کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تفاوت مبنایی میان مرگ فقهی با مرگ مغزی مورد نظر پزشکان
۱۰:۲۹, ۸/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۱ ۱۱:۳۷ توسط Seyed Mohsen.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[/font]
هدف : میدانید نظر فقها راجع به مرگ مغزی چیست ؟
عضو گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه فرهنگو اندیشه گفت: نمی‌توان به آرای متخصصان پزشکی استناد کرد که فرد مورد نظر دچار مرگ شدهاست، چراکه مبنای حکم آنها با مبنای حکم فقها متفاوت است.
به گزارش شبکه اجتهاد از فارس، حجت‌الاسلام مجید تلخابی،در نشست علمی «بررسی فقهی ماهیت مرگ مغزی و آثار آن» که به همتمعاونت پژوهش و گروه فقه و اصول مدرسه تخصصی فقه و معارف مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) در مسجد این مجتمع برگزار شد، با اشاره به قانون اهدا و پیوند اعضا اظهار داشت:بنا به گواهی دبیرخانه شورای نگهبان در سال
۱۳۷۳
، برای نخستین بار لایحهپیوند اعضا به مجلس تقدیم شد که رأی نیاورد. برای بار دیگر در سال ۱۳۷۹ در مجلس ششم این قانون برایتصویب به جریان افتاد که در ‌‌نهایت نیز تصویب شد.
وی ادامه داد: از آنجایی که طبق اصل ۹۴ قانون اساسی، شورای نگهبان۱۰ روز فرصت دارد تا نظر نهاییخود را نسبت به مصوبات مجلس اعلام کند، در این مدت از سوی شورای نگهبان هیچ‌گونهنظری داده نشد و همین موضوع باعث ابلاغ اجرای قانون به رئیس جمهور وقت شد.
مدیر گروه فقه و ارتباطات پژوهشکده باقرالعلوم(ع)،با بیان اینکه بیشترین روزی که در میزانزنده ماندن پس از مرگ مغزی به ثبت رسیده است، ۱۰۷ روز است، گفت: مرگ مغزیمتفاوت از به کما رفتن انسان است؛ چراکه در مرگ مغزی همه فعالیت‌های مغز تعطیل می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: شخصی که دچار مرگ مغزی شده است را نمی‌توان به لحاظ فقهی با شخصی که مرگی مشتبه دارد، او را میت دانست، به دلیلاینکه در اینجا فقهای بزرگ دلیل مشخصی برای علائم فوت نمی‌دانند و وجوب احتیاط دربحث می‌دانند.
حجت‌الاسلام تلخابی، با اظهار اینکه مقام معظم رهبری براین باوراست که اگر قطع عضو، موجب مرگ او نیست و حفظ نفس محترمی موقوف بر آن باشد، جائزاست، عنوان کرد: بنابراین به نظر مقام معظم رهبری، قطع عضو رئیسه از فردی که دچارمرگ مغزی شده است، جائز نیست.
وی خاطرنشان کرد: آیات عظام مکارم شیرازی و موسوی اردبیلی عقیده دارند که اگر مرگ او قطعی باشد و جان انسانی منوط به این پیوند باشد،قطع جایز است.
[font=Times New Roman]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، am_po ، السا ، قلب ، fatemeh
۱۳:۴۲, ۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #2

خب اگر فتوا اینه که:
نقل قول: اگر مرگ او قطعی باشد و جان انسانی منوط به این پیوند

باشد،قطع جایز است

که دیگه مرگ قطعی هست! مگه میشه کسی مرگ مغزی بشه ولی مرگش قطعی نباشه؟

من متوجه نشدم این کجاش خلاف فقه هست!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، السا ، fatemeh
۱۴:۲۸, ۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
سلام
من در مورد سریال ماه رمضان پیش ، یک سری فتوی از مراجع جمع آوری کرده بودم ، که نشون می داد کسی که مرگ مغزی شده رو نمی شه کشت.یعنی به این صورت که ، وصل کردن دستگاه اکسیژن و .... واجب نیست برای ادامه حیاتش ، اما اگر وصل کردید ، دیگه قطعش جایز نیست (چون زندگی و مرگش به این دستگاه ها وابسته است).
حامد جان ، من و شما هم اگر رگ گردنمون رو بزنن ، یا اکسیژن بهمون نرسونند مرگ قطعیه ، حتی در غیر این صورت هم مرگ قعطیه ، فقط زمانش مشخص نیست.بیمار مرگ مغزی هم همین طور ، اگر دستگاه قطع بشه مرگش قطعیه (به علت قطع اکسیژن و .... ) ولی خوب اگر شرایط حیاتش رو از بین نبرند ، باز هم می شه زمان مرگشون رو قطعی گفت؟
مثال می زنم ، یک بیمار سرطانی پیش رفته مرگش قطعی هست ، حتی حدود مرگش هم مشخصه ، اما اگر بگن کی می میره ، کسی نمی تونه با اطمینان بگه ، اگردارو مصرف نکنه هم زودتر می میره ، اما این درسته که بهش دارو ندیم ، بگیم بگذار بمیره قلبش رو یکی نیاز داره؟
در ثانی ، بنده مواردی منقول رو شنیدم (با دو نفر واسطه) که بیمار قلب مغزی به خواست خدا زنده مونده و سالم شده، این جاش رو چه کنیم؟یکی رو بگذاریم بمیره ، اما در حالی که ممکنه دو سال دیگه پزشکان بتونند درمانش کنند (با پیش رفت علم) یا خدا شفاش بده.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، قلب ، fatemeh
۱۹:۳۸, ۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #4

سلام.
مرگ مغزی رو که به همین سادگی مشخص نمی کنند.یه سری تست هست برای بررسی پاسخ های عصبی که چند تا پزشک انجام میدن.علاوه بر اون نظر مرگ مغزی توسط شورای پزشکی داده می شه که پزشکان متخصص اونو تشکیل می دن.تا حالا هم موردی نبوده از بازگشت از مرگ مغزی.
اگر مرگ را نبود علائم حیاتی تعیین می کنه فردی که مرگ مغزی شده بدون دستگاه ابدا علائم حیاتی ندارد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، ISOD ، السا
۲۱:۱۱, ۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
سلام
من به گوش خودم از یک آقای روحانی با یک واسطه (او از نوه فرد شنیده بوده) شنیدم که یک پیرزن که مرگ مغزی کرده بوده دوباره زنده شده.
ببینید ، آیا در تشخیص مرگ مغزی ، درصد خطا دقیقا صفر هست؟ یعنی اگر این درصد حتی یک در میلیون هم باشه ، به نظر من درست نیست که فردی که علائم حیاتی داره رو بکشیم.ثانیا ، آیا امکان شفای چنین بیماری وجود نداره؟ و ثالثا ، امکان نداره چهار سال دیگه علم پزشکی پیشرفت کنه و چنین شخصی قادر به حیات بشه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Nima Youshij ، السا ، قلب
۱۹:۴۱, ۱۱/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۱۹:۴۶ توسط arnh.)
شماره ارسال: #6
آواتار
(۸/دی/۹۱ ۱۳:۴۲)Havbb 110 نوشته است:  خب اگر فتوا اینه که:

که دیگه مرگ قطعی هست! مگه میشه کسی مرگ مغزی بشه ولی مرگش قطعی نباشه؟

من متوجه نشدم این کجاش خلاف فقه هست!

آره مثل من. من رو حتی داشتن آماده می کردن برای اعضای پیوند چون مرگ مغزی و قلبی حتمی شده بود.
اما لطف خدا شامل حالم شد و دوباره بعد از چند ساعت برگشتم. البته نمی دونم دعا کنم نصیبتون بشه یا نه!

البته اون سری که من مرگ مغزی شدم فرم پیوند اعضا رو پر نکرده بودم بخاطر همین برای جلب رضایت یه چند ساعت بلاتکلیف بودم که برگشتم. ولی الان که این مطلب رو خوندم میخوام برم فرم اجازه پیوند اعضا رو پر کنم شاید از مردن من بهره ای نصیب دیگر بندگان خدا شد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، قلب ، zahra11 ، fatemeh
۲۱:۲۷, ۱۱/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #7

دوستان تا به حال کسی از مرگ مغزی باز نگشته است

اگر بوده باشد لطفا report علمی اش را بیاورید ( در ضمن اینکه فلانی گفته واقعا قابل قبول نیست.)

از طرف دیگه برای تشخیص مرگ مغزی یک سری criteria داریم
مثلا این یگ مقاله در این مورد

http://surgery.med.miami.edu/laora/clini...-diagnosis

مورد دیگر بله ممکنه 4 سال دیگه اتفاقی بافتد و بشود برای حفظ بیمار مرگ مغزی کاری کرد ولی معمولا بیماران مرگ مغزی واقعی با حمایت کامل بیشتر از یکی دو ماه زنده نیستند در صورتی که اگر سریع عمل شود می توان جان چند نفر را نجات داد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ISOD ، السا ، قلب ، zahra11
۱۲:۰۸, ۱۲/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #8
آواتار
کسی از مرگ مغزی بر نگشته! ( البته این حرف تا حدی درسته چون مرگ مغزی یک تعریف نسبی داره)
اتفاقی که برای من افتاد این بود که دچار مسمومیت دارویی شده بودم و پزشکان تشخیص مرگ مغزی دادند.

ولی خوب من در حالات نورولوژیکی گرفتار شده بودم که مرگ مغزی رو تقلید می کرد.
یعنی هم ضربه به سر رو داشتم هم مسومیت شدید دارویی با آلپرازولام - فلوکستین - پروپرانولول و ...
در هر صورت تشخیص اشتباه پزشکان یک نفر رو واقعاً در لیست پیوند اعضا قرار داده بود.

پس اگر بخواهیم بگویم مرگ مغزی باید درصدی خطا هم در تشخیص آن در نظر گرفت.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، السا ، قلب ، zahra11
۱۳:۴۳, ۱۲/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #9
آواتار
سلام
دوستمون حرف خوبی زد ، شاید اشتباهیی در تشخیص باشه
همین طور با علم کنونی امکان بازگشت از مرگ مغزی نیست ، اومدیم دانشی کشف شد که امکان بازگشت فراهم شد؟
حالا یکی مرگ مغزی شده باشه ما بکشیمش بعد دو ماه بعدش به دانش بهبود مرگ مغزی دست پیدا کنند ، اون موقع چی؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، السا ، قلب
۱۶:۲۲, ۱۲/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #10
آواتار
(۱۲/فروردین/۹۳ ۱۳:۴۳)دل خسته نوشته است:  سلام
دوستمون حرف خوبی زد ، شاید اشتباهیی در تشخیص باشه
همین طور با علم کنونی امکان بازگشت از مرگ مغزی نیست ، اومدیم دانشی کشف شد که امکان بازگشت فراهم شد؟
حالا یکی مرگ مغزی شده باشه ما بکشیمش بعد دو ماه بعدش به دانش بهبود مرگ مغزی دست پیدا کنند ، اون موقع چی؟
خب همیشه اما و اگرها هست...
ولی علم امروزه میگه وقتی کسی مرگ مغری شد یا کلا وارد فاز زندگی نباتی شد(یعنی فقط به واسطه دستگاها زنده بود)
دیگه کاری از دستش بر نمیاد!تنها کاری که میشه کرد اینه که اعضای اون شخص رو به افراد دیگه ی پیوند بزنیم تا جون انسانهای دیگه رو نجات بدیم!

حالا شاید 10 سال دیگه علمی تونست راه حلی برای این مشکل پیدا کنه!! صد در صد وقتی بتونه همچین مسئله ی بزرگی رو حل کنه!! میتونه عضو مصنوعی یا شبیه سازی شده طراحی کنه

الان اگر خبرهای علمی رو دنبال کرده باشید
میبینید که برخی محققها دارند با چاپگرهای سه بعدی و یا شبیه سازی و سلول بنیادی و....همه دارند یه جوری به سمت
ساخت اعضای مصنوعی پیش میرن و وقتی به این نقطه برسن دیگه کلا اهدای عضو به کلی بی معنی میشه!!

قبلا وقتی کسی رگ قلبش مشکل داشت دیگه باید انتظار میکشید تا بمیره...اما الان به راحتی با یک جراحی
رگ پای اون شخص رو به قلبش پیوند میزنن!!!
خوبی علم (بخصوص پزشکی)اینه که همیشه به روز میشه و چیزی که 50 سال پیش کشف شده امروزه ممکنه اصلا استفاده نشه و یا به یه روش دیگه استفاده بشه!!
امیدوارم هرچه زودتر بتونن این مشکل رو حل کنند چونکه ایران بخاطر آمار تصادفات فک کنم جز کشورهایی که مرگ مغزی و صدمه به مغز زیاد داره!! و بیشتر اونها هم جوان هستند (موتورسوارها!!!!!)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، zahra11
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]