|
عقل گرایی . چیستی و چگونگی (عقلانیت و دین)
|
|
۰:۳۷, ۲۱/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/بهمن/۹۰ ۱۷:۴۶ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
در این تاپیک به برسی عقل چیستی و چگونگی و عقل گرایی و انتخاب دین و عقل در دین بحث میشود .
این تاپیک جدا شده از بحث ارتداد در اسلام است ------------------------------------------------------- نقل قول:غیر انسانی یعنی چه ؟ ببینید من تعریف میخواهم و نه مثال تعریفی که ملاک برای تشخیص باشد . همین عمل گروه ریگی را بعضی صحیح میدانند . حالا بین من و مشا و انها چه قائده ای باید باشد تا مشخص شود چه کسی درست و چه کسی غلط میگوید . بنده ان قائده حاکم را میخواهم . این یک در خواست عقلی منطقی و علمی است نقل قول: از کجا میشه فهمید که حکمی مال خدا هست یا نه؟ خوب فرض کنید ثابت شد حکمی از خداست . و با نظر شما (علم و عقل ناقص بشری ) جور در نیامد اصالت با کیست . شما یا خدا؟! اگر شما بهتر از خدا میدانید که ... (ان لینک را بخوانید حتما ) با تشکر |
|||
|
|
۰:۴۰, ۲۱/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۰ ۰:۴۹ توسط emadm.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
نقل قول:ببینید من تعریف میخواهم و نه مثال تعریفی که ملاک برای تشخیص باشد . همین عمل گروه ریگی را بعضی صحیح میدانند . حالا بین من و مشا و انها چه قائده ای باید باشد تا مشخص شود چه کسی درست و چه کسی غلط میگوید .قاعده حاکم عقله. نمیشه فرمول براش گفت. مثلا اگر ریگی مجازات نمیشد و به جاش کلی تسهیلات در اختیارش می گذاشتند که کارش رو انجام بده، تصور کنید که چه اتفاقی می افتاد. نقل قول:خوب فرض کنید ثابت شد حکمی از خداست . و با نظر شما (علم و عقل ناقص بشری ) جور در نیامد اصالت با کیست . شما یا خدا؟!اول باید ثابت بشه. |
|||
|
۰:۴۶, ۲۱/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۰ ۰:۴۹ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
نقل قول:همین قانون های ناقص رو استفاده می کنید قوانین کاملش رو شما بفرمایید . تا استفاده ببریم . با تشکر نقل قول: قاعده حاکم عقله. نمیشه فرمول براش گفت.عقل چیه ؟ بنده برای اینها تعاریفی دارم . منتظر نظر شما بودم با تشکر برای شرکت در بحث |
|||
|
|
۰:۵۷, ۲۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
سلام
راستش من تعریف دقیقی ندارم، ولی به هر حال خود آدم تشخیص میده. مثلا اگر شما بخواید در مورد یک دین دیگر تحقیق کنید، چه معیاری رو در نظر می گیرید؟ فعلا شب بخیر. خدا نگهدار |
|||
|
|
۱:۰۰, ۲۱/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۰ ۱:۰۵ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
برادر . شما اگر میخواهید قانونی را اجرا کنید باید از طرف خداوند باشد . همین مجتهدین و ولی فقیه و حتی امام معصوم (علیه السلام) اختیارات خاصی دارند و بر اساس قران و سنت رسول خدا باید انجام وظیفه کنند .
اگر شما مومنید نباید جلوتر و یا عقبتر از امام و ولی خود حرکت کنید . مولا علی (علیه السلام) میفرمایند . نادان را نمیبینی جز در حال کند روی یا تند روی . در ضمن حلال محمد حلال الی یوم القیامه و حرام محمد حرام الی یوم القیامه ... درستی حکم را خداوند بیان میفرماید نه بنده و جناب عالی . اتفاقا اگر بحث را دنبال کنید در این مورد به جاهای خوبی میرسیم . موفق باشید خوب من هم انقدر نوشتم انگشتم درد گرفت . روی این سوالات اندیشه کنید . ملاک و معیار چیست ؟ عقل چیست ؟ خوبی و بدی چگونه تعریف میشود ؟ و بقیه سوالات . و لطفا مطالبی که نوشتم را کامل بخوانید و لینکی که دادم خدمتتون رو هم بخونید . تا اینجا نتیجه اینه که شما نمیدونید چگونه و بر چه اساسی باید قضاوت کرد . ملاک و معیار چیست . حق و باطل چگونه تمیز داده میشود و... موفق باشید |
|||
|
|
۱:۴۰, ۲۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
نقل قول:خوب فرض کنید ثابت شد حکمی از خداست . و با نظر شما (علم و عقل ناقص بشری ) جور در نیامد اصالت با کیست . شما یا خدا؟! فرض کنید ثابت شد از طرف خداست ولی با عقل شما جور در نیومد . کلید ما اینجا عقله که به امید خدا فردا روش بحث میکنیم و اون لینک علم دین عقل رو لطفا بخونید . موفق باشید |
|||
|
|
۲:۴۹, ۲۱/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۰ ۲:۵۱ توسط emadm.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۲۱/بهمن/۹۰ ۱:۴۰)وحید110 نوشته است:مگر غیر از عقل، چیز دیگه ای هم داریم که باهاش بسنجیم؟ چطور میشه بدون عقل چیزی رو ثابت کرد؟نقل قول:خوب فرض کنید ثابت شد حکمی از خداست . و با نظر شما (علم و عقل ناقص بشری ) جور در نیامد اصالت با کیست . شما یا خدا؟! البته شاید اسم اون معیار عقل نباشه، اما به هر حال یک معیاری برای سنجش وجود داره. شما هم موفق باشید |
|||
|
|
۲:۵۵, ۲۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
من نوشتم عقل شما و نه عقل .
جواب میدید بالا خره یا نه؟!! من یک فرض مطرح کردم . چرا اینقدر خوف دارید از پاسخ!!! اره یا نه؟ |
|||
|
|
۳:۰۳, ۲۱/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۰ ۱۱:۵۱ توسط emadm.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
راستی در اسلام اعتقاد به "ملازمه عقل و شرع" هم هست.
(۲۱/بهمن/۹۰ ۲:۵۵)وحید110 نوشته است: من نوشتم عقل شما و نه عقل .ببینید، اگر قراره من بپذیرم، باید با عقل خودم بپذیرم. اگر کس دیگری اثبات کرده، من باید ببینم اثباتش درسته یا نه. |
|||
|
|
۳:۱۶, ۲۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
ببینید در مثال مناقشه نیست
اما یک مثال میزنم فرض کن 500 سال رفتی عقب . یک حدیث میبینی از امام صادق (علیه السلام) (واقعا هست ) که میفرماید میوه را بشویید و بخورید که در ان خبائثی وجود دارد که با شستن میرود . شما میدونی حدیثه . با عقل 500 سال پیشتم میسنجی میبینی جور در نمیاد! چی کار میکنی!! ببین روی این مثال توقف نکن تا بحث رو ببریم جلو . اصلا اینجا دانش حکم میکنه نه عقل . عقل چیز دیگری است . میرسیم بهش . دانش ابزار عقله عقل اینجا میگه به حرف خدا (کامل)گوش کن یا به دانش حال حاضر ( ناقص)؟ فرض است . فرض میگه ثابت شده از طرف خداست . کلا این تعریف شما از عقل اصلا عقل نیست . عقل چیز دیگریست . یه کلمه جواب بده تا بریم ببینیم عقل چیه و چی میگه . چه چیزی عقلانیه یا حق |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| عقلانیت وعروه الوثقی | aliabad | 17 | 3,498 |