کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 6 رای - 3.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فیلم گشت ارشاد ( از اکران تا توقیف )
۱۹:۱۲, ۹/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/فروردین/۹۱ ۱۹:۲۲ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #1

چند روزی از توقیف فیلم گشت ارشاد میگذره و من منتظر بودم دوستان خبری از این اتفاق پخش کنن که متاسفانه چیزی ندیدم.
توقف نمایش گشت ارشاد و خصوصی, توقیف گشت ارشاد و زندگی خصوصی, جایگزین فیلم های توقیفی مشخص شدند, فیلم های زندگی خصوصی و گشت ارشاد رسما توقیف شدند[تصویر: 71697_230.jpg]

سازمان سینمایی سوره‌ی حوزه‌ی هنری با انتشار اطلاعیه‌ای، نمایش دو فیلم «گشت ارشاد» به کارگردانی سعید سهیلی و «خصوصی» به کارگردانی محمدحسین فرح‌بخش را در سالن‌های سینمایی زیرمجموعه‌ی خود در سراسر کشور متوقف کرد.

در متن اطلاعیه‌ی سازمان سینمایی سوره آمده است: «کلید پیشرفت کشور به میزان زیادی دست سینماگران است، چراکه دست‌اندرکاران هنر فاخر سینما با توجه به تأثیرگذاری و جهت‌دهی این هنر می‌توانند با تولیدات خود روح امید، شوق پیشرفت، انگیزه‌ی کار و تلاش، اعتماد به ارزش‌های اسلامی و ملی را در جامعه ترویج کنند. (مقام معظم رهبری)

رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بارها در سخنان خود به نقش مؤثر سینما در غنای فرهنگی جامعه‌ی اسلامی اشاره فرموده‌اند. همچنان که ایشان تأکید داشته‌اند سینمایی مورد تأیید است که روح امید و اعتماد را به کشور تزریق کند. سینماگران ایرانی هم بر این باورند و یکی از رسالت‌های خود را حرکت در مسیر رشد و شکوفایی ایران اسلامی می‌دانند.»

در ادامه این اطلاعیه درباره‌ی حواشی اکران دو فیلم «گشت ارشاد» و «خصوصی» آورده شده است: «در آغاز سال تازه و همزمان با شروع اکران ۹۱، نمایش دو فیلم «گشت ارشاد» و «خصوصی» همراه با حاشیه‌هایی بوده است، موضوع و نوع نگاهی که در این آثار مطرح شده حساسیت‌هایی را در جامعه به‌وجود آورده است. موج نگرانی‌ها بابت نمایش این دو فیلم در آغاز سال، این روزها به اوج رسیده و طبیعی است که حوزه‌ی هنری به‌عنوان یکی از نهادهای فرهنگی که وظیفه‌ی خود را پاسداری از دستاورد‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌داند، ظرفیت نمایش سالن‌های سینمایی خود را در اختیار فیلم‌های ضدارزشی قرار ندهد.

سازمان سینمایی سوره‌ی حوزه‌ی هنری با توجه به فضای موجود و در راستای صیانت از ارزش‌های انقلاب اسلامی، نمایش این دو فیلم را در سالن‌های سینمایی خود در سراسر کشور متوقف خواهد کرد.»

سیدعلیرضا سجادپور ـ مدیرکل اداره نظارت و ارزش‌یابی سازمانی سینمایی ـ نیز در گفت‌وگویی با خبرنگار ایسنا اعلام کرد، در جلسه‌ای که شورای صنفی اکران تشکیل خواهد داد، درباره‌ی جایگزین شدن این دو فیلم تصمیم‌گیری خواهد شد.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علائم ظهور ، sadegh-a ، فرهاد ، علمدار133 ، mhvvhm ، ztb ، aliali
۱۹:۴۵, ۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
من این دو فیلم رو ندیدم و کاری با محتواشون هم ندارم. بحثم سر این نیست که توقیفشون درسته یا نه امّا یه توصیۀ خیلی صریح به مسئولین این حوزه دارم:
بهتره قبل از اکران یک فیلم، برای دادن مجوّز هرکاری میخوان بکنن تا بعداً به این شکل نسبت به توقیفش اقدام نکنن. دلایلش خیلی زیاده. یکیش اینه که صدور مجوّز و بعدش توقیف اثر، اصلاً بازخورد خوبی نداره. همینطور اینجور برخوردهای ثانویّه حسّاسیّت رو روی اینجور آثار بیشتر میکنه و بیشتر در کانون توجّه قرار میگیرن. حتّی این مورد بهانه ای میشه تا دست اندرکاران این فیلمها صدای اعتراضشون رو بلند کنن و راحت‌تر روی خفقان و عدم آزادی بیانی که میگن دست بذارن.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، توبه ، خیبر110 ، tezhosh ، سجاد313 ، mhvvhm ، maryam.f ، Justice Bringer
۲۰:۰۱, ۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
من فیلم گشت ارشاد رو رفتم دیدم
با اینکه به بعضی از ارزش ها تو این فیلم توهین شده بود ، ولی در کل حرف های حق بسیاری داشت
به خاطر همین کاملا مخالف توقیف این فیلم هستم
حالا که گذاشتن اکران بشه ، دیگه نباید توقیفش میکردن چون الان اگه تهیه کننده فیلمو بده بیرون مطمئنا با استقبال زیادی مواجه خواهد شد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علائم ظهور ، fereydun ، فرهاد ، خیبر110 ، نجف آبادی ، tezhosh ، blue.blood ، aliali ، saloomeh ، maryam.f ، جویای حقیقت ، pari74bala ، Justice Bringer ، Eve
۲۰:۰۷, ۹/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۱ ۱۷:۰۰ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #4
آواتار
[تصویر: q8jvvlk3iexq4gy2da.jpg]

اینطوری میشه که بین جوونا اختلاف درست میشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، علائم ظهور ، fereydun ، maryam.f
۲۰:۱۳, ۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
از این دست حرف ها زیاد داشت
مثل همون تصویری که در تاپیک اول هست
من پیشنهاد میکنم اگه فیلم اومد بیرون حتما ببینید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علائم ظهور ، Mohammad Trust
۲۰:۳۳, ۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #6

طی 4-5 سال گذشته ما در بحرانی ترین شرایط پس از انقلاب هستیم.در اوج قدرت هستیم اما تمام دشمنان با وقاحت زیادی در برابر ما ایستادن و هر غلطی که بخوان میکنن
تحریم
ترور
تهدید
بازی سیاسی

اما متاسفانه افراد خاصی اصرار عجیبی دارن که بین مردم اختلاف افکنی کنن.واقعا فقط زمان انتخابات و راهپیمایی ما همه اقشار رو میخوایم؟؟؟
فیلمی که مجوز ساخت گرفته و بعد هم در جشنواره فجر مطرح شده و بعد هم مجوز اکران عمومی گرفته و مورد استقبال مردم بوده را اینطوری حذف کردن نشانه نهایت افراطی گری یک عده است

امروز خوشبختانه یا متاسفانه به حق بودن برخی افراد پی می بریم که مقابل افراط و تفریط ها ایستادگی کردن و گفتن باید با سعه صدر بیشتری با مردم برخورد کرد

از امثال این حرفها اصلا دفاع نمی کنم:
(۹/فروردین/۹۱ ۲۰:۰۷)Mohammad Trust نوشته است:  [تصویر: q8jvvlk3iexq4gy2da.jpg]

ولی به هر حال این شیوه های حذفی و برخوردی عملا داره شکاف بین قسمتی از مردم و حاکمیت رو بیشتر میکنه.اگر نیت پشت صحنه این کارها خیره که باید بهشون فهموند دارن اشتباه میکنن
اگر هم خیر نیست که باید فکر دیگری کرد

کاش برخی از افراد شاخص، عمق حساسیت کنونی منطقه و جهان را درک میکردن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، fereydun ، انتصـار ، فرهاد ، mahdyshr ، mhvvhm ، maryam.f ، جویای حقیقت
۱:۱۷, ۱۰/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/فروردین/۹۱ ۱:۱۹ توسط Unname28.)
شماره ارسال: #7
آواتار
هر چیزی که تو ایران غیر قانونی بشه مردم بیشتر به اون علاقه پیدا می کنند. همین توقیف کردن باعث میشه خیلی ها که حتی اگه اجازه می دادند فیلم پخش نمیرفتن هم برن فیلم رو تهیه کننWink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، HadiTak ، blue.blood ، سرباز منتظر ، aliali ، fatemeh m ، maryam.f ، جویای حقیقت ، pari74bala ، Eve
۰:۴۹, ۱۱/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۱ ۰:۵۰ توسط alitalebi.)
شماره ارسال: #8

داستان از اینجا شروع شد که در اواخر سال 90 پس از اولین روزهای اکران گشت ارشاد تجمعاتی در مقابل وزارت ارشاد مبنی بر عدم ادامه ی اکران فیلم گشت ارشاد به دلیل توهین به ارزشهای اسلامی ملت ایران شد.

این تجمعات در روز های اول سال 91 به شدت گسترش پیدا کرد که به اکران محدود در بعضی شهرستان ها و سینماهای تهران انجام شد.

پس از پیگیری های دوستان تجمع کننده همه چیز با هم دست به دست توقیف فیلم داد و به طور رسمی این فیلم ( گشت ارشاد ) از پرده سینماهای تمام کشور پایین امد.

به چکیده ای از اتفاقات توجهتان رو جلب میکنم.[/font]

بیانیه حوزه ی هنری

سازمان سینمایی سوره حوزه هنری با انتشار اطلاعیه ای نمایش دو فیلم " گشت ارشاد" به كارگردانی سعید سهیلی و " خصوصی " به كارگردانی محمد حسین فرح بخش در سالن های زیر مجموعه خود در سراسر كشور را متوقف كرد .

به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری در متن اطلاعیه آمده است :

بسم الله الرحمن الرحیم

كلید پیشرفت كشور به میزان زیادی دست سینماگران است،چرا كه دست اندر كاران هنر فاخر سینما با توجه به تاثیر گذاری و جهت دهی این هنر می توانند با تولیدات خود روح امید ، شوق پیشرفت ،انگیزه كار و تلاش،اعتماد به ارزش های اسلامی و ملی را در جامعه ترویج كنند. ( مقام معظم رهبری)
رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه ای بارها در سخنان خود به نقش موثر سینما در غنای فرهنگی جامعه اسلامی اشاره فرموده اند.همچنان كه ایشان تاكید داشته اند سینمایی مورد تائید است كه روح امید و اعتماد را به كشور تزریق كند .سینما گران ایرانی هم بر این باورند و یكی از رسالت های خود را حركت در مسیر رشد و شكوفایی ایران اسلامی می دانند.
در آغاز سال تازه و همزمان با شروع اكران 91، نمایش دو فیلم "گشت ارشاد" و " خصوصی..." همراه با حاشیه هایی بوده است ،موضوع و نوع نگاهی كه در این آثار مطرح شده حساسیت هایی را در جامعه به وجود آورده است . موج نگرانی ها بابت نمایش این دو فیلم در اغاز سال این روزها به اوج رسیده و طبیعی است كه حوزه هنری به عنوان یكی از نهادهای فرهنگی كه وظیفه خود را پاسداری از دستاورد های نظام مقدس جمهوری اسلامی می داند، ظرفیت نمایش سالن های سینمایی خود را در اختیار فیلم های ضد ارزشی قرار ندهد.
سازمان سینمایی سوره حوزه هنری با توجه به فضای موجود و در راستای صیانت از ارزش های انقلاب اسلامی ، نمایش این دو فیلم را در سالن های سینمایی خود در سراسر كشور متوقف خواهد كرد.
پایگاه خبری حوزه

نامه سعید سهیلی در پاسخ به این اتفاقات و توقیف فیلم

پس از انتشار خبر مبنی بر جلوگیری از اکران گشت ارشاد، و اعلام مواضع علیرضا سجادپور، سعید سهیلی در نامه‌ای که برای کافه سینما ارسال کرد؛ به این اتفاق واکنش نشان داد. بخش‌هایی از این نامه که هنگام انتشار در سایت حذف شده، با علامت ([...]) مشخص گردیده است.
ملت شریف ایران
شما سال 1391 را با خوشی و شادمانی آغاز کرده اید اما نیک بدانید که آغاز این سال برای سینمای ایران با سوگ و عزا همراه بود.سالی که [...] فیلمی که در معتبرترین جشنواره سینمایی کشور، کاندیدای دریافت 4 سیمرغ بلورین شده بود را امروز مانند گوسفندی بی صاحب ذبح کردند و [...]
ملت بزرگ ایران
خدای من شاهد است که تا آخرین لحظه در برابر این بی قانونی استوار ماندم و برای گرفتن حق شما مردم فرهیخته سرزمینم تمام تلاشم را به کار گرفتم اما چه کنم که گردنم در برابر قانون، از مو باریک تر است؛ من که طبق قانون، پروانه ساخت گرفتم، طبق قانون، پروانه نمایش گرفتم و طبق قانون هم فیلم شما را به اکران فرستادم حال مجبورم که [...] فیلم را از روی پرده بردارم و آن را به بایگانی تاریخ بفرستم.
ملت بزرگوار ایران
زمانی که "گشت ارشاد" در جشنواره اکران شد، این صدای تعریف و تمجیدهای شما بود که مرا بار دیگر به خدمتگزاری تشویق کرد اما همین که معلوم شد این فیلم برای اکران نوروزی در نظر گرفته شده، همین گروه قانون گریز،اعتراضات و بیانیه دادن ها راشروع کردند؛ پرواضح است که این حرکت، نشان دهنده این حقیقت است که آدم هایی از داخل سینما، این افراد را تحریک کردند و یک سازماندهی به وجود آوردند تا جریانی علیه "گشت ارشاد"شکل بگیرد.
ملت انقلابی ایران
بدانید که حرف ائمه جمعه تاکنون، همواره برای من سند و حجت بوده اما تاسف من از این بابت است که 2 تن از این ائمه جمعه که درباره "گشت ارشاد" موضع انتقادی تندی را در پیش گرفته اند، اصلا فیلم من را ندیده اند [...] و تنها بر مبنای گزارشاتی که به آنها رسیده، از این تریبون عمومی مقدس، مواضع تندی را اتخاذ کرده اند و بدین گونه است که فیلم من را مستهجن اعلام می کنند فارغ از اینکه نمی دانند این سخن آنها، هم تهمت است، هم کذب است و هم گفته ای به دور از عدالت و انصاف.
ملت آزاده ایران
خوب می دانم که از تجربه حرفه ای دو دهه حضور من در این سینما اطلاع دارید و می دانید که هیچگاه برای پول فیلم نساختم بلکه دغدغه ام همواره شما مردم بوده اید و بس.بنابراین با کسب اجازه از ساحت فرهنگی شما ملت عزیز، قصد دارم تا به پاسخ توهین سنگینی که به شما وارد شده،تمامی کپی های فیلم "گشت ارشاد" و پولهایی که از این راه کسب شده را مقابل وزارت ارشاد به آتش بکشم تا شاید این آتش، به خونخواهی فیلم های دیگری به پاخیزد که در آینده ممکن است [...]
ملتی که دغدغه ام همواره شماها بوده اید و هستید
خالصانه و ملتمسانه از شما عذر می خواهم؛ شمایی که در همین مدت محدود استقبال زائد الوصفی را از فیلم خودتان به عمل آوردید [...] و به تماشای فیلم تان رفتید.اما شما بهتر از همه می دانید که این بی قانونی، روزی به سراغ خود این افراد زورگو خواهد آمد. امیدوارم که این حرکت، آخرین اقدام ضدقانونی این افراد [...] باشد و همچنین آخرین اتفاق نامیمون برای این سینمای نجیب.سینمایی که دارد فدای مناسبات، منازعات و اختلافات سیاسی و تا حدودی صنفی می شود.
برای وزارت ارشاد نیز متاسفم که تسلیم این بی قانونی شد گرچه به آنها نیز حق می دهم که تحت فشار سنگینی بوده اند، فشاری که با توجه به حوادث رخ داده، از این پس امکان وقوعش برای سایر فیلم ها نیز ممکن خواهد بود.
ملت فرهیخته ایران، این داغ سینمایی را به محضر تمامی شما فرهنگ دوستانگرامی تسلیت عرض می کنم.
و ای همرزمان شهدیم : حسن باقری، حسن آزادی، گل محمد غزنوی، محسن حسنی و . . .
نمی دانید امروز چقدر خوشحالم که شما را در این دنیای بی قانون نمی بینم [...]، بر شانه های شما آسمانیان متوجه نمی شوم؛باور کنید من همان سعید سهیلی هشت سال جبهه های نبرد حق علیه باطل هستم؛ همان آدم، با همان احوالات و با همان خلق و خو اما چه کنم که زمانه تغییر کرده و همرزمتان را به جایی کشانده اند که حتی فریاد تظلم خواهانه اش نیز به گوش هیچ کس نمی رسد.به روح برادر شهیدم قسم که از مواجهه با شما در آن دنیای برقرار می ترسم که چه جوابی باید درباره این پذیرش اجباری ام به بی قانونی، به شما بدهم؛ گرچه خود می دانم که احوال مرا به خوبی می دانید و روزی برمظلومیت من صحه خواهید گذاشت و همه با هم، چون همان هشت سال خاطره ساز، فقط و فقط در راه رضای باریتعالی قدم بر می داریم چون نیک بر این شعر حضرت حافظ ایمان داریم که:
بنده پیر خراباتیم که لطفش دائم است
ورنه لطف شیخ و زاهد گاه هست و گاه نیست
سعید سهیلی ششم فروردین ماه 1390
واکنش سخنگوی شورای صنفی نمایش

بیب کاووش سخنگوی شورای صنفی نمایش که اظهارنظر درباره ادامه اکران «خصوصی» و «گشت ارشاد» را به امروز موکول کرده بود، صبح امروز در گفتگو با شکه ایران به صراحت بر این مساله تاکید کرد که تعلیق اکران این دو فیلم برآمده از اراده هایی فراقانونی است و طبق قانون هیچ دلیلی وجود ندارد که جلوی اکران این دو فیلم گرفته شود. بر همین مبنا کاووش تاکید نمود اگر اراده های فراقانونی، شرایط را در جهت توقیف این دو فیلم پیش ببرند آن گاه گزینه های جایگزین «بوسیدن روی ماه» و «نارنجی پوش» هستند.

بالاخره نتیجه نهایی جلسه طولانی مدت دیروز شورای صنفی نمایش به کجا رسید؟

همین قدر بگویم که ترکشهای جلسه دیروز تا صبح امروز هم ادامه داشت و اصلی ترین تصمیم این جلسه آن بود که چنانچه راه های فراقانونی برای توقیف دو فیلم «گشت ارشاد» و «خصوصی» اثرگذار باشد و این دو فیلم ناچارا توقیف شوند دو فیلم «بوسیدن روی ماه» و «نارنجی پوش» که صاحبان آنها برای اکران شان اعلام آمادگی کرده بودند جایگزین خواهند شد.

آیا با پخش کنندگان «بوسیدن روی ماه» و «نارنجی پوش» در این باره صحبت شده است؟

در این باره صحبتی نشده است چون اصلا وقت این کار نبود. خودمان می دانیم الان تعطیلات عید است و لابراتوارها اغلب تعطیل هستند بنابراین باید برای پخش کنندگان هم این حق را قائل شد که با محدودیتهایی در زمینه تکثیر فیلمهای خود روبرو باشند.

راه ها یا اراده فراقانونی که از آن صحبت کردید از کجا شارژ می شود؟

ما اطلاع نداریم که این گروههای افراطی از کجا شارژ میشوند. تنها این را میدانیم که نیرویی خارج از اراده قانون در حال تحمیل نظر خود به سینما است. مرجع قانونی رسیدگی به چنین مشکلاتی وزارت ارشاد است و ارشاد است که باید درباره چنین مشکلاتی اظهارنظر کند اما متاسفانه در قضیه اخیر وزارت ارشاد هیچ مشکلی با اکران دو فیلم مورد بحث ندارد.

اگر «بوسیدن روی ماه» یا «نارنجی پوش» به هر دلیلی توانایی اکران نداشته باشند آیا به گزینه های دیگری هم فکر کرده اید؟

نه، هیچ گزینه جایگزین دیگری نداریم.

آیا معلوم شده است که این جایگزینی از چه زمانی آغاز خواهد شد؟

زمان دقیقی نمیتوان ارائه کرد. باید دید فشارهای فراقانونی تا کجا ادامه خواهد یافت و آن گاه به تعیین زمان پرداخت.

همایون اسعدیان یک هفته قبل در گفتگو با شبکه ایران اظهار داشته بود که راغب است فیلمش «بوسیدن روی ماه» را در اکران دوم عیدفطر روی پرده بفرستد. با این حساب بعید به نظر میرسد وی حاضر شود در این شرایط و آن هم به عنوان یک گزینه جایگزین فیلمش را اکران کند.

در این باره هیچ اطلاعاتی ندارم ولی هیچ کس مجبور نیست فیلمش را در زمانی که شورای صنفی پیشنهاد داده روی پرده بفرستد.

دریاره تعدادی از سینماهایی که به صورت خودسر فیلمهای «خصوصی» و «گشت ارشاد» را از پرده برداشتند این فرضیه مطرح شده که ممکن است با جریمه روبرو شوند. آیا این مساله صحت دارد؟

دو گروه سینمایی، یکی سینماهایی که وابسته به حوزه هنری هستند و دیگر سینماهایی که منتسب به شهرداری هستند به طور خودسر و بدون هماهنگی با ارشاد این دو فیلم را از فهرست برنامه های خود حذف کرده اند. این کار صددرصد غیرقانونی است و باید خسارات مالی برآمده از این کار به صاحبان دو فیلمی که از پرده برداشته شده اند، پرداخت شود.

آیا این خسارت به طور مالی پرداخت میشود؟

بله، کارشناسان ذیربط درباره میزان خسارت وارده تحقیق کرده و گروههای سینمایی متخلف را وادار می کنند که به صاحبان دو فیلم نامبرده خسارت پرداخت کنند.

واکنش نماینده تهران در مجلس

ماینده مردم تهران در مجلس خواستار تداوم واکنش مردم نسبت به اکران دو فیلم مورد اعتراض "گشت ارشاد" و "خصوصی" شد و تاکید کرد که نهادهای امنیتی باید عوامل پشت پرده اکران این دو فیلم را بررسی کنند.

لاله افتخاری نماینده مردم تهران در گفتگو با مهر درباره خودداری وزارت ارشاد ازصدور دستور توقف اکران دو فیلم "گشت ارشاد" و "خصوصی" که در تعطیلات نوروزی مورد اعتراض مردم و ائمه جمعه قرار گرفته است، گفت: وزیر ارشاد در سال 89 براثر عملکرد سوء وزارت خانه تحت امرش از سوی مجلس مورد سوال واقع شد و پاسخ ایشان نیز از نظر مجلس قانع کننده نبود.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس ادامه داد: ایشان در همان مقطع قول تشکیل سازمان سینمایی را دادند که این وعده تحقق یافت و انتظار می رفت که نقطه امیدی برای پایان وضعیت موجود باشد. براین اساس پیش از برگزاری جشنواره فجر سال 90 نیز تذکری از سوی مجلس مبنی براین مسئله به دکتر حسینی داده شد که مجلس امیدوار است تا عملکرد وزارت ارشاد به گونه ای نباشد که وزیر ارشاد مجددا در مقام پاسخگو و مجلس در مقام سوال کننده در مقابل یکدیگر قرار بگیرند.

"گشت ارشاد" و "خصوصی" مایه ننگ وزارت ارشاد هستند

افتخاری در ادامه افزود: مجلس در همان مقطع از وزیر ارشاد خواست تا از اکران فیلم های مسئله دار حتی در جشنواره فجر نیز ممانعت به عمل آید تا چه رسد به اکران عمومی، اما متاسفانه شاهد بودیم که دو فیلم ضد اخلاقی گشت ارشاد و زندگی خصوصی که به واقع باید از آنان به عنوان ننگ وزارت ارشاد یاد کرد نه تنها در جشنواره فیلم فجر مجوز اکران گرفتند بلکه پس از آن نیز موفق به دریافت جایزه اکران نوروزی از سوی وزارت ارشاد شدند.

عضو کمیسیون تحقیقات وآموزش مجلس با اشاره به آنچه عمل غیر قابل توجیه و تاسف آور وزارت ارشاد دامه می دهد: کاش کار به اکران در فیلم فجر خاتمه می یافت اما مردم بدون مشاهده هر گونه اقدام عملی از سوی وزارت ارشاد برای اعاده مطالبه شرعی خود تنها با اعلام نارضایتی دکتر حسینی از اکران دو فیلم یاد شده در رسانه ها روبرو شدند. این درحالی است که جایگاه وزیر با یک فرد عادی کوچه و بازار متفاوت است.

وی ادامه داد: براین اساس آقای دکتر حسینی به جای انتشار خبر نارضایتی خود می بایست با یک اقدام عملی عاجل، دست به توقف اکران عمومی دو فیلم ضد ارزش یاد شده می زد، اما این تعلل تاجایی ادامه یافت که ما شاهد اعتراض شدید و گسترده مردم در تجمعات اعتراض آمیز و نیز تذکر و اعتراض شدید و درخواست توقیف از سوی ائمه جمعه مشهد و تهران از تریبون نماز جمعه این دو شهر بودیم.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس در ادامه با تاکید بر فرمایش مقام معظم رهبری در ارتباط با بصیرت قابل تقدیر مردم، اقدام آنان در اعتراض به اکران دو فیلم ضد اخلاقی ،آن هم در روزهای پایانی سال که قاعدتا باید مسائل شب عید دغدغه اصلی مردم باشد را ستودنی دانست.

وزارت ارشاد هالیوود ایرانی را بنا گذاشت

وی در ادامه افزود: این محل سوال جدی از وزیر ارشاد خواهد بود که چگونه با وجود اعتراض عمومی، هنوز فیلمهایی که در واقع بهانه دست دشمنان نظام اسلامی محسوب می شود و امنیت اخلاقی را در فضای سینما از میان می برد، به جز چند شهر هنوز در حال اکران در سرتاسر کشور است.

افتخاری با تاکید براین نکته که حتی شخص آقای شمقدری نیز قائل به تفکیک سنی برای تماشای این دو فیلم بوده است، گفت: وزارت ارشاد با این عملکرد خود زحمت دشمن را کم و سینمای کشور را وارد عرصه جدیدی کرد که باید نام آن را هالیوود ایرانی گذاشت.

کاندیدای اصولگرای دور دوم مجلس نهم شورای اسلامی گفت: به وضوح می توان تاثیر دست جریان انحرافی و بیگانه را در پشت این اکران این دو فیلم منحرف مشاهده کرد.

قوه قضاییه و دستگاه های امنیتی برخورد کنند

وی گفت: در مقطع حساس کنونی تنها انتظار مردم این است که وزیر ارشاد در یک اقدام ضربتی اکران این دو فیلم را متوقف کند. همچنین این انتظار به حق از قوه قضاییه وجود دارد که براساس وظیفه ذاتی خود این دو فیلم را توقیف کند.

نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید براین که مردم نباید تا توقف اکران این دو فیلم سکوت کنند افزود: نهادهای امنیتی ذیربط باید به بررسی سابقه افراد پشت پرده اکران این دو فیلم که در حقیقت چراغ سبزی به بیگانه محسوب می شود بپردازد که نه تنها خلاف فرهنگ اسلامی است بلکه عملکردی ضد امنیت ملی محسوب می شود.

لاله افتخاری در ادامه افزود: باید در صلاحیت افراد مسئول در سازمان سینمایی بازنگری شود. به نظر می رسد این افراد در فضای جمهوری اسلامی زندگی نمی کنند. مردم ما نظام جمهوری اسلامی ایران را انتخاب کرده اند و مرجع تشخیص دراین نظام ، شرع مقدس، رای مراجع عظام، علمای اعلام و فقهای جلیل القدر است و براین اساس نمی توان با نظر عده ای کارشناس فاقد صلاحیت صدور مجوز اکران به فیلم های مسئله دار را قانونی قلمداد کرد.

جلسه ی فوق العاده ای برای جایگزینی این دو فیلم تشکیل شد که خروجی اش به این شرح است

ر جلسه فوق العاده هفته اخیر شورای صنفی نمایش اعلام شد دو فیلم «نارنجی پوش» و «بوسیدن روی ماه» به جای «گشت ارشاد» و «خصوصی» روی پرده خواهند رفت. با این حال عوامل تولید «بوسیدن روی ماه» زیر بار این تصمیم نرفتند و دست اندرکاران پخش «نارنجی پوش» هم ادعا کرده اند که این فیلم هنوز پروانه نمایش ندارد که بخواهند برای پخش آن اقدام کنند. در این زمینه بد ندیدیم با علیرضا سجادپور رییس اداره نظارت ارشاد گپی زده و نظرات وی درباره وضعیت ادامه اکران نوروزی را جویا شویم.

اینکه اعلام شده «نارنجی پوش» پروانه نمایش ندارد را تایید می کنید؟

نه، درست نیست. «نارنجی پوش» مشکل ممیزی ندارد و پروانه نمایش آن صادر شده البته شاید منظور این بوده که تهیه کننده پروانه نمایش را دریافت نکرده! دلیل این مساله هم آن است که این فیلم برای اکران دوم نوروزی آماده شده اما به ناگاه بنا شد که این فیلم به جای یکی از دو فیلم مشکل ساز اکران اول نوروزی روی پرده برود.

با این حساب آیا بالاخره همان طور که پیش از این گفته شده بود این فیلم در هفته پیش رو روی پرده خواهد رفت یا نه؟

ببینید، ما مشکل پروانه نمایش فیلم را حل کرده ایم و در این میان تنها مساله ای که پخش کننده فیلم با آن روبرو است کم بودن تعداد کپی ها است. این یک روال طبیعی در سینمای ایران است که لابراتوارها طی دو هفته ابتدایی سال تعطیل هستند و به این ترتیب عملا امکان تکثیر فیلم وجود ندارد یعنی اگر تعداد کپی های فیلم کافی و مناسب بود شک نکنید که فیلم تا حالا روی پرده رفته بود. البته در این میان شرکت پخش کننده هم چون در ابتدا قرار بود فیلم را در اکران دوم نوروزی روی پرده بفرستد برنامه های مرتبط با تبلیغات فیلم را طوری پیش برده بود که اندکی پیش از پایان فصل اول اکران نوروزی تبلیغات آغاز شود اما تصمیم فوق العاده شورای صنفی نمایش به لحاظ اجرایی پخش کننده را در مضیقه قرار داد.

یعنی اینکه «نارنجی پوش» اکران نشده، به روند اجرایی شرکت پخش کننده بازمی گردد؟

بله، به هر حال در مورد تمامی فیلمها این شرکتهای پخش کننده هستند که امور اجرایی اکران را برنامه ریزی و اجرا می کنند.
درباره اینکه دست اندرکاران «بوسیدن روی ماه» گفته اند این فیلم را در وضعیت فعلی روی پرده نمی فرستند چه نظری دارید؟

این فیلم را شورای صنفی نمایش به عنوان یکی از آلترناتیوهای اکران نوروزی انتخاب کرده و طبیعتا اگر به هر دلیلی این فیلم نرسد باز هم شورای صنفی نمایش است که بایستی برای آن جایگزینی پیدا کند.
تعداد سینماهای نمایش دهنده «خصوصی» و «گشت ارشاد» طی هفته اخیر کاهش یافته. می خواهم بدانم آیا این کاهش سینماها رفته رفته به توقیف دائمی این دو فیلم می انجامد؟

ببینید، توقیف کلمه مناسبی برای تشریح وضعیت این دو فیلم نیست. این یک تصمیم مدیریتی بود که در شرایط فعلی گرفته شد تا بلکه بخشی از حواشی به وجود آمده پیرامون این دو فیلم از بین برود. این دو فیلم توقیف نشده اند و فقط اکران آنها محدود شده است.

یعنی اکران این دو فیلم به صورت محدود و کنترل شده ادامه می یابد؟

بله، این دو فیلم هنوز در بخشی از سینماها در حال اکران هستند و اکران محدود آنها ادامه می یابد تا به تدریج فیلمهایی جایگزین آنها شوند.
شبكه ايران

عکس یکی از بازیگران فیلم

اكران گشت ارشاد و خصوصي در سينماهاي حوزه هنري
شهرداري تهران به پايان رسيد
.
اما در تعدادي از سينماها از جمله آفريقا،ايران،پرديس شكوفه (ميدا
شهدا)،مركزي،پايتخت،فلسطين،اريكه ايرانيان،پرديس زندگي اين اكران ادامه دارد. عكس
زير ياشا دولتپناه بازيگر گشت ارشاد است كه اعلانی را در دست گرفته تا از این طریق
برای سالن‌های نمايش دهنده گشت ارشاد، در مقابل سينما آزادي (كه اكران گشت ارشاد در
آن متوقف شده) اطلاع رسانی کند. (عكاس: سحر مولوي[font=Tahoma]

[تصویر: clip_image002.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: maryam.f
۱:۴۰, ۱۱/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
ر پی برخی اعمال فشارهای فراقانونی جهت توقف اکران فیلم گشت ارشاد" جمعی از خانواده های شهدای مشهد در بیانیه ای با اشاره به این که کارگردان این فیلم از رزمندگان دوران دفاع مقدس و از خانواده های شهداست ، نسبت به مدعیان ارزشگرایی که علم مخالفت با این اثر سینمایی را افراشته اند ، انتقاد کردن و نوشتند: اینان کیستند که داعیه دار خون شهیدان شده و از نام شهید بیرق خود خواهی و قانون شکنی و رسیدن به امیال صنفی و سیاسی را به اهتزاز در آورده اند؟ در ادامه این بیانیه آمده است:
مخالفت نا مشروع و غیر قانونی این قانون شکنان که حتی حرمت کلام رهبرمان در احترام به قانون را پاس نداشته و با فیلمی به ستیز برخاسته اند ، که به صورت قانونی ساخته شده و پروانه ی قانونی نمایش دارد و کارگردان آن برادر شهیدی است که خود زخم جنگ بر سینه دارد و شهید زنده ی انقلاب است، چه توجیهی دارد ، که باید از خون شهید و نام مردم حزب الله هزینه نمود ؟
این بیانیه می افزاید: ما جمعی از خانواده ی شهدای همرزم و هم سنگر سعید سهیلی که موفق به دیدن فیلم او در جشنواره فجر مشهد شدیم و شاهد بوده ایم که وی هماره از فرزندان شهیدمان در فیلم های خود به نیکی یاد کرده و می کند ضمن حمایت از اکران قانونی این فیلم مخالفت صریح خود را از هر هرج و مرج و بی قانونی و حرمت شکنی و سو استفاده از نام شهیدان و خانواده آنان اعلام داشته و بر خود واجب می دانیم که مطیع فرامین رهبر معظم انقلاب در احترام به قانون باشیم و از خدای شهیدان استعانت می خواهیم که بر بینش انسانهای کوته بین وسعت و بر بصیرت آنان گستردگی عطا فرماید.
عصرایران
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: maryam.f
۱:۴۴, ۱۱/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #10
آواتار
نقل قول:

و ای همرزمان شهدیم : حسن باقری، حسن آزادی، گل محمد غزنوی، محسن حسنی و . . .

نمی دانید امروز چقدر خوشحالم که شما را در این دنیای بی قانون نمی بینم [...]، بر شانه های شما آسمانیان متوجه نمی شوم؛باور کنید من همان سعید سهیلی هشت سال جبهه های نبرد حق علیه باطل هستم؛ همان آدم، با همان احوالات و با همان خلق و خو اما چه کنم که زمانه تغییر کرده و همرزمتان را به جایی کشانده اند که حتی فریاد تظلم خواهانه اش نیز به گوش هیچ کس نمی رسد.به روح برادر شهیدم قسم که از مواجهه با شما در آن دنیای برقرار می ترسم که چه جوابی باید درباره این پذیرش اجباری ام به بی قانونی، به شما بدهم؛ گرچه خود می دانم که احوال مرا به خوبی می دانید و روزی برمظلومیت من صحه خواهید گذاشت و همه با هم، چون همان هشت سال خاطره ساز، فقط و فقط در راه رضای باریتعالی قدم بر می داریم

من موندم با چه رویی از این شهدای والا مقام یاد میکنه؟

یعنی اگه الان حسن باقری زنده بود مثل اون حسن توی فیلم میرفت بالای یه تخته سنگ واسه شروع کنه از آزادی و روابط آزاد دختر و پسر حرف بزنه؟

این قدر با سلام و صلوات با این کارگردانا و فیلماشون برخورد کردند برادران وزارت ارشاد که تا این حد... استغفرالله.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، آوای انتظار
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]