|
واکاوی معضلات زن امروز
|
|
۲۰:۵۸, ۲۲/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آذر/۹۲ ۲۳:۳۷ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
تایپکی تحت نهایت زن بودن توسط عبدالرحمن مطرح شد که به دلایلی حذف شد در این راستا سوالی دارم میدانیم که زن بودن در همسر بودن خلاصه نمیشود یک زن میتواند 4نقش داشته باشد 1.مادر بودن 2.همسر بودن 3.دختر بودن 4.خواهر بودن بحثهایی در پست های مختلفی صورت گرفت که در واقع جز جدل کردن به نتیجه خاصی نرسیدیم ایا حقوق یک زن تنها تحت عنوان نقش همسری نادیده گرفته میشود؟ یا این نادیده گرفتن شامل نقشهای دیگر زن هم میشود؟ . . . اما در خصوص تایپک نهایت زن بودن اسلام هیچ گاه زن را محدود به خانه داری نکرده و زن میتواند به امور خارج منزل بپردازد میتواند شغل داشته باشد ادامه تحصیل دهد میتواند ورزش کند..... اما وظیفه اصلی یک زن مدیریت خانواده است وتمام اموری که از انها نام بردیم نباید این وظیفه اصلی را تحت شعاع قرار دهد در جامعه امروزی اگر به دید عمیق نگاه کنیم معمولا یک زن به تمام امور فرعی میپردازد و از وظیفه اصلی خود غافل مانده است و این به نوبه خود سرچشمه بسیاری از مشکلات......... |
|||
|
| آغاز صفحه 15 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲:۰۹, ۱/دی/۹۲
شماره ارسال: #141
|
|||
|
|||
(۱/دی/۹۲ ۱:۴۳)هادی... نوشته است: مرد ولایتی بر زن نداره ، شاید برتری جسمی و ... داشته باشه ، اما ولایتی بهشون نداریم... شوهر بر همسرش و پدر بر دخترش ولایت دارد تا جایی که نقض اسلام نشه ولایت شوهر قوی تر است |
|||
|
|
۲:۱۱, ۱/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/دی/۹۲ ۵:۱۸ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #142
|
|||
|
|||
(۱/دی/۹۲ ۲:۰۵)nina نوشته است: من نظر دوستان رو به معنی قوامون جلب میکنم 228 سوره بقره میفرماید: زنان را بر شوهران حقوق مشروعی است چنانچه شوهران را بر زنان لیکن مردان را بر زنان فزونی و برتری است آیه 34 سوره نساء است آمده الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلیَ النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلیَ بَعْضٍ وَ بِمَا اَنفَقُواْ مِنْ اَمْوَلِهِم یعنی: مردان بر زنان قیمومیت و سرپرستی دارند، به خاطر اینکه خدا بعضی را بر بعضی برتری داده، و به خاطر این که مردان از مال خود نفقه زنان و مهریه آنان را میدهند (ترجمه المیزان) من هیچ وقت تو بحث جدی نظری نمیدم خارج از آیات و روایات باشه --------------------------------------------------------------------------------- اینچیزی که من فهمیدم اکثریت قرآن نمی خونند فقط تو کار کپی پیست هستند به روایت شک دارند به آیه شک دارند یه چیزیه که انگار بار اوله میبینند |
|||
|
۲:۱۵, ۱/دی/۹۲
شماره ارسال: #143
|
|||
|
|||
(۱/دی/۹۲ ۲:۰۷)احمد شاکر نوشته است: این آیه براتون نا آشناست؟ برتری که میگید اونی نیست که فکر میکنید از تفسیر نمونه براتون اوردم ...........سپس به بيان چهارمين حكم پرداخته ، مى فرمايد: و براى زنان همانند وظايفى كه بر دوش آنها است حقوق شايسته اى قرار داده شده و مردان بر آنها برترى دارند (و لهن مثل الذى عليهن بالمعروف و للرجال عليهن درجة ). به گفته مرحوم طبرسى در مجمع البيان ، اين جمله از كلمات عجيب و جالب و جامعى است كه فوايد بسيارى را در بر دارد و در واقع بحث را به مسائل مهمترى فراتر از طلاق و عده كشانيده و به مجموعه حقوق زناشويى مردان و زنان ، اشاره مى كند و مى گويد: همان طور كه براى مرد حقوقى بر عهده زنان گذارده شده همچنين زنان حقوقى بر مردان دارند كه آنها موظف به رعايت آنند زيرا در اسلام هرگز حق يك طرفه نيست ، و هميشه به صورت متقابل مى باشد. واژه معروف كه به معنى كار نيك و شناخته شده و معقول و منطقى است ، در اين سلسله آيات دوازده بار تكرار شده (از آيه مورد بحث تا 241) تا هشدارى به مردان و زنان باشد كه هرگز از حق خود، سوء استفاده نكنند بلكه با احترام به حقوق متقابل يكديگر در تحكيم پيوند زناشويى و جلب رضاى الهى بكوشند. جمله و للرجال عليهن درجة در حقيقت تكميلى است بر آنچه درباره حقوق متقابل زن و مرد قبلا گفته شد، و در واقع مفهومش اين است كه مساله عدالت ميان زن و مرد به اين معنى نيست كه آنها در همه چيز برابرند و همراه يكديگر گام بردارند، آيا راستى لازم است آن دو در همه چيز مساوى باشند؟ با توجه به اختلاف دامنه دارى كه بين نيروهاى جسمى و روحى زن و مرد وجود دارد، پاسخ اين سوال روشن مى شود، جنس زن براى انجام وظايفى متفاوت با مرد آفريده شده و به همين دليل احساسات متفاوتى دارد قانون آفرينش ، وظيفه حساس مادرى و پرورش نسلهاى نيرومند را بر عهده او گذارده ، به همين دليل سهم بيشترى از عواطف و احساسات به او داده است ، در حالى كه طبق اين قانون ، وظايف خشن و سنگين تر اجتماعى بر عهده جنس مرد گذارده شده ، و سهم بيشترى از تفكر به او اختصاص يافته بنابراين اگر بخواهيم عدالت را اجرا كنيم بايد پاره اى از وظايف اجتماعى كه نياز بيشترى به انديشه و مقاومت و تحمل شدائد دارد بر عهده مردان گذارده شود، و وظايفى كه عواطف و احساسات بيشترى را مى طلبد بر عهده زنان ، و به همين دليل مديريت خانواده بر عهده مرد، و معاونت آن بر عهده زن گذارده شده است و به هر حال اين مانع از آن نخواهد بود كه زنان در اجتماع ، كارها و وظايفى را كه با ساختمان جسم و جان آنها مى سازد، عهده دار شوند، و در كنار انجام وظيفه مادرى ، وظايف حساس ديگرى را نيز انجام دهند. و نيز اين تفاوت مانع از آن نخواهد بود كه از نظر مقامات معنوى و دانش و تقوا، گروهى از زنان از بسيارى از مردان پيشرفته تر باشند. اينكه بعضى از روشنفكران اصرار دارند كه اين دو جنس را مساوى در همه چيز قلمداد كنند، اصرارى است كه با واقعيتها هرگز نمى سازد، و مطالعات مختلف علمى آن را انكار مى كند، حتى در جوامعى كه شعار مساوات و برابرى در تمام جهات ، همه جا را پر كرده ، عملا غير آن ديده مى شود، مثلا مديريت سياسى و نظامى تمام جوامع بشرى - جز در موارد استثنائى همه در دست مردان است ، حتى در جوامع غربى كه شعار اصلى شعار مساوات است ، اين معنى به وضوح ديده مى شود.به هر حال قوانينى همچون بودن حق طلاق ، يا رجوع در عده يا قضاوت به دست مردان ، (جز در موارد خاصى كه به زن يا حاكم شرع حق طلاق داده مى شود) از همين جا سرچشمه مى گيرد، و نتيجه مستقيم همين واقعيت است . بعضى از مفسران گفته اند كه جمله للرجال عليهن درجة ، تنها نظر به مساله رجوع در عده طلاق دارد. ولى روشن است كه اين تفسير با ظاهر آيه سازگار نيست ، زيرا قبل از آن يك قانون كلى درباره حقوق زن و رعايت عدالت ، به صورت و لهن مثل الذى عليهن بالمعروف بيان شده ، سپس جمله مورد بحث به صورت يك قانون كلى ديگر به دنبال آن قرار گرفته است . و بالاخره در پايان آيه مى خوانيم : خداوند توانا و حكيم است (و الله عزيز حكيم ). |
|||
|
|
۲:۱۹, ۱/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/دی/۹۲ ۲:۲۹ توسط احمد شاکر.)
شماره ارسال: #144
|
|||
|
|||
|
عبدالرحمن نه نه کپی رو بی خیال شید اول نسبت به آیه شک داشتی کپی کردن رو ول کنید من تفسیر نمونه 24 جلدی رو کامل دارم (قدیمیش رو عرض میکنم جدیدیه بیشتر فکر کنم27جلد باشه) |
|||
|
۲:۲۲, ۱/دی/۹۲
شماره ارسال: #145
|
|||
|
|||
|
مگه حفظ شعر کلاس پنجمه!!!؟
شما متن رو بخون برادر یطور حرف میزنی که کلا هر کسی صحبت های شما رو بخونه بگه زن ها مظلومند و مردها ظالم! |
|||
|
|
۲:۲۳, ۱/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/دی/۹۲ ۲:۲۸ توسط احمد شاکر.)
شماره ارسال: #146
|
|||
|
|||
|
هر موقع یه چیزی تو این تالار ارسال کردم دادتون دراومد بدونید کلهم از آیات و روایات بوده
به غیر شوخی هایی که درش کردم!بیشتر نسبت به متن آیات و روایات حساسید و هیچ وقت نسبت بهش پاسخگو نبودید این خیلی بده که وهابی ها حافظ قرآن باشند ما نسبت به کوچکترین مسائل قرآنی نا آشنا باشیم تفسیر مثل حفظ شعر نیست اما قرآن هست...و باید قسمتی رو که حفظ کردی یک توضیحی ازش بلد باشید حالا حفظ قرآن نیاز نیست نسبت یه آیات روایات اینقدر نا آشنا نباشید من فقط نقل میکنم من هیچی بلد نیستم هرچی گفتم از آیات روایات خودمون بوده چون اکثریت نخوندن براشون نا آشناست فکر میکنند زاییده ی ذهن خودمه |
|||
|
۱۰:۵۹, ۱/دی/۹۲
شماره ارسال: #147
|
|||
|
|||
(۱/دی/۹۲ ۲:۱۱)احمد شاکر نوشته است: 228 سوره بقره میفرماید:خیلی جالبه،من که کپی پیست نکردم اگه منظورتون مفهموم کلیه،ببخشید بنده نه مجتهدم و نه پژوهشگر قرانی،لذا باید به حرف افراد باسواد رجوع کنم اینها هم حرفای استادمون در مورد اون ایه است ایه 228 سوره بقره،راجع به طلاق هست،فکر نمیکنم جالب باشه ایه رو نصف کنیم در ضمن معنیه ایه کاملا واضحه مردان مسئولیتشون در جامعه بیشتره پس حقوقشون هم بیشتره منم چیزی جز این نگفتم در مورد ولایت و اذن همسر در سوره نور میشه کار کرد جز در کل معنیش کامل میشه الان دیگه بسم الله اول ایه رو هم با توجه به هر سوره معنی میکنند..... |
|||
|
|
۱۱:۵۰, ۱/دی/۹۲
شماره ارسال: #148
|
|||
|
|||
(۱/دی/۹۲ ۲:۰۹)عبدالرحمن نوشته است: شوهر بر همسرش و پدر بر دخترش ولایت دارد تا جایی که نقض اسلام نشه بسم الله الرحمن الرحیم سلام باتشکرازنظرات دوستان گرامی... من سوالم اینه: زن چه حقوقی داره ؟؟؟ من برام سواله...من یه خانومم تاوقتی توخونه ی پدرم هستم تحت ولایت ایشون ووقتی درمنزل شوهرم باشم تحت ولایت همسر پس من کی میتونم خودم برای خودم تصمیم بگیرم....؟؟؟ من بعضی ازنظرات دوستان رومیخونم واقعاناراحت میشم...حس حقارت دارم ازاینکه خانوم هستم... واحساس میکنم خداوندزن رووسیله ای درجهت برآوردن نیازهای.....................مردان آفریده.... سرآیه ای که درسوره ی بقره آمده بود به این مضمون: زنان کشتزارشمایند...به آنهانزدیک شوید.... خدامیدونه چقدرگریه کردم....حس حقارت بهم دست میده.... حس خوبی نسبت به این مسائل ندارم.... یاعلی. |
|||
|
|
۱۱:۵۹, ۱/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/دی/۹۲ ۱۲:۰۵ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #149
|
|||
|
|||
|
میدونین بچه ها؟!!
میدونین یه خانواده و در پی اون یه جامعه ایده آل چه جامعه ایه؟ جامعه ای که به جای اون که زن ها حقوق زنان رو بشناسن و آقایون حقوق مردها را بشناسن و حقشون رو بگیرن، زن ها حقوق مردها رو بشناسن و آقایون هم حقوق زن ها رو بشناسن و بدون جنگ و خونریزی حقوق همدیگه رو بدن. در مورد آیات قرآن هم متاسفانه تفسیر به رای بسیار زیاد شده. اون روزی که نماینده های مجلس میخواستن به وزرا رای اعتماد بدن، طبق یه آیه قرآن یه وزیر رو معاند میخوندن و موافقانشون، طبق یه آیه دیگه قرآن ایشون رو یار دیرین انقلاب... بحثم سیاسی نیستا!!! خواستم مثال ملموس بزنم. متاسفانه هر کدوم ما از قرآن فقط اون آیه هاییش رو که دوست داریم حفظ میکنیم و بلد (Bold) میکنیم. بیشتر اقایون عاشق اون آیه هستن که میگه میتونین 4 تا زن بگیرین و همه شون هم این آیه رو حفظن و اگه پاش بیفته برای این تیکه از اسلام جون هم میدن...D: اما بقیه اش رو دوست ندارن، پس مطرح نمیکنن... بهتره از بحث اصلیمون منحرف نشیم... الآن دیگه اسم تاپیک هم عوض شده و دیگه کاملاً واضحه که بحث درباره معضلات زنان امروزیه... یه معضل دیگه ای که زن امروزی باهاش مواجه شده، استقلال مالیه... یعنی دیگه با همسرش جیب من و جیب تو داره... این خیلی خیلی خیلی بحث مهمیه... قبلاً هم گفتم خساست های پدربزرگ های ما برای دادن پول و خرجی به زنانشون، باعث شد تا زن ها به فرزندانشون بگن "عزیزم یادت باشه، بزرگ شدی بری خودت کار کنی و دستت تو جیب خودت باشه تا محتاج شوهر نباشی..." ما خانم ها هم که کلاً حرف گوش کن....D: بذارین یه دو دو تا 4 تای ساده بکینم... در سال شما و همسرتون چند تا کادو برای هم میخرین؟ یکی یه دونه تولد دارین، یکی یه دونه عید نوروز، یکی یه دونه سالگرد ازدواج، یکی یه دونه هم روز زن و روز مرد... بگذریم از روزهایی مثل سالگرد آشنایی و سالگرد عقد و ولنتاین و ... یعنی مینیمم 8 تا کادو در سال باید برای همسر در زندگی مشترک خریده بشه. بسته به درآمد افراد، این کادو ها از 50-60 هزار تومن شروع میشه تا 10-12 میلیون تومن... حالا شما به من بگین... کی حاضره کادوی روز زن یا روز مرد نگیره؟ کی حاضره شوهرش برای تولدش بهش کادو نده؟ واقعاً ناراحت کننده است... اما خوب... در سال 8 تا 50 هزار تومن، میشه 400 هزار تومن...(مینیمم) تازه الآن دیگه کادوی 50 هزار تومنی، از این خرسای ولنتاینه فقط... یعنی در سال کم کم 400 هزار تومن اصراف میشه. میشه به جای این کار، عبارت جیب من و جیب تو رو از زندگی حذف کرد. اونوقت اگه به هم در هر کدوم از این روزها 50 هزار تومن پول نقد به هم کادو بدین، همه 400 هزار تومن از این جیب به اون جیب رفته. یعنی همه پول همچنان پیش خودتونه و میتونین با یه پس انداز یکی دو ساله، یه چیز خوب و با ارزش بخرین. اما... اما چی شد که جیب من با جیب شوهرم فرق کرد؟ چی شد که من باید از خودم پول میداشتم... یعنی اگه شوهرم برای من گردنبند یا جارو شارژی بگیره جزء اموال من حساب میشه؟ یعنی دیگه میتونم با خودم ببرم زیر خاک؟ از بس که توی این زمینه تبلیغات شد، زن امروزی پیش خود فکر کرد، نکنه که من حق خودم رو نگرفتم که مرد امروزی اینقدر پررو شده.. توی همه بیلبردها ال جی و سامسونگ و پورشه و جواهری سعادتی و ... روز زن رو تبریک گفتن و 10% تخفیف الکی روی کالاهاشون گذاشتن. بعد این فکر در اذهان ایجاد شد که حتماً باید یکی از این ها در این روز کادویی برای من تولید کنن... یه سال اهمیت نداد... رفت مهمونی روز زن... همون روزی که همه فامیل دور هم خونه مامان فامیل جمع میشن. بعد جاری بزرگه، دستبندش رو نشون داد... بعد خواهرشوهر کوچیکه، کیفش رو نشون داد... بعد ... بعد خجالت کشید... خجالت کشید از این که به فکر جیب شوهرش بود. فکر کرد نکنه شوهر اونا، اون ها رو بیشتر دوست داشته باشن تا شوهر خودش! حس حسادت اجازه نداد که با افتخار بگه من به فکر جیب شوهرم هستم... سال دیگه من هم قاطی بقیه شدم... یه جا یه حدیثی از امام علی (علیه السلام) خونده بودم که میگفت زن باید سه خاصیت داشته باشه. یکیش رو یادم نیست. اما میگفت زن باید حسود و خسیس باشه. ولخرجی ما خانم ها تمومی نداره... متاسفانه بازار هم فهمید که چی تولید کنه که تحت هیچ شرایطی اجناسش رو دستش نمونه... کاسه بشقاب... وسایل برقی خونه... طلا و جواهر... البسه زنانه... اما چرا ولخرجی میکنیم؟ چون پول دم دستمون زیاده... یعنی اگه شوهر بیچاره کم پول میداد، انگ خساست بهش خورد و آزادی زن تا جایی شد که خودش پول درآرود. حالا پولی رو که زن با تلاش خودش درآورده، خیلی کم پیش میاد بره باهاش بادمجون و گوشت و مرغ بخره. حتماً باید باهاش وسیله ای برای خود خانم خریده بشه. وسیله ای که خورده نشه و تا سالها باقی بمونه. یعنی وقتی زن استقلال مالی داشت، برای شوهر خرج نکرد. چون وظیفه اش نبود. اما شوهر بیچاره چون وظیفه اش بود،...چشمش کور و دنده اش نرم باید پولش رو به زن هم میداد... این حقوقی که زن گرفت، در 90% مواقع صرف خرید چیزهای غیر ضرور شد. چیزهایی که زن رو بیشتر به خودش سرگرم کنه و همسر و بچه و مادر و خواهر رو فراموش کنه... چیزهایی به اسم مد... وقتی نقدینگی بالا رفت، خرید بیشتر میشه، لذا تولید بیشتر میشه. لذا بازارها بسیار رونق دارن... اما برای فروش چی؟ برای فروش کالاهایی که ما رو روز به روز از خدا دورتر کنه. من خودم وقتی کارمند بودم، تمام حقوقم رو به عنوان خرجی استفاده میکردم و باهاش ملزومات زندگی میخریدیم و اجاره خونه و ... حقوق شوهرم هم پس انداز کردیم. یعنی یه شوهرم جیب من و جیب تو کرد، نه من. با هم زندگیمون رو ساختیم. ان شاء الله که بقیه هم همین کار رو بکنن. بحث مصرف گرا شدن زنان امروزی هم یه بحث طولانیه که بعداً ان شاءالله بهش میپردازیم... |
|||
|
|
۱۲:۰۶, ۱/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/دی/۹۲ ۱۲:۰۷ توسط احمد شاکر.)
شماره ارسال: #150
|
|||
|
|||
(۱/دی/۹۲ ۱۱:۵۰)Fateme135 نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیمهمانطور که قبلا ذکر کردیم زنان را بر شوهران حقوق مشروعی است چنانچه شوهران را بر زنان این هم نظرات دوستان نیست حرف قرآن اگر قرآن را میخواندیم حس غریبی و ناراحتی بهمون دست نمیداد من واقعا تعجب میکنم کاربران فعال و اون دسته از دوستانی که هر ماه 500تاپیک اسلامی میزنند هنوز قرآن نخوندن بعد جنگ و فحش و توهین مال منه در آخر هم میگن تو توهین کردی! اول تکلیف رو با خدا مشخص کنیم شما بهتره بجای ابراز تاسف قران و تفسیر رو مطالعه کنید اینطوری هم نیست که شما فکر میکنید زنها که برده ی مردها نیستند! |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| ازدواج دختران جوان با مردانی به سن پدرشان! واکاوی علت!! | AMINI | 0 | 1,144 |
۲۰/آبان/۹۵ ۱۳:۳۱ آخرین ارسال: AMINI |