کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 3.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال ِ بزرگ !!
۱۲:۲۷, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
راستش من نمیدونم تا حالا سر ِ این قضیه که میخوام مطرح کنم چقدر اینجا بحث شده و چقدر بهش پرداخته شده ... ولی واقعا" واسه ی من سوالی شده که میتونه در حل کردن ِ خیلی از نکته ها کمکم کنه ...

بدون ِ توضیح ِ اضافه میپرسم ...
از کجا میشه فهمید قرآن کلام ِ آفریننده ی این جهان هست ؟

البته این نکته رو هم اضافه کنم که شاید دید ِ من با خیلی از دوستان نسبت به خدا متفاوت باشه ، ولی تفاوت ِ چندانی نداره در این بحث ...

2باره می پرسم ، چطور ، به چه دلیل گفته میشه که این حرفها از طرف خالق ِ این جهان هست ؟

خواهشا" از این برهان های دبیرستانی استفاده نکنید ! خیلی سطحی توضیح میدن ...

منطقی ، عقلی و عادلانه بحث میتونه پیش بره .
خیلی براهین وجود داره در باره ی خدا و بی خدایی ، من کاری به اینها ندارم .
فقط و فقط سوالم اینه که آیا قرآن از طرف آفریدگار ِ این جهان هست یا نه ؟

از نظر علمی ، تاریخی ، عقلی ...
فکر کنم درک کنید که چرا احادیث و روایات در این باره زیاد مورد ِ استفاده نیستن ... ولی مسلما" از خود ِقرآن میشه استدلال کرد .

امیدوارم بحث به انحراف کشیده نشه ! اینطوری استهلاک و خستگی میره بالا و نتیجه ی دلخواه به دست نمیاد .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، مجید املشی ، ایرانی ، Reza71 ، فرهاد55 ، medad.sefid ، dinpajoohan ، saloomeh ، آیات ، آشفته ، مفقود الاثر ، faraz_223 ، arnh ، saba

آغاز صفحه 14 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۹:۵۹, ۲۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #131
آواتار
(۲۱/بهمن/۹۱ ۱۹:۵۱)namekarbary نوشته است:  این تاپیک بیشتر شبیه یه فیلم کمدی شده. فیلمی که تو پلان اول یه نفر میاد و می گه این مسئله اون قدر بدیهیه که ارزش یه لحظه فکر کردن نداره، ولی تمام بقیه فیلم سر بحث بیهوده و بی نتیجه سر همین قضیه بدیهی می شه!!!

مثل وقتی که علی110 میاد می گه وجود خدا امری بدیهیه و اثباتی براش میاره، ولی تو همون چند تا پست اول فرار رو به قرار ترجیح می ده و ما رو تنها می ذاره Sad !!!!!!!!

البته تو این مورد تا اونجایی که من نگاه کردم اثباتی هم نیومده...

من فقط فکر می کنم... چه طور یه نفر می شه پایه ای ترین اصول اعتقادیشو نتونه اثبات کنه. یا چه طور به چیزی اعتقاد داره که اساس مجموعه بزرگی از اعتقاداتشه ولی جواب قانع کننده ای نمی ده که چرا معتقده...

اتفاقا این شما هستید که همواره فرار را برقرار ترجیح میدهید.... علی تا الان چندین بار دوستان را مورد سوال قرار داده است ولی تا الان حداقل من ندیدم کسی پاسخ گوی ایشان باشد....

حقیقتا در این جا صبر زیادی دارند نشان می دهند.... خودتون نگاه کنید چند بار علی آمده است سوالاتی را مطرح کرده و دوستان باز بحث جدیدی پیش کشیدند و علی باز پاسخ داده است و سوال دیگری مطرح کرده اند و باز.......DodgyDodgyDodgy

دوست عزیز فرار به جلو نکنید. WinkBig GrinBig Grin

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، بیداری اندیشه ، قلب ، tazevared ، faraz_223
۲۰:۰۶, ۲۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #132

(۲۱/بهمن/۹۱ ۱۹:۵۹)سید ابراهیم نوشته است:  

اتفاقا این شما هستید که همواره فرار را برقرار ترجیح میدهید.... علی تا الان چندین بار دوستان را مورد سوال قرار داده است ولی تا الان حداقل من ندیدم کسی پاسخ گوی ایشان باشد....

حقیقتا در این جا صبر زیادی دارند نشان می دهند.... خودتون نگاه کنید چند بار علی آمده است سوالاتی را مطرح کرده و دوستان باز بحث جدیدی پیش کشیدند و علی باز پاسخ داده است و سوال دیگری مطرح کرده اند و باز.......DodgyDodgyDodgy

دوست عزیز فرار به جلو نکنید. WinkBig GrinBig Grin
علی از دوستان من سوال پرسیده، من باید جواب بدم؟؟!!
چه فرار رو به جلویی؟؟
قراره شما ثابت کنید قضیه رو.... "اثبات بر عهده ی شماست" [اگر مدعی هستید]. من هر چی نگاه کردم اثباتی از ایشون در رابطه با این قضیه ندیدم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faraz_223
۲۰:۰۷, ۲۱/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۱۲:۳۳ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #133
آواتار
شما گویا اصلا ارسال های این تاپیک را ملاحظه نمی فرمایید. Smile
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23...#pid176655
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23...#pid176695
یا علی مدد

اگر واقعا میخواهیم به نتیجه برسیم باید قواعد موضوع را رعایت کنیم.

هم سخنم با علی 110 است و هم با فرهاد55. به بحث بپردازید. Smile

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، faraz_223
۰:۱۹, ۲۲/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/بهمن/۹۱ ۰:۲۰ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #134
آواتار
اقا من یه پستی بدم نتونستم جلو خودم رو بگیرم
ای ووووللللل امام رضا (علیه السلام)
دم خودم گرم که شیعه هستم . انصافا چیزی که من رو جذب تشیع کرد توانایی اسمانی اءمه در اموری بود که براشون پیش میومد خصوصا امور علمی .
پرهیزکاری
محبت صداقت اخلاق انسانیت و علم و عقل و ... همه چی تمام .
این بنده نشان دهنده خدای خوبیه

من در بست مخلص ایشان هستم اگر ان شاالله قبول کنند
دم علی اقا و مادر پدرشم گرم

یا علی (علیه السلام)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، فرهاد55 ، بیداری اندیشه ، قلب ، سید ابراهیم ، faraz_223
۱۲:۳۵, ۲۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۱۲:۴۱ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #135
آواتار
الان من یه سوالی واسم پیش اومد ِ اینجا .....

کسی که سوال ِ اصلی رو پرسید و این تاپیک رو ایجاد کرد مگه من نیست ؟! پس چرا کسی به سوال ِ من جواب نمیده ؟!!!!!

۱۲:۴۲, ۲۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #136
آواتار
(۲۳/بهمن/۹۱ ۱۲:۳۵)blue.blood نوشته است:  الان من یه سوالی واسم پیش اومد ِ اینجا .....

کسی که سوال ِ اصلی رو پرسید و این تاپیک رو ایجاد کرد مگه من نیست ؟! پس چرا کسی به سوال ِ من جواب نمیده ؟!!!!!

دوست گرامی شما به عنوان ایجاد کننده تاپیک، بحث را بالکل رها کردید. جایی هم که وارد شدید ما پاسخ دادیم....

باز اگر فکر میکنید که پاسخ داده نشده بفرمایید تا جواب را بدهیم.Smile
۱۲:۴۴, ۲۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۱۲:۴۷ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #137
آواتار
(۲۰/بهمن/۹۱ ۱۷:۰۹)درست پسند نوشته است:  معجزات علمی قرآن برای من بهترین حجت بوده، هر چند که بی عرضه بودن من باعث شده تا به حال دنبال جمع کردن و ارائه ی چیزهایی که در این مورد شنیدم نرم.

خلاصه‌ای از کتاب "The Bible, The Quran and Science" در این سایت ارائه شده. (از نوار سمت چپ که موضوعات مختلف رو ارائه میکنه غافل نشید). گستره‌ی موضوعات شامل علومی از جمله کیهان‌شناسی، زمین‌شناسی و زیست‌شناسی(بخصوص رویان‌شناسی) می‌شود.

مثلاً در کیهان‌شناسی اشاره به نظریه‌ی انفجار بزرگ(Big Bang) هست، و در رویان‌شناسی اشاره به مراحل رشد رویان(جنین) در زمانی که میکروسکوپی هست، که هر دو اینها در اواسط قرن بیستم کشف شدند.

سایت دیگری متن نسبتاً کاملی از این کتاب رو ارائه کرده، که یافته‌ی اصلی نویسنده در این بخش از این صفحه روشنه:

Whereas monumental errors are to be found in the Bible, I could not find a single error in the Quran. I had to stop and ask myself: if a man was the author of the Quran, how could he have written facts in the Seventh century A.D. that today are shown to be in keeping with modern scientific knowledge?
ترجمه: در حالی که خطاهای بزرگ در انجیل پیدا می‌شود، من نتوانستم یک تک خطا در قرآن پیدا کنم. باید می‌ایستادم و از خودم می‌پرسیدم: اگر یک بشر پدید آورنده‌ی قرآن بوده، چطور می‌توانسته در قرن هفتم پس از میلاد اطلاعاتی را بنویسد که امروزه اثبات شده‌اند که در مطابقت با دانش مدرن علمی هستند؟

در تاپیک "مطالبی بسیار ارزشمند در اثبات اعجاز های علمی و حقانيت قرآن مجید" در این ارسالها هم مطالب خوبی وجود داره:
داستان آشنا شدن دکتر Bucaille با قرآن
البته فکر می‌کنم سال 1981 برای شروع ماجرا اشتباه باشه، چون کتابشون در سال 1979 منتشر شده.

یکی از معجزات علمی قرآن

سیستم ریاضی قرآن

اعجاز قرآن در مورد پوست بدن انسان

مراحل رشد رویان

انفجار ستاره به شکل گل رز

باقی ارسالهای اون تاپیک رو هنوز نخوندم.

من هم همین چیزا رو دیدم و البته خیلی چیزای دیگه رو که میگم قرآن یه کتاب ِ عادی نیست و از یه علمی به وجود اومده که مال ِ 1400 سالِ پیش نیست ... ولی من چیزهای دیگه ای رو هم میبینم که فکر میکنم شما از دیدنشون غافل هستی، چیزهایی که توی ِ یکی از پستهای قبلیم اشاره کردم ....
مثلا" شما اهرام مصر رو در نظر بگیر ، از نوع ِ ساخت و نقشه کشی و مهندسی و نوع مصالح طوری هست که از 4000سال ِ پیش تا حالا باعث شگفتی ِ بشر شده ... یا کاخهای بابِل ، کاخهای چند طبقه ای که آب از پایین به بالا میرفته ، به علاوه ی شگفتی های دیگه اش . اینها هم علاوه بر اینکه برای زمان ِ خودشون بسیار عالی و شگفت انگیز بودن ، بلکه 1400 سال نه ، 4000 سال بعد هم باعث شگفتی مردم ِ تمام دنیا شدن ... حالا خیلی دور از ذهن هست کسی که اون بناها رو پیاده کرد بگه من خدا هستم ؟!

در ضمن ، شما دوستان که از اعجاز قرآن میگید باید بتونید تحمل کنید که از ایراد قرآن هم گفته بشه ...

(۲۳/بهمن/۹۱ ۱۲:۴۲)سید ابراهیم نوشته است:  دوست گرامی شما به عنوان ایجاد کننده تاپیک، بحث را بالکل رها کردید. جایی هم که وارد شدید ما پاسخ دادیم....

باز اگر فکر میکنید که پاسخ داده نشده بفرمایید تا جواب را بدهیم.Smile

من تاپیک رو رها نکردم ، این شما هستید که بحث توی بحث میارید و جواب به هم دیگه میدید و میرید !!!
من هستم ، هر وقت که وقت کنم میام و میخونم و جواب میدم ... دیشب هم قفل شده بود که جوابی ندادم .

فکر نمیکنم ، مطمئنا" جوابی به صورت مستقیم به من داده نشده ... اگه بدونم قرار نیست جواب بدید بگید من یه تاپیک ِ دیگه بزنم ، با یه موضوع جدید ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: درست پسند ، faraz_223
۱۳:۰۰, ۲۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #138
آواتار
ببین دوست گرامی برای اینکه هر بحثی به نتیجه بخواد برسه باید و باید چارت و قالب آن رعایت شود. مسلما در این تاپیک دوستان مخالف و موافق به بیراهه رفتن و مطلب را به انحراف کشاندند. و این باید از طرف شما مدیریت شود. شما نباید بگذارید دوستان نظرات پرت بدهند...

باورت می شود من هنوز دقیقا نمی دونم شما در این تاپیک به دنبال اثبات چه حقیقتی هستی، از بس که موضوعات در این جا منحرف شده است. Dodgy
۱۳:۰۲, ۲۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۱۵:۵۵ توسط قلب.)
شماره ارسال: #139
آواتار
(۲۳/بهمن/۹۱ ۱۲:۴۴)blue.blood نوشته است:  مثلا" شما اهرام مصر رو در نظر بگیر ، از نوع ِ ساخت و نقشه کشی و مهندسی و نوع مصالح طوری هست که از 4000سال ِ پیش تا حالا باعث شگفتی ِ بشر شده ... یا کاخهای بابِل ، کاخهای چند طبقه ای که آب از پایین به بالا میرفته ، به علاوه ی شگفتی های دیگه اش . اینها هم علاوه بر اینکه برای زمان ِ خودشون بسیار عالی و شگفت انگیز بودن ، بلکه 1400 سال نه ، 4000 سال بعد هم باعث شگفتی مردم ِ تمام دنیا شدن ... حالا خیلی دور از ذهن هست کسی که اون بناها رو پیاده کرد بگه من خدا هستم ؟!

در ضمن ، شما دوستان که از اعجاز قرآن میگید باید بتونید تحمل کنید که از ایراد قرآن هم گفته بشه ...
سلام
اگر ممکنه لینکی رو درباره این شگفتیهای کاخ های بابل بزارید برام جالبه
شما اگر به قرآن اعتقادی نداشته باشید ممکنه عیبی هم پیدا کنید ولی ما اگر عیبی ببینیم عیب رو در خودمون جستجو میکنیم نه در قرآن چون اونو کلام خدا میدونیم ولی خودمون رو پر از عیب
در ضمن فهم افراد در سنین مختلف فرق می کنه نمیشه چیزی رو که من متوجه نمیشم دلیل بر عیب بودن اون فکر بدونم
دنیا پر از چیزهایی که ما نمیفهمیم ولی حقیقت دارن

(۲۳/بهمن/۹۱ ۱۲:۴۴)blue.blood نوشته است:  فکر نمیکنم ، مطمئنا" جوابی به صورت مستقیم به من داده نشده ... اگه بدونم قرار نیست جواب بدید بگید من یه تاپیک ِ دیگه بزنم ، با یه موضوع جدید ...
یعنی چی!!! ما این همه جواب دادیم!!! تا کی جواب بدیم مگه برای یک سئوال چندتا جواب باید داد!!!
تاپیک جدید برای چی بزنید!!! شما در توحید یا خدا هنوز مشکل دارید!! قرآن رو هم که کلام خدا نمیدونید و فکر می کنید حتما موجودات فضایی این حرفها رو زدن!! حتما بعدش می خواید درباره امامت یا چیزهای دیگه سئوال کنید با اینکه توحیدتون هنوز کامل نیست!!! پس ما باید روی فضا بحث کنیم و در فضا هم که هیچوقت بهم نمی رسیم.

AngelDodgyHuh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، faraz_223
۱۶:۳۱, ۲۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۱۶:۳۱ توسط دل خسته.)
شماره ارسال: #140
آواتار
سلام
اهرام مصر و ... نشان دهنده قدرت مهندسی هستند ، که غیر ممکن نیستند ، بلکه عجیب هستند.این نشون دهنده اعجاز نیست ، بلکه نشان دهنده تکنولوژی هست.
اما قرآن نماینده قدرت تفکر ، کلام و پیش گویی هست.هر کسی می تونه ادعا کنه کلامی در این صطح بگه ، اما هیچ کس این کار رو نکرده و نمی کنه.مثلا حافظ استاد شعر هست ، اما به راحتی میشه نقطه ضعف های اشعارش رو پیدا کرد.شعر مشابهه شعر حافظ هم داریم ، در همون رده.
به کلام دیگه ، یک کار علمی و تکنیکال ، با تفکر تحلیل میشه ، اما معجزه رو نمیشه با علم تحلیل کرد.

یعنی بهتره بگم از قوانین طبیعی الله جل جلاله پیروی نمی کنه.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، درست پسند ، faraz_223
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا