|
فیلم: کپی سریال آمریکایی در سریال ماه رمضان
|
|
۱۵:۵۳, ۱۰/تیر/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم پخش سریالهای ماه رمضان در حالی آغاز شد که سریال اصلی این ماه ـ که طبیعتاً از شبکه سوم سیما به عنوان پرمخاطبترین شبکه تلویزیون به نمایش درآمد ـ کپی مو به مویِ یکی از سریال آمریکایی از آب درآمد و تنها کاراکترهایی که در قالب سریال ایرانی قابل تعریف نبودند، تغییر ماهیت دادهاند. با این اوصاف آیا بهتر نبود به جای هزینه تولید، اصل این سریالها با سانسور پخش میشد یا حداقل سریال جذابتری در ایران بازسازی میشد؟! به گزارش «تابناک»، همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، مجموعههای مناسبتی نیز رونمایی شد. در همین راستا از چندی پیش شبکه سوم سیما، تبلیغ سریال «هفت سنگ» را داشت که با توجه به نام ایرانیاش، گمان میرفت، مفاهیم وطنی را به تصویر بکشد و از این منظر انتظار میرفت در یکی از ساعات پربیننده تلویزیون، بیننده یکی از بهترین سریالها باشیم، کما اینکه در سالهای پیش، سریالهای قابل توجه و ارزشمندی از تلویزیون و مشخصاً شبکه سوم سیما پخش شد. این مجموعه چهل قسمتی به صورت اپیزودیک درباره سه خانواده است که کنار یکدیگر زندگی میکنند و داستانهای متفاوتی با یک مضمون مشترک در هر قسمت مطرح میشود که این سه داستان، سرانجام به یک برآیند یا چند نقطه مشترک میرسند که به نوعی بنای ادامه داستان را میگذارند؛ سبکی که در سریالهای آمریکایی بیشتر دیده میشود و فیلمنامهنویسهای ایرانی کمتر توانستهاند یا علاقهمند به پیاده سازیاش بودهاند. ![]() شب گذشته، قسمت نخست سریال «هفت سنگ» در حالی پخش شد که پیگیران حوزه فیلم و سریال، به سرعت دریافتند این سریال کپی مو به موی یک سریال آمریکایی است: «خانواده مدرن / Modern Family»؛ سریالی که دقیقاً مختصاتی مشابه «هفت سنگ» دارد یا منصفانه آنکه بگوییم «هفت سنگ» یک کپی ایرانیزه شده این سریال آمریکایی است که علاوه بر کپی مو به موی داستان ـ دستکم در قسمت نخست ـ حتی برخی دیالوگها هم کپی است. «هفت سنگ» به کارگردانی علیرضا بذرافشان، که از قضا نویسنده یا همان کپی کننده قسمت اول سریال نیز کارگردان بوده، روایتهایی از زوج جوانی دارد که در پی پذیرش سرپرستی یک کودک هستند و روایت زوج دیگری را دارد که نسبت به پسر جوانشان حساسیت بالایی دارند و حال این «پسر جوان» قرار است دوستش (پسر) را به خانه بیاورد تا با هم درس بخوانند. در مقابل در «خانواده مدرن» که از شبکه abc و «فارسی ۱» پخش شده، دو مرد همجنسگرا فرزندی را به فرزندخواندگی میپذیرند و در خانواده دیگر نیز «دختری جوان» است که دوستش (پسر) را به خانه میآورد تا با هم درس بخوانند. به جز دیالوگهای جنسی که در نسخه ایرانی خانواده مدرن قابل بیان نبوده، همه سریال و حتی مواجهههای دو خانواده درباره وقایع نیز تکرار شده و ظاهراً بذرافشان خانواده مدرن را پیش رو گرفته و سپس اقدام به بازنویسی آن، به شیوهای که قابل تولید در ایران باشد، کرده است. ![]() اگر ناظران تولید و پخش صداوسیما، متوجه این رویداد نشده باشند، جای بسی تأسف است و در صورتی که کل بودجه سریال از محل حقوق ناظران این سریال در هر سطحی پرداخت شود، دور از منطق نخواهد بود اما اگر این حرکت در تلویزیون آگاهانه باشد، جای بسی تأمل دارد. قسمت نخست این سریال، به رغم کپیکاری از سریال آمریکایی با بازیهای ضعیف و پردازش ضعیفتری همراه بود که متأسفانه نتوانست نگاه منتقدان را جلب کند و در واقع این تجربه ـ سوای اینکه امری دور از اخلاق در حوزه فیلم و سریالسازی است ـ موفق نبوده است. بیگمان، بازسازی فیلمهای سینمایی و حتی سریالها یا اقتباس از آنها، امر بدی نیست، ولی در هیچ بازسازی اینچنین کپیکاری شدیدی نمیشود و کارگردان تلاش میکند دستکم در بازسازی، نقاط ضعف اثر اولیه را برطرف و نقاط قوت اثر اولیه را تکرار کند و سرانجام نیز میگوید این اثرش بازسازی یا برگرفته از فیلم یا سریال خاصی است؛ امری که اگر درباره «هفت سنگ» صورت پذیرد، حداقل اخلاقیات رعایت شده و میتوان در تیراژ قسمت دوم این سریال نوشت: «بازسازی نسخه ایرانی Modern family». «تابناک» به مقایسه قسمتهای نخست دو سریال «هفت سنگ» و «خانواده مدرن» پرداخت و هماکنون دعوتتان میکند تا به مقایسه این کپیکاری تاریخی به عنوان یک شاهکار ایرانی بنشینید. |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۷:۲۰, ۱۴/تیر/۹۳
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
سلامی دوباره
بعد از 4 روز اومدم و اعتراف میکنم که کل این فیلم کپیه ، حتی بعضی دیالوگ هاش هم به عینه کپی شده اما خود فیلم بدک از آب در نیومده ، ولی وقتی مسئله کپی کامل به میون میاد ، قضیه دیگه فرق میکنه حالا هرچی دلتون میخواد پشت سر این فیلم حرف بزنید ، من اعتراضی ندارم ![]() یا حق |
|||
|
|
۱۷:۲۳, ۱۴/تیر/۹۳
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
(۱۴/تیر/۹۳ ۱۷:۲۰)فدايي ولايت نوشته است: سلامی دوبارهخسته نِبشین ![]() ![]()
|
|||
|
|
۱۷:۲۴, ۱۴/تیر/۹۳
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
|
|
۱۷:۵۵, ۱۴/تیر/۹۳
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
(۱۴/تیر/۹۳ ۱۷:۲۰)فدايي ولايت نوشته است: سلامی دوبارهسلام خیلی هم بدک از آب در اومده واقعا تو سال فرهنگ دارن شاهکار میکنن آخه یعنی چی که یه مرد میشینه تو خونه و زنش میره سرکار یارو بیکاره ، فک کنم همه ی مردا بیکارن ، خونه ی به اون شیکی داره کلا سبک زندگی آمریکایی رو دارن ترویج میکنن |
|||
|
|
۲:۰۶, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
(۱۴/تیر/۹۳ ۱۷:۲۰)فدايي ولايت نوشته است: بعد از 4 روز اومدم و اعتراف میکنم که کل این فیلم کپیه ، حتی بعضی دیالوگ هاش هم به عینه کپی شده ...یعنی شما خود سریال خارجیهه رو نشستین وقت گذاشتین دیدین... ![]() آقای عزیز... دانش دینی شما نوجوونها از زمان نوجوونی من خیلی بیشتر هست. این مسلماً خیلی خوبه. اما مسئولیتمون هم به نسبت دانشمون بالا میره. شما عالِمید، به عمری که ازش حساب کشیده خواهد شد، و گوش و چشم و دلی که درمورد همهشون از ما سؤال خواهد شد. خلاصه، الآن جوونید و تازه وارد زندگیتون شدین. یهخورده که بگذره، یهچندسال، وقت میرسه برای اینکه وقتی در مورد گذشته فکر میکنیم، از ساعات رفته خوشحال و راضی باشیم، یا از هدر شدنشون حسرت بخوریم... ![]() اگر بدونید الآن، تصویری که از دوران فیلمدوستی و آهنگدوستیام دارم، گوش دراز روی سرش داره! ![]() ![]() ![]() این نگاه به گذشته، إنشاءالله وقتی برای شما پیش بیاد، با خوشحالی و رضایت باشه.
|
|||
|
|
۱۰:۵۳, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
البته دیدن سریال خارجی صرفا وقت گذرونی نیست.
ولی بدبختی از یه سریال عادی خارجی هم کپی نکردن که :| یکی از مبتذل ترین سریال های آمریکایی ![]() حداقل از واکینگ دد تقلید میکردند یه ذره جذابیت داشت ( )
|
|||
|
|
۱۲:۲۶, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
(۱۵/تیر/۹۳ ۱۰:۵۳)Ali#59 نوشته است: البته دیدن سریال خارجی صرفا وقت گذرونی نیست. حداقل از یه سریال با کلاس تر تقلید میکردن ![]() ![]() ![]() نظرتون درباره بازی تاج و تخت چیه ؟؟؟ عالی میشد کپی اون فیلم !!! ![]()
|
|||
|
|
۱۳:۳۰, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
|
سلام
(۱۵/تیر/۹۳ ۱۰:۵۳)Ali#59 نوشته است: البته دیدن سریال خارجی صرفا وقت گذرونی نیست. (۱۵/تیر/۹۳ ۱۲:۲۶)Yaser_h2011 نوشته است: حداقل از یه سریال با کلاس تر تقلید میکردن دوستان انتظار دارین که این سریالی که اسم بردین با چه شیوه ای درست میشد؟ افسانه سه برادران نسخه عروسکیش؟ یا اینکه سریال بازی تاج و تخت و وایکینگ رو با سبک شاهنامه؟ خوشم میاد دوستان توقعشون کمم نیست
|
|||
|
|
۱۵:۲۱, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
(۱۵/تیر/۹۳ ۲:۰۶)درست پسند نوشته است: یعنی شما خود سریال خارجیهه رو نشستین وقت گذاشتین دیدین... برادر توی این ماه رمضونی چرا تهمت میزنید آخه ![]() من کی گفتم کل اون فیلمو دیدم؟؟ به جان خودم همین تصویر پست اول ، تنها تصویریه که من از این فیلم دیدم آخه چرا پشت سر مدم حرف در میارید؟ درسته بیکارم ولی نه در اون حد که این خضعبلات رو نگاه کنم ![]() ![]() اولین آخرین سریال کامل خارجی که دیدم ، فرار از زندان بود که سه چار سال پیش با دوبله رسمی و سانسور شده دیدم واقعا هم معرکه بود...بعدشم سریال رو دستش نیومد (نظر شما محترم) ، برای همینم دیگه سریال خارجیو ندیدمالبته تا یه ماه پیش داشتم سرزمین آهنو از شبکه 3 میدیدم که فکر میکنم سریالای آسیای شرقی که از ایران پخش میشه ، اصن فیلم خارجی به حساب نمیاد ![]() ![]() اگه بخوام خیلی صادق باشم ، باید بگم هشدار برای کبری 11 رو هم از شبکه تهران نگاه میکنم که سری 2014 اش واقعا مضخرف در اومده چون یکی از شخصیت های اصلی فیلم همون اول خداحافظی کرد ![]() کللل جیک و پوک زندگی من همین بود...گفتم قشنگ شفاف سازی کنم که دیگه حرفی توش نباشه ![]() یاعلی |
|||
|
|
۱۶:۱۱, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #30
|
|||
|
|||
|
آقا چرا دعوا میکنید من چند فصل از سریال مدرن فامیلی دیدم!!
اتفاقا اصلا صحنه و کلمات رکیک نداره!! اصلا...در حدی که میتونید به راحتی با خانواده بشینید و ببینید!! در بین تمام سریالهای آمریکایی که دیدم این سریال کمترین کلمات رکیک و صحنه های +18 داشته!!(یعنی اصلا نداشته!) ببینید داستان این سریال همونجور که از اسمش پیداس روایتگر داستان زندگی سه خانواده آمریکایی! 1-یک مرد 63 ساله که با زنی جوان و مهاجر اهل کلمبیا ازدواج کرده و پسر کوچیک اون زن هم به عنوان فرزند خوانده قبول کرده! 2- دو زوج مرد همجنسگرا...که یکی از این آقایون( ) پسر این پیرمرده هست،این زوج در ابتدای فیلم یک کودک بی سرپرست رواز ویتنام به فرزندی قبول میکنن! 3-یک خانواده که صاحب سه فرزند هستند! یک دختر نوجوان(که دارای مشکلات و مسائل خاص خودشه!!) یک دختر کوچیکتر که خیلی باهوشه و درسش خوبه! و یک پسر خردسال که یه خورده گیچ و خنک تشریف داره!! مادر این خانواده میشه دختر اون پیرمرده!! هر قسمت فیلم یک مشکل و یک نکته اخلاقی و پند رو به همراه داره...(البته نباید انتظار داشته باشید این نکات و پندها با تعالیم اسلام و فرهنگ ایرانی تنظیم شده باشن ![]() ![]() )در کل بگم به نظرم سریال جالبی هست و میتونید به راحتی با خانواده بشینید و اون رو ببینید!! (حتی اون زوج همجنسگرا هم هیچ گونه صحبتی بینشون رد و بدل نمیشه!!) در این حد سریالش خوب بوده که حتی ظاهرا کپی ایرانی اون هم خوب از آب در اومده!!! ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| کمک فکری برای سریال حضرت موسی | سید ابراهیم | 56 | 9,185 |
۵/بهمن/۹۶ ۰:۲۴ آخرین ارسال: El-Yasin |
|
| سریال های فارسی وان در صداوسیما | A.E | 25 | 7,804 |
۵/دی/۹۵ ۲۲:۴۴ آخرین ارسال: A.E |
|
| نگاهی به سریال "کیمیا" | شیدا | 36 | 14,722 |
۱۲/اسفند/۹۴ ۸:۴۳ آخرین ارسال: t.kam67 |
|
| سوتی شبکه تماشاااااااا :))))))) (سریال دونگ یی) | Yaser_h2011 | 21 | 19,062 |
۲۶/تیر/۹۳ ۱۶:۴۲ آخرین ارسال: Yaser_h2011 |
|
| سریال «ستایش 2» توقیف شد | انتصـار | 17 | 7,196 |
۳/تیر/۹۳ ۱۴:۰۰ آخرین ارسال: soora |
|
| ضلع غربی ساختمان پزشکان (مستندی درباب فرویدزدگی این سریال) | مینو | 1 | 2,296 |
۲۸/فروردین/۹۳ ۱۷:۳۶ آخرین ارسال: هادی... |
|
| استفاده نادرست از اسامی مقدس در سریال ها و فیلم ها | Cavalier | 17 | 9,168 |
۱۲/فروردین/۹۳ ۲۱:۴۸ آخرین ارسال: سیمرغ |
|

![[تصویر: 392083_155.jpg]](http://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1393/4/9/392083_155.jpg)
![[تصویر: 392084_931.jpg]](http://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1393/4/9/392084_931.jpg)

![[تصویر: 1397632847377953_large.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8128858842/1397632847377953_large.jpg)