|
چرا اسکورسیزی و اسپیلبرگ باید در حسرت شاکردوست باشند؟
|
|
۱:۵۰, ۱۱/تیر/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سینمای ایران در هشت سال اخیر به شدت افت کرده و در این چند هفته به نشانههای آن پرداخته شده؛ اما همچنان بسیاری از این نشانهها از سوی شمارشگران رویدادها محاسبه نشده است. یکی از همین نشانههای نزول سینمای ایران در متن قرار گرفتن چهرههای حاشیه سینمای ایران و گوشهنشینی بالاجبار بسیاری از بزرگان سینماست؛ واقعهای که آثارش در گفتار اخیر الناز شاکردوست دیده میشود.
به گزارش «تابناک»، «...چرا وقتی کسی هست که میتواند چرخه سینما را به حرکت بیندازد، باید سرکوبش کنیم؟... امیدوارم روزی برسد قدر هنرمندانی را که هستند، بیشتر بدانیم... آقای گلزار نبودش شاید از نظر جسمی باشد اما مرگ هنرپیشه است در سینما و من بابت نداشتنش در سینما تسلیت میگویم!... اگر این اتفاق برای من هم بیفتد، این من نیستم که سینما را از دست میدهم، بلکه سینماست که من را از دست میدهد. من اینگونه فکر میکنم، چون این سینما، چیزی نبود که فکر میکردم قرار است به دست بیاورم. در این سینما هر چقدر هم بالهای بزرگی داشته باشی و بخواهی بلند بپری، آنقدر سقفش کوتاه است که جایی برای پرواز نیست». اینها بخشی از اظهارات یکی از بازیگران برجسته سینمای ایران نیست و نگران از دست دادن یکی از ستارهها یا چهرههای شاخص سینمای ایران نباشید. این اظهارنظر، از سوی الناز شاکردوست، بازیگر نقشهای خاص سینمای ایران در گفتوگوی اخیرش مطرح شده و به نوعی با خودبزرگبینی به تحقیر سینمای ایران پرداخته شده؛ مسألهای که نباید در قبالش با هیچ مدعی شوخی داشت و بنابراین به رغم آنکه این شخص چهره جدی نیست، اظهاراتش، گفتههای پیدا و پنهان یک گروه خاص از همسطحهایش را تداعی میسازد که پاسخ به آن ضروری بود. شاکردوست که در سال 1383 با «گل یخ» کیومرث پوراحمد توانست وارد فضای سینمای ایران شود، در هشت سال اخیر در حدود سی فیلم سینمایی حضور داشته است؛ فیلمهایی که وجه مشترک بیشتر آنها برخوردار نبودن از یک داستان جدی است و اگر با فیلم جدی نیز مواجه بودهایم، شاکردوست یا نقش محوری نداشته یا تنها تیپی که در بازیاش استاد است، به وی سپرده شده و چهرهاش نقشی پولساز را از طریق جذب مخاطب عام داشته است. با همین تفسیر، قرار داشتن شاکردوست در کنار گروهی از به اصطلاح چشمآبیهای سینمای ایران انکارناشدنی است و این بازیگر جوان هر زمان به لحاظ چهره و فیزیک افت جدی داشته باشد، به سرعت فرصت حضور در همین سینمای عامهپسند را نیز از دست خواهد داد و چهرههای جذابتر جایش را خواهند گرفت. با این حال آن گونه که از اظهارات اشاره شده برداشت میشود، شاکردوست نه تنها سینمای ایران را نیازمند به خود تلقی میکند، بلکه ارتفاع سقف سینمای ایران را برای پریدنش کوتاه میداند و آنچنان از بالاهای بزرگش سخن به میان آورده و گلزار را هم در همین ردیف طبقه بندی کرده که تصور میشود، با دو عقاب روبهرو هستیم! [/b] [b]آنچه مسلم است، حضور امثال شاکردوست، یکی از موانع رشد سلیقه مخاطب ایرانی و از عوامل حیات داستانهای دمدستی دختر پسری فاقد حداقل ارزش سینمایی است و بنابراین چنین ادعاهای گزافی بیشک شبیه شوخی است. سینمای ایران بدون امثال شاکردوست اگر فضای تازه برای نفس کشیدن نیابد، چیزی از دست نخواهد داد و برای آزمودن این ماجرا، از این بازیگر زن سینمای ایران تقاضا میکنیم، یک سال از سینمای ایران دور شود و ببیند چه کسی ضرر خواهد کرد و چه موجودیتی سود خواهد برد؟ خوشبختانه محمدرضا گلزار که غیبتش روی پرده سالنهای سینما با تسلیت شاکردوست به سینمای ایران همراه شده با همین رویه حذف شد و در حالی که تصور میکرد حضورش در هر فیلم به منزله فروش قطعی آن فیلم خواهد بود، با تیپی (در خوشبینانه ترین برداشت) که بازی میکرد، ادامه داد و به هر حال در زیبایی ظاهری نیز دست بالای دست بسیار است و امثال مصطفی زمانی توانستند جایش را پرکنند تا فیلمهای آخر گلزار نتواند هزینههای تولیدش را بازگرداند و دقیقاً چرخه اقتصادی سینما، او را حذف کرده است. در عین حال اگر الناز شاکردوست گمان میکند سقف سینمای ایران برایش کوتاه است و حقش در این سینما داده نشده، میتواند یک کپی از بازیهایش را به دفاتر مارتین اسکورسیزی و استیون اسپیلبرگ بفرستند و این فرصت را تنها به همین دو کارگردان بدهد تا دریابند چه گنجی در سینمای خاورمیانه نهفته مانده و او را به سطح نخست سینمای جهان دعوت نمایند و با کسب افتخار همکاری با شاکردوست، دیگر حسرت بهرهبرداری از چنین عقابهایی را در پروژههای جهانیشان نداشته باشند. از شوخی گذشته، حقیقت آن است که حضور امثال شاکردوست در بطن سینمای ایران و ساخت آثاری با بازی امثال او که بخشی از بودجهشان را از دولت دریافت کرده بودند، یکی از بزرگترین ظلم هایی است که به سینمای ایران شده، چرا که این بودجهها میتوانست صرف تولید آثار جدیتر شود که بزرگان سینما و بازیگران شاخص در آن باشند؛ بازیگران مرجعی همچون عزت الله انتظامی، علی نصیریان و گلاب آدینه که این هشت سال، کم کارترین روزهای عمرشان را پشت سر گذاشتهاند. تصور میشود، یکی از مهمترین رویکردهایی که از سوی اهالی سینما و منتقدان میبایست مورد توجه قرار دهند، بازگرداندن بزرگان به ویژه در عرصههای کارگردانی و بازیگری به صحنه است تا با ساخت آثار جدی، هم تماشاگر سینما آشتی کند و سقوط فروش فیلمها پایان یابد و هم جایگاه برخی در سینمای مملکتمان مشخصتر شود و برخی با چنین سازوکاری، عملاً به جایگاهی که لیاقتش را دارند، هدایت شده و این گونه متوجه سطح خود شوند. منبع |
|||
|
| آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۱:۲۸, ۱۹/آذر/۹۲
شماره ارسال: #41
|
|||
|
|||
(۱۹/آذر/۹۲ ۱۰:۳۴)درست پسند نوشته است: حقشون چیه، وقتی که دخترهای پاک توی خونه بیشوهر نشستن، و اینها میان وسط سِن با سایز کینگکونگ تمام جزئیات گریمشون رو میریزن توی ذهنهای عذبها و پرشون میکنن از یه تصور! ببخشین من ی نکته بگم: پسرا می رن خواستگاری دخترا!!!!!!!! پس اگه ب قول شما دخترهای پاک بی شوهرماندن مشکل از پسرهای جامعه است ک اونا انتخاب نکردن!!!!!!!!!!! نگین ای دخترا دیده نمیشن! همه دخترا مدرسه میرن بیرون می رن یا دانشگاه و سرکار می رن اگه دختر خوب مجرده دختر بد متاهل _طبق نظرشما- ب خاطر انتخاب مرداست پس ربطی ب دخترای بد و ارایششون نداره مردا انتخابشون برا ازدواج دختر ارایش کرده خوشگل و ... هست بنابراین گناه گردن دخترا نندازین خانم شاکردوست هنرپیشه است الگوی اخلاق و رفتار زن نیست ک توی فیلم رسوایی هم بهش می گفتن: زن بدنام!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! حالا اگه ارایش هم داشت ای ارایش با اسم زن بدنام خراب میشد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! پس لطفن ب فیلم ایراد نگیرین فیلم مشکل نداشت مشکل پسرا هست ک خودشون هم نمیدونن چی میخوان اگه راس میگن برن دخترای خوب محجبه بی ارایش بگیرن ک دخترا ارایش کرده بمونن خانه رفتارشون عوض کنن!!!!!!!!!!! نه ای ک خودشون دخترای بدحجاب ارایش کرده بگیرن بعد داد بزنن ک چرا دخترا ارایش می کنن و محجبه ها موندن!!!!!!!!!!!!!! موندن دخترا فقط ب خاطر انتخاب پسرا ست الان دخترای محجبه بی ارایش همه موندن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|||
|
|
۱۲:۰۳, ۱۹/آذر/۹۲
شماره ارسال: #42
|
|||
|
|||
|
متاسفانه همی ک ب شوخی گفتین درسته
یعنی ملاک انتخاب پسرا پول و قیافه زیبا هست بعد الکی میان از چیزهای دیگه و ارایش دخترا ایراد میگیرن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! از هنرپیشه ها ایراد میگیرن!!!!!!!!!!!!!!!! ازدواج چ ربطی ب تیپ هنرپیشه داره! اگر پسر خوب باشه از ای مدل دخترا باید بدش بیاد نه اینکه باعث شه از دخترای محجبه فراری شه اگه پسر خوب باشه اتفاقا حضور دخترای هنرپیشه باید ب دخترای محجبه کمک کنه ک بیشتر ب چشم بیان!!!!!!!!!!!!!!! اما باید پرسید چرا برعکسه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مشکل از کجاست؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|||
|
|
۱۲:۱۶, ۱۹/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/آذر/۹۲ ۱۲:۵۲ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #43
|
|||
|
|||
(۱۹/آذر/۹۲ ۱۱:۲۸)Atosa نوشته است: اگه دختر خوب مجرده دختر بد متاهل _طبق نظرشما-اشتباه متوجه شدین. با چه سرعتی خوندین حرفهای من رو که اینجوری متوجه شدین؟ من اصلاً و ابداً چنین حرفی نزدم. بلکه دقیقاً برعکسش رو دارم میگم: دخترهای خوب بخاطر عفت و حجابشون برای زندگی انتخاب میشن، و دخترهای خوبی که گول میخورن و بد میشن خودشون رو بدبخت میکنن. بدبخت هم نه به این معنی که هیچ پسری سراغشون نمیره، به این معنی که خودشون رو در مسیر چشمهای نامحرمان قرار میدن و پسرهای باغیرت سراغشون نمیرن و نیز ممکنه مسیر زندگیشون با چشمناپاکها گره بخوره(با طرح دوستی، اغفال، یا به عنف). (۱۹/آذر/۹۲ ۱۱:۲۸)Atosa نوشته است: ب خاطر انتخاب مرداستالبته من گفتم آرایش بازیگرها. این سخنرانی رائفیپور که لینکش رو گذاشته بودم رو نگاه کنین کامل توضیح میده. (۱۹/آذر/۹۲ ۱۱:۲۸)Atosa نوشته است: مردا انتخابشون برا ازدواج دختر ارایش کرده خوشگل و ... هستها؟! ![]() اونها نمونهی خاصی از مردها هستن که بیغیرت هستن و کسی که جلوی نامحرم آرایش میکنه رو میپسندن. حتی در میان مردهای غیرمتعهد که با دخترها دوست میشن هم کسانی پیدا میشن که نسبت به زن خودشون بیغیرت نباشن و فرق بذارن بین کسی که برای زندگی انتخاب میکنن با کسی که بخاطر ظاهر برای دوستی انتخاب میکنن. (۱۹/آذر/۹۲ ۱۱:۲۸)Atosa نوشته است: بنابراین گناه گردن دخترا نندازینفیلم که فقط شعار ظاهری نیست، کارکرد اثر مهمه! اولاً که حتی اگه تأثیری بر دختران نذاره، باز هم به هر حال خداوند میدونه که حلال و حرام رو چی تعیین کنه، و آراستن و جلوه نمودن برای نامحرم رو حرام فرموده. ثانیاً بله! همه در حرف میدونن بازیگر فقط بازیگره، ولی در عمل باعث تغییر رفتار میشه. داریم به عین میبینیم. (۱۹/آذر/۹۲ ۱۱:۲۸)Atosa نوشته است: اگه راس میگن برن دخترای خوب محجبه بی ارایش بگیرن ک دخترا ارایش کرده بمونن خانه رفتارشون عوض کنن!!!!!!!!!!!پسرهای با غیرت دقیقاً همین کار رو میکنن، ولی مشکلی که بر سر راه حرف شما در مورد عوض شدن رفتار دخترها موجوده همینه که: همینطور که شما هم اطلاع ندارید، همینطور هم دخترهای خوبی که در شرف گول خوردن هستن و دخترهای غیرمحجبه هم از این کار پسرهای با غیرت بیاطلاع موندهاند. (۱۹/آذر/۹۲ ۱۱:۲۸)Atosa نوشته است: نه ای ک خودشون دخترای بدحجاب ارایش کرده بگیرن بعد داد بزنن ک چرا دخترا ارایش می کننوااا! ![]() خب معلومه اینهایی که ایراد میگیرن همون بیغیرتها نیستن. (۱۹/آذر/۹۲ ۱۱:۲۸)Atosa نوشته است: الان دخترای محجبه بی ارایش همه موندن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!من دارم برعکسش رو میبینم. (اگه کاربران دیگه خطهای پایین رو بخونن میگن عجب بحث خالهزنکیای! ولی آخه واقعاً آمارتون به غایت تعجببرانگیزه!) توی فامیل و آشنایان محجبهای نمیشناسم که تا 8-27 سالگی ازدواج نکرده باشه(جز یه مورد که دوران جوانیاش خیلی به خودش میبالیده(که دلیلش رو هم حتماً میتونین حدس بزنین!) و خواستگارهایی رو رد کرده بوده). ولی در غیرمحجبهها(اگه دخترهایی که قبل ازدواج محجبه بودن و بعد از ازدواج دینشون نم کشیده رو جزء این دسته حساب نکنیم) فقط دو نفر یادمه که زیر 30 سال ازدواج کرده باشن، که یکیشون هم ازدواجش با یه مرد 40 ساله پولدار بود و به معنای واقعی بدبخت شد و طلاق گرفت. ازدواج بالای 30 هم دو مورد یادمه در 32 و 35. چندین مورد هم هستن که بالای 30 و 40 و ازدواج نکرده هستن. شما کجا زندگی میکنید که آمارتون برعکسه؟ ------------------------------ احتراماً، دیگه هم بیشتر از این در این بحث شرکت نمیکنم اگر حرف تازهای نباشه. |
|||
|
|
۱۲:۲۹, ۱۹/آذر/۹۲
شماره ارسال: #44
|
|||
|
|||
|
برقمون رفت نصف حرفام موند
در مورد اقای 110 از منطق و دموکراسی این سینما همان ما رابس که اقای کمال تبریزی اقای علی رام نورایی رو فقط بخاطر بازی در قلاده های طلا از جمع با بی ادبی میندازه بیرون،من تبریزی رو دوست داشتم اما الان نه،چون امین حیایی هم تو اون فیلم بود ،شریفی نیا هم کم فیلم سفارشی بازی نکرده اما برام جالبه این رفتار های دور از منطق متعصبانه قبول دارم این ور تعصب هست اما نگران نباشید یه عده اون طرف موازنه رو خوب برقرار کردن مذهبی ها هم نباید منتظر بشینن که اونا واسشون فیلم بسازن،بسم الله ... یه تکونی به خودشون بدن از دیگران توقع نداشته باشن. از قدیم گفتن واسه اعتقاداتت فیلم نسازی واست میسازن،فرهنگ سازی نکنی واست فرهنگ درست میکنن این قصه سر دراز داره واسه سینمایی که مذهبیونش صلحشور و ده نمکی باشن باید گریست |
|||
|
|
۱۲:۳۱, ۱۹/آذر/۹۲
شماره ارسال: #45
|
|||
|
|||
(۱۹/آذر/۹۲ ۱۲:۱۶)درست پسند نوشته است: اشتباه متوجه شدین.شما گفتین: دخترای محجبه همه بی شوهر موندن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! بعدش درباره ارایش بد هنرپیشه ها گفتی!!!!!!!!!!! الان میگین دخترهای خوب برای عفتشون انتخاب میشن! خوب اگه دخترهای خوب برای ازدواج انتخاب میشن دخترهای دیگه می بینن خوبها انتخاب میشن و ارایش کرده های طبق فیلم بی شوهر می مونن دیگه نباید دنبال این تیپ برن و اتفاقا ای مدل هنرپیشه ها و سرانجامشون!!!!!! تبلیغ میشه برای خوب ماندن و سالم ماندن !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! پس اعتراض شما ب خاطر چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!! شما می ترسین دخترا فریب بخورن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! وقتی دو نفر فریب این تیپ و قیافه را بخورن و مثل اون ارایش کنن ولی کسی سراغشون نره و در خانه بمونن بقیه دیگه اینکارو نمی کنن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ولی می بینین ک اینطور نیست!!!!!!!!!! پس مشکل از دخترا نیس! مشکل از انتخاب پسراست! ک با انتخاب ای مدل دخترا ب دخترای محجبه پیام میدن: ای مدلی نباش وگرنه میمانی!!!!!!!! ***************** دیگه نمیدونم منظورم رسوندم یا نه |
|||
|
|
۱۲:۳۷, ۱۹/آذر/۹۲
شماره ارسال: #46
|
|||
|
|||
(۱۹/آذر/۹۲ ۱۲:۳۱)Atosa نوشته است: شما گفتین: دخترای محجبه همه بی شوهر موندن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! من با اتوسا تقریبا موافقم البته به این سادگی نیست،کلاف هزار گره است موضوع اینه با این فیلما سلیقه اقایون رو عوض میکنند سطح شعور و معرفت اقایون هم که یکسان نیست همین فیلما سلیقه اقایون رو عوض میکنه و خانم ها اینجاس که حقوقشون تضییع میشه چون وارد مسابقه ای میشن که ته نداره اگه تقاضا نباشه این عرضه هم وجود نداره پسر بچه ای که از سن بلوغ همش فلان شکل و مدل رو میبینه در ضمیر ناخوداگاهش فقط همین نقش میبینده |
|||
|
|
۱۲:۴۷, ۱۹/آذر/۹۲
شماره ارسال: #47
|
|||
|
|||
|
ببخشین خانم نینا
ای فیلما سینمایی هست و مخاطب عام نداره!!!!!!!!!!! هر روز و همه فیلمها نمیشه رفت دید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ولی در مقابلش کلی فیلم تلویزیونی هست ک زنها بی ارایش و ساده هستن! فیلمهای خارجی هم اکثرا زنها بی ارایش هستن!!!!!!!!!!!!!!! چرا ای فیلمها رو ذهن اقایون اثر نمیزاره و سلیقشون عوض نمیکنه این درس نیست ک همش دنبال رفع و رجوع کردن اشتباه اقایون باشیم |
|||
|
|
۱۲:۵۵, ۱۹/آذر/۹۲
شماره ارسال: #48
|
|||
|
|||
(۱۹/آذر/۹۲ ۱۲:۴۷)Atosa نوشته است: ببخشین خانم نینا بخاطر همین میگم هزار گره است همه به همه چی ربط داره این یکی از علت هاش هست بخاطر همین پسر در سن بلوغ رو مثال زدم که شهوتش از عقلش بیشتره وگرنه برای بزرگسالان به این راحتی نمیشه گفت البته من اعتقاد دارم سینمای قدیم مخاطب عام نداشت،الان داره،چون فیلما رو تو بقالی ام میفروشن در مورد توجیه هم شما نگران نباش فقط خدا میدونه در دل ادما چی میگذره کسی هم قصر در نمیره اگه حضرت یوسف تونست،بقیه شونم میتونن |
|||
|
|
۱۳:۰۴, ۱۹/آذر/۹۲
شماره ارسال: #49
|
|||
|
|||
|
تاپیک چت روم نکردیم!
داریم درباره اثرات ارایش کردن هنرپیشه ها ک باعث اعتراض شده و امثال خانم شاکردوست صحبت می کنیم میگیم چرا از ی طرف مردا ب امثال خانم شاکردوست بد میگن بعد دقیقا همین مدل انتخاب میکنن برا ازدواج برا من این سوال بی جواب مونده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! اگه این فیلمها و این هنرپیشه ها بدن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! چرا این مدل دخترا در زندگی خصوصی موفقترن!!!!!!!!!!!!
|
|||
|
|
۱۴:۲۸, ۱۹/آذر/۹۲
شماره ارسال: #50
|
|||
|
|||
(۱۹/آذر/۹۲ ۱۲:۳۱)Atosa نوشته است: شما گفتین: دخترای محجبه همه بی شوهر موندن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!یعنی لعنت به من اگه یه خط بعد از این رو بخونم! برای شما که اینقدر وقت نمیذارید وقتی میگم اشتباه متوجه شدید برید دوباره بخونید. تمام. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

[b]