|
تدبر در آیات قرآن(جالبترین آیاتی که در هر روز با آن مواجه شدیم)
|
|
۱۳:۱۰, ۱۱/تیر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/اسفند/۹۲ ۳:۰۳ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام رفقا
ضمن تشکر فراوان از پیگیری طرح بسیار ارزشمند ختم قرآن که آثار و برکات فراوان فردی و جمعی برای تالار و اعضا داره یک یا چند آیه که در اون صفحه و یا جزء که خیلی براش جذاب بوده رو برای استفاده ی سایرین با توضیحات مختصری از خودش که چرا این آیه نظرش رو جلب کرده در تالار قرار بده اگه حوصله کرد یه نظری هم بر تفسیر بیاندازه اگه المیزان بود چه بهتر نبود هم که خوب هر تفسیری که شد حتی بدون تفسیر هم گفتم مسئله ای نیست اینکار مقدمه ای خواهد شد که انشالله در گام بعدی، پس از تفکر و تدبر در آیات قرآن ما به این معارف مؤمن بشیم و در عمل به اونها عمل کنیم منتظر هستم یا علی |
|||
|
|
۰:۱۹, ۱۲/تیر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/تیر/۹۰ ۰:۲۰ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام رفقا
از استقبال بی نظیرتون کمال سپاس رو دارم ![]() بگذریم امروز که قرآن رو بازکردم آیات 102 تا 105 سوره ی نساء اومد ص 95 آیه ای که نظرم رو جلب کرد: وَ لا تَهِنُوا فِي ابْتِغاءِ الْقَوْمِ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَما تَأْلَمُونَ وَ تَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ ما لا يَرْجُونَ وَ كانَ اللَّهُ عَليماً حَكيماً (104-نساء) و در راه تعقيب دشمن، (هرگز) سست نشويد! (زيرا) اگر شما درد و رنج مىبينيد، آنها نيز همانند شما درد و رنج مىبينند ولى شما اميدى از خدا داريد كه آنها ندارند و خداوند، دانا و حكيم است. (104-ترجمه مکارم) آیه با فعل نهی شروع میشه سستی نکنید در راه مبارزه با کفر و باطل!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ولی اونجاش که برای من خیلی جالب بود این بود که خدا انگار داره پیشاپیش بهم هشدار و امید میده میگه اگه بخوای در راه حق و جبهه حق ثبت نام کنی آماده ی سختی و رنج باشید، قرار نیست راه مبارزه خیلی آسان باشه!!!!! اما بدایند که جبهه باطل هم مثل شما سختی و رنج خواهند کشید اما!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! شما چیزی دارید که آنها ندارند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! و آن نصرت و یاری ویژه من هست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! شما به یاری من امیدوار هستید ولی آنها امیدی به یاری من ندارند و این همان نکته ی اصلی هست که اگر در راه مبارزه با باطل (حتی باطل داخلی و منافقینی که همه جا هستند) اگه به اون تکیه کنیم میشه در دل کارشکنی های داخل و خارج و شیاطین جنی و انسی و در عین اینکه انگار هیچ کاری نمیشه کرد!!!! خیلی کارها انجام داد!!!!!!!!!!!! خدا داره میگه این راه رنج و سختی داره اما عنایت و توجه و نصرت من فقط به اهل حق تعلق میگیره و همین برای کسی که حقیقتاً اهل مبارزه در راه حق باشه کفایت میکنه ان شالله خدا با ماست و با اونها نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! حالا اونا هر چی امکانات و نفوذ و قدرت و .... داشته باشن وقتی خدا رو نداشته باشن چی دارن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ این بود درسی که من امروز از تفکر در این یک صفحه ی قرآن گرفتم |
|||
|
|
۱۰:۳۹, ۱۲/تیر/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم بسم الله الرحمن الرحیم سلام و عرض ادب ممنونم علی جان. به فضل و عنایت خدا بنده مدتی هست آیاتی که برام خیلی جالب و تاثیرگذار بوده رو یادداشت می کنم تا هر از چند گاهی یه نگاه بهشون بندازم ، البته مدت زیادی نیست ولی ان شاءالله ادامه پیدا می کنه. جالبتر اینه که واقعا سخن گفتن خداوند و ارشاد و راهنمایی ش رو حس می کنم و با اینکه علم و ایمانم بسیار کم هست ولی اینکه کلام خالق هستی رو می خونم و اینکه قراره این آیات وسیله هدایت و گوشزد حقیر گنه کار باشه بسیار لذت بخشه و این کلام چنان بر قلب و جانم رسوخ پیدا می کنه که وصفش در گفتار نمی گنجه . ان شاءالله خداوند چشم دلمون رو باز کنه تا بیشتر به حقایقی که در قرآن نهفته هست پی ببریم. نخستین آیه ای که یادداشت کردم مربوط است به هدایت بشر و بنا بر تقدیر الهی این آیه رو زمانی خوندم که اصرار بر هدایت برخی داشتم که خداوند بهم فهموند که تو کاره ای نیستی : إِنَّكَ لا تَهْدِي مَنْ أَحْبَبْتَ وَ لكِنَّ اللَّهَ يَهْدِي مَنْ يَشاءُ وَ هُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ آیه 56 سوره قصص هدايت تنها به دست خداست! اين آيه پرده از روى اين حقيقت بر مىدارد كه: «به درستى اى محمد (صلى الله علیه و آله و سلم) تو هر كه را دوست بدارى هدايت نتوانى كرد بلكه خداست كه هر كه را بخواهد هدايت مى كند و او داناتر به كسانى است كه قابل هدايتند خداوند این سخن رو خطاب به پیغمبرش نازل می کند و با توجه به تفسیر در اینجا منظور از هدایت ، ارائه طریق نیست چراکه ارائه طریق کار اصلی پیامبر صلوات الله علیه و آله بود بلکه منظور از هدایت (در اینجا) ایصال به مطلوب می باشد. عین تفسیر : مراد از (هدايت ) در اينجا صرف راهنمايى نيست، بلكه رساندن به هدف مطلوب است كه بازگشتش افاضه ايمان بر قلب است، و معلوم است كه اين چنين هدايت كار رسول نيست، بلكه كار خداى تعالى است، و احدى در آن با او شركت ندارد، و اما اگر مقصود از آن راهنمايى بود، معنا نداشت كه آن را از رسول خدا (صلى الله اليه و آله و سلم) نفى كند، و بفرمايد تو هدايت نمى كنى، براى اينكه اين قسم هدايت وظيفه رسول است. و مراد از (مهتدين ) كسانى است كه هدايت را قبول مى كنند. بعد از آنكه خداى تعالى در آيات قبل محروميت مشركين يعنى قوم رسول خدا (صلى الله اليه و آله و سلم) را از نعمت هدايت، و نيز ضلالتشان را به خاطر پيروى هواى نفس، و استكبار از حق، كه به ايشان نازل شده، بيان كرد، و نيز بعد از آنكه ايمان و اعتراف اهل كتاب را به آن حق ذكر فرمود، آيات اين فصل را با اين جمله ختم كرد كه امر هدايت به دست خدا است، نه به دست تو، به دليل اينكه اهل كتاب را با اينكه قوم تو نيستند، هدايت فرمود، و قوم تو را با اينكه به تو نزديكند، و خيلى دوست مى دارى هدايت شوند، هدايت نفرمود، آرى اوست كه پذيرندگان هدايت را مى شناسد. ان شاءالله ادامه دارد... |
|||
|
|
۱۷:۴۵, ۱۲/تیر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/تیر/۹۰ ۱۷:۵۳ توسط m.shirazi80.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
تفال با قرآن در اسلام نهی شده
تفال با استخاره فرق داره .... این کاری که شما انجام میدین و قرآن رو باز میکنید و پیام آیه رو به خودتون میگیرید می شود تفال . روایت داریم از امام جعفر صادق (علیه السلام) که این کار نهی شده اصل حدیث رو یادم نیست اما مضمونش این بود دلیل نهی این کار به این دلیل هست که قرآن آیات قهر و عطفوت زیاد داره و ممکنه مردم یا ناامید شوند و دیگر حتی سراغ قرآن هم نرود یا بسیار خوشحال ...! [size=large]راجب تفعل با قرآن باز هم بیشتر تحقیق کنید.... چون نیاز به تحقیقات بیشتری هست ؟؟؟ نفس این کار که هر روز قرآن بخونیم و پیام آیات رو اینجا نقل کنیم خیلی خوبه ولی اینکه پیام اون آیه رو به خودمون بگیریم میشود تفال .................[/size] |
|||
|
|
۱۸:۵۹, ۱۲/تیر/۹۰
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام مجدد
ما در طول تاریخ نمونه های زیادی داشتیم که به واسطه شنیدن چند آیه از قرآن مجید زندگیشون دگرگون شده و تحت تاثیر آیات نورانی قرآن قرار گرفتند.(نمونه اش دزدی که سحرگاه در بالای پشت بام با شنیدن تلاوت سوره حدید توسط صاحب خانه هدایت می شه) نقل قول:نخستین آیه ای که یادداشت کردم مربوط است به هدایت بشر و بنا بر تقدیر الهی این آیه رو زمانی خوندم که اصرار بر هدایت برخی داشتم که خداوند بهم فهموند که تو کاره ای نیستی :شاید بنده اشتباه می کنم ولی این جمله بالا معنیش فال گرفتن با قرآن است؟ دوستان خواهشا در ارائه و درک مطلب کمی دقت کنیم تا خدایی ناکرده تهمت یا توهینی به کسی نشه .. آیا آیه ای از قرآن کریم که برای ارشاد و هدایت نازل شده نمی تونه وسیله هدایت واقع بشه!! دوباره عرض می کنم شاید بنده اشتباه می کنم ، لطفا اساتید و دوستان گرامی نظر خودشون در این باره بفرمایند.سپاس |
|||
|
|
۱۹:۰۳, ۱۲/تیر/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۱۲/تیر/۹۰ ۱۷:۴۵)m.shirazi80 نوشته است: تفال با قرآن در اسلام نهی شده به نظر حقیر و فقیر ممکنه اسم این کار رو ظاهرا تفال بزاریم اما نوعی انس با کلام الله و در نتیجه انس با خدای متعاله که ادم احساس میکنه بدون واسطه و کاملا خصوصی داره با افریدگارش گفت و شنود میکنه و هر کس تو این گفت و شنود به اندازه وسعش برداشت میکنه که ان شاالله خود پروردگارمون به همه مون وسعت درک و عمل عنایت کنه.... از قدیم گفتن از تو حرکت از خدا برکت....علی اقا هم فرمودند با تفکر و تدبر و مراجعه به تفسیر |
|||
|
|
۱۹:۱۱, ۱۲/تیر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/تیر/۹۰ ۱۹:۱۲ توسط m.shirazi80.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
برادر گرامی
در کدام قسمت از حرفای من تهمت بود!!!!!!!!؟؟ این چیزی که شما گفتین با اون مطلبی که من گفتم فرق داره ....این شخص به واسطه شنیدن قرآن به راه راست برگشته و قبلش مسلمان نبوده ....آیات قرآن نشانه هست برای همه انسان ها .... هر کس به مقدار ظرفیت خودش درک میکنه تمام آیات قرآن مخاطب به همه است و لذا همه ما باید ازش پند بگیریم . ولی اینکه ما هر روز یک صفحه ای از قرآن به صورت اتفاقی باز کنیم و پیام اون آیه رو به حس و حال خودمون ربطش بدیم میشود تفال..... اما اینکه از آن ایه پند بیگیریم و سر لوحه کارمان قرار دهیم تفال نیست. منظورم رو بد میرسانم ؟ |
|||
|
|
۱۹:۳۱, ۱۲/تیر/۹۰
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
درسته این آیه خطاب به پیامبر صلوات الله علیه و آله هست ولی در حقیقت مخاطب اصلی قرآن شخصی هست که اون رو می خونه و در واقع خداوند همون شخص رو مورد خطاب قرار داده ، اینکه حس کنیم با تلاوت قرآن و تامل و تدبر در آیات ، خداوند در حال نصیحت و گوشزد بنده خودشه چیز بدی که نیست بلکه بسیار خوب و بجاست و شکر خدا همین نوع حس باعث ترک گناهان کوچک زیادی از حقیر شده که بنده از این بابت خوشحالم.
![]() نقل قول:ولی اینکه ما هر روز یک صفحه ای از قرآن به صورت اتفاقی باز کنیم و پیام اون آیه رو به حس و حال خودمون ربطش بدیم میشود تفال این هم کار بدی نیست و باز با تفال فرق می کنه، شما کمی بیشتر در مورد تفال تحقیق کنید دانسته هاتون در این باره کافی نیست . شما از کجا می دونید بنده هر روز بصورت اتفاقی قرآن رو باز می کنم و فال می گیرم!؟ اصلا تفال مقوله دیگریه که اون هم در شان بچه های این سایت نیست. |
|||
|
|
۱۹:۴۵, ۱۲/تیر/۹۰
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
من کلا از این پست علی آقا این برداشت رو کردم که مثلا من هر روز یه بار دلمو بدم به خدا و بگم برای امروزم چه حرفی برای دلم برای نصیحت کردنم برای هدایت کردنم داری...
نه اینکه بگم مثلا خدا من تو کنکور قبول میشم؟(این میشه فال گرفتن) البته اینکه خدا طول روز از راههای مختلف بنده شو هدایت میکنه درست ....ولی این یه جورایی مراجعه کردن خودمون به خداست البته این ها نظر و برداشت منه...اگه برداشت منم ازتون اشتباهه علی آقا لطفا بهم بگین.... در ضمن با تشکر به خاطر ایجاد این پست |
|||
|
|
۲۱:۱۱, ۱۲/تیر/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
آقای رامین من تا حدی که اطلاع داشتم گفتم .....و باقیشو هم سپردم به خود بچه ها که تحقیق کنند.
نفهم هم نیستم ...فرق فال و پند گرفتن رو هم میفهمم! اما شما جناب mosi خیلی حرف زشتی زدین ..... اولین تاپیک راجب قرآن رو خودم در این سایت ایجاد کردم ............................................من نباید اینارو بگم مهم نیست خدا خودش نیت آدم ها رو بهتر میدونه من از این سایت برای همیشه میروم ........ |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| *آیات قرآن برای بالا بردن اعتماد بنفس* | وافی | 5 | 3,367 |