کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چهل پله تا خدا(چهل حدیث از خداوند و 14معصوم برای قربت به خداوند متعال)
۲۳:۴۴, ۱۲/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/مهر/۹۰ ۲۰:۰۱ توسط Abasaleh.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام.
در این تاپیک قصد دارم چهل حدیث از خداوند متعال و 14معصوم بگذارم.
در این گام سخنان خداوند عزّ و جلّ رو همراه با منابع براتون قرار دادم.امیدوارم که استفاده کنید.
باشد که روزی کسی به این تاپیک سر بزند بر تقوایش افزوده شود.

1- قال الله عزّوجلّ:

تندي نكن با كسي كه تو را بر او مسلط كردند تا با تو تندي نكنم.(كافي2/303)

2- قال الله عزّوجلّ:

در نهان و نيز هنگام شادماني به ياد من باش تا در غفلت‌ها به يادت باشم.(امالي صدوق/254)

3- قال الله عزّوجلّ:

اي آدم! آن‌چه بين من و توست: از تو دعا و از من اجابت.(الخصال1/244)

4- قال الله عزّوجلّ:

اي آدم! هركدام از فرزندان تو قصد انجام كار نيكي كند، اگر انجام ندهد يك كار نيك و اگر انجام دهد، ده برابر نوشته خواهد شد.(كافي2/440)

5- قال الله عزّوجلّ:

اي موسي! آرزوهاي بسياري براي دنيا نداشته باش، زيرا دلت را سخت مي‌كند و كسي كه دلش سخت باشد از من دور مي‌شود.(كافي8/42)

6- قال الله عزّوجلّ:

اي موسي! نزد من از بسياري گناه فرياد برآور، همانند گناه‌كاري كه از دشمنش مي‌گريزد.(كافي8/42)

7- قال الله عزّوجلّ:

اي موسي! مرا در هيچ حالتي فراموش نكن و از بسياري مال سرمست نشو.(كافي8/45)

8- قال الله عزّوجلّ:

اي موسي! توبه را زود انجام بده و گناه را براي بعد بگذار.(كافي8/46)

9- قال الله عزّوجلّ:

آن‌گاه كه در برابر من به نماز مي‌ايستي، شتاب نكن.(‌كافي8/46)

10- قال الله عزّوجلّ:

اي موسي! هر‌كه از گناهكاران نزد تو آمد و به تو پناه برد، بگو خوش آمدي و آسوده شدي، چه جايگاه بزرگي است پيشگاه خداوند جهان. و بر ايشان آمرزش بخواه و بر ايشان مانند يكي از خودشان باش.(كافي8/48)

11- قال الله عزّوجلّ:

نيكي ده برابر پاداش دارد و يك گناه نابود‌كننده است.(‌كافي8/49)

12- قال الله عزّوجلّ:

اي فرزند آدم! خودت را محو بندگي من كن تا دلت را پر از بي‌نيازي كنم.(‌كافي2/83)

13- قال الله عزّوجلّ:

شكر، نعمت‌ها را افزون و از ديگران بي‌نياز مي‌كند.(‌كافي2/94)

14- قال الله عزّوجلّ:

هرگونه مي‌خواهي باش كه با هر دست كه دهي از همان دست مي‌گيري.(‌كافي2/138)

15- قال الله عزّوجلّ:

هر‌كه مرا ياد كند همدمش مي‌شوم.(كافي2/496)

16- قال الله عزّوجلّ:

مال بسيار، گناهان را از ياد مي‌برد.(كافي2/497)

17- قال الله عزّوجلّ:

ياد من، هر جايي زيباست.(كافي2/497)

18- قال الله عزّوجلّ:

آن‌گاه كه مرا ياد مي‌كني، فروتن باش.(‌كافي2/497)

19- قال الله عزّوجلّ:

زبان را در پس انديشه قرار ده تا در امان باشي.(‌كافي2/498)

20- قال الله عزّوجلّ:

با مستحبات به من نزديك شو.(كافي8/132)

21- قال الله عزّوجلّ:

اي عيسي!آن كه بر من شوريده و گناه مي‌كند تو را نفريبد. روزي مرا مي‌خورد و ديگري را بندگي مي‌كند...آن‌چنان او را به بند مي‌كشم كه راه گريزي نداشته باشد.(كافي8/133)

22- قال الله عزّوجلّ:

بايد كه زبانت در نهان و آشكار، يكي باشد.(كافي8/134)

23- قال الله عزّوجلّ:

اي داوود! همان‌گونه كه نزديك‌ترين مردم به خدا، فروتنان هستند، دورترين مردم از خدا، متكبران هستند.(كافي2/124)

24- قال الله عزّوجلّ:

هر‌كه بنده‌ي مؤمن مرا بيازارد، بايد با من اعلام جنگ كند.(كافي2/305)

25- قال الله عزّوجلّ:

اي محمد!

هر‌كه ولي مرا بيازارد به جنگ من برخاسته است.(كافي2/352)

26- قال الله عزّوجلّ:

بنده‌ام با چيزي بهتر از واجبات به من نزديك نمي‌شود. و با نافله(كارهاي مستحبي) به من نزديك مي‌شود تا اينكه دوستش بدارم. آن‌گاه كه دوستش بدارم، من گوش او خواهم شد كه با آن مي‌شنود و ديده‌ي او كه با آن مي‌بيند و زبان او كه با آن سخن مي‌گويد و دست او كه قدرت‌نمايي مي‌كند. اگر دعايم كند اجابتش مي‌كنم و اگر از من بخواهد به او مي‌دهم.(كافي2/353)

27- قال الله عزّوجلّ:

واي بر كساني كه با فريب، دين را به دنيا مي‌فروشند.(كافي2/299)

28- قال الله عزّوجلّ:

اي احمد! پرهيزكاري، زينت مؤمن و ستون برپايي دين است.(ارشادالقلوب1/203)

29- قال الله عزّوجلّ:

اي احمد! عبادت ده بخش دارد كه نُه بخش آن، به دست آوردن روزي حلال است.(ارشادالقلوب1/203)

30- قال الله عزّوجلّ:

اي احمد! مي‌داني به كدام دليل تو را بر ديگر انبيا برتري دادم؟ به دليل يقين و حسن خلق و سخاوت نفس و دلسوزي براي مردم.(ارشادالقلوب1/205)

31- قال الله عزّوجلّ:

اي احمد! انديشه‌ات را به‌كار گير پيش از آن‌كه از دست برود، زيرا كسي كه انديشه‌اش را به‌كار بندد، اشتباه نمي‌كند و گرفتار سركشي نمي‌شود.(ارشادالقلوب1/205)

32- قال الله عزّوجلّ:

چنان‌كه هيچ درختي بدون ميوه كامل نيست، ايمان نيز بدون كنار‌گذاشتن كارهاي حرام كامل نمي‌شود.(علل‌الشرايع1/250)

33- قال الله عزّوجلّ:

برادرت علي را بشارت ده، كه من دوست‌دار او را عذاب نمي‌كنم و به دشمن او رحم نمي‌كنم.(امالي صدوق39)

34- قال الله عزّوجلّ:

لا اله الآ الله(امان) من است، كسي كه وارد آن شود، از عذاب من در امان است.(امالي‌الصدوق235)

35- قال الله عزّوجلّ:

(اي آدم!) اگر اين‌ها(اهل بيت عليهم‌السلام) نبودند، نه تو را مي‌آفريدم و نه بهشت و جهنم را، و نه آسمان و زمين را.(معاني‌الاخبار124)

36- قال الله عزّوجلّ:

من بي‌نيازترين شريك هستم، هر كس كاري انجام دهد و ديگري را (با من) شريك كند، من از آن (كار) بيزارم و آن (كار)، براي همان شريك خواهد بود.(بحار67/222)

37- قال الله عزّوجلّ:

ولايت علي بن ابي طالب(علیه السلام) دژ (امان) من است هركه وارد آن شود، از عذاب من در امان خواهد بود.(عيون اخبارالرضا(ع)1/146)

38- قال الله عزّوجلّ:

همانا علي امام پرهيزگاران و رهبر روسفيدان پاك و پادشاه مؤمنان است.(امالي‌الصدوق352)

39- قال الله عزّوجلّ:

اگر علي را نيافريده بودم، همسري مناسب فاطمه، از فرزندان آدم و نسل او نبود.(عيون اخبارالرضا(ع)203)

40- قال الله عزّوجلّ:

به‌راستي در‌مي‌گذرم از مردمان مسلماني كه ولايت امام عادلي را كه از جانب خداوند است پذيرفته‌اند.(كافي1/376)

ادامه دارد انشا الله.
التماس دعا.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: montazer_rm ، heavenbird ، shafagh_mah ، Agha sayyed ، محمود ، Hadith ، parisan ، سدرة المنتهی ، خادمة الزهرا ، nafas ، محیصا ، fazel ، علی 110 ، hesam110 ، احیاء ، vahid1878 ، criss angel ، ساقی ، MiNuTeS ، drmilad ، Mostafa 58 ، Farzaneh

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۲۶, ۴/آبان/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/آبان/۹۰ ۱۷:۲۸ توسط Abasaleh.)
شماره ارسال: #11
آواتار
چهل حدیث از امام کاظم ع

قالَ الا مام موسى بن جعفر الكاظم صلوات اللّه عليه :

1 وَجَدْتُ عِلْمَ النّاسِ فى اءرْبَعٍ: اءَوَّلُها اءنْ تَعْرِفَ رَبَّكَ، وَالثّانِيَةُ اءنْ تَعْرِفَ ما صَنَعَ بِكَ، وَالثّالِثَةُ اءنْ تَعْرِفَ ما اءرادَ مِنْكَ، وَالرّبِعَةُ اءنْ تَعْرِفَ ما يُخْرِجُكَ عَنْ دينِكَ.(62)

فرمود: تمام علوم جامعه را در چهار مورد شناسائى كرده ام :

اوّلين آن ها اين كه پروردگار و آفريدگار خود را بشناسى و نسبت به او شناخت پيدا كنى .

دوّم ، اين كه بفهمى كه از براى وجود تو و نيز براى بقاء حيات تو چه كارها و تلاش هائى صورت گرفته است .

سوّم ، بدانى كه براى چه آفريده شده اى و منظور چه بوده است .

چهارم ، معرفت پيدا كنى به آن چيزهائى كه سبب مى شود از دين و اعتقادات خود منحرف شوى يعنى راه خوشبختى و بدبختى خود را بشناسى و در جامعه چشم و گوش بسته حركت نكنى -.

2 قالَ عليه السلام
: رَحِمَ اللّهُ عَبْدا تَفَقَّهَ، عَرَفَ النّاسَ وَلايَعْرِفُونَهُ.(63)

فرمود: خداوند متعال رحمت كند بنده اى را كه در مسائل دينى و اجتماعى و سياسى و... فقيه و عالم باشد و نسبت به مردم شناخت پيدا كند، گرچه مردم او را نشناسند و قدر و منزلت او را ندانند.

3 قالَ عليه السلام : ما قُسِّمَ بَيْنَ الْعِبادِ اءفْضَلُ مِنَ الْعَقْلِ، نَوْمُ الْعاقِلِ اءفْضَلُ مِنْ سَهَرِالْجاهِلِ.(64)

فرمود: چيزى با فضيلت تر و بهتر از عقل ، بين بندگان توزيع نشده است ، تا جائى كه خواب عاقل - هوشمند - افضل و بهتر از شب زنده دارى جاهل بى خرد است .

4 قالَ عليه السلام
: إ نَّ اءهْلَ الاْ رْضِ مَرْحُومُونَ ما يَخافُونَ، وَ اءدُّوا الاْ مانَةَ، وَ عَمِلُوا بِالْحَقِّ.(65)

فرمود: اهل زمين مورد رحمت - و بركت الهى - هستند، مادامى كه خوف و ترس - از گناه و معصيت داشته باشند -، اداى امانت نمايند و حقّ را دريابند و مورد عمل قرار دهند.

5 قالَ عليه السلام : بِئْسَ الْعَبْدُ يَكُونُ ذاوَجْهَيْنِ وَ ذالِسانَيْنِ.(66)

فرمود: بد شخصى است آن كه داراى دو چهره و دو زبان مى باشد، - كه در پيش رو چيزى گويد و پشت سر چيز ديگر -.

6 قالَ عليه السلام
: اَلْمَغْبُونُ مَنْ غَبِنَ عُمْرَهُ ساعَةً.(67)

فرمود: خسارت ديده و ورشكسته كسى است كه عُمْر خود را هر چند به مقدار يك ساعت هم كه باشد بيهوده تلف كرده باشد.

7 قال عليه السلام : مَنِ اسْتَشارَ لَمْ يَعْدِمْ عِنْدَ الصَّوابِ مادِحا، وَ عِنْدَالْخَطإ عاذِرا.(68)

فرمود: كسى كه در امور زندگى خود با اهل معرفت مشورت كند، چنانچه درست و صحيح عمل كرده باشد مورد تعريف و تمجيد قرار مى گيرد و اگر خطا و اشتباه كند عذرش پذيرفته است .

8 قالَ عليه السلام
: مَنْ لَمْ يَكُنْ لَهُ مِنْ نَفْسِهِ واعِظٌ تَمَكَّنَ مِنْهُ عَدُوُّهُ يعني الشّيطان .(69)

فرمود: هر كسى عقل و تدبيرش را مورد استفاده قرار ندهد، دشمنش - يعنى ؛ شياطين إ نسى و جنّى و نيز هواهاى نفسانى - به راحتى او را مى فريبند و منحرف مى شود.

9 قالَ عليه السلام : لايَخْلُو الْمُؤْمِنُ مِنْ خَمْسَةٍ: سِواكٍ، وَمِشْطٍ، و سَجّادَةٍ، وَ سَبْحَةٍ فيها اءرْبَعٌ وَ ثَلاثُونَ حَبَّة ، وَ خاتَمُ عَقيقٍ.(70)

فرمود: مؤمن هميشه همراه خود پنج چيز بايد داشته باشد: مسواك ، شانه ، مهر و جانماز، تسبيح براى ذكر گفتن انگشتر عقيق به دست راست داشتن در حال نماز و دعا و...

10 قالَ عليه السلام
: لاتَدْخُلُواالْحَمّامَ عَلَى الرّيقِ، وَلاتَدْخُلُوهُ حَتّى تُطْعِمُوا شَيْئا.(71)

فرمود: بعد از صبحانه ، بدون فاصله حمّام نرويد؛ همچنين سعى شود با معده خالى داخل حمام نرويد، بلكه حتّى الامكان قبل از رفتن به حمّام قدرى غذا بخوريد.

11 قالَ عليه السلام : اِيّاكَ وَالْمِزاحَ، فَاِنَّهُ يَذْهَبُ بِنُورِ ايمانِكَ، وَيَسْتَخِفُّ مُرُوَّتَكَ.(72)

فرمود: بر حذر باش از شوخى و مزاح بى جا چون كه نور ايمان را از بين مى برد و جوانمردى و آبرو را سبك و بى اهميّت مى گرداند.

12 قالَ عليه السلام
: اللَّحْمُ يُنْبِتُ اللَّحْمَ، وَالسَّمَكُ يُذيبُ الْجَسَدَ.(73)

فرمود: خوردن گوشت ، موجب روئيدن گوشت در بدن و فربهى آن مى گردد؛ ولى خوردن ماهى ، گوشت بدن را آب و جسم را لاغر مى گرداند.

13 قالَ عليه السلام : مَنْ صَدَقَ لِسانُهُ زَكى عَمَلُهُ، وَ مَنْ حَسُنَتْ نيَّتُهُ زيدَ فى رِزْقِهِ، وَ مَنْ حَسُنَ بِرُّهُ بِإ خْوانِهِ وَ اءهْلِهِ مُدَّ فى عُمْرِهِ.(74)

فرمود: هر كه زبانش صادق باشد اعمالش تزكيه است ، هر كه فكر و نيّتش نيك باشد در روزيش توسعه خواهد بود، هر كه به دوستان و آشنايانش نيكى و احسان كند، عمرش طولانى خواهد شد.

14 قالَ عليه السلام
: اِذا ماتَ الْمُؤْمِنُ بَكَتْ عَلَيْهِ الْمَلائِكَةُ وَ بُقاعُ الاَْرضِ.(75)

فرمود: زمانى كه - دانشمند - مؤمنى وفات يابد و بميرد، ملائكه ها براى او گريه مى كنند.

15 قالَ عليه السلام : اءلْمُؤْمِنُ مِثْلُ كَفَّتَىِ الْميزانِ كُلَّما زيدَ فى ايمانِهِ زيدَ فى بَلائِهِ.(76)

فرمود: مؤمن همانند دو كفّه ترازو است ، كه هر چه ايمانش افزوده شود بلاها و آزمايشاتش بيشتر مى گردد.

16 قالَ عليه السلام
: مَنْ اَرادَ اءنْ يَكُونَ اءقْوىَ النّاسِ فَلْيَتَوَكَّلْ علَى اللّهِ.(77)

فرمود: هركس بخواهد (در هر جهتى ) قوى ترينِ مردم باشد بايد توكّل در همه امور، بر خداوند سبحان نمايد.

17 قالَ عليه السلام : اءداءُالاْ مانَةِ وَالصِّدقُ يَجْلِبانِ الرِّزْقَ، وَالْخِيانَةُ وَالْكِذْبُ يَجْلِبانِ الْفَقْرَ وَالنِّفاقَ.(78)

فرمود: امانت دارى و راست گوئى ، هر دو موجب توسعه روزى مى شوند؛ وليكن خيانت در امانت و دروغ گوئى موجب فلاكت و بيچارگى و سبب تيرگى دل مى باشد.

18 قالَ عليه السلام
: اءبْلِغْ خَيْرا وَ قُلْ خَيْرا وَلاتَكُنْ إ مَّعَة .(79)

فرمود: نسبت به هم نوع خود خير و نيكى داشته باش ، و سخن خوب و مفيد بگو، و خود را تابع بى تفاوت و بى مسئوليت قرار مده .

19 قالَ عليه السلام : تَفَقَّهُوا فى دينَاللّهِ، فَاِنَّ الْفِقْهَ مِفْتاحُ الْبَصيرَةِ، وَ تَمامُ الْعِبادَةِ، وَ السَّبَبُ اِلَى الْمَنازِلِ الرَفيعَةِ وَالرُّتَبِ الْجَليلَةِ فِى الدّينِ وَالدّنيا.(80)

فرمود: مسائل و احكام اعتقادى و عملى دين را فرا گيريد، چون كه شناخت احكام و معرفت نسبت به دستورات خداوند، كليد بينائى و بينش و انديشه مى باشد و موجب تماميّت كمال عبادات و اعمال مى گردد؛ و راه به سوى مقامات و منازل بلندمرتبه دنيا و آخرت است .

20 قالَ عليه السلام
: فَضْلُ الْفَقيهِ عَلَى العابِدِ كَفَضْلِ الشَّمْسِ عَلَى الْكَواكِبِ، وَ مَنْ لَمْ يَتَفَقَّهْ فى دينِهِ لَمْ يَرْضَ اللّهُ لَهُ عَمَلاً.(81)

فرمود: ارزش وفضيلت فقيه بر عابد همانند فضيلت خورشيد بر ستاره ها است .

و كسى كه در امور دين فقيه و عارف نباشد، خداوند نسبت به اعمال او راضى نخواهد بود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، Mostafa 58
۹:۵۴, ۲۷/تیر/۹۱
شماره ارسال: #12
آواتار
21- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : دَخَلْتُ إلَيْهِ، فَقالَ: لا تَسْتَغْني شيعَتُنا عَنْ أرْبَع: خُمْرَة يُصَلِّي عَلَيْها، وَ خاتَم يَتَخَتَّمُ بِهِ، وَ سِواك يَسْتاكُ بِهِ، وَ سُبْحَة مِنْ طينِ قَبْرِ أبي عَبْدِ اللّهِ ع فيها ثَلاثٌ وَ ثَلاثُونَ حَبَّةً، مَتي قَلَّبَهَا ذاكِراً لِلّهِ كُتِبَ لَهُ بِكُلِّ حَبَّة أرْبَعُونَ حَسَنَةً، وَ إذا قَلَّبَها ساهِياً يَعْبَثُ بِها كُتِبَ لَهُ عِشْرُونَ حَسَنَةً.
«بحار الأنوار، ج 101، ص 132، ح 61»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: شيعيان و دوستان ما (در هر حال و در هر كجاكه باشند) از چهار چيز نبايد بي نياز باشند:
جانمازي كه بر آن نماز بخوانند، انگشتري كه در دست نمايند، مسواكي كه دندانهاي خود را به وسيله آن مسواك كنند; و تسبيحي از تُربت امام حسين - عليه السلام - كه داراي 34 دانه باشد و به وسيله آن ذِكر گويد، كه خداوند متعال در مقابل هر دانه آن چهل حَسَنِه در نامه اعمالش ثبت مي نمايد; و چنانچه آن را دست گيرد بدون آن كه ذِكري و دعائي بخواند 20 حسنه به او داده مي شود.

[تصویر: 16.gif]
22- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : صَلوةُ النّوافِلِ قُرْبانٌ اِلَي اللهِ لِكُلِّ مُؤمِن.

«وسائل الشيعة، ج 4، ص 73، ح 4547»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: انجام نمازهاي مستحبّي، هر مؤمني را به خداوند متعال نزديك مي نمايد.
23- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : مَثَلُ الدّنيا مَثَلُ الْحَيَّةِ، مَسُّها لَيِّنٌ وَ في جَوْفِهَا السَّمُّ الْقاتِلِ، يَحْذَرُهَاالرِّجالُ ذَوِي الْعُقُولِ وَ يَهْوي اِلَيْهَاالصِّبْيانُ بِأيْديهِمْ.
«تحف العقول، ص 292»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: مَثَل دنيا همانند مار است كه پوست ظاهر آن نرم و لطيف و خوشرنگ، ولي در درون آن سمّ كشنده اي است كه مردان عاقل و هشيار از آن گريزانند و بچّه صفتان و بولهوسان به آن عشق ميورزند.
24- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : مَثَلُ الدُّنيا مَثَلُ ماءِالْبَحْرِ كُلَّما شَرِبَ مِنْهُ الْعطْشانُ اِزْدادَ عَطَشاً حَتّي يَقْتُلُهُ.
«تحف العقول، ص 292»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: مَثَل دنيا (و اموال و زيورآلات و تجمّلات آن) همانند آب دريا است كه انسانِ تشنه، هر چه از آن بياشامد بيشتر تشنه مي شود و آنقدر ميل مي كند تا هلاك شود.
25 - قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : لَيْسَ الْقَبْلَةُ عَلَي الْفَمِ اِلاّ لِلزَّوْجَةِ وَ الْوَلَدِ الصَّغيرِ.

«بحارالأنوار، ج 10، ص 246، ح 12»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: بوسيدن لب ها و دهان ـ براي يكديگر در هر حالتي ـ صحيح نيست مگر براي همسر و يا فرزند كوچك.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالله ، mahdy30na
۱۱:۱۱, ۲۸/تیر/۹۱
شماره ارسال: #13
آواتار
26- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : مَنْ نَظَرَ بِرَأيْهِ هَلَكَ، وَ مَنْ تَرَكَ أهْلَ بَيْتِ نَبيِّهِ ضَلَّ، وَ مَنْ تَرَكَ كِتابَ اللهِ وَ قَوْلَ نَبيِّهِ كَفَرَ.
«الكافي، ج 1، ص 72، ح 10»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: هركس به رأي و سليقه خود اهميّت دهد و در مسائل دين به آن عمل كند هلاك مي شود، و هركس اهل بيت پيغمبر صلّي الله عليه وآله وسلّم را رها كند گمراه مي گردد، و هركس قرآن و سنّت رسول خدا را ترك كند كافر مي باشد.

27- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : إنَّ اللهَ لَيُبْغِضُ الْعَبْدَ النَّوّامَ، إنَّ اللهَ لَيُبْغِضُ الْعَبْدَ الْفارِغَ.
«وسائل الشّيعة، ج 17، ص 58، ح 4»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: همانا خداوند دشمن دارد آن بنده اي را كه زياد بخوابد، و دشمن دارد آن بنده اي را كه بيكار باشد.
28- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : التَّواضُعُ: أنْ تُعْطِيَ النّاسَ ما تُحِبُّ أنْ تُعْطاهُ.

«وسائل الشّيعة، ج 15، ص 273، ح 20497»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: تواضع و فروتني آن است كه آن چه دوست داري، ديگران درباره تو انجام دهند، تو هم همان را درباره ديگران انجام دهي.

29- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : يُسْتَحَبُّ غَرامَةُ الْغُلامِ في صِغَرِهِ لِيَكُونَ حَليماً في كِبَرِهِ وَ يَنْبَغي لِلرَّجُلِ أنْ يُوَسِّعَ عَلي عَيالِهِ لِئَلاّ يَتَمَنَّوْا مَوْتَهَ.

«وسائل الشّيعة، ج 21، ص 479، ح 27805»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: بهتر است پسر را در دوران كودكي به كارهاي مختلف و سخت، وادار نمائي تا در بزرگي حليم و بردبار باشد; و بهتر است مرد نسبت به اهل منزل خود دست و دل باز باشد و در حدّ توان رفع نياز كند تا آرزوي مرگش را ننمايند.
30- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : لَيْسَ مِنّا مَنْ لَمْ يُحاسِبْ نَفْسَهُ في كُلِّ يَوْم، فَإِنْ عَمِلَ حَسَناً إسْتَزادَ اللهَ، وَ إنْ عَمِلَ سَيِّئاً إسْتَغْفَرَاللهَ وَ تابَ اِلَيْهِ.

«وسائل الشّيعة، ج 16، ص 95، ح 21074»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: از شيعيان و دوستان ما نيست، كسي كه هر روز محاسبه نَفْس و بررسي اعمال خود را نداشته باشد، كه اگر چنانچه اعمال و نيّاتش خوب بوده، سعي كند بر آن ها بيفزايد و اگر زشت و ناپسند بوده است، از خداوند طلب مغفرت و آمرزش كند و جبران نمايد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالله ، mahdy30na
۸:۵۶, ۲۹/تیر/۹۱
شماره ارسال: #14
آواتار
31- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : ما مِنْ بَلاء يَنْزِلُ عَلي عَبْد مُؤْمِن، فَيُلْهِمُهُ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ الدُّعاءَ، إلاّ كانَ كَشْفُ ذلِكَ الْبَلاءِ وَشيكاً، وَ ما مِنْ بَلاء يَنْزِلُ عَلي عَبْد مُؤْمِن فَيُمْسِكُ عَنِ الدُّعاءِ إلاّ كانَ ذلِكَ الْبَلاءُ طَويلاً، فَإذا نَزَلَ الْبَلاءُ فَعَلَيْكُمْ بِالدُّعاءِ، وَ التَّضَرُّعِ إلَي اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.
«الكافي، ج 2، ص 471، ح 2»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: بلائ و گرفتاري بر مؤمني وارد نمي شود مگر آن كه خداوند جلّ و علي بر او الهام مي فرستد كه به درگاه باري تعالي دعا نمايد; و آن بلا سريع بر طرف خواهد شد. و چنانچه از دعا خود داري نمايد، آن بلا و گرفتاري طولاني گردد. پس هر گاه فتنه و بلائي بر شما وارد شود، به درگاه خداوند مهربان دعا و زاري نمائيد.[تصویر: 16.gif]
32- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : ما فِي الْميزانِ شَيْيءٌ أثْقَلُ مِنَ الصَّلاةِ عَلي مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمّد.

«الكافي، ج 2، ص 494، ح 15»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: در ميزان الهي نيست عمل و چيزي، سنگين تر از ذكر صلوات بر محمّد و اهل بيتش (صلوات الله عليهم اجمعين).
33- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : قَليلُ الْعَمَلِ مِنَ الْعاقِلِ مَقْبُونٌ مُضاعَفٌ وَ كَثيرُالْعَمَلِ مِنْ أهْلِ الْهَوي وَالْجَهْلِ مَرْدُودٌ.

«تحف العقول، ص 286»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: اعمال شخص عاقل مقبول است و چند برابر أجر خواهد داشت گرچه قليل باشد، ولي شخص نادان و هوسران گرچه زيادكار و خدمت و عبادت كند پذيرفته نخواهد بود.
34- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : وَشَعْرُ الْجَسَدِ إذا طالَ قَطَعَ ماءَ الصُّلْبِ، وَأرْخي الْمَفاصِلَ، وَ وَرِثَ الضَّعْفَ وَالسِلَّ، وَ إنَّ النُّورَةَ تَزيدُ فِي ماءِالصُّلْبِ، وَ تُقَّوِي الْبَدَنَ، وَتَزيدُ في شَخْمِ الْكُلْيَتَيْنِ، وَ تَسْمِنُ الْبَدَنَ.

«وسائل الشّيعة، ج 2، ص 65، ح 1499»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: موهاي بدن ـ زير بغل و اطراف عورت ـ چنانچه بلند شود سبب قطع و كمبود آب كمر، سستي مفاصل استخوان و ضعف سينه و گلو خواهد شد، استعمال نوره سبب تقويت تمامي آن ها مي باشد.
35- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : ثَلاثَةٌ يَجْلُونَ الْبَصَرَ: النَّظَرُ إلَي الخُضْرَةِ، وَ النَّظَرُ إلَي الْماءِالْجاري، وَ النَّظَرُ إلَي الْوَجْهِ الْحَسَنِ.

«وسائل الشّيعة، ج 5، ص 340، ح 3»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: سه چيز بر نورانيّت چشم مي افزايد: نگاه بر سبزه، نگاه بر آب جاري و نگاه به صورت زيبا.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، عبدالله
۹:۴۲, ۳۰/تیر/۹۱
شماره ارسال: #15
آواتار
36- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : إنَّ الاْرْضَ لا تَخُلُو مِنْ حُجَّة، وَ أنَا وَ اللهِ ذلِكَ الْحُجَّةُ.
«الكافي، ج 1، ص 179، ح 9»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: همانا زمين در هيچ موقعيّتي خالي از حجّت خدا نيست و به خدا سوگند كه من خليفه و حجّت خداوند هستم.
37- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : ألْمُؤْمِنُ مِثْلُ كَفَّتَي الْميزانِ كُلَّما زيدَ في ايمانِهِ زيدَ في بَلائِهِ.

«تحف العقول، ص 301»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: مؤمن همانند دو كفّه ترازو است، كه هر چه ايمانش افزوده شود بلاها و آزمايشاتش بيشتر مي گردد.
38- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : إنَّما أمِرْتُمْ أنْ تَسْئَلُوا، وَ لَيْسَ عَلَيْنَا الْجَوابُ، إنَّما ذلِكَ إلَيْنا.

«مستدرك الوسائل، ج 17، ص 278، ح 35»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: شماها مأمور شده ايد كه ـ از ما اهل بيت رسول الله ـ سؤال كنيد، وليكن جواب و پاسخ آن ها بر ما واجب نيست بلكه اگر مصلحت بود پاسخ مي دهيم وگرنه ساكت مي باشيم.
39- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : ما ذِئْبانِ ضارِبانِ في غَنَم قَدْ غابَ عَنْهُ رُعاؤُها، بِأضَرَّ في دينِ مُسْلِم مِنْ حُبِّ الرِّياسَةِ.

«وسائل الشّيعة، ج 15، ص 350، ح 1»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: خطر و ضرر علاقه به رياست براي مسلمان بيش از دو گرگ درّنده اي است، به گله گوسفندي كه چوپان ندارند حمله كنند.
40- قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : الإيمانُ فَوْقَ الاْسْلامِ بِدَرَجَة، وَالتَّقْوي فَوْقَ الإيمانِ بِدَرَجَة، وَ الْيَقينُ فَوْقَ التَّقْوي بِدَرَجَة، وَ ما قُسِّمَ فِي النّاسِ شَيْيءٌ أقَلُّ مِنَ الْيَقينِ.

«بحارالأنوار، ج 67، ص 136، ح 2»
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود: ايمان، يك درجه از اسلام بالاتر است; تقوي نيز، يك درجه از ايمان بالاتر; يقين، يك درجه از تقوي بالاتر و برتر مي باشد و درجه اي كمتر از مرحله يقين در بين مردم ثمره بخش نخواهد بود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، Agha sayyed ، عبدالله
۸:۵۹, ۳۱/تیر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/تیر/۹۱ ۹:۴۷ توسط شهیدطیبه واعظی.)
شماره ارسال: #16
آواتار
چهل حديث از : حضرت امام رضا (علیه السلام)
1- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : مَنْ زارَ قَبْرَ الْحُسَيْنِ عليه السلام بِشَطِّ الْفُراتِ، كانَ كَمَنْ زارَ اللهَ فَوْقَ عَرْشِهِ.
«مستدرك الوسائل، ج 10، ص 250، ح 38»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: هر مؤمني كه قبر امام حسين عليه السلام را كنار شطّ فرات ) در كربلا ( زيارت كند همانند كسي است كه خداوند متعال را بر فراز عرش زيارت كرده باشد.
2- كَتَبَ الامام الرّضا - عليه السلام - : أبْلِغْ شيعَتي: إنَّ زِيارَتي تَعْدِلُ عِنْدَاللهِ عَزَّ وَ جَلَّ ألْفَ حَجَّة، فَقُلْتُ لاِبي جَعْفَر - عليه السلام - : ألْفُ حَجَّة؟!
قالَ: إي وَاللهُ، وَ ألْفُ ألْفِ حَجَّة، لِمَنْ زارَهُ عارِفاً بِحَقِّهِ.

«مستدرك الوسائل، ج 10، ص 359، ح 2»
امام رضا- عليه السلام - به يكي از دوستانش نوشت: به ديگر دوستان و علاقمندان ما بگو: ثواب زيارت ـ قبر ـ من معادل است با يك هزار حجّ. راوي گويد: به امام جواد - عليه السلام - عرض كردم: هزار حجّ براي ثواب زيارت پدرت مي باشد؟! فرمود: بلي، هر كه پدرم را با معرفت در حقّش زيارت نمايد، هزار هزار ـ يعني يك ميليون ـ حجّ ثواب زيارتش مي باشد.
3- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : أوَّلُ ما يُحاسَبُ الْعَبْدُ عَلَيْهِ، الصَّلاةُ فَإنْ صَحَّتْ لَهُ الصَّلاةُ صَحَّ ماسِواها، وَ إنْ رُدَّتْ رُدَّ ماسِواها.

«مستدرك الوسائل، ج 3، ص 25، ح 4»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: اوّلين عملي كه از انسان مورد محاسبه و بررسي قرار مي گيرد نماز است، چنانچه صحيح و مقبول واقع شود، بقيه اعمال و عبادات نيز قبول مي گردد وگرنه مردود خواهد شد.

4- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : لِلصَّلاةِ أرْبَعَةُ آلاف باب.

«تهذيب الأحكام، ج 2، ص 242، ح 957»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: نماز داراي چهار هزار در (جزء و شرط) مي باشد.

5- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : الصَّلاةُ قُرْبانُ كُلِّ تَقي.

«وسائل الشّيعة، ج 4، ص 43، ح 4469»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: نماز، هر شخص باتقوا و پرهيزكاري را - به خداوند متعال - نزديك كننده است.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، عبدالله ، mahdy30na
۲۰:۵۱, ۳۱/تیر/۹۱
شماره ارسال: #17
آواتار
6- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : يُؤْخَذُ الْغُلامُ بِالصَّلاةِ وَ هُوَ ابْنُ سَبْعِ سِنينَ.
«وسائل الشّيعة، ج 21، ص 460، ح 27580»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: پسران بايد در سنين هفت سالگي به نماز وادار شوند.

7- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : فَرَضَ اللهُ عَلَي النِّساءِ فِي الْوُضُوءِ أنْ تَبْدَءَ الْمَرْئَةُ بِباطِنِ ذِراعِها وَ الرَّجُلُ بِظاهِرِ الذِّراعِ.

«وسائل الشّيعة، ج 1، ص 467، ح 1238»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: خداوند در وضو بر زنان لازم دانسته است كه از جلوي آرنج دست، آب بريزند و مردان از پشت آرنج. (اين عمل از نظر فتواي مراجع تقليد مستحبّ مي باشد).
8- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : رَحِمَ اللهُ عَبْداً أحْيي أمْرَنا، قيلَ: كَيْفَ يُحْيي أمْرَكُمْ؟
وَ قالَ - عليه السلام - : يَتَعَلَّمُ عُلُومَنا وَيُعَلِّمُها النّاسَ.

«بحارالأنوار، ج 2، ص 30، ح 13»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: رحمت خدا بر كسي باد كه أمر ما را زنده نمايد، سؤال شد: چگونه؟ حضرت پاسخ داد: علوم ما را فرا گيرد و به ديگران بياموزد.
9- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : لَتَأمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ، وَلَتَنْهُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ، اَوْلَيَسْتَعْمِلَنَّ عَلَيْكُمْ شِرارُكُمْ، فَيَدْعُو خِيارُكُمْ فَلا يُسْتَجابُ لَهُمْ.

«الدّرّة الباهرة، ص 38»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: بايد هر يك از شماها امر به معروف و نهي از منكر نمائيد، وگرنه شرورترين افراد بر شما تسلّط يافته و آنچه كه خوبانِ شما، دعا و نفرين كنند مستجاب نخواهد شد.
10- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : مَنْ لَمْ يَقْدِرْ عَلي مايُكَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ، فَلْيَكْثُرْ مِنْ الصَّلوةِ عَلي مُحَمَّد وَآلِهِ، فَإنَّها تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْماً.

«بحارالأنوار، ج 91، ص 47، ح 2»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: كسي كه توان جبران گناهانش را ندارد، زياد بر حضرت محمّد و اهل بيتش (عليهم السلام) صلوات و درود فرستد، كه همانا گناهانش ـ اگر حقّ الناس نباشد ـ محو و نابود گردد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، عبدالله ، گل مرداب
۲۰:۱۱, ۱/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #18
آواتار
11- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : الصَّلوةُ عَلي مُحَمَّد وَ آلِهِ تَعْدِلُ عِنْدَاللهِ عَزَّ وَ جَلَّ التَّسْبيحَ وَالتَّهْليلَ وَالتَّكْبيرَ.
«أمالي شيخ صدوق ص 68»
امام رضا - عليه السلام - فرمود: فرستادن صلوات و تحيّت بر حضرت محمّد و اهل بيت آن حضرت (عليهم السلام) در پيشگاه خداوند متعال، پاداش گفتن «سبحان الله، لا إله إلاّ الله، الله اكبر» را دارد.
12- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : لَوْخَلَتِ الاْرْض طَرْفَةَ عَيْن مِنْ حُجَّة لَساخَتْ بِأهْلِها.

«علل الشّرايع، ص 198، ح 21»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: چنانچه زمين لحظه اي خالي از حجّت خداوند باشد، اهل خود را در خود فرو مي برد.
13- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : عَلَيْكُمْ بِسِلاحِ الاْنْبياءِ، فَقيلَ لَهُ: وَ ما سِلاحُ الاْنْبِياءِ؟ يَا ابْنَ رَسُولِ الله! فَقالَ - عليه السلام - : الدُّعاءُ.

«بصائرالدّرجات، جزء 6، ص 308»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: بر شما باد به كارگيري سلاح پيامبران، به حضرت گفته شد: سلاح پيغمبران (عليهم السلام) چيست؟
در جواب فرمود: توجّه به خداوند متعال; و دعا كردن و از او كمك خواستن مي باشد.

14- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : صاحِبُ النِّعْمَةِ يَجِبُ عَلَيْهِ التَّوْسِعَةُ عَلي عَيالِهِ.

«وسائل الشّيعة، ج 21، ص 540، ح 27807»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: هر كه به هر مقداري كه در توانش مي باشد، بايد براي اهل منزل خود انفاق و خرج كند.

15- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : المَرَضُ لِلْمُؤْمِنِ تَطْهيرٌ وَ رَحْمَةٌ وَلِلْكافِرِ تَعْذيبٌ وَ لَعْنَةٌ، وَ إنَّ الْمَرَضَ لا يَزالُ بِالْمُؤْمِنِ حَتّي لا يَكُونَ عَلَيْهِ ذَنْبٌ.

«بحارالأنوار، ج 78، ص 183، ح 35»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: مريضي، براي مؤمن سبب رحمت و آمرزش گناهانش مي باشد و براي كافر عذاب و لعنت خواهد بود. سپس افزود: مريضي، هميشه همراه مؤمن است تا آن كه از گناهانش چيزي باقي نماند و پس از مرگ آسوده و راحت باشد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: shafagh_mah ، عبدالله
۱۱:۲۵, ۲/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #19
آواتار
16- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : إذَا اكْتَهَلَ الرَّجُلُ فَلا يَدَعْ أنْ يَأكُلَ بِاللَّيْلِ شَيْئاً، فَإنَّهُ أهْدَءُ لِنَوْمِهِ، وَ أطْيَبُ لِلنَّكْهَةِ.
«محاسن برقي، ص 422، ح 208»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: وقتي كه مرد به مرحله پيري و كهولت سنّ برسد، حتماً هنگام شب ـ قبل از خوابيدن ـ مقداري غذا تناول كند كه براي آسودگي خواب مفيد است، همچنين براي هم خوابي و زناشوئي سودمند خواهد بود.

17- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : إنَّما يُرادُ مِنَ الاْمامِ قِسْطُهُ وَ عَدْلُهُ، إذا قالَ صَدَقَ، وَ إذا حَكَمَ عَدَلَ، وَ إذا وَعَدَ أنْجَزَ.

«الدّرّة الباهرة، ص 37»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: همانا از امام و راهنماي جامعه، مساوات و عدالت خواسته شده است كه در سخنان صادق، در قضاوت ها عادل و نسبت به وعده هايش وفا نمايد.
18- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : لا يُجْمَعُ الْمالُ إلاّ بِخَمْسِ خِصال: بِبُخْل شَديد، وَ أمَل طَويل، وَ حِرص غالِب، وَ قَطيعَةِ الرَّحِمِ، وَ إيثارِ الدُّنْيا عَلَي الْآخِرَةِ.

«وسائل الشّيعة، ج 21، ص 561، ح 27873»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: ثروت، انباشته نمي گردد مگر با يكي از پنج خصلت: بخيل بودن، آرزوي طول و دراز داشتن، حريص بر دنيا بودن، قطع صله رحم كردن، آخرت را فداي دنيا كردن.

19- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : لَوْ أنَّ النّاسَ قَصَّرَوا فِي الطَّعامِ، لاَسْتَقامَتْ أبْدانُهُمْ.

«مستدرك الوسائل، ج 2، ص 155، ح 30»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: چنانچه مردم خوراك خويش را كم كنند و پرخوري ننمايند، بدن هاي آن ها دچار امراض مختلف نمي شود.

20- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : مَنْ خَرَجَ في حاجَة وَ مَسَحَ وَجْهَهُ بِماءِالْوَرْدِ لَمْ يَرْهَقْ وَجْهُهُ قَتَرٌ وَلا ذِلَّةٌ.

«مصادقة الإخوان شيخ صدوق، ص 52، ح 1»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: هركس هنگام خروج از منزل براي حوايج زندگي خود، صورت خويش را با گلاب خوشبو و معطّر نمايد، دچار ذلّت و خواري نخواهد شد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، عبدالله ، mahdy30na ، netlog36
۲۱:۰۵, ۲/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #20
آواتار
21- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : إنَّ فِي الْهِنْدِباءِ شِفاءٌ مِنْ ألْفِ داء، ما مِنْ داء في جَوْفِ الاْنْسانِ إلاّ قَمَعهُ الْهِنْدِباءُ.
«وسائل الشّيعة، ج 25، ص 183، ح 31693»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: گياه كاسني شفاي هزار نوع درد و مرض است، كاسني هر نوع مرضي را در درون انسان ريشه كن مي نمايد.
22- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : السَّخيُّ يَأكُلُ طَعامَ النّاسِ لِيَأكُلُوا مِنْ طَعامِهِ، وَالْبَخيلُ لا يَأكُلُ طَعامَ النّاسِ لِكَيْلا يَأكُلُوا مِنْ طَعامِهِ.

«مستدرك الوسائل، ج 15، ص 358، ح 8»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: افراد سخاوتمند از خوراك ديگران استفاده مي كنند تا ديگران هم از امكانات ايشان بهره گيرند و استفاده كنند; وليكن افراد بخيل از غذاي ديگران نمي خورند تا آن ها هم از غذاي ايشان نخورند.
23- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : شيعَتُنا المُسَّلِمُونَ لاِمْرِنا، الْآخِذُونَ بِقَوْلِنا، الْمُخالِفُونَ لاِعْدائِنا، فَمَنْ لَمْ يَكُنْ كَذلِكَ فَلَيْسَ مِنّا.

«جامع أحاديث الشّيعة، ج 1، ص 171، ح 234»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: شيعيان ما كساني هستند كه تسليم امر و نهي ما باشند، گفتار ما را سرلوحه زندگي ـ در عمل و گفتار ـ خود قرار دهند، مخالف دشمنان ما باشند و هر كه چنين نباشد از ما نيست.
24- قالَ - عليه السلام - مَنْ تَذَكَّرَ مُصابَنا، فَبَكي وَ أبْكي لَمْ تَبْكِ عَيْنُهُ يَوْمَ تَبْكِي الْعُيُونُ، وَ مَنْ جَلَسَ مَجْلِساً يُحْيي فيهِ أمْرُنا لَمْ يَمُتْ قَلْبُهُ يَوْمَ تَمُوتُ الْقُلُوبُ.

«وسائل الشّيعة، ج 14، ص 502، ح 19693»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: هر كه مصائب ما ـ اهل بيت عصمت و طهارت ـ را يادآور شود و گريه كند يا ديگري را بگرياند، روزي كه همه گريان باشند او نخواهد گريست، و هر كه در مجلسي بنشيند كه علوم و فضائل ما گفته شود هميشه زنده دل خواهد بود.
25- قال الامام الرّضا - عليه السلام - : الْمُسْتَتِرُ بِالْحَسَنَةِ يَعْدِلُ سَبْعينَ حَسَنَة، وَ الْمُذيعُ بِالسَّيِّئَةِ مَخْذُولٌ، وَ الْمُسْتَتِرُ بِالسَّيِّئَةِ مَغْفُورٌ لَهُ.

«وسائل الشّيعة، ج 16، ص 63، ح 20990»
امام رضا- عليه السلام - فرمود: انجام دادن حسنه و كار نيك به صورت مخفي، معادل هفتاد حسنه است; و آشكار ساختن گناه و خطا موجب خواري و پستي مي گردد و پوشاندن و آشكار نكردن خطا و گناه موجب آمرزش آن خواهد بود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، netlog36 ، عبدالله
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]