|
(A)جرعه های حکمت&
|
|
۱۳:۰۰, ۲۷/آبان/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۱۸ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان و رفقای گرامی
در این بخش سعی می شود به مرور ناب ترین حکمت های روح افزا و هدایت گر اهل بیت علیهم السلام را تقدیم شیعیان و محبین و طالبان حق و حقیقت نماییم . باشد که خدا به برکت عمل به تعالیم اهل بیت ما را به سرمنزل مقصود برساند. حکمت -1- : چهار چيز دل را مىميراند: گناه پىدرپى، گفتگوى زياد با زنان، مجادله با احمق- او بگويد و تو بگويى به جايى هم نرسد- و همنشينى مردگان؛ پرسيدند: اى رسول اللّه! مردگان كيانند؟ فرمود: ثروتمندان عياش. نصايح، ص: 176 حکمت -2- : رسول خدا صلوات الله علیه به علی علیه السلام فرمودند : اى على! چهار چيز كيفرش از هر گناهى زودتر مىرسد: بدى در مقابل نيكى، ظلم به بىگناه، خيانت به شخص وفادار، و قطع رحم با خويشاوندان خوشرفتار نصايح، فصل اول ص : 173 |
|||
| آغاز صفحه 22 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۵:۱۳, ۶/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #211
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام علیکم منظور از زن در این حدیث زنان ناپاک است نه هر زنی که البته آیه ی قرآن هم در این رابطه داریم که تقوای الهی ملاک است نه زن و مرد بودن فی امان الله |
|||
|
|
۱۷:۴۶, ۶/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #212
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
زاهد در دنيا كسي است كه حرام برصبرش غلبه نكند و حلال از شكرش باز ندارد. امام علي (علیه السلام) |
|||
|
|
۲۲:۳۶, ۶/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #213
|
|||
|
|||
|
آثار گفتن بسم الله تاثیر گفتن بسم الله عبدالله بن یحیی که از دوستان امیرمومنان علی (علیه السلام) بود به خدمتش آمد و بدون گفتن بسم الله بر تختی که در آنجا بود نشست، ناگهان بدن وی منحرف شد و بر زمین افتاد و سرش شکست علی (علیه السلام) دست بر سر او کشید و زخم او التیام یافت بعد فرمود: آیا نمی دانی که پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) از سوی خدا برای من حدیثی نقل کرد که هر کار بدون نام خدا شروع شود بی سرانجام می ماند. گفتم: پدر و مادرم به فدایت باد می دانم و بعد از این ترک نمی کنم امام علی (علیه السلام) فرمود: در این حال بهره مند و سعادتمند خواهی شد. امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: بسیاری اتفاق می افتد که بعضی از شیعیان ما بسم الله را در آغاز کارشان ترک می گویند و خداوند آنها را با ناراحتی مواجه می سازد تا بیدار شوند و ضمنا این خطا از نامه ی اعمالشان شسته شود. |
|||
|
|
۹:۴۲, ۷/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #214
|
|||
|
|||
|
حضرت امام جواد (علیه السلام)
قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : الْمُؤمِنُ يَحْتاجُ إلي ثَلاثِ خِصال: تَوْفيق مِنَ اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ، وَ واعِظ مِنْ نَفْسِهِ، وَ قَبُول مِمَّنْ يَنْصَحُهُ. مؤمن در هر حال نيازمند به سه خصلت است: توفيق از طرف خداوند متعال، واعظي از درون خود، قبول و پذيرش نصيحت كسي كه او را نصيحت نمايد. «بحارالأنوار، ج 72، ص 65، ح 3» قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : إيّاكَ وَ مُصاحَبَةُ الشَّريرِ، فَإنَّهُ كَالسَّيْفِ الْمَسْلُولِ، يَحْسُنُ مَنْظَرُهُ وَ يَقْبَحُ أثَرُهُ. مواظب باش از مصاحبت و دوستي با افراد شرور، چون كه او همانند شمشيري زهرآلود، برّاق است كه ظاهرش زيبا و اثراتش زشت و خطرناك خواهد بود. «أعلام الدّين، ص 309» قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : كَيْفَ يُضَيَّعُ مَنِ اللهُ كافِلُهُ، وَكَيْفَ يَنْجُو مَنِ الله طالِبُهُ، وَ مَنِ انْقَطَعَ إلي غَيْرِاللهِ وَ كَّلَهُ اللهُ إلَيْهِ. چگونه گمراه و درمانده خواهد شد كسي كه خداوند سَرپرست و متكفّل اوست. چطور نجات مي يابد كسي كه خداوند طالبش مي باشد. هر كه از خدا قطع اميد كند و به غير او پناهنده شود، خداوند او را به همان شخص واگذار مي كند. «بحارالأنوار، ح 68، ص 155، ح 69» قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : أفْضَلُ الْعِبادَةِ الاْخْلاصُ. با فضيلت ترين و ارزشمندترين عبادت ها آن است كه خالص و بدون ريا باشد. «بحارالأنوار، ج 67، ص 245، ح 19» |
|||
|
|
۱۴:۲۲, ۷/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/فروردین/۹۱ ۱۴:۲۶ توسط said_siraj.)
شماره ارسال: #215
|
|||
|
|||
|
بسم رب الشهداء و الصدیقین [i]خدا: بنده ی من در دلت بگو یا الله ما نماز شب برایت حساب می کنیم بنده اعتنایی نمی کند و می خوابد خدا:ملائکه ی من! ببینید من آنقدر ساده گرفته ام اما او خوابیده است چیزی به اذان صبح نمانده او را بیدار کنید دلم برایش تنگ شده است امشب با من حرف نزده ملائکه: خداوندا! دوباره او را بیدار کردیم ،اما باز خوابید خدا: ملائکه ی من در گوشش بگویید پروردگارت منتظر توست ملائکه: پروردگارا! باز هم بیدار نمی شود! خدا: اذان صبح را می گویند هنگام طلوع آفتاب است ای بنده ی من بیدار شو نماز صبحت قضا می شود خورشید از مشرق سر بر می آورد ملائکه:خداوندا نمی خواهی با او قهر کنی؟ خدا: او جز من کسی را ندارد…شاید توبه کرد… بنده ی من تو به هنگامی که به نماز می ایستی من آنچنان گوش فرا میدهم که انگار همین یک بنده را دارم و تو چنان غافلی که گویا صد ها خدا داری
|
|||
|
|
۱۳:۱۰, ۸/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #216
|
|||
|
|||
|
به نام يزدان دانا
هر مومني كه مريض شود ، ما به واسطه بيماريش مريض مي شويم . وقتي محزون است ، ما نيز از اندوه او محزون مي شويم . دعا نكند مگر اينكه دعايش را آمين گوييم و ساكت نشود مگر اينكه ما برايش دعا مي كنيم . بحارالانوار جلد 26 "امام علي (علیه السلام)" |
|||
|
|
۲۲:۱۶, ۱۲/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #217
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
دغدغه مومن رسول اکرم (صلّی الله علیه وآله) می فرمایند : لِیَکُنْ أکْثَرُ هَمِّكَ الصَّلاةَ، فإنَّها رَأسُ الإسلامِ بعدَ الإقرارِ بِالدِّینِ. باید بیشترین دغدغۀ تو نماز باشد؛ زیرا نماز، بعد از اقرار به دین، سرآمد اسلام است. میزان الحکمه، ح 10529 -------------------------------------------------------------------------- رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: به کسی که عاق والدین شده از جانب خدا گفته مىشود: هر كارى مىخواهى انجام بده دیگر تو را نمىبخشم بحار الانوار، ج 74، ص 80 التماس دعا |
|||
|
|
۱۲:۰۴, ۱۳/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #218
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه سه چيز در قيامت از مردم شكايت می كنند : اول- مسجد متروكى كه اهالى آنجا در آن نماز نمی خوانند.. دوم- عالمى كه بين عده اى جاهل قرار دارد و از او استفاده نمی كنند.. و سوم- قرآنى كه متروك مانده و غبار گرفته است و آن را تلاوت نمی كنند . العروة الوثقى،ج 1،فى مكان المصلى،ص 596،م 8 |
|||
|
|
۱۵:۲۴, ۱۵/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #219
|
|||
|
|||
|
|||
|
|
۲۲:۳۱, ۱۵/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #220
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
امام صادق (علیه السلام) مي فرمايند : دو خصلت است كه در هر كس نباشد از او دوري كن ، دوري كن ، دوري كن ! عرض شد : آن دو چيست ؟ فرمودند : نماز خواندن به وقت و مواظبت بر آن و همدردي و كمك مالي به برادران مومن . ميزان الحكمه جلد 7 |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| جرعه ای حکمت (حادیث کاربردی از میزان الحکمه) | عبداللهی | 4 | 1,671 |
۴/مرداد/۹۳ ۱۰:۳۷ آخرین ارسال: عبداللهی |