کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا حضرت الیاس علیه السلام همان حضرت ادریس علیه السلام هستند
۶:۳۳, ۱۱/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۲ ۱۴:۲۳ توسط محب الزهرا.)
شماره ارسال: #1
آواتار
حضرت الياس(علیه السلام) همان ادريس(علیه السلام) است!
زيرا آن حضرت را ظهور و غيبت بوده است.اعني دوبار مبعوث شده است،يك بار پيش از غيبت كه ادريس نبي بوده(سوره مريم/آيه 58)و زمان غيبتش سيصد و شصت و پنج سال بوده است و پس از آن به اسم الياس ظهور فرموده است!
(فص حكمة عصمتيه في كلمة فاطميه،علامه حسن حسن زاده آملي/ص 3)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali0077 ، قلب ، zahra11 ، مجید121
۶:۳۷, ۱۲/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
(۱۱/بهمن/۹۲ ۶:۳۳)310 نوشته است:  حضرت الياس(علیه السلام) همان ادريس(علیه السلام) است!
زيرا آن حضرت را ظهور و غيبت بوده است.اعني دوبار مبعوث شده است،يك بار پيش از غيبت كه ادريس نبي بوده(سوره مريم/آيه 58)و زمان غيبتش سيصد و شصت و پنج سال بوده است و پس از آن به اسم الياس ظهور فرموده است!
(فص حكمة عصمتيه في كلمة فاطميه،علامه حسن حسن زاده آملي/ص 3)

اول اینکه عکس کتابو بدید

دوم کلا غلطه و یه بحث بسیار ضعیف تفسیریه

سوم اینکه ربطی به تاپیک نداشت

چهارم دلیلم از قرآن

وتلك حجتنا آتيناها ابراهيم علي قومه نرفع درجات من نشاء ان ربك حكيم عليم

ووهبنا له اسحاق ويعقوب كلا هدينا ونوحا هدينا من قبل ومن ذريته داود وسليمان وايوب ويوسف وموسي وهارون وكذلك نجزي المحسنين

وزكريا ويحيي وعيسي و الياس كل من الصالحين (انعام 83 85)

[b]حضرت ادریس علیه السلام از نوادگان شیث علیه السلام و قبل از حضرت نوح بوده اند

در آیات بالا یه شجره نامه مهم گفته شده

ضمیر ه در ذریته یا به ابراهیم یا نوح برمیگرده که هر دو پیامبر بعد از ادریس بوده اند

نمیدونم چه گیری دادند به ادریس علیه السلام!

شاید به خاطر برگشتشون در زمان ظهور باشه
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محب الزهرا ، neyestan23 ، ali0077 ، Justice Bringer ، help me ، قلب ، meisamtiger
۰:۴۰, ۱۳/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
(۱۲/بهمن/۹۲ ۶:۳۷)عبدالرحمن نوشته است:  اول اینکه عکس کتابو بدید

دوم کلا غلطه و یه بحث بسیار ضعیف تفسیریه

سوم اینکه ربطی به تاپیک نداشت

چهارم دلیلم از قرآن

وتلك حجتنا آتيناها ابراهيم علي قومه نرفع درجات من نشاء ان ربك حكيم عليم

ووهبنا له اسحاق ويعقوب كلا هدينا ونوحا هدينا من قبل ومن ذريته داود وسليمان وايوب ويوسف وموسي وهارون وكذلك نجزي المحسنين

وزكريا ويحيي وعيسي و الياس كل من الصالحين (انعام 83 85)

[b]حضرت ادریس علیه السلام از نوادگان شیث علیه السلام و قبل از حضرت نوح بوده اند

در آیات بالا یه شجره نامه مهم گفته شده

ضمیر ه در ذریته یا به ابراهیم یا نوح برمیگرده که هر دو پیامبر بعد از ادریس بوده اند

نمیدونم چه گیری دادند به ادریس علیه السلام!

شاید به خاطر برگشتشون در زمان ظهور باشه

اول اينكه من منبع رو ذكر مي كنم ديگ ضامن قيامت كه نيستم شما خيلي خواهان هستي برو چندجا كتاب فروشي كتاب رو ببين و بخون!
دوم اينكه مث اينكه ما خودمون رو خيلي بزرگ فرض كرديم با چند روز كار كردن تو تالار و يا اينكه حد اكثرش چندتا صحبت گوش كرده باشيم و چند جلدكتاب خونده باشيم.خوب نيست صرف معلومات خودمون سريعا مطلب ديگران به خصوص بزرگان دين رو نفهميده اشكال بگيريم و غلط بپنداريم!بعد خواهشا فهم خودمون از آيات قرآن رو هم كامل ندونيم! و نيازي نيست كه امثال من و شما بيايم قول بزرگان و مفسرين دين رو غلط و اشتباه بدونيم.شيوه علما در مباحثي كه قبول ندارند اين طور است كه اولا حرف عالم ديگر رو غلط فرض نمي كنند. بلكه فقط قول آنها را بيان مي كردند و بعد نظرات ديگران و در آخر مبحث نظر خود را بيان مي كنند.
((اختلاف مفسران در مورد شخصیت الیاس در اینکه" الیاس" یکی از پیامبران بزرگ خدا است تردیدی نیست، و آیات مورد بحث با صراحت این مساله را بیان کرده، آنجا که می گوید: " إن إلیاس لمن المرسلین". ولی در این که الیاس نام دیگر یکی از پیامبرانی است که در قرآن نامشان آمده، یا مستقلاً نام پیغمبری است، و ویژگیهای او کدام است؟ مفسران نظرات گوناگونی دارند: الف: بعضی معتقدند" الیاس" همان" ادریس" است (زیرا ادریس، ادراس نیز تلفظ شده، و با تغییر مختصری الیاس شده است). ب: الیاس از پیامبران بنی اسرائیل است، فرزند" یاسین" از نواده های هارون برادر موسی (علیه السلام). ج: الیاس همان خضر است، در حالی که بعضی دیگر معتقدند الیاس از دوستان خضر است، و هر دو زنده اند، با این تفاوت که الیاس ماموریتی در خشکی دارد، ولی خضر در جزائر و دریاها، بعضی دیگر ماموریت الیاس را در بیابانها و ماموریت خضر را در کوه ها می دانند، و برای هر دو عمر جاودان قائلند، بعضی نیز الیاس را فرزند" الیسع" دانسته‌اند. د: الیاس همان" ایلیا" پیامبر بنی اسرائیل معاصر" آجاب" پادشاه بنی اسرائیل بود که خداوند او را برای تخویف و هدایت این پادشاه جبار فرستاده. بعضی او را نیز" یحیی" تعمید دهنده مسیح دانسته‌اند. ابن مسعود گفته است که الیاس همان ادریس پیغمبر است چنان که یعقوب، همان اسرائیلی است. ابن اسحاق گوید: الیاس بن بستر بن فنحاص بن غیرار بن هارون بن عمران است. کعب گوید: خضر است. همه اینها از انبیا مرسلین هستند.وهب گفته که ذوالکفل است و ابن عباس گفته است که الیاس، نام خضر پیغمبر است و در جای دیگر از او نقل شده که الیاس یکی از پیغمبران بنی اسرائیل و از فرزندان هارون بن عمران، عموزاده یسع است و نسب او چنین است: الیاس بن یاسین بن فنحاص ‍ بن عیزار بن هارون بن عمران.))

بر اساس نظرى كه طبرسى در مجمع البيان از ابن مسعود و قتاده نقل مى‏كند، الياس همان ادريس است .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ​ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مرحوم زين العابدين شيروانى در كتاب ((بستان السياحة )) در ذكر آن جناب گويد:((حضرت واهب العطايا آن حضرت را مانند يحيى (عليه السلام ) در حال طفوليت حكمت عطا فرمود، و در صغر سن امام انام گردانيد، و بسان عيسى بن مريم (عليه السلام ) در وقت صباوت به مرتبه ارجمند رسانيد. عجب است از اشخاصى كه قائل اند بر اين كه خواجه خضر و الياس از انبياء، و شيطان و دجال از اعداء در قيد حياتند، و انكار دارند وجود ذيجود صاحب الزمان را، و حال آنكه آن حضرت افضل است از انبياء سلف ، و اوست ولد صاحب نبوت مطلقه و ولايت كليه )).
باب دوم ((كمال الدين )) در امر غيبت جناب ادريس است و حديث آن از حضرت امام باقر (عليه السلام ) نقل شده است كه غيبت و ظهور آن حضرت از كارهاى حيرت آور الهى است ، در قرآن ادريس و الياس آمده است كه ادريس نبى و الياس رسول است . و اذكر فى الكتاب ادريس انه كان صديقا نبيا (مريم /58) ((و ان الياس لمن المرسلين )) (صافات /133.)
در روايات عديده آمده كه
الياس همان ادريس است و جناب شيخ اكبر نيز فص چهارم فصوصش را ((فص ادريسى )) و بيست و دوم آن را ((فص الياسى )) عنوان كرد كه عنوان اول مناسب با حال او قبل از ظهور است ، و عنوان دومى مناسب با حال او بعد از ظهور است .
شيخ در چند جاى فصوص تصريح كرد كه الياس همان ادريس است و اثبات ظهور شخص واحد در دو صورت مى نمايد كه ظهور ادريس در صورت الياس با بقاء اول به حال خود بدون اينكه نسخ و فسخ لازم آيد. و مراد از دو نشاءه در كلام او نشاءه نبوت و نشاءه رسالت است .
نتيجه سخن اين كه امر ادريس (عليه السلام ) و حضرت بقية الله قائم آل محمد (صلى الله عليه و آله و سلم ) در عالم انسان كامل كه به فضل الهى صاحب اعدل امزجه است ، و مويد به روح القدس و جامع حقايق و رقايق اسماى حسناى الهى مى باشد، به وفق موازين عقلى و علمى است و استبعاد و استيحاش در اين گونه مسائل نصيب عوام است كه از عالم انسانى بى خبرند خواه به علوم طبيعى و مادر و رسمى دستى داشته باشند و خواه نداشته باشند.

جلد دوم شرح دفتر دل-شارح:استاد صمدی آملی
باز هم قابل توجه اقايان باشد كه نظرات مفسرين متفاوت است كه همگي قابل احترام است!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali0077 ، قلب ، مجید121
۲۳:۵۱, ۱۳/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
نقل قول:
اول اينكه من منبع رو ذكر مي كنم ديگ ضامن قيامت كه نيستم شما خيلي خواهان هستي برو چندجا كتاب فروشي كتاب رو ببين و بخون!

دقیقا مثل چند تا حرف قبل شما

پس شما خودت هم به کتاب دسترسی نداری!!!!

خیلی منطقی جواب دادی

نقل قول:
دوم اينكه مث اينكه ما خودمون رو خيلي بزرگ فرض كرديم با چند روز كار كردن تو تالار و يا اينكه حد اكثرش چندتا صحبت گوش كرده باشيم و چند جلدكتاب خونده باشيم.خوب نيست صرف معلومات خودمون سريعا مطلب ديگران به خصوص بزرگان دين رو نفهميده اشكال بگيريم و غلط بپنداريم!

من خودمو بزرگ فرض نکردم

ولی شما مثل اینکه سر بزرگ دیدن من مشکل داری

اگر میخواستم معلومات به رخ بکشم جای بهتری هم بود

شما ناراحتی از این معلومات؟

بزرگ دین کیه؟

از قرآن بزرگتره؟

برات از قرآن اوردم

شما و هیچ کس دیگه نمیتونه رو حرفم جوابی بیاره جز تکذیب!!!!

از قرآن برات ثابت کردم

خواهشا وقتی یک چیزی رو کپی پیست میکنید قبلش مطالعه کنید که وقتی جواب دادم اینطور توهین تلقی نکنید

تمام موارد بالا هیچ کدام حرف منو نمیتونن نقض کنن چون از قرآن ثابت کردم

یک مورد هم هست

اِل یاسین رو سوره صافات مشابه سینین هستش

سینا>>سینین
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meisamtiger
۲:۰۴, ۱۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
به نام الله
سلام
ببخشید منم یچیزی میخوام بگم که شاید به بحث شما ربطی نداره
بعضی از دوستان نمی دونم چرا انقدر تند رفتار میکنند تو جواب دادن به مباحث، اونی که این پست رو می خونه خودش میدونه من چی میگم تو پیام خصوصی هم به ایشون گفتم
تو هر تاپیکی که سر میزنم جزو اولین کسایی هست که پست میذاره ولی خیلی خشن رفتار میکنه
درست نیست اگه ما شیعه ی علی (علیه السلام) هستیم خود حضرت علی (علیه السلام) هم در حق دشمنش ابن ملجم با عطوفت و گذشت رفتار کرد حالا درست نیست که ما که باهم دوستیم توی یک بحث اینجوری دعوا کنیم

قصد جسارت به کسی رو ندارم اونی که یکم تندخویی میکنه میدونه منطوره من چیه.Blush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید121
۲:۱۱, ۱۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #6
آواتار
نظرتون چیه یه تاپیک بزنید و منو کلا اونجا تخریب کنید

بارها گفتن که چرا تو همه تاپیکا شرکت میکنم!

خب اشکالی داره!!!!!!؟

کجاش خشن بود؟

کور خودتون نباشید و بینای مردم

چون افرادی که طرفم هستن تعدادشون زیاده اعمال خودشون به چشم نمیاد

ولی من هرچی بگم حمل بر خشونت میگیرن

این بی انصافیه

لحنمم در همه تاپیکا آرومه بصورت پیش فرض
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer ، meisamtiger
۲:۲۳, ۱۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #7
آواتار
(۱۴/بهمن/۹۲ ۲:۱۱)عبدالرحمن نوشته است:  نظرتون چیه یه تاپیک بزنید و منو کلا اونجا تخریب کنید

بارها گفتن که چرا تو همه تاپیکا شرکت میکنم!

خب اشکالی داره!!!!!!؟

کجاش خشن بود؟

کور خودتون نباشید و بینای مردم

چون افرادی که طرفم هستن تعدادشون زیاده اعمال خودشون به چشم نمیاد

ولی من هرچی بگم حمل بر خشونت میگیرن

این بی انصافیه

لحنمم در همه تاپیکا آرومه بصورت پیش فرض
شما دوباره جبهه گرفتی؟Dodgy
منظور من اینه اگه منظورتون رو یکم با مهربانی همراه کنید اگه حق باشه بقیه هم می پذیرند ولی با زور اگه حق هم باشه زیربارش نمیرن
بعدشم ما که بخیل نیستیم اصلا همه دنیا طرف شما ما واسمون رضایت یکی مهمه که از سرمون هم زیادهHeart

فقط چجوریه که شما وفت میکنید به همه تاپیک ها سر بزنید؟ به ما هم بگید تا بیشتر از تالار و شما فیض ببریمBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer
۲:۲۸, ۱۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
نقل قول:
فقط چجوریه که شما وفت میکنید به همه تاپیک ها سر بزنید؟ به ما هم بگید تا بیشتر از تالار و شما فیض ببریم

خواست خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer ، meisamtiger
۳:۰۶, ۱۴/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/بهمن/۹۲ ۳:۰۷ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #9
آواتار
إنّما المؤمنون إخوة فأصلحوا بین أخویکم...

قرار نیست برای همدیگه گارد بگیریم و تندزبونی کنیم.

گاهی اوقات اختلاف نظرهایی پیش میاد که ممکنه منجر به کدورتی بشه که باید زود حل بشه. ولی ادامه دار بودنش، برای شیعه علی اصلا به صلاح نیست.

به خودم هم میگم اینو:
نباید نگاه به زیاد پست زدن افراد کنیم.
نگاه کنیم که آیا مفیداند یا خیر.

استهزاء هم که دیگه وضعیتش معلومه...

امضای أین المنتظر
www.kamitafakkor.blogfa.com

صفحه اینستاگرام:
hadithcity
soldierr313
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: neyestan23 ، عبدالرحمن ، Justice Bringer ، محب الزهرا ، قلب ، حضرت عشق ، meisamtiger ، میلاد.م ، شیدا
۱۶:۰۹, ۱۴/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/بهمن/۹۲ ۱۶:۳۷ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #10
آواتار
(۱۳/بهمن/۹۲ ۲۳:۵۱)عبدالرحمن نوشته است:  دقیقا مثل چند تا حرف قبل شما

پس شما خودت هم به کتاب دسترسی نداری!!!!

خیلی منطقی جواب دادی

من خودمو بزرگ فرض نکردم

ولی شما مثل اینکه سر بزرگ دیدن من مشکل داری

اگر میخواستم معلومات به رخ بکشم جای بهتری هم بود

شما ناراحتی از این معلومات؟

بزرگ دین کیه؟

از قرآن بزرگتره؟

برات از قرآن اوردم

شما و هیچ کس دیگه نمیتونه رو حرفم جوابی بیاره جز تکذیب!!!!

از قرآن برات ثابت کردم

خواهشا وقتی یک چیزی رو کپی پیست میکنید قبلش مطالعه کنید که وقتی جواب دادم اینطور توهین تلقی نکنید

تمام موارد بالا هیچ کدام حرف منو نمیتونن نقض کنن چون از قرآن ثابت کردم

یک مورد هم هست

اِل یاسین رو سوره صافات مشابه سینین هستش

سینا>>سینین
كتاب رو دارم ولي نيازي نمي بينم عكسشو اينجا قرار بدم.گفتم اگه خيلي مشتاقي برو بخر و ببين و.......
بزرگان دين امثال علامه حسن زاده.
خواهشا مغلطه نكن بزرگتر از قرآن داريم يعني چي؟!
هيچكي نگفت علامه از قرآن بالاتره!حرف ها رو نپيچون. خلط مبحث نكن!
گفتم اون چه كه امثال علامه حسن زاده از قرآن و روايات ميفهمن و استنباط ميكنن كار امثال من و تو نيست!
از بزرگ بودن و بزرگ ديدن شما هم هيچ ناراحت نيستيم!
ما كوچيك همه!به بزرگيه هيچكس هم حسادت نداريم!
بزرگي به علم و عمل هست!نه حرف زدن!

بنده از بزرگي هيچكس ديگه اي غير خودم ناراحت نميشم!
من نگفتم شما بزرگ هستي گفتم خودت رو بزرگ فرض نكني!
بعد اينكه باز زود قضاوت فرموديد.كتاب در اختيار بنده هست اگه خيلي مشتاقي مي تونيد كتاب رو خريداري كنيد و با هم كتاب رو چك كنيم!
خدا به موسي و هارون عليهما سلام در باره فرعون مي فرمايدSad(قولوا له قولا ليّنا))
اگه اشكالات و انتقادات رو با زباني ملايم و خوب با رعايت احترام بگيم به علمي تر شدن و جبهه نگرفتن در مقابل همديگه كمك به سزايي مي كنه!
اللهم ارزقنا قولا ليّنا!
التماس دعا!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: neyestan23 ، ali0077
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]