کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ناخوانده ها... غربتی ها(کتب معلم شهید،دکتر علی شریعتی)
۱۳:۰۶, ۲۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
من چند هفته ای هست که تصمیم جدی گرفتم درباره آثار دکتر شریعتی تحقیق کنم و چرا و چگونگی ایدئولوژی اش رو بشناسم
قبل از این از بچگی با کتاب "پدر! مادر! ما متهمیم!" زندگی کردم.
به توصیه صاحب نظر ها به دنبال کتاب "طرحی از یک زندگی" گشتم تا پیدایش کنم. تمام کتابخانه های شهر رو گشتم و خبری نبود. تمام اینترنت رو گشتم و خبری نبود. مگر یک جا که اون هم چند وقتی هست حق نشر نداره.
همین اوضاع برای کتب دکتر علی شریعتی بود. در کتابخانه ها داخل آرشیو، عناوینی از دکتر شریعتی بود و در سیستم های جستجو نیز این کتب رو پیدا می کردم اما موجودی ها صفر بود یا کتابخانه ها، این کتب رو ترخیص کرده بودند و نداشتند.
یه جورایی حس می کردم کسانی هستند که نمی خوان کتب دکتر شریعتی در جامعه منتشر بشه.
دنبال دلیلش گشتم
دلیلش رو از کجا باید پیدا می کردم؟ بهترین گزینه همان کتاب هاش بود.
چند وقتی هست که شروع کردم و دارم کتاب هاش رو می خونم. روی نوشته هاش فکر می کنم.
امیدوارم به جوابم برسم.
بگذریم!!
قرار نیست دعوا کنم. فقط همین اول بگم که دو تا قمه زیر تختم دارم...
اولین کتابی که می خوام معرفی کنم کتاب ابوذر هست.
ابوذر
این کتاب نوشته هایی از زندگی ابوذر، پنجمین گروییده به اسلام مخمدی هست. اما فقط یک کتاب نیست. 193 صفحه پر از نکته، آیه و حرف. کلمه به کلمه روایت از یک حماسه می ده.
نمی دونم چرا اما وقتی این کتاب رو می خوندم همه اش تصویری از فیلم شجاع دل در نظرم می یومد.
ابوذر یک مبارز بزرگ بود. این رو در این کتاب به خوبی درک کردم.
ابوذر می تونه یه الگو فوق العاده برای جوانان این مملکت باشه. خوی مبارزه طلبی و حق گرایی اش می تونه الگوی خوبی باشه
با خودم گفتم چرا صدا و سیما نمی یاد زندگی این اسطوره رو به تصویر بکشه؟ زندگی فوق العاده زیبا و بیدارگرایانه ای داشته
نمی دونم! هر کسی تو این تالار فیلم نامه نویسی بلده، ازش خواهش می کنم این کتاب رو فیلم نامه کنه.
این کتاب در حال حاضر چند تا نمایشنامه ازش هست که تو تئاتر های تهران اجرا شده اما فقط منورالفکر ها هستن که به تئاتر می رن.
نکته ای که از دکتر شریعتی یافتم در این کتاب این بود که شدیدا از عمر ستیزی و ابوبکر ستیزی خودداری کرد. به خوبی واقعیت رو به کلمه کشید و به خاطر تعصبات جاهلی شیعه های وقت که مراسم عمر کشون برگزار می کردن، این معلم، عمر و ابوبکر را آنگونه که بود به کلمه کشید.
دانلود کتاب ابوذر از معلم شهید، دکتر علی شریعتی
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، مجتبی110 ، | جستجوگر | ، سید ابراهیم ، Bamdaad ، اسکای ، السا ، Ali#59 ، هادی... ، N.Mahdavian ، عبدالرحیم ، آفتاب ، ندا دهنده ، حضرت عشق

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۰۰, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #41
آواتار
جناب اسلام
من هم با کسی که دو آتشه طرفدار دکتر شریعتی هست مخالفم
اومدم دارم می گم ایراداتش رو بگین تا من وقتی دیدم بدونم که غلطه(که البته با عقل سلیم خودم هم بهش پی می برم ولی کار از محکم کاری عیب نیست.)
جناب عبدالرحمن زحمت کشید یکی رو گوشزد کرد. شما هم دوتا دیگه گوشزد کن. این تاپیک داره به انتها می رسه
چند تا دیگه کتاب بگذارم تاپیک رو به حول و قوه ی الهی می بندم وارد فاز دوم عملیاتی می شم
ازتون خواهش می کنم ایرادات رو بگین تا ما هم بدونیم. لطفا دقیق بگین.
اصلا جهنم الضرر
به توجه های نوشته شده هم نگاه نکنید
فقط بگید که کجاش ایراد داره. برید از روحانیون بزرگ بپرسید. که کجای کار دکتر اشکال داشته. چند هفته هم طول کشید اشکالی نداره. من خودم منتظر می مونم.
همینجوری همش بگیم ایراد اساسی، ایراد اساسی، چیزی حل نمی شه
این ایراد اساسی چی هست؟
من تا حالا سه تا پیدا کردم. یکیش به حق بود. یکی رد شد. توی سوی هم که پرسیدم کسی جوابم رو نداد
چیزی که ما سعی در تبلیغ آن داریم، لفظ و سخن دکتر نیست(البته همین لفظ و سخن کم چیزی نبوده)
بلکه طرز فکر و ایدئولوژی ای هست که دکتر دنباله روی آن بود و به روزش کرد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف
۱۳:۴۰, ۹/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۳ ۱۳:۴۲ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #42
آواتار
من تقریبا دارم مطمئن میشم شما از ارسال های من گزینشی مطالعه میکنید.

بنده که عرض کردم بله ایشان حتما اشتباهات داشته اند. و حتی از یک اثر ایشان هم نام بردم که اثر ضعیف و دارای اشتباه است. دیگه چی بگیم؟؟؟ بنده حتی دسته بندی هم کردم. نظرات افراطی های مخالف و موافق هم آوردم دیگه... واقعا نمیدونم چی باید اضافه کنم. Sad

کاری که بی دل میخواد بکنه کار خیلی خوبی است. ولی یه پیشنهاد: سعی کنیم در بررسی نظرات و اشتباهات دکتر حتما از نظر علما استفاده کنیم.

یا علی مدد

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bidel.s ، میم.حسین.الف ، حضرت عشق
۱۶:۴۷, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #43
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

این یکی دو تا از ایرادات اساسی این بشر به نقل از علامه طباطبایی.هم به کتابش اشاره شده و هم نظر علمی علامه در این بیان است:

نقل قول:
حضرت علامه طباطبایی در پاسخ به نامه ا ی چنین نوشته اند: ما با دکتر شریعتی عداوت ذاتی نداریم، مسأله این است که در لابه لای تألیفاتشان مطالبی دیده می شود که با موازین اسلام قابل توجیه نیست. مانند اینکه می گوید: انسان خویشاوند خداست، در حالی که قرآن کریم صریحاً می فرماید: «و خرقوا له بنین و بنات بغیر علم» و می فرماید: «و جعلوا بینه و بین الجنه نسباً» عقیده ای است از عقاید بت پرستان. و می گوید خدا و طبیعت و انسان یک واحد حقیقی است که رهسپار کمال است و صریحاً در کتاب زادگاه من، معاد را انکار می کند و در وصف معراج خود می گوید: استادان مسیحی من مرا وارد بهشت کردند و در بهشت می گشتم در حالی که دستم در دست آنها بود! در صورتی که قرآن صریحاً مسیحی را کافر می داند و می فرماید کافر داخل بهشت نمی شود و نظایر این اشتباهات که زیاد هم هست».
(اسناد انقلاب اسلامی، ج 2، ص 207)

ببینم اهل قبول کردن هستید؟! این هم یک اتمام حجت....:

ادامه ی ماجرا بعد از اینکه علامه طباطبایی حاضر به صحبت با دکتر شریعتی نشدند؛
ناقل علامه مصباح و شهید اشتیانی:
.
.
.

شهید اشتیانی گفت:هیچ راهی ندارد که ایشان را راضی کنیم؟
گفتم(علامه مصباح): تا آن جا که می شد، من اصرار کردم، اما ایشان نپذیرفت.

شهید دانش گفت: خودت حاضر هستی یک جلسه بحثی با او داشته باشی؟

گفتم: من حاضر هستم، ولی صحبت کردن امثال من فایده ای ندارد. اگر شخصی مثل آقای طباطبائی صحبت می کرد، امیدی بود که یک جایی اعتراف به اشتباهاتش کند، ولی در مقابل من حاضر به اعتراف به اشتباهش نمی شود.

ایشان گفت: من امید دارم که مفید باشد. حالا چه زمانی بگویم بیاید قم؟

گفتم: آقای دانش، این آقای شریعتی که من می شناسم، قم بیا نیست. ... من می آیم تهران.

گفت: خیلی خوب. شما کی می آیید تهران؟

گفتم: من فلان روزمی آیم تهران، فلان ساعت تهران هستم. هر قراری بگذارید من حاضرم.

ایشان گفت: هر ساعتی که می رسید تهران، یک ساعت بعدش من شریعتی را می آورم منزل [محل سکونت] شما.

ما سر موعد رفتیم تهران نشستیم و مدتی از موعد ما گذشت تا اینکه آقای دانش تنها آمد.

گفتیم: رفیق شما کجاست؟!

گفت: کسالتی داشت!

گفتم: آقای دانش، من به شما عرض کردم که او آدمی نیست که بیاید پیش من و بحث کند!

گفت: نه! کاری برای او پیش آمد.

گفتم: از من بپذیر او نمی آید پیش من. بیا یک قرار دیگری بگذاریم که من و او بیاییم آنجا. بعد هم گفتم که به نظر من بهترین جا منزل شما است (چون منزل ایشان نزدیک حسینیه ارشاد بود) قرار بگذارید هر ساعتی با هم توافق می کنید، او بیاید آنجا و من هم می آیم و جلسه هم خصوصی باشد تا ایشان فکر نکند که می خواهیم "هوچیگری" در بیاوریم و توی بوق کنیم، دوستانه می نشینیم و با ایشان صحبت می کنیم.

روزی که برای ملاقات و صحبت کردن با ایشان می خواستم به تهران بروم، مرحوم دکتر بهشتی به منزل ما آمد ... صحبت از شریعتی شد، ایشان(شهید بهشتیSmile درباره شریعتی گفت: "دکتر آدم پرگویی است و اهل تحقیق نیست، او اسلام سُراست، نه اسلام شناس، سخنرانی می کند اما خیلی پایبند این نیست که سخنانش درست است یا خیر!"

[b]
بعد ایشان گفت: "من برای یک سخنرانی، 15 ساعت مطالعه می کنم و این شخص با توجه به اینکه چند سخنرانی در روز دارد، به مطالعه درباره مسائل اسلامی نمی رسد و طبعاً لغزش های زیادی خواهد داشت[/b]."

بعد ایشان (شهید بهشتی)گفت: "ما با آقای مطهری یک جلسه ای داشته ایم و پیغامی را توسط سید علی آقای خامنه ای داده ایم ... چون ایشان (شریعتی) درباره روحانیت بدگویی می کرده ؛ به مسئولین حسینیه ارشاد این پیغام را داده ایم و مضمون آن پیغام این بودکه به آنها گفتیم که شمابزرگ ترین دشمن آمریکا را به دست آقای شریعتی دارید می کوبید! چراکه خود آمریکایی ها اعتراف کرده اند که بزرگترین دشمن آنها روحانیت شیعه است ؛ متوجه هستید یا نه؟

من بعد از جلسه با دکتر بهشتی رفتم تهران برای ملاقات با شریعتی. به نظرم روز تولد حضرت زهرا (سلام الله علیها) بود. عصر آن روز ایشان در حسینیه ارشاد درباره زن سخنرانی داشت. ما صبح اول وقت خودمان را به زحمت رساندیم آنجا، مدتی صبر کردیم و کسی نیامد. مشغول صبحانه شدیم، باز کسی نیام.

ایشان (شهید دانش که قرار ملاقات در منزل ایشان بوده) با حسینیه ارشاد تماس گرفت، گفتند: اینجا نیست! با منزل تماس گرفت، گفتند: اینجا نیست! پیدایش نکرد.

نزدیکی های ظهر از بس تلفن کرد این طرف و آن طرف، بالاخره او را پیدا کرد.

ایشان (دکتر شریعتی) گفت: تب دارم و سخت افتاده ام و نمی توانم از جایم برخیزم و به هیچ وجه برای من مقدور نیست.
ما با لبخند به آقای دانش فهماندیم که پیش بینی ما درست بود، شما این قدر زودباور نباشید. نمی دانم ایشان باورشان شد یا نه!
[b]آن روز تا بعد از ظهر هم ما آنجا بودیم. هر چه خبر گرفتند ایشان تب داشت و خوابیده بود وهمان بعد از ظهر هم حالش خوب شد و به حسینیه ارشاد برای سخنرانی رفت!

من ظنّ قوی داشتم و با این قرائن هم تقویت شد که شریعتی کسی نیست که در صدد تحقیق باشد.

اگر ذره ای منطق داشته باشید این ها رو قبول میکنید. ذره ای........!

این ها هم برای ادای امانت:

http://naghdeshariati.blogfa.com/
http://www.marjaeeshgh.blogfa.com/post-25.aspx
۱۷:۰۷, ۹/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۳ ۱۷:۰۷ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #44
آواتار
جناب سید ابراهیم شما شاهد باش
شما به من کتابی معرفی کردین از شهید بهشتی
جناب اسلام هم روایتی معرفی کردن
چیزی که شهید بهشتی توی کتابش گفته با چیزی که اینجا ازش نقل شد شدیداً در تضاد هستند
من چه کنم؟
در مورد قسمت اول حرف های جناب اسلام که نقل قول گرفته بودین
نوشتین که این مطلب در "کتاب زادگاه من" یا کتاب "زادگاه من" نوشته شده.
این کتاب کجاست؟
کی نوشته شده؟
کی منتشر شده؟
می شه یه لینک ازش به من بدین؟
من چیزی پیدا نکردم
من باید بخونمش.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم
۱۷:۲۵, ۹/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۳ ۱۷:۳۱ توسط Islam.)
شماره ارسال: #45
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

نقل قول:چیزی که شهید بهشتی توی کتابش گفته با چیزی که اینجا ازش نقل شد شدیداً در تضاد هستند
من چه کنم؟

عزیز تعریف های شهید بهشتی اصلا در تضاد نیست با این مسئله ای که بالا گفته شد.

من و شما و سید ابراهیم و کارشنایان دینی و... همه معتقدیم که شریعتی ایراداتی داشته، پس اسلام شناس بزرگی مثل شهید بهشتی هم از این انحرافات مطلع بوده. اما زمانی که دید ظلم داره میشه علیه شریعتی و کرده ناکردش رو دارن میکوبن وارد میدان شد و نگذاشت خوبی های او بسوزه. به هر حال خود شهید بهشتی هم مظلوم واقع شدند و خوب درک میکردند مورد ظلم قرار گرفتن رو.

راستی هر وقت به انتقاد بالا که از علامه طباطبایی نقل شده بود نظر دادید و به توافقی رسیدیم ،ایرادات دیگر ایشون رو هم بررسی خواهیم کرد.

در پناه حق

بسم الله الرحمن الرحیم

شما دوست عزیز که هنوز اونطور که باید شریعتی رو نشناختید چرا از واژه شهید استفاده کردید. این افراطه.... این تحت تاثیر قرار گرفتنه. این نگاه احساسی به اثر دکتره نه منطقی .این کار شرعا جایز نیست. تا وقتی که 100 در صد نشده و مدرک کامل و معتبری ارائه نشده نمیشه به کسی گفت شهید. این کار شرعا جایز نیست.(باورتون نمیشه زنگ بزنید از دفتر مراجع بپرسیدSmile)

۱۷:۳۳, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #46
آواتار
(۹/مهر/۹۳ ۱۷:۰۷)Bidel.s نوشته است:  جناب سید ابراهیم شما شاهد باش
شما به من کتابی معرفی کردین از شهید بهشتی
جناب اسلام هم روایتی معرفی کردن
چیزی که شهید بهشتی توی کتابش گفته با چیزی که اینجا ازش نقل شد شدیداً در تضاد هستند
من چه کنم؟
در مورد قسمت اول حرف های جناب اسلام که نقل قول گرفته بودین
نوشتین که این مطلب در "کتاب زادگاه من" یا کتاب "زادگاه من" نوشته شده.
این کتاب کجاست؟
کی نوشته شده؟
کی منتشر شده؟
می شه یه لینک ازش به من بدین؟
من چیزی پیدا نکردم
من باید بخونمش.

بی دل عزیز یک بار من میایم میگویم اره با الف نشسته بودیم و چایی میخوردیم و الف یه دفعه اینو گفت.

یک بار الف در جایی خودش سخنرانی میکند و کتاب می شود و چاپ میگردد. و یا ازش مصاحبه میکنند و با تایید خود الف آن را چاپ میکنند؟

شما کدام را بیشتر قبول میکنید؟؟؟Wink متاسفانه در خاطرات های آیه الله ها تناقضات بسیاری را داریم روز به روز می بینیم. Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، Bidel.s ، حضرت عشق
۱۷:۳۶, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #47
آواتار
اسم دیگه ی کتاب زادگاه من اگه اشتباه نکنم کویر ه
۱۷:۳۶, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #48
آواتار
(۹/مهر/۹۳ ۱۷:۲۵)Islam نوشته است:  
بسم الله الرحمن الرحیم

عزیز تعریف های شهید بهشتی اصلا در تضاد نیست با این مسئله ای که بالا گفته شد.

من و شما و سید ابراهیم و کارشنایان دینی و... همه معتقدیم که شریعتی ایراداتی داشته، پس اسلام شناس بزرگی مثل شهید بهشتی هم از این انحرافات مطلع بوده. اما زمانی که دید ظلم داره میشه علیه شریعتی و کرده ناکردش رو دارن میکوبن وارد میدان شد و نگذاشت خوبی های او بسوزه. به هر حال خود شهید بهشتی هم مظلوم واقع شدند و خوب درک میکردند مورد ظلم قرار گرفتن رو.

راستی هر وقت به انتقاد بالا که از علامه طباطبایی نقل شده بود نظر دادید و به توافقی رسیدیم ،ایرادات دیگر ایشون رو هم بررسی خواهیم کرد.

در پناه حق

بسم الله الرحمن الرحیم

شما دوست عزیز که هنوز اونطور که باید شریعتی رو نشناختید چرا از واژه شهید استفاده کردید. این افراطه.... این تحت تاثیر قرار گرفتنه. این نگاه احساسی به اثر دکتره نه منطقی .این کار شرعا جایز نیست. تا وقتی که 100 در صد نشده و مدرک کامل و معتبری ارائه نشده نمیشه به کسی گفت شهید. این کار شرعا جایز نیست.(باورتون نمیشه زنگ بزنید از دفتر مراجع بپرسیدSmile)

باز میگن چرا جبهه بندی میکنید، اسلام گرامی این شرعا جایز نیست را ابتدا به شهید بهشتی و شهید چمران و امام موسی صدر بفرمایید. دوست ما به تاسی از آن بزرگواران ایشان را شهید خواندن... اگر اشتباهی رخ داده ابتدا باید ....... بله. Smile
۱۷:۴۱, ۹/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۳ ۱۷:۵۵ توسط Islam.)
شماره ارسال: #49
آواتار
(۹/مهر/۹۳ ۱۷:۳۳)سید ابراهیم نوشته است:  بی دل عزیز یک بار من میایم میگویم اره با الف نشسته بودیم و چایی میخوردیم و الف یه دفعه اینو گفت.

یک بار الف در جایی خودش سخنرانی میکند و کتاب می شود و چاپ میگردد. و یا ازش مصاحبه میکنند و با تایید خود الف آن را چاپ میکنند؟

شما کدام را بیشتر قبول میکنید؟؟؟Wink متاسفانه در خاطرات های آیه الله ها تناقضات بسیاری را داریم روز به روز می بینیم. Smile

عجب!!!!!

کارتون به جایی رسیده که علامه مصباح رو دروغگو میدونید.......!!!!!!!!!!SurpriseSurpriseSurpriseSurprise
شما شاید اختلاف نظر داشته باشید با ایشون اما حق این اتهام به این فقیه رو که حضرت اقا میفرمایند:

” بنده نزديك به چهل سال است كه جناب آقاى مصباح را مى شناسم و به ايشان به عنوان، يك فقيه، فيلسوف، متفكر و صاحب نظر در مسايل اساسى اسلام ارادت دارم. ”

اگر خداى متعال به نسل كنونى ما، اين توفيق را نداد كه از شخصيت هايى مانند علامه طباطبائى و شهيد مطهرى استفاده كند، اما به لطف خدا اين شخصيت عزيز و عظيم ­القدر، خلاء آن عزيزان را در زمان ما پر كرده است. ”
” من خدا را شكر و حمد مى­ كنم كه نسل جوان ما در سراسر كشور به ايشان (آيت­الله مصباح يزدى) شديداً علاقمند و قدردان است. ”

“به نظر من يكى از چيزهايى كه مى تواند خيلى كمك كند به اين قضيه، اين است كه از كتابهاى شهيد مطهرى، از معارفى كه امروز بزرگانى بحمدالله هستند; از قبيل آقاى مصباح و ديگران كه واقعاً مبانى فكرى اسلامى دست اين هاست; از اين ها استفاده كنند. حتى مى شود اين ها را ساده كرد. شما مى توانيد اين كار را بكنيد…”.
http://piy.ir/yasin/tag/%D8%B3%D8%AE%D9%...%87-%D9%85

دیگران را دروغگو دانستن به عنوان اخرین حربه منطق شماست؟

همونطور که گفتم این خاطره با کتاب شهید بهشتی در تضاد نیستند:

نقل قول:عزیز تعریف های شهید بهشتی اصلا در تضاد نیست با این مسئله ای که بالا گفته شد.

۱۷:۵۶, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #50
آواتار
بنده کجا عرض کردم ایشان دروغگو هستند؟؟ معاذالله. بحث بر سر تناقضات بین آیت الله ها بود. این های بنده را گویا شما ندیدید و یا نخواستید ببینید.

همین الان ... دقیقا همین الان بحث های بسیار حساسی در این مورد است که بنده جواب نمیدم.

چه شد یکدفعه رفتید سراغ سخنان امام خامنه ای؟؟؟؟؟ زمانی که ما از ایشان مطلب می آوریم در مورد شریعتی شما نمیخوانید، زمانی که از شهید بهشتی مطلب از خودشان و از کتاب خودشان می آوریم شما مطالعه نمی کنید؟
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]