کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا عاشورا ارزش پول خرج کردن دارد؟؟؟
۱۲:۰۷, ۲۵/مرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مرداد/۹۳ ۱۲:۱۲ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

برنامه "دیروز، امروز، فردا" پنجشنبه شب گذشته با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین واعظی، استاد حوزه و دانشگاه و نجفقلی حبیبی، رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبایی از شبکه سوم سیما روی آنتن رفت.
متاسفانه در این برنامه که قرار بود به بررسی ضرورت‌های فرهنگی جامعه بپردازد، سخنان نامربوطی از نجفقلی حبیبی در خصوص عزاداری سید‌الشهدا(علیه السلام) بیان شد.

نجفقلی حبیبی در این برنامه با اشاره عزاداری سید‌الشهدا(علیه السلام) به این مضمون اظهار داشت:

«شما سالانه برای بعضی چیزها چقدر خرج می کنید؟ در همین ایام عاشورا چقدر پول ها خرج می شود بازده فرهنگی‌اش چقدراست؟ هیچی! چهارتا گریه و تمام می‌شود».

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

شاید برای یادآوری بد نباشد که درباره بازده فرهنگی "چهارتا گریه" بر سیدالشهدا(علیه السلام) سخنی بگوئیم :

امام خمینی (رحمة الله علیه) در جایی از سخنان خویش در خصوص ضرورت اشک ریختن بر مصائب امام حسین(علیه السلام) می‌فرمایند:

«ما ملت گریه سیاسى هستیم، ما ملتى هستیم که با همین اشکها سیل جریان مى‏ دهیم و خرد مى‏ کنیم سدهایى را که در مقابل اسلام ایستاده است».
(صحیفه امام، ج‏13، ص: 327 )

ایشان در جایی دیگر تاکید می‌کنند:

«زنده نگه داشتن عاشورا با همان وضع سنتى خودش از طرف روحانیون، از طرف خطبا، با همان وضع سابق و از طرف توده‏ هاى مردم با همان ترتیب سابق که دستجات معظم و منظم، دستجات ‏عزادارى به عنوان عزادارى راه مى ‏افتاد».
(صحیفه امام، ج‏15، ص: 331
)

ایشان در جایی دیگر می فرمایند :

اینکه در روایات ما براى یک قطره اشک براى مظلوم کربلا آنقدر ارزش قائلند، حتى براى تباکى- به صورت گریه درآمدن- ارزش قائلند، نه از باب این است که سید مظلومان احتیاج به این کار دارد و نه آن است که فقط براى ثواب بردن شما و مستمعین شما باشد. گرچه همه ثوابها هست، ... علاوه بر آن امور عبادیش و روحانیش، یک مساله مهم سیاسى در کار بوده است»
(صحیفه امام، ج‏16، ص: 343 )

در حالی آقای حبیبی حرف از بازده فرهنگی خرج کردن ها برای مراسم عزای سیدالشهدا(علیه السلام) در ایام عاشورا می‌زند که هنوز خاطره گردان‌های عاشورای رزمندگان جوان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس از ذهن‌های ایرانیان پاک نشده است. جوانانی که پای همین منبرها و روضه‌ها بزرگ شدند و تا بستر شهادت در راه خدا را دیدند، به عشق مولایشان امام حسین(علیه السلام) مردانه در این راه قدم گذاشتند.

در حالیکه بسیاری از آقایان روشنفکر که روضه‌خوانی را تحجر می‌دانستند در همان ایام در حال عیش و نوش در خارج از کشور بودند و بعدها هم با آرام شدن فضای کشور به ایران برگشتند و بازهم شروع کردند به بافتن مزخرفات روشنفکری خود در خصوص ملی‌گرایی و ایرانی بودن و آخر هم باز حمله کردن به هیأت‌های عزاداری سیدالشهدا(علیه السلام).

آیت‌الله جوادی آملی چندی پیش در دیدار جمعی از سپاهیان و بسیجیان به نکته جالبی اشاره کردند و فرمودند:

«بسیاری از شماها در متن جنگ حضور داشتید و مشاهده کردید که از 50 پرچمی که در دست این رزمندگان بود به غیر از شعار یا زهرا(سلام الله علیها)، یا حسین(علیه السلام) و یا حسن(علیه السلام) چیز دیگری یافت نمی شد. البته باید بگویم که دفاع از وطن و در این راه تا پای شهادت پیش رفتن از توصیه های دین ماست و این پرچم سه رنگ را همان پرچم یازهرا(سلام الله علیها) حفظ کرد».

بد نیست برای فهمیدن خواص اشک بر سیدالشهدا(علیه السلام) نگاهی هم به توصیه‌های آیت‌الله بهجت(رحمة الله علیه) در این خصوص داشته باشیم. حجت‌الاسلام علی بهجت در گفتگویی در خصوص عزاداری سیدالشهدا(علیه السلام) در نگاه آیت‌الله بهجت(رحمة الله علیه) اظهار داشت:

«پدرم گریه بر سیدالشهدا علیه‌السلام را افضل مستحبات و حتی از نماز شب بالاتر می‌دانست. ایشان می‌گفت :

این حرف چیست که می‌گویند گریه یعنی چه؟ خیلی از انبیاء از خوف خدا بکاء داشته‌اند. آیا از شوق لقاء خدا بکاء نداشتند؟ گریه از شوق رسیدن به معشوق حقیقی عالم داشته‌اند خود انبیاء برای امام حسین (علیه السلام) گریه می‌کردند. آنها وقتی عظمت کار امام حسین (علیه السلام) را درک کردند، اشکشان جاری شد و توسل پیدا کردند. این مسئله، تک بودن و عظمت کار امام حسین (علیه السلام) را نشان می‌دهد

پدرم می‌گفت: خیال می‌کنم گریه بر سیدالشهدا (علیه السلام) از افضل مستحبات باشد است حتی از نماز شب. ایشان در وصیت‌نامه خود ذکر کردند که بعد از من از ثلث مانده‌هایم، مجلس عزا و روضه سید‌الشهدا (علیه السلام) را اقامه کنید. ایشان می‌گفت اگر من در عمرم 50 سال مراسم گرفتم، کم است و بعد از من شما باز هم برایم مراسم روضه اباعبدلله (علیه السلام) را بگیرید».

اینها تنها گوشه‌ای از فضایل و برکات "چهارتا اشکی" است که اینگونه با بی‌حرمتی از آن دم می‌زنند.

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، حوریه سادات ، Bidel.s ، یاســین ، S.A.M ، هادی... ، Ali#59 ، سید ابراهیم ، mahdy30na ، ذره بین ، ISOD ، soora ، رضوانه ، السا ، شیدا ، فدايي ولايت ، عدالت ، نرگس مهدوی ، Mahdy2021 ، آفتاب ، علائم ظهور ، سیمرغ ، Havbb 110 ، عبدالرحمن ، ساجد ، حضرت عشق ، ELENOR ، حسنیه ، m.hossein ، انتصـار ، Mohammad Trust ، mary20 ، میثاق ، amrtat71 ، محمدهادی ، aaaaa ، عبدالرحیم ، mohammadhadi ، جویای حقیقت ، بیداری اندیشه ، مجنون العباس ، قلب ، mkashipazha

آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۱۴, ۴/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #51
آواتار
نقل قول:من وقتی یه سری عباد الدنیا رو در این مملکت میبینم میگم دکتر شریعتی پیششون سروره
یعنی دکتر شریعتی توی عباد الدنیا از همه سر تره؟
لطفا حرمت خودتون رو نگه دارید
این بار سومه که دارم می گم حرمت خودتون رو نگه دارید.
همه بلدن توهین کنن.
یه بار دیگه توهین کنید به عقاید ما، انتظار جمله "لطفا حرمت خودتون رو نگه دارید" نداشته باشید
این اکانت رو می دم دست یه تخریب چی کار بلد
از حافظ گرفته تا همه ی شیوخی که تو این مدت ازشون تعریف کردین رو زیر سوال می بره
جدی دارم می گم
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: a.iman
۲۲:۲۱, ۴/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #52
آواتار
(۴/شهریور/۹۳ ۲۲:۱۴)Bidel.s نوشته است:  یعنی دکتر شریعتی توی عباد الدنیا از همه سر تره؟
لطفا حرمت خودتون رو نگه دارید
این بار سومه که دارم می گم حرمت خودتون رو نگه دارید.
همه بلدن توهین کنن.
یه بار دیگه توهین کنید به عقاید ما، انتظار جمله "لطفا حرمت خودتون رو نگه دارید" نداشته باشید
این اکانت رو می دم دست یه تخریب چی کار بلد
از حافظ گرفته تا همه ی شیوخی که تو این مدت ازشون تعریف کردین رو زیر سوال می بره
جدی دارم می گم

متاسفانه به علت خود درگیری مزمن شما جملات رو به بدترین وضع تفسیر می کنید

عباد الدنیا حجتیه ای های آفتاب پرست هستند که گاهی متحجر و گاهی لیبرالند

هم من شما رو مدت هاست میشناسم و هم شما من رو

نیازی به تعریف از شاهکار های گذشته نیست
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۲۲:۳۳, ۴/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #53
آواتار
من خود درگیری مزمن دارم؟
نقل قول:من وقتی یه سری عباد الدنیا رو در این مملکت میبینم میگم دکتر شریعتی پیششون سروره
این جمله چی معنی می ده؟
یعنی چی پیششون سروره؟
یعنی چی پیششون عبادالدنیا سروره؟
یکی منو روشن کنه
شما داری می گی دکتر شریعنی عباد الدنیایی هست که نسبت به بقیه سرتره؟
همین لفظ عبادالدنیا به کار بردن برای اون متفکر بزرگ به اندازه کافی جنایت محسوب می شه.
ماست مالی نکنید.
من خود درگیری مزمن ندارم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: a.iman
۰:۱۶, ۵/شهریور/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/شهریور/۹۳ ۱۰:۲۵ توسط a.iman.)
شماره ارسال: #54
آواتار
(۴/شهریور/۹۳ ۲۱:۵۸)عبدالرحمن نوشته است:  شما هر تیکه از حرفا رو که دلت خواست بردار و در موردش توجیه کن

صحبت های این منافق کلا زیر سواله

اما در مورد دکتر شریعتی اسم بردی باید یه مطلب خیلی کوتاهی رو بگم

ببینید همه میدونن من نسبت به دکتر شریعتی نقد داشتم و دارم با دلیل

اما یه ویژگی که ایشون داشت این بود که دو رو و منافق نبود

حرفش رو میزد (برخی جاها غلط)

جیره خور فراعنه و قارون ها نبود

نامرد نبود ، دروغگو نبود

من وقتی یه سری عباد الدنیا رو در این مملکت میبینم میگم دکتر شریعتی پیششون سروره

پس خواهشا اسم ایشون رو در کنار این افراد لئیم و بدبخت نیارید
دوست عزیز من اسم ایشون رو بدون هیچ ربطی به اون یکی ایشون آوردم .

ولی شما فکر نمیکنید که کمی یه طرفه به قاضی میرید ؟ اصلا سخنرانی کامل اون قسمت برنامه دیروز و امروز و فردا رو گوش کردید ؟ سوابق اون شخص رو بررسی کردید ؟ واقعا شما در جایگاهی هستید که به یه شخص اینجا توهین کنید و آبرو شونو ببرید ؟ اصلا شما تا چه اندازه از متن های دکتر شریعتی رو فهمیدید ؟ واقعا تونستید نقدشون کنید؟ استاد دانشگاه ما میگفت من میترسم درباره شریعتی چیزی بگم ، ممکنه اون دنیا یقه مو بگیره بگه مردک منظور من این بود ، واسه همین اینو نوشتم ، تو یقین نداری چرا واسه من حرف در میاری ؟! الان شما هم یقین دارید از حرفاتون ؟
میان دروغ و حقیقت چهار انگشت فاصله است ...
۱۶:۳۰, ۶/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #55
آواتار
حیف نیست تو تالار به این خوبی ، اینجور آدم ها با اینگونه رفتارشون میان و ناحق رو حق جلوه میدن ؟!
اصلا همین رفتار باعث بوجود آمدن این جبهه ها تو کشور نشده ؟!
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا