کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 3.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال ِ بزرگ !!
۱۲:۲۷, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
راستش من نمیدونم تا حالا سر ِ این قضیه که میخوام مطرح کنم چقدر اینجا بحث شده و چقدر بهش پرداخته شده ... ولی واقعا" واسه ی من سوالی شده که میتونه در حل کردن ِ خیلی از نکته ها کمکم کنه ...

بدون ِ توضیح ِ اضافه میپرسم ...
از کجا میشه فهمید قرآن کلام ِ آفریننده ی این جهان هست ؟

البته این نکته رو هم اضافه کنم که شاید دید ِ من با خیلی از دوستان نسبت به خدا متفاوت باشه ، ولی تفاوت ِ چندانی نداره در این بحث ...

2باره می پرسم ، چطور ، به چه دلیل گفته میشه که این حرفها از طرف خالق ِ این جهان هست ؟

خواهشا" از این برهان های دبیرستانی استفاده نکنید ! خیلی سطحی توضیح میدن ...

منطقی ، عقلی و عادلانه بحث میتونه پیش بره .
خیلی براهین وجود داره در باره ی خدا و بی خدایی ، من کاری به اینها ندارم .
فقط و فقط سوالم اینه که آیا قرآن از طرف آفریدگار ِ این جهان هست یا نه ؟

از نظر علمی ، تاریخی ، عقلی ...
فکر کنم درک کنید که چرا احادیث و روایات در این باره زیاد مورد ِ استفاده نیستن ... ولی مسلما" از خود ِقرآن میشه استدلال کرد .

امیدوارم بحث به انحراف کشیده نشه ! اینطوری استهلاک و خستگی میره بالا و نتیجه ی دلخواه به دست نمیاد .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، مجید املشی ، ایرانی ، Reza71 ، فرهاد55 ، medad.sefid ، dinpajoohan ، saloomeh ، آیات ، آشفته ، مفقود الاثر ، faraz_223 ، arnh ، saba

آغاز صفحه 12 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۱۶, ۱۹/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۱ ۱۳:۱۷ توسط آشفته.)
شماره ارسال: #111
آواتار
(۱۹/بهمن/۹۱ ۱۲:۳۴)mamy007 نوشته است:  سلام
اگه اينطوريه كه نصف بيشتر مسلمانها بي دينن ، مسلمان يعني تسليم شده ،نه تسليم كننده.

مسئله دقیقا همین جاست.
اکثر مسلمون ها شناسنامه ای مسلمون شده اند.
پس لابد پیامبر و ائمه مسلمون نبودن ؟ آخه اونا مردم رو مسلمون میکردند! ینی تسلیم میکردند!!
از این گذشته شما در قدم اول باید خودت رو تسلیم کنی.
پس مسلمانی یعنی تسلیم کردن
و مسلمان یعنی تسلیم کننده!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood ، faraz_223
۱۳:۴۹, ۱۹/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #112

نقل قول:اگه اينطوريه كه نصف بيشتر مسلمانها بي دينن ، مسلمان يعني تسليم شده ،نه تسليم كننده.
سلام
مسئله اینه که بعضی از مسلمانان، هدفشون مجبور کردن دیگران به تظاهر کردن به مسلمان بودنه. اما یک نفز که خودش راه رو شانسی انتخاب کرده، چه صلاحیتی داره که بخواد برای دیگران تعیین تکلیف کنه؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mamy007 ، آشفته ، blue.blood ، faraz_223
۲۰:۲۴, ۱۹/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #113
آواتار
ای بابا دوباره یک بحث دیگه باز شد!!
مسلمان حتی اگر یک نفر رو مسلمان نکنه باز هم مسلمانه
فکر کنم کلمه شانس یک کلمه فرانسوی هستش و در اسلام همچین چیزی نداریم همه افعال ما از 2 حال خارج نیست
1- تقدیر و خواست خداوند است.
2-انتخاب خود ما است
پس با این حساب پیدا کردن راه هم از این دو حال خارج نیست.
موید باشید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mamy007 ، فرهاد55 ، faraz_223
۲:۴۱, ۲۰/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۱ ۲:۴۷ توسط mamy007.)
شماره ارسال: #114
آواتار
سلام.
نقل قول:اکثر مسلمون ها شناسنامه ای مسلمون شده اند.

یه حدیث برای این حرف :
امام صادق (علیه السلام) فرمودند : خدا رحمت کند شیعیان ما را آنها در راه ما اذیت کشیدند، ولی ما از قِبَل آنها اذیتی ندیدیم،شیعیان ما از ما هستند ، و از فاضل تینت ما خلق شده اند، و خمیر شده اند بنور ولایت ما ،راضی شده اند که ما امامان آنها باشیم و ما هم راضی شدیم که ایشان شیعیان ما باشند ،مصیبت ما به آنها می رسد و به حزن ما محزون می شوند و به شادی ما شاد می شوند ،تا اینکه فرمودند : خدایا زنده دار شیعیان ما را در دولت ما ،و باقی دار آنها را در ملک و مملکت ما، خدایا شیعیان ما از ما هستند اضافه گردیده شده به سوی ما هستند ،پس هر که یاد کند مصیبت ما را ،و بگیرد برای ما خدا حیا میکند از اینکه او را عذاب نماید.

قسمت های قرمز تاکید منه یعنی مسلمان شدن انتخاب خودمان است.

نقل قول:پس لابد پیامبر و ائمه مسلمون نبودن ؟ آخه اونا مردم رو مسلمون میکردند! ینی تسلیم میکردند!!

چه ربطی داره ، آنها تسلیم شده بودند و مردم را به خواست خود مردم به اسلام دعوت میکردند نه مجبور ، و تازه آنها یک رسالت و وظیفه داشتند.
نقل قول:از این گذشته شما در قدم اول باید خودت رو تسلیم کنی.

این حرف شما کمی بازی با کلماته و هم معنی حرف منه چون اگه خودتو تسلیم کنی یعنی تسلیم شدی.
نقل قول:و مسلمان یعنی تسلیم کننده!!

اگر معنی کلمه ی مسلمان پیدا کنی میبینی نوشته "پیرودین‌اسلام, کسی‌که‌دین‌اسلام‌دارد" نه ترویج دهنده ی دین. و این معنی ای که شما روش میذارید از برداشت خودتون و یا معنای فلسفی است که عقل شما بر آن نهاده است.
یا علی(علیه السلام)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، فرهاد55 ، faraz_223
۱۷:۰۹, ۲۰/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۱ ۱۷:۳۰ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #115

معجزات علمی قرآن برای من بهترین حجت بوده، هر چند که بی عرضه بودن من باعث شده تا به حال دنبال جمع کردن و ارائه ی چیزهایی که در این مورد شنیدم نرم.

خلاصه‌ای از کتاب "The Bible, The Quran and Science" در این سایت ارائه شده. (از نوار سمت چپ که موضوعات مختلف رو ارائه میکنه غافل نشید). گستره‌ی موضوعات شامل علومی از جمله کیهان‌شناسی، زمین‌شناسی و زیست‌شناسی(بخصوص رویان‌شناسی) می‌شود.

مثلاً در کیهان‌شناسی اشاره به نظریه‌ی انفجار بزرگ(Big Bang) هست، و در رویان‌شناسی اشاره به مراحل رشد رویان(جنین) در زمانی که میکروسکوپی هست، که هر دو اینها در اواسط قرن بیستم کشف شدند.

سایت دیگری متن نسبتاً کاملی از این کتاب رو ارائه کرده، که یافته‌ی اصلی نویسنده در این بخش از این صفحه روشنه:

Whereas monumental errors are to be found in the Bible, I could not find a single error in the Quran. I had to stop and ask myself: if a man was the author of the Quran, how could he have written facts in the Seventh century A.D. that today are shown to be in keeping with modern scientific knowledge?
ترجمه: در حالی که خطاهای بزرگ در انجیل پیدا می‌شود، من نتوانستم یک تک خطا در قرآن پیدا کنم. باید می‌ایستادم و از خودم می‌پرسیدم: اگر یک بشر پدید آورنده‌ی قرآن بوده، چطور می‌توانسته در قرن هفتم پس از میلاد اطلاعاتی را بنویسد که امروزه اثبات شده‌اند که در مطابقت با دانش مدرن علمی هستند؟

در تاپیک "مطالبی بسیار ارزشمند در اثبات اعجاز های علمی و حقانيت قرآن مجید" در این ارسالها هم مطالب خوبی وجود داره:
داستان آشنا شدن دکتر Bucaille با قرآن
البته فکر می‌کنم سال 1981 برای شروع ماجرا اشتباه باشه، چون کتابشون در سال 1979 منتشر شده.

یکی از معجزات علمی قرآن

سیستم ریاضی قرآن

اعجاز قرآن در مورد پوست بدن انسان

مراحل رشد رویان

انفجار ستاره به شکل گل رز

باقی ارسالهای اون تاپیک رو هنوز نخوندم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، blue.blood ، faraz_223 ، مجتبی110
۲۳:۲۴, ۲۰/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #116
آواتار
  • کاش می شد کمتر حرف بزنیم بیشتر عمل کنیم.Huh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آشفته ، فرهاد55 ، faraz_223
۱۳:۳۶, ۲۱/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۱ ۱۳:۳۷ توسط آشفته.)
شماره ارسال: #117
آواتار
(۲۰/بهمن/۹۱ ۲:۴۱)mamy007 نوشته است:  سلام.

یه حدیث برای این حرف :
امام صادق (علیه السلام) فرمودند : خدا رحمت کند شیعیان ما را آنها در راه ما اذیت کشیدند، ولی ما از قِبَل آنها اذیتی ندیدیم،شیعیان ما از ما هستند ، و از فاضل تینت ما خلق شده اند، و خمیر شده اند بنور ولایت ما ،راضی شده اند که ما امامان آنها باشیم و ما هم راضی شدیم که ایشان شیعیان ما باشند ،مصیبت ما به آنها می رسد و به حزن ما محزون می شوند و به شادی ما شاد می شوند ،تا اینکه فرمودند : خدایا زنده دار شیعیان ما را در دولت ما ،و باقی دار آنها را در ملک و مملکت ما، خدایا شیعیان ما از ما هستند اضافه گردیده شده به سوی ما هستند ،پس هر که یاد کند مصیبت ما را ،و بگیرد برای ما خدا حیا میکند از اینکه او را عذاب نماید.

قسمت های قرمز تاکید منه یعنی مسلمان شدن انتخاب خودمان است.
مسئله دقیقا همین جاست. اگه مسلمان شدن رو خودتون انتخاب کنید و شیعه بودن را، آنجاست که جزء شیعیان ما از ما هستند و ادامه اش میشوید.
(۲۰/بهمن/۹۱ ۲:۴۱)mamy007 نوشته است:  چه ربطی داره ، آنها تسلیم شده بودند و مردم را به خواست خود مردم به اسلام دعوت میکردند نه مجبور ، و تازه آنها یک رسالت و وظیفه داشتند.

این حرف شما کمی بازی با کلماته و هم معنی حرف منه چون اگه خودتو تسلیم کنی یعنی تسلیم شدی.
بذارید بعد از جواب سوال به این بازی با کلمات هم میرسیم.

(۲۰/بهمن/۹۱ ۲:۴۱)mamy007 نوشته است:  اگر معنی کلمه ی مسلمان پیدا کنی میبینی نوشته "پیرودین‌اسلام, کسی‌که‌دین‌اسلام‌دارد" نه ترویج دهنده ی دین. و این معنی ای که شما روش میذارید از برداشت خودتون و یا معنای فلسفی است که عقل شما بر آن نهاده است.
یا علی(علیه السلام)
شما کی دین اسلام رو انتخاب کردید؟؟
جناب blue.blood عزیز. با عرض معذرت از انحراف مبحث.
فعلا منتظریم آقا سید بحث شان را شروع کنند.
اگر مخالف نیستید بحثی که دوستمان آغاز کرده اند را در همین جا ادامه بدهیم.
به سوال بزرگ شما هم خواهیم رسید.

و اما دوست عزیز، جناب mamy007
اگر میشود به بنده حقیر بگویید که خود شما چه زمانی دین اسلام را انتخاب کرده اید؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، mamy007 ، blue.blood ، faraz_223
۱۳:۴۲, ۲۱/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۱ ۱۴:۲۰ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #118
آواتار
(۱۹/بهمن/۹۱ ۱۳:۱۶)آشفته نوشته است:  پس مسلمانی یعنی تسلیم کردن

و مسلمان یعنی تسلیم کننده!!

اگر مقصود از تسلیم کردن، تسلیم کردن خودش و نفسش باشد در برابر اوامر الهی کلام درست است
اما اگر معنای مسلمان را تعریف کنیم به تسلیم کردن دیگران، این صرفاً نظر شخصی است که حتی ادبیات عرب هم آن را تأیید نمی کند
مسلمان یعنی کسی که تسلیم شده است در برابر اوامر الهی
یکی از اوامر الهی ممکن است برای کسانی که توان آن را داشته باشند تبلیغ دین و مبانی اعتقادی دین است
یکی دیگر از اوامر الهی امر به معروف و نهی از منکر است
منتها در تمام اینها انسان اول باید خودش تسلیم شده باشد
محور اسلام تسلیم شدن در برابر امر خداست
یعنی من تسلیم بشم!
تسلیم کردن دیگران هم معنایش استفاده از زور نیست
اولاً انسان با عملش دعوت به دین میکند
بعد در مورد مبانی اعتقادی هم ابتدا باید تفقه در دین پیدا کند و اگر بعد توانش را داشت به توفیق الهی تبلیغ می کند و دعوت میکند که دیگران هم مسلمان شوند، یعنی دیگران خودشان تسلیم امر خدا شوند

مُسلِم به معنای تسلیم شده
نه تسلیم کننده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

مانند مُفلح که میشود رستگار شده نه رستگار کننده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

کار در مبانی اسلام با نظرات شخصی که پیش نمی رود
باید مستند صحبت کرد دوستان

(۲۱/بهمن/۹۱ ۱۳:۳۶)آشفته نوشته است:  اگر میشود به بنده حقیر بگویید که خود شما چه زمانی دین اسلام را انتخاب کرده اید؟؟

در مبانی اعتقادی اسلام اصلاً اگر شخص خودش نرسد به تأیید و اعتقاد و انتخاب مبانی اسلام و تقلیدی یا زوری باشد ارزشی ندارد!!!!!!!!!!!!!!!! و ایمانی محسوب نمیشود
مبانی اعتقادی را شخص باید با انتخاب و تفقه خود برگزیند و انتخاب کند
بعد از برگزیدن مبانی اعتقادی اسلام
در فروع همان عقلش به او میگوید که باید تسلیم اوامر الهی شد

وَ لَوْ شِئْنا لَآتَيْنا كُلَّ نَفْسٍ هُداها (13-سجده)
اگر مى‏ خواستيم، هدايت هر كس را به او ارزانى مى‏ داشتيم. (13)

إِنَّا هَدَيْناهُ السَّبيلَ إِمَّا شاكِراً وَ إِمَّا كَفُوراً (3-انسان)
ما راه را به او نشان داديم، خواه شاكر باشد (و پذيرا گردد) يا ناسپاسی کند (و کفر بورزد) (3)

وَ إِذا قيلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ قالُوا بَلْ نَتَّبِعُ ما أَلْفَيْنا عَلَيْهِ آباءَنا أَ وَ لَوْ كانَ آباؤُهُمْ لا يَعْقِلُونَ شَيْئاً وَ لا يَهْتَدُونَ (170-بقره)
چون به ايشان گفته شود كه از آنچه خدا نازل كرده است پيروى كنيد، گويند: نه، ما به همان راهى مى‏رويم كه پدرانمان مى‏رفتند. حتى اگر پدرانشان بيخرد و گمراه بوده‏اند. (170)

وَ مَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلامِ ديناً فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَ هُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرينَ (85-آل عمران)
و هر كس جز اسلام (و تسليم شدن در برابر فرمان حق،) آيينى براى خود انتخاب كند، از او پذيرفته نخواهد شد و او در آخرت، از زيانكاران است. (85)

آیات به تنهایی به قدر کفایت در تبیین مفاهیم منظور نظر وضوح دارند و نیازی به توضیح نیست

فقط در بحث اگر کسی خواست در این خصوص که معنای اسلام و مسلمان چیست بحث رو ادامه بده باید مستند صحبت کند و کار با مبنا باید باشد وگرنه ارائه ی صرفاً نظرات شخصی محلی از اعراب ندارد

مثال می زنم مجدد

در ادبیات عرب، مُُسلِم به معنای تسلیم شده نه تسلیم کننده!!!! مانند مُفلِح که می شود رستگار شده و نه رستگار کننده!!!!!!!!!!
حال اگر کسی باز بیاید بدون استناد به یک مبنا بگوید من قبول ندارم مسلم میشود تسلیم کننده اینجا دیگر بحث سودی ندارد...

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: revenger ، سید ابراهیم ، در جستجوی سختی ، mahdy30na ، ELENOR ، joseffist ، آشفته ، فرهاد55 ، قلب ، mamy007 ، بیداری اندیشه ، TTDBT ، faraz_223
۱۴:۲۵, ۲۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #119
آواتار
(۲۱/بهمن/۹۱ ۱۳:۴۲)علی 110 نوشته است:  در مبانی اعتقادی اسلام اصلاً اگر شخص خودش نرسد به تأیید و اعتقاد و انتخاب مبانی اسلام و تقلیدی یا زوری باشد ارزشی ندارد!!!!!!!!!!!!!!!! و ایمانی محسوب نمیشود
مبانی اعتقادی را شخص باید با انتخاب و تفقه خود برگزیند و انتخاب کند
بعد از برگزیدن مبانی اعتقادی اسلام
در فروع همان عقلش به او میگوید که باید تسلیم اوامر الهی شد

پس اگر شخصی از مبانی اعتقادی که نمیدانست چی هست(!) تقلید کند همان مسلمان شناسنامه ای است که بنده عرض کردم.
حال چند سوال
1- آیا شما مسلمانید؟
اگر آری چگونه مسلمان شده اید؟ آیا به حقانیت مبانی اعتقادی این دین پی بردید؟؟
یا همچون اکثریت جامعه کورکورانه تقلید کردید؟؟
تذکر: من با اصل تقلید مسکلی ندارم. این حقیر مقلد حضرت آیت الله مکارم شیرازی هستم. اما با تقلید کورکورانه و گوسفندوار مخالفم.

(۲۱/بهمن/۹۱ ۱۳:۴۲)علی 110 نوشته است:  اگر مقصود از تسلیم کردن، تسلیم کردن خودش و نفسش باشد در برابر اوامر الهی کلام درست است
مقصود بنده هم همین است. بقیه حرفهایتان هم که ربطی به حرف بنده نداشت.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، blue.blood ، faraz_223
۱۴:۳۹, ۲۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #120
آواتار
(۲۱/بهمن/۹۱ ۱۴:۲۵)آشفته نوشته است:  تذکر: من با اصل تقلید مسکلی ندارم. این حقیر مقلد حضرت آیت الله مکارم شیرازی هستم.

یعنی حکمی که آیت الله مکارم میدهند را قبول میکنید ؟

(۲۱/بهمن/۹۱ ۱۴:۲۵)آشفته نوشته است:  اما با تقلید کورکورانه و گوسفندوار مخالفم.

یعنی حکمی را که ایت الله مکارم میدهند را کورکورانه قبول نمیکنید ! میروید درس فقه و اصول و غیره را میخوانید و از

نظرات تمام مکاتب آگاه میشوید و دست آخر لطف کرده و حکم شرعی را قبول میکنید ؟

جسارتا عرض کنم که فرمایشات شما متناقض است . وقتی مرجع حکم دهد باید حتما قبول کرد ! وگرنه مثل قضیه

جنگ صفین عده ای نادان خودشان حکم میدهند و مرجعشان مولا علی را مجبور به حکمیت میکنند .

بهرحال نه کورکورانه و بلکه با آگاهی از صحت کامل دستور ولی امر مسلمین , باید فرمایش را پذیرفت . به این سادگی نمیشه به مردم گفت کورکورانه تقلید میکنند .Wink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، لیلا ، faraz_223
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا