کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 9 رای - 4.11 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فلسفه ی حجاب در اسلام چیست؟!!!
۳:۳۳, ۳۰/آذر/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/تیر/۹۰ ۲:۲۱ توسط zarati313.)
شماره ارسال: #1
آواتار
براى روشن شدن فلسفه حجاب زن و راز تفاوت آن با پوشش مردان، توجه به مطالب ذیل لازم است:

لطفا با دقت مطالعه فرمائید

1- توجه به رابطه پوشش با فرهنگ دینى‏

بر اساس فرهنگ اسلامى، انسان موجودى است که براى رسیدن به کمال و معنویّت خلق گردیده است.

اسلام با تنظیم و تعدیل غرایز به ویژه غریزه جنسى و توجه به هر یک از آن‏ها در حدّ نیاز طبیعى، سبب شکوفایى همه استعدادهاى انسان شده و او را به سوى کمال سوق داده است.

پوشش مناسب براى زن و مرد عامل مهمى در تعدیل و تنظیم این غریزه است.

2- توجه به ساختار فیزیولوژى انسان‏

نوع پوشش زن و تفاوت آن با لباس مرد رابطه‏اى مستقیم با تفاوت‏هاى جسمى و روحى زن و مرد دارد.

در تحقیقات علمى در مورد فیزیولوژى و نیز روان‏شناسى زن و مرد ثابت شده که مردان نسبت به محرّک‏هاى چشمىِ و صوتی شهوت‏انگیز حساس ترند و چون تأثیر حس بینایى زیادتر است و چشم از فاصله دور و میدان وسیعى قادر به دیدن است، از سوى دیگر ترشّح هورمون‏ها در مرد صورتى یکنواخت و بدون انقطاع دارد، مردان به صورتى گسترده تحت تأثیر محرّک‏هاى شهوانى قرار مى‏گیرند اما زنان نسبت به حس لمس و درد حساس ترند و به محرّک‏هاى حسى پاسخ مى‏دهند. حس لامسه بروز زیادى ندارد و فعالیتش محدود به تماس نزدیک است.

از این گذشته چون هورمون‏هاى جنسى زن به صورت دوره‏اى ترشح مى‏شوند و به طور متفاوت عمل مى‏کنند، تأثیر محرّک‏هاى شهوانى بر زن صورتى بسیار محدود دارد و نسبت به مردان بسیار کمتر است.

با توجه به مطالب فوق مى‏توان گفت: حجاب در اسلام از یک مسئله کلّى و اساسى ریشه گرفته است. اسلام مى‏خواهد انواع التذاذهاى جنسى (چه بصرى و لمسى و چه نوع دیگر) به محیط خانواده و در چهارچوب شرع و قانون اختصاص یابد و اجتماع تنها براى کار و فعالیت باشد، بر خلاف سیستم غربى که حضور در جامعه را با لذت جویى جنسى به هم مى‏آمیزد و تعدیل و تنظیم امور جنسى را به هم مى‏ریزد.

اسلام قائل به تفکیک میان این دو محیط است و براى تأمین این هدف، پوشش و حجاب را توصیه نموده است، زیرا بى بند و بارى در پوشش به معناى عدم ضابطه در تحریک غریزه و عدم محدودیت در رابطه جنسى است که آثار شوم آن بر کسى پوشیده نیست.

ج) آثار و فواید رعایت حجاب و پوشش دینى‏

1- بهداشت روانى اجتماع و کاهش هیجان‏ها و التهاب جنسى که سبب کاهش عطش سیرى ناپذیرى شهوت است.

2- تحکیم روابط خانوادگى و برقرارى صمیمیت کامل زوجین.

با رواج بى حجابى و جلوه گرى زن، جوانان مجرد، ازدواج را نوعى محدودیت و پایان آزادى‏هاى جنسی خود تلقّى مى‏کنند وافراد متأهل هر روز در مقایسه‏اى خطرناک میان آن چه دارند و ندارند، قرار مى‏گیرند. این مقایسه‏ها، هوس را دامن زده و ریشه زندگى را مى‏سوزاند.

3- استوارى اجتماعى و استیفاى نیروى کار و فعالیّت‏

دختر و پسرى که در محیط کار و دانشگاه تحریک شهوانى شوند، از تمرکز و کارآیى آن‏ها کاسته مى‏شود و حکومت شهوت بر اجتماع سبب هدر رفتن نیروى فکرى و کارى است.

4- بالارفتن ارزش واقعیت زن و جبران ضعف جسمانى او

حیا، عفاف و حجاب زن مى‏تواند در نقش عاطفى او و تأثیرگذارى بر مرد مؤثر باشد. لباس زن سبب تقویت تخیّل و عشق در مرد است و حریم نگه داشتن یکى از وسائل مرموز براى حفظ مقام و موقعیّت زن در برابر مرد است.

اسلام حجاب را براى محدودیّت و حبس زن نیاورده، بلکه براى مصونیّت او توصیه کرده است، زیرا اسلام راضى به حبس، رکود و سرکوبى استعدادهاى زن نیست، بلکه با رعایت عفاف و حفظ حریم، اجازه حضور زن را در اجتماع داده امّا از سوء استفاده شهوانى و تجارى منع کرده است.

در واقع حجاب موجب محدودیت، مردان هرزه مى‏باشد که در صدد کام جویى‏هاى آزاد و بى حد و حصر هستند و مصونیت زنان از دست این گروه از مردان منظور است.

علاوه بر مطالب فوق استاد مطهری در بیان این که چرا حجاب به زنان اختصاص یافته می گوید:

اما علت این که در اسلام دستور پوشش، اختصاص به زنان یافته، این است که میل به خود نمایى و خودآرایى مخصوص زنان است. از نظر تصاحب قلب‏ها و دل‏ها مرد شکار است و زن شکارچى، همچنان که از نظر تصاحب جسم و تن، زن شکار است و مرد شکارچى. میل زن به خود آرایى از حس شکارچى‏گرى او ناشى مى‏شود. در هیچ جاى دنیا سابقه ندارد که مردان لباس‏هاى بدن نما و آرایش‏هاى تحریک کننده به کار برند. این زن است که به حکم طبیعت خاص خود مى‏خواهد دلبرى کند و مرد را دل باخته و در دام علاقه خود اسیر سازد. بنابراین انحراف تبرّج و برهنگى، از انحراف‏هاى مخصوص زنان است و دستور پوشش هم براى آنان مقرر گردیده است».

به عبارت دیگر: جاذبه و کشش جنسى و زیبایى خاص زنانه و تحریک پذیرى جنس مردانه، یکى از علت‏هاى این حکم است. توصیه و دستور الهى به پوشش و حجاب براى زنان، به منظور ایجاد محدودیت و محرومیت و چیزهایى از این قبیل که تنها فریب شیطانى‏اند نمى‏باشد، بلکه در واقع براى آگاهى دادن به گوهر ارزشمند در وجود زنان است که باید از آن مراقبت شده و حفظ شود و به تاراج نرود. این کاملاً معقول است که هر چیزى ارزشمندتر باشد، مراقبت و محافظت بیشترى را مى‏طلبد تا از دست راهزنان در امان باشد و به شکل یک ابزار براى مطامع سودپرستان در نیاید.

به یاد داشته باشیم که غریزه جنسى، نیرومند و عمیق است. هر چه بیشتر اطاعت شود، سرکش‏تر مى‏گردد، همچون آتش که هر چه به آن بیشتر هیزم بدهند، شعله ورتر مى‏شود، و شهوت خود را به صورت یک عطش روحى و خواست اشباع نشدنى در مى‏آورد.(2) و وضعیت جهان معاصر و کشانده شدن عده‏اى به همجنس بازى نشانه آشکارى از این حالت است.

بنابراین رعایت نکردن پوشش اسلامى توسط زنان نه تنها از بین رفتن حساسیت مردان را به دنبال ندارد، بلکه موجب طغیان غریزه جنسى آنان نیز مى‏گردد و پس از مدتى باعث دلزدگى و بى معنایى آن خواهد شد.

اگر به فیلم های اجتماعی هالیوود نگاهی دقیق داشته باشیم متوجه نگاه پست و سخیفی که به زن در این فیلمها شده می شویم. فیلمهایی چون ... اسماش رو نمی گم چون یادمیگیرید اما مطلب کاملا واضح و مشهود است تنها بک نمونه از این فیلمها امریکن پای ها می باشند. نگاهی فقط جنسی به زن!

در مورد مردان نیز این گونه نیست که بتوانند با هر نوع لباسی از خانه بیرون آیند و نوع پوشش آنها می تواند به هر صورتی باشد بلکه مردان نیز در این جهت با محدودیت های خاص خود نسبت به پوشش مواجه هستند اما محدوده پوشش آنان به جهت حضور بیشتر در اجتماع و کارهای سخت و به جهاتی که در بالا ذکر شد با زنان متفاوت است.

این مطلب یکی از زیباترین مطالبی بود که در رابطه با حجاب مطالعه کردم زیرا نگاهی علمی و فیزیولوژیک
به حجاب داشته و ریشه علمی آن را نیز بیان می کند و در واقع صریح تر سخن می گوید.

با اشاعه این مطلب در ترویج فرهنگ حجاب سهیم شوید

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، علی 110 ، بیداری اندیشه ، morteza_3ip ، rahbin ، F.E.A.R ، ELENOR ، rezakarimi ، parisan ، Mahdy2021 ، saleh_mgh ، mohamad ، احیاء ، oO DaViD Oo ، Seyed Mohsen ، mohammad790 ، عطر نرگس ، باران ، anti dajal ، a.l.? ، سیماباروتیان ، ganjname ، bahar2006 ، hosseinta ، بنده ی خدا ، وحید الف ، MohammadMeraj ، faraz_223 ، در جستجوی سختی ، محمداحسان ، یاران مهدی ، ضد ماسون ، Reza2035 ، setareh ، سپهسالار ، MohammadSadra ، boghz ، mojtaba-nk3 ، MESSENGER ، EMPERATOR ، فرهاد ، elhamA ، Admirer ، meshkat ، montazer_rm ، libera ، zohur ، Mitsonary ، أین المنتظر ، خادمة الزهرا ، حسین آکردی ، ema1392 ، mohades ، تازه مسلمان ، عاطفه س ، وحید110 ، محیصا ، N.Mahdavian ، fardinho ، fandogh ، 872325 ، gabriel40 ، rastin ، mhvvhm ، K-1 ، سرباز سید علی ، منتظر72 ، soldier ، zahra.shakiba ، سجاد غضنفری ، mahdy30na ، maryamm ، قرار ، kashkol-ir ، sagheb ، خادم المهدی ، Banoo ، ماحی

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۸:۳۷, ۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #21
آواتار
سلام فرمایش شما درسته ولی کو گوش شنوا تا اونجایی که من دیدم تقریبا نود درصد حجاب توی پایین رعایت میشه بالا شهریا فقط ده درصد شاید هم کم رعایت می کنن چون به قول خودشون روشن فکرتر از پایین شهریا هستن اگه یکی توی بالا شهر باحجاب باشه میگن دور از جمع قاقوله و چیزی حالیش نیست ولی نمی دونن اونی که تو غفلته خودشونن نه کسایی که حجاب رو رعایت می کنن

حجاب تنها واسه زنا و دخترا نیست واسه ما پسرا هم هست من خودم شخصا دیدم که روی تی شرت پسره با انگلیسی نوشته بود من حامله هستم و اونو با افتخار پوشیده بود

وای از غفلت ما:s:sAngry
۱۹:۳۸, ۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #22
آواتار
نقل قول:حجاب تنها واسه زنا و دخترا نیست واسه ما پسرا هم هست من خودم شخصا دیدم که روی تی شرت پسره با انگلیسی نوشته بود من حامله هستم و اونو با افتخار پوشیده بود

صد البته،خودم در اردبیل دیدم که روی کاپشن پسرکی نوجوان کلمه(میبخشید که این کلمه را به کار میبرم) F u c k را با جا به جا کردن حروف به صورت Fukc حکاکی کرده بودند،که صد البته همان معنی را میدهد،در این باره و کلا در باب حجاب جنس مذکر هم باید قانونی باشد
۱۸:۲۰, ۶/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/مرداد/۹۰ ۱۸:۲۸ توسط ياسر.)
شماره ارسال: #23
آواتار
سلام خدمت دوسان و تمام كساني كه زحمت كشيدند و پستهاي بالا را اضافه كردند . تمام مطالب عنوان شده تقريبا درست و فبال تامل است اما اينجا من يك ايراد اصلي به موضوع تاپيك دارم . فهميدن فلسفه حجاب به طور كلي براي ما قابل فهم نيست .چطور !

طبق حديث وارده از امام معصوم فهميدن فلسفه و حكمت هيچ كدام از دستورات الهي براي ما مشخص نيست . ( اصل سند و حديث رو لان ندارم كسي جدي خواست براش مي ذارم ) . ديدگاه كلي ما بايد نسبت به تمامي دستورات اسلام تحول اساسي پيدا كند وگرنه دچار مشكلات اخروي غير قابل تصوري خواهيم شد . به عنوان نمونه در پستهاي بالا از سايت چارقد عنوان شده كه چقدر لذت دارد رعايت حجاب به دليل ....
يعني من اگر حجاب را رعايت ميكنم به خاطر لذت نفس است نه رضايت خدا ( ممكنه بگيد نه دليل اول همونه اينم در طول اونه ، ولي بدونيد هر چي كه بهش اضافه كنيد نفس رو بزرگ ميكنه ) آخرش هم نتيجه نميده .

يا مثلا وقتي ميگيد حجاب ما را از نگاه رذل نامحرمان حفظ مي نمايد ،يعني احيانا اگه جايي بودي كه يه پيرمرد بي بخار يا يه نفر مثل بردار شوهرت ( يا كلا كسي كه ازش مطمئني ) بود ديگه رعايت حجاب چندان معني نداره !
( متاسفانه مثال بالا بسيار فراگيره و بعضي ها فاميلاشونرو يه كم نامحرم ميدونن . بعضي خانها هم مردها يه جور موجود ناشناخته است كه ازش ميترسن و بعد از ازدواج كه ميبينن نه بابا اينم آدمه روابطشون با مردها آزاد ميشه )

متاسفانه تقريبا تمام دلايل بالا دچار اين مشكل هست بعضي ها فقط زيباست و عملا بي پايه است .

اگر انسان براي يك فلسفه كه براي خودش دارد دستورات الهي را انجام دهد درست است كه گناه انجام نداده امّا عملش خالص نيست . و باعث رشد معنوي وي نخواهد بود . مثلا اگر طهارت بگيري به نيت رعايت امر خدا بسيار متفاوت خواهد بود با وقتي كه به نيت تميز شدن از ميكروب كه خب شرعي هم انجام بدم كه دل خدا هم بدست بياد . يا مثلا بره زكات بده به نيت رشد جامعه ! درست است كه رعايت دستور خدا شده ولي نيت اون نيت رشد دهنده نيست . دوستان ميتونن امتحان كنند از اين به بعد هر دفعه خواستند وضو بگيرند نيت زبوني كنند كه وضو ميگيريم براي رضاي خدا . نورش رو هر دفعه تو دلشون احساس ميكنند .

انسان فقط و فقط بايد دستورات الهي را به نيت اينكه چون خدا گفته انجام دهد و لاغير . حالا فلسفش رو بلد يا نبود ديگه مهم نيست . اينه شرط رفاقت با خدا ( به قول آخوندي حب الله )

در مورد خود حجاب هم چون يه مسائل اينجوري رعايت نشد مشكلات فعلي تو جامعه بوجود اومد .
مثلا من 15 سال پيش تو كتاب درسي دبيرستان خوندم به علت رعايت نكردن حجاب ساختار خانواده هاي غربي از هم پاشيده و بزودي جامعه متلاشي خواهد شد . منم 15 ساله نشستم كه هي اين جامعه متلاشي بشه از بدبختي متلاشي كه نميشه هيچي آمار طلاق خودمون داره ميره بالا . يارو بي حجاب هم كه كور نيست هر چي ما براش قصه بگيم ميبينه دلايلي كه ما مياريم يا واقعيت عيني نداره يا ارزش رعايت كردن نداره !
مثلا وقتي ميگيم حجاب رو رعايت كن پوستت زير آفتاب نسوزه يا خشك نشه يا باد موهات رو خراب نكنه يا جلوي مد گرايي رو ميگيريم ! قشنگ برداشتيم دو دستي حجاب رو گذاشتيم تو كيسه زباله گذاشتيم دم در! Smile

يا حتي ، وقتي حجاب را اينجوري بگوييم كه جلوي فحشا را ميگيرد ، يا رو با خودش ميگه ميخوام نگيره صد ساله سياه ! مهم منم كه خودم از همه بيشتر جلوه بدم . حالا بهش بگيم فقط نگاه هاي هرزه را جلب مكيني باورش نميشه و متاسفانه حق هم داره .

شخص بي حجاب نگاه همه رو جلب ميكنه چه هرزه چه مومن . حالا يكي باهاش مبارزه ميكنه يكي نه . در هر صورت هر دو مي پسندند تعارف هم نداريم ( خواهشن نيان بگين تو فاسدي ما اينجور نيستيم . با ذات انسان نميسازه ، دروغ نگين ، حديث داريم زن از مغز سر تا نوك پا براي مرد عورته . معلومه خوشش مياد ) .

تنها راه مبارزه با بي حجابي افزايش محبت خداوند در دل مردم است بقيه روشها جواب نخواهند داد . همانطور كه در طي اين سالها ديده شده و نتيجه عملي نداده .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: libera ، تازه مسلمان
۱۴:۰۴, ۸/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #24

ببنید دوست خوبم این موضوع درسته که هیچکس به معنای واقعی نمیتونه پی به فلسفه وجودی یه شئ ببره
اما اولا که همه ما به حکیم بودن خداوند اعتقاد داریم و میدونیم که کار عبث و بیهوده انجام نمیده و برای هر قانون و دستوری یقینا یه فلسفه ای وجود داره از طرف دیگه خداوند به ما قوه تفکر و عقل داده و تو اسلام بیشمار حدیث و ایه درباره ارزش و استفاده از اندیشه و تفکر وجود داره فقط کافیه به این حدیث معروف از پیامبر توجه کنیم که در اسلام یک ساعت تفکر بهتر از هفتاد سال عبادته
خیلی واضح است که شناخت پیش زمینه ایمانه و محبت بدون شناخت ارزشی نداره.
اما در مورد انتقادی که به یکی از دوستان کرده بودین لااقل من اینجوری فکر میکنم منظور لذتی بوده که از خشنودی خداوند به انسان دست میده. ببیید فطرت همه ادمها یکسانه هر کس ذاتا دوست داره کانون توجه باشه و لذت نفس واقعی همینه.. وگرنه از اینکه دیگران به ما بی توجهی کنن هیچ لذت نفسانی به ادم دست نمیده.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: تازه مسلمان
۱۴:۵۲, ۸/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/مرداد/۹۰ ۱۵:۰۳ توسط شهـاب.)
شماره ارسال: #25
آواتار
(۶/مرداد/۹۰ ۱۶:۳۴)dr.sa نوشته است:  دخترم، هیچ کس و هیچ چیز را در این جهان نمی توان یافت که شایسته آن باشد که دختری ناخن پای خود را به خاطر آن عریان کند..... برهنگی بیماری عصر ماست.. چارلی چاپلین
من همیشه اینجوری فک میکنم خدا که انسان را افریده به همه خصوصیات روحی و جسمی انسان اگاهه و همه قوانین و دستورات اسلام بر همین پایه ان.
اگر کسی بدون هیچ غرض و تعصب فقط بر مبنای دانشهایی مانند روانشناسی انسان شناسی و جامعه شناسی مسئله حجاب را بررسی کنه به راحتی به اهمیت موضوع حجاب پی میبره.

با سلام به دوستان
فقط می خواستم یک تذکر کوتاه بدهم
و آن اینکه این جمله که فرمودید
مربوط به چارلی چاپلین نیست و یک
روزنامه نگار خوش ذوق ایرانی ، آنرا پیش از
انقلاب در مجله ای برای فروش بیشتر جعل کرده ...

در کل سخنانی که در نامه منسوب به چاپلین نوشته شده
بسیار زیبا و منطقی است ، و نقل آن ایرادی ندارد ،
ولی گفتم از سوی یک دوست تذکر داده شود
بهتر است تا از سوی دشمن ، خرده گرفته شود ...

(۶/مرداد/۹۰ ۱۸:۲۰)ياسر نوشته است:  يا مثلا وقتي ميگيد حجاب ما را از نگاه رذل نامحرمان حفظ مي نمايد ،يعني احيانا اگه جايي بودي كه يه پيرمرد بي بخار يا يه نفر مثل بردار شوهرت ( يا كلا كسي كه ازش مطمئني ) بود ديگه رعايت حجاب چندان معني نداره !
( متاسفانه مثال بالا بسيار فراگيره و بعضي ها فاميلاشونرو يه كم نامحرم ميدونن . بعضي خانها هم مردها يه جور موجود ناشناخته است كه ازش ميترسن و بعد از ازدواج كه ميبينن نه بابا اينم آدمه روابطشون با مردها آزاد ميشه ) متاسفانه تقريبا تمام دلايل بالا دچار اين مشكل هست بعضي ها فقط زيباست و عملا بي پايه است .

دوست عزیز
نخست اینکه پیرمرد بی بخار را شما چگونه تشخیص می دهید ؟!
نظرم کاملا برخلاف نظر شماست ، سن مردان در بسیاری موارد
کشش آنها را به سمت جذابیت های جنسی کم نمی کند ...

دوم ، اگر کمی دادگاه ها اطلاع و با قضات و وکلا آشنایی داشته باشید
خواهید دید که ارتباط جنسی بین محارم و نزدیکان بسیار زیاد شده ...
به هر حال آنهایی که میلیون ها دلار هزینه کردند ، باید نتیجه بگیرند !!

ما اگر رشد این ارتباطات را در نظر بگیریم ، به نتایج بدی خواهیم رسید و
دقیقا ، معنای محرم و نامحرم و حد و حدود را خواهیم فهمید ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: dr.sa
۲۱:۵۹, ۸/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/مرداد/۹۰ ۲۲:۲۴ توسط ياسر.)
شماره ارسال: #26
آواتار

(۶/مرداد/۹۰ ۱۸:۲۰)ياسر نوشته است:  يا مثلا وقتي ميگيد حجاب ما را از نگاه رذل نامحرمان حفظ مي نمايد ،يعني احيانا اگه جايي بودي كه يه پيرمرد بي بخار يا يه نفر مثل بردار شوهرت ( يا كلا كسي كه ازش مطمئني ) بود ديگه رعايت حجاب چندان معني نداره !
( متاسفانه مثال بالا بسيار فراگيره و بعضي ها فاميلاشونرو يه كم نامحرم ميدونن . بعضي خانها هم مردها يه جور موجود ناشناخته است كه ازش ميترسن و بعد از ازدواج كه ميبينن نه بابا اينم آدمه روابطشون با مردها آزاد ميشه ) متاسفانه تقريبا تمام دلايل بالا دچار اين مشكل هست بعضي ها فقط زيباست و عملا بي پايه است .

دوست عزیز
نخست اینکه پیرمرد بی بخار را شما چگونه تشخیص می دهید ؟!
نظرم کاملا برخلاف نظر شماست ، سن مردان در بسیاری موارد
کشش آنها را به سمت جذابیت های جنسی کم نمی کند ...

دوم ، اگر کمی دادگاه ها اطلاع و با قضات و وکلا آشنایی داشته باشید
خواهید دید که ارتباط جنسی بین محارم و نزدیکان بسیار زیاد شده ...
به هر حال آنهایی که میلیون ها دلار هزینه کردند ، باید نتیجه بگیرند !!

ما اگر رشد این ارتباطات را در نظر بگیریم ، به نتایج بدی خواهیم رسید و
دقیقا ، معنای محرم و نامحرم و حد و حدود را خواهیم فهمید ...

[/quote]

دمت گرم خب منم همين رو گفتم ديگه . اين نكته رو شما ميدوني كسي توجه نميكنه . مثلا طرف پاي سفره نشسته مياد خورش بكشه آستينش ميره بالا همه النگوهاش مشخص ميشه . من خودم تنهايي دو دفعه ديدم پدر به دخترش تجاوز كزده و دختر بچه دار شده . ( يه معضلي تو دادگاه شده بود كه اسم پدر بچه چي بشه . آخرش قاضي رو به پدر كرد و گفت به جاي اسم پدر اسمه خوده ..... بنويس )
اما منظور حرف من چيز ديگه اي بود . فرض كنيد مردي به علت بيماري از مردانگي افتاده و زنان با گچ ديوار براش يكي هستند ، با اين استدلال حجاب مقابل اونها بي معني . از طرف ديگه اگر حجاب صرفا براي كنترل شهوت بود چرا مثلا اگر زن سر خود را بترشاد نيازي به پوشيدن روسري نيست . يا نگاه كردن به اهل كتاب ايراد ندارد ؟
(۸/مرداد/۹۰ ۱۴:۰۴)dr.sa نوشته است:  ببنید دوست خوبم این موضوع درسته که هیچکس به معنای واقعی نمیتونه پی به فلسفه وجودی یه شئ ببره
اما اولا که همه ما به حکیم بودن خداوند اعتقاد داریم و میدونیم که کار عبث و بیهوده انجام نمیده و برای هر قانون و دستوری یقینا یه فلسفه ای وجود داره از طرف دیگه خداوند به ما قوه تفکر و عقل داده و تو اسلام بیشمار حدیث و ایه درباره ارزش و استفاده از اندیشه و تفکر وجود داره فقط کافیه به این حدیث معروف از پیامبر توجه کنیم که در اسلام یک ساعت تفکر بهتر از هفتاد سال عبادته
خیلی واضح است که شناخت پیش زمینه ایمانه و محبت بدون شناخت ارزشی نداره.
اما در مورد انتقادی که به یکی از دوستان کرده بودین لااقل من اینجوری فکر میکنم منظور لذتی بوده که از خشنودی خداوند به انسان دست میده. ببیید فطرت همه ادمها یکسانه هر کس ذاتا دوست داره کانون توجه باشه و لذت نفس واقعی همینه.. وگرنه از اینکه دیگران به ما بی توجهی کنن هیچ لذت نفسانی به ادم دست نمیده.

منظور از حرف من رو دقيق نگرفتيد . مسلما خدا حكيمه و تمام امور و مقدارت از روي حكمت خداست ( كه لازمه وجودي خداست ) و مطمئنا حجاب هم از روي حكمت است اما اينكه ما بيام با توجه به حكمت يه دستور شرعي به اون عمل كنيم دچار مشكل خواهيم شد . در بقيه متن موضوع را بيشتر باز ميكنم ولي يه چيزي هم در مورد تفكر گوشزد كنم و اونم اينه كه منظور از تفكري كه خدا مي فرمايد تفكر در اسما و صفات و در مراحل اوليه نعمتهاي خداست
درست است كه اگر براي يك حكم چند دليل عقلي هم داشته باشيم با رغبت بيشتري به آن تن در خواهيم داد اما مشكل از جايي شروع ميشود كه ناخود آگاه عمل را براي خواص آن انجام ميدهيم نه براي خدا . مثلا روزه ميگيريم كه لاغر شويم .
از طرف ديگر بعضي وقتها وقتي فلسفه عملي براي ما معلوم نيست يا عمل درست به نظر نمي رسد، كلا منكر آن ميشويم يا حدالامكان آن را انجام نخواهيم داد . مثلا آب خوردن در شب به صورت ايستاده مكروه است . چه دليل علمي مي خواي بياري ؟
اين استدلالها باعث شده بعضي ها برخي از اعمال را كه شيك به نظر نمي رشد انجام ندهند و شايد مورد تمسخر هم قرار بدهند . مثلا چرا با پاي راست داخل شدن به مسجد مستحبه ؟
خب ما چكار داريم .
ما عمل رو انجام ميديم به خاطر اينكه خدا خوشش مياد و بس .

يه مثال ديگه بزنم ادرار در اسلام نجس اعلام شده . حالا ما چطور بايد بيام توجيه كنيم . اگه بگيم آلوده است كه دروغ گفتيم و اتفاقا ادار استريل است! ( حتي در امداد نجات داريم در صو رت در دسترس نبودن آب مي توانيد با ادار آن را شستشو دهيد ) تازه در طب زرتشتي از ادار چار پايان براي پاكي و شايد درمان هم استفاده مي كردند .
اگر بگوييم محل تجمع ميكروب است كه در اين صورت اگر شربرت روي لباس هم بماند نجس ميشود .
اگر بگوييم بد بو ميشود خب نفت كه بد بوتره چرا نجس نيست .
اگه بگيم سمهاي دفع شده از بدنه خب چرا مخاط بيني ( با عرض معذت آب دماغ Smile ) نجس نيست .
و ...

صحبت شما مبني بر لذت بردن هم درست . Heart
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه ، تازه مسلمان ، Admirer
۱:۳۵, ۹/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #27
آواتار
دیگه این روزا مد شده ..چپ میری صحبت حجاب هست (معضل خانومها هستند)..راست میری صحبت حجاب(مقصر خانوها هستند)..بالا میری..پایین میاای...شمال غربی..جنوب شرقی..و...و....حرف حجاب هست (و مثل همیشه خانوم ها مشکل تمام گناهان موجود در جامعه)
خدایا بدبخت این زنDodgyDodgyDodgyDodgyDodgy
واقعا یه لحظه آستین بالا تر بره از مچ (یه کم) مرد به شهوت میوفته..ریشه میشه برای فسادهای دیگش؟؟؟؟؟؟
واقعا؟؟؟؟؟
پس ببخشید (ببخشید میگم..به اون مردی میگم که اینگونه هست)چه بی عنصریه این مرد.....یه صدم ثانیه نمیتونه نگاهشو نگه داره؟؟؟؟
خدایا روز قیامت به درگاهت از نگاه های مردان شکایت میبریم..مگر نه اینکه حجاب بر زن و بر مرد...و نگه داشتن از نگاه هرز بر مرد و زن را واجب کردی؟!!
پس کو اون حجاب مردها؟
پس کو اون حفظ نگاه مردها؟؟
خدایا کو؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ghiamat.ir ، مبينا
۱۱:۱۸, ۶/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/شهریور/۹۰ ۱۱:۲۲ توسط moh3n.)
شماره ارسال: #28
آواتار
در قرآن مجید بیش از ده آیه در مورد حجاب و حرمت نگاه به نامحرم وجود دارد.
یکی از این آیات، آیه 59 سوره احزاب است:« یا ایهاالنبی قل لازواجک و بناتک و نساءالمومنین یدنین علیهن من جلابیبهن ذلک ادنی ان یعرفن فلا یوذین و کان الله غفورا رحیما» (ای پیامبر، به زنان و دخترانت و نیز به زنان مومنین بگو خود را بپوشانند تا شناخته نشوند و مورد اذیت قرار نگیرند. و خداوند بخشنده مهربان است.)
جلاب به معنای یک پوشش سراسری است؛ یعنی زن باید همه اندامش پوشیده باشد تا همچون گلی لطیف از دسترس هوسرانان مصون و محفوظ باشد.
در سوره نور آیه 31 نیز مفصلا در مورد حجاب و حرمت نگاه به نامحرمان سخن به میان آمده است.
مفهوم و ابعاد حجاب در قرآن
حجاب در لغت به معنای مانع، پرده و پوشش آمده است. استعمال این کلمه، بیش‎تر به معنی پرده است. این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش می‎دهد که پرده، وسیله‎ی پوشش است، ولی هر پوششی حجاب نیست؛ بلکه آن پوششی حجاب نامیده می‎شود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت ‎گیرد.
حجاب، به معنای پوشش اسلامی بانوان، دارای دو بُعد ایجابی و سلبی است. بُعد ایجابی آن، وجوب پوشش بدن و بُعد سلبی آن، حرام بودن خودنمایی به نامحرم است؛ و این دو بُعد باید در کنار یکدیگر باشد تا حجاب اسلامی محقق شود؛ گاهی ممکن است بُعد اول باشد، ولی بُعد دوم نباشد، در این صورت نمی‎توان گفت که حجاب اسلامی محقق شده است.
اگر به معنای عام، هر نوع پوشش و مانع از وصول به گناه را حجاب بنامیم، حجاب می‎تواند اقسام و انواع متفاوتی داشته باشد. یک نوع آن حجاب ذهنی، فکری و روحی است؛ مثلاً اعتقاد به معارف اسلامی، مانند توحید و نبوت، از مصادیق حجاب ذهنی، فکری و روحی صحیح است که می‎تواند از لغزش‎ها و گناه‎های روحی و فکری، مثل کفر و شرک جلوگیری نماید.
علاوه بر این، در قرآن از انواع دیگر حجاب که در رفتار خارجی انسان تجلی می‎کند، نام برده شده است؛ مثل حجاب و پوشش در نگاه که مردان و زنان در مواجهه با نامحرم به آن توصیه شده‎اند.
هدف و فلسفه حجاب
هدف اصلی تشریع احکام در اسلام، قرب به خداوند است که به وسیله‌ی تزکیه‌ی نفس و تقوا به دست می‎آید:
إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ (حجرات؛13) بزرگوار و با افتخارترین شما نزد خدا با تقواترین شماست.

-=هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولاً مِنْهُمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ وَ إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُبِینٍ؛
اوست خدایی که میان عرب امّی (قومی که خواندن و نوشتن هم نمی‎دانستند) پیغمبری بزرگوار از همان قوم برانگیخت، تا بر آنان وحی خدا را تلاوت کند و آنها را (از لوث جهل و اخلاق زشت) پاک سازد و کتاب سماوی و حکمت الهی بیاموزد؛ با آن که پیش از این، همه در ورطه‌ی جهالت و گمراهی بودند.=-
از قرآن کریم استفاده می‎شود که هدف از تشریع حکم الهی، وجوب حجاب اسلامی، دست‌یابی به تزکیه‌ی نفس، طهارت، عفت و پاکدامنی است. آیاتی هم‎چون:
قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِکَ أَزْکى لَهُمْ؛ ای رسول ما مردان مؤمن را بگو تا چشم‎ها از نگاه ناروا بپوشند و فروج و اندامشان را محفوظ دارند، که این بر پاکیزگی جسم و جان ایشان اصلح است.

حجاب چشم
قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ (نور؛30) ای رسول ما به مردان مؤمن بگو تا چشم‎ها را از نگاه ناروا بپوشند.

قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ(نور؛31) ای رسول به زنان مؤمن بگو تا چشم‎ها را از نگاه ناروا بپوشند.

حجاب در گفتار
نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب گفتاری زنان در مقابل نامحرم است:
فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ(احزاب؛32) پس زنهار نازک و نرم با مردان سخن نگویید؛ مبادا آن که دلش بیمار (هوا و هوس) است به طمع افتد.

حجاب رفتاری
نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب رفتاری زنان در مقابل نامحرم است. به زنان دستور داده شده است به گونه‎ای راه نروند که با نشان دادن زینت‎های خود باعث جلب توجه نامحرم شوند
وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ(نور؛31) و آن طور پای به زمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود.

از مجموع مباحث طرح شده به روشنی استفاده می‎شود که مراد از حجاب اسلامی، پوشش و حریم قایل شدن در معاشرت زنان با مردان نامحرم در انحای مختلف رفتار، مثل نحوه‌ی پوشش، نگاه، ‌حرف زدن و راه ‎رفتن است.
بنابراین، حجاب و پوشش زن نیز به منزله‌ی یک حاجب و مانع در مقابل افراد نامحرم است که قصد نفوذ و تصرف در حریم ناموس دیگران را دارند. همین مفهوم منع و امتناع در ریشه‌ی لغوی عفت نیز وجود دارد؛
حجاب و عفت
دو واژه‌ی «حجاب» و «عفت» در اصل معنای منع و امتناع مشترک‎اند. تفاوتی که بین منع و بازداری حجاب و عفت است، تفاوت بین ظاهر و باطن است؛ یعنی منع و بازداری در حجاب مربوط به ظاهر است، ولی منع و بازداری در عفت، مربوط به باطن و درون است؛ چون عفت یک حالت درونی است، ولی با توجه به این که تأثیر ظاهر بر باطن و تأثیر باطن بر ظاهر، یکی از ویژگی‌های عمومی انسان است؛ بنابراین، بین حجاب و پوشش ظاهری و عفت و بازداری باطنی انسان، تأثیر و تأثّر متقابل است؛ بدین ترتیب که هرچه حجاب و پوشش ظاهری بیش‌تر و بهتر باشد، این نوع حجاب در تقویت و پرورش روحیه‌ی باطنی و درونی عفت، تأثیر بیش‌تری دارد؛ و بالعکس هر چه عفت درونی و باطنی بیش‌تر باشد باعث حجاب و پوشش ظاهری بیش‌تر و بهتر در مواجهه با نامحرم می‎گردد.
حجاب زنان سالمند
قرآن مجید به شکل ظریفی به این تأثیر و تأثّر اشاره فرموده است. نخست به زنان سالمند اجازه می‎دهد که بدون قصد تبرّج و خودنمایی، لباس‎های رویی خود، مثل چادر را در مقابل نامحرم بردارند، ولی در نهایت می‎گوید: اگر عفت بورزند، یعنی حتی لباس‎هایی مثل چادر را نیز بر ندارند، بهتر است.
وَ الْقَواعِدُ مِنَ النِّساءِ اللاَّتِی لا یَرْجُونَ نِکاحاً فَلَیْسَ عَلَیْهِنَّ جُناحٌ أَنْ یَضَعْنَ ثِیابَهُنَّ غَیْرَ مُتَبَرِّجاتٍ بِزِینَةٍ وَ أَنْ یَسْتَعْفِفْنَ خَیْرٌ لَهُنَّ وَ اللَّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ.(نور؛60)

علاوه بر رابطه‌ی قبل، بین پوشش ظاهری و عفت باطنی، رابطه‌ی علامت و صاحب علامت نیز هست؛ به این معنا که مقدار حجاب ظاهری، نشانه‎ای از مرحله‌ی خاصی از عفت باطنی صاحب حجاب است. البته این مطلب به این معنا نیست که هر زنی که حجاب و پوشش ظاهری داشت، لزوماً از همه‌ی مراتب عفت و پاکدامنی نیز برخوردار است.
آیا حجاب مانع همه بزهکاری های اجتماعی است؟
img/daneshnameh_up/8/87/hijab1.gifبا توجه به همین نکته، پاسخ این اشکال و شبهه‌ی افرادی که برای ناکارآمد جلوه دادن حجاب و پوشش ظاهری، تخلفات بعضی از زنان با حجاب را بهانه قرار می‎دهند آشکار می‎گردد؛ زیرا مشکل این عده از زنان، ضعف در حجاب باطنی و فقدان ایمان و اعتقاد قوی به آثار مثبت حجاب و پوشش ظاهری است و قبلاً گذشت که حجاب اسلامی ابعادی گسترده دارد و یکی از مهم‌ترین و اساسی‏ترین ابعاد آن، حجاب درونی و باطنی و ذهنی است که فرد را در مواجهه با گناه و فساد، از عقاید و ایمان راسخ درونی برخوردار می‌کند؛ و اساساً این حجاب ذهنی و عقیدتی، به منزله‎ی سنگ بنای دیگر حجاب‎ها، از جمله حجاب و پوشش ظاهری است؛ زیرا افکار و عقاید انسان، شکل دهنده‌ی رفتارهای اوست.
البته، همان‎گونه که حجاب و پوشش ظاهری، لزوماً به معنای برخورداری از همه‌ی مراتب عفاف نیست، عفاف بدون رعایت پوشش ظاهری نیز قابل تصور نیست. نمی‎توان زن یا مردی را که عریان یا نیمه عریان در انظار عمومی ظاهر می‎شود عفیف دانست؛ زیرا گفتیم که پوشش ظاهری یکی از علامت‎ها و نشانه‎های عفاف است، و بین مقدار عفاف و حجاب، رابطه‌ی تأثیر و تأثّر متقابل وجود دارد. بعضی نیز رابطه‌ی عفاف و حجاب را از نوع رابطه‌ی ریشه و میوه دانسته‌اند؛ با این تعبیر که حجاب، میوه‌ی عفاف، و عفاف، ریشه‌ی حجاب است. برخی افراد ممکن است حجاب ظاهری داشته باشند، ولی عفاف و طهارت باطنی را در خویش ایجاد نکرده باشند. این حجاب، تنها پوسته‌ و ظاهری است. از سوی دیگر، افرادی ادعای عفاف کرده و با تعابیری، مثل «من قلب پاک دارم، خدا با قلب‌ها کار دارد»، خود را سرگرم می‌کنند؛ چنین انسان‎هایی باید در قاموس اندیشه‌ی خود این نکته‌ی اساسی را بنگارند که درون پاک، بیرونی پاک می‌پروراند و هرگز قلب پاک، موجب بارور شدن میوه‌ی ناپاکِ بی‌حجابی نخواهد شد.
1) رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:«زنان در خانه به جایی که بر کوچه و بازار اشراف داشته باشند نروند، چرا که نگاه مردان به آنها خیره می‌شود. به آنان سوره نور را بیاموزید چون در این سوره از تحریم و عقوبت زنا و نیز از اجتناب نگاه به نامحرم سخن به میان آمده است.»

2) امیرالمومنین علیه السلام در وصیت خود به امام حسن مجتبی علیه السلام فرمود:«با پوشش و حجابی که برای همسرانت قرار می‌دهی، چشم آنان را از هوس و حرام بازمی‌داری، چرا که حجاب برای آنها ثبات بیشتری به ارمغان می آورد. از خروج بی‌حساب و بی‌رویه زنان جلوگیری کن، زیرا مفاسدی دارد؛ و اگر می‌توانی، کاری کن که همسرانت غیر از تو را نشناسند و با مردان رفت و آمد نداشته باشند...»

3) ام سلمه می گوید:
روزی من و میمونه خدمت رسول خدا بودیم که ابن مکتوم نابینا آمد. پیامبر به ما دو نفر فرمود چادر به سر کنیم و خود را بپوشانیم. ما گفتیم:«یا رسول الله، ابن مکتوم که نابیناست و ما را نمی‌بیند.»
پیامبر فرمود:«آیا شما هم کورید و او را نمی بینید؟!»

4) امام رضا علیه السلام در نامه‌ای به یکی از یاران خود نوشت:«نگاه به موی زنان حرام است، چون موجب تحریک و فساد است.»

منابع:
بحار الانوار، ج 103، باب 61 و 62.
بحار الانوار، ج 104، باب 91.

رابطه آزادانه بین مرد و زن موجب بر افروخته‌شدن احساسات و تحریکات جنسی است و غالبا به گناه کشیده می‌شود. لذا دین مقدس اسلام تا حد ممکن از ارتباطات غیرضروری بین زن و مرد می‌کاهد. در این زمینه به چند روایت اشاره می‌شود:

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:«اگر زن بدون اجازه شوهرش از خانه بیرون برود تمام فرشتگان آسمان او را لعنت می‌کنند تا وقتی به خانه‌اش برگردد.»

و نیز فرمود:« اگر زنی آرایش کند و عطر بزند و شوهرش به چنین وضعیتی برای همسرش راضی باشد، برای هر قدمی که زن بردارد، برای شوهرش خانه‌ای در آتش ساخته می‌شود؛ آن زن نیز مورد لعن خداوند است تا زمانی که به خانه بازگردد.»

و نیز فرمود:«جایز نیست زنی با غیر شوهر یا غیر محرم خود بیش از پنج کلمه، آن‌هم در موارد ضروری، سخن بگوید.»

امیرالمومنین علیه السلام تمایل نداشت به زنان جوان سلام کند و می‌فرمود:«نگرانم که گناه احتمالی آن بیش از ثوابش باشد.»

امام باقر علیه السلام فرمود:«زنان نباید با صدای بلند، اذان و اقامه بگویند، و نیز شرکت در نماز جماعت و نماز جمعه و تشییع جنازه برای زنان ضروری نیست. زنان نباید در حج صدای خود را به لبیک بلند کنند و نیز نباید در قضاوت وارد شوند.»

منابع: بحار الانوار، ج 103، باب 61 و 62 از ص 240 تا 263.
بحار الانوار، ج 104، باب 91 از ص 31 تا 42.
حجاب نزد فاطمه زهرا

چند روایت درباره اهمیت حجاب در نظر فاطمه زهرا علیهاسلام:
حضرت موسی بن جعفر علیه السلام از پدران گرامیش از حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام نقل فرمود که:
روزی شخص نابینایی اجازه ورود خواست. فاطمه علیهاسلام برخاست و چادر به سر کرد.
رسول خدا فرمود:« چرا از او رو می‌گیری، او که تو را نمی‌بیند؟»
فاطمه عرض کرد:« او مرا نمی‌بیند، اما من که او را می بینم. و او اگر چه مرا نمی‌بیند ولی بوی مرا که حس می‌کند.»
رسول خدا فرمود:« شهادت می دهم که تو پاره تن منی.»

روزی رسول خدا از اصحاب خود پرسید:« نزدیکترین حالات زن به پروردگارش کدام است؟» اصحاب نتوانستند جواب بدهند. این سؤال به گوش فاطمه علیهاسلام رسید. فاطمه فرمود:« نزدیکترین حالات زن به پروردگارش وقتی است که در خانه اش بنشیند (و خود را در کوچه و بازار، جلو چشم نا محرمان قرار ندهد.)»
وقتی رسول خدا این سخن را شنید، فرمود:« فاطمه پاره تن من است.»

امیرالمؤمنین علیه السلام می‌فرماید: روزی رسول خدا از ما پرسید:« بهترین کار برای زنان چیست؟»
فاطمه علیهاسلام پاسخ داد:« بهترین کار برای زنان این است که مردان را نبینند و مردان نیز آنها را نبینند »
رسول خدا فرمود:« فاطمه پاره تن من است »

رسول خدا بعد از ازدواج فاطمه علیهاسلام کارها را بین او و علی علیه السلام تقسیم کرد و فرمود کارهای منزل با فاطمه و کارهای خارج از منزل با علی.
فاطمه علیها سلام می‌فرماید:« هیچ کس نمی‌‌داند من چقدر خوشحال شدم که رسول خدا مرا از ظاهر شدن در پیش چشم مردان معاف کرد.»

روزی فاطمه زهرا سلام الله علیها به اسماء فرمود:« چه بد است این تخته‌هایی که بدن مرده را برای تشییع جنازه روی آن می‌گذارند! زیرا وقتی زنی را روی آن قرار می دهند و پارچه ای بر بدنش می کشند، حجم بدن او معلوم است.»
اسماء گفت:« من که در حبشه بودم، می‌دیدم مردم آنجا تابوتی از چوب درست می‌کردند و مرده را داخل آن می‌گذاشتند.»
سپس اسماء با چوب خرما تابوتی لبه‌دار درست کرد و به فاطمه علیهاسلام نشان داد. حضرت فاطمه بسیار خوشحال شد و فرمود:« این خیلی خوب است. وقتی مرده را داخل آن قرار دهند و پارچه‌ای روی آن بکشند، دیگر معلوم نمی‌شود مرده مرد است یا زن.» و فرمود:« پس از مرگم، مرا در همین تابوت بگذارید.»

منابع:

بحارالانوار، ج 43، صفحات 91 و 93 و 54 و 81 و 189.
بحار/92/43 اول صفحه -
بحار/189/43 -
بحار1/81/43-
بحار/54/43 -
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zarati313 ، nafas ، فاطمه خانم ، Asma
۱۱:۳۴, ۶/آذر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/آذر/۹۰ ۱۱:۳۵ توسط ema1392.)
شماره ارسال: #29
آواتار
سلام
بذاريد بي پرده صحبت كنم
وقتي ميري بيرون از خونه ( مخصوصا تو شهراي بزرگ ) با انواع و اقصام مدلهاي جديد و روز ( والبته قديم و پنجاه سال پيش غرب ) مواجه ميشي .
بسته به نوع نگرشت يا بايد سرت رو پايين بندازي و طوري رفتار كني كه انگار اصلا تو جامعه زندگي نميكني و خودت رو يه گوشه پرت كني ، بقيه هم بهت بخندن و دم به دم وضعيتشون رو بدتر كنن و تو هم روز به روز بيشتر احساس طردي از جامعه كني .
ويا بايد با بقيه زندگي كني و افكارت رو بپوشوني تا بهت گير ندن و رنج مبارزه با نفس رو با ده برابر قدرتش بپذيري .
فكر كنم آدماي كمي بتونن مرد باشن و زير اين همه فشار كم نيارن .
خانوما ..... خواهرا ..... تو رو خدا يه كم ما رو هم درك كنيد .
اينا به كنار وقتي آدم ناراحت ميشه كه ميبينه به ناموس اون مثل يه وسيله براي ارضا نگاه ميكنن ( اين بي شعوريشون تا جايي رسيده كه بين همه با دست زدن به ........ با دخترا شوخي ميكنن جالب اين كه دخترا هم برميگردن و ميخندن و براي اينكه چيزي گفته باشه ميگه نكككككككككككككن !!!!!!!! )
ما انقلاب نكرديم كه اين وضعيت تو جامعه پيش بياد ....Huh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust
۱۰:۱۴, ۲۸/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #30

سلام دوستان
خیلی ممنون از مطالب زیبایتان،ای کاش این مطالبی که میزارین همراه با منبع ش باشه ،این جوری عالی میشه
Heart
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]