجب کردم!!!! آخه حجاب جز مسایلی هست که هم از لحاظ منطقی میشه اثباتش کرد و مم از طریق دینی گرچه اون فقط از لحاظ دینی اونم فقط از لحاظ قرآن نه از لحاظ حدیث...
منم همون آیه ای از سوره ی نور رو خوندم ( فکر کنم 31 ) ....
اونم گفت که کلمه ی خمر معنی روسری نمیده!!!!! من از روی فرهنگ لغت که نگاه کردم نوشته بود خمر : روبنده ها پوشش های سر و صورت زنان عرب..
اونم گفت که پس مو ها نمیشه و ....
منم که دست تنها بودم (!!!) چند تا سوره ی دیگه رو خوندم ولی آیه ای که به صراحت بگه که حجاب باید به این صورت باشه پیدا نکردم...
گفتم که هرچی باشه اگه حجاب به این صورت نبود حضرت زهرا (علیه السلام) چادر نمیپوشیدن اونم گفت مگه تو توی اون زمان بودی که دیدی چادر میپوشن؟!!!! تازه اگر هم چادر میپوشیدن زمان عرب جاهلیت بوده الان دیگه اون شرایط نیست...
از جایی که منم اطلاعاتم خیلی کم بود گفتم بهش من میرم بیشتر تحقیق میکنم و بهش میگم ...
اونم گفت اگه خدا توی قرآن هم بگه که زنها باید به این شکل حجاب داشته باشن من قبول نمیکنم (!!) چون تساوی بین حقوق زن و مرد چی میشه چرا زنها باید برای اینکه مردها بهشون نگاه نکنن حجاب داشته باشن ولی مردها این شکلین؟!!! منم گفتم اگه توی قرآن باشه چون کلام خدای متعال هست ما باید قبول کنیم چونکه خداوند از همه ی ما دانا تر هست ...
تازه اگر ما حجاب داشته باشیم برای خودمونه نه اینکه اونها گمراه نشن و ... تازه در این مورد زن با مرد خیلی تفاوت داره ...
حالا من واقعا نمیدونم چه جوری باید قانعش کنم ...مخصوصا اینکه حجاب مسیله ی خیلی مهمیه و ما وظیفه ی امر به معروف و نهی از منکر داریم از نظر من فعلا مسیله ی حجاب جز مهمترین مسایل هست و حتی اگه من نخوام اونو قانع کنم بالاخره همه ی ما باید فلسفه ی اصلی حجاب رو از همه لحاظ بدونیم بنابراین خواهش میکنم از شما دوستان که مسیله ی حجاب رو کاملا برسی کنیم تا دیگه شبهه ای در این زمینه نمونه.
ممنونم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، Mohammad Trust ، rastin ، parisan ، وحید110 ، shafagh_mah ، بیداری اندیشه ، محیصا ، MohammadMeraj ، میثاق ، MohammadSadra ، fardinho ، am_po ، yamin ، ترنم ، rahi ، chista3 ، SAViOR ، 872325 ، نجف آبادی ، freewish ، Dragonborn ، امیریان ، faateme-313

آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۱۸, ۱/دی/۹۰
شماره ارسال: #61
آواتار
(۱/دی/۹۰ ۱۵:۲۲)soldier نوشته است:  
(۳۰/آذر/۹۰ ۴:۳۳)mohammad727 نوشته است:  جواهر جاش تو صندوق امن تره تا ویترین . evil is near butHeart GODHeart is whit us

به نکته خوبی اشاره کردی. چند وقت پیش امام رضا قسمت کرده بود و رفته بودیم مشهد. رفتیم بازار رضا. یه مغازه سنگ فروشی طبقه دوم بازار هست کارش حرف نداره انواع و اقسام سنگ و جواهر هر چی که بخوای.
به فروشنده گفتم فیروزه میخوام از توی ویترین یه دسته فیروزه اورد هزار تومن دو هزار تومن دیگه تهش ده تومن بود. یکم که نگاه کردم نپسندیدم صاحب اصلی مغازه که یه پیرمرد خبره این کاره بود اومد گفت فیروزه میخوای؟ گفتم بله. از توی کیف همراهش یه کیف دیگه دراورد یکی از جیبای اون کیفو باز کرد یه بسته کاغذی دراورد. باز که کرد همه چشامون چهار تا شد. فیروزه هایی که تا حالا ندیده بودم یکی رو نشون داد 4 میلیون یکی 3 میلیون. یه کاغذ دیگه باز کرد از تو همون کیفه دو تا الماس توش بود.
منظورم از این حرفا اینه که جواهر فروشیا هر چی سنگا و جواهراتشون با ارزش تر باشه تو پوشش های بیشتری نگهش میدارند تا هم از دید و نگاه محفوظ باشه هم هر کسی به جواهراتش دست نزنه. حتی بعضی هارو توی گاوصندوق میذارند. ولی سنگایی رو که ارزش چندانی ندارند رو میذاره زیر ویترین فله ای توی یه کاسه هر مشتری که میاد دست مالیشون میکنه بعد از یه مدتم کدر و کثیف میشند.

(۳۰/آذر/۹۰ ۲:۴۱)dark.knight نوشته است:  میدونم وجود داره.

خوب در چه حد قبولش داری؟
در چه حد بهش اعتقاد داری؟
فقط در حد وجود داشتن بهش اعتقاد داری؟

فقط میدونم وجود داره!!!قبول هم...یه جوریه نمی دونم!
اعتقاد؟در همون حد وجود داشتن.آره فقط میدونم وجود داره.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۲۰:۳۹, ۹/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۱۵:۳۹ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #62
آواتار
انسان به طور کلی یا زندگیش خدامحوره یا انسان محور و خود محوره. جامعه غرب حدود صد ساله بطور گسترده خود محوره این طور انسان ها در زندگی خودشون و خواسته های خودشون رو در مرکز زندگیشون قرار میدند و بقیه عوامل رو متعارف خواسته هاشون مرتب میکنند. این طور افراد اگه دستورهای خدا مغایر با خواسته هاشون باشه چون خواسته هاشون محور زندگیشونه مطمئنا دستورهای خدا رو زیر پا میذارند همون طور که در غرب شاهد این هستیم که به قول نیچه صد ساله که خدا مرده و مردم فقط خدا رو توی کلیساها میشناسند.
این مصداق همون حرفاییه که شما میزنید:

شما وقتی میگی از نماز خوشم نمیاد یعنی خواسته هاتون و این که از چی خوشت میاد رو محور قرار دادی به این میگن خود محوری یا اومانیسم. یا مثلا جایی دیگه گفتی:

(۱۹/آذر/۹۰ ۰:۵۴)dark.knight نوشته است:  به نظر من یه چیزی بپوشن که خودشون راحت باشن!!!میدونم الان جفت پا میاید تو پستم اما به نظر من هر چیزی بپوشن اما روسری رو بیخیال شن!!!

خوب این که میگی چیزی بپوشن که خودشون راحت باشند یعنی نادیده گرفتن حکم خدا و محور قرار دادن خواسته های انسانی. خوب اگه این طوری باشه منم نیروی اضافی برای نماز خوندن ندارم. منم نماز نمیخونم چون خوشم نمیاد منم روزه نمیگیرم چون گرسنگی به "من" فشار میاره زکات نمیدم چون پوله "خودمه" و ....

در مقابل انسان گرایی خدا گرایی وجود داره یعنی محور قرار دادن خدا در زندگی. به منزله دایره ای که نقطه مرکزش خدا قرار داره و بقیه نقاط دایره نسبت به محور اون تنظیم میشند. چنین انسانی خواسته خدا در زندگیش محوره و بقیه امور زندگیش متناسب با خواسته های خدا تعریف میشند. به طور مثال اگه از خواهران سایت بپرسی چرا حجاب دارید و چادر سرتون میکنید مطمئنا اولین دلیلی که میارند اینه که خدا دستور داده و دلیل دومشون اینه که ما این طور راحت تریم این یعنی این که خواسته خدا براشون مهم تر از خواسته خودشونه و خواسته خودشون نسبت به خواسته های خدا تعریف میشه. خواستشون که راحتیشون باشه در مرحله دوم اهمیت بعد از خواسته خدا قرار داره.

حالا خودت میتونی تصمیم بگیری که خدا محور زندگیت باشه یا خودت.

والسلام
یا علی مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم
۱۵:۳۵, ۱۲/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۱۵:۴۶ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #63
آواتار
کاربران گرامی
تاپیک برای پالایش پست های غیر ضروری تا مدتی بسته خواهد بود .
لطفا مسایل شخصی و تذکرات را در پیامهای خصوصی پیگیری بفرمایید .
یک نگاه کوچکی هم به عنوان تاپیک داشته باشید ،یعنی درباره موضوع صحبت بفرمایید نه در باره شخص
تا دچار مشکل نشویم . لطفا!
با تشکر
-----------------------------------------------------------------
تاپیک باز می شود . به شرط اینکه خطاب به شخص یا توهین آمیز صحبت نفرمایید.

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
۲۱:۱۹, ۲۲/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #64
آواتار
سلام دوست عزیز.
به قول دوستان اگر اون فرد گفته که توی قرآن هم باشه قبول نمیکنم باید بی خیال بشی. اینجور آدم ها خدا ندارن.... میدونی چرا چون خودشون شدن خدای خودشون.... مثلا میگن به نظر من فلان ، به نظر من حجاب باید اینجوری باشه ، به نظر من این اشکال داره این نداره و از این حرفها .....
خب اگر قرار بود دین به نظر اون ها باشه که دیگه دین و برنامه ی خدایی نبود که....! در مورد حقوق زن و مرد هم باید بهش بگی که خیلی خیلی سطحی نگره...Big Grin
آخه این جملشو دیدم خندم گرفت. کی گفته اینکه لباس های باز و راحت بپوشیم حق ماست؟؟؟؟؟؟ آره اگه همینجوری جمله رو بخونی ظالمانه به نظر میرسه اما در حقیقت نیمه عریان بودن زن بیشترین و بدترین آسیب ها رو اول از همه به خودش میزنه...! و چون آسیب ها کاملا روانی هست متاسفانه اثباتش مشکله و قابل لمس نیست..... من از حرف های شعاری متنفرم ... اما خودم با تمام وجودم تک تک آیتم های حجاب و درک میکنم.... بدم میاد بگم حجاب امنیته .... خیلی شعاریه اما در حقیقت هست.... میدونید وقتی میبینم که بد حجابی و بی حیایی چه اثراتی رو در پی داره واقعا حجاب و ستایش میکنم. بزار یه مثال بزنم که شاید بد نباشه که شما هم به اون فرد بگید ...
یکی از دوستانم (که دختره کنکوری هست) برای بعضی از درس هاش معلم خصوصی (مرد) گرفته. این دختر جلوی معلم مانتو و روسری میپوشه ... اما از اونجایی که یه مقدار موهاش بیرونه و آرایش داره و گاهی هم یقه لباسش پیدا میشده ..... این آقا به خودش اجازه میداده که در حین درس دادن دست دوستم و بگیره یا دست روی پاش بزاره یا خیلی بهش نزدیک بشه....خلاصه دوستم همیشه ناراحت بود و پیش من درد و دل میکرد و میگفت که میترسه که کار به جاهای باریک بکشه.... و این موضوع شدیدا ذهنشو مشغول کرده بود. من هم پیشنهاد کردم فورا معلم و جواب کنه که بره . خلاصه وقتی دختر پوشش کافی رو نداره مرد هم به راحتی بی خیالش نمیشه و اگر در شرایطی باشه که بتونه (مثل این ماجرا) تا جایی که دختر راه بده استفادشو میکنه..... به نظرتون اگر دوستم مانتو ی تنگ نمیپوشید و آرایش نمیکرد هم همین اتفاق می افتاد؟؟؟؟
در ضمن پیشنهاد میکنم که برای اینکه بیشتر حجاب و درک کنه بهش بگید در صورت امکان از یه مرد بپرسه ... چون مرد ها خوب میدونن که چجوری از ذره ذره وجود زن لذت میبرن..... و در نهایت این وسط حقوق کی پایمال میشه؟؟؟؟؟

راستی یه مثال دیگه : من خواهرم مهندسه ، و محجبه هم هست (چادری) . همیشه بهم میگه که به خاطر چادری که سرش میکنه هم کاران و مهندسان دیگه به چشم زن بهش نگاه نمیکنن و چیزی که اونهارو به خواهرم جلب میکنه دانش و اطلاعات همچنین توانمدی خواهرمه .... نه اندام و چهره آرایش شده که هر زنی میتونه داشته باشه و مرد ها رو باهاش جلب کنه.....

واقعا شرمنده ام که طولانی شد اما امیدوارم نتایج خوبی گرفته باشی

در ضمن یادت نره : کسی که خوابیده باشه رو میتونی از خواب بیدار کنی ، اما کسی که خودشو به خواب زده نمیشه بیدارش کرد.

یا علی WinkHeart
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، help me ، maryamm
۱:۴۸, ۲۶/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۱ ۱:۵۳ توسط Jim.m.)
شماره ارسال: #65
آواتار
خوب ظاهرن ایشون تکلیفش با اعتقاداتش مشخص نیست Big Grin

یعنی از یه طرف سکولار تشریف دارن از یه طرف مسلمون

خوب بهتره از روش منطقی براشون اثبات کنین

سخت نیست

وقتی طرف در این صورت هم قبول نکنه میشه المغضوب

یعنی گمراه لجوج یا یه جورایی منافق

انگار که توی اعتقادش دوگانگی وجود داره...
درک اینکه حجاب همیشه و توی هر زمان باعث حفاظت زن در مقابل نگاه نا محرم و گناه های در پس اون نگاه میشه زیاد سخت نیست

مطمئن ترینش هم حجاب کامل یعنی چادر هستش...

حالا این متنو بخونید
استفاده خداوند از واژه (چادر) در قرآن کریم به طور خاص ، برای بانوان

حجاب از دیدگاه قرآن

بعضی که در ظاهر نمی توانند قرآن را منکر شوند و در عالم عوامی خود در هر مساله ای می گویند در کجای قرآن نوشته است با اینکه عمده ی احکام از روایات و گفتار پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و ائمه اطهار به دست می آید ؛ از این رو لازم است که در اینجا به طور فشرده مساله حجاب را از دیدگاه قرآن بررسی کنیم .

الف ـ مهمترین آیه ی حجاب در قران آیه 30 سوره ی نور است که می خوانیم : ای پیامبر !به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را از نگاه به نامحرم فرو خوابانند و دامن عفت خود را حفظ کنند و زینت و آرایش خود را جز آنکه قهراً آشکار می شود بر بیگانه آشکار نسازند و باید به وسیله مقنعه و چارقد سینه و گردن خود را بپوشانند و زینت خود را آشکار نسازند جز برای شوهران و سایر افراد محرم خود.

همه مفسران و علما اتفاق نظر دارند که طبق این آیه زنان باید بدن و موی خود را از نامحرم بپوشانند .

تنها بحث و گفتگو در این است که منظور از استثنا (الا ما ظهر منها ) که کشف این مقدار اجازه داده شده است .

بعضی گویند : منظور صورت و دستها تا مچ است و یا صورت تنها است .

بعضی می گویند : منظور انگشتر و النگو و خلخال و یا سورمه و انگشتر و رنگی گه به وسیله خضاب در دست مانده می باشد .

بعضی هم می گویند :منظور لباس روئین زن آنچه قهراً پیدا است می باشد : برای هریک از این اقوال بخثهای دامنه دار شده و جای آن در فقه اسلامی است . ولی آنچه در اینجا لازم به تذکر است این است که اهل حجاب و پوشش بدن و مو طبق آیه قوق مورد اتفاق همه است .

ب ـ یکی دیگر از آیاتی که در قران دلالت بر وجود حجاب و پوشش برای زن می کند آیه 58 سوره احزاب است که می خوانیم :

ای پیامبر به زنان و دختران خود و به زنان مومنان بگو که خویشتن خود را به جلباب (چادر و عبا ) بپوشاند که این کار به خاطر آنکه به عفت شناخته شوند و کلی معترض آنها نشود برای آنان بسیار بهتر است .

علامه طبرسی در مجمع البیان ذیل ایه فوق می گویند : جلباب عبارت است که روسری که هنگام بیرون رفتن از خانه بوسیله آن سرو صورت خود را می پوشاند .

نکته ای که ذکر آن در اینجا لازم است اینکه دو مطلب از این راه می توان تایید برای لزوم پوشش وجه و کفین (صورت و دو دست تا مچ )استفاده کرد .

1ـ صورت زن کی از دلرباتین اعضا زن است و از روایات و قرائن استفاده می شود که فلسفه ی حجاب و پوشش بیشتر از اینرو است که باعث تهییج مردان و جوانان و فساد و گسترش فحشا نگردد بنابراین پوشش صورت باید بیشتر رعایت گردد.

2ـ فرضا اگر وجه و کفین (صورت و دستها تا مچ )استثنا شده باشد و پوشش آن از دیدگاه اسلام واجب نباشد ، شاید این استثنا در مواردی است که تربیت اسلامی حکومت کند .

ما در محیط هایی که تربیت اسلامی نیست و اکثر جوانان با چشمهای آلوده و تند عادت به نگاه کردن کرده و در مسیر هرزگی و سبکسری و آزار و متلک گفتن گام برمی دارند . در چنین محیط هایی عدم پوشش وجه و کفین هیچگونه صلاحیت ندارد بلکه ناروا است بعضی متعقدند « آنکانکه که قائل به جواز نپوشیدن وجه و کفین هستند در همه جا نمی توانند این مطلب را بگویند .

روایت

ام سلمه یکی از همسران رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می گوید همراه میمونه (یکی از همسران رسول خدا ) در حضور پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در حضور پیامبر بودیم در این هنگام « ابن مکتوم » که نابینا بود وارد شد پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به ما فرمود : احتجبا «در پشت حجاب قرار گیرید » عرض کردیم :آیا او نابینا پشت فرمود مگر شما نابینا هستید آیا او را نمی بینید و چنانچه از قرآن آیه 204بقره استفاده می شود از بزرگترین فساد در زمین که کار منافقین و مفسران است فساد در حرث و نسل (نابودی کشاورزی و نسل پاک)است که باید شدیدا از آن جلوگیری شود . بر همگان روشن است که حجاب اسلامی نقش اساسی در حفظ نسل و تامین پاکی اساسی خلقت نسلهای آینده دارد چرا که زن مربی جامعه است و انسانها از دامن او پیدا می شوند. اگر او دامن خود را در پناه پوشش حفظ کند سعادت انسانهای آینده را پایه ریزی و بیمه نموده است .
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]