|
//اعلمیت برای رهبری واجب نیست , ولی لازم است//
|
|
۱۲:۳۷, ۳۱/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم رب الحیدر
الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت علی بن ابیطالب(علیه السلام) // اعلمیت برای رهبری واجب نیست , ولی لازم است // اين سؤال، يکي از مسائل مورد بحث است که در کتب فقهي - تا آن جا که ديده ايم - کسي متعرض آن نشده است. از فحواي کلمات بعضي، مانند نراقي که مي گويد: « کسي بايد بر مسند حکم و رتق و فتق امور بنشيند که قبول حکم او بر مردم واجب باشد » ، به دست مي آيد که اجتهاد کافي است. امّا آن چه در اين مسئله مي توان گفت آن است که شرط اعلميت بايد از باب تعدد مطلوب باشد؛ بدان معنا که اگر فردي يافت شود که جميع شرايط رهبري، از حذاقت و درايت گرفته تا آگاهي بر شرايط پيچيده ي سياست ها را واجد باشد و علاوه بر آن اعلم هم باشد، قطعاً رهبري در او متعين گرديده و تصدي آن براي ديگري جايز نيست.« آيت الله حسن ممدوحي کرمانشاهی» حالا اگر من اعلمیت رو برای مرجعی غیر از آیت الله سید علی خامنه ای محتمل یا مسجل بدونم تکلیفم چیه ؟؟؟ |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۰:۵۱, ۴/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
بخش دوم پست من رو هم بخونید.
|
|||
|
|
۱۱:۳۱, ۵/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
|
بسم رب الحیدر
الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت علی بن ابیطالب(علیه السلام) دل خسته نوشته است:بخش دوم پست من رو هم بخونید. بخش دوم پاشخ شما رو من به لحاظ عقلی قبول دارم ولی خوب این شبهه ای که برای من ایجاد شده بر گرفته از نقل فقهی است که وجود داره و طبق اون باید تمام صفاتی که من و سایر دوستان مطرح کردیم(بینش سیاسی و توان مدیریتی بالا) و مقبولیت عامه ای رو که شما فرمودید رو با اعلمیت علمی جمع بکنیم(البته بازم میگم این فقط یک سواله و این فرض فقط میتونه زمانی ممکن بشه که چنین شخصی وجود داشته باشه ولی بقول اساتید فرض محال که محال نیست).به هر حال از نکات خوبی که در پست دومتون بهش اشاره کردید واقعاٌ ممنونم,راهگشا بود. بجز مواردی که سید ابراهیم و دل خسته عزیز مطرح کردن می تونم بگم سایر دوستان یا سوال من رو درست متوجه نشده بودند یا اینکه جوابهاشون جوابهای قانع کننده ای نبود چون دوستان اکثراٌ بخشهای از مفروضات سوال من رو به عنوان پاسخ ارائه کردن(مثلاٌ فرمودن ملاک رهبری فقط اعلم بودن علمی نیست,یا ... خوب فرض اصلی ما که از اول همین بود که شحص اعلم باید از بینش سیاسی و توان مدیریتی هم سطح یا بالاتر از رهبری برخوردار باشه تا مصداق این فرض قرار بگیره). به هر حال تشکر از همه دوستانی که شرکت کردن و با متانت با این قضیه برخورد کردن.ممنون. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |