کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چهارمین کارگاه معنویت
۱۹:۱۰, ۱۶/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/آبان/۹۳ ۰:۲۳ توسط mahpare.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

بنده شدم مسول راه اندازی چله هاBig Grin

الحمدالله خیلی خوبهSmile

خوب

حرف زیادی ندارم .شرایطو میگمو التماس دعا دارم.

1) قرائت سوره الرحمن به مدت 40 روز

2)استماع سخنرانی (اگه عشقتون کشید هرچی یاد گرفتید بیاید درحد یه جمله بنویسید بقیه ام استفاده کنن)

3)دعا برای بقیه

ومن الله توفیق

1. مه پاره
2. نرگس مهدوی
3.ثارالله
4.فدایی ولایت
5.محمدتروست
6.بیدل
7.رکن الهدی
8. حضرت عشق
9.مجتبی 110
10؟

سه چهار نفرهم بیشتر جا نداریم...

ان شاالله شروع چله اواخرآبان هست...

شرایط بعدی متعاقبا اعلام میشه.

التماس دعا...

هرکسی ام پاشو بذاره تو این تاپیک و ارسال داشته باشه گیرمیفته و باید شرکت کنه تو چلهBig Grin

هر سه شرط فوق اجباری است
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: نرگس مهدوی ، Bidel.s ، فدايي ولايت ، sarallah ، Mohammad Trust ، مجید املشی ، حضرت عشق ، مجنون العباس ، Farzaneh ، السا ، قلب ، mortozpasha ، fafa* ، نورالسادات ، 135

آغاز صفحه 16 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۰:۵۲, ۸/آذر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/آذر/۹۳ ۰:۵۴ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #151

بسم الله الرحمن الرحیم
و الارض وضـعـهـا للانـام (10)
فـيـهـا فـاكـهـة و النخل ذات الاكمام (11)
و الحب ذوالعصف و الريـحـان (12)
فـبـاى الاء ربـكـمـا تـكـذبـان (13)
و زمين را براى مردم گسترده كرد (10).
زمينى كه در آن ميوه ها و نخل داراى غلاف هست (11).
و دانه هاى داراى سبوس و گياهان معطر است (12).
پس اى جن و انس ! ديگر كداميك از نعمت هاى پروردگارتان را كفران مى كنيد؟ (13).

10- اگر از خلقت زمين تعبير كرده به وضع، براى اين بود كه درباره آسمان تعبير كرده بود به رفع، خواست تا بفهماند زمين پايين و آسمان بالا است، چون در عرب هر افتاده و پست را وضيع مى گويند، و اين خود لطافتى در تعبير است.
(انام) در لغت به معنای مردم است
برخی جن و انس تعبیر کرده اند و برخ مصداقی کلی تر آورده اند و هر جنبده ای که بر روی زمین راه می روند معنا دانسته اند

11- مـراد از (فـاكـهـة ) مـيـوه هـاى غـيـر خرما است، و كلمه (اكمام ) جمع (كم ) است كه منظور از آن غلاف خرما است، كه آن را طلع نـيـز مى گويند
اعراب (کم) به صورت ضمه به کاف و کسره وتشدید به میم است و اگر اعراب ضمه به کاف و تشدید به میم باشد بدون کسره به کاف به معنای آستین پیراهن می باشد که در آیه شریفه همان مورد اول است به معنای غلاف خرما

12- كـلمـه (حـب ) عـطـف اسـت بر كلمه (فاكهة ) است يعنى در زمين دانه و ريحان نيز هست، و منظور از دانه هر چيزى است كه قـوت و غـذا از آن درسـت شـود، مـانـنـد گندم و جو و برنج و غيره، و كلمه (عصف ) به مـعـنـاى غـلاف و پـوسـتـه دانه هاى مذكور است، كه فارسى آن را سبوس گويند. و كـلمـه (ريـحـان ) بـه معناى همه گياهان معطر (چون نعناء و مرزه و ريحان فارسى و آويشن و پونه و امثال اينها) است.

و اما اساسی ترین آیه این سوره

چند نکته که قبلا هم البته ذکر شاده را یاد آوری می کنم چون مناسبت بیشتری دارد با تفسیر آن

- آنچه در عالم هست چه عينش و چه اثرش از نعمت ها و آلاى خداى تعالى است، و به همين جـهـت پـشـت سـر هـم از خـلايق مى پرسد و با عتاب هم مى پرسد كه : (فباى الاء ربكما تـكذبان - كداميك از آلاى پروردگارتان را تكذيب مى كنيد؟) و اين خطاب عتاب آميز در اين سوره سى و يك مرتبه تكرار شده است.

- از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است،کسی که در شب سوره الرحمن را بخواند و بعد از هر ﴿فبای آلاء ربکما تکذبان﴾ بگوید «لا بشیء من ألائک رب اکذب»؛ پروردگارا هیچ یک از نعمت های تو را تکذیب نمی کنم، خداوند فرشته و ملکی را بر او موکل کند که اگر در اول شب خواند، او را تا صبح محافظت نمایند و اگر در هنگام صبح آن را خواند، موکّل نماید بر او فرشته ای که او را تا شب حفظ نماید.( مجمع البیان:9/ 296،س16)

13- كـلمـه (آلاء) به معناى نعمت است، و خطاب در آيه مـتـوجه عموم جن و انس است، به دليل اين كه در آيات بعد كه مى فرمايد: (سنفرغ لكم ايـّهـا الثـّقـلان ) و (يـا مـعـشـر الجـنّ و الانـس...)، و (يرسل عليكما شواظ...)، صريحا خطاب را متوجه جن و انس كرده.
بـه خـاطـر هـمـيـن كـه خـطـاب را مـتـوجـه كـل جـن و انـس نـمـوده تـوانـسـتـه در خـلال بـر شـمـردن نـعـمـتـهـا و آلاى رحـمـان از شـدايـد روز قـيـامـت و عـقـوبـتـهاى مجرمين و اهـل آتـش خـبر دهد، و آنها را هم جزو نعمتها بر شمارد، آرى همين شدايد و عقوبتها وقتى با كل انس و جن مقايسه شود نعمت مى شود، چون در نظام هستى بـدكـاران و اهـل شـقـاوت را بـه سـرنـوشـتـى كـه مـقـتـضـاى عـمـل ايـشـان و اثر كردار خود آنان باشد سوق دادن، از لوازم صلاح و نظام عام جارى در كـل و حـاكـم بـر جـمـيـع اسـت، و خـود نـعـمـتـى نـسـبـت بـه كـل عـالم جـن و انـس اسـت، هـر چـنـد كـه نسبت به طايفه اى خاص يعنى مجرمين نقمت و عذاب باشد...

پس ذکر همان عقوبت مجریمین هم نعمت است چون عدل و داد را برپا می دارد

و ايـن نـظـيـر هـمان سنتها و قوانينى است كه مى بينيم در جوامع بشرى جريان دارد، و همه جـوامـع در ايـن مـعـنـا اذعـان دارنـد كـه سـخـت گـيـرى دربـاره اهـل بـغـى و فـسـاد شرط قوام زندگى جامعه و بقاى آن است، و فايده اين كار تنها عايد اهـل صـلاح نـمـى شـود و هـمـچـنـيـن عـكـس قـضـيـه، يـعـنـى فـايـده مـدح و پـاداش اهـل صـلاح تـنـهـا عـايـد اهـل صـلاح نـمـى شـود، بـلكـه مـايـه قـوام زنـدگـى كل جامعه و بقاى آن است.
پـس آنچه از عذاب و عقاب كه در آتش براى اهل آتش است، و آنچه از كرامت و ثواب كه در بـهـشـت بـراى اهـلش آمـاده شـده، هـر دو نـوع آلاء و نـعـمـتـهـاى خـدا اسـت بـراى كـل جـن و انـس همانطور كه خورشيد و قمر و آسمان بلند و ز مين پست و نجم و شجر و غير اينها آلاء و نعمتهايى براى اهل دنيا.
و از ايـن آيـه بـر مـى آيـد كـه جـن هـم مانند انس فى الجمله از نعمتهاى مذكور بهره مند مى شود، چون اگر چنين نبود نمى بايست جن را هم در ملامتهايى كه كرده شريك انسان ها نموده، هـر دو را مـلامـت كـنـد، و از اول سـوره تـا بـه آخـر يـكسره بفرمايد: (فباى آلاء ربّكما تكذّبان ).
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahpare ، فدايي ولايت ، sarallah ، حضرت عشق
۲۳:۲۸, ۹/آذر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/آذر/۹۳ ۲۳:۲۹ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #152

بسم الله الرحمن الرحیم
خـلق الانـسـان مـن صـلصـال كالفخار(14)
و خلق الجان من مارج من نار(15)

انسان را از لايه خشكيده اى چون سفال آفريد (14)
.و جن را از شعله اى از آتش خلق كرد (15).

14- كـلمـه (صـلصـال ) به معناى گل خشكيده اى است وقتى زير پا مى ماند صدا مى كند، و كلمه (فخار) به معناى سفال است.
و مـراد از (انـسـان ) در ايـنـجـا نوع آدمى است، و منظور از (خلقت انسان از صلصالى چون سفال ) اين است كه : خلقت بشر بالاخره منتهى به چنين چيزى مى شود.
بعضى هم گفته اند: مراد از انسان شخص آدم (عليه السلام) است.

15- كلمه (مارج ) به معناى زبانه خالص و بدون دود از آتش است.
و بعضى گفته اند: به معناى زبانه آميخته با سياهى است.
و مـراد از (جـان ) نـيـز مـانـند انس نوع جن است، و اگر جن را مخلوق از آتش دانسته به اعتبار اين است كه خلقت جن منتهى به آتش ‍ است.
و بـعـضـى گـفـتـه اند: مراد از كلمه جان پدر جن است، (همان طور كه گفتند: مراد از انس، پدر انسان ها، آدم (عليه السلام) است ).
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bidel.s ، فدايي ولايت ، sarallah ، حضرت عشق ، mahpare
۱۸:۱۲, ۱۲/آذر/۹۳
شماره ارسال: #153
آواتار
سلام
دوستان عزیز خوشحال میشم بدونم چرا اثری از علائم حیاتیتون نیست؟Huh
مثلا خانم مهپاره آخرین آنلانشون 4 روز پیش بود!
اتفاقی افتاده؟ انگار همه دلسرد شدنDodgy
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، sarallah ، حضرت عشق ، mahpare
۱۸:۳۳, ۱۲/آذر/۹۳
شماره ارسال: #154
آواتار
چه عجب بلاخره یکی اومد از صب تا حالا هی می خوام بیام به قول آقای فدایی اعلام حیات کنم فرصت نمی شه
دوستان سلامتید دیگه ان شاللهHuh
آقای فدایی ولایت به فال نیک بگیر این عدم حضور رو ان شالله همگی حاجت روا شدن سرگرمه مراسمنBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدايي ولايت ، sarallah ، حضرت عشق ، mahpare
۱۹:۲۸, ۱۲/آذر/۹۳
شماره ارسال: #155
آواتار
من که قرار بود این این شنبه یه جشن خوب بگیرم واسه خودم
ولی خدارو شکر که مسلمان نشدم
دیشب فهمیدم هنوز آماده نیستم
ان شاالله چند وقت بعد
ولی هنوز زنده ام
هنوز بیدل هستم
هنوز سوره الرحمن رو قرائت می کنم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، حضرت عشق ، فدايي ولايت ، sarallah
۲۱:۴۳, ۱۳/آذر/۹۳
شماره ارسال: #156
آواتار
زنده ام
زنده ای؟
چی شد؟
این چه نیتی بود روی چله گذاشتین؟
داره روی من اثر می کنه...
[تصویر: troll-meme-smiley-emoticon.gif]
ولی بیدل؟
زکی!!! خخخخخخخ
حتی فکرش هم خنده داره
اصلا!!!! حرفشو نزن
بیدل و این حرف ها؟ نچ نچ نچ!!!
مجید مشفق چی می گه؟ الله اکبر؟ این چه میراث میراثی بود(آذری زبان ها می فهمن چی گفتمWink)

چرا ساکتید؟
یه حرفی بزنید
چند روز مونده؟
جناب سرگروه! پس چی شد؟
امشب شب پنج شنبه هست. سوره الرحمن امشب رو به کدوم امام بدم؟
یه دختر بچه عاشق ماهی های سیاه کوجولو قراره بیاد به اتاق من سر بزنه تا براش فاتحه بفرستم.
پا میشم مُرُم ها!!!
بیدل فقط برای این تاپیکه که به تالار می یاد
اگه جواب ندین دیگه نمی یاد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدايي ولايت ، حضرت عشق ، sarallah ، mahpare
۲۲:۰۸, ۱۳/آذر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/آذر/۹۳ ۱۸:۲۶ توسط رکن الهدی.)
شماره ارسال: #157
آواتار
فک می کنم به امام هفتم...
خب آقای بیدل چشمتون روشن. به سلامتهی همه گرفتار می شن شتر دمه خونه همه اس حالا هرکی به نوبتش...
دعای خیر ما بدرقه رهتونهAngel
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدايي ولايت ، حضرت عشق ، mahpare ، sarallah
۲۰:۳۴, ۱۴/آذر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/آذر/۹۳ ۲۲:۱۱ توسط mahpare.)
شماره ارسال: #158
آواتار
سلام سلام سلام Smile

بچه ها خوبین؟
دلم براتون اینقد شده بود ( . )Big Grin

نمیتونستم بیام Sad

نتم جیره بندی شدهSad

آقای سرگروه
من و دلسردی؟؟؟ نچ نچ نچ دلسردی از شیطانه ... مخصوصا من که همراهای خوبی مثل شماها دارم... خدارو روزی هزار مرتبه شکرمیکنم Rolleyes به خاطر شما هاSmile

یکی ازکاربرا میگفت اینجا محیط مجازیه و ... بچه هارو نمیشه شناخت... من عقیدم اینه هرکی که راهش میفته این تالار خدادوسش داره...Smileاین دیگه باخودشه که چه جوری استفاده کنهSmile

نرگس جان ،رکن الهدی عزیز ممنونم از حضورتون... آقای بیدل از شما هم... آقای میم حسین الف یه تشکر ویژه هم از شماRoseآقای ثارالله همیشه مثل باقیه بچه ها براتون دعا میکنم و اسم بنفشتون و اخلاق خوبتون موقع دعا یادم میادBlush
آقای حضرت عشق داشت از قلم میفتادBlush از ایشون هم ممنونم به خاطر همراهیشون.
بچه ها منو ببخشید اگه تند تند سر نزدم...Blush

یه مدت واقعا نمیتونم Sad

اما همش به یادتونم...

پرانرژی بمونیدBig Grin

راستی یادم رفت بگم واسه اسم همسرتونم دعا کنیدBig Grin

راس میگم ...

بعضیا اسماشون ترسناکه بنده خداها گناهی ندارن ولی خوب دعا کنید دیگهBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، رکن الهدی ، فدايي ولايت ، حضرت عشق ، sarallah
۲۳:۳۵, ۱۵/آذر/۹۳
شماره ارسال: #159
آواتار
سلام به چلچله هاSmile

بچه ها سخنرانیارو گوش میدید؟Huh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، فدايي ولايت ، sarallah
۲۳:۵۵, ۱۵/آذر/۹۳
شماره ارسال: #160
آواتار
من بعله
بسیار بسیار استفاده کردم خدا عمر با برکت به ایشون بدن که واقعا سرباز امام زمان گونه برای این مردم زحمت می کشن دست خانوم مسءول هم درد نکنه که باعث خیر شدن بقیه هم که گوش ندادن از دستشون رفته این حرفا تو دکون هیچ بقالی نیستBlush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sarallah ، فدايي ولايت ، mahpare ، حضرت عشق
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]