کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 3.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خنده چیست، حلال چیست
۶:۰۷, ۲۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #1

به نام آنکه بندگی‌اش تمام شادی است

ای خوش منادی‌های تو در باغ شادی‌های تو - - - - بر جای نان شادی خورد جانی که شد مهمان تو

سلام

فکر می‌کنم لزومی به توضیح نباشه که تمام بدبختی ما در عقب‌نشینی روزبه‌روز فرهنگمون از اصول اسلامی، حاصل بی‌تفاوتی‌مون هست نسبت به همه‌نوع نافرمانی از حکم الهی، یا حتی پذیرش یا گسترش اونها.

با خودم گفتم چه خوب میشه اگر بتونیم تمرینی عملی داشته باشیم در تالار، از توجه به چگونگی فرهنگ‌سازی با گفته‌ها و مطالب. فرهنگ‌سازی‌ای که چه بخوایم چه نخوایم، در هر حال، با هر نوشته یا مطلبی، خودبه‌خود صورت میگیره.

فکر می‌کنم بخشی از این تمرین رو میتونیم اختصاص بدیم به مبحث ثقیلی تحت عنوان Barresi ta peak D' be estela halal (ترجمه: بررسی تاپیک خنده‌ی به‌اصطلاح حلال) که در دانشگاه‌های هیچ‌کجا درس داده نمیشه. خیلی ساده بعضی موارد رو بررسی می‌کنیم بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب، بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب، تأکید می‌کنم بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب. و بعد بررسی‌اش می‌کنیم(بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب).
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، سدرة المنتهی ، میلاد.م ، Havbb 110 ، مجید املشی ، عبدالرحیم ، zryy ، sagheb ، ضحی ، شیدا ، help me ، السا ، fatemeh ، m1374b ، صهبا ، یاســین ، yamin ، Hadith ، انتصـار ، mahramaneh ، عبدالرحمن ، سیمرغ ، meisamtiger ، مجنون العباس ، آیلار ، SAViOR ، لبخند خدا ، azade ، aleerz ، Ali#59 ، sabrina ، MohammadSadra ، fafa* ، soora ، amirhq21 ، آیات

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۳:۱۹, ۱۶/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #41
آواتار
(۷/اسفند/۹۲ ۱۱:۴۱)Reza2035 نوشته است:  آخه خفه شو و آروغ زدن مرد کجاش توهین محسوب میشه ؟

(۸/اسفند/۹۲ ۴:۵۸)درست پسند نوشته است:  حالا باید ببینیم ناظر محترم چه دلیلی داشته‌اند.
لطفاً ناظر محترم بیان بفرمایند.
عذرخواهی می کنم؛ دیر دیدم این ارسال شما رو .

جمله اول رو من ویرایش کردم.
این عبارت،عبارت مؤدبانه ای نیست؛ به خصوص برای استفاده در این تالار که اسم حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) روشه.
حتم دارم اگر الان حضرت مهدی ظاهر در جمع ما بودند،دوستان این عبارت رو به کار نمی بردند.Smile

امضای Hadith
بیایید ارتباطمان را هر روز با حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) حفظ کنیم.
حتی به اندازه ی خواندن یک دعای فرج و
یـا ذکر صلواتی با تقدیم ثواب آن به امام زمانمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)..
و یار امام زمانمان باشیم،حداقل به اندازه ی ترک یک گــــــناه..

[تصویر: Marg.jpg]

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، help me ، علمدار133 ، درست پسند ، سید ابراهیم ، صهبا ، شیدا ، عبدالرحیم ، azade ، MohammadSadra ، fafa*
۰:۱۹, ۱۷/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #42

نقل قول:این عبارت،عبارت مؤدبانه ای نیست؛ به خصوص برای استفاده در این تالار که اسم حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) روشه.
حتم دارم اگر الان حضرت مهدی ظاهر در جمع ما بودند،دوستان این عبارت رو به کار نمی بردند.[تصویر: happy.png]

فکر نکنم حضور ایشون هم تاثیری توی این نوشته ی من توی تالار داشته باشه Smile , من همینی هستم که هستم ...حضرت مهدی هم کنارم باشه همین خواهم بود
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۸:۰۵, ۱۷/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/اسفند/۹۲ ۱۸:۰۵ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #43
آواتار
نقل قول:من همینی هستم که هستم ...حضرت مهدی هم کنارم باشه همین خواهم بود

ان شاءالله که تند نرفته باشید آقاجان.
شاید اشتباه کرده باشید اونموقع امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) برای اصلاح من و شما می آیند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: درست پسند ، fafa*
۱۸:۴۱, ۱۷/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #44
آواتار
بسم رب الحیدر

درست پسند نوشته است:کی گفته اگر چیزی از نظرم نامناسب باشه، حتماً خواهم تونست دلایلی براش بیارم؟
کی گفته اگر بتونم دلایلی بیارم، حتماً بلد خواهم بود طوری توضیح بدم که احساس کنم در نظر کسی که نمیدونه مقبول خواهد افتاد؟
کی گفته این تذکرها به راحتی یک اشاره و دو تا جمله هست، وقتی از ترس ناراحت شدن افراد از تذکرم به اشتباهات خودم اشاره می‌کنم و باز بجای اینکه متوجه زشتی اون کار بشن خودشون رو از اشتباه بری میدونن و ناراحت میشن، و من دفعه‌ی بعد از ترس این افراد مجبور میشم بجای اشاره به مورد، کلی‌گویی کنم و بنشینم یک ساعت یک توضیح و تفسیر کلی از اون عمل و اشکالش بنویسم؟
کی گفته از ترس افرادی که به خودشون زحمت اندیشیدن نمیدن مجبور نیستم هزارجور فکر در مورد اینکه ممکنه کجاش اشتباه درک بشه رو در زمان نگارش مطلبم در نظر بگیرم تا قائله راه نیفته؟
کی گفته عیب‌جویانی وجود نخواهند داشت که اصلاً در مورد حرفی که زده میشه فکر نکنن و فقط دنبال عیب گرفتن از یکجای کار طرف مقابل باشن؟
من دیگه واقعاٌ حرفی برای گفتن ندارم.
نقل قول:فکر نکنم حضور ایشون هم تاثیری توی این نوشته ی من توی تالار داشته باشه [تصویر: happy.png] , من همینی هستم که هستم ...حضرت مهدی هم کنارم باشه همین خواهم بود
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
۱۹:۱۵, ۱۷/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #45
آواتار
دوستان اطلاع بدم که...
من متنبه شدم...
من به راه راست هدایت شدم...
هر چی دلتون میخواد تو اون تاپیک به همدیگه بگین...
غلط کردم رو واسه اینجور وقتا گذاشتن دیگه...Smile
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۲۲:۱۲, ۱۸/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/اسفند/۹۲ ۲۳:۴۸ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #46

(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۲:۵۷)عبدالرحیم نوشته است:  یه چند نکته بنظرم اومد گفتم بگم

این پست را دیدم خوشحال شدم اما هر چی نگاه کردم فقط نباید بود

اول امر به معروف هست و بعد نهی از منکر

الان در همین پستهایی که بیان شده است همش نهی از فلان حرکت شده است

چه خوب است چند نمونه از شوخی های ائمه بالاخص امیرالمونین را بیان میکردیم یا بیان کنیم.

دغدغه مندی بسیار خوب است که جای تشکر فراوان داردAngel

ولی باید مراقب باشیم برخی مواقع باید مراقب اسیبهایی که افراد دچار میشوند باشیم.
در مورد اینکه فرمودید اول امر به معروف هست بعد نهی از منکر،
این درسته که یک بحث تربیتی داریم که «از ملزومات نهی کردن یک کار اینه که یک جایگزین براش معرفی کنیم».
مثلاً وقتی به یک بچه گفته میشه «زیاد نشین پای بازی‌های کامپیوتری»، باید براش بازی‌های لذتبخش دیگری فراهم بشه. یعنی همراه با فراهم کردن امکان اون بازی‌ها، با لذتبخش بودنشون آشنا بشه.
اما
زمانی که جایگزین خوبی مهیا هست، از نظر این بحث خطایی صورت نگرفته.
مثلاً بچه همه‌چیز داره و امکان همه‌نوع بازی رو داره و هم‌بازی هم داره، ولی معتاد بازی‌های کامپیوتری شده و دلش میخواد بچسبه به همونها.
در این صورت بچه‌هه بخاطر عواملی سر ناسازگاری گذاشته، ولی والدین از نظر این بحث خطایی نداشتن.

در مورد موضوع حاضر تا جایی که بنده موارد رو یادم میاد معتقدم که:
  • یا جایگزین خودبه‌خود وجود داشته:
    مثلاً وقتی ما میگیم اشاره به دوستی دختر و پسر در جوک‌ها موجب ریخته شدن قبحش هست، جوک‌هایی غیر از اینها توی دست و بالشون هست که لذتبخش هم هست.
  • یا در صورتی که وجود نداشته، ارائه شده:
    مثل بحث خانم moze84 در مورد شوخی‌های محاوره‌ای که می‌فرمایند تاپیک جداگانه‌ای برای اونها ایجاد بشه.
نمیدونم آیا موردی هست که جایگزینی موجود نباشه یا نه.
لطفاً اگر معتقدید چنین موردی وجود داره، بطور مصداقی مطرح بفرمایید.

البته به صحت نزدیکتره که بگیم کسانی که بچه نیستن و متوجه بهشت و جهنم هستن، حتی اگر به نظرشون چیزی خیلی لذتبخش میومد ولی مطابق اعتقادشون نبود(مانند مصاحبت لهو با نامحرم) باز هم باید تقوا پیشه کنن:
خداوند در سوره کهف آیه 7 می‌فرماید: آنچه روی زمین است را زینت آن قرار دادیم، تا آنها را بیازماییم که کدامشان به عمل نیکوترند.

چرا باید برخی افراد در اثر نهی دچار آسیب بشن؟
مگر نیومدن به دنیا تا آزمایش بشن و تقوا پیشه کنن؟
بعضاً تصور میشه که حدیث «الانسان حریصٌ علی ما مُنِع» به انسان حق میده که به این حرص اعتنا کنه.
در حالی که این حدیث تنها می‌فرماید انسان حریص هست نسبت به چیزی که ازش منع میشه. نفس زشتکار انسان قطعاً اینطور هست. اما مسلماً انسان حق تبعیت از نفس خودش و حرص خودش رو نداره.

یک سوءتفاهمی هم وجود داره در مورد نیت ما از گفتن این تذکرات.Smile
ما اینجا گیر نمیدیم که این کار رو بکنید، اون کار رو نکنید! بلکه برای کسانی که طالب حرف خیر هستن، میگیم تا اگر دوست داشتن بکار بگیرن.Rose
(۱۵/اسفند/۹۲ ۱۹:۴۱)درست پسند نوشته است:  این حرفهامون رو برای کسانی نمیگیم که دلشون نمیخواد از چیزهای اشتباه پرهیز کنن. ما واسه اون کاربرها یا ناظرینی که خودشون طالب هستن داریم میگیم.
مسائلی هم مشترک هستن و رعایت نشدنشون برای دیگران باعث آزار هست. اگر اختلاف باشه در مورد اینکه چه نظری حق ِ اعمال شدن رو داره، باز هم ما برای دیگران چیزی تعیین نمی‌کنیمAngel، بلکه صاحبان امور تالار(جناب بیداری اندیشه و جناب Mahdy2021) اظهارنظر میکنن که نیتشون در مورد راه‌انداختن این تالار چه بوده و طالب چه‌جور فضایی بوده‌اند.

(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۲:۵۷)عبدالرحیم نوشته است:  از مطالب خوبتان تشکر میکنم.
لطف دارید.

(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۰:۵۶)Reza2035 نوشته است:  درست پسند این همه گفتی چه ربطی به حرفای من داشت ؟
همون چیزهایی که بی‌رحمانه و با توهین زیرسؤال بردید رو توضیح دادم.
اینکه میگید «چه ربطی داشت» تأییدی هست بر اینکه نباید امید داشت به قانع کردن فردی که در نوع بیانش در توهین می‌کوشه و در برابر اونچه که موافق میلش نیست بدون هیچ حجتی مخالفت میکنه.

(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۳:۵۵)Reza2035 نوشته است:  نه اینکه واسه خندیدن قانون بذارم و مثه درست پسند بگم رضا ایا مسلمونی که این حرفها رو میزنی ؟
من این رو گفتم؟
همینه که میگم نباید امید داشت.

(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۳:۵۵)Reza2035 نوشته است:  چون براشون جالب بوده که تشکر زدن !
خیلی جالبه!
دفعه‌ی اول:
(۱۲/اسفند/۹۲ ۱۹:۱۹)moze84 نوشته است:  چیش خنده دار بود که شما لایک زدین؟
جواب:
Reza2035 نوشته است:1.تصاویری که محمد و عبدالرحمن میذارن اگه زیرش هیچ تشکری زده نشه , یعنی اون مطلب واسه کاربرها جذابیتی نداره و دلیلی هم دیگه دوستان پیدا نمیکنن اونجا تصویر بزنن !
دفعه‌ی دوم:
(۱۵/اسفند/۹۲ ۱۹:۴۱)درست پسند نوشته است:  1.غیب گفتین. ایشون پرسیدن کجاش براشون خنده‌داره؟
جواب:
نقل قول:در چرند و بی اساس بودن سیاست های نظارتی و تذکرهای شما همین بس که شخصی مثه لقمان که توی قران میگه بهش علم و حکمت دادیم رو به استهزا میگیرن یه نفر تذدکر نمیده اما خفه شو گفتن یه مادر به بچه اش بد آموزی داره !

شما دردتون اسلام نیست , چرند نویسیه !
دفعه‌ی سوم:
moze84 نوشته است:همه چیز از اونجایی شروع شد که شما و بقیه اون آقایونی که قبلاً ازشون نام بردم، نیومدین توضیح بدین که برای چی پایین پست آقا رضا لایک زدین...
بابا!
والله و بالله نه توهیناتون به همدیگه جزء امر به معروف و نهی از منکر قرار میگیره و نه شوخیاتون با هم جزء خنده اونم از نوع حلالش...
جواب:
(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۳:۵۵)Reza2035 نوشته است:  چون براشون جالب بوده که تشکر زدن !
دفعه‌ی چهارم:
(۱۶/اسفند/۹۲ ۲۲:۲۵)moze84 نوشته است:  من از شما و بقیه دوستان من باب بسط و تنویر افکار خواستم توضیح بدین چرا من باب مثال پایین این پست های آقا رضا تشکر زدین؟
...
پستی که توی خنده حلال زده میشه باید دو خصیصه داشته باشه، خنده دار باشه و حلال باشه.
این دو تا پست که من مثال زدم، نه خنده داره و نه حلال.
جواب: ؟

(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۴:۵۸)سید ابراهیم نوشته است:  خانم گرامی اصلا بحث منحرف نشده است، اتفاقا مسیر دقیقش هم همین است، درست پسند گرامی تاپیکی ایجاد نمودند که از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است، کار خوبی هم هست. جناب عبدالرحیم عزیز هم نقدی وارد کردند...ما هم تایید کردیم. همین.
بعد در ضمن حتما باید بیایید مشخص کنید منظورتون کدوم ارسال رضا هست که من زیرش تشکر زدم؟؟؟؟
زمانی که حتی به دکمه های کیبورد نقد وارد می کنیم که مثلا چرا م نزدیک به ن است،؟ این از القائات شیطان است و...
یه کم هم باید نقد پذیر باشیم...
در جای دیگه هم گفتم اینقدر حلال را تنگ نکنیم... که مردم از اون ور حرام سر در بیارن.
جواب صحبتهاتون در پاسخ به جناب عبدالرحیم داده شده، به جز دو مورد:

1. بجای مثال بی‌ربطی مثل «نقد به دکمه‌های کیبورد» مصداقی حرف بزنید.

2. در مورد «گرامی» هم، همیشه حرفی بزنید که بهش باور داشته باشید.

(۱۷/اسفند/۹۲ ۱۸:۴۱)علویون نوشته است:  من دیگه واقعاٌ حرفی برای گفتن ندارم.
اگر حرفی برای گفتن ندارید پس چرا حرف می‌زنید؟
اگر حرفی دارید بزنید و بگید به چه دلیل مخالفید. چیزی که توی بحث اهمیت داره دلیل هست. این کنایه‌ها به درد کسی نمیخوره.
نیازی هم نیست نگران باشید که به قدر کافی به افکار بنده توهین نکرده باشید.
شما و بعضی دیگر قبلاً مراتب نظرتون در مورد نظرات بنده رو به اطلاعم رسونده‌اید، از جمله سخیف بودن(بطوری که هرچه دلم میخواد فکر کنم) و اینکه مؤدبانه‌ترین واژه‌هایی که میشه در مورد بنده و افکارم بکار برد «ناآگاه» و «فضولی» هست.
۹:۴۷, ۱۹/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #47
آواتار
یعنی شما فکر میکنید از نظر من گرامی نیستید؟؟؟؟؟؟ چرا فکر میکنید یا باید تو همه زمینه وحدت نظریه داشته باشیم و یا اگر هم نداشته باشیم دیگر گرامی نباشیم؟؟؟؟؟ براستی این همه سیاه بینی و نگاه صفر و صدی از کجا آمده....

الان من اگر بخواهم طبق روش درست پسندی خودتان روی نوشته ها ذره بین بگذارم باید بگم:
آقای درست پسند شما به من گفتید حرفهایی را که میزنید بهش باور ندارید، پس من از نظر شما منافقی بیش نیستم و الی آخر....
حتی حوصله ام نمیکشه جمله را تمام کنم... خدا بهتون صبر بده با این همتتان در صرف مسائل بی اهمیت.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علمدار133 ، Reza2035 ، هادی... ، صبح صادق ، صهبا ، السا ، MohammadSadra
۱۶:۵۱, ۲۰/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/اسفند/۹۲ ۱۲:۱۵ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #48

(۱۹/اسفند/۹۲ ۹:۴۷)سید ابراهیم نوشته است:  خدا بهتون صبر بده با این همتتان در صرف مسائل بی اهمیت.
راست میگید. اگر مخاطبین سخن اونقدر براش ارزش قائل نشن که بهش توجه کنن، توضیح دادن واقعاً وقت تلف کردن هست.

(۱۹/اسفند/۹۲ ۹:۴۷)سید ابراهیم نوشته است:  یعنی شما فکر میکنید از نظر من گرامی نیستید؟؟؟؟؟؟
آخه اونی که توی زبان فارسی هست مربوط به احترام گذاشتن میشه!

(۱۹/اسفند/۹۲ ۹:۴۷)سید ابراهیم نوشته است:  الان من اگر بخواهم طبق روش درست پسندی خودتان روی نوشته ها ذره بین بگذارم باید بگم:
آقای درست پسند شما به من گفتید حرفهایی را که میزنید بهش باور ندارید، پس من از نظر شما منافقی بیش نیستم و الی آخر....
مغلطه‌ی آشکاری که در یکی کردن «کسی که حرفی میزنه که بهش باور نداره» با «منافق» صورت میدید، با کدامیک از توهین‌های آشکار خودتون قابل مقایسه هست؟

(۱۹/اسفند/۹۲ ۹:۴۷)سید ابراهیم نوشته است:  چرا فکر میکنید یا باید تو همه زمینه وحدت نظریه داشته باشیم و یا اگر هم نداشته باشیم دیگر گرامی نباشیم؟؟؟؟؟ براستی این همه سیاه بینی و نگاه صفر و صدی از کجا آمده....
اگر متوجهید که بحث من بحث توهین هست، پس وحدت‌نظر رو از کجا میارید؟

بعد هم،
آیا این شما نبودید که نظر مخالف رو برنتابیدید؟
اون وقت آیا "من" کسی هستم که فکر می‌کنم که باید حتماً با طرف بحث وحدت نظر داشته باشم؟

علت این نوع سخن‌های بی‌ربط، چیزی هست که دارم ازش صحبت می‌کنم.

(۱۹/اسفند/۹۲ ۹:۴۷)سید ابراهیم نوشته است:  حتی حوصله ام نمیکشه جمله را تمام کنم...
من هر چقدر که برای چیزی که پیش‌تر می‌پنداشتم ارزش و اهمیت قائل بودم حوصله‌ام رو کشاندم!
شما هم هرطور مایلید.

-----------------
گذشت مال جایی هست که صلاح باشه. شاید برای چیزهایی که میگذرن - مثل حرفی که زده میشه و محو میشه - بشه گفت که حسن‌ظن می‌بریم که این کار در راه صلاح هست، اما نه برای اونچه که حفظ میشه و بر اون اصرار میشه.
فکر نمی‌کنم هیچکس توی این تالار تا به حال به اندازه‌ی من به اشتباهاتش اعتراف کرده باشه. یعنی اصلاً مشکلم این نیست که نتونم خودم رو بشکنم. اما گذشت مال جایی هست که صلاح باشه. در غیر این صورت، فقط از سر باز کردن دردرسر هست.

مشکل من در اون موارد فقط اینه که فکر می‌کنم کسانی که دوست به حساب میارم نباید بهم توهین کنن یا توهین رو بهم روا بدونن.
وگرنه اگر آدم اهمیت نده به اینکه در مورد دوستانش چه حسابی بکنه، اصلاً چه اهمیتی داره که طرف چی گفت؟
دیگه هیچ تلاشی نخواهم کرد تا ببینم اونها که راحت زیرسؤال می‌برند رو دوست به حساب بیارم یا نه. در این مورد ساکت خواهم موند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fafa*
۱۳:۱۳, ۲۲/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/اسفند/۹۲ ۱۳:۲۰ توسط azade.)
شماره ارسال: #49
آواتار
سلام
من وقتی این تاپیک ایجاد شده بود ، خیلی گرفتار بودم فقط مشترک شدم در موضوع که سر فرصت بخونمش ، صفحه های اول هم داشت به خوبی جلو میرفت اما نمیدونم چرا از یک جا به بعد ، به دلیل سوء تفاهم یا چیزی دیگه ،مسیر تاپیک منحرف شد. من کامل صحبت های نقل قولی رو نخوندم اما برام عجیب بود بین آقای درست پسند و آقای سید ابراهیم این گونه گفتگو بشه . Huh

این بحث که ما باید در شوخی هامون مواظب باشیم و هر چیزی رو چون عنوان طنز و خندوندن هست مطرح نکنیم اهمیت داره و جای بحث و گفتگو داره
این موضوع که " ما باید مواظب زبانمان و گوشمان باشیم در موقع جک گفتن و شنیدن " از این جهت اهمیت داره که انسان غالبا خیلی از آموزه هاش زمانی هست که دقیقا اون رو آموزه و درس نمیبینه و طنز یکی از این زمان هاست و به همین دلیل در ادبیات طنز ها رو به چند دسته تقسیم میکنند ؛ هجو و لطیفه و ...
ما اگر آسیب های طنز رو بدونیم و اثر اون رو در تربیت و فرهنگ سازی (چه مثبت و چه منفی) به راحتی از کنارش عبور نمیکنیم
طنز به ما کمک میکنه تا بتونیم مواردی رو هشدار بدیم بدون اینکه مخاطب در مقابلش موضع بگیره
طنز به ما کمک میکنه که بتونیم رفتارهای اشتباه رو نقد کنیم بدون اینکه فرد ناراحت بشه و مسلما نقد رو راحت تر میپذیره
-------------------
آقا رضا به موضوع خوبی اشاره کردند ، ما الان خیلی راحت حضرت لقمان رو هم وارد شوخی ها کردیم
یا مثلا توی خیلی از جک ها روابط و دوستی دختر و پسر یک مساله کاملا عادی و پذیرفته شده هست.
مثلا میشه جکهایی ساخت که این دوستی رو زیر سوال ببره و عیب اون رو نشون بده اما غالبا جک های ساخته شده با این موضوع کاری نداره
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علمدار133 ، سید ابراهیم ، صبح صادق ، MohammadSadra
۱۲:۰۳, ۵/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۳:۳۱ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #50

(۲۲/اسفند/۹۲ ۱۳:۱۳)azade نوشته است:  سلام
سلام

(۲۲/اسفند/۹۲ ۱۳:۱۳)azade نوشته است:  من وقتی این تاپیک ایجاد شده بود ، خیلی گرفتار بودم فقط مشترک شدم در موضوع که سر فرصت بخونمش ، صفحه های اول هم داشت به خوبی جلو میرفت اما نمیدونم چرا از یک جا به بعد ، به دلیل سوء تفاهم یا چیزی دیگه ،مسیر تاپیک منحرف شد. من کامل صحبت های نقل قولی رو نخوندم اما برام عجیب بود بین آقای درست پسند و آقای سید ابراهیم این گونه گفتگو بشه . Huh
چندین بار برای توضیح این موضوع تلاش شد، که نسبتاً بی‌نتیجه بود. در دفعات آخر هم که در تاپیک «برای ابراهیم...» در جواب آقای عبدالرحمن به این موضوع اشاره شده بود و یا در جواب خانم غریب توضیح نوشته شد، ناظر بخش با ذکر این دلیل که صحبت از این موضوع باعث ناراحتی طرف مربوطه میشه، اونها رو حذف کردند!
خلاصه اینکه چندین بار برای توضیح این موضوع تلاش شد، و اگر میخواید بدونید، تنها راهش اینه که اونها رو بخونید.

(۲۲/اسفند/۹۲ ۱۳:۱۳)azade نوشته است:  این بحث که ما باید در شوخی هامون مواظب باشیم و هر چیزی رو چون عنوان طنز و خندوندن هست مطرح نکنیم اهمیت داره و جای بحث و گفتگو داره
این موضوع که " ما باید مواظب زبانمان و گوشمان باشیم در موقع جک گفتن و شنیدن " از این جهت اهمیت داره که انسان غالبا خیلی از آموزه هاش زمانی هست که دقیقا اون رو آموزه و درس نمیبینه و طنز یکی از این زمان هاست و به همین دلیل در ادبیات طنز ها رو به چند دسته تقسیم میکنند ؛ هجو و لطیفه و ...
ما اگر آسیب های طنز رو بدونیم و اثر اون رو در تربیت و فرهنگ سازی (چه مثبت و چه منفی) به راحتی از کنارش عبور نمیکنیم
کاملاً صحیح می‌فرمایید.

(۲۲/اسفند/۹۲ ۱۳:۱۳)azade نوشته است:  طنز به ما کمک میکنه تا بتونیم مواردی رو هشدار بدیم بدون اینکه مخاطب در مقابلش موضع بگیره
طنز به ما کمک میکنه که بتونیم رفتارهای اشتباه رو نقد کنیم بدون اینکه فرد ناراحت بشه و مسلما نقد رو راحت تر میپذیره
...
یا مثلا توی خیلی از جک ها روابط و دوستی دختر و پسر یک مساله کاملا عادی و پذیرفته شده هست.
مثلا میشه جکهایی ساخت که این دوستی رو زیر سوال ببره و عیب اون رو نشون بده
خوبه که در این موارد توضیح بیشتری بدین یا نمونه‌هایی ذکر کنید، تا افراد مختلف(مثلاً خودم) اینها رو یاد بگیرن تا بتونن مورد استفاده قرار بدن.

این تصویر:

[تصویر: 1379613563523634_large.jpg]

(۴/اردیبهشت/۹۳ ۳:۴۱)درست پسند نوشته است:  حکم مسخره کردن کفار و اهل کتاب
(۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۷:۲۴)السا نوشته است:  باور بفرمایید بنده قصد مسخره کردن نداشتم،
این تصویر رو گذاشتم تا نماز جماعتشون رو نشون بدم ... همین!
اینکه گذاشتید توی تاپیک خنده حلال، برای این بود که بهشون بخندیم دیگه؟
شما قصد خندیدن به نماز جماعتشون رو داشتید. آیا این کار ماهیتاً برابر با مسخره کردن نیست؟

(۴/اردیبهشت/۹۳ ۳:۴۱)درست پسند نوشته است:  اگر دقت بفرمایید صف‌های بعد از پیچ همچنان نسبت به خیابان مورب هستن. این یعنی چیزی جدا از جهت خیابان رو دخیل میدونستن. پس تنها چیزی که میشه گفت اینه که صف چهارم از عقب، نسبت به صف جلوی خودش بد زاویه گرفته، و صف عقب هم این کار رو تکرار کرده.
(۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۷:۲۴)السا نوشته است:  
[تصویر: 1379613563523634_large.jpg]
دوستان زاویه بتا رو تخمین بزنین لطفا ....
Smile خانم محترم،
اشتباه رسم فرمودین، و نیازی هم نبود، چون زاویه‌ی بین صفی که از عقب چهارم هست و صف جلویی‌اش، در بین اون دو صف در تصویر مشخص هست!
یک دلیل دیگه برای اشتباه شدن محاسبه‌ی شما اینه که: وقتی ما به یک زاویه نگاه می‌کنیم، تنها زمانی که زاویه رو در صفحه‌ی 2 بعدی دیدمون درست می‌بینیم زمانیه که عمود باشیم بر تمام نقاط صفحه‌ای که زاویه روی اون قرار داره(که البته در واقع نمیتونیم بر تمام نقاط یک صفحه عمود باشیم! چون فقط میتونیم بر یک نقطه از اون صفحه عمود باشیم. البته وقتی بر نقطه‌ی رأس زاویه عمود باشیم، تفاوت ناچیزی که در مشاهده‌ی زاویه رخ میده قابل چشم‌پوشی هست، و بنابراین ما این حالت رو درست فرض می‌کنیم) و در غیر اینصورت صفحه‌ای که زاویه بر روی اون قرار داره رو نسبت به چیزی که واقعاً هست دچار اعوجاج می‌بینیم، و به تبع اون خود زاویه رو.
در راستای این نکته، اعوجاج صفحه بصورتی هست که با کم شدن یا زیاد شدن زاویه‌ی نگاه ما به صفحه:
1. وقتی افق نگاه ما درون اون زاویه قرار داشته باشه زاویه در صفحه‌ی دید ما زیادتر میشه،
2. وقتی افق نگاه ما درون اون زاویه قرار نداشته باشه زاویه در صفحه‌ی دید ما کمتر میشه.
مثلاً میتونید با یک شیء مستطیل شکل امتحان کنید. زمانی که از روبرو نگاه کنیم زوایا رو 90 درجه می‌بینیم، و زمانی که نسبت به شیء زاویه پیدا کنیم:
1. زوایایی که افق نگاه ما درونشون قرار دارن رو بیشتر از 90 درجه می‌بینیم،
2. زوایایی که افق نگاه ما درونشون قرار ندارن رو کمتر از 90 درجه می‌بینیم.

(۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۶:۱۷)moze84 نوشته است:  باعث تاسفه که اینو میگم...
اما من دانشجو بودم که این عکسو یکی از دوستام نشون داد و گفت نماز ظهر عاشوراست...
یعنی این نماز رو به شیعیان منتسب کرد...
حالا ما هم به وهابیون وصل میکنیم...
اما این عکس برای تخریب شیعیان وارد موبایل ها و اینترنت شد...
عالی فرمودین.
دقیقاً می‌خواستم در مورد همین جنبه از ماجرا بگم.
اینکه اینجا می‌بینیم بعضی صفوف نسبت به صفوف دیگر زاویه دارن مسلماً بی‌نظمی هست و بد هست، اما واقعاً ببینیم مسئله چی هست: مسئله‌ی خندیدن به نماز خوندن یک عده هست!
یعنی مسئله‌ای که رخ میده چیزی هست مانند اونچه که خانم غریب در این ارسال فرمودن. یعنی اگر موضوع مهمی زیرپا گذاشته میشه و خنده‌دار نیست، خندیدن بهش باعث میشه قبح ِ زیرپا گذاشته شدنش از دست بره، و در این صورت، مسلماً خود موضوع نیز اهمیتش رو از دست خواهد داد.

(۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۷:۲۴)السا نوشته است:  با اجازه جناب مگنولیا، ی خط درباره این ایرادشون بنویسم ...
تا حالا ندیدین ک وقتی ی بچه ای کار اشتباهی می کنه، مادرش بعضی وقتا می گیه : آفّـــرین، آفّـــرین --> با همون لحنی ک بچه خودش شرمنده میشه ... ؟؟؟ !!!
چند بار خوندم، ولی نتونستم منظورتون رو بفهمم. لطفاً واضحتر توضیح بفرمایید.

(۴/اردیبهشت/۹۳ ۶:۲۴)Tishtar نوشته است:  به امید گیرهای بیشتر!Cool
(۱۸/اسفند/۹۲ ۲۲:۱۲)درست پسند نوشته است:  یک سوءتفاهمی هم وجود داره در مورد نیت ما از گفتن این تذکرات.Smile
ما اینجا گیر نمیدیم که این کار رو بکنید، اون کار رو نکنید! بلکه برای کسانی که طالب حرف خیر هستن، میگیم تا اگر دوست داشتن بکار بگیرن.Rose
مسائلی هم مشترک هستن و رعایت نشدنشون برای دیگران باعث آزار هست. اگر اختلاف باشه در مورد اینکه چه نظری حق ِ اعمال شدن رو داره، باز هم ما برای دیگران چیزی تعیین نمی‌کنیمAngel، بلکه صاحبان امور تالار(جناب بیداری اندیشه و جناب Mahdy2021) اظهارنظر میکنن که نیتشون در مورد راه‌انداختن این تالار چه بوده و طالب چه‌جور فضایی بوده‌اند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fafa* ، azade
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]