کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 12 رای - 4.25 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تاپیک جامع تفریح به سبک زندگی اسلامی
۲۱:۴۵, ۲۷/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۳ ۰:۴۴ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #1
آواتار

(۸/اسفند/۹۲ ۱۱:۵۲)Night moans نوشته است:  نقل قول

بسم الله الرحمن الرحیم

"سلام بر مهدی یاوران عزیز"

[تصویر: Tavoos.jpg]

در این تاپیک قصد داریم نظریات خود را درباره تفریح در سبک زندگی اسلامی ارائه دهیم.
تمامی آیات مرتبط و احادیث در این باره باید جمع آوری شوند.

جمع آوری احادیث بخشی از کار ما است،
باید در هر زمینه ایده بسازیم.

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام خدمت تمامی دوستان عزیزم
شاید این پستو جای مناسبی نزدم اما از طرفی هم جای مناسب تری پیدا نکردم!در عین حال تفریح و سرگرمی موضوعیه که مدتیه ذهنمو به خودش مشغول کرده و به نظرم در مورد چگونگی و میزانش در زمان های مختلف واقعا باید فکر کرد مخصوصا تو وضعیتی مثل حالا که بسیاری از گردانندگان صنعت سرگرمی درصدد منحرف کردن جوونا هستن(حالا به هر شکلی از ترویج فحشا که ابتدایی ترین شکلشه بگیر تا از بین بردن اعتقادات درستشون که شاید مخفی ترین و خطرناک ترین حالتش باشه)
در حدیث داریم که جوان باید تفریح کند...
اما این تفریح بایدی شامل چه چیزهایی میشه؟
ببینید چیزی که معلومه اینه که وقت طلاست و باید ازش به نحو احسن استفاده کرد و به نظرم مهم ترین تفریح ها ورزش کردن و مسافرت کردنه که تو احادیث و آیات هم(فسیروا فی العرض...)
اما به نظر میرسه کارهایی از قبیل دیدن فیلم و سریال هم کمابیش مفیدند اما در نهایت خوش خیالی اگه نگیم همشون و حساب احتمالات و البته ندیده های خودمونم در نظر بگیرم باز به جرات میشه گفت هیچ فایده ای ندارند البته در مورد فیلم ها و سریال هام هرچند طیف وسیع تری هستند ولی در کل وضع همینطور به نظر میرسه مثلا خود من بعد اطز مدت ها فیلم دیدن به این نتیجه رسیدم که هر فیلمیو ناید دید!باورتون میشه؟بعد فهمیدم برای دیدن یه فیلم خوب باید یه سری ملاک های فنیو در نظر داشته باشم حالا مساله مهم اینه که آیا این تفریحی که به عنوان یه جوون باید انجام بدیمباید حتما به یه دردیمون بخوره و حداقل تو یه زمینه ای مفید باشه یا نه همین که کار نادرستی یا گناهی نباشه کافیه؟
خواهش میکنم حتما رو این موضوع فکر کنید و این رفیقتونم در جریان نحوه برخوردتون با این مساله بذارید شاید شما هم بعد از فکر کردن رو این موضوع بعضی از برنامه هاتونو تغییر دادین

(۱۸/شهریور/۹۱ ۲۳:۲۱)ats نوشته است:  
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
چند وقتیه دنبال تفریحاتی هستم که حلال باشه و بتونه روحم را قوت بده ولی به نتیجه خاصی نرسیدم مخصوصا برای ما خانم ها تفریح خیلی کمتر از آقایون هست و نم تونیم هر کاری را بکنیم
وقتی دوستای مذهبیم را می بینم ،متوجه میشم تفریحات چندانی ندارن ،افراد غیر مذهبی هم که اصولا گوشه ای از تفریحشون غیر حلال هست
با خودم گفتم یه تاپیک در این رابطه بزنم تا این موضوع مورد بحث قرار بگیره تا بیش تر راهنمایی بشم

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، یوسف خان ، N.Mahdavian ، جویای حقیقت ، دل خسته ، Tolou ، محب الزهرا ، نگار ، عبدالرحمن ، مجید املشی ، mahdi_amiri
۲۲:۳۲, ۲۷/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/خرداد/۹۱ ۲۲:۳۳ توسط یا ثارالله.)
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

سلام و تشکر از تاپیک مفیدی که ایجاد کردید
چیزی که در مورد تفریح سالم و اسلامی واضحه اینه که تفریح نباید صرفا برای گذراندن زمان بدون هیچ سودی باشد.برای واضح تر شدن موضوع ، تفریح نباید حالت لهو و لعب داشته باشد.

لعب: اگر کاري به هدف صحيح و راست و درستي نبوده و نتيجه درست و ثابتي نداشته باشه، آن کار را لعب(بازي کردن) گويند. مثل کودکان که دور هم جمع ميشوند و با آب و گل کارهايي انجام ميدن که هيچ ثمري جز گذشت زمان نداره...
لهو: هر کاري که انسان بوسيله آن کار از کار مهم تر ديگري باز بماند آن را لهو(سرگرمي) ميگويند. مثل کودکي که سرگرم بازي بچه گانه ميشود و از درسهايش عقب ميماند و يا سرگرمي هاي ديگري که از کار آخرت و سرانجام اصلي، انسان را بازميدارد. پس يعني هرچه که انسان را از ياد خدا باز ميدارد. چيزهايي که از ياد خدا انسان را دور کند، از شيطان است و به افکار شيطاني منتهي ميشود!!!..

این پست زیبای یکی از کاربرهای تالار هست که پیشنهاد می کنم مطالعه بفرمایید :

(۱۱/اسفند/۹۰ ۱۴:۵۴)مسافر نوشته است:   حقیقت چیست؟

حقیقت آن است که در طول 24 ساعت شبانه روز، حد متعادلی از خواب، تغذیه و فعالیت کاری یا درسی کافی است. یعنی مثلا با 6-7 ساعت خواب روزانه دیگر نیاز به خواب نیست. با 8 ساعت کار کردن دیگر نیاز به کار کردن نیست. (آن حدی که برای زندگی عادی لازم است، آنقدر که با قناعت پیشگی و دوری از بلند پروازی و چشم و هم چشمی لازم است، کافی است).

خوب با این فرض خواهی نخواهی ساعت هایی ولو اندک در شبانه روز باقی می ماند که انسان نه کاری برای انجام دارد و نیازی به آن. این لحظه، لحظه اهورایی حیات انسان در طول 24 ساعت زندگی روزمره اش است. زمانی که کاری نداری، کسی هم با تو کاری ندارد. گرسنه نیستی. خسته نیستی. حال آماده ای! اما آماده چه؟!

جالب این جاست که انسان از باقی ماندن در این لحظه های خلا، گریزان است. یعنی دنبال چیزی است که این لحظه تنهایی و خلوت را از او بگیرد و "سرگرم" اش کند!

حتی برای از دست دادن این لحظه ها حاضر است هزینه کند. چون در این لحظه ها، به علت خاموش شدن هیاهوهای زندگی روزمره و خوابیدن گرد و غبارها، افکار خطرناکی به ذهن انسان می رسد. افکاری از قبیل: ز کجا آمده ام؟ آمدنم بحر چه بود؟ به کجا می روم؟ آخر ننمایی وطنم! این لحظات مستعد تحقق انسانیت انسان و پیوند او با ابدیت و جاودانگی و حقیقت است و از این رو است که شیطان اینقدر از این لحظات گریزان است.

فلسفه وجودی این همه سرگرمی از فیلم و بازی های رایانه ای و لیگ برتر و سرگرمی های جور واجور هم پرت کردن حواس و گرفتن همین چند دقیقه خلوت و تنهایی از آدمیان است.

اما خدا، یگانه پرورنده آنات لحظات انسان، از آدمیان در این لحظات چه می خواهد؟ تا زمانیکه انسان مشرف به دین حقیقی و نهایی = اسلام، نشده از او تفکر می خواهد. تفکر در خود، در آفرینش در خلقت. و بعد از اقرار انسان به یگانگی او و درک ضرورت دین و ورود به ساحت او، از او عبادت می خواهد. و چقدر عجیب است که ساعت هایی را که شیطان در آرزوی گرفتنشان از آدمی است، خدا می خواهد که انسان انس خویش را با رب اش به یاد آورد و در آغوش امن خویش جایش دهد.
بله در این لحظات است که انسان خود را از تمام آن بت هایی (از بت کار و بت خانواده و بت درس و بت مقام و بت ثروت و بت شهوت و...) که در طول شبانه روز در تکاپوی رسیدن به آن بود، برتر می بیند و خود را در برابر ابدیت و مسیر گنگ پیش رو کوچک و حقیر می یابد و "الله اکبر" برایش تعبیر می شود. که الله=یگانه وجود ابدی، از تو ای انسان و تمام دنیایت و تمام بت هایت بزرگ تر است...

خلاصه آنکه به نظر من اصل موضوع تلاش برای سرگرم شدن است. حال یکی با درس سرش را گرم می کند، یکی با کار، یکی با خانه و زندگی، حتی یکی با عبادت!!! فقط سرگرم شدن مهم است...

اما در این بین انسان به چیزهایی گرایش دارد. این گرایش و علاقه محرک اصلی او برای انجام این امور است. اما چرا؟! چرا من به فلان کار علاقه دارم و تو نداری؟! می گویی خانواده، جامعه، تربیت!؟ پس چرا من و خواهرم که در یک خانواده و یک جامعه، یک تربیت را گرفته ایم این همه گرایش و سلیقه هامان فرق می کند؟!
بهتر که نگاه کنی می فهمی که حتی اینکه به چه چیز علاقه و گرایش داری هم، به این سادگی ها قابل فهم نیست. اراده و مشیت و حکمتی را می بینی و یگانه مدبری که حتی اینکه به چیز علاقه داری را تدبیر کرده است. من خودم را می گویم! با این سابقه خراب و این همه بار گناه، در بین دوستداران امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چه کار می کنم!؟ با این همه افکار مشوش و نفس بیمار، چرا اسم اباعبدالله(علیه السلام) که می آید، دست و پایم شل می شود؟! من که کاری نکرده ام و استحقاقی هم ندارم!!!! پس حساب گرایش و علایق از هر آنچه که هستم جداست... و چقدر ساده لوحانه است که من فکر کنم می دانم که چرا و به چه علت این کارها، از من سر می زند...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یوسف خان ، N.Mahdavian ، تفکر ، جویای حقیقت ، Tolou ، محب الزهرا ، نگار ، mathlover ، جبریل ، عبدالرحمن ، mahdi_amiri ، مجید املشی
۲۳:۰۰, ۲۷/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/خرداد/۹۱ ۲۳:۰۷ توسط N.Mahdavian.)
شماره ارسال: #3
آواتار
(۲۷/خرداد/۹۱ ۲۱:۴۵)mathlover نوشته است:  حالا مساله مهم اینه که آیا این تفریحی که به عنوان یه جوون باید انجام بدیمباید حتما به یه دردیمون بخوره و حداقل تو یه زمینه ای مفید باشه یا نه همین که کار نادرستی یا گناهی نباشه کافیه؟

سلام و درود خدمت شما
چه مبحث جالبی رو شروع کردید
در جواب شما باید بگم که تفریحات سالم دارای ویژگی هایی هست که تعدادی از اون ها بدین قرار است:

1. در راستای تکامل و رشد شخصیت انسانی است.
.
2. باعث نشاط‌ و شادیست.

.
3. در چهارچوب قوانین شرع (واجب، حرام، مباح، مکروه و مستحب) صورت می گیرد (1)

.
4. اعتدال در آن رعایت می‌گردد.

.
5. فواید عقلی، جسمی و روحی دارد (2)

.
6. بعد اجتماعی در آن لحاظ شده است. مثل ادخال سرور در قلب مؤمنین(3)

.
7. فقط وقت پرکنی و تضییع وقت نیست بلکه یادگیری نیز در آن لحاظ شده است(4)

.
8. هر تفریحی که انسان را یک پله از رشد الهی پایین آورد مذموم (حرام یا مکروه) است.

.
9. فعال و پرتحرک بودن همچون اسب سواری، تیر اندازی و شنا و....

.
10. هر تفریحی که باعث خفت و سبکی عقل شود، حرام است، مثل شرب خمر، موسیقی مبتذل، مواد مخدر، قمار و ...
.

11. برد و باخت در بازی حرام است. (غیر از تیراندازی و اسب سواری و ورزش های این چنینی).
.
12. آزار و اذیت دیگران در بازی حرام است (تحقیر، مسخره کردن، همسایه و مردم آزاری و...).

.
13. نباید باعث ضرر به خود فرد یا دیگران گردد.

.
14. لذت آن پایدار باشد (کمک کند به شادی در آخرت).(5)

.
15. تقویت کننده بعد جسمانی و روحانی (شجاعت و...) باشد.

نکته ای که باید در نظر داشته باشیم این است که با توجه به ویژگی‌های تفریح اسلامی اسلام ما را در تفریحات محدود نمی‌کند، امّا باید در هر تفریحی اول دقت کنیم و ببینم که آیا با معیار اسلامی سازگار است، یعنی آیا کمال‌آور، لذت‌آور و آخرت‌آور هست یا خیر، هر آنچه به عنوان تفریح، انسان را از مسیر بندگی و کمال دور سازد به تعبیر امام علی (علیه السّلام) آخرش به هلاکت ختم خواهد شد.

.....................................................................................
1- احمد عبدالعزیز ابوسمک، التربیة الترویحیة فی الاسلام، ص 80.
2. همان، ص 59.
3. همان.
4. همان.
5. مصباح یزدی، محمد تقی، پندهای امام صادق، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، 1381، ص 104 ـ 107.

امضای N.Mahdavian

از هر راهي كه داري ميري همين الان پات رو بكوب رو ترمز!
فرمون رو بچرخون و بنداز تو "صراط مستقيم"
تا تـــهِ تــــــهِ ش برو
ميرسي به خـــــــــــدا...
حتي اگه آخرش بن بست باشه!

[تصویر: t945_9n09smhkxpumq9k5q34.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، جویای حقیقت ، Tolou ، محب الزهرا ، نگار ، mathlover ، heaven ، عبدالرحمن ، مجید املشی
۲۳:۲۱, ۱۸/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

چند وقتیه دنبال تفریحاتی هستم که حلال باشه و بتونه روحم را قوت بده ولی به نتیجه خاصی نرسیدم مخصوصا برای ما خانم ها تفریح خیلی کمتر از آقایون هست و نم تونیم هر کاری را بکنیم
وقتی دوستای مذهبیم را می بینم ،متوجه میشم تفریحات چندانی ندارن ،افراد غیر مذهبی هم که اصولا گوشه ای از تفریحشون غیر حلال هست
با خودم گفتم یه تاپیک در این رابطه بزنم تا این موضوع مورد بحث قرار بگیره تا بیش تر راهنمایی بشم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی ، fereydun ، Mohammad Trust ، mhvvhm ، جویای حقیقت ، SARV ، black ، azade ، taleb ، Farzaneh ، فاطمه خانم ، حوریه سادات ، فانوس *7* ، medad.sefid ، فدک زهرا ، شهیدطیبه واعظی ، یاران مهدی ، maryam.f ، m.hossein ، Tolou ، مجید املشی
۰:۵۱, ۱۹/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

سلام ، باشگاه های ورزشی ، حالا هر ورزشی که دوست دارید ...اگه برا آقایون هست برای بانوان هم هست.

رفتن به جاهای دیدنی اصفهان ! هر روز یکجاش ! ماشالله شهرتون خیلی تاریخیه.

و یا همین اینترنت.

خواهر های تالار فکر می کنم بیشتر بتونن کمک کنن ...
البته به خودتون بستگی داره چون هر کسی از یه کاری خوشش میاد.

در پناه خدا.Angel
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، ats ، moreb ، Mohammad Trust ، mhvvhm ، mohamad ، جویای حقیقت ، black ، azade ، taleb ، Farzaneh ، حوریه سادات ، Tolou
۱:۱۶, ۱۹/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #6

من سعی کردم یه عادتیو توی خودم پرورش بدم.اونم اینه که از امتحان کردن چیزای جدید ترسی نداشته باشم.(البته برای خودم خط قرمزهایی هم دارم). راستشو بخوای از وقتی که این کارو کردم خیلی زندگی برام راحتتر شده و کمتر حوصلم سر میره و توی دلم به مسئولین کمتر ناسزا می گم.به نظرم بد نیست یه چند دفعه امتحانش کنی و نتیجشو برای خودت بسنجی.ما ایرونیا خودمونو از خیلی از لذتهای پاک محروم کردیم.(حالا به دلایل مختلف که بی خیال)این یه واقعیته.کسیم نمی تونه انکارش کنه.حالا خانوما بیشتر ، آقایون کمتر.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، جویای حقیقت ، SARV ، black ، حوریه سادات ، ats
۲:۲۸, ۱۹/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

پاسخ این سوال بستگی به علاقه ی شما داره ، انسان ها علاقه ی یکسانی ندارند ، که همین تفاوت در علایق منجر به شغل های مختلف می شه (هر چند که در ایران کلا معیار انتخاب رشته و شغل چیزه دیگه است) در کل چیزی که می خوام بگم اینه که تحصیل یا فعالیت در رشته ی مورد علاقه خودش نوعی نفریح و لذت از زندگی به حساب می آد (یا به قول شما قوت روح)...
ولی در کنار همه ی این فعالیت ها ، زمان هایی رو هم برای تفریحات خاص دیگه باید بذاریم مثل: سیاحت ، ورزش ، که این ها ها فوق العاده برای جلوگیری از بیماری های روحی و جسمی مفیده ، جالبه بدونید بیل گیتس در خاطراتش خودش می گفت که با این حال که در زندگیش وقت زیادی رو برای فعالیت در عرصه ی کارش گذاشته ولی قسمتی از زمانه خودش رو هم برای تفریح قرار می داده...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، شیدا ، SARV ، شهرام ، ats
۱۲:۰۰, ۱۹/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #8

دوست عزيز تفريح براي ما خانم ها هست مثلا ورزش كاراي هنري نقاشي گردش كتاب گل يا پوچ زووووووووووو يا مثلا خنده حلال ادم كلي روحيش عوض ميشه.Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SARV ، ats
۱۲:۰۹, ۱۹/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
مگه تفرح حلالی هم وجود داره این روزا؟؟؟
من که یه سره سرمو کردم تو بیداری اندیشه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، جویای حقیقت ، شیدا ، taleb ، Farzaneh ، ats ، maryam 135 ، Mohammad Trust ، Tolou
۱۲:۴۹, ۱۹/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #10
آواتار
تفریح حلال!
خیلی تفریح های حلال هست! حتی برای خانم ها!
من نمی دونم شما به چه هنری علاقه دارید،اما سینما رفتن می تونه یک تفریح باشه،اگر به سینما علاقه دارید!
پارک رفتن،گردش رفتن با دوستان متعهد و معتقد به چارچوب های مذهبی و اخلاقی،تفریح بدی نیست..
مثلاً ما توی تهران جائی داریم به نام پارک بانوان که محیط کاملاً خوبیه،نمی دونم توی شهر شما هم چنین محیط هائی دارید یا نه..
اینها برای تفریح بیرون از خونه،
برای داخل خونه هم مطالعه رو بسیار پیشنهاد می کنم..
ضمن اینکه قبلش هم باید با خودتون فکر کنین که از انجام چه کاری لذت می برید؟ چه مهارتی رو دوست دارید؟
شما چه تفریحی مدّنظرتون هست که برای خانمها حرامه و برای آقایون حلال؟Smile

امضای Hadith
بیایید ارتباطمان را هر روز با حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) حفظ کنیم.
حتی به اندازه ی خواندن یک دعای فرج و
یـا ذکر صلواتی با تقدیم ثواب آن به امام زمانمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)..
و یار امام زمانمان باشیم،حداقل به اندازه ی ترک یک گــــــناه..

[تصویر: Marg.jpg]

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، SARV ، N.Mahdavian ، یاســین ، میلاد.م ، سدرة المنتهی ، azade ، Farzaneh ، حوریه سادات ، ats ، Mohammad Trust ، Tolou
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]