کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ناخوانده ها... غربتی ها(کتب معلم شهید،دکتر علی شریعتی)
۱۳:۰۶, ۲۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
من چند هفته ای هست که تصمیم جدی گرفتم درباره آثار دکتر شریعتی تحقیق کنم و چرا و چگونگی ایدئولوژی اش رو بشناسم
قبل از این از بچگی با کتاب "پدر! مادر! ما متهمیم!" زندگی کردم.
به توصیه صاحب نظر ها به دنبال کتاب "طرحی از یک زندگی" گشتم تا پیدایش کنم. تمام کتابخانه های شهر رو گشتم و خبری نبود. تمام اینترنت رو گشتم و خبری نبود. مگر یک جا که اون هم چند وقتی هست حق نشر نداره.
همین اوضاع برای کتب دکتر علی شریعتی بود. در کتابخانه ها داخل آرشیو، عناوینی از دکتر شریعتی بود و در سیستم های جستجو نیز این کتب رو پیدا می کردم اما موجودی ها صفر بود یا کتابخانه ها، این کتب رو ترخیص کرده بودند و نداشتند.
یه جورایی حس می کردم کسانی هستند که نمی خوان کتب دکتر شریعتی در جامعه منتشر بشه.
دنبال دلیلش گشتم
دلیلش رو از کجا باید پیدا می کردم؟ بهترین گزینه همان کتاب هاش بود.
چند وقتی هست که شروع کردم و دارم کتاب هاش رو می خونم. روی نوشته هاش فکر می کنم.
امیدوارم به جوابم برسم.
بگذریم!!
قرار نیست دعوا کنم. فقط همین اول بگم که دو تا قمه زیر تختم دارم...
اولین کتابی که می خوام معرفی کنم کتاب ابوذر هست.
ابوذر
این کتاب نوشته هایی از زندگی ابوذر، پنجمین گروییده به اسلام مخمدی هست. اما فقط یک کتاب نیست. 193 صفحه پر از نکته، آیه و حرف. کلمه به کلمه روایت از یک حماسه می ده.
نمی دونم چرا اما وقتی این کتاب رو می خوندم همه اش تصویری از فیلم شجاع دل در نظرم می یومد.
ابوذر یک مبارز بزرگ بود. این رو در این کتاب به خوبی درک کردم.
ابوذر می تونه یه الگو فوق العاده برای جوانان این مملکت باشه. خوی مبارزه طلبی و حق گرایی اش می تونه الگوی خوبی باشه
با خودم گفتم چرا صدا و سیما نمی یاد زندگی این اسطوره رو به تصویر بکشه؟ زندگی فوق العاده زیبا و بیدارگرایانه ای داشته
نمی دونم! هر کسی تو این تالار فیلم نامه نویسی بلده، ازش خواهش می کنم این کتاب رو فیلم نامه کنه.
این کتاب در حال حاضر چند تا نمایشنامه ازش هست که تو تئاتر های تهران اجرا شده اما فقط منورالفکر ها هستن که به تئاتر می رن.
نکته ای که از دکتر شریعتی یافتم در این کتاب این بود که شدیدا از عمر ستیزی و ابوبکر ستیزی خودداری کرد. به خوبی واقعیت رو به کلمه کشید و به خاطر تعصبات جاهلی شیعه های وقت که مراسم عمر کشون برگزار می کردن، این معلم، عمر و ابوبکر را آنگونه که بود به کلمه کشید.
دانلود کتاب ابوذر از معلم شهید، دکتر علی شریعتی
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، مجتبی110 ، | جستجوگر | ، سید ابراهیم ، Bamdaad ، اسکای ، السا ، Ali#59 ، هادی... ، N.Mahdavian ، عبدالرحیم ، آفتاب ، ندا دهنده ، حضرت عشق

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۰:۲۷, ۳۰/شهریور/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/مهر/۹۳ ۰:۲۲ توسط N.Mahdavian.)
شماره ارسال: #11
آواتار
خب و اما جمله ای که قرار بود سندش را بیاورم. ابتدا باز جمله را می ارم چون به نظر من بسیار بسیار مهم است:

امام خامنه ای: «نظرات مرحوم شهید مطهری درباره شریعتی - چه در آغاز آشنائیشان که تا دو سه سال از وی به نحو شگفت آوری ستایش می کرد و چه در سالهای بعد که از او به نحو شگفت آوری مذمت می فرمود
- غالبا مبالغه آمیز[b]... بود. در همین مطالبی که ایشان به امام مرقوم داشته، نشانه های بزرگنمایی آشکار است. برخی دیگر از دوستان ما از جمله مرحوم شهید بهشتی نیز همین نظر را در باره اظهارات شهید مطهری داشتند.»
[/b]
کتاب«جریانها و سازمانهای مذهبی - سیاسی ایران» نوشته رسول جعفریان از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی.

قضیه جالب اینکه چاپ سوم را زمانی که حضرت آقا میخوانند، این پاورقی ها را می نویسند و اختصاصا برای جعفریان می فرستند و ایشان در جلد ششم صفحه 476 کتابشان می آورند. خب این از این.
الان طوری شده که تا کسی می خواهد جمله ای را به ایشان اسناد بدهد از طرف حزب اللهی ها می شود ضد دین و غربزده و... حد تعادل را نگه داریم.

حد تعادل این است: شریعتی نه دشمن بود و نه معاند و نه کامل... شریعتی ناقص بود که باید با موارد دیگر خوانده شود. حالا چرا ناقص بود چون انسان است. والبته انسانی رو به کمال و در جستجوی شدن.
[/font]
حالا دیگه از دوستان عزیزم خواهش میکنم بگذاریم بی دل گرامی بحثشان را ادامه دهند.

[font=Tahoma]
یا علی مدد

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، مجتبی110 ، N.Mahdavian ، میم.حسین.الف
۱۰:۲۸, ۳۰/شهریور/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/شهریور/۹۳ ۰:۵۸ توسط N.Mahdavian.)
شماره ارسال: #12
آواتار

بازگشت به خوشستن
این مکتوب حرفی نسخ ناشده و نسخ ناشدنی هست. به نظر من در همه اعصار به درد ما می خوره و بایدِ بایدِ باید خونده بشه
این مکتوب 23 صفحه دلایل هزینه غرب برای غرب زدگی مستعمره هاش رو بیان می کنه
دلایل مختلفی که ما امروزه هم بهش دچار هستیم و در آینده نه تنها از طرف غرب بلکه از سمت و سو های دیگری نیز به ما هجوم خواهند آورد.
در انتها مکتوب راه حلی ارائه شده که به نظر من یک زمانی (حوالی انقلاب تا پایان جنگ تحمیلی) بهش توجه شد و حقیقتاً خوب حرکتی درباره اش شد. اما امروز دوباره سهل انگاری شد.
بحث معدن طلا ای هست که بهش می گیم فرهنگ ایرانی-اسلامی. ما می خوایم به بهترین نحو ازش استفاده کنیم اما باید عده ای(خیلی کم هستن) مقدس مأب(مثل عثمان) این معدن رو دارن پایمال می کنن.
از طرفی غرب هم به دنبال اکسید کردن طلا با هر سختی هست.
ما باید سعی کنیم از همان اکسید نشده ها استفاده کنیم و در زمان مناسب، طلا های اکسید شده رو جایگزین کنیم.
نمی خوام خیلی زوم کنم اما دیگه می گم. مثلاً شخصیت ابوذر هنوز مسخ نشده. زندگی اش هنوز اونقدر بازتاب نداشته که مسخ بشه. باید با یک حرکت سنجیده این زندگی رو در سطح جامعه بازتاب بدیم و بگیم که اگر اونها اسپارتاکوس رو دارن، ما ابوذر رو داریم که صد برابر ولاتره
بگذریم
دانلود مکتوب بازگشت به خویشتن از دکتر علی شریعتی
برخی دوستان پ.خ دادن که من کار درستی نکردم حضرت امیر رو علی خطاب کردم. فقط بگم که من بعد از گذاشتن یه کتاب خاصی از دکتر شریعتی، دلیلم رو بازگو می کنم. بعد اون میام و تک تک ارسال هام رو ویرایش می کنم و جای علی، عبارت حضرت امیر رو قرار می دم.
والسلام
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، اسکای
۱۷:۳۱, ۳۰/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
من فقط یه چیزی بگم واسه اونایی که این کتاب آخری رو دانلود کردن(که هیچکسی دانلود نکرده)
توی این کتاب آخراش که راه حلی برای بازگشت به خویشتن معرفی می کنه می گه این بازگشت باید بازگشت به تاریخ کهن ایران باشه.
اما این تاریخ کهن اسلام رو بعدش جدا می کنه. می گه یه قسمت بعد اسلام داره و یه قسمت قبل اسلام
می گه اسلام مثل یه قیچی این دو برهه رو از هم جدا کرده
اولاً ممکنه در نگاه اول بگیم یه تناقض در حرف هاش هست. چند خط بعدش به شدت تاریخ پس از اسلام به ویژه قرن 4 تا قرن 10(دوران طلایی ادبیات اسلامی-ایرانی) رو می کوبه
از طرفی نمی گه تاریخ اصیل ایران تاریخ قبل از اسلامه
اینجا یه سردرگمی هست که پس فرهنگ ایرانی و شخصیت خودساخته ایرانی متعلق به چه دوره ای هست؟
ارجاع می دم به "آری برادر! چنین بود!"
یعنی منظور دکتر شریعتی از فرهنگ، اون فرهنگ ضد ظلم و ضد استعماری بود. چیزی فراتر از دوره های تاریخی(بسطش نمی دم که زیاده)
حالا این فرهنگ می تونه یه عنصر از زمان هخامنشی بگیره
یه عنصر از زمان صفوی بگیره
اما چیزی که دکتر شریعتی به شدت نفی کرد، اسلام تخدیری بود که دست های استعمارگر به ما تحمیل کرد و این روز ها داره زشد می کنه(اسلام صوفیانه و مالیخولیایی)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: | جستجوگر | ، سید ابراهیم ، اسکای
۱:۰۱, ۳۱/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #14
آواتار
با سلام

ارسال های بی ربط به موضوع حذف شدند. در مورد دکتر شریعتی بارها بحث شده، در صورت تمایل می تونید در اون تاپیک ها به بحث در مورد ایشون ادامه بدید.

اجازه بدید روند تاپیک به همون شکلی که ایجادکننده ی تاپیک در نظر دارند ادامه پیدا کنه

امضای N.Mahdavian

از هر راهي كه داري ميري همين الان پات رو بكوب رو ترمز!
فرمون رو بچرخون و بنداز تو "صراط مستقيم"
تا تـــهِ تــــــهِ ش برو
ميرسي به خـــــــــــدا...
حتي اگه آخرش بن بست باشه!

[تصویر: t945_9n09smhkxpumq9k5q34.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: | جستجوگر | ، Bidel.s ، سید ابراهیم ، مجتبی110 ، اسکای ، بیداری اندیشه
۱۰:۳۱, ۳۱/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #15
آواتار
انسان بی خود
من این مکتوب رو گذاشته بودم واسه آخر کار اما دیروز غروب که شروع کردم به خوندن تازه فهمیدم چه گنجینه ای رو داشتم از دست می دادم
حالا دیگه تنهایی می خونم و کسی کنارم نیست
بگذریم
مکتوب انسان بی خود که 50 صفحه هست شامل تعارف فوق العاده زیبا و کامل از الینه شدگی یا جن زدگی هست. مکتوبی که دقیق و جامع تر از اون در مورد جن زدگی ندیدم و فکر نکنم ببینم
در ابتدا به تعریف کامل جن زدگی از ابعاد مختلف می پردازه و در میانه گذری می زنه به جن زدگی استعماری که غرب برای آسیا و آفریقا به وجوده آورده.
زمانی که این سخنرانی ایراد شد(قبل 50) ایران هنوز دچار الینه صنعتی نشده بود. برای همین دکتر شریعتی فقط به الینه فرهنگی می پردازه
اما ما در جامعه امروز ایران هر دو الینه فرهنگی و صنعتی(اقتصادی) رو با هم داریم و وقتی این کتاب خوندم متوجه شدم که ما چقدر در ماشینیسم غرق شدیم
و از طرفی کودکان و نوجوان های این جامعه هم در مسخ گرایی فرهنگی غرق شده اند. باعث تاسف هست که بگم یکی از عوامل مهم مسخ شدگی ما نیز نهاد های داخلی ما یعنی آموزش و پرورش هست.
دکتر شریعتی تو جبهه فکری تائو و لی(دو قانون انسان و طبیعت) رو در برابر هم قرار می ده و در انتها هر دو رو زیر سوال می بره و تائو و لی جدیدی براساس مبانی اسلامی می سازه.
دانلود مکتوب انسان بی خود از دکتر علی شریعتی
پیشنهاد می کنم بخونیدش
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، N.Mahdavian ، عبدالرحیم ، اسکای
۱۱:۱۱, ۵/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/مهر/۹۳ ۱۱:۱۳ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #16
آواتار
شرمنده که کتاب های دیگه رو نمی گذارم
حجمشون زیاده و وقت من هم کم شده
ولی از دیشب یه سوال ذهن من رو مشغول کرده
من به یه تناقضی رسیدم، شاید هم تناقض نباشه و من اشتباه می کنم
من خیلی وقت پیش توی کتاب "پدر! مادر! ما متهمیم!" خوند که دکتر شریعتی صوفی گری رو سوقات هند و چین می دونست و محکومش می کرد
توی کتاب انسان بی خود هم صوفی گری رو به نوعی جن زدگی تلقی کرد که معقول بود.
یعنی گفت فکر خدا در انسان حلول می کنه و انسان خودش رو وقتی نگاه می کنه، احساس می کنه خدا رو دیده
دیگه انسان معنی نمی ده، بلکه خداست(که خیلی توی شعرهای مولانا دیده شده)
در انتها نیز این جن زدگی رو در هر شکل شمایلی غلط می دونه(طبق روال)
ولی توی مقدمه کتاب هبوط در کویر. شروع می کنه و تصدق یک صوفی مآب رو می ره.
حالا من این وسط احتمال می دم مقدمه ای که تو دستم هست رو خودش ننوشته باشه و بقیه برای کتاب نوشته باشن(همونطور که در دومین وصیعت نامه اش نوشته بود برای کتاب هبوط در کویر فلان مسئله رو به عنوان مقدمه وارد کنند)
اما چیزی که من رو درگیر کرده مسئله افکار دکتر نیست.
اینکه آیا صوفی گری به تعریف دکتر، درست یا غلطه؟ یعنی اینکه فرد جن زده بشه درسته؟ واقعا هیچ نظری ندارم
چون همه جا هست که انسان به لقای الهی می رسه. این جن زدگی هم یک نوع تغییر هویت از انسان بودن به خدا بودن هست.
این جن زدگی درسته یا غلط؟
۲۲:۰۴, ۶/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/مهر/۹۳ ۲۲:۰۵ توسط Islam.)
شماره ارسال: #17
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

امام حاضر نشدن به ایشون بگن شهید و از واژه ی عادی فقدان استفاده کردند. حضرت اقا هم با اینکه از واژه ی شهید برای استاد مطهری غالبا استفاده میکنن، در هیچ جا به دکتر شریعتی نمیگن شهید....

من چند وقت پیش مطلبی خوندم که دکتر خودکشی کرده(با مدرک از پلیس صحبت کرده بود.)

به هر حال چیزی رو که کامل مشخص نیست نمیتونید راجع بهش نظر قطعی بدید. این یقینه که شک رو از بین میبره.

در مورد این جور افراد میانه روی رو باید پیشه کرد...همونطور که اقا گفتن.

پس بهتره از همون واژه ی دکتر استفاده بشه...

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن
۱:۰۲, ۷/مهر/۹۳
شماره ارسال: #18
آواتار
عرفان، برابری، آزادی
این مقاله کوچیک ولی خیلی مهمی هست.
شش صفحه بیشتر نیست ولی توش حرف های جالبی زده شده.
درسته که بعضی حرف های دکتر، تاریخ مصرف دارن، مثل مقالاتی که توی نشریه های دانشجویی اسلامی منتشر شدن ولی این یکی ها تا ابد پا برجا هستن و همیشه باید بیدار بود و این مسائل رو گوشه چشم نگه داشت.
قرار بود چند روز پیش این کتاب رو بگذارم اینجا ولی یکی از بزرگواران تالار کتاب خوب و ارزشمندی رو به من معرفی کردن که من مشغول خوندن اون شدم. کتاب "دکتر شریعتی، جستجو گری در مسیر شدن" از شهید بهشتی.
بعد از اون کتاب دیگه ای رو خوندم که درباره قضایای حسینیه ارشاد بود، اسمش رو نمی یارم تا داد تنگ نظر ها هوا نره.ولی کسی که علمش رو داره می دونه کدوم کتاب رو دارم می گم. شاید در انتهای تاپیک لینکی برای این کتاب گذاشتم. کتاب خوبیه. چیز های خوبی توش نوشته که تعصب رو از آدم دور می کنه.
و اما عرفان، برابری و آزادی سه کلمه ای که فقط توی اسلام ناب دیده شده و چقدر هم خدشه بهش وارد شد. توضیح مختصری در رابطه با اسلام در این مقاله داده شده، و بعد از اون خیلی مختصر مفید، دلیل نفاق بین دو تنه ی «عرفان» و «برابر، آزادی» بیان شده که خواندنش خالی از لطف نیست. 20 دقیقه بیشتر وقت نمی گیره.
دانلود مقاله، عرفان، برابری، آزادی
برخی خیلی علاقه دارن، جایی که حرف از دکتر شریعتی می شه، استاد مطهری رو بکشن وسط به خیال اینکه ما اینجا زورخونه باز کردیم شخصیت ها رو به جون هم بندازیم.
نقل قول:من چند وقت پیش مطلبی خوندم که دکتر خودکشی کرده(با مدرک از پلیس صحبت کرده بود.)
اون مطلب غلط کرده با هفت جد آبادشAngry
خیلی معذرت می خوام اما دیگه دارید شورش رو در می یارید. اعصاب واسه من نگذاشتین
چرا یکمی فکر نمی کنید؟
این حرف شما از پایه بو داره
من فرض می کنم شما این مطلب رو از یه جای معتبر خونده باشین.
اونوقت این مدرکش رو کی داده؟ پلیس انگلیس؟ اونوقت انتظار دارین من باور کنم که پلیس انگلیس راست گفته؟
از طرفی، دکتر شریعتی کشته مرده ی علی(یا حضرت امیر تا دوباره دور برندارید) بود. چطور ممکنه خودکشی کنه در حالی که علی بوده که انذار داد از خودکشی؟
مثل اینه که بگین امام خمینی در اثر مصرف بیش از حد مشروبات الکلی درگذشتند.
قبل از انتشار خبر مرگ دکتر شریعتی توسط پلیس انگلستان، خبرگزاری های وابسته به ساواک این خبر رو منتشر کردن(این یکیش)
گفتن دکتر سکته قلبی زده، در حالی که دکتر دچار مشکل قلبی عروقی نبود این دوتاش
باید دکتر کالبد شکافی می شد و نشد این هم سه تاش
و تا آخر هم مدرک هست ولی لو نمی دن.
اسلام انحصاری
قرآن انحصاری
شهید انحصاری
خدای انحصاری
به قول استاد بهرام: خوش اومدی به نیویورک جهان سومSmile
لطفا اجازه بدین تاپیک طبق روال پیش بره
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، سید ابراهیم ، اسکای
۲:۰۰, ۷/مهر/۹۳
شماره ارسال: #19
آواتار
یه چیزایی دوستان گفتن که خیلی ناراحتم کرد و متوجه شدم چقدر بی معرفت شدم نسبت به وظیفه ای که به نظر خودم خوب انجامش داده بودم

در مورد فوت ناگهانی دکتر شریعتی لطفا لینک پایین رو کامل مطالعه کنید. فکر کنم کامل ترین مطلب باشه که تونستم جمع آوری کنم.

لینک به تاپیک "مردی که متهم است" ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، اسکای ، ندا دهنده
۱۰:۱۳, ۷/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/مهر/۹۳ ۱۰:۱۷ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #20
آواتار
islam گرامی نفرمایید این سخن را...

این ابتدای سخنرانی شهید بهشتی در مورد دکتر شریعتی است:

((به ياد شهداى راه حق و عدل و فضيلت؛ به ياد انديشه پرتـوان زمانمـان، برادر شهيدمان، دكتر شریعتی، با هم يك سوره حمد مىخوانيم بارالها، رحمت و درود و سلامت بر همه اين جان باختگان راهت باد! دكتر شريعتى از استعدادها و قريحه هاى سرشار، پرارزش و پرخروش زمان ماست. اجازه دهيد نگويم «بـود»؛ چـون او زنـده اسـت. همـه ايـن فعلها را متناسب با زنده بودن او، با زمان حال بيان خواهيم كرد))

حالا منطقی ترین حالت شما این است که بیایی به نقص های شهید بهشتی بپردازید که بله ایشان هم ممکن است اشتباه کند. پس به نظر شما و اون بنده خدایی که این خزعبلات را سرهم کرده است، شهید بزرگوار بهشتی در مورد کسی که خودکشی میکند اینگونه می فرماید و بعد ها هم سر این شخص که خودکشی کرده به شدت به علامه مصباح انتقاد میکند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

من از عبدالرحمن تعجب میکنم که زیر ارسال شما تشکر میزند. برادر گرامی گویا شما به صحبت حضرت اقا دقت نکردید... همانی را که باور نفرموده بودید و سند خواستید و بنده هم ارائه کردم.

این بازی پوچ بخواهد ادامه پیدا کند، بنده دوستان را مجبور میکنم نظرشان نسبت به بزرگوارنی همچون حضرت اقا، شهید بهشتی، علامه جعفری، امام موسی صدر، شهید چمران و... تغییر دهند Sad
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای ، مجتبی110 ، هادی... ، Mohammad Trust ، میم.حسین.الف ، Eve
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]