|
در محضر حاج محمد اسماعیل دولابی (رحمة الله علیه)
|
|
۲۳:۵۷, ۲۶/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/خرداد/۹۱ ۱:۰۱ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
کمتر کسی است که این عارف و سالک بزرگ را نشناسد... سخنانش برآمده از دل است و لاجرم بر دل می نشیند.. در این تاپیک باهم،چند خط هائی از این عارف بزرگوار را مرور می کنیم،باشد که چراغ راهنمائی و تلنگری مثبت بر احوالمان باشد.. ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- آدمی که مزرعهاش را بکارد و چیز خوب بکارد و به آن برسد، آخر کار هم محصول بر میدارد. در هر مزرعهای هم هر چیزی نمیشود کاشت. هر چیزی هر جایی عمل نمیآید. باید آب و خاک را بشناسی. از یکی پرسیدم :"این زنها که مزرعه هستن* ، چه باید کاشت در این مزرعه ها؟!" گفت: "نسل" گفتم:"ضرر میکنی. آفتش زیاد است و محصولش کم. نه که بگویم نسل را از بیخ و بن بگذر ازش. میگویم آن که باید بکاری تا آخرش برنده باشی، نیست. باید چیزی بکاری که آفتش کم باشد و محصولش زیاد. مزرعه است، گلدان که نیست" ... گفت :"چی بکارم؟" گفتم :"برو محبت بکار. در این خاک که من میشناسم ، فقط تخم محبت میگیرد. یک دانه بکار ، صد دانه درو کن" شب که میخواهید بخوابید میدانم که هرکس را که اذیت کرده اید استغفار میکنید و از خدای خودتان میخواهید که "خدایا ما را ببخش و عفو کن و او هم از سر تقصیرات ما بگذرد" بعد آمده ای و میخواهی بخوابی میبینی باز هم خوابت نمی برد لذا با خودت میگویی" آنهایی را که من اذیتشان کرده ام که استغفار کردم اما آنها هم که مرا اذیت کرده اند، بیچاره اند، خدایا آنها را هم ببخش، من از آنها گذشتم" آن وقت دیگر خیلی کار بالا میگیرد. این طور نیست؟ از کسی که طلب نداری و به کسی هم بدهکار نیستی بدهکاری هایت را اول استغفار کردی و خدا بخشید حالا طلبکاریهایت را هم بخشیدی. برخی که خیلی گناه دارند می گویند یعنی خدا من را می بخشد؟ آنها نمی دانند وقتی که به این حال میرسند یعنی اینکه بخشیده میشوند. «مرحوم دولابی» |
|||
| آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۹:۰۹, ۲۲/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/تیر/۹۱ ۱۹:۱۰ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #41
|
|||
|
|||
|
در دنیا از هر کاری که برای دیگران از دستت بر می آید، فروگذار نکن. اقلاً با اخلاق خوب و روی خوش از دیگران احوالپرسی کن. برای دیدار با فقرا به خانه شان برو. در هر مرتبه و جایی که هستی، نگاه کردن به زیردست عبادت است. به ایمان هم که رسیدی، زیردستهایت را با محبّت نصیحت کن. هم از آنچه از دنیا داری، بینظر انفاق کن و هم از آنچه از آخرت و اخلاق پسندیده داری، بی نظر بذل و بخشش کن. اگر چنين کنی، خواهی دید که نماز و عبادتت هم بزرگ میشود.
|
|||
|
|
۱۲:۵۱, ۲۳/تیر/۹۱
شماره ارسال: #42
|
|||
|
|||
|
امام حسن مجتبی (علیه السلام) فرمود:
"خدا عبدش را در خلقش مخفی کرده است"، یعنی قشنگها را مخفی کرده است؛ شما احتیاطاً به همهی خلق احترام بگذار، سلام کن، شاید به عبدِ خدا برخورد کردی!!! |
|||
|
|
۲۲:۱۴, ۲۳/تیر/۹۱
شماره ارسال: #43
|
|||
|
|||
|
عارف بالله میرزا اسماعیل دولابی میگفت: خداوند به حضرت داود پیامبر، وحی نمود که فلان خانم را برای همسری تو برگزیدهام.
حضرت داود به سراغ آن خانم رفت و قضیه را مطرح کرد، ولی آن خانم گفت: من چندان عبادت و اعمال صالحی ندارم که لیاقت همسری شما را داشته باشم، خانم دیگری همنام من در همین محلّه زندگی می کند که خیلی اهل عبادت است، قاعدتاً اشتباه شده و آن خانم منظور خداوند بوده است. حضرت داود که به هدایت الهی مطمئن بود، از او پرسید شما وقتی فقیر می شوید چه می کنید. آن خانم گفت: چون نمی دانم فقر برای من بهتر است یا ثروت، لذا کاری نمی کنم و به آنچه خدا پیش آورده تن می دهم. حضرت پرسید وقتی بیمار می شوید چه می کنید. آن خانم گفت: چون نمی دانم مرض برای من بهتر است یا صحّت، لذا کاری نمی کنم و به همان که خداوند پیش آورده تمکین می کنم. حضرت چند فقره از این سؤالات را مطرح کرد و آن خانم هم همین گونه پاسخ داد. بعد حضرت داود گفت: با این معرفت و روح تسلیم و رضا که در شما می بینم، مطمئناً اشتباهی رخ نداده است و خود شما از سوی خدا برای همسری من تعیین شده اید. |
|||
|
|
۲۲:۳۷, ۲۳/تیر/۹۱
شماره ارسال: #44
|
|||
|
|||
|
در اکثر مجالس ، روضه ها و مساجد وقتی نگاه می کنید می بینید غیبت وجود دارد .
غیبت چند جور است . یک وقت غیبت از برادر ایمانی است . یک وقت هم هست که گوینده از امامش غایب است و حرف می زند . این هم غیبت است . تو که امامت را ندیده ای چرا حرف می زنی ؟ طوبای محبت . جلد سوم |
|||
|
|
۱۸:۳۹, ۲۴/تیر/۹۱
شماره ارسال: #45
|
|||
|
|||
|
از ایشان (حاج آقا دولابی) پرسیدند : معنای "كمال الانقطاع" در عبارت "الهي هب لي كمال الانقطاع إليك" (خداوندا ! نهایت بریدن به سوی خودت را عنایتم کن / مناجات شعبانیه) چیست ؟
فرمودند : "از انقطاع نیز انقطاع پیدا کردن" ! |
|||
|
|
۱۲:۲۷, ۲۵/تیر/۹۱
شماره ارسال: #46
|
|||
|
|||
|
مبادا یک وقت از این کارها بکنی؛ یکی را نگاه کنی، بعد خودت را مثل او کنی. تو باید مثل خودت باشی. مبادا بیخودی انگولک کنی، یا کسی را نگاه کنی. به زن ها هم بگو یک وقت زن دیگری را نگاه نکنند. تو هر چه خودت هستی برای خودت قشنگ است. خودت را به پا که خراب نشوی. چرا بیخودی می خواهی مثل دیگری شوی. یکی دیگر زلفش اینجور است، این هم می خواهد زلفش را آن جور کند. یکی راه رفتنش آن جور است این هم می خواهد مثل او باشد. حیف است آن چیزی را که خدا ساخته است خراب کنی. مبادا یک وقت به خودتان دست بگذارید.
طوبای محبت(جلد 5)/ از مجالس حاج محمد اسماعیل دولابی |
|||
|
|
۲۰:۲۵, ۲۵/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/تیر/۹۱ ۲۰:۲۵ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #47
|
|||
|
|||
|
مستحبات اختیاریه. لذا بعضی وقتا مستحبات آدمو خیلی رشد میده. واجبات که امر واجبه باید بجا بیاره آدم و اگر نیاره کتک میخوره.
مستحبات یه کاری به اختیار خودته. خدا نگفته نماز شب بخون. شب تاریکا بلند شو وضو بگیر بشین نماز بخون. اما اگه بلند شدی ... خیــــــلی قیمتیه. چون به اختیار خودشه. یه وقت شما به یه نفر بدهکاری، بدهیت و میدی این واجبه. یه وقت نه داری راه میری، می بینی یه کسی احتیاج داره، دست میکنی تو جیبت پول میدی، اونم طلب نداره از شما. اینا خیلی جزا داره و بزرگه. با اینا خیلی آدم قرب پیدا میکنه به خدا. |
|||
|
|
۱۲:۵۲, ۲۶/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/تیر/۹۱ ۱۲:۵۳ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #48
|
|||
|
|||
|
توصیه های حاج محمد اسماعیل دولابی در ماه رمضان
شبهای ماه رمضان است، اغلب شما جوان هستید. وضو بگیرید. نماز بخوانید. کم حرف بزنید. کم قصه بگویید. این چیزهایی که در تلویزیون نشان میدهند برای تفریح است یا برای بچهها. شما که روزه دارید کمتر این و آن را گوش دهید. کمی به کارهایتان برسید. - نیم ساعت یا یک ساعت بعد از نماز در سجاده بنشینید و خدا را یاد کنید. افطار که کردید، بدنتان که آرام گرفت، به دعایی، به ثنایی یک دقیقه خدا را یاد کنید. با خودتان خلوت کنید. به قرآن نگاه کنید. با اینکه اصلا ساکت بنشینید. این خیلی قیمتی است. آدم افطار حقیقی را با خدا میکند. افطار حقیقی که خوردن نیست. ابعث حیا، آن افطار است. - نماز پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) است. روزه علی(علیه السلام) است. افطار خداست. از افطار بالاتر هم چیزی نیست. علی(علیه السلام) روزه است؛ یعنی هر که علی(علیه السلام) را قبول کند در دنیا کم حرف میزند، آلوده نمیشود. ذکر دنیا را کم میکند ادعایش از بین میرود. هر که پیغمبر را نگاه کند نماز خوانده است. ذکر خدا میگوید، دعا میکند، صلوات میفرستد . همینطور میآید جلو تا خدا را ملاقات میکند و میگوید اشهد، خدا را دیدم. اشهد ان لا اله الا الله میگوید و بالا میرود. |
|||
|
|
۲۳:۳۶, ۲۶/تیر/۹۱
شماره ارسال: #49
|
|||
|
|||
|
خودت،خودت را ببخش:
اگر دیدی از خودت چیزی نداری و هر چه داری از خدا و اولیائش است آن وقت بفهم که هر کاری می خواهی آنها با تو بکنند باید خودت برای خودت بکنی. خودت خودت را ببخش. وقتی انسان فهمیده که این دستش مال خداست و خواست خدا بر سرش دست بکشد خودش بر سر خودش دست می کشد |
|||
|
|
۱۱:۴۵, ۲۸/تیر/۹۱
شماره ارسال: #50
|
|||
|
|||
|
بالا رفتن در راه خدا: هر وقت خواستی در راه خدا پیش بــِـرَوی، مقداری از چیزهای سنگین را بریز تا بارت سبک تر شود و راحت تر بالا بروی، یعنی از مال، قدرت، علم و هرچه داری به زیر دستانت کمک کن تا سـِـیر تو آسان شود. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| در محضر آیت الله مرعشی نجفی(رحمة الله علیه) | حسن عزتي | 9 | 6,032 |
۷/اسفند/۹۶ ۱۶:۵۵ آخرین ارسال: Hadith |
|
| در محضر آیت الله بهجت | بیداری اندیشه | 41 | 24,537 |
۷/اسفند/۹۶ ۱۶:۵۱ آخرین ارسال: Hadith |
|
| در محضر آیت الله سید علی قاضی(رحمة الله علیه) | عبدالرحمن | 14 | 9,026 |
۱/شهریور/۹۵ ۱۷:۴۹ آخرین ارسال: ماحی |
|
| سخنان آیت الله بهجت (رضوان الله علیه) | Agha sayyed | 315 | 128,035 |
۳/تیر/۹۴ ۱۴:۴۶ آخرین ارسال: saloomeh |
|
| زندگانی آیت الله سید علی قاضی رحمه الله علیه | آوا | 14 | 4,648 |
۳۰/اردیبهشت/۹۴ ۱۵:۱۹ آخرین ارسال: آوا |
|
| خاطراتی از آیت الله بهجت (رضوان الله علیه) | ترنم | 18 | 8,228 |
۱۱/فروردین/۹۴ ۹:۰۹ آخرین ارسال: رضوانه |
|
| >>>> تحولات روحی مرحوم دولابی از چه زمان آغاز شد؟ | آوا | 2 | 1,647 |
۱۰/اسفند/۹۳ ۴:۱۳ آخرین ارسال: سدرة المنتهی |
|

![[تصویر: 917310211_orig.jpg]](http://www.inn.ir/iran_media/image/2011/02/917310211_orig.jpg)