|
سوالات در جلسات خواستگاری
|
|
۸:۵۰, ۲۹/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/شهریور/۹۳ ۱۷:۵۴ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
![]() سلام خدمت همه دوستان! چند وقت پیش توی یه تاپیکی من گفتم که توی 4 جلسه هم میشه فهمید که طرف به درد ازدواج میخوره یا نه! رضوانه - که معرف حضور همه دوستان هست - به من پیام داد و گفت بگین چه سوالاتی میپرسیدین که توی 4 جلسه میتونستین تصمیم بگیرین.منم گشتم و سوالات رو پیدا کردم. خواستم در ادامه تاپیک "چگونگی طرح سوالات در جلسه خواستگاری" بنویسم که همین جا جا داره به همه توصیه کنم اون تاپیک رو بخونن، اما دیدم اونجوری سوالاتی که نوشته میشه توی پست اول نیست که درباره اش صحبت کنیم... این شد که بر این شدم یه تاپیک جدید بزنم و بعد از نتیجه گیری با اون تاپیک ادغامش کنم. بریم سر اصل مطلب: پرسیدن سوالات در جلسات خواستگاری واقعاً مهمه. ما که ادعا داریم بهترین شیوه خواستگاری، خواستگاری سنتیه، باید براش یه راهکار ارائه بدیم که این شیوه نتایج خوبی هم داشته باشه. البته نتایجش از بقیه شیوه های خواستگاری بهتره، اما هنوز 100% تضمین شده نیست. در ادامه میخوایم سوالات و روشهای کنکاشی رو معرفی کنیم که امکان ورود به راهی اشتباه رو ازمون بگیره. از همین جا هم اعلام میکنم، تاپیک گفتگو محوره... یعنی سر هر کدوم از گزینه ها که بحث داشتین، با هم صحبت میکنیم... یکسری نکات رو قبل شروع بحث بگم:
من توصیه ام اینه که توی جلسه اول سوالاتی کلی درباره خود پسر و خانواده اش بپرسین... یک بیوگرافی کلی از خودتون بگین! که شامل سن و سالش، رشته تحصیلیش، مقطع تحصیلیش، اوضاع کارش، تحصیلات پدر و مادر، خواهر و برادرها و تعداد خواهر و برادرها، عروس ها و دامادها، شغل پدر و مادر، خواهر و برادرها و ... جواب ها هم تستی نیست... بااااید توضیح کامل بخواین... البته معمولاً آقا پسرها خودشون این چیزها رو با آب و تاب فراوون تعریف میکنن. چون همونقدر که شما میخواین خوشبخت بشین، اونا هم میخوان که خوشبخت بشن. لذا باید فرض رو بر این بذارین که هیش کدوم از طرفین دروغ نمیگن... در این بین، اگه کسی دروغ بگه یا اخلاقیاتش طوری باشه که مد نظر شما نباشه، حتماً خودش رو لو خواهد داد. پس یکم توکل هم لازمه... یعنی از خدا بخواین که اگه طرف ناتو از آب دراومد، حتماً دستش براتون رو بشه. سطح اجتماعی و شعور خانوادگی پسر از همین جلسه اول قابل حدس خواهد بود. یعنی از دسته گلی که میارن، تا صحبتهایی که رد و بدل میشه، همه و همه راهنما خواهد بود برای شما. منظورم این نیست که دسته گل باید گرون باشه، اما طبیعی و مصنوعی بودنش، آماده بودن یا چیده شدنش، انتخاب چه گل هایی و ... تا حدودی کمک میکنه... سر موقع اومدن یا دیر اومدنشون... کیا رو با خودشون میارن! بعضی خاله ها یا خواهر ها هم میرن خواستگاری پسرشون... مامان ها هم که دارن اون اتاق با هم صحبت میکنن، بعد از این که رفتن، صحبت ها رو با اطلاعاتی که مامانتون کسب کرده چک کنین که تناقضی توش نباشه... چون اونا هم جلسه اول در مورد خانواده ها بیشتر صحبت میکنن. توی جلسه اول خواستگاری، همون لباسی رو بپوشین که توی مهمونی های عادی میپوشین. یعنی اجازه بدین پسر و مامانش ببینن که شما با چه پوششی و با چه تیپ لباسی میگردین. یعنی اگه بلوز و شلوار لی میپوشین، همونجوری لباس بپوشین و روش چادر سر کنین. خلاصه این که واسه جلسه اول خواستگاری زیاد تیپ نزنین. خودتون باشین که بعداً گفته نشه، ما فکر نمیکردیم تو و خانواده ات اینجوری باشین! یه 10 دقیقه و یه ربعی هم توی پذیرایی در کنار مامان ها بنشینین و خودتون باشین... از اینجا میتونین یه ذره از روابط اجتماعی طرفین رو بررسی کنین... هم مدل حرف زدن مامانشون و هم حرف زدن خود آقا پسر... هم حرفهایی که میزنه و هم مدل حرف زدنش... میوه خوردنش که چه میوه ای رو انتخاب میکنه! مثلاً کیوی رو اگه انتخاب کرد، بدونین، زیاد براش مهم نیست آب از دستاش بچکه و ممکنه آبروش بره... اما اگه خیار یا موز رو انتخاب کرد، بدونین براش مهمه که جلوی 4 تا غریبه کثیف کاری نکنه. میتونین این جزئیات ریز رو تعمیم بدین و بعداً که قراره درباره اخلاقیات بپرسین، چک کنین و ببینین درسته یا نه! مثلاً این که همینجوری که توی پذیرایی نشسته داره شر شر عرق میریزه یا داره تند تند جواب شما و مامانتون رو درباره بازار بورس میده... البته منظور من تقبیح هیچ کدوم از این رفتارا نیست... اما باید این نکات ریز رو مد نظر داشته باشین که مثلاً اگه پسر خجالتی و ماخوذ به حیا بود، فردا بهش غر نزنین که تو چرا روابط اجتماعیت ضعیفه... چشماتون رو خوب و کامل باز کنین... جلسات خواستگاری جای سختگیری و دقته و بعد از ازدواج جای آسون گیری و چشمها رو روی عیب همدیگه بستنه... لذا قاطی نکنین که قبل از ازدواج آسون بگیرن و بعد از ازدواج بخواین همدیگه رو درست کنین! حالا فعلاً در مورد جلسه اول صحبت بکنیم، اگه مشکلی نبود، جلسه دوم رو مطرح خواهم کرد... پس ان شاءالله ادامه خواهد داشت... جلسه دوم جلسه سوم جلسه چهارم |
|||
|
| آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۶:۱۲, ۳۱/تیر/۹۳
شماره ارسال: #61
|
|||
|
|||
|
سلام
دوباره امدیم (۳۱/تیر/۹۳ ۱۵:۲۱)moze84 نوشته است: ممنون از این ستاد حمایتی... چرا یه شبه زیبا نشدن؟با اینهمه جراحی هایی که در ایران صورت میگریه ( رکورد دایم تو دنیا) همه چیز ممکنه . از تن تاک دیگه بگیر تا ... اقا معیار اصلیتون زیبایی نباشه از من گفتن ، وقتی یکی یکم بهتر ببنین پشیمون میشنا. [b]مَـن تَـزَوَّجَ امرَأةً لا يَـتَزَوَّجُها إلاّ لِـجَمالِها لَم يَرَ فيها ما يُحِبُّ ، ومَن تَزَوَّجَها لِمالِها لا يَتَزَوَّجُها إلاّ وَكَلَهُ اللّهُ إلَيهِ ، فعلَيكُم بذاتِ الدِّينِ .پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم :هر كه با زنى به خاطر زيبايیاش ازدواج كند ، دلخواه خود را در او نبيند و هر كه با زنى به خاطر مال و ثروتش ازدواج كند خداوند او را به همان مال و ثروت واگذارد ، پس بر شما باد به (ازدواج با) زنان متديّن .بحار الأنوار : 103 / 235 / 19 دوستان اگه قرار باشه بخاطر ظاهر و ... شروع کنیم نقص هارو با دورغ پوشوندن که دیگه باید فاتحه رو بخونیم همین اول. (۳۱/تیر/۹۳ ۱۵:۲۷)ELENOR نوشته است: حرف شما درسته ...اولین جلسه که دیگه وقت نمیشه از این حرفای ... زد. بابا خودتونو قشنگ معرفی کنین و هدفتون رو از تشکیل خانوده بگین. خو یکی بخاطر اینکه نسلش باقی بمونه یکی برای تحکیم ایمانش یکیم برای اینکه از دست خونواده خسته شده میخواد مشتقل بشه یکیم میخواد ارامش بیشتری داشته باشه و ... همینم اگه زیرنویس نره و نیاد بازم کم میاد وقت. پس الکی وقت برای حرفای اضافه نزارین. (۳۱/تیر/۹۳ ۱۵:۳۲)یاســین نوشته است: کلا هر چی موزه جان بگه من یه تبصره میزنم ببخشین الان نسل جدیدا خودشون یپا تجربه هستن دانشکاه نرفته ، ولی دانشگاه رفته ها رو براشون کلاس درس میزاره ![]() حالا دخترای پولدار و زیبا فقط دقت کنن؟ یعنی پسرا این وسط نباید دقت کنن دیگه؟ همینه که من میگم باید مادرا مراقب باشن تا عرسشون کی میشه ![]() "ستاد پسران تک فرزند":heart: ![]() خانمها چطور تو بحث پنهان کاری مالی بو میگفتین راست بگین - یادونه که کدوم پست رو میگم- اسم پستش یادم رفت- خالا اینجام که اول زندگیه باید اون پایه هارو محکم کمیم - هم مرد و هم زن - برای ایندشون. راستی مراقب اینم باشین که طرفتون از ایناس که با صدای خوردن مثلا خیار وامثالهم مشکل داره یا نه! ![]() چون بعضیا هستن که با هر سرو صدایی قشنگ پیاده روی میشه رو مغزشون حتی صدای تیک تاک ساعت. اینارو حتما در نظر بگیرین.
|
|||
|
|
۱۶:۳۷, ۳۱/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/تیر/۹۳ ۱۶:۴۹ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #62
|
|||
|
|||
(۳۱/تیر/۹۳ ۱۶:۰۷)help me نوشته است: ممنون آدم پر انرژی خودش رو توی جلسات رسمی هم نشون میده... اینجور آدما بالذات مجالس رو دست میگیرن... حالا طرف خیلی دیگه خجالت بکشه، یکی دو تا حرکت میکنه که معلوم میشه شیطونه... من بهت قول شرف میدم... (۳۱/تیر/۹۳ ۱۶:۱۲)mahdy30na نوشته است: سلام مامان بزرگم میگه به خوشگلیت نناز که به تبی بنده، به مالت نناز که به شبی بنده... اصولاً این چیزا واسه کسی نون و آب نمیشه... قیافه اصولاً بچه شاه پریون باشه یا دیو دو سر، بعد از 6 ماه کاملاً عادی میشه... اما واسه کسانی که میخوان زندگی کنن، نه اونایی که فقط میخوان لذت جنسی رو تجربه کنن... (۳۱/تیر/۹۳ ۱۶:۱۲)mahdy30na نوشته است: اولین جلسه که دیگه وقت نمیشه از این حرفای ... زد. بابا خودتونو قشنگ معرفی کنین و هدفتون رو از تشکیل خانوده بگین. خو یکی بخاطر اینکه نسلش باقی بمونه یکی برای تحکیم ایمانش یکیم برای اینکه از دست خونواده خسته شده میخواد مشتقل بشه یکیم میخواد ارامش بیشتری داشته باشه و ...الآن بحث جلسه دومه که زیرنویس هم دیگه نباید بیاد و بره و وقت هم زیاده... (۳۱/تیر/۹۳ ۱۶:۱۲)mahdy30na نوشته است: حالا دخترای پولدار و زیبا فقط دقت کنن؟ یعنی پسرا این وسط نباید دقت کنن دیگه؟پسرا که باید دقت کنن... اما قبول بفرمایید که دخترا زودتر گول میخورن تا پسرا و اگه دختری گول بخوره بیشتر زندگیش رو میبازه تا پسری که سرشو گول میمالن... (۳۱/تیر/۹۳ ۱۶:۱۲)mahdy30na نوشته است: خانمها چطور تو بحث پنهان کاری مالی بو میگفتین راست بگین - یادونه که کدوم پست رو میگم- اسم پستش یادم رفت- خالا اینجام که اول زندگیه باید اون پایه هارو محکم کمیم - هم مرد و هم زن - برای ایندشون.بحث های مالی مال جلسات آخره... صبر کنین یکم... |
|||
|
|
۱۷:۰۰, ۳۱/تیر/۹۳
شماره ارسال: #63
|
|||
|
|||
|
میخواستم جواب بدم که موزه جان زحمتشو کشیدن
زمان ما دخترا راحت گول میخوردن،البته این نشانه خوبیه اما الانیا بعضیاشون گرگن والا |
|||
|
|
۰:۵۷, ۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #64
|
|||
|
|||
|
دخترای عزیزی که فک میکنن زود گول میخورن...
به تجربه مادراتون خیلی دقت کنید... مثلا مادر من از راه رفتن طرفش میفهمه چند مرده حلاجه!!! ![]() ![]() خواهرای گل خودم و آقا پسرا ، توجه کنید که زمان خاستگاری سعی کنید فوق العاده زیرک باشید... اما این به این شکل نباشه که حالا طرف یه مقدار استرس داره ،بذارین به پای ...(حالا هرچی!) و این هم نباشه که طرف تابلوئه چیکارس، اما چشماتون بسته باشه.... |
|||
|
|
۵:۱۶, ۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #65
|
|||
|
|||
(۳۱/تیر/۹۳ ۱۶:۱۲)mahdy30na نوشته است: راستی مراقب اینم باشین که طرفتون از ایناس که با صدای خوردن مثلا خیار وامثالهم مشکل داره یا نه! من از ضرب زدن خیلی بدم میاد مثلا یکی ضرب آهنگ بگیره رو میز ( جز در مواقع تفریح و شادی ) یا با پاش هی رو زمین با یه ریتم منظم یا نامنظمی بزنه وای که چقدر داغون میشم بخصوص اگه مشغول کاری باشم و باعث بشه تمرکزم از دست بره یعنی من الان باید با خودم چیکار کنم |
|||
|
|
۱۰:۵۴, ۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #66
|
|||
|
|||
|
یه سوال مهم
اگر نقطه ضعفی داشته باشیم، چه از لحاظ مالی، چه جسمی و چه خانوادگی، در همان جلسه اول بگوییم؟ و یا اصلا بگذاریم خودش آرام آرام بفهمد یا نه...روی این هم تبادل نظر بشود خوب است. پ ن: حالا دوستان فکر میکنند سید ابراهیم معلولیتی دارد که این سوال را کرده ![]() ![]()
|
|||
|
|
۱۱:۱۲, ۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #67
|
|||
|
|||
|
سید نیت کردی دوباره شروع کنی ، یکی به خانم سید خبر بده
|
|||
|
|
۱۱:۱۷, ۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #68
|
|||
|
|||
|
|
۱۱:۴۹, ۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #69
|
|||
|
|||
|
سلام
یکی از دوستام یه بیماری گوارشی داشت،بعد من ازش پرسیدم از همون اول به خاستگارا میگی یا نه این جوابو داد. گفت که جلسه اول و دوم نمیگم چون وقتی دختر سالم هست طرف نمیاد با من ازدواج کنه،در جلسات اول هم معمولا عاطفه ای وجود نداره اما گاهی اوقات شخصیت بعضی ادما خیلی عمیقتر و متعالی تر از این هست که حالا یه نقص بتونه اون ادم رو زیر سوال ببره. در واقع در جلسات دوم-سوم مطرح شه،به طرف مقابل این اجازه رو داده که یکم با شخصیتش اشنا شه،ببینه اون نقص میتونه اون حسن ها رو زایل کنه یا نه. نمیدونم منظورمو رسوندم یا خیر اگه توضیح لازم بود بفرمایید اما مطرح کردنش در جلسه اول مناسب نیس |
|||
|
|
۱۱:۵۸, ۱/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/مرداد/۹۳ ۱۱:۵۹ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #70
|
|||
|
|||
(۱/مرداد/۹۳ ۱۰:۵۴)سید ابراهیم نوشته است: اگر نقطه ضعفی داشته باشیم، چه از لحاظ مالی، چه جسمی و چه خانوادگی، در همان جلسه اول بگوییم؟ و یا اصلا بگذاریم خودش آرام آرام بفهمد یا نه...روی این هم تبادل نظر بشود خوب است. آقا ابراهیم بستگی داره... مثال میزنم، اما اگه کسی مورد مثال دیگه ای در نظر داشت، بگه... مثلاً برادر من در شرف طلاقه... الآن 2 ساله که با خانمش در کشمکش جدایی هستن... خواهر من 9 ماه پیش عقد کرد... همون روزا که همسرشون با خانواده شون میومدن، جلسه دوم یا سوم بود که مامانم به مامان همسرش گفته بود... ایشون هم گفته بودن که برای ما مهم نیست... یا مثلاً یکی از خواستگارهای خواهرم، پدرش ازدواج مجدد کرده بود و ورشکسته مالی هم شده بود... اما پسر مستقل بود و از راهی که پدر رفته بود، خوشحال نبود... لذا برای ما مهم نبود... این که این مسائل گفته نشن که خیلی بده... مشکلات خانوادگی یا مالی باید مطرح بشه و اتفاقاً باید کامل هم بررسی بشه... میشه یه جلسه بین جلسه دوم و سوم در نظر گرفت و کلاً در مورد این موضوع صحبت کرد... اگر زیاد هم قابل بحث نباشه، میتونه 10-15 دقیقه توی همین جلسات رو به خودش اختصاص بده... اما مشکلات جسمی بحثش متفاوته... خیلی مصداق داره... همه که مثل احسان و سولماز نیستن که ... پس بهتره این مسائل، اگه قابل مطرحه قبل از عقد مطرح بشه... ببخشید! من امروز زیاد حال خوبی ندارم برای پاسخگویی... شاید دری وری زیاد بگم... قلبم داره از قصه بچه های غزه میترکه... |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| چگونگی طرح سوالات در جلسه خواستگاری !؟ | MESSENGER | 126 | 88,777 |
۴/اسفند/۹۵ ۹:۴۲ آخرین ارسال: nafas |
|
| دعاها و اعمال قبل از ازدواج و خواستگاری ... | soshiant | 15 | 7,845 |
۸/فروردین/۹۴ ۰:۵۰ آخرین ارسال: soshiant |
|
| بهترین شیوه خواستگاری | زینب خانوم | 55 | 15,191 |
۲۷/مرداد/۹۳ ۱۵:۵۰ آخرین ارسال: زینب خانوم |
|
| اگر رفتگری به خواستگاری برود | soheyl68 | 32 | 12,801 |
۲۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۸:۳۸ آخرین ارسال: soheyl68 |
|

![[تصویر: f6g0gfexk9v15truu7r7.jpg]](http://8pic.ir/images/f6g0gfexk9v15truu7r7.jpg)
- به من پیام داد و گفت بگین چه سوالاتی میپرسیدین که توی 4 جلسه میتونستین تصمیم بگیرین.