کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قدم بعدی (دوم) اثبات وحدانیت خدا
۱۲:۳۱, ۲۳/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
با نام خداوند متعال قسمت دوم مباحث خودمونو آغاز میکنیم .
در قسمت قبلی بحثهای مقدماتی و اولیه ای مطرح شد و با مضامین و مفاهیم فلسفی آشنا شدیم و تونستیم به یاری خدای بزرگ با روش های کاملا عقلانی به اثبات وجود خداوند متعال برسیم.
هم اینک در پی اینم که با یاری خدا و همت شما دوستان عزیز به وحدانیت و یگانگی خدا و ارائه توضیحاتی مبسوط و البته مفید از صفات خداوند بپردازم.
از همه دوستان خواهش میکنم که با رعایت انصاف و بدون هیچ پیش زمینه ذهنی و بی تعصب به کمک من بیان تا این بحث هم به یه جای خوب برسونیم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، saloomeh ، Admirer ، rastin ، أین المنتظر ، فاطمه خانم ، yamin ، shafagh_mah ، مبينا ، وحید110 ، meshkat ، میثاق ، حسن.س. ، m.hossein ، mahdi14 ، ترنم ، مجید املشی ، عالم مقدس لاهوت ، مرهم ، mahdy30na

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۰:۴۳, ۲۳/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #11
آواتار
خب تا الان ثابت کردیم که موجودی که وجود برای ذاتش واجب باشد در جهان هستی می باشد. یعنی موجودی هست که امکان ندارد یک لحظه هم تردید کنیم عدم بر او راه دارد .
حال بحث این است که این موجود در جهان هستی یکتاست و یا نه چندین موجود را یا این حالت می توان یافت...
یک نکته خیلی خیلی مهم:وجود دارای مرتبه ای است که کاملتر از آن امکان ندارد یعنی دارای کمال بی نهایت است و این کمال بی نهایت می شود همان وجود واجب.
حال اگر این وجود واجب متعدد فرض شود لازمه اش این است که هر کدام از آنها فاقد کمالات عینی دیگری باشد یعنی کمالات هر یک محدود و متنهایی باشد.
کمی قبل از این مسئله باید یه این نتیجه برسیم که وجود یک وجود صرف است.یعنی در وجود حق تعالی هیچ نحوه ترکیبی نیست. چون وجود ترکیب نیازمندی را می رساند که نیازمندی در وجود واجب راه ندارد. حال
حضرت حق وجود صرف است و وجود صرف به خاطر بى کرانگى وجودش، هیچ گونه ماهیت و حَدّ وجودى براى آن مطرح نیست. اگر شریکى براى واجب باشد هر کدام کمال مخصوص به خود را دارند و فاقد کمال مخصوص به دیگرى هستند، پس هر کدام مرکب از وجدان و فقدان هستند که این قسم از ترکیب (ترکیب از وجدان و فقدان و به عبارت دیگر وجود و عدم)، بدترین قسم از ترکیب است.بر این اساس ممکن الوجود به خاطر محدودیت وجودى یاراى در کنار وجود حضرت حق قرار گرفتن را ندارد؛ چرا که بساطت و عدم محدودیت وجود بارى تعالى او را از شریک منزّه ساخته است. لذا هیچ موجود دیگری را نمیتوان در نظر گرفت که در حد ذات با وجود واجب شریک باشد.

به همین راحتی و به همین خوشمزگی....Wink ثابت می شود وحدانیت خداوند متعال .

حالا اگر دوستان نظری دارند بفرمایند....

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میثاق ، مجید املشی
۱۲:۲۷, ۲۳/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/خرداد/۹۱ ۱۲:۳۲ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #12
آواتار
به نام خدا

سلام و تشکر...

من نتونستم مبحث قبلی رو که راجع به اثبات وجود خدا به صورت عقلی بود رو کامل بخونم ولی قبل از اینکه شما مطلبتون رو تکمیل کنید تقریبا به همچین چیزایی به ذهنم رسید برای وحدانیت خدا...

میشه این رابطه هم برای واجب الوجود و ممکن الوجود درنظر گرفت: شرط لازم و کافی برای وجود ممکن الوجود، در واقع وجود داشتن واجب الوجود هست یعنی اگه نباشه هیچ ممکن الوجودی موجود نمیشه و شرط کافی برای بودن واجب الوجود ، وجود ممکن الوجود هست(یعنی لازم نیست که ممکن الوجود حتما باشه ولی اگه باشه برای اثبات واجب الوجود کفایت می کنه؟؟؟؟؟؟؟)

به نظرتون میتونه درست باشه یا خیر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، مجید املشی
۱۲:۳۶, ۲۳/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/خرداد/۹۱ ۱۲:۴۱ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #13
آواتار
نه!
البته بله با وجود ممکن ما میتوانیم وجود واجب را ثابت کنیم ولی اینکه بگوییم شرط کافی، این اصطلاح اشتباه است. اصلا در کل اصطلاح شرط نباید برای وجود واجب استفاده شود. چون آن زمان وجود واجب مشروط میشود به امری خارج از ذاتش و این نیازمندی واجب است که مورد قبول نیست.
البته من محتوای حرف شما را فهمیدم و با آن هم موافقم ولی تذکری بود برای بیان دقیقتر جملات. چون می دانید که عرصه خطرناک و دقیقی است.
باز هم اگر قانع نشدید و سوالی بود من در خدمتم. یا علی مدد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میثاق ، دیدگاه نوین ، مجید املشی
۱۲:۵۱, ۲۳/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/خرداد/۹۱ ۱۲:۵۳ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #14
آواتار
به نام خدا
سلام
ممنون از توضیحاتتون...
ببینید منظورم شرط گذاشتن نبود...واسه رسوندن مفهوم از این کلمه استفاده کردم...
گفتم واسه اینکه معلوم شه کدوم لازمه و کدوم ملزوم میتونیم از این رابطه هم استفاده کنیم...در واقع منظورم این بود واجب الوجود لازم هست که باشه حتی اگه ممکن الوجود، موجود نباشه حالا اگه ممکن الوجود، موجود باشه دیگه چه بهتر!!!!!!!!! قطعا واجب الوجودی بوده که ممکن الوجود رو بوجود آورده...متوجه شدید؟؟؟؟؟؟؟؟...البته از طرفی هم درست می گید شاید درست نباشه اینجوری بیان کنم...

پس دوستانی که تاپیک رو میخونن لطفا به عرائض بنده توجه نکنندAngel

یا علی
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم
۱۳:۰۴, ۲۳/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #15
آواتار
البته من از ابتدا هم گفتم که بیان شما رو قبول دارم .... این مورد شما که مهم هم هست بحث شده در تاپیک اثبات وجود خدا..... قدم اول.
این جا دعوا بر سر اینه که می توان وجود های دیگری را در نظر گرفت که در حد ذات با وجود واجب برابری کنند یا خیر...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میثاق ، مجید املشی
۱۳:۰۹, ۲۳/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/خرداد/۹۱ ۱۳:۱۳ توسط sayed reza.)
شماره ارسال: #16
آواتار
سلام بر پسر ِ عزیز ِ عمویِ عزیزتر!!
نیمه دوم پست پیچیده بود. اما نیمه اول واضح
طبق اطلاعات قبلی من اگر دو واجب الوجود باشد ، باید هر کدام صفاتی را دارا باشند که دیگری ندارد و چون واجب الوجود دارای کمال در همه ی جنبه ها است پس امکان وجود دو واجب الوجود نیست زیرا کمالی نیست که در یکی باشد و در دیگری نباشد!! آیا درسته؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، میثاق ، مجید املشی
۱۴:۰۶, ۲۳/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/خرداد/۹۱ ۱۴:۱۳ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #17
آواتار
بله درسته. بیشتر توضیح میدم. ببینید مثلا میگوییم هر دو واجب رحیم هستند هر دو رحمان هستند هر دو کریم هستند و هر دو جبار هستند.... خب اگر این همینطوری ادامه بدهیم تا آخر و هردو در تمام صفات و ویژگی ها یکسان بودند دیگر هردو معنا ندارد. دوئیت زمانی است که یک نحوه اختلافی بین دو موجود باشد،
حال اگر اختلافی بین این دو بود. مثلا یک ویژگی را الف داشت که ب ندارد، در این جا میتوان کلی حرف زد:
1- اگر این امر مورد اختلاف، صفت یا ویژگی، اگر یک مورد نقصانی باشد پس الف در اوج کمال نیست و لذا از مرتبه وجوب سقوط میکند.
2- اگر این امور اختلافی یک ویژگی کمالیه باشد آن وقت این ب هست که مورد نقص واقع می شود و از مرتبه وجوب سقوط میکند.
درکل این را هم بدانیم که ترکیب در ذات اقدس اله راه ندارد. و این نحوه شرک باعث ایجاد ترکیب می شود.
البته دوستان عزیزم توجه دارند که این تنها یک نحوه شرک هست، ما شرک ها متفاوتی دارم که بعدا اگر عمری بود و لیاقتی به آنها هم می پردازم.
این مهم تنها با یاری خداوند متعال و دعای خیر امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و البته همت و همراهی شما به انجام می پذیرد...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sayed reza ، فاطمه خانم ، میثاق ، مجید املشی
۱۴:۴۵, ۲۳/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #18
آواتار
سلام
یک سوال داشتم که البته ممکنه در تاپیک قبلی بهش جواب داده باشید ولی خب حالا من میپرسم ... [تصویر: smile.gif]

راستش من خودم هر وقت برای اثبات خدا و وحدانیت خدا فکر میکنم یا با بقیه بحث میکنم ، روی این نکته تاکید دارم که این خالق باید دارای صفات مطلق باشه ، باید بی نیاز مطلق باشه و برای همینه که سیستم چند خالقی باطل است چون بی نیازی مطلق رو نقض میکنه .
اما گاهی از خودم میپرسم ، دقیقا چه نیاز عقلی وجود داره که این خالق در صفات مطلق باشه ؟؟؟
اگر فرضا این خالق و در مرحله بعد پروردگار ، بی نیاز مطلق نباشه چه اصل عقلانی نقض میشه ؟؟؟!!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، میثاق ، مجید املشی
۱۴:۵۲, ۲۳/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #19
آواتار
سوال فوق العاده مهم و جالبیه... اجازه بدین من کمی ساکت باشم و باقی دوستان اگر پاسخی به این سوال شما دارند بفرمایند من در نهایت یه چیزایی میگم...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، فاطمه خانم ، میثاق ، دیدگاه نوین
۱۶:۱۸, ۲۳/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/خرداد/۹۱ ۱۶:۲۱ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #20
آواتار
(۲۳/خرداد/۹۱ ۱۴:۴۵)دیدگاه نوین نوشته است:  سلام
یک سوال داشتم که البته ممکنه در تاپیک قبلی بهش جواب داده باشید ولی خب حالا من میپرسم ... [تصویر: smile.gif]

راستش من خودم هر وقت برای اثبات خدا و وحدانیت خدا فکر میکنم یا با بقیه بحث میکنم ، روی این نکته تاکید دارم که این خالق باید دارای صفات مطلق باشه ، باید بی نیاز مطلق باشه و برای همینه که سیستم چند خالقی باطل است چون بی نیازی مطلق رو نقض میکنه .
اما گاهی از خودم میپرسم ، دقیقا چه نیاز عقلی وجود داره که این خالق در صفات مطلق باشه ؟؟؟
اگر فرضا این خالق و در مرحله بعد پروردگار ، بی نیاز مطلق نباشه چه اصل عقلانی نقض میشه ؟؟؟!!!!!

بسم الله
.
.
خوب از مفهوم واجب الوجود اینجا باید استفاده کرد......
در جایش اثبات شده خدا واجب الوجود است......
حالا اگر خدا در صفتی مطلق نباشد ، یعنی اینکه یک مقداری از آن صفت را دارد و یک مقداری را ندارد.....
یعنی به اون مقداری از صفت که ندارد نیازمند است....
یعنی در اون قسمتی از صفت (مثلا قدرت) که ندارد ممکن الوجود است.....
کلا تناقض میشه......
.
.
اما مطلق بودن هم داستانی داره که سید اشاره خواهد کرد......
در مورد قدرت خدا ......

امضای میلاد.م
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، مجید املشی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]