کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بهشت اجباری با شلاق!
۱۵:۲۶, ۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ
راه هدایت از گمراهی مشخص شده است. (بقره- 256)

دیروز حسن روحانی در همایش بیمه سلامت گفت :

این قدر در زندگی مردم هر روز مداخله نکنیم ولو به خاطر دلسوزی، بگذاریم مردم راه بهشت را انتخاب کنند، به زور و شلاق نمی شود مردم را به بهشت برد (1).
مطلبی که سایت دولت آن را پس از تغییر و اصلاح، با واژگان جدیدی منتشر ساخت:
نباید در زندگی مردم هر چند به خاطر دلسوزی، دخالت کنیم و به زور و با شلاق نمی‌شود مردم را به بهشت برد(2).

قطعا آزادی شرط حیات و بقای یک نظام مردمی است و همین مولفه بود که به انقلاب 1357 انجامید.

آنجا که مردم احساس کردند آزادی های تصنعی و ظاهری رژیم در تقابل با حریم خصوصی و اجتماعی قرار گرفته و حتی آن را محدود کرده است. آن آزادی که پای ابتذال را به تلویزیون و روی پرده سینما می کشید خانواده ها را حساس و نگران می کرد. تحریم تلویزیون و حرام شمردن تماشای فیلم های سینمایی کوچکترین مواجهه با این آزادی بود که باید به درستی آن را ولنگاری دانست.

روی دیگر سکه آزادی عبارت است از مسوولیت. حال چه مسوولیت دولت و چه مردم.

«بهشت اجباری نمی خواهیم» فهم نادرستی از لا اکراه فی الدین :

اینکه رئیس جمهور بیان داشته اند بهشت بردن مردم به زور نیست باعث طرح سوال اصلی می شود :

آزادی مردم در برابر اتخاذ دین به چه معناست؟ آیا به این معناست که هر انتخابی از سوی مردم صورت پذیرد همان درست است؟

جواب این سوال خلاصه ذکر گردیده است :

1- اگر گمان شود که مردم آزاد و مجازند که هر اعتقادی داشته باشند و هر کاری دلشان می‌خواهد انجام دهند، دیگر خداوند متعال نه تنها پیامبر، کتاب و احکامی ارسال و انزال نمی‌نمود، بلکه بهشت و جهنمی نیز نمی‌آفرید.

2- مگر می‌شود که انسان در باور یا انجام عملی آزاد و مجاز باشد، اما در نهایت محاکمه گردد که چرا چنین کردی و چرا چنان نکردی؟

3- در دین خدا هیچ مطلب یا دستوری که فطرت و عقل انسان آن را نپسندد و نسبت به آن اکراه داشته باشد، وجود ندارد و به همین دلیل هم «دین» اجباری نیست یعنی تحقیقی است.

4- ناقص خواندن آیه باعث افتادن در ورطه خطا می شود. در ادامه آیه آمده است: قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُؤْمِنْ بِاللَّهِ فقد استَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى‏ لاَ انْفِصامَ لَها وَ اللَّهُ سَمیعٌ عَلیمٌ (البقره – 256) یعنی راه هدایت از گمراهی مشخص شده است. پس اتخاذ راه هدایت که همان دین باشد افراد را به بهشت رهنمون می شود.

5- «مجبور نیستید» به معنای «مجاز هستید» نمی‌باشد. به عنوان مثال: «مجبور نیستی نماز بخوانی یا روزه بگیری» یعنی اختیار اطاعت یا تخلف داده‌ام، نه این که مجاز هستی هر کار خواستی بکنی! اسلام اجازه نمی‌دهد به بهانه‌ی آزادی، حقوق دیگران پایمال گردد. لذا هر کسی آزاد است در خلوت گناه کند و راه جهنم را بپیماید اما اگر گناه را علنی و حقوق دیگران را ضایع کرد، جلوی او را می‌گیرند و مجازاتش هم می‌کنند(3).

رساندن انسانها به بهشت؛ وظیفه حاکم اسلامی (4)

آیه الله خامنه ای در شرح خطبه 156 نهج البلاغه و در مورد مسوولیت های دولت می فرمایند:
نهى از منکر باید بکنیم، امر به معروف باید بکنیم، وسائل عمل خیر و حسنات را در کشور فراهم کنیم، وسائل شُرور و آفات را از دسترسها برداریم؛ این وظائف مسئولین حکومت است.

ایشان در ادامه و با ذکر عین عبارت ادامه می دهند:
عبارت امیرالمؤمنین در خطبه‌ى نهج‌البلاغه این است؛ میفرماید: فَاِن اَطَعتُمونى فَاِنّى حامِلُکُم اِن شاءَ اللَّهُ عَلى‌ سَبیلِ الجَنَّة؛ فرمود اگر آنچه من می گویم، گوش کنید و عمل کنید، من شما را به بهشت خواهم رساند، ان‌شاءاللَّه؛ وَ اِن کانَ ذا مَشَقَّةٍ شَدیدَةٍ وَ مَذاقَةٍ مَریرة؛ اگرچه این کار، بسیار دشوار است، بسیار سخت است، تلخ است. این حرکت، حرکت کوچکى نیست، حرکت آسانى نیست؛ این هدف امیرالمؤمنین است‌. رساندن انسانها به بهشت، هم در زمینه‌ى فکرى مردم،هم در زمینه‌ى روحى و قلبى مردم، هم‌ در حیات اجتماعى مردم، نقش مى‌آفریند. من از این جهت روى این تکیه میکنم که گاهى شنیده میشود کسانى در گوشه‌وکنار وقتى صحبت از هدایت و راهنمایى و بیان حقایق دینى و مانند اینها میشود، میگویند آقا، مگر ما موظّفیم مردم را به بهشت برسانیم؟ خب بله؛ بله، همین است.
فرق حاکم اسلامى با حکّام دیگر در همین است : حاکم اسلامى می خواهد کارى کند که مردم به بهشت برسند؛ به سعادت حقیقى و اُخروى و عقبائى برسند؛ لذا راه‌ها را باید هموار کند. اینجا بحثِ زور و فشار و تحمیل نیست؛ بحثِ کمک کردن است (5).

با توجه به نکات گفته شده مشخص می گردد :

گرچه بکارگیری "شلاق و زور" در هدایت مردم به بهشت دنیوی و اخروی ناصواب است اما این به معنای ترک مسوولیت دولت و واگذاری اختیار کامل به مردم نمی باشد بلکه دولت موظف است ابزار و وسایل لازم را برای نیل به مقصود در اختیار آنان قرار دهد.

به عبارت بهتر سعی کند ملزومات را فراهم و موانع را دفع نماید و فعالانه در کنار حرکت مردمی حضور داشته باشد. حال باید دید این دولت چگونه عقل و عزم لازم را به کار خواهد بست. آیا تدبیر پیرترین دولت پس از انقلاب این است که چون یارای دویدن پیش تر از جامعه و مهیاسازی زیرساخت ها را ندارد، شعار آزادی سر دهد تا ه م پرستیژ کسب کند و هم عرق نریزد یا اینکه با بکارگیری جوانان پر نفس خواهد توانست این مهم را محقق سازد. باید منتظر ماند، شعارها را شنید و عمل ها را دید!

و در آخر این روایت به نقل از کتاب " آینده ی انقلاب " شهید مطهری :

در جنگ بدر اسرا را نزد پیغمبر آورده بودند؛
طبق معمول اسیر را برای اینکه فرار نکند می بندند؛
پیغمبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) یک نگاهی به اینها کرد و بی اختیار تبسم نمود؛
آنها گفتند : ما از تو خیلی دور می دانستیم که به حال ما شماتت کنی!
فرمود : شماتت نیست؛ من می بینم شما را به زور این زنجیرها باید به سوی بهشت ببرم!

پس می بینیم که پیامبر هم دغدغه ی بردن ما را به بهشت داشتند.

ـــــــــــــــــــــــــــــــ

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، سیمرغ ، عبدالرحمن ، mahyamatin ، soora ، aaaaa ، bidaram ، شهیدطیبه واعظی ، Justice Bringer ، MohammadSadra ، فدک زهرا ، السا ، m.hossein ، neyestan23 ، حفیظ ، zahra11 ، صهبا ، عمار رهبری ، عبدالرحیم ، fiftynine ، 59-11(یامهدی) ، fatemeh-55 ، حضرت عشق ، عدالت ، أین المنتظر ، help me ، ADAM ، فاطمه خانم ، میم.حسین.الف ، یاســین ، رکن الهدی ، محمدهادی ، Mahdy2021

آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۱:۵۰, ۸/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #61

چرا حالا دعوا میکنید؟

هم فرانسه غلط کرد که جلوی حجاب رو گرفت!

هم دولت ایران با گشت ارشادش!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، A L I ، ehsanagiyan
۱۴:۱۸, ۸/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/بهمن/۹۳ ۱۴:۲۱ توسط پارمیس.)
شماره ارسال: #62
آواتار
(۸/بهمن/۹۳ ۲:۲۲)السا نوشته است:  اما وقتی میبینم کسی ک داعیه وطن پرستی داره، اینقدر داره کشورش رو میبره زیر سوال و حق و ناحق رو با هم قاطی می کنه، نمی تونم ساکت بشینم

مگر وطن پرستی به این معنی است که اگر مشکلی میبینیم چشممون رو روش ببندیم؟؟
اتفاقا وطن پرست واقعی کسیه که ایرادی رو که توی جامعه اش میبینه رو بگه نه مثل 95 درصد مردم بره دنبال دستشویی رفتن و خوابیدن و ناهار چی بخوریم و سیزده بدر کجا رو به گند بزنیم و.......
اتفاقا منم نمیتونم ساکت بشینم اگر خیال کردید که بر حق هستید و قرآن ناطقید سخت در اشتباهید .
آنچنان میگید نمیتونیم ساکت بشینیم که اگه کسی ندونه فکر میکنه امام معصومی پیغمبری هستید که اینقدر با اطمینان حرف میزنید و حق و ناحق واسه خودتون مشخص میکنید.

(۸/بهمن/۹۳ ۲:۲۲)السا نوشته است:  شما بفرمایین اون بهشتی ک مردم میخوان برن، اما مسئولین مانمیذارن، تا روش حرف بزنیم

شما یه جوری میگید اون بهشتی که مردم میخوان برن کجاس که آدم فکر میکنه همه الان تو بهشتیم همه چی آرومه فقط یه عده زیادی خواه این وسط میان میگن بابا بذارین خودمون بریم بهشت شما اینقدر زحمت نکشید.....

(۸/بهمن/۹۳ ۲:۲۲)السا نوشته است:  الان تو بعضی نقاط بلاد کفر، داشتن حجاب جریمه نقدی داره ...

شما اینقدر که پیگیر اخبار غرب هستید و برای مردم فرانسه دل میسوزونید پیگیر مسائل کشور خودتون هم هستید؟؟برای مردم خودتون هم دل میسوزونید؟؟
من به شما گفتم برای عقاید مختلف در کشورتون احترام قائل باشید اونوقت شما اومدی مثال تاسیس کاباره رو برای این حرف من گفتی.بعد من دوباره اومد توضیح دادم که منظورم چی بود بعد شما باز اومدی جواب دادی نمیدونم کاباره تاسیس میکنیم تا به خواسته جمهوریشون برسن!!!!! این معنی جز مسخره کردن جمهوریت و اکثریت سالاری میده؟؟؟اونوقت به من میگید بحث رو میپیچونی؟؟

خانمها و آقایونی که وقتی کم میارید میگید "ما ادعای آزادی نداریم"

قابل توجه تون شعار کشور ما "استقلال آزادی جمهوری اسلامی "است. دیگه بالاتر از این که خود واژه آزادی در شعار کشورمون اومده؟؟؟
چطور در گذشته ادعای آزادی داشتید و در موردش برای مردم میگفتید....حالا که نمیتونید اجراش کنید میگید ما ادعای آزادی نداریم..!!!
خوبه والا!!!!!!

۱۴:۳۷, ۸/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #63
آواتار
استقلا آزادی جمهوری اسلامی!!!
یعنی آزاد باشیم آزاد لبیرال مستقل باشیم بریم زیر جوخه آمریکا جمهوری اسلامی هم که تعریف نداره!!!
جمهوری اسلامی استقلال وآزادی شما رو تعریف می کنه همونطور که کشورای دیگه تعیین کردن...
تو اسلام. اون آزادی که شما دنبالشی پیدا نمی شه ولی زمان طاغوت پیدا می شد...پس مردم خیلی آگاهانه دنبال آزادی واقعی بودن نه اون آزادی به بند کشیده و بنده وار...
بعله ما ادعای آزادی غربی نداریم ادعای آزادی اسلامی داریم
۱۶:۰۷, ۸/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/بهمن/۹۳ ۱۶:۰۸ توسط السا.)
شماره ارسال: #64
آواتار
با نسلی مواجه هستیم ک مدام فریاد میزنه ازادی نداریم
وقتی ازشون میپرسی آزادی رو تعریف کن تهش میرسه ب اینکه میخواد بره روابط آزاد داشته باشه و....
تازه اگه ب این برسه ک خوبه، مورد هایی داشتیم وقتی ازش این سوال پرسیده شده، دچار بحران شخصیتی شده Wink

این اون بهشتیه ک جوون امروزی ازش حرف میزنه
زمان انقلاب از ی بچه 7-8 ساله مصاحبه میگرفتن، در حد یک تحلیلگر صحبت می کرد و نظر میداد
الان طرف 25 سالشه، ازش میپرسن نظرت رو درباره زندگی امروزه بگو، یاد شکست عشقی هاش میفته، بقیه مسائل ک پیشکش

دیگه از این بیشتر ادامه دادن تو این تاپیک، توهین ب شعور مخاطب حساب میشه
یاعلی Smile
۱۶:۱۱, ۸/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #65
آواتار
(۸/بهمن/۹۳ ۱۶:۰۷)السا نوشته است:  زمان انقلاب از ی بچه 7-8 ساله مصاحبه میگرفتن، در حد یک تحلیلگر صحبت می کرد و نظر میداد
الان طرف 25 سالشه، ازش میپرسن نظرت رو درباره زندگی امروزه بگو، یاد شکست عشقی هاش میفته، بقیه مسائل ک پیشکش
حالا شما بحثتون نتیجه نداده چرا نسل جوون رو می برید زیر رادیکال؟! Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا
۱۸:۰۱, ۸/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #66
آواتار
نقل قول:حالا شما بحثتون نتیجه نداده چرا نسل جوون رو می برید زیر رادیکال؟! [تصویر: happy.png]

فکر کنم یکمی زیادی وسیع کردم دامنه رو
ترکش ب ی سری جاهایی ک نباید میخورد، خورد :دی

منظورم از نسل جوون نسلیه ک روشون جنگ نرم رو پیاده کردن و خیلی خوب جواب گرفتن
... تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل Wink

اینی ک گفتم ربطی ب نتیجه ندادن بحث نداشت
مربوط ب اینه ک سه صفحه ست دارم میپرسم آزادی رو بگین، بهشتی ک جوون میخواد بره، حکومت اسلامی نمیذاره بره رو نشون بدین، اصلا حرفی واسه گفتن نیست!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، Ali#59
۱۹:۰۷, ۸/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #67
آواتار
(۸/بهمن/۹۳ ۱۶:۰۷)السا نوشته است:  با نسلی مواجه هستیم ک مدام فریاد میزنه ازادی نداریم
وقتی ازشون میپرسی آزادی رو تعریف کن تهش میرسه ب اینکه میخواد بره روابط آزاد داشته باشه و....

خانم یه بار بهتون گفتم حرف ندارید نزنید.
این حرف شما مصداق بارز تهمت به میلیون ها نفر و مخصوصا من هست.چون من طرف بحثتون بودم.
این جواب های کودکانه ای که شما و خانم رکن میدید به خوبی مشخصه پیش خواننده.
شماها که ادعای دینداری دارین واقعا تاسف آور بخاطر کم آوردن در بحث تهمت خواستن روابط آزاد داشتن رو به طرفتون بزنید.
اگه از من یا خواننده خجالت نمیکشید از خدا خجالت بکشید.
فقط یک ذهن مریض میتونه آزادی رو به معنای داشتن روابط آزاد تصور کنه ذهنی که صبح تا شب توش این مسائل میگذره به این راحتی میتونه به زبون بیاره این موضوع رو.

و اما مفهوم آزادی که گفتید سه صفحه است کسی جواب نداده!!!!
حتما به یک چشم پزشک مراجعه کنید...
چون من بارها و بارها توی همین تالار و توی تاپیک های مختلف توضیح دادم ولی مثل اینکه نمیخواید بفهمید....
آزادی عقاید -آزادی ادیان -آزادی بیان-آزادی رسانه ها منظور من از آزادی ایناست.
حالا اگه بازم نمیفهمید مشکل از خودتونه.
منظور من از آزادی اینه که افراد بر اساس شایستگی هاشون انتخاب بشن نه بر اساس چادر سر کردن.
که اونوقت یکی مثل تو و رفقات کاری رو که حق منه رشته ای رو که حق منه با چادر سر کردن ازم بگیرید.

خانم رکن شما نمیخواد جای مردم زمان انقلاب حرف بزنی من خودم توی فامیلمون از انقلابی هایی که جونشون رو هم نزدیک بوده از دست بدن زیاد داریم ولی طرز فکرشون با شما خیلی متفاوته.....
همون آزادی اسلامی رو اگه راست میگید اجراش کنید.
۲۰:۱۵, ۸/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #68
آواتار
خب از همون فامیلتون بپرسین چرا انقلاب کرد؟!
حرف ما که همش دروغ وتهمت فامیلاتون بیشتر راست می گنWink
آزادی بیان عقیده ادیان ورسانه رو دونه دونه تعریف کنید وبفرمایید در کجای دنیا این آزادی ها رعایت شده که حالا انقدر شما دارین حرص می خورین..
یه چیزه دیگه خواهشا دقیق منظورتون رو برسونید چون خیلی کلیشه ای بحث می کنید
4تا اصطلاح رو می گید تنها مثالتون سال88...نمی دونم اگه اون سال نبود احتمالا ما در اوج آزادی بودیم..
یه اداره شمارو بخاطر چادر راه ندادن دیگه همه رو به یه چوب می زنید من هزار نفر تو اطرافم زندگی میکنن مانتویی هستن سرکارم میرن
نگید که این همه مانتویی بیکارن یا تو شرکت خصوصی کار می کننCool
۲۰:۵۴, ۸/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #69
آواتار
(۸/بهمن/۹۳ ۲۰:۱۵)رکن الهدی نوشته است:  خب از همون فامیلتون بپرسین چرا انقلاب کرد؟!

از کجای حرف من همچین معنی رو برداشت کردید؟؟اتفاقا خوب شد که انقلاب شد.
شما خودتو گذاشتی جای مردم زمان انقلاب منم بهتون گفتم اونطور که شما فکر میکنید نیست.
حالا چه ربطی داشت؟؟

(۸/بهمن/۹۳ ۲۰:۱۵)رکن الهدی نوشته است:  آزادی بیان عقیده ادیان ورسانه رو دونه دونه تعریف کنید وبفرمایید در کجای دنیا این آزادی ها رعایت شده که حالا انقدر شما دارین حرص می خورین..

اول میگید منظورت از آزادی چیه...بعد من توضیح میدم ..حالا دوباره میاید میگید دونه دونه تعریف کن!!خب مشخصه دارید بهانه میگیرید.شما 23 سال عمر از خدا گرفتی هنوز معنی آزادی بیان و رسانه رو نمیدونی؟؟معانی اینا رو هم بارها توی تاپیک های خودم یا دیگر تاپیک ها گفتم .میتونید برید از اونجا بخونید.
درسته که توی هیچ کشوری اون ایده آل از نظر همین آزادی ها وجود نداره ولی خوب و بد داریم.یه جا هست 80 درصد به این نقطه ایده آل رسیدن.یه جام هست هنوز 10 درصد هم نرسیدن.خوب اونی که کمتره میتونه حداقل برای بهتر شدن تلاش کنه.
(۸/بهمن/۹۳ ۲۰:۱۵)رکن الهدی نوشته است:  یه اداره شمارو بخاطر چادر راه ندادن دیگه همه رو به یه چوب می زنید من هزار نفر تو اطرافم زندگی میکنن مانتویی هستن سرکارم میرن
نگید که این همه مانتویی بیکارن یا تو شرکت خصوصی کار می کننCool

آنچه که عیان است چه حاجت به بیان است.
دیگه همه میدونن وضع پارتی بازی و ریش گذاشتن و اداره ها و سازمان های ما چه جوریه....
لابد چون شما هزار نفر مانتویی رو میشناسی دلیل میشه حرف من اشتباه باشه یا حق من ضایع نشده باشه؟؟اصلا من چه ربطی به اونا دارم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Dido Armstrong
۲۱:۱۳, ۸/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #70
آواتار
اولا شمام زمان انقلاب نبودین پس شما هم درباره معنی آزادی در اون زمان صحبت نکنید چون بعید می دونم سنتون بیش از 30سال باشه
دوما آزادی معلومه که تعریف داره مثه اینگه من بگم غذا می خوام خب باید نوعش رومعلوم کنم
سوما این کاملا نظر شماس که یه جا80%یه جا 10%به نظرمن همه جای دنیا عین همن عین هم کلی خط قرمز دارن وکلی ممنوعیت ولی خب ادعای بسیار دارن اصن همین که کسی نمی تونه درباره اسراییل حرف بزنه اون درصد های شما رو از بین می بره..تو پست قبلیمم گفتم شما تنها مثالتون سال88مایکی از مثالهامون88Wink
الان مشکل چادری بودن حل شد پارتی وریش گرو گذاشتن اومد جلو بلاخره مشکل کجاست؟!
بلاخره بخاطر چادری بودن مردم واستخدام می کنن یا پارتی...مثال هاتون همدیگرو نقض می کنه...بعله مشکل پارتی بازی هست ولی دقیقا به خود مردم برمی گرده دیگه کار حکومت نیست الان دایی من می گه برو تو فلان اداره بگو منو فلانی فرستاده یا پسرای خودش رو بدون هیج زحمتی برد توی دو تا اداره مهم...آیا دای من رییس جمهور است مسءول مملکتی است چیکاره اس؟!رییس یه بخش تو همون اداره هاس ...به همین سادگی مردم خودشون به پارتی بازی دامن می زنن
شرکتهای خصوصی مدارس غیر دولتی تو فرم استخدامشون معرف اومده؟!خب اینو کی بهشون گفته ؟!غیر از اینه که یه عرف اشتباه رو مردم دامن زدن به جای اینکه جلوش وایسن..درسته درسطح کلان هم هست اما دقیقا مثه قضیه دزدی می مونه هرکس به هرچقدر که دستش برسه می دزده یکی 3هزار میلیارد یکی 500تومن روی کرایه تاکسی به نظر من هردو یکین
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا