کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
موقع سينه زني لخت شويم؟؟
۱۰:۳۲, ۲۴/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/آذر/۹۲ ۱۰:۳۳ توسط مصطفي مازح7610.)
شماره ارسال: #1
آواتار

نقل از معبر سايبري فندرسك:::
اگه نظر يا مطلبي در اين خصوص دارين بفرماييد....
یکی از سؤالاتی که همیشه براي من مطرح بود این هست که آیا در هنگام عزاداری لخت کردن برای سینه زدن جایز هست یا نه. خیلی از مراجع گفتن عیب نداره و خیلی هم گفته اند مشکل داره.
اما من خودم به عنوان یکی از سينه زنان هیئت امام حسین (علیه السلام) مخالف لخت کردن هستم. دلیل بنده هم هیچ ربطی به نظرات مراجع بزرگوار نداره هرچند که نظرات این بزرگواران برای ما پر اهمیت هست. شخصاً وقتی توی خونه هستم جلوی پدر و مادرم با لباس زیر نمی شم و حتما پیراهن به تن می کنم تا حرمت نگه دارم.

[تصویر: 587760_6136pdNB.jpg]

حالا چطور در مجلسی که همه ما معتقدیم خانم فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) حضور دارند خودم رو لخت کنم؟ این بی حرمتی نیست؟ دور از ادب نیست؟ بی حیایی نیست؟ بنده شخصاً به همین دلیل هیچوقت در مراسمات عزاداری لباس خودم رو در نمیارم تا حرمت نگه دارم. برادر مداح جناب آقای حاج م.ک که خودم یکی از طرفداران شما هستم، چرا تو مراسماتتون میگید که اونایی که لباس در نیاوردن برن عقب چون صف رو بهم می زنند؟ عزیز دل برادر یا شما اعتقاد نداری که خانم فاطمه زهرا(سلام الله علیها) توی اون مجلس هست یا اینکه تابحال به این موضوع دقت نکردی عزیز...
نظر ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت الله العظمی خامنه ای:
در صورتى که نامحرم نباشد و مستلزم مفسده نباشد، برهنه شدن و سینه زدن جایز است ولى مناسب است با لباس عزادارى انجام بگیرد.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، ســــــاقی ، captaincharisma ، عبدالرحمن ، Mohammad Trust ، یاســین ، عبدالرحیم ، شهیدطیبه واعظی ، fiftynine ، HEMASE ، m.hossein ، mahyamatin ، درست پسند ، انصارالمهدی ، سیمرغ ، حسن عزتي ، در جستجوی سختی ، قلب ، آلاله ، السا ، آیات ، مجنون الحسین ، Banoo ، دادرس ، حضرت عشق ، Mitsonary ، rezamohammadi ، Wakeup

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۱۳, ۱۳/دی/۹۲
شماره ارسال: #11
آواتار
(۱۳/دی/۹۲ ۲۰:۴۲)m.hossein نوشته است:  
استاد یعنی لطمه زدن در مراسم عزاداری عالیه دیگه؟یا نه منظور چیز دیگری است؟

ببینید آسیب زدن همانطور که در ارسال اول هم گفتم از شدت ناراحتیه

خدای نکرده شما عزیزت به رحمت خدا بره چکار میکنی؟

بحث تکلیف و اینا هم نیست

کار دلیه

البته عقل هیچ موقع تعطیل نمیشه

همه اینها بر اساس عقله
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meisamtiger ، حسن عزتي ، قلب
۲۱:۴۰, ۱۳/دی/۹۲
شماره ارسال: #12
آواتار
اصلا لطمه زنی، خراشیدن نیست.
در زبان عربی، لطمه زدن رو خراشیدن نمیدونن. بلکه با کف دست به صورت زدن رو میگن لطمه زدن.
تو یک روایت هم اومده که به سر و سینه هاشون لطمه میزنن. خب الان مگه سینه رو میخراشن؟ نه. بلکه با دست به سینه میزنن. صورت هم همینطوره.
به خراشیدن، تو عربی میگن: صدمه و همچنین خدشه.
الان بعضی ها متأسفانه به بهانه لطمه زنی، صدمه زنی میکنند.

امضای أین المنتظر
www.kamitafakkor.blogfa.com

صفحه اینستاگرام:
hadithcity
soldierr313
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، meisamtiger ، وحید110 ، حسن عزتي ، در جستجوی سختی ، قلب ، سید ابراهیم ، جویای حقیقت
۲۱:۵۰, ۱۳/دی/۹۲
شماره ارسال: #13
آواتار
شان مجلس اینو نمیپذره که برهنگی توش باشه اصلا زشته
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی
۲۲:۲۶, ۱۳/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/دی/۹۲ ۲۲:۳۵ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #14

نقل قول:موقع سينه زني لخت شويم؟؟
تو رو خدا نه!
همه‌ی دلایل به کنار، بخاطر مردم آزاری نکردن!
یکی از کاربردهای لباس اینه که عرق تن شما رو بگیره و حداقل نذاره مستقیم توی فضا پخش بشه...
وقتی یه جمعی لباس رو درمیارن و داغ میشن و عرق میکنن و همینطور بو در فضا جمع میشه و ... ConfusedConfusedConfused
امسال توی یه هیئت خیلی وضعیت بدی بوجود آوردن.
قبلاًها 1 یا 2 نفر اون جلو این کار رو می‌کردن.
بعد ها شد 6-5 نفر از جوونا.
تا قبل از این بار، در بیشترین تعدادش دیده‌بودم که فقط دو صف کوچک در وسط این کار رو بکنن.
اما تو اون هیئت ... 1 دونه صف کوچک در وسط و 3 تا صف بزرگ دورشون که جوون بودن این کار رو کردن!Confused
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، در جستجوی سختی ، قلب
۲۲:۴۰, ۱۳/دی/۹۲
شماره ارسال: #15
آواتار
عظمت محرم و صفر "جمله معروف اما خمینی (رحمة الله علیه) : این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است"
محرم و صفر بی نظیرترین بستر برای معرفی اسلام و تشیع است . برای گسترش این واقعه عظیم باید از افراط و تفریط پرهیز کرد . با وجود انتشار فیلم های مراسم عزاداری در کمترین زمان ممکن در سراسر جهان باز هم اصراری به لخت شدن هست ؟ وقتش نرسیده که سرمونو از زیر برف دراریم !!! مرد لختی که از اون فیلم برداری میشه آیا فکر نمیکنه که شاید نامحرم اونو ببینه !!
خیلی خوبه که شعائر را بجا بیاریم اما باید زمان شناس بود .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، یاســین ، m.hossein ، قلب ، bagheri4 ، درست پسند
۲۲:۴۹, ۱۳/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/دی/۹۲ ۲۲:۵۰ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #16
آواتار

دیگه یه هیات که نیست . فیلم میگرن میزارن تو یوتیوب . دو تا بچه غربی اونور میبینن میگن خود ازاری دارن مسلمونا.

بالاخره پیام حسین کربلا رو میخوای به گوش دنیا برسونی که دفاع از مظلومه یا فیلم تن لختت واسه تبلیغ علیه مسلمونا.

خوددانی
اما

بچه هیاتی یه لطفی کن لباسو از تنت در نیار .

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، در جستجوی سختی ، قلب ، درست پسند
۱۰:۵۷, ۱۴/دی/۹۲
شماره ارسال: #17
آواتار
ببخشید بنده سوال را اشتباه طرح کردم منظورم حرف آقا سید ابراهیم بود که ایشان فرمودند: آسیب زدن به بدن می شود مهر بندگی من با بخش آسیب زدن کنار نمی آیم دوستان در اینباره توضیح بدهند.(چه نوع آسیب زدنی مد نظر ایشان بوده و چرا می شود مهر بندگی؟)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن عزتي ، در جستجوی سختی
۱۴:۳۳, ۱۴/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/دی/۹۲ ۱۴:۳۵ توسط قلب.)
شماره ارسال: #18
آواتار
سلام به همه
دوستان صحبتهای آقای قرائتی رو بیاد بیارن
دوباره میزارم دوستان بخوننHeart

قرائتی چگونه به قمه‏زنی در یک شهر خاتمه داد؟
حجت الاسلام قرائتی در خاطره ای که مجله مبلغان، در شماره 39 فروردین 1382،منتشر شده است، از استدلال قرآنی جالبی که برای متقاعد کردن مردم یکی از شهرهای کشور برای خاتمه دادن به قمه زنی اینگونه سخن می گوید:
در یکی از شهرها با وجود توصیه‏های مبلغین بزرگوار مبنی بر پرهیز از قمه‎زنی، مردم به خاطر اعتقادات خود دست ‏برنمی‏داشتند. به ما گفتند به آنجا برویم و آنها را از این کار باز داریم . ایام ماه محرم بود و چون اعلام کرده بودند فلانی می‏آید و مردم ما را در تلویزیون دیده بودند، در مسجد جمع شدند.
وقتی وارد شدم گفتند: آقای قرائتی آمده‏ای برای قمه‎زنی بگویی. گفتم: شغل من چیست؟ گفتند: تو معلم قرآن هستی. گفتم: به عنوان معلم قرآن قبولم دارید؟ گفتند: بله قبولت داریم ولی حرف قمه نزنی، فقط قرآن بگو . من روی تخته نوشتم: «بسم الله الرحمن الرحیم - یا ایها الذین آمنوا لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا» (1)؛ «ای کسانی که ایمان آورده‏اید! "راعنا" نگویید، بلکه بگویید: "انظرنا".» و بعد توضیح دادم که: «یا ایها الذین آمنوا» یعنی: ای مؤمنین . «لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا» یعنی: راعنا نگویید بلکه انظرنا بگویید. راعنا نگویید یعنی چه؟ این قصه‏ای دارد و قصه‏اش این است که: پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله در حال سخنرانی بود، یک نفر از پای سخنرانی گفت: راعنا، یعنی مراعات ما را هم بکن . یعنی آرام‎تر صحبت کن یا به این طرف و آن طرف نگاه کن .
این کلمه راعنا مثل کوکو است که هم می‏شود آن را با سیب زمینی درست کرد و هم با سبزی. «راعنا» را هم می‏شود از ریشه «رعی‏» گرفت و هم از ریشه «رعن‏». اگر از «رعی‏» گرفته شود به معنای «مراعات ما را بکن‏» است، ولی اگر از ریشه «رعن‏» گرفته شود، رعونت ‏به معنای خر کردن است و «راعنا» یعنی «خرمان کن.»
وقتی که مسلمانان می‏گفتند «راعنا» هدفشان مقدس بود و معنای «مراعاتمان کن‏» را اراده می‏کردند، ولی یهودی‎ها از این کلمه استفاده کرده و گفتند: مسلمان‎ها به پیغمبرشان می‏گویند خرمان کن. در اینجا آیه نازل شد که: «یا ایها الذین آمنوا لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا»؛ «ای کسانی که ایمان آورده‏اید، "راعنا" نگویید بلکه "انظرنا" بگویید.» یعنی کلمه‏ای را که دشمن از آن سوء استفاده می‏کند به کار نبرید .
بعد از این که این آیه را تفسیر کردم، گفتم: شما که قمه می‏زنید هدفتان مقدس است و به عشق امام حسین علیه السلام این کار را می‏کنید، ولی تلویزیون کشورهای اروپایی این کار شما را دوازده مرتبه نشان داده و گفته است که شیعه‏ها دچار مرض خودآزاری هستند. دشمن از این کار شما چنین سوء استفاده می‏کند . این کار امروز شما مثل همان «راعنا» گفتن مسلمانان صدر اسلام است که دشمن از آن سوء استفاده می‏کرد و قرآن کریم با آیه مورد بحث‏ به مسلمانان آن روز و امروز هشدار می‏دهد که از هر کاری که دشمن از آن سوء استفاده می‏کند پرهیز کنید. پس چون امروز دشمنان از قمه‏زنی شما سوء استفاده می‏کنند، شما دیگر قمه نزنید. گفتند: حالا فهمیدیم و دیگر قمه نمی‏زنیم .
پس از این جلسه به تهران رفتیم و آن سال در آن شهر جز چند نفر کسی قمه نزد .

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: درست پسند ، دادرس
۱۶:۰۴, ۱۴/دی/۹۲
شماره ارسال: #19

نمیدونم اینو تو خنده حلال بذارم یا اینجا, مسئولین خودشون رسیدگی کنن !!!!Big Grin

یکی میگفت یه روز میخواستم برم هیات, از دم درش نمیدونستم درست اومدم یا نه ! تشخیص نمیدادم اومدم پارتی یا عزاداری !!!!Sad

صدای دوپس دوپس هیات کل کوچه رو برداشته بود !!!Confused

چشمتون روز بد نبینه , رفتم تو دیدم اون جلو چه خبره !!!!!!! ریختن وسط میپرن بالا پایین مثلا سینه زنی میکنن !!!!!

سقف اونجام نسبتا کوتاه بود اینا که میپریدن سرشون میخورد به شیشه های لوستر , خرد میشد میریخت زیر پاشون, اینام که همینجوری مراسم بپر بپر رو ادامه میدادن , پاها همه زخمی و خونی شده بود !

بعد از مراسم چندنفرشون با همون وضعیت داشتن میرفتن بیرون بهشون گفتم : کجا میرید با این پاهای خونی!؟ اون فرش رو نجس کردید, بقیه هیاتم میخواید نجس کنید !!؟؟؟

یه نگاه عاقل اندر سفیه بهم انداختن و گفتن : خونی که برای امام حسین ریخته بشه حلاله !!!!!!!!!

Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

بله , اینم از فتوای جدید این بزرگواران !!!!!!!!! نکنید از این کارا خواهشا !Confused
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، bagheri4 ، درست پسند ، قلب ، دادرس
۱۸:۲۵, ۱۴/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/دی/۹۲ ۲۰:۱۱ توسط عبدالرحیم.)
شماره ارسال: #20
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

فتوا مراجع راجع به برهنه شدن در هنگام عزاداری

حضرت امام خميني(رحمة الله علیه):
اگر لخت شدن باعث مفسده نباشد، اشکال ندارد و بر زنان واجب است از نگاه کردن به بدن نامحرم اجتناب کنند. امام، استفتاءات، جواب3، سؤالات متفرقه، س 46؛

حضرت آيت الله العظمي خامنه اي:
سلام عليکم و رحمة الله و برکاته
بسمه تعالى
در صورتى که نامحرم نباشد و مستلزم مفسده نباشد، برهنه شدن و سينه زدن جايز است ولى مناسب است با لباس عزادارى انجام بگيرد.
موفق و مؤيد باشيد.

حضرت آيت الله العظمي بهجت:
- حدود شرعى سينه‏زنى و عزادارى:
1833. برخى از شيعيان در مجالس عزادارى اهل بيت ـ عليهم‏السّلام ـ و خصوصا مجلس سرور شهيدان، اباعبداللّه‏ الحسين ـ عليه‏السّلام ـ اقدام به سينه‏زنى و کندن صورت مى‏نمايند ـ که باعث کبود شدن و خون‏ريزى مى‏شود ـ حکم شرعى آن چيست؟
جواب: در صورتى که مناسب عزادارى باشد و مرض‏آور نباشد، اشکال ندارد.

- لخت شدن و سرخ شدن بدن در عزادارى:
1834. لخت شدن در عزادارى چگونه است و اگر بر اثر سينه‏زنى، بدن سرخ شود، چه حکمى دارد؟
ج. اشکال ندارد و لخت شدنى که در معرض نظر حرام نامحرم باشد، جايز نيست.

حضرت آيت الله سيستاني:
سؤال: آيا در مجالس عزاداري، ناله وشيون بلند سر دادن و محکم به سر و صورت و دست کوبيدن جايز است ؟
پاسخ: اشکال ندارد.
سؤال: آيا هروله کردن ( بالا وپايين پريدن ) در عزاداري يا جشن يا حتي عزاداري امام حسين (علیه السلام) جايز است يا خير؟
سؤال: ميخواستم نظر حضرت عالي وشرعي ونحوه حلال يا حرام را درباره لخت شدن افراد در هيئت هاي مذهبي که جهت سينه زني انجام مي گيرد را بدانم؟
سؤال: لخت شدن در مراسم سينه زني چه حکمي دارد؟

حضرت آيت الله نوري همداني:
س 594 - فلسفه سينه زنى چيست؟ کسى که لباسش را در مى‏آورد البته به طورى که نامحرم نبيند و سينه بزند تا اينکه از سينه‏اش خون بيايد حکمش چيست؟
ج: سينه زنى يک نوع عزادارى و اظهار ارادت نسبت به خاندان عصمت و طهارت است که از طريق سينه زنى و روضه خوانى و... خاطره فداکارى و جانبازى امام حسين‏عليه‏السلام و ساير ائمه معصومين‏عليهم‏السلام براى هميشه در خاطره‏ها زنده مى‏ماند.
و سينه زدن بطور متعارف عملى ارزشمند و پسنديده است.

حضرت آيت الله مکارم شيرازي:
سئوال: لخت شدن در مجالس سينه زني اشکالي دارد؟
جواب: درصورتي که زنان حضور داشته باشند اين کار حرام است و اگر زنان هم نباشند اشکال دارد.

حضرت آيت الله فاضل لنکراني:
سؤال ـ آيا سينه و زنجير زدن در عزادارى که منجر به کبود و حتى جارى شدن خون مى شود جايز است؟
جواب: ـجايز بلکه راجح است مشروط بر آنکه موجب ضرر مهم و اضرار بر نفس نباشد
سؤال ـ برهنه شدن مردان در حال سينه زدن و زنجير زدن در منظر زنان چگونه است؟
جواب: بر زنان لازم است از نظر خوددارى کنند. البته بر مردانى که مى دانند زنان به بدن آنها نگاه مى کنند جايز نيست لخت شوند.

حضرت آيت الله مظاهري:
سؤال: برهنه‌ شدن‌ آقايان‌ در حال‌ سينه‌ زدن‌ و زنجير زدن‌ در برابر خانمها چه‌ حکمي‌ دارد؟ استفاده‌ از بلوزهايي‌ که‌ پشت‌ شانه آنها سوراخ‌ است‌ تا زنجير روي‌ بدن‌ قرار گيرد و در انظار مردم‌ خصوصاً خانمهاست‌ چه‌ حکمي‌ دارد؟
جواب: جايز است‌ ولي‌ تفکيک‌ زن‌ و مرد در همه‌ جا، يکي‌ از اهداف‌ بزرگ‌ اسلام‌ است‌.

حضرت آيت الله جوادي آملي:
21ـ سينه زدن با بدن برهنه، به دور از چشم نامحرم، چه حکمى دارد؟
پاسخ: در صورتى که مصون از نگاه نامحرمانه ـ نه خصوص نامحرم ـ باشد، اشکال ندارد.

در صورتی که نامحرم نبیند تمامی مراجع میگن اشکال ندارد ،البته بنده خود جایی زندگی میکنم که نزدیک محلی هستم که نود درصد هئیتهای بزرگ تهران هستند و تابحال برهنه نشده ام و لا اقل زیرپوش داشته ام ولی برای همگان فتوا مراجع هست.

امسال یه کار قشنگی برای هئیت خودمون کردیم این بود یسری تیشرت با نام "یا ابوالفضل"که تیشرتشم البته از پیراهن خیلی ها بهتر بود تهیه و به همه عزاداران دادیم و هنگام سینه زنی با همان تیشرت سینه میزدن که همه یه دست و یه شکل که بسیار حرکت قشنگی بود توصیه میکنم همه برای هئیتهای خودشون اینکار را انجام دهند.

یا علی.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هادی... ، درست پسند ، أین المنتظر ، سید ابراهیم ، fazel ، قلب ، جویای حقیقت ، دادرس
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]