کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: آیا صحیفه سجادیه را کامل خوانده اید؟
بله
خیر

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
زبور آل محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) - صحیفه سجادیه
۰:۰۱, ۹/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/شهریور/۹۰ ۰:۱۱ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1

سلام دوستان
احساس کردم یک تاپیک مخصوص امام سجاد(علیه السلام) و نجواهای زیبا و کتاب "رساله ی حقوق" امام نیاز هست و تاجایی که دیدم نداشتیم ...
البته درمورد رساله ی حقوق دیدم ولی تاپیکی مخصوص صحیفه سجادیه متاسفانه ندیدم ...

از اعضای محترم تالار می خوام از این به بعد هر مطلبی از صحیفه و مخصوصا امام سجاد(علیه السلام) داشتیم رو در این تاپیک قرار بدیم ...
البته برای این کار نظر مدیران محترم شرطه ...

این کتاب اگرچه در موضوع دعا و نیایش است، ولی شامل بسیاری از حقایق علوم و معارف اسلامی و عرفانی، و قوانین و احکام شرعی و مسائل حساس سیاسی و اجتماعی و تربیتی و اخلاقی است که در شکل و قالب دعا امام بدانها اشاره کرده‌است-جمله ای از ویکی پدیا-
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: خادمة الزهرا ، أین المنتظر ، وحید110 ، علی 110 ، paradise ، انتصـار ، یاران مهدی ، zarati313 ، SARV ، aliakbar ، MESSENGER ، محب الزهرا ، Abasaleh ، vahid1878 ، Islam ، fandogh ، saloomeh ، yamin ، تازه مسلمان ، m.hossein ، M03TAFA ، mahdy30na ، seiied ، عبدالرحیم ، آیات ، آفتاب

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۵:۰۲, ۱۹/آذر/۹۰
شماره ارسال: #31

بسم الله الرحمن الرحیم
.
کاملترین و لازم ترین و واجب ترین دعای یک منتظر امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از زبان امام سجاد(علیه السلام) این دعاست که باید از خدا بخوایم
.
"اللهم اسالک من الهمم اعلاها"
.
انتظار فرج و خودسازی و تذهیب نفس اصلا با تنبلی و سستی جور در نمیاد !!!
یه منتظر باید پویا و فعال باشه ...
.
به جای اینکه به تنم بگم بلی ؛‌باید به ندای امام زمانم بگم بلی اونم با تمام وجود...
.
انجام یک عبادت سخت رو باید ـباید بایدـ جزء برنامه هامون قرار بدیم مثلا همون خوندن نماز جعفر طیار که توو تالار ازش گفته شده (با یه سرچ ساده فقط توو اینترنت میشه دید که چه کسانی اهتمام به خوندنش داشتن و اینکه چه فوائدی داره خوندنش و چه قدر به خوندنش سفارش شده ...)
اگر بین نماز مغرب و عشاء به جای نافله ی مغرب بخونم فقط نیم ساعت وقت می بره ولی چیزی که توو این نیم ساعت بدست می یاد قابل مقایسه با هیچ سودی نیست که بشه توو این زمان پیداش کرد...
اول از همه به خودم می گم هِی آدم پُرمدعا تنبلی بسه باید اینو از خدا بخوام که:
.
"خدایا عالی ترین همت ها رو ازت می خوام"
.
.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، خادمة الزهرا ، yamin ، zarati313 ، m.hossein
۰:۴۲, ۵/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اردیبهشت/۹۱ ۹:۳۰ توسط محیصا.)
شماره ارسال: #32

بسم الله الرحمن الرحیم
.
سلام
همیشه می گیم امام سجاد(علیه السلام) سید الساجدین و زین العابدین ، تاحالا به معنی عمیق و زیباش توجه نکرده بودم؟!
با اولین ثانیه هایی که فکرکردم توو ذهنم اومد "شاید میشه زینت پرستش کنندگان!؟ یعنی چی ؟! "
یه مقداری گشتم و دیدم "زین العابدین" یعنی " زیباترین روح پرستنده "
.
حالا اینکه چرا برای یک پیشوای بزرگ اونم امام سجاد(علیه السلام) از بین این همه صفات شجاعت و جنگ آوری و علم نافض الهی و ... که میشه براشون بیان کرد لقب "زین العابدین" برجسته شده خودش از رمز و رازهای شخصیت امام سجاد(علیه السلام) باید باشه...
.
نقل قول:اول كتاب نيايش (الكسيس كارل) با اين جمله شروع مي شود كه: " ارزش عقل در نظر ما غربي ها به مراتب بالاتر از آستانه ي عشق است" و در پايان، كتاب را با اين جمله ختم مي كند كه: "اي كاش انسان، امروز هم چنانكه زيبائي دانش را مي فهمد، زيبائي خدا را نيز بشناسد و به سخن پاسكال هم چنان گوش بدهد، كه به سخن دكارت."

.
یه چیزی که فهمیدم اینه که اول انسان به خاطر فطرت زیاده طلبش شدیدا احساس نیاز می کنه بعد به وجود خدایی بی نیاز که می تونه ازش تمام خواسته هاشو بخواد پی می بره و بعدش توو این التماس و درخواستهایی که از خدا داره می بینه هرچی خواست بهش رسید ولی هیچ کدوم سیرش نکرد ...
کم کم می گذره که متوجه میشه پول و ماشین و خونه و سلامتی و ... همه اینها باهم روحش رو سیراب نمی کنه اینجاس که متوجه وجود بیکران و بی نیاز کننده ی خود خدا میشه بعد رابطه ی راز و نیاز به رابطه ی سوز و گداز تبدیل میشه ؛ دیگه از اینجاست که عاشق خدا میشه ... طلب حاجاتش تبدیل میشه به بهانه هایی برای نیایش با معشوقش(خدا)
.
اینجا عالی ترین شکل پرستش بوجود میاد که همون دعا و نیایشه ...Heart
.
نقل قول:كه بقول كارل "نيايشي است كه زائيدهء عشق است."

.
دکتر شریعتی:
نقل قول:بنابراين نياز آدمي و هم چنين احساس عاشقانه و عارفانه آدمي، دو نوع دعا را بوجود آورده است، كه ما با هر دو نوعش آشنا هستيم. اما اسلام، اين دو بُعد اساسي دعا را حفظ كرده، و بُعد سومي نيز بر آن افزوده كه ويژه ي دعاي اسلامي است و آن عبارتست از: بعد آگاهي، فكري و يا بخش حكمت به اصطلاح خود اسلام كه بر دو بخش ديگر، كه ابراز احساس و عشق و هم چنين ارائه احتياج و نياز و فقر نيايشگر باشد، افزوده است. به اين معني كه يك متن كامل ازيك دعاي مستند اسلامي، شامل سه بعد است كه سه نياز را برآورده مي كند: يك تجلي فقر - نياز - و يكي تجلي احساس عارفانه و عاشقانه است - كه فقط راز و نياز يك عاشق است - و سوم آموزش فكري، علمي و ايجاد خودآگاهي فلسفي و اعتقادي، براي نيايشگر در متن دعا است. اينجاست كه كاملاً جهت دعا فرق مي كند، هميشه دعا جهتش از طرف انسان به طرف معبود و به طرف خدا است، اما در بُعد آگاهي، برعكس است: نيايشگر در حالي كه دعا مي كند، مخاطب در حقيقت خود اوست، براي اينكه در اين قسمت [توجه به بُعد] حكمت است در اينجا چيزي از خدا خواسته نمي شود. [در مقام خواستن] مخاطب خداست. من او را مي خوانم، دعا مي كنم - يعني مي خوانم - همچنين در اينجا احساسات عرفاني و پرستش و محبت و عشق خودم را به محبوب و معبودم عرضه نمي كنم، تا جهت احساس از جانب من به طرف خداوند باشد. در اين بعد سوم كه اسمش را بعد آگاهي، يا بعد ايدئولوژي، يا بعد اعتقادي، يا آموزش فكري مي گذارم، در حالي كه من خدا را در شكلي كه نامش دعاست مي خوانم، خودم مخاطب هستم و دعا متن درس است. اينجاست كه دعا كننده در حقيقت، خود طرف سخن است. اين بعد سومي است كه در دعاي اسلامي اضافه مي شود.

.

.

فرجام نیتم را بهترین نیت ها بگردان و عملم را به بهترین اعمال برسان و به قدرت خود آنچه را که از من تباه شده اصلاح فرمای(دعای مکارم الاخلاق)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: خادمة الزهرا ، ats ، m.hossein
۲:۳۲, ۱۳/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #33
آواتار
سلام
از این که صحیفه سجادیه برای شما اهمیت داره و تلاشی در این رابطه کردین بسیار خوشحالم من هم مدتی است سعی دارم که با این صحیفه انس بگیرم و برکاتی هم ازش دیدم.حضرت سجاد (علیه السلام)خیلی مظلوم بودن!!!!!!!!!!!!!!!!
به نظر من باید به این صحیفه نورانی عمل کرد فرازی از دعای 24 را برروی سایت قرار دادم و از اعضای تالار خواستم که سعی کنیم هربار که قسمتی از این دعا را را در سایت میذارم بخونیم و بش عمل کنیم.البته بعد از این که مطلب را گذاشتم این تاپیک را دیدم انشاءالله دفعه ی آینده در این جا میذارم
موفق باشید
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zarati313 ، محیصا ، m.hossein
۱:۵۱, ۲۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۰ ۱۷:۴۰ توسط ats.)
شماره ارسال: #34
آواتار
این فراز از دعای 24 صحیفه ی سجادیه مانند دیگر دعاهای این صحیفه نورانی خیلی آموزنده است حتما با دقت بخونید!!! برای مطالعه ی تفسیرش هم به سایت www.erfan.ir مراجعه نمایید.

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى‏ مُحَمَّدٍ والِهِ كَما شَرَّفْتَنابِهِ،
خداوندا برمحمد¬ و آلش درود فرست همان‏طور كه ما را به وجودش سرافراز فرمودى،
وَ صَلِّ عَلى‏ مُحَمَّدٍ وَالِهِ كَما اَوْجَبْتَ لَنَا الْحَقَّ عَلَى الْخَلْقِ بِسَبَبِهِ.
بر محمد و آلش درود فرست.همان‏سان كه به سبب آن حضرت
حقى از ما بر عهده مردم واجب نمودى.
اَللَّهُمَّ اجْعَلْنى اَهابُهُما هَيْبَةَ السُّلْطانِ الْعَسُوفِ،
خداوندا چنان كن كه از هيبت پدر و مادرم چون از هيبت سلطان خودكامه بيمناك باشم،
وَ اَبَرُّهُما بِرَّ الْاُمِّ الرَّؤُوفِ، وَاجْعَلْ طاعَتى لِوالِدَىَّ وَ بِرّى بِهِما اَقَرَّ
و به هر دو چون مادرى مهربان نيكى نمايم،
و اطاعت از آنان و نيكى به هر دوى آنان را در نظرم از لذّت خواب در
لِعَيْنى مِنْ رَقْدَةِ الْوَسْنانِ، وَاَثْلَجَ لِصَدْرى مِنْ شَرْبَةِ
چشم خواب‏آلوده شيرين‏تر، و براى سوز سينه‏ام از شربت گوارا
الظَّمْئانِ حَتّى‏ اُوثِرَ عَلى‏ هَواىَ هَواهُما،
در ذائقه تشنه خنك‏تر گردان، تا خواسته ايشان را بر خواسته خود ترجيح دهم،

ر وَاُقَدِّمَ عَلى‏ رِضاىَ ِضاهُما،.
و خرسندى آن دو را بر خرسندى خود مقدّم دارم،
وَاَسْتَكْثِرَ بِرَّهُما بى وَ اِنْ قَلَّ، وَاَسْتَقِلَّ بِرّى بِهِما وَ اِنْ‏كَثُرَ
و خوبى ايشان را در حق خود هرچند اندك باشد زياد بينم

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محیصا ، zarati313 ، أین المنتظر ، ztb ، somayeh ، m.hossein
۱۶:۳۶, ۴/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #35

بسم الله الرحمن الرحیم
.
اصل حرفم درمورد مناجات خمس عشره است...
.
این مطالبی که میگم در اصل چیزایی اند که خودم تازه متوجه شدم و برام دونستنشون خیلی جذاب و زیبا بود و گفتنش رو در این تاپیک که مختص زین العابدین (علیه السلام) هست جایز دونستم.
تا حالا نشده بود به مناجات خمس عشر اینجوری نگاه کنم ...
.
اول اینکه فرق هست بین دعا و مناجات!!!
اگر به دعاهای صحیفه سجادیه نگاه کنید می بینین تمامی آداب دعا درشون رعایت شده یعنی همون حمد و ستایش خدا و درود بر نبی اکرم و... که از آداب دعا هستند ولی در هیچکدوم از مناجاتهای پانزده گانه این آداب رو نمی بینیم!!!
.
نکته اینجاست ...
مناجات از نجوا به معنی در گوشی و خصوصی صحبت کردنه بعضی ها مناجات رو همون رازگویی گفته اند ولی بعضی ها هم گفته اند که اصل معناش در خلوت و خصوصی بودنش هست...
ولی معنی واقعیش اینه که کسی که می خواد در جمعی با دیگری خصوصی صحبت کنه چون نمی خواد کسی بشنوه آروم حرف می زنه که این مناجات نیست چون همه اش حواسه به اطراف پرت میشه که کسی متوجه حرفاشون نشه Smile
.
پس مناجات همون خصوصی حرف زدنه اما لازمه اش در خلوت بودن و آهسته صحبت کردنه!!!
پس مناجات های همس عشر رو نمیشه مثل دعای کمیل و ندبه دسته جمعی خوند چون حس و حالش برای جمع های عمومی نیست و یه جور جلسه اس که به صورت خصوصی بین عبد و الله برگزار میشه!!!
نکته ای که باید توو مناجات های خمس عشر خیلی بهش توجه بشه مناجات کردنه نه مناجات خوندن!!!!یعنی باید طرف بدونه داره چی میگه و چی می خواد !!!!!!
.
دوما اینکه فرق هست بین نجوا و ندا
.
ندا اون وقتیه که یه گرفتاری ای میاد سراغمون (اونم به خاطر اعمال بدمون) اونوقت شروع می کنیم به صدا زدن خدا که خدایا کجای؟!‌بیا به دادمون برس که انگاری خدا ازمون دوره !!! حالا اینجا چه خصوصی بگیم چه عمومی چه بلند بگیم و چه آروم همه اش فرقی نداره بازم ندا است که همون دعا کردنه توو وضعیت قرمزای زندگی!!!
اینا بخشی از ویژگی های خاص مناجات بودند...
استادمون می گفتن مناجات خمس عشر مثل یه نقشه راه می مونه که راه سیر و سلوک رو براتون نشون میده و با گذروندن هرکدوم از مناجاتها یه پله بالاتر میری...
من هیچ وقت فکر نمی کردم ترتیب این مناجاتها مهم باشه ولی با خوندن و تحقیق در مورد شرح مناجات پانزده گانه متوجه اهمیت ترتیبشون شدم ...
.
مناجات اول : مناجات توبه کنندگانه ...
توو بحارانوار که این مناجاتها گفته شده علامه پیشنهاد کردند که از روز شنبه شروع کنید به خوندن این مناجاتها و مناجات 15 رو شب جمعه و 14 رو صبح جمعه بخونید که طی دوهفته هر 15 مناجات رو خونده باشید.
اول باید بدونیم که توبه چیه و اصلا خوب هست برامون یا نه ؟!....
بعد اینکه تائب کیه و چه ویژگی هایی داره؟! ...
اراده کنیم که تائب بشیم و مقدمات این اراده رو در خودمون به وجود بیاریم و به این فکر کنیم که با این گناهان چه قدر قلب مولامون اما زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) رو به درد آوردیم این باعث میشه انگیزه ی قوی تری برای توبه و ترک گناه داشته باشیم
چون صرف دونستن خوب بودن و مفید بودن اون کار کافی نیست چون ممکنه همه ی اینها رو بدونیم ولی اراده ی انجامش رو نداشته باشیم! ...
خوب تحقیق کنیم که توو زندگی روزمره امون چیه که مانع توبه ی ما میشه و حذف اون موانع
خوبی توبه و کیفیتش رو دونستیم و تائب واقعی رو شناختیم و به زشتی گناه هم پی بردیم و اراده ی توبه داشتیم و وبه کردیم ولی حالا لازمه ی قبولیش پشیمانی از گناهه!!!
حالا وقتشه که بگیم خدایا دیگه از این وضع خسته شدیم و صداش بزنیم که خدایا به فریادم برس...
چه قدرخوب میشد هرکسی با خودش قراری بزاره تا این مناجاتها رو از همین شنبه شروع کنه ...
.
انشاالله ادامه دارد...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zarati313 ، خادمة الزهرا ، ats ، ztb ، m.hossein
۹:۵۸, ۲۸/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #36

بسم الله الرحمن الرحیم
.
دیشب که صحیفه می خوندم تصمیم گرفتم از اول صحیفه شروع کنم و اینبار بیشتر روی لغات اون فکرکنم...
توو بند21 از دعای اول که درمورد حمد و ستایش خداست اومده؛
"... ثُمَّ أَمَرَنَا لِيَخْتَبِرَ طَاعَتَنَا، وَ نَهَانَا لِيَبْتَلِيَ شُكْرَنَا، فَخَالَفْنَا عَنْ طَرِيقِ أَمْرِهِ، ..."
حضرت اینجا گفتند که امرهای خداوند برای سنجش طاعت ماست ولی درمورد نهی هایی که خداوند قرارداده میفرمایند که برای این است که شکرگذای مارو بسنجند...!!!
چرا نگفتند که خدا نهی کرده تا اطاعت ما را امتحان کنه؟!؟!؟
امروز معنی شکر رو توو یکی از تاپیکها خوندم و متوجه شدم ...
چون شکر در اصطلاح یعنی به کاربردن هر نعمتی در همان جایی که خداوند قرار داده و ابن با ارتکاب معاصی جور درنمیاد...
و طبق این سخن امام صادق(علیه السلام): شکرالنعمه اجتناب المحارم
... یعنی شکر نعمت دوری گزیدن از حرام هاست...
توو ادامه ی همین بند اومده : ... پس از [u]راه فرمانش[/b] پا بیرون نهادیم و بر پشت [u]مرکب های نهیش[/b] سوارشدیم...
جالبه که راه فرمان رو حضرت به شکل مفرد و راه انحراف رو به شکل جمع آوردن...
چون راه امر و راه هدایت خداوند تنها یک راه است ولی نهی و گمراهی از راه خدا بسیار است.
گفتن این روایت خالی از لطف نیس:
روزی هم پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خطی روی زمین کشیدند و فرمودند این راه رشد و هدایت است و بعد سمت راست و چپ آن خطهای دگری کشیدند و فرمودنداین راه هایی است که بر هریک از آنها شیطانی است که به آن دعوت می کند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ztb ، zarati313 ، mahdy30na ، ats ، m.hossein ، خادمة الزهرا
۱۵:۳۱, ۲۸/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/خرداد/۹۱ ۱۵:۳۳ توسط محیصا.)
شماره ارسال: #37

بسم الله الرحمن الرحیم
.
بار خدایا به تو پناه می آورم از طغیان آز، و تندی خشم و چیره گی حسد، و سستی صبر،و کمی قناعت، و بدی اخلاق، و زیاده روی در شهوت، و پافشاری در عصبیت، و پیروی هوا و هوس، و مخالفت با هدایت، و خواب غفلت، و کوشش بیش از اندازه، و انتخاب باطل بر حق، و پافشاری بر گناه، و کوچک شمردن معصیت، و بزرگ شمردن طاعت، و فخر و مباهات با ثروتمندان، و تحقیر تهی دستان، و کوتاهی در حق زیردستان خود، و [b]ناسپاسی نسبت به آن که به ما خوبی کرده، یا آنکه ستمگری را یاری کنیم، یا ستمدیده ای را تنها گذاریم، یا آنچه را که حق ما نیست بخواهیم،[/b] یا از آنچه را که نمی دانیم دم زنیم. و پناه می بریم به تو از اینکه نیت داشته باشیم
به کسی خیانت ورزیم.
قسمتهایی از دعای 8 صحیفه در پناه بردن به خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ats ، zarati313 ، m.hossein ، دوست خدا
۱۰:۳۱, ۲۸/تیر/۹۱
شماره ارسال: #38

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
چرا رغبتی به خواندن صحیفه نداریم ؟!!؟!؟
چرا دغدغه امون نیست؟!!!!!!؟!؟!؟!؟!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ats ، m.hossein ، دوست خدا
۰:۴۴, ۲۹/تیر/۹۱
شماره ارسال: #39
آواتار
بسم رب المهدی

سلام

شاید به خاطر این باشه که هنوز عظمتش را درک نکردیم!هنوز نفهمیدیم چه طوری می تونیم از صحیفه استفاده کنیم

هنوز نمی دونیم چه تاثیری می تونه در زندگی و رشد و کمالمون داشته باشه!و شاید به خاطره اینه که حضرت سجاد(علیه السلام)هنوز در

میان شیعیان خیلی غریب هستن و ما ایشان را نمی شناسیم!!!!!!!!!!!!!!!!

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.hossein ، محیصا ، دوست خدا
۱۶:۳۴, ۳۰/تیر/۹۱
شماره ارسال: #40
آواتار
بسم رب المهدی

برای توجه بیشتر کاربران به صحیفه سجادیه و تاکید بر دعای 44 آن این تاپیک را ایجاد کردم امیدوارم مورد استفاده قرار بگیره

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.hossein ، zarati313 ، محیصا ، saloomeh ، دوست خدا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]